Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ -ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 110 2/2012


Γράφει ο Γιώργος Κ.
Παιδιά της μαχόμενης δημοσιογραφίας του ΟLYMPIA.GR
σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών για την απόφαση κόλαφο για την ΔΕΗ …. λέτε να έχουμε …
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ …ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ Λ/ΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ …….Η ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΩΣ π.χ Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΟΡΙΑ , ,,,,,
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
( ….ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ μου ΑΠΟΨΗ ….ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΊ …..ΚΟΣΤΟΥΜΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…)
….ΤΥΧΑΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΈΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ !!!!!
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ …ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ Λ/ΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ …….Η ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΩΣ π.χ Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ,,,,,,
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Γιατί κρίθηκε παράνομη η έμπνευση του… συνταγματολόγου Βενιζέλου!
Σύμφωνα με το σκεπτικό-κόλαφο της απόφασης υπ’ αριθμόν 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου
(με πρόεδρο την Αικατερίνη Σπηλιωτοπούλου, εισηγήτρια τη Μαρία Βολίκα και πάρεδρο την Κωνσταντίνα Λουκαδάκου):
-Η επιβολή φόρων στους Ελληνες πολίτες πρέπει να βασίζεται στη αναλογική ισότητα και στη φοροδοτική ικανότητά τους.
-Λόγω των διαδοχικών φορολογικών και εισοδηματικών μέτρων οι Ελληνες πολίτες έχουν υποστεί σοβαρότατες οικονομικές απώλειες, οι οποίες, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, επηρεάζουν ουσιωδώς το πραγματικό επίπεδο της φοροδοτικής τους ικανότητας.
-Η επίδικη επιβάρυνση του ν. 4021/2012 δεν αποτελεί τέλος, αλλά φόρο που επιβάλλεται επί της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, η οποία έχει υποστεί σοβαρή μείωση της αξίας της, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, εφόσον η βαθύτατη οικονομική κρίση έχει ως συνέπεια τον δραματικό περιορισμό των αγοραπωλησιών των ακινήτων και την κλιμακούμενη αύξηση του αριθμού των ακινήτων που δεν προσπορίζουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.
-Με τα δεδομένα αυτά οι διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 αντίκεινται στο άρθρο 4. παρ 5 του Συντάγματος, διότι επιβάλλουν ακόμη ένα φορολογικό βάρος στους Ελληνες πολίτες, χωρίς να συνεκτιμάται διόλου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου, τόσο για την επιβολή αυτού τούτου του φόρου όσο και το ύψος του, η συνολική έως σήμερα φορολογική τους επιβάρυνση, με την άθροιση τακτικών και έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων, η οποία έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στη φοροδοτική ικανότητα και ως εκ τούτου στη διατήρηση ανεκτού βιοτικού επιπέδου για πολλές κατηγορίες πολιτών, που έχουν υποστεί σοβαρότατες οικονομικές απώλειες. Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι για τον επίδικο φόρο δεν προβλέπεται απαλλαγή ούτε καν της πρώτης κατοικίας που αποτελεί, ιδίως εν μέσω σοβούσας οικονομικής κρίσης, αναγκαίο στοιχείο για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος) και για την προστασία της οικογένειας (άρθρο 21 του Συντάγματος).
-Η προβλεπόμενη δυνατότητα της διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.
-Επίσης, η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος… αντίκειται όχι μόνο στο άρθρο 5 παρ.1 του Συντάγματος και στην αρχή της αναλογικότητας, αλλά και στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι συνεπάγεται στέρηση κοινωνικού αγαθού ζωτικής σημασίας, ουσιώδους για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου…
Βάσω Παλαιού
εφ.Δημοκρατία
( ….ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ….ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΊ …..ΚΟΣΤΟΥΜΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…)
….ΤΥΧΑΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΈΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ !!!!!

