Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Από την τρομοκρατία της πτώχευσης στο προεκλογικό θέατρο


Και ξαφνικά... προσγειωθήκαμε στον... Παράδεισο...
Οι κυβερνώντες κι όλο αυτό το οικονομικό – επιχειρηματικό σινάφι που τους «κανακεύει» κοροϊδεύουν την θυμωμένη κοινωνία. Απροκάλυπτα, χωρίς να κρατούν καν, τα στοιχειώδη προσχήματα. Νομίζουν δε, κι αυτό είναι το πιο προσβλητικό από όλα, ότι απευθύνονται σε ανθρώπους των σπηλαίων χωρίς να αντιλαμβάνονται, πως άλλα σηματοδοτεί η κοινωνική αφύπνιση.

Την προηγούμενη εβδομάδα «δεν είχαμε λεφτά παρά μόνο ως τις 18 Ιουλίου» κατά τον θλιβερό υπαλληλίσκο, κ. Υπουργό των Οικονομικών.

Λίγες ημέρες αργότερα «θα μας πετούσαν έξω από το Ευρώ», όπως διέσπειρε περίπου τρομοκρατικά η κ. Μαρία Δαμανάκη. Χθες ξυπνήσαμε κι ήταν σαν να μας έχει ο μεγαλοδύναμος συγχωρέσει το προπατορικό αμάρτημα, σαν ο Απαγορευμένος Καρπός να επέστρεψε στο δέντρο του, και οι πρωτόπλαστοι να επέστρεψαν στην Εδέμ...

Ξαφνικά το ΔΝΤ «φαίνεται βέβαιο» ότι δεν θα καταβάλει τη συμμετοχή του για την 5η δόση του δανείου στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που αναφέρει το Reuters. Την ίδια ώρα όμως, σύμφωνα με την FAZ, εκτιμάται ότι το Ταμείο θα συμμετέχει σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, ύψους 60-70 δισ. ευρώ. Το Χ.Α.Α. εκτινάχθηκε και κάποιοι δηλούν αισιόδοξοι.

Λες και δεν κατανοούμε πως κάποιοι φτιάχνουν «Δωράκι» για τον κ. Πρωθυπουργό ενόψει σύντομης προσφυγής στην κάλπη. Διότι κάτι πρέπει να πει και εκείνος σε όσους έχουν απομείνει για να τον πιστεύουν.

Σε συγχωνεύσεις Οργανισμών προχωρά η Κυβέρνηση
Εν τω μεταξύ, σε ανακοινώσεις για την κατάργηση και τησυγχώνευση φορέων, οργανισμών και υπηρεσιών του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής. Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως «περιττές» ή«λιγότερο χρήσιμες». Η συγχώνευση – κατάργηση φορέων του Δημοσίου θα βασισθεί σε ειδικό «Οδικό Χάρτη» όσον αφορά στην προετοιμασία, την εκτέλεση και την παρακολούθηση της διαδικασίας και θα εκτείνεται χρονικά έως το 2015.
http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=1&artid=2269