Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αρκεί πλέον ένα τυχαίο γεγονός!



Γράφει ο Δευκαλίων

Στην Ευρώπη η οικονομική αναταραχή διευρύνεται. Στην Ελλάδα η οικονομικό-πολιτική ελίτ και τα πάνω στρώματα της μεσαίας τάξης ανησυχούν για το αποτέλεσμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών. Όμως ο απλός λαός δεν συμμετέχει και απλώς παρακολουθεί τα δύο προαναφερόμενα βασικά ζητήματα της ειδησεογραφίας.
Τι τον απασχολεί; Πολύ απλά η επιβίωση του. Δεν συζητά ούτε και προβληματίζεται για το ευρώ και για την διακυβέρνηση του τόπου. Προβληματίζεται όμως έντονα για το πώς θα εξοικονομήσει ένα 10ευρώ για να βγάλει την ημέρα του.
Λαϊκισμός ολκής θα απαντήσουν τα φερέφωνα της οικονομικό-πολιτικής ελίτ και των πάνω στρωμάτων της μεσαίας τάξης. Κάποιοι φιλοσοφημένοι τεχνοκράτες θα κρατήσουν την μέση απόσταση και θα απαντήσουν ανάλογα με την οπτική γωνία που βλέπουμε το πρόβλημα.
Όμως το πρόβλημα είναι ένα και δεν επιδέχεται πολλές λύσεις. Μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Η πείνα και ο λιμός, ζητήματα άγνωστα εδώ και δεκαετίες στην πατρίδα μας, επανήρθαν χτυπώντας τα κατώτερα λαϊκά στρώματα. Στους ασθενείς και τους γέροντες δεν παρέχονται πλέον κανονικά τα...
απαραίτητα φάρμακα. Και όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα που οφείλονται σε κάποια γραφειοκρατική στρέβλωση του κράτους. Είναι φαινόμενα που επεκτείνονται καθημερινά χτυπώντας ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού.
Και λύση στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Είτε ονομάσουμε αναθεώρηση, είτε επανα-διαπραγμάτευση, είτε όπως θέλει και φαντάζεται ο καθένας γλωσσοπλάστης μία νέα έκδοση του μνημονίου, το αποτέλεσμα θα είναι τελικά το ίδιο. Ο Λαός μας βιώνει και ζει ένα ανθρωπιστικό εφιάλτη.
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι βέβαιο ότι δεν θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Ούτε καν θα το αντιμετωπίσει πρόσκαιρα, είτε οι φίλο-μνημονιακοί, είτε οι τυχοδιώκτες εκλεγούν.
Κακά τα ψέματα… ο πατριωτικός δρόμος είναι δύσκολος και οι πατριωτικές δυνάμεις δεν υπόσχονται παράδεισους αλλά λένε την αλήθεια υποσχόμενες αίμα και δάκρυα. Άρα οι αιθεροβάμονες ψηφοφόροι δεν θα τους ψηφίσουν.
Η στήλη αφού επαναλάβει την εφιαλτική πρόβλεψη, πως ο Χειμώνας του 2012 θα μοιάζει με τον Χειμώνα του 1942, θα διατυπώσει και μία αισιόδοξη πρόβλεψη: Οι στρατιές των πεινασμένων, των αποκλεισμένων και των φτωχών θα κοιμηθούν το ένα βράδυ προσκυνημένοι, αλλά το επόμενο βράδυ θα βρίσκονται σε πλήρη συνείδηση εξεγερμένοι στους δρόμους!
Αρκεί πλέον ένα τυχαίο γεγονός!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3931.html#more