Μόνο το ρεύμα χωρίς το χαράτσι της ΔΕΗ μπορούν να πληρώνουν οι καταναλωτές

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Δεκεμβρίου 5, 2012
Μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος χωρίς το τέλος ακινήτων…
μπορούν να πληρώνουν πλέον οι καταναλωτές, καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομη την είσπραξη του λεγόμενου «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Βάσει της δικαστικής απόφασης, το τέλος ακινήτων πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διαφορετικά οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα προσφυγής.
Όπως είπε στον Βήμα 99,5 ο πληρεξούσιος δικηγόρος Ενώσεων Καταναλωτών, Γ.Μυτατούλης, το δικαστήριο υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην κόβει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι.
Αντίθετα, απειλεί τους νόμιμους εκπροσώπους της ΔΕΗ με χρηματική ποινή 300 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης ξεχωριστά ανά καταναλωτή.
Οι καταναλωτές, επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν εκείνοι αποζημίωση από τη ΔΕΗ εάν εξακολουθήσει η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Εντός της ημέρας, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ και ταυτόχρονα να αποκτήσει ισχύ η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, η οποία και μπλοκάρει την αποστολή νέων έντυπων λογαριασμών από τη ΔΕΗ που περιέχουν το τέλος ακινήτων.
Κύκλοι της ΔΕΗ μιλούν για απόφαση που δημιουργεί μείζον θέμα, τονίζοντας ότι περιμένουν απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών άμεσα για το πως θα χειριστούν το ζήτημα.
in.gr

Θρασύτατη επίθεση Στουρνάρα κατά της Δικαιοσύνης!

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos στο Δεκεμβρίου 5, 2012
Θρασύτατη επίθεση Στουρνάρα κατά της Δικαιοσύνης!
Από τηλεοράσεως, ο τσάρος της Οικονομίας αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των δικαστικών, επειδή… τόλμησαν να κρίνουν παράνομο το χαράτσι που εισπράττει η ΔΕΗ!
Σφοδρή επίθεση κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον.
Την ώρα που η κραυγή αγωνίας χιλιάδων Ελλήνων για τα δυσβάσταχτα μέτρα έχει γίνει «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», ο κ. Στουρνάρας χωρίς ίχνος σεβασμού στρέφει τα βέλη του κατά των δικαστικών που «τόλμησαν» να υψώσουν φωνή αντίστασης στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική.
Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δεν έχει συνηθίσει σε αντιδράσεις που να του αναιρούν τα μέτρα. Εξάλλου όποιος τολμούσε να διαφωνήσει με την κυβερνητική πολιτική, αυτομάτως βρισκόταν εκτός Κοινοβουλευτικών ομάδων και μάλιστα την ίδια ώρα, με συνοπτικές διαδικασίες.
Το τελευταίο ανάχωμα λοιπόν για να αποφευχθεί η λαίλαπα των μέτρων που καταδικάζουν σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, είναι οι δικαστές. Η μόνη εξουσία που έχει μείνει για να μπορέσει να υπερασπιστεί τα δίκαια των πολιτών, η μόνη φωνή αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα.
Στη Δικαιοσύνη στρέφει τώρα τα πυρά του ο κ. Στουρνάρας που με ύφος χιλίων καρδιναλίων κατηγορεί τους δικαστικούς ότι ακυρώνουν την κυβερνητική πολιτική για δικό τους όφελος, επειδή, όπως υποστηρίζει, έγιναν μειώσεις στους μισθούς τους.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, για την απόφαση του Πρωτοδικείου να μην εισπράττεται από τη ΔΕΗ τοχαράτσι, ο κ. Στουρνάρας με θράσος απάντησε ότι «αποφάσεις Πρωτοδικείου υπάρχουν και άλλες», υπονοώντας ότι θα την προσπεράσουμε όπως και τις άλλες.
«Θεωρούν ότι αδικούνται από τις μισθολογικές μειώσεις και δεν κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας εξαπολύοντας επίθεση στους δικαστές τους οποίους κατηγορεί για υπονόμευση του κυβερνητικού έργου.
Με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, και με στάση «αποφασίσουμε και διατάσσουμε», ο «δημοκράτης» κ. Στουρνάρας νομοθετεί και στη συνέχεια κατακεραυνώνει όποιον διανοηθεί να αντιδράσει.
Βλέπει εχθρούς παντού, ακόμα και μέσα στην συγκυβέρνηση, ακόμα και στο ίδιο του το υπουργείο. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του δηλαδή, υπονομεύει την κυβέρνηση και εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα.
Αλήθεια κ. Στουρνάρα, στα Πανεπιστήμια που σπουδάσατε δεν σας έμαθαν τι είναι δημοκρατία; Δεν σας έμαθαν ότι είναι αντιδημοκρατικό να επιβάλεις με το έτσι θέλω την πολιτική σου; Δεν σας έμαθαν ότι στην Ελλάδα από αρχαιοτάτων χρόνων οι αποφάσεις παίρνονταν δημοκρατικά;
Μάλλον κ. Στουρνάρα σας τα έμαθαν λάθος. Δικαιοσύνη α λα καρτ δεν υπάρχει. Ειδικά στην Ελλάδα.
ΑΚΟΥΣΟΝ …ΑΚΟΥΣΟΝ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ 
ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΡΕ ΓΙΑ ………
<< ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ >> !!!!!

