Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

14 άτομα στο εδώλιο για τις «ιερές ανταλλαγές» της Μονής Βατοπεδίου

14 άτομα στο εδώλιο για τις «ιερές ανταλλαγές» της Μονής Βατοπεδίου
Εδώλιο για 14 άτομα «στήνει» το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ Μονής Βατοπέδιου και δημοσίου που ταλάνισε επί μακρόν την πολιτική ζωή του τόπου.
Με το υπ' αριθμόν 2000/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες οι:
Ηγούμενος Εφραίμ, μοναχός Αρσένιος, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύσης Πελέκης, Δημήτρης Πελέκης , Ιωάννης Διονυσόπουλος, Στέφανος Δέτσης, Χριστόδουλος Μπότσιος, Γρηγόρης Κρόμπας, Πέτρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Γκράτσιος, Γιώργος Μητρόπουλος, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνος Σκιαδάς.
Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες του δημοσίου εκτάσεις.
Ωστόσο το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από κάθε κατηγορία τον τότε διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/354812/14-atoma-sto-edolio-gia-tis-ieres-antallages-tis-monis-vatopedioy#ixzz2h2iPGptc