Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Στείλτε email συμπαράστασης στην βουλευτή Σοφία Σακοράφα για την διεθνή επιτροπή ελέγχου του δημοσίου χρέους

Posted by anarmodios στο Ιανουαρίου 13, 2011
Με την βουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα έχω κάποιες ενστάσεις, που δεν είναι της ώρας. Αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε οτι ήταν από τους τρεις εκείνους βουλευτές του ΠαΣοΚ που δεν ψήφισε το Μνημόνιο. Και η ομιλία της στη Βουλή, στον προϋπολογισμό ήταν, για μένα τουλάχιστον, αισιόδοξα αναπάντεχη.
Η κ. Σακοράφα είχε ζητήσει τότε στην Βουλή την σύσταση διεθνούς επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους του ελληνικού δημοσίου. Πριν λίγες ημέρες το θέμα ξαναήρθε στην επικαιρότητα. Σήμερα διαβάζω στο Βήμα και την Ελευθεροτυπία ότι η πρωτοβουλία αυτή για την διεθνή επιτροπή ελέγχου του δημοσίου χρέους, έχει κάνει τα πρώτα της βήματα.
Εχω γράψει πολλές φορές για το χρέος. Το οποίο μας κάλεσε η κυβέρνηση να πληρώσουμε φορτώνοντάς μας με δυσβάσταχτα βάρη. Χωρίς καν να μας δώσει λογαριασμό για το χρέος αυτό. Ποιος δανείστηκε, πότε δανείστηκε, από ποιον δανείστηκε, πόσα δανείστηκε, γιατί τα δανείστηκε. Κι από καιρό έχω πει, πως την πρακτική “πληρώστε χωρίς να δείτε το λογαριασμό” δεν την εφαρμόζουν ούτε οι ημι-υπαίθριες ταβέρνες.
Εμάς μας υποχρεώνουν να δίνουμε στην εφορία λογαριασμό για το παραμικρό. Εκείνοι δεν καταλαβαίνω γιατί διακαώς επιθυμούν να εξαιρεθούν από τον έλεγχό μας και συμπεριφέρονται λες και το δημόσιο χρέος είναι το μεγαλύτερο κρατικό μυστικό. Πάτε στον ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), και πείτε μου αν θα βρείτε κάποιο αναλυτικό στοιχείο που να σας διαφωτίσει ιδιαίτερα για όσα ανέφερα: ποιος, πότε, από ποιον, πόσα και γιατί. Εκτός από κάτι όμορφες “πίττες” και διαγράμματα δεν θα βρείτε τίποτε άλλο.
Σας καλώ λοιπόν όλους να στηρίξουμε την προσπάθεια της κ. Σακοράφα. Στείλτε της ένα email εκφράζοντας την υποστήριξή σας στην προσπάθειά της. Πέντε λεπτά θα σας πάρει. Η ιστοσελίδα της, στο δεξί μέρος, δίνει το email της κ. Σακοράφα για επικοινωνία μαζί της. Εγώ ήδη της έστειλα το παρακάτω. Αν σας κάνει και δεν έχετε χρόνο να γράψετε κάτι δικό σας, μπορείτε να το αντιγράψετε.

κ. Σακοράφα

Θέλω να ξέρετε πως σαν έλληνας πολίτης που καλείται να πληρώσει το μέρος που του αναλογεί από αυτό το τεράστιο χρέος, πως επιθυμώ να δοθούν όλες οι λεπτομέρειες των δημοσίων δανείων στην δημοσιότητα, ώστε να μελετήσουν τα στοιχεία ειδικοί από όλες τις πλευρές και να ενημερώσουν σχετικά, με τις δημοσιεύσεις τους, εμένα και τους συμπολίτες μου, που όλοι μαζί έχουμε επωμιστεί το μεγάλο αυτό βάρος. Ειδικά με ενδιαφέρει να μάθω αν το χρέος του ελληνικού δημοσίου έφθασε σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος για να καλύψει πραγματικές ανάγκες του δημοσίου ή αν περιέχονται σε αυτό οφειλές που δεν είχαν καμμία σχέση ούτε με τις ανάγκες μας σαν χώρα ή την προκοπή και την ευημερία του λαού μας, και ως τέτοιες εμπίπτουν στον ορισμό του Διεθνούς Δικαίου περί Επαχθούς Χρέους.
Θέλω επίσης να ξέρετε πως σας στηρίζω με όλη μου την δύναμη στην προσπάθειά σας αυτή και εύχομαι ολόψυχα να πιάσουν τόπο οι προσπάθειές σας, οι δικές σας και των συνεργατών σας, και να μάθουμε επιτέλους γιατί γονάτισε η πατρίδα μας και οι οικογένειές μας.

Θραξ Αναρμόδιος 
http://olympia.gr/2011/01/13/1-29/#more-48294