Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πώς έσκασε η βραδυφλεγής βόμβα: Για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο αντιστοιχεί κι ένας λαθρομετανάστης !!!



Δύο από τα μεγαλύτερα δομικά προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας ! Πως ξεκίνησαν, από ποιους και γιατί είχαν τις ευλογίες της Κομισιόν!
Γιώργος Αδαλής 
Δύο από τα μεγαλύτερα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Οικονομία είναι η Λαθρομετανάστευση και η διόγκωση του Δημόσιου τομέα!
Τα προβλήματα αυτά άρχισαν να εμφανίζονται και να οξύνονται το μεν πρώτο στη δεκαετία του ΄90 και το δεύτερο στην δεκαετία του ΄80!
Και τα δύο δηλαδή, εμφανίστηκαν και οξύνθηκαν μετά το 1981 όταν είχαμε μπει ήδη στην ΕΟΚ, μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ενωση!
Ο Ανδρέας και η δημιουργία του Υδροκέφαλου κράτους
Η διόγκωση και ο υδροκεφαλισμός του δημοσίου τομέα, φέρει την υπογραφή του ίδιου του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος για να στηρίξει το κόμμα του και να αναπτύξει έναν φαύλο κύκλο πελατειακών σχέσεων, διόρισε ακόμη και τα «πετεινά του ουρανού» στο Δημόσιο!
Οσοι έζησαν την περίοδο αυτή, θυμούνται καλά, ότι αρκούσε ένα τηλεφώνημα από υπουργό ή από κάποιο κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για να διοριστείς στο Δημόσιο. Μάλιστα, όταν δεν υπήρχε χώρος στην περιοχή σου, τότε σε έστελναν σε μια άλλη, κα οι διευθυντές των υπηρεσιών, ούτε καν γνώριζαν για το ποιος είσαι και ποιος σε διόρισε, κι έπρεπε απλά να «πέσει» το χαρακτηριστικό τηλεφώνημα, για να πιστοποιήσει τον … διορισμό!!!
Οι νεότεροι, πιθανόν να νομίζουν ότι κάνω πλάκα, αλλά δυστυχώς έτσι έγινε η σάρωση και η αλλοτρίωση του Δημοσίου τομέα, από στρατιές –αρχικά- κομματικών εγκάθετων και –μετέπειτα- από ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους!
Και αυτό το γνώριζε καλά τόσο η Ευρωπαική Ενωση, όσο και τα όργανά της όπως η Κομισιόν αλλά κυρίως το γνώριζαν όλες οι Ευρωπαικές Τράπεζες !!!
Ο Αντώνης και οι … Αλβανοί!!!
Τα σύνορα της Ελλάδας άνοιξαν στην ουσία επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, όταν Υπουργός Εξωτερικών ήταν ο Α.Σαμαράς! Στην γειτονική Αλβανία είχαν ξεσπάσει ταραχές και όσοι έζησαν τα γεγονότα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, θυμούνται τα πλάνα της νεόκοπης Ιδιωτικής Τηλεόρασης, να δείχνουν Αλβανούς με καλάσνικοφ να πυροβολούν στον αέρα και τις φυλακές να αδειάζουν από κρατούμενους! Χωρίς καν να υπάρχει η στοιχειώδης υποδομή, η μοναδική «μονολιθική» εθνικά χώρα της περιοχής, μετετράπη σε μερικούς μήνες, από μια ασφαλή περιοχή, σε ένα ξέφραγο αμπέλι, όπου όλοι οι λαοί του κλονιζόμενου πρώην ανατολικού Μπλοκ, περνούσαν κατά χιλιάδες τα Ελληνικά σύνορα!
Τις ορδές των Αλβανών αρχικά, συμπλήρωσαν οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι , οι Γιουγκοσλάβοι και οι … Ρωσίδες!!!
Χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχει καν κάποιος λόγος να δεχτεί η Ελλάδα, πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες (γιατί όλα αυτά αποτελούν τρία διαφορετικά πράγματα) άξαφνα, η χώρα μετεβλήθη σε ένα παράδεισο για τους απανταχού δουλέμπορους, αφού η Αστυνομία δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων! Ακόμη χειρότερο, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν καν νόμοι για να αναχαιτίσουν ή να περιορίσουν όλο αυτό το φαινόμενο!
Μετά το 1999, κι αφού είχαμε λάβει την έγκριση της ΔΟΕ, για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, το φαινόμενο όχι απλά δεν περιορίστηκε, αλλά εντάθηκε σε τέτοιο βαθμό, που η Ελλάδα έγινε παγκοσμίως, ως ο νούμερο ένα προορισμός των απανταχού της Γης κατατρεγμένων!
Η κατάσταση αυτή, βόλευε αφάνταστα τον Σημίτη και τους Σημιτάνθρωπους-εργολάβους, που αναζητούσαν «τζάμπα» εργατικά χέρια και ο νοών νοείτω!
Ετσι, μέχρι το 2009, η Ελλάδα, είχε μεταβληθεί μέσα σε δυο δεκαετίες, από χώρα φιλήσυχη και Εθνικά μονολιθική, σε μια χώρα όπου αλώνιζαν οι γκάνγκστερ του Διεθνούς Εγκλήματος και ο τζίρος από την λαθρομετανάστευση ξεπέρασε ακόμη κι αυτόν από το εμπόριο ναρκωτικών!!!
Μέχρι το 2009, στην Ελλάδα, ουδείς γνώριζε, πόσοι λαθρομετανάστες υπάρχουν εντός της χώρας ! Κι αυτό είναι λίγο πολύ … κατανοητό! Το χειρότερο όμως είναι, ότι ουδείς γνώριζε, πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται στον ευρύτερο Κρατικό τομέα !!! Κι αυτό δεν μπορεί με κανένα τρόπο να γίνει …. κατανοητό!!!
Όταν ξέσπασε η κρίση, κατά την περίοδο διακυβέρνησης του αλήστου μνήμης διδύμου της συμφοράς , Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, η Ε.Ε. λες και ξύπνησε από το λήθαργό της και ξαφνικά, «ανακάλυψε» ότι στις τάξεις της έχει μια χώρα, την Ελλάδα, όπου υπάρχουν ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!
Η Ε.Ε. «ανακάλυψε» ότι δεν γνωρίζει τα στατιστικά της Ελλάδας!!! Και δεν ομιλώ για τα Greek Statistics αλλά για τα στατιστικά των δύο παραπάνω φαινομένων που σας ανέφερα!
Κι εδώ προκύπτει ένα γιγαντιαίο ερώτημα!
Ολοι μας γνωρίζαμε το 2009, ότι οι Δημόσιοι υπάλληλοι ήταν κοντά στο 1.000.000 !
Όπως επίσης γνωρίζαμε, ότι οι λαθρομετανάστες, ξεπερνούσαν το 1.000.000 !
Κατά την εκτίμησή μου κάποτε είχαν ξεπεράσει ακόμη και τα 2.000.000 αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα!
Η Ε.Ε. λοιπόν, η αδελφότητα των ανεπτυγμένων -οικονομικά και πολιτισμικά- κρατών της Δύσης, δεν εγνώριζε την παρακάτω ανατριχιαστική λεπτομέρεια:
Στις τάξεις της, υπήρχε μια χώρα, όπου για κάθε έναν δημόσιο υπάλληλο, αντιστοιχούσε κι ένας … λαθρομετανάστης!!!
Πείτε μου εσείς λοιπόν, σε ποια άλλη χώρα της Ε.Ε. παρουσιάζεται αυτός ο δείκτης, που για πρώτη φορά αναφέρω σήμερα, να έχει αυτή την τεράστια διόγκωση!
Τι έκανε η Ευρωπαϊκή Ενωση επί είκοσι χρόνια για να φέρει την Ελλάδα στα επίπεδα της Ισπανίας και της Γαλλίας λόγου χάρη;
Τίποτε ουσιαστικό, παρά μόνο στάχτη στα μάτια, με κινήσεις όπως η Frontex, που και πολύ αργά έγιναν και εντελώς επικοινωνιακές αποδείχθηκαν!
Καμία χώρα της Δύσης, δεν μπορεί να πει ότι έχει τουλάχιστον 10% του πληθυσμού της ως λαθρομετανάστες και 10% του πληθυσμού της ως δημοσίους υπαλλήλους!!!
Πολύ περισσότερο καμία χώρα της Δύσης, δεν καταγράφει το θλιβερό, ένας δημόσιος υπάλληλος για έναν λαθρομετανάστη!
Αντίθετα, η Ελλάδα, καταβάλει κανονικά όπως οι άλλες χώρες της Ενωσης, τα ποσά που της αναλογούν, από φόρους, τέλη και δασμούς, σε λιμάνια, αεροδρόμια, τελωνεία και Εθνικές οδούς, στον κορβανά της Ε.Ε.!
Χρήμα με ουρά πληρώναμε για να είμαστε μέλη της Ε.Ε. και να τηρούμε τους νόμους, γι αυτό και οι Κομισάριοι έκαναν τα στραβά μάτια, τόσο στους … διορισμούς όσο και στην είσοδο τον μυριάδων στην Ελλάδα!
Αντίφαση, για την οποία, ούτε ένας Ελληνας πολιτικός δεν εμίλησε ποτέ!
Ούτε ένας δεν βρέθηκε να διαπραγματευτεί την πάταξη των δύο αυτών δομικών προβλημάτων με τους Ευρωπαίους!
Δεν θα σας πάω παραπέρα σήμερα! Απλά σκεφτείτε το νέο δείκτη που φέρνουμε σήμερα προς συζήτηση και αξιολόγηση και στο εγγύς μέλλον, έχουμε πολλά να πούμε και να αποκαλύψουμε για όλα αυτά!