Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Να παραιτηθεί τώρα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας...

Από ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σ.Ε.Α.Ε (ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ)

http://seae.terapad.com/
  
Την αυταρχικότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έζησαν οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας στις 7 Ιανουαρίου. Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την αδιαλλαξία που επιδεικνύει και απαιτούμε την άμεση παραίτηση τους
Μετά την επικύρωση του μνημονίου,
η Υπουργός και το επιτελείο της προχωρά ταχύτατα στην πλήρη διάλυση της παιδείας. Οι μηδαμινοί διορισμοί, το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων, η κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων ήταν μερικά από τα μέτρα που επιβλήθηκαν φέτος. Για τη νέα χρονιά προβλέπονται πολύ πιο σκληρά μέτρα.
Η αναλογία
ένα προς ένα που προβλέπονταν για την εκπαίδευση από το πρόγραμμα σταθερότητας, ανατρέπεται. Με βάση το νέο μνημόνια, επιβάλλεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις και επιπλέον μείωση κατά 15% των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων για τη νέα χρονιά. Το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση αυτή, βρίσκεται σε επαφή με τους...
 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης με σκοπό τον περιορισμό των δαπανών του υπουργείου. Στα σχέδια του υπουργείου είναι:
- Κλείσιμο των ολιγοθέσεων δημοτικών σχολείων,
συγχώνευση των συστεγαζόμενων και των συνπροαυλιζόμενων σχολείων, γεγονός που θα οδηγήσει σε απώλεια πολλών οργανικών θέσεων. Το κλείσιμο των αθλητικών σχολείων φέτος σηματοδοτεί το μέλλον και των υπόλοιπων ειδικών σχολείων (καλλιτεχνικά, μουσικά).
- Δραματική μείωση των διορισμών.
Αν συνυπολογίσουμε ότι οι μετατάξεις θα θεωρούνται προσλήψεις, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα καταφέρει να διοριστεί τα επόμενα χρόνια θα είναι ελάχιστος.
- Σημαντική αύξηση του ωραρίου
των μόνιμων εκπαιδευτικών και επιπλέον μείωση των αποδοχών τους αφού στο νέο ενιαίο μισθολόγιο προβλέπεται περικοπή όλων σχεδόν των επιδομάτων.
Η σκανδαλώδης απόφαση
μέσα στα Χριστούγεννα για το κλείσιμο του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, η παραχώρηση τις ευθύνης των βιβλίων και του σχολικού διαδικτύου σε ιδιωτική εταιρία, η συζήτηση για τον αν θα πρέπει ή όχι διευθυντές να είναι εκπαιδευτικοί, η σκέψη αντικατάστασης τους από μάνατζέρ, η δραματική μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, παραπέμπουν όλα στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Απαιτούμε
την παραίτηση της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας και συζήτηση από την αρχή για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να αντισταθούν στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Ζητάμε
να αποσυρθεί ο νόμος της Διαμαντοπούλου και να απορροφηθούν άμεσα οι εκπαιδευτικοί που έχουν το δικαίωμα διορισμού από την προηγούμενη νομοθεσία (επιτυχόντες ΑΣΕΠ, 24μηνο, 30μηνο).
Παράταση
του μεταβατικού σταδίου μέχρι την απορρόφηση όλων όσων έχουν προϋπηρεσία στο δημόσιο σχολείο. Είναι εντελώς παράλογο να ζητάς από έναν εκπαιδευτικό, που εργάζεται χρόνια ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, να ξανακαθίσει στα θρανία για να πάρει πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας να δίνει κάθε χρόνο ΑΣΕΠ για να διοριστεί.
Να αναλάβει το κράτος τη συγγραφή,
εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων. Να δίνονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία δωρεάν στους μαθητές.
Όλοι
στην παράσταση διαμαρτυρία στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης στις 14 Ιανουαρίου
Το Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών
κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή Δευτέρα 14 Ιανουαρίου κατά την λήξη του ωραρίου (11π.μ. με 2μ.μ.) προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν 
http://press-gr.blogspot.com/2011/01/blog-post_475.html