Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας !


Εξόργισε το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας, η λυκειάρχης του 1ου και 2ου Λυκείου της πόλης, Αντωνία Βαλαβάνη, κατά τη συζήτηση του 18ου θέματος της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: " Έγκριση απόφασης Δημοτικής επιτροπής παιδείας σχετικά με την μείωση μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων" και εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Ιωάννη Ασπράγκαθο.
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο ..
αναγνώρισε την αναγκαιότητα να μειωθούν τα μισθώματα των σχολικών κυλικείων, αφού οι ιδιοκτήτες τους, αντιμετωπίζουν τραγικές οικονομικές δυσκολίες, λόγω του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας, που οδηγεί συχνά σε κλείσιμο των σχολείων, αλλά κυρίως της οικονομικής κρίσης.
Η κυρία Βαλαβάνη, αφού πρώτα άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών, από τους προηγούμενους διευθυντές, προσβάλλοντας όλους τους προκατόχους της, ζήτησε να μη γίνει καμία διευκόλυνση στους μικροεπαγγελματίες, πράγμα που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση όλων των παρατάξεων.
Η Λυκειάρχης, που έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στην Αγγλία και ζεί ακόμη -εκτός τόπου και χρόνου- με τις παραστάσεις της ...αυτοκρατορίας, δέχθηκε τα σφοδρά πυρά της επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βασιλικής Στεργίου, η οποία επισήμανε στην κ.Βαλαβάνη, ότι οι μικροεπαγγελματίες κυλικειάρχες αντιμετωπίζουν πρώτοι την οικονομική κρίση, αφού ο τζίρος τους εξαφανίστηκε λόγω της ανέχειας. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ.Στεργίου "δίνουμε πλέον κουπόνια στα παιδιά κι εσείς θέλετε να πληρώνουν οι κυλικειάρχες τα μισθώματα που συμφωνήθηκαν σε καιρούς ευμάρειας; Είστε εκτός τόπου και χρόνου, δεν αντιλαμβάνεστε την οικονομική κατάσταση του τόπου και την τραγωδία που ζουν οι μικροεπαγγελματίες".
Τελικά, πέρασε όπως ήταν λογικό, η μείωση μισθωμάτων με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ. όλων των παρατάξεων (Βρυζίδου, Λωτίδη, Τσιούμαρη και Στεργίου), σε μια περιοχή που βρίσκεται προ της οικονομικής κατάρρευσης.

Γιάννης Παπαδόπουλος
Πτολεμαϊδα, 1-2-2012