Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ μας εξαθλιώνει, η ΝΔ τρώει το ξύλο


Άσχετα με το επεισόδιο που δείχνουν οι φωτογραφίες, εμείς πιστεύουμε πως δεν πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να ψηφίζει άρθρα από τα νομοσχέδια που φέρνει η κατοχική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και να μπαίνει έτσι όλο και πιο βαθιά στο κάδρο του μνημονίου. Ανεξάρτητα με το ποια είναι αυτά τα άρθρα, στο τέλος θα....
μπορεί να επαίρεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στην Ευρώπη, ότι είναι πολιτικά υπεύθυνο κόμμα, αλλά φοβόμαστε πως κανείς Νεοδημοκράτης δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Δεν είναι τώρα η ώρα για ξαφνικές κοινωνικές αλλαγές και συνολική κατάρρευση και εξαθλίωση της κοινωνίας. Είναι όμως η ώρα για κατάρρευση πρώτα του υπεύθυνου πολιτικού συστήματος. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει κάθετη θέση απέναντι σε όλες τις επιλογές της κυβέρνησης και δεν την αφήσει μόνη της στο καταστροφικό της έργο, η πρώτη που θα το πληρώσει πολιτικά θα είναι η ίδια. Δεν είναι ώρα για μέσες λύσεις. Ο κόσμος ψάχνει πλέον για επαναστάτες και όχι για άλλους διαχειριστές. Ο κόσμος ψάχνει να βρει τη χαμένη του υπερηφάνεια, τη χαμένη του ζωή. Ψάχνει τον Ηγέτη του.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως αν επιθυμούμε πραγματικά οικονομική ανάπτυξη και αναζωογόνηση των κοινωνικών δυνάμεων, αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν πρώτα καταρρεύσει το κατευθυνόμενο από τα κρατικοδίαιτα παράσιτα καθεστώς, που ελέγχει τη ροή του χρήματος και κρατάει δέσμιες τις οικονομικές δυνάμεις της χώρας και όχι με την εξαθλίωση και την κινεζοποίηση των εργαζομένων. Οικονομική ανάπτυξη θα επέλθει μόνο με εκδημοκρατισμό και οικονομική διαφάνεια και όχι με συνέχιση της ίδιας πολιτικής πρακτικής. Και αυτό έπρεπε να είχε γίνει ήδη χθες.  
Σε όλο τον κόσμο, με τελευταίο το παράδειγμα της Σοβιετικής Ένωσης, πρώτα κατέρρευσε το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς και μετά άρχισαν να επέρχονται οι κοινωνικές αλλαγές.

Αν πιστεύουν, είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη Νέα Δημοκρατία, ότι θα καταφέρουν να αλλάξουν βίαια την κοινωνία, αλλά να διασώσουν το σάπιο και διεφθαρμένο αυτονομημένο πολιτικό καθεστώς, πλανώνται πλάνην οικτράν. Αν νομίζουν από το άλλο μέρος οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ότι θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το ισχύον πολιτικό σύστημα ως όχημα για να περάσουν πάνω από το κοινωνικό πτώμα, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Και δεν είναι κρίσιμο τόσο αυτό το επεισόδιο εναντίον του δύστυχου κ. Χατζηδάκη, όσο είναι κυρίως η συσσωρευμένη αγανάκτηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αφέθηκε έρμαιο στα νύχια των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, αφέθηκε έρμαιο στις εγκληματικές ενέργειες των λαθρομεταναστών. Μέρος αυτής της αγανάκτησης φάνηκε στις τελευταίες εκλογές, πριν ακόμα μπούμε στην εξαθλίωση.

Όμως σε λίγο καιρό, αυτή η αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε γενικευμένη οργή.