Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Τα έχωσε η Αλέκα στον Γιώργο για τα Ελληνοτουρκικά

papariga-papandreou_01.jpg
Οξύνθηκαν τα πνεύματα στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ την Ώρα του Πρωθυπουργού. Η γενική γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά θέματα, τόσο για τον ορυκτό πλούτο όσο και για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ότι καλλιεργεί εθνικιστικές φοβίες και θεωρίες συνομωσίας.
Ο κ. Παπανδρέου απαντώντας στις κατηγορίες της κ. Παπαρήγα περί «μυστικής διπλωματίας» την αποκάλεσε «κοινή συκοφάντη», σημειώνοντας ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας με εικοτολογίες που βλάπτουν».
Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι αν έχουμε πετρέλαιο, αλλά το κράτος που διαχειρίζεται τον πλούτο του ελληνικού λαού και αυτό -τόνισε- οικοδομεί τόσο καιρό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται θέμα υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου. Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι ενδεχόμενη προσφυγή στη Χάγη για το θέμα της υφαλοκρηπίδας αποτελεί, παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε πως αν οι διμερείς συνομιλίες για το ζήτημα καταλήξουν σε αδιέξοδο δεν θα πρέπει να διαιωνίζεται η εκκρεμότητα, αλλά να υπάρξει μία συμφωνία από κοινού για προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.
Επίσης σημείωσε ότι ο ίδιος πιστεύει στο χτίσιμο μιας ειλικρινούς σχέσης με τη γείτονα χώρα.
Συνήθως, μετά τα μεγάλα λόγια ακολουθούν οι μεγάλες παραχωρήσεις μέσω της μυστικής διπλωματίας απάντησε από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι από το επιθετικό ύφος του Πρωθυπουργού συνάγει ότι "σας πιάσαμε στα πράσα", ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη του ΚΚΕ στην πολιτική που ακολουθείται.
Απαντώντας ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατηγορώντας τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ ότι «έχει καταστεί ο καλύτερος προπαγανδιστής του πιο ακραιφνούς κεμαλιστή στρατηγού του βαθέως κράτους της Τουρκίας".
http://parapolitika.gr