Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!!!

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 13, 2011
Ρεζίλι και στους συντρόφους…
Γράφει ο ΑΒ


Μπορεί να του δίνουν βραβεία οι τραπεζίτες αλλα ο Παπανδρέου αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή ως προς  την κοινωνική πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα απο το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα.

Υπό τον τίτλο «Στο PS, η κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο, για να αποφευχθεί μια κατάσταση τύπου Παπανδρέου », η γαλλική εφημερίδα  L’HUMANITE, σε ρεπορτάζ της Lina Sankari, αναφέρει ότι η αριστερή πτέρυγα του σοσιαλιστικού κόμματος εξακολουθεί να υποστηρίζει στο εσωτερικό της παράταξης, ότι τα ζήτημα κοινωνικής πολιτικής θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης του κόμματος, ενόψει των εκλογών των σοσιαλιστών για καθορισμό του υποψηφίου τους στις προεδρικές εκλογές του 2012.
Συγκεκριμένα, στην πρόσφατη επιθεώρηση Δημοκρατία και Σοσιαλισμός, σημειώνεται:

«Σε μια κοινωνία μισθωτών σε ποσοστό 90%, το κοινωνικό ζήτημα είναι αποφασιστικής σημασίας. Η αύξηση των μισθών -μια εξίσου οικονομική όσο και κοινωνική αναγκαιότητα- η μείωση του χρόνου απασχόλησης, το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση και στην κοινωνική ασφάλιση οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος των σοσιαλιστών, εάν θέλουμε να απαλλαγούμε από το Sarkozy και να μην εκλέξουμε ένα …Γάλλο Παπανδρέου».
http://olympia.gr