Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Πτώχευση...

Οταν ο Χαρ. Τρικούπης κήρυξε τη χώρα σε πτώχευση το 1893 υπήρχαν αργυρά νομίσματα που πάνω σε αυτά στήθηκε η ΛΝΕ (Λατινική Νομισματική Ενωση).

 Αυτή είχε σαν κύριο νόμισμα τα αργυρά νομίσματα που επικρατούσαν τον 18ο αιώνα και τον 19ο (έως και το μισό του 20ού αιώνα). Εκτοτε όμως πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα πλέον τα αργυρά νομίσματα έχουν αντικατασταθεί από χαρτονομίσματα.

Τι λοιπόν πρόκειται να συμβεί;


Ισως κάποιοι "Ευρωπαίοι Συνέταιροι!" να θελήσουν να μας δελεάσουν βάζοντας "κυμαινόμενο επιτόκιο" χαμηλό για μερικά χρόνια και μετά να το ανεβάζουν κατά πώς αυτοί θέλουν.


Θα συνιστούσα στον Γ. Παπακωνσταντίνου (γιο του αείμνηστου Στέλιου Παπακωνσταντίνου, που υπήρξε συμμαθητής μου στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο) να αρνηθεί να δανειστεί με "κυμαινόμενο επιτόκιο", γιατί εν όψει (και σύντομα) βρίσκεται ένας "παγκόσμιος πληθωρισμός". Πρώτη και καλύτερη η FED των ΗΠΑ τυπώνει δολάρια για τις τράπεζές της, ενώ έχει έλλειμμα πάνω από 10%. Η Αγγλία έχει έλλειμμα πάνω από 13%, σχεδόν όσο και εμείς.


Αυτό επιδιώκει η Μέρκελ βάζοντας τους ιδιώτες να μετάσχουν στη βοήθεια προς τις "άτακτες" χώρες του Νότου. Να μπει "κυμαινόμενο επιτόκιο" στα δάνεια της ΕΚΤ».


Γιάννης Κ. Π.


Μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος διπλωματούχος ΕΜΠ


Λόγιος Ερμής


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_3894.html#ixzz18IYVqWVL