Την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο θα δουν 5.000 υπάλληλοι το 2014, ενώ ήδη η κυβέρνηση κάνει φύλλο και φτερό 400.000 προσωπικούς φακέλους με στόχο να εντοπιστούν…
όσοι είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις στις οποίες υπηρετούν ή έχουν προσληφθεί με παράτυπες διαδικασίες.
όσοι είναι ακατάλληλοι για τις θέσεις στις οποίες υπηρετούν ή έχουν προσληφθεί με παράτυπες διαδικασίες.
Ο αριθμός των 5.000 υπαλλήλων αποτελεί μια πρώτη εκτίμηση από πλευράς υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έναντι του αιτήματος της τρόικας να προσδιοριστεί «σημαντικό μέρος» όσων απολυθούν αρχικά από τους 25.000 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του 2013.
Η κάλυψη των 25.000 υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, αλλά και των 5.000 που θα επιλεγούν προς
αποχώρηση, θα επιτευχθεί και με την ολοκλήρωση των νέων οργανογραμμάτων σε διάφορους φορείς μέσω των οποίων θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό.
Στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου προς επιλογή για αποχώρηση συγκαταλέγονται, σύμφωνα με στελέχη του Δημοσίου, υπάλληλοι με χαμηλά προσόντα (κυρίως Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) καθώς και μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται δηλαδή κοντά στη συνταξιοδότηση, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
«Μόνο με εκτιμήσεις και προβολές μπορεί να γίνει ο υπολογισμός» σχολιάζουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διευκρινίζουν πως απτά αποτελέσματα για τον οριστικό αριθμό θα προκύψουν τους επόμενους μήνες και αφού προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης δομών και προσωπικού στους φορείς του Δημοσίου – πέραν των υπουργείων.
Όσοι δεν διαθέτουν τα τυπικά προσόντα για να εργάζονται στη θέση στην οποία προσλήφθηκαν ή εκείνοι που δήλωσαν πλαστά δικαιολογητικά θα διωχθούν πειθαρχικά και θα αποχωρήσουν. Παράλληλα, ήδη από το υπουργείο σχεδιάζεται το σύστημα στοχοθεσίας και μέτρησης της
αποτελεσματικότητας, μέσω του οποίου θα προκύψουν και υπάλληλοι που δεν είναι αποδοτικοί ή είναι απλώς ακατάλληλοι.
Πηγή: attacktv.gr