Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΔΕ ΚΟΖΑΝΗΣ: O φωτοβολταϊκός, νυχτερινός επισκέπτης Γ.Α.Π. και τα αλλότρια συμφέροντα!

Αιφνιδιαστική, πολύ σύντομη χρονικά και οργανωμένη … ανοργάνωτα υπήρξε τελικά η επίσκεψη του Πρωθυπουργού με σκοπό μία ακόμα εξαγγελία του φωτοβολταϊκού πάρκου. Είναι της πάση γνωστό ότι οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη αποτέλεσαν κομμάτι των δύο προηγούμενων προεκλογικών περιόδων.
Η μία έγινε πριν από τις Εθνικές εκλογές και για τις Καλλικρατικές εκλογές η δεύτερη, με συνοδεία Υπουργικής κουστωδίας όπου και ακούστηκαν οι γνωστές φράσεις -δια στόματος του κ. Παπανδρέου- ότι δηλαδή «λεφτά υπάρχουν». Αυτό συνέβη την πρώτη φορά ενώ την δεύτερη επέλεξε να βάλει το δίλλημα «ή ψηφίζεται τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ ή βουλιάζουμε». Ούτε λίγο ούτε πολύ, χωρίς ίχνος σεβασμού ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να θέσει το εκλογικό σώμα μεταξύ σφύρας και άκμονος. Μάλλον έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν οι ηγέτες του Σοσιαλιστικού Κινήματος.
Ενεργειακή καρδιά χωρίς παλμό: Το σίγουρο είναι ότι για την περιοχή μας, τα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραμένουν η υπανάπτυξη, η οικονομική αφαίμαξη εργαζόμενων και συνταξιούχων η οποία με τη σειρά της έφερε μεγάλη κρίση, οικονομική και ψυχολογική, οδηγώντας στον μαρασμό και στο κλείσιμο εκατοντάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δυστυχώς έπεται και συνέχεια.
Πολύπαθες Λιγνιτικές Μονάδες: Η μονάδα V του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας δε προλαβαίνει να παίρνει αναβολές ενώ για η Μελίτη ΙΙ δε φαίνεται να έχει καλύτερη μοίρα αφού το θέμα έχει, για τα καλά, τελματώσει.
Το ξεπούλημα
Η πώληση του 40% των θερμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών μονάδων είναι προ των πυλών και η προσπάθεια που κάνουν να κουκουλώσουν το ζήτημα αυτό με δήθεν «έντονη ανησυχία και προβληματισμό» δε μας πείθει. Και σε αυτή τη περίπτωση ο κύβος ερρίφθη.
● Ο τεμαχισμός της ΔΕΗ έχει ήδη συντελεστεί
● Οι προαναγγελθείσες προεκλογικές προσλήψεις στην παραγωγική διαδικασία, έχουν πια ξεχαστεί για να τις ανασύρουν και να τις χρησιμοποιήσουν στην επόμενη προεκλογική φιέστα.
● Οι μετεγκαταστάσεις (Ακρινής, Μαυροπηγής, Ποντοκώμης) καθημερινά αλλάζουν χαρακτηριστικά και ανατρέπουν τα δεδομένα με αρνητικά αποτελέσματα την ΑΝΑΒΟΛΗ και την σύγχυση.
● Οι χρηματοδοτήσεις των έργων, ακόμα κι αυτών που έχουν δρομολογηθεί, έχουν παγώσει και μαζί τους έχει παγώσει και η ελπίδα του Έλληνα πολίτη, αυτή η σπίθα τις ελπίδας που πάντα τον χαρακτήριζε σβήνει μέρα με την μέρα. Σβήνει μάλιστα υπό το κράτος πάντα του τρόμου και του φόβου του ΔΝΤ και της Τρόικας που χωρίς καμία απολύτως δυσκολία φροντίζει το ΠΑΣΟΚ να έχει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής «Αφανισμός Τώρα» που εφαρμόζει.
