Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Φωτογραφική προκήρυξη» η αιτία παραίτησης του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας;

«Φωτογραφική προκήρυξη» η αιτία παραίτησης του γ.γ. του Υπουργείου Εργασίας;
Παραίτηση που κρύβει τις αιτίες της σε «φωτογραφική» προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας (με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2010) για ψηφιακά έργα ύψους 30 εκατ. ευρώ, υπέβαλλε προχθές το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημοσθένης Δασκαλάκης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει δεκτή από την κ. Κατσέλη, σύμφωνα με συνεργάτες της.
Ο κ. Δασκαλάκης στην επιστολή παραίτησης επικαλείται λόγους που ρίχνουν σκιά στην προετοιμασία και διαχείριση έργων.
Ο πρώτος λόγος αφορά τα έργα της ψηφιακής σύγκλισης, τα οποία κατά την άποψή του «αποφασίζονται ερήμην των αρμόδιων παραγόντων και του γενικού γραμματέα».
Ο δεύτερος λόγος αφορά την απουσία μελέτης, που πρέπει να προηγηθεί της σύστασης του Κοινωνικού ΚΕΠ. «Δεν κατανοώ γιατί πρέπει εσπευσμένα να καταθέσουμε προτάσεις για το έργο μέχρι τις 21 Ιανουαρίου χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία, όταν αυτό μπορεί να γίνει σε 4 μήνες», φέρεται να είπε ο κ. Δασκαλάκης
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με  πληροφορίες του «ΑΤ», ο κ. Δασκαλάκης αρνήθηκε να επισπεύσει την ανάθεση τεχνικής μελέτης ύψους 30 εκατ. ευρώ για την ψηφιακή επάνδρωση των ΚΕΠ.
Τόσο προφορικά όσο και γραπτώς είχε διατυπώσει σωρεία ενστάσεων αφενός για το υψηλό κόστος που θα έπρεπε να καταβάλει το υπουργείο (πάνω από 6 εκατ. ευρώ) και αφετέρου για το γεγονός ότι οι προδιαγραφές της προκήρυξης ήταν φωτογραφικές, καθώς έδειχναν τους δυνητικούς αναδόχους!
Τεκμηρίωνε μάλιστα τις αιτιάσεις του επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μη λειτουργήσουν στην πράξη αυτές οι εφαρμογές, που σημαίνει ότι τα 30 εκατ. ευρώ μπορεί να πήγαιναν στο βρόντο!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω προκήρυξη έγινε από συμβούλους με γνώσεις στην ψηφιακή τεχνολογία που πλαισιώνουν την ηγεσία του υπουργείου!(sic)
Μάλιστα λέγεται πως η άρνηση του κ. Δασκαλάκη να επισπεύσει τις διαδικασίες επιχειρήθηκε να ξεπεραστεί με την απευθείας συνεννόηση(;;;) του υπουργείου με τους άλλους φορείς που θα υπέβαλαν τις προτάσεις τους για την ψηφιακή σύνδεσή τους με τα κοινωνικά ΚΕΠ όπως ο ΟΑΕΔ, η Εργατική Εστία και ο ΟΕΚ.