Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΓΑΠ: Έδωσε συμβουλές στις ΗΠΑ για να μην χρεωκοπήσουν! (vid)

Ο Γ.Παπανδρέου δίνει συμβουλές και στις ΗΠΑ!
Τις συμβουλές του πώς να αποφύγετε μια χρεωκοπία έδωσε στο αμερικανικό κοινό ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκπομπή στο οικονομικό  κανάλι Bloomberg από την Βαλτιμόρη όπου... περιοδεύει αυτόν τον καιρό.
Η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου ο οποίος τον αποκάλεσε κύριε πρωθυπουργέ ήταν  «τί μπορεί να μάθει η Ουάσιγκτον από την εμπειρία σας;»
Ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα όπως η Ελλάδα, αλλά πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό πρόβλημα που θέτει και το ερώτημα «αν είναι αξιόπιστες οι ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι από όλα τα ελλείμματα που αντιμετώπισε όσο ήταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ήταν αυτό του ελλείμματος αξιοπιστίας και αυτό ανέφερε ως το σημαντικότερο για τις ΗΠΑ εάν τα δύο κόμματα δεν καταλήξουν σε συμφων.
Εστίασε στο γεγονός ότι ο ίδιος στην κρίσιμη ώρα ζήτησε συναίνεση προχωρώντας έτσι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Πρόσθεσε ότι το σημαντικό είναι – όπως προσπάθησε να κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα- να δώσει φωνή στους πολίτες. Aναφέρθηκε στο σημείο αυτό σε αυτό που προσπάθησε να κάνει με το δημοψήφισμα προκαλώντας τα γέλια του δημοσιογράφου που σχολίασε «Με σκοτώνετε (θα με τρελάνετε) κύριε Πρωθυπουργό. Ενα δημοψήφισμα εδώ θα ήταν το τελευταίο χτύπημα!»
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr