Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: Σε άλλες εποχές, για να περάσουν τέτοια μέτρα, θα κατέβαζαν τα τανκς


Τσίπρας: Σε άλλες εποχές, για να περάσουν τέτοια μέτρα, θα κατέβαζαν τα τανκς 
«Ο ιδρυτικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης έχει πάψει να υπάρχει, οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα για να αποφασίσει ο λαός μας τι δρόμο θα διαλέξει» τονίζει στη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Αλέξης Τσίπρας. 


Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, επισημαίνει ότι, «αν ήμασταν σε άλλες εποχές ή σε άλλη γεωγραφική παράλληλο, για να περάσουν αυτά τα μέτρα θα έκαναν πραξικόπημα» και, ερμηνεύοντας τα της Ευρώπης, λέει «το δίλημμα δεν είναι με ποιο νόμισμα θα πέσουμε στον γκρεμό αλλά αν θα επανιδρυθεί η Ευρώπη σε μια δημοκρατική και κοινωνική βάση ή αν θα διαλυθεί». 

Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην Αλέκα Παπαρήγα «η κοινωνία περιμένει από τις δυνάμεις που την υπερασπίζονται ενότητα και συνεννόηση και όχι να ασχολείται ο καθένας με το μαγαζάκι του» και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ λέγοντας «ο παραδοσιακός δικομματισμός βρίσκεται σε τέτοια αμηχανία και πανικό, ώστε νομιμοποιεί τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου και του Μεταξά»

Για τον Λουκά Παπαδήμο και τον χαρακτηρίσμό που του απέδωσε «σύμμαχος της Μέρκελ» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο κ. Παπαδήμος συνεννοείται άψογα με την πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια στρατηγική η οποία επιδιώκει να φορτώσει τα σπασμένα των αγορών πάνω στις κοινωνίες. Αυτό είπαμε, και ο χαρακτηρισμός είναι πολιτικότατος».
Και προσθέτει «Πολιτικός είναι. Εκλεγμένος δεν είναι, και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα». 
 
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «ο ιδρυτικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης έχει πάψει να υπάρχει. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, για να αποφασίσει ο λαός μας τι δρόμο θα διαλέξει». 
http://www.newpost.gr


Πηγή: enet.gr