Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Στη Ρηγίλης έχουν μερικές χρήσιμες απορίες


rigillis_nd_2.jpg
Από δω το' χε, από κει το 'φερε, ο Σόκρατες στην Πορτογαλία φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της αντιμετώπισης της κρίσης, χωρίς την παρέμβαση του ΔΝΤ και των υπολοίπων ελεγκτών.
Τουλάχιστον προς το παρόν. Για την ακρίβεια, η Λισσαβόνα κέρδισε πολύτιμες "ανάσες", έως το τέλος του μήνα, οπότε και θα ξαναβγεί στις αγορές να δανειστεί.
Εως τότε, όμως, εικάζεται κι ελπίζεται ότι θα έχει βρεθεί μια συνολική ευρωπαική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, οπότε η Πορτογαλία θα τα έχει βολέψει μια χαρά.
Με την αμέριστη βοήθεια, βεβαίως, του επίσης Πορτογάλου προέδρου της Κομισιόν Μπαρόζο, ο οποίος στο παρασκήνιο βοήθηκε όσο μπορούσε την πατρίδα του και την κυβέρνηση της, όπως μεταδίδουν από τις Βρυξέλλες Ελληνες ανταποκριτές.
Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, γεννά ένα εύλογο ερώτημα σε Αθήνα και Δουβλίνο. Μήπως, τελικά, εμείς παραδοθήκαμε εύκολα και γρήγορα;
Μήπως καταθέσαμε τα όπλα, σχεδόν αμέσως μόλις ασκήθηκε η πρώτη πίεση; Τα ερωτήματα αυτά και πολλά άλλα, διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες, ολοένα και πυκνότερα, στη Ρηγίλης, η οποία συντόμως αναμένεται ότι θα θέσει κι επισήμως.
Και η αλήθεια είναι ότι ο κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να βρει μερικές πολύ πειστικές απαντήσεις για να δώσει. Γιατί, η απορία είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη:
Αφού τα κατάφερε η Λισσαβόνα, γιατί να μην τα κατάφερνε και η Αθήνα (αν βεβαίως επέμενε);
http://www.parapolitika.gr