Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σοκ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο από την αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών

Σοκ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο από την αποφυλάκιση των Χρυσαυγιτών
Η απόφαση της Δικαιοσύνης να διατάξει την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους για τους Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία όχι μόνο για το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού.

Η είδηση μεταδόθηκε πολύ γρήγορα στα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες αλλά και της Γερμανικής Καγκελαρίας στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την περιγραφή υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν «η αποφυλάκιση των νεοναζί, έστω κι αν είναι υπό περιοριστικούς όρους, γκρεμίζει τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από την ελληνική κυβέρνηση πως τελειώσατε με τους νεοναζί».
Ανώτατα στελέχη στα κοινοτικά όργανα στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένα με τους χειρισμούς της ελληνικής πλευράς, πάνω στους οποίους επένδυσε και η ίδια η Κομισιόν με υποστηριχτική ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ των συλλήψεων των Χρυσαυγιτών. Πλέον και στο γραφείο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτςεπικρατεί ένα πολύ ισχυρό μούδιασμα ενώ σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις σχολιάζεται με επικριτικό τρόπο το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές έσπευσαν ιδιαίτερα πρόωρα να προβούν σε πανηγυρικού τύπου ανακοινώσεις του στυλ «τελειώσαμε με την Χρυσή Αυγή».
Υπενθυμίζεται ότι εμείς μέσα από το Newsbomb καλέσαμε την κυβέρνηση και τις αρχές αλλά και τα media της διαπλοκής να επιδείξουν πιο χαμηλούς τόνους, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο όλη αυτή η υπόθεση να γυρίσει τελικά μπούμπερανγκ τόσο για τους ίδιους όσο κυρίως και για την ίδια την Δημοκρατία, στο όνομα της οποίας είδαμε να εκτυλίσσεται το σόου των προηγούμενων ημερών.
Η κυβέρνηση όμως είναι εξίσου εκτεθειμένη και σε κύκλους της γερμανικής Καγκελαρίας στο Βερολίνο, που από την πρώτη στιγμή όμως είχαν κρατήσει αποστάσεις από τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Αξίζει να θυμίσουμε ότι εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στην Καγκελάριο Μέρκελ δεν υιοθέτησαν τους πηχυαίους πανηγυρικούς τίτλους για τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά αντίθετα έδειξαν να κρατούν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.
Άποψη των συνεργατών της Μέρκελ φέρεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες να είναι ότι "ο τρόπος με τον οποίοι η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε τα τελευταία 24ωρα το ζήτημα επιδεικνύει ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά". Ο κίνδυνος έγκειται με το γεγονός της ηρωοποίησης των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι βγαίνοντας από την Ευελπίδων και την ΓΑΔΑ έδειξαν τις προθέσεις τους να επανέλθουν πιο δυναμικά και να πάρουν εκδίκηση.
Δυστυχώς ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και αυτήν την στιγμή τρέχουν να κρυφτούν όσοι με περισσή ελαφρότητα έβγαιναν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα- είτε είναι πολιτικοί, είτε δημοσιογράφοι- διατρανώνοντας την πεποίθησή τους ότι δήθεν έχει αρχίσει να γράφεται η αρχή του τέλους για την Χρυσή Αυγή. 
Προβλέπουμε ότι οι εξελίξεις που θα ξετυλιχθούν το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες, και τούτη την φορά η λέξη "σύνεση και εγκράτεια" πρέπει να επιδειχθεί επί της ουσίας από μέρους της πολιτικής εξουσίας. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/353069/sok-se-vryxelles-kai-verolino-apo-tin-apofylakisi-ton-hrysaygiton#ixzz2gaTJPUHp