Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χιλιάδες παραιτήσεις υπέβαλλαν το τελευταίο διήμερο οι δημόσιοι υπάλληλοι..που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης..



Χιλιάδες παραιτήσεις υπέβαλλαν γραπτώς ή και τηλεφωνικώς το τελευταίο διήμερο οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στους προισταμένους των υπηρεσιών τους!

Συγκεκριμένα, τριπλάσιος αριθμός αιτήσεων απ' ό,τι συνήθως κατατατέθηκε σήμερα στο υπουργειο παιδείας ενώ τέσσερις γενικοί διευθυντές αποχώρησαν από το υπουργείο Εργασίας. Εφοριακοί, τελωνειακοί και διευθυντές που θα πληγούν περισσότερο από το νέο μισθολόγιο διεκδικούν τα πρωτεία στον κατάλογο των παραιτήσεων προκειμένου να προλάβουν να "διασώσουν" το ποσό της συνταξής τους , πριν περικοπεί - η μείωση είναι ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζεται το γενικό λογιστήριο του κράτους - μετά την 1η Οκτωβρίου που θα εφαμορμοστεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αναδρομικά το νέο μισθολόγιο.


Ο συνωστισμός στις παραιτήσεις το τελευταίο διήμερο   δικαιολογείται εξαιτίας των κανονισμών του δημοσίου που προβλέπουν ότι ο υπάλληλος πρέπει να υποβάλλει την παραιτησή του δύο φορές σε απόσταση 15 ημερών ( για να το σκεφθεί πιο ώριμα ).

Αρα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση έως αύριο ώστε να επαναληφθεί στις 30 Σεπτεμβρίου , πριν από την εφαρμογή του μισθολογίου