Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα διάσπασης

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ζούμε στην εποχή της απόλυτης κυριαρχίας του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα έπρεπε λοιπόν να εκπλήσσει κανέναν το γεγονός ότι τα… προεόρτια της μάχης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν πάνω από ένα πληκτρολόγιο.
Αρθρογραφίας συνέχεια λοιπόν, με έξι βουλευτές (Κώστα Καρτάλη, Παναγιώτη Ρήγα, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Δημήτρη Καρύδη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο) να παρεμβαίνουν με «10+1» σημεία διαλόγου, για το ΠΑΣΟΚ «των νέων προκλήσεων και των νέων ιδεών».
Η παρέμβαση είναι ενδιαφέρουσα, και ως προς το περιεχόμενό της. Περιληπτικά βέβαια, ζητούν να υπάρξει ένας απολογισμός της… μοιραίας διετίας του Μνημονίου, και να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο ώστε η συζήτηση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ να έχει πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά.
Εκφράζουν την αντίρρησή τους για το ενδεχόμενο διαδικασίας… fast-track, όπως και για τις άγονες προσωπικές αντιπαραθέσεις των δελφίνων. Προειδοποιούν ότι υπάρχει ο κίνδυνος ενός «επώδυνου χωρισμού», και προτρέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει ο ίδιος, άμεσα, τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ένα μίνιμουμ ενότητας.
Στην πραγματικότητα, η επιστολή των «έξι», που κυρίως προέρχονται από το βενιζελικό στρατόπεδο, συνιστά ακόμη ένα πολιτικό τελεσίγραφο προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνο που, είναι η πρώτη φορά κατά την οποία εκφράζεται τόσο έντονα η αγωνία του… χωρισμού. Στην πολιτική ορολογία, αυτό λέγεται διάσπαση.
πηγή
http://filologos10.wordpress.com/2011/12/01/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%bf%ce%ba-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82/#more-86760