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! Έχει συμμετάσχει το 2009 και το 2010 στις «συνεδριάσεις» της σκιώδους παγκόσμιας κυβέρνησης!


ΑΠΟ ΤΟ 2009 /10 ….ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΚΑΙ ΝΑΤΟΣ …….ΤΟ 2012 !
%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A3.jpgdikastiko-sfiri.jpg

ΣΧΟΛΙΟ
…………. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΔΙΚΑΣΤΩΝ VS ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Τα μέτρα που ψηφίσθηκαν προσφάτως από τους 153 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προβλέπουν νέες περικοπές στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν, ανεβάζοντας τις συνολικές περικοπές στο 60% περίπου των πάσης φύσεως αμοιβών τους.
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΤΟ ΧΩΝΙ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ…ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Η μητέρα των μαχών: Δικαστές εναντίον Πολιτικών

του Πολύδωρου Ιππ. Δάκογλου
Είναι φανερό, για όσους μπορούν να αναλύσουν τα γεγονότα, ότι, η τρικοματική κυβέρνηση (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), κέρδισε μεν την πολιτική μάχη του Προϋπολογισμού και του
Μεσοπρόθεσμου, πλην όμως η νίκη ήταν “Πύρρειος”.
Συγχρόνως, άνοιξε ένα ακόμη μέτωπο σύγκρουσης, του οποίου την ισχύ και την αποτελεσματικότητα, σαφώς και δεν εκτίμησε σωστά.
Το κοινό μέτωπο των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τους Νομικούς της χώρας, δημοσιοποίησαν την απόφασή τους να αγωνιστούν -πέραν των άλλων- και “για την πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση της πολιτικής ζωής της Χώρας”.
Μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης οδηγεί σε μια σειρά από σκέψεις:
1. Τονίζουν ότι “Είναι Λειτουργοί μιας εκ των τριών συντεταγμένων κρατικών εξουσιών” και “εκφράζουν τη βαθιά
ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα σε επίπεδο θεσμών”.
Μία από τις θεσμικές ανατροπές στις οποίες αναφέρονται είναι και η προσπάθεια μείωσης του Δικαστικού λειτουργήματος με διαφοροποίηση -μείωση των αμοιβών τους σε σχέση με αυτές των Βουλευτών. Θεωρείται βεβαία η ανατροπή της σχετικής απόφασης με προσφυγή και θετική έκβασή της στο Μισθοδικείο.
2. “Δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα προασπίσουν με κάθε μέσο την συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική τους ανεξαρτησία”.
Πρόκειται για σαφή αναφορά, και προς την τρόϊκα, ότι οι σχετικές προσπάθειες, πέραν των Ελληνικών, θα κατευθυνθούν και προς τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
3. Δηλώνουν ακόμη ότι “θα συνεχίσουν αγόγγυστα να επιτελούν τα καθήκοντά τους με όσα μέσα διαθέτουν”.
Είναι εύκολο το συμπέρασμα ότι, σε ακραίες περιπτώσεις θα καθυστερούν αποφάσεις λόγω έλλειψης γραφικής ύλης, αναλωσίμων, χώρων εργασίας και ωραρίου απασχόλησης.
4. Ξεκαθαρίζουν ότι “θα αναλώνουν τις δυνάμεις τους για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων”.
Το οποίο εύκολα μεταφράζεται ότι, οι προσφεύγοντες πολίτες και ομάδες, θα έχουν τους Δικαστές ως κορυφαίο σύμμαχο στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, με πιθανό αποτέλεσμα την μερική ανατροπή κυβερνητικών αποφάσεων.
i-dikeosini.jpg
5. Το πιο ανησυχητικό όμως μήνυμα για τους πολιτικούς είναι η διακήρυξη της απόφασης των Δικαστικών Λειτουργών “να αναλώσουν τις δυνάμεις τους στην πάταξη της διαφθοράς και την κάθαρση της πολιτικής ζωής της Χώρας”.
6. Τέλος, οι 5 Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών, θέτουν εμφανώς θέμα κρατικής αυθαιρεσίας, νομιμότητας και συνταγματικότητας των κυβερνητικών αποφάσεων καταλήγοντας ότι θα αναλώσουν τις δυνάμεις τους ” με μοναδικό στόχο την παροχή αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας και την εμπέδωση του δοκιμαζόμενου Κράτους Δικαίου».
‘Οπως θα έλεγε και ο σοφός Λαός μας απευθυνόμενος στους πολιτικούς: “Λαγός την φτέρην έσειε… κακό της κεφαλής του”.
Για την ιστορία, την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πρόεδροι των 5 Δικαστικών Ενώσεων, Βασιλική Θάνου -Χριστοφίλου από την Ένωση Δικαστικών και Εισαγγελέων, Ιωάννης Γράβαρης από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Γεώργιος Φαλτσέτος από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Εμμανουήλ Ρούσσος Παπαδάκης από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνεπικουρούμενοι και από τον Κωνσταντίνο Βαρδακαστάνη της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Υ.Γ.: Τα μέτρα που ψηφίσθηκαν προσφάτως από τους 153 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, προβλέπουν νέες περικοπές στις αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν, ανεβάζοντας τις συνολικές περικοπές στο 60% περίπου των πάσης φύσεως αμοιβών τους.

Ραβασάκια για το απλήρωτο χαράτσι

Πρώτη καταχώρηση: 04/12/2012
08:14Οικονομία
590_6f0113a6600962f7a733922711145b6f.jpg
Ραβασάκια για το απλήρωτο χαράτσι
Περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος τα οφειλόμενα ποσά του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το 2011, το οποίο είναι πιο γνωστό ως "χαράτσι ακινήτων", θα κληθούν σύντομα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους αυτά, υπό την απειλή κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
Το σύνολο των ποσών που θα κληθούν να καταβάλουν ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Αυτή είναι η απόφαση »βόμβα» για το χαράτσι

Δείτε την απόφαση » πιλότο » για το περίφημο χαράτσι της κυβέρνηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ » ΟΧΙ » στην διακοπή της ηλεκτροδότησης .
Τεράστια λάθη στα τετραγωνικά μέτρα – Άρχισαν τα όργανα σε όλη την Ελλάδα μετά την πρώτη απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας
πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/34126
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ….ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ
ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
dikastirio-xaratsi-400x178.png
Το κουτί της Πανδώρας

«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση

Posted date: Δεκεμβρίου 03, 2012 2:24 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-Ειδήσεις | comment : 4
Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση 1101/2012 που εκδόθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.
Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε στο www.koutipandoras.gr ότι «η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

Η 1101/2012 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΘΗΚΕΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ. …. Όμως υπάρχουν και τα δικαστήρια, ε; Τα δικαστήρια που προστατεύουν τον πολίτη; Από το άδικο. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών
με την υπ’ αρ.

Μάθε πώς να μην πληρώσεις το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Posted date: Οκτωβρίου 25, 2011 12:37 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-Ειδήσεις | comment : 21
Πλέον στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχει ενσωματωθεί το τέλος «Μόνιμης» εισφοράς το οποίο υποχρεούνται να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί με email ένας οδηγός για το πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πληρώσουμε την εισφορά, χωρίς όμως να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα.
Μάλιστα στο email εξηγούν πως δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθούμε καταθέτοντας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τη νόμιμη οφειλή μας. «Ως νόμιμη οφειλή ορίζεται, αυτό που πληρώνατε μέχρι σήμερα στη ΔΕΗ. Ειδικότερα, το «Α» = αυτό που οφείλετε στη ΔΕΗ, για το ρεύμα που καταναλώσατε + το «Β» = χρεώσεις προς τρίτους (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ, ΕΤ)».
Τα βήματα είναι τα εξής:
1. Πάτε σε ΑΤΜ τράπεζας που θα είναι συμβεβλημένη με τις ΔΕΚΟ, με το λογαριασμό της ΔΕΗ ή με τον 12 ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2/2). Εννοείται, ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
2. Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή: συνδέεστε με το ΑΤΜ, επιλέγετε «άλλες συναλλαγές», «πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ», πληκτρολογείτε τον «κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής» κι εκεί, που θα σας ζητηθεί, να ορίσετε το ποσόν πληρωμής, πληκτρολογείτε μόνον το άθροισμα «Α, Β» του λογαριασμού.
3.Παίρνετε την απόδειξή σας κι έτσι, έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς τη ΔΕΗ, η οποία, δεν δικαιούται, σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα.
Προσοχή:
Πρέπει να εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Γιατί στα ΕΛΤΑ π.χ. υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ. Όμως, η φιλοσοφία της εν λόγω μηχανής, που «σκανάρει-διαβάζει» το λογαριασμό, δεν επιτρέπει «μερική» εξόφληση του λογαριασμού, δηλαδή, ή θα πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού (άρα και το χαράτσι) ή τίποτα.