● Η παιδεία και τα παιδιά μας αποτελούν άλλο ένα «πολύπαθο» κομμάτι στην διαταραγμένη κοινωνική αλυσίδα που ¨νοσεί¨ καθημερινά όλο και περισσότερο με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από την «σοφή» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
● Σαφώς η κατάσταση δεν καλύτερη στον τομέα της υγείας που μπαίνει καθημερινά στο «χειρουργείο» και υφίσταται πλείστες αποτυχημένες επεμβάσεις και πάλι από τη «σοφή» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
● Οι φίλοι και οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που επαναστατούσαν σε κάθε μία ενέργεια της προηγούμενης κυβέρνησης ΤΩΡΑ τηρούν σκανδαλώδη σιγή. Μια σιγή που για πρώτη φορά κάνει τόσο μεγάλο θόρυβο.

Επίσκεψη λοιπόν του Πρωθυπουργού, στην Καρδιά της Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από λιγνίτη για μία ακόμα παράσταση. Για μία ακόμα εξαγγελία του Φωτοβολταϊκού πάρκου (που τείνει να γίνει σίριαλ) χωρίς φυσικά καμία πρόσθετη λεπτομέρεια όπως για παράδειγμα για το ποιος θα είναι ο χώρος όπου θα συντελεστεί επιτέλους μία κατασκευή χωρίς καν να αποφανθεί η τοπική κοινωνία. Χωρίς την επίσημη ή ανεπίσημη θέση της για τα εδάφη -όπου έχει ολοκληρωθεί η εξορυκτική διαδικασία και των οποίων η εκμετάλλευση από τη ΔΕΗ έχει σχέση με το υπέδαφος- και που βέβαια θα πρέπει να αποδοθούν, να επιστρέψουν στην τοπική κοινωνία.
Αλήθεια, υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση για τα οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία επενδυτικά – οικονομικά και εργασιακά ή κρύβονται αλλότρια οικονομικά οφέλη «ημετέρων εταίρων» με απώτερο στόχο την διάλυση της ΔΕΗ και της Λιγνιτικής Ηλεκτροπαραγωγής; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μείζονος σημασίας ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από την μυστικοπαθή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Εκείνη πάντως που έγινε απολύτως κατανοητή πλέον είναι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Μία πολιτική που βασίζεται σε μία «νέου τύπου φιλοσοφία» (που οι ίδιοι φυσικά δημιούργησαν) και η οποία αναπτύσσεται πάνω στην ιδέα του «άλλα λέω και άλλα κάνω», «άλλα εννοώ και άλλα πράττω». Είδαμε πολύ καλά όλοι μας την συμπεριφορά απέναντι στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας και στο πρόσωπο του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη. Αυτοί που διαρκώς επικαλούνταν την ανάπτυξη της Περιφέρειας και το ότι ο Περιφερειάρχης θα είναι ο Πρωθυπουργός, μάλλον εννοούσαν ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο αν Περιφερειάρχης θα ήταν ο προτεινόμενος που θα στηριζόταν και θα εκλέγονταν με το ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, περί της «συμπεριφοράς» της κυβέρνησης με μέτρα καταστολής και χτυπημάτων απέναντι σε δημότες, εργαζόμενους, σε διαδηλωτές -που πλήττονται άμεσα- σε φοιτητές, σε κοινωνικές ομάδες στους κατοίκους του Βελβενδού, στους Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ (που επιθυμούσαν να επιδώσουν στον Πρωθυπουργό υπόμνημα για την Μνημονιακή και Ενεργειακή πολιτική και κατέληξαν στο νοσοκομείο), ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και την καταδικάζουμε (όπως εξάλλου κάνει και η πλειοψηφία). Ντρεπόμαστε γι’ αυτήν, για την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, υποτιμητική και απαξιωτική της συμπεριφορά. ΑΥΤΗ είναι η Ελληνική ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Θαυμάστε την.
ΝΟΔΕ Κοζάνης