Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Λιοντάρια και ποντίκια...


Οι γνωστοί "λεονταρισμοί" του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη κάθε φορά πριν πει "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" στην τρόϊκα, διατυπώθηκαν και σήμερα με την φράση του «Τελεσίγραφα του τύπου "ή το παίρνεις ή δεν σας δίνουμε τα χρήματα" δεν θα δεχθώ».
«Θα εξετάσω και το τελευταίο γράμμα και την τελευταία σημείωση. Αν κάτι δεν μας κάνει, και η τρόικα είναι ανυποχώρητη, δεν θα πάρουμε το πακέτο. Δεν θα φοβηθούμε απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα» πρόσθεσε. Τώρα τι θα είναι αυτό που "Δεν θα του κάνει και η τρόϊκα θα είνα ανυποχώρητη" το ξέρει αυτός και η τρόϊκα, όχι οι πολίτες. Υποθέτουμε ότι αν πει το "ΝΑΙ" θα συμφωνεί σε όλα, βέβαια...
Μιλώντας λοιπόν, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καρατζαφέρης είπε:

«Νομίζετε πως αύριο θα αποφασιστεί απλά και μόνον η αποδοχή κάποιων όρων που βάζει η τρόικα; Λάθος. Ας καταλάβουμε όλοι πως δεν είναι το θέμα μας το PSI ή τα 130 δισεκατομμύρια. Αυτές είναι ρηχές αναγνώσεις. Το βαθύτερο θέμα είναι πως καλούμαστε να αποφασίσουμε για το αν θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα υπακούσουμε στο "φρόνιμα... φρόνιμα" ή θα αντιτάξουμε το "φρόνημα"» είπε.

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε: «Εγώ δεν πρόκειται να περιοριστώ σε αυτά που μας λέει η τρόικα, θα κοιτάξω βαθύτερα. Στο ποιος έρχεται να τα επιβάλλει αυτά. Ποιος τα επιβάλλει; Τα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι τα σχέδια και οι επιλογές της κ. Μέρκελ;

» Καλώ λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει τον θεσμικό ρόλο τον οποίο έχει και να αποδράσει από τις διαταