Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Γιατί οι ’Καραμανλικοί’ είναι εκνευρισμένοι;...


"Εκνευρισμός" κυριαρχεί στις τάξεις των Καραμανλικών -και μάλλον δίκαια- αφού κανείς στη Νέα Δημοκρατία, δε σκέφτηκε να διοργανώσει ούτε μία εκδήλωση για την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου 1974, ημερομηνία ίδρυσης του κόμματος από τον αείμνηστο, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν θα ήταν υπερβολή να σχολιάσει κανείς, πως ειδικά "αυτές" τις μέρες μία τέτοια εκδήλωση ή ακόμα και μία σειρά εκδηλώσεων, θα ήταν άκρως επίκαιρες για τη χώρα μας.... Κανείς δε μπορεί να λησμονήσει και να αμφισβητήσει πως η αποκατάσταση της δημοκρατίας και η λειτουργία της, οφείλεται στον Εθνάρχη και Ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης.
Το θέμα της Χρυσής Αυγής, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνον οι επίσημες δηλώσεις των γαλάζιων μεγαλο-στελεχών. Είναι και το εσωτερικό της. Αποκαλύπτουμε σήμερα, πως για το καίριο θέμα των ημερών, η ΝΔ είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα. Συ-στρατεύτηκαν "οι" του περιβάλλοντος Σαμαρά έχοντας απέναντι τους, τους "ιστορικούς" καραμανλικούς. Οι πρώτοι, θεωρούν πως "τα πράγματα πήγαν μία χαρά" ενώ οι δεύτεροι, τονίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν πως "στη δημοκρατία που έφερε ο Εθνάρχης, δε χρειάζονται πολιτικές δηλώσεις, από τη στιγμή που του θέματος επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη".
Επιτέλους και ένας δίκαιος και αξιοκρατικός διορισμός. Το σχόλιο, αφορά στην τοποθέτηση "ως αντιπροέδρου" στο Παρακαταθηκών και Δανείων, ίσως του πιο έμπειρου στελέχους στο τραπεζικό σύστημα - πρώην αντιπροέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρήστου Μήτρεντζε. Η απόφαση δημοσιεύτηκε επίσημα στις 2 Οκτωβρίου 2013, στο 473 ΦΕΚ. Πάλι ο "παλιός" θα βγάλει τα "κάστανα από τη φωτιά". Από μας σιδεροκέφαλος!

Οι πληροφορίες είναι εγκυρότατες και άκρως διασταυρωμένες. "Σήμερα" οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, είναι οι ... ΠΑΣΟΚοι. Μην ξαφνιάζεστε. Καθόλου μη ξαφνιάζεστε. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται ή διαβάζεται, ο Αρχηγός της ΝΔ, βρήκε στο "πρόσωπο" των πάλαι ποτέ πολιτικών του αντιπάλων, ίσως τη μεγαλύτερη και ανέλπιστη ασπίδα προστασίας, που θα ονειρευόταν ποτέ πρωθυπουργός. Λέτε, ρωτάω τώρα εγώ, να ασπαστούν και την γαλάζια πολιτική ιδεολογία και να "μετακομίσουν" επίσημα και στη Συγκρού? Ρωτάω... εγώ τώρα? Λέτε?
Ερώτηση προς τον Αλέξη (βλέπε Τσίπρα). Γιατί, λοιπόν Αλέξη, έχεις "ξενοσπουδαγμένο" παιδί σε θέση κλειδί στο γραφείο σου και όχι "ελληνοσπουδαγμένο"? Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχεις στα ελληνικά πανεπιστήμια? Ή μήπως τα πανεπιστήμια "τα έχεις για άλλους λόγους"????.....
Οι "γαλάζιοι" στη Θεσσαλονίκη ψάχνουν να βρουν, ποιος θα είναι ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης για το νομό. Τα τηλεφωνήματα έχουν πάρει φωτιά, τα μολύβια δε σταματάνε να γράφουν ονόματα και η λίστα των ονομάτων.... μεγαλώνει. Το ερωτηματικό βέβαια είναι ένα και καίριο: Θα είναι από τη Νάουσα, θα είναι από τη Βέροια? Από που θα είναι "αυτό" το παιδί τελικά? Πάντως, διακαής πόθος του νεοδιοριζόμενου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Φάνη Παπά, είναι να πάρει το χρίσμα για το νομό, από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο Μπουτάρης συνεχίζει απτόητος το χαβά του.... Αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος Πρέσβης του συνόλου των γειτονικών χωρών, ....στη χώρα μας. Ο ΥΠΕΡ-ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΛΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"! ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!!!
Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών «Θεσσαλονίκη, πόλη Ελληνική», και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κουριαννίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο κ. Μπουτάρης επιμένει στις θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του στην πόλη μας, οι οποίες ενέχουν τον κίνδυνο να δημιουργήσουν μείζονα ζητήματα επιβλαβή σχετικά με τα εθνικά μας θέματα, αφού οι περισσότερες από αυτές υπεισέρχονται σε τομείς εξωτερικής πολιτικής.
Η πρόθεσή του, όπως τουλάχιστον γνωστοποιήθηκε στον Τύπο, να δημιουργήσει πλατεία Δυρραχίου απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο δήμων, εκτός από την απαράδεκτη σημειολογική της προσέγγιση, αφού η περιοχή είναι εδώ και χρόνια στέκι Αλβανών λαθρομεταναστών, αποτυπώνει και την ανευθυνότητα με την οποία διαχειρίζεται τέτοια θέματα ο Δήμαρχος της πόλης μας.
Η χρήση της αλβανικής ονομασίας της αρχαίας ελληνικής πόλης της Επιδάμνου, η τοποθέτηση της αλβανικής σημαίας στην πλατεία, αλλά και η μη αξιοποίηση της αδελφοποίησης και η αντιστάθμιση της ενέργειας αυτής με μία έστω δήλωση καταδίκης του αλυτρωτισμού των Τσάμηδων, από πλευράς του Αλβανού ομολόγου του κ. Μπουτάρη, καταδεικνύουν την προχειρότητα και την έλλειψη οράματος και εθνικής ευαισθησίας από πλευράς της δημοτικής αρχής της πόλης μας.
Καλούμε τον κ. Μπουτάρη να μην προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την αποτρέψουμε».
 
Το γαλάζιο μάτι
- See more at: http://marketnews.gr/article/7083/giati_oi_karamanlikoi_einai_ekneyrismenoi#sthash.Hfqb5vrs.dpuf