Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΣΤΟΠ. ΤΩΡΑ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΚΑΠΝΟΣΗΜΟ ΣΤΟΠ!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 19, 2011
Γράφει ο NIKOΣ ΚΑΡΑΣ
Το σήριαλ με το καπνόσημο  έλαβε τέλος. Βγήκε  ο τραγικός ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ και είπε ότι ο πρωθυπουργός κινούμενος επιδέξια(!) έδωσε   ένα τέλος στην φημολογία λέγοντας ότι  ο νόμος θα  εφαρμοσθεί! Δηλαδή είχε  ψηφισθεί για να  μην εφαρμοσθεί;  Μιλάμε ότι το  δούλεμα πάει σύννεφο. Διότι ο φερόμενος ως υπουργός υγείας διέδιδε ότι θα εφαρμοσθεί το μέτρο και τα έσοδα θα πήγαιναν υπέρ των νοσοκομείων! Φυσικά άλλο δούλεμα! Αλλά βγήκε ο Γιωργάκης σαν γνήσιος αντικαπνιστής και σαν από  μηχανής θεός   έδωσε οριστική λύση. Όχι δεν είπε να καλλιεργούμε στην βεράντα μας <<καπνό>> για ατομική χρήση.     Μάλλον το άφησε για αργότερα.
Ως προς τον φερόμενο υπουργό υγείας αν σεβότανε  τον εαυτό του θα είχε πάει σπίτι του. Αλλά για πολιτικό δεν περίμενα κάτι περισσότερο.
Σε μια δημοκρατική χώρα όλοι έχουμε  δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Δικαίωμα έχουν  και οι μη καπνίζοντες αλλά και οι   καπνίζοντες.  . Μονόπλευρα τίποτα.
Αλλά βγαίνουν ,όλοι οι γλείφτες της κυβέρνησης  ,  και λένε ότι το μέτρο , γλιτώνει ζωές ,το περιβάλλον και άλλα. και ότι   η απαγόρευση του θα μας σώσει.
Δεν μας λένε όμως , πως θα σωθούμε από τα ναρκωτικά; Ξέρεις αυτά  που πουλιόνται φόρα  παρτίδα  στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Οι εθνικοί δρόμοι , οι επαρχιακοί , από καρμανιόλες πως θα γίνουν  δρόμοι ασφαλείς; Οι θάνατοι από αβλεψίες ιατρών πως θα μειωθούν; Τα εργατικά ατυχήματα;    Η τσαμπουκαλίδικη πληρωμή των διοδίων που μας  επιβάλλουν,  το κάνουν για το  καλό μας ή για το καλό των κατασκευαστών; Πολλά μπορείς να γράψεις τι απειλεί  την ζωή μας. Αλλά γιατί αυτή η μανία αυτή με το τσιγάρο;   Μήπως έχει σχέση με την καμπάνια στην ΑΜΕΡΙΚΗ υπέρ της μαριχουάνας που χρηματοδοτεί ο γνωστός ΣΟΡΟΣ;
Η απαγόρευση του παντού ,με το έτσι θέλω , δεν με βρίσκει  σύμφωνο. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε αυτή την ζωή. Ας δώσουν την δυνατότητα να υπάρχουν χώροι για τους καπνίζοντες και για τους μη καπνίζοντες και ο καθένας ας πάει όπου θέλει. Μονόπλευρη επιβολή αυτής της διάταξης είναι  φασισμός!
Εκτός αν προετοιμάζουν το έδαφος να επανέλθει η πρόταση του αμερικανού τραφέντα πρωθυπουργού να καλλιεργούμε κάτι τις στην βεράντα μας για προσωπική χρήση.
Υ.Γ. Πάντως  με  στεναχωρεί ,όχι μόνο το γεγονός ότι τα νοσοκομεία έχασαν ένα έσοδο , αλλά και η καλή πρόθεση του φερόμενου σαν υπουργού υγείας να πάει στον βρόντο από τον προϊστάμενο του! 
http://olympia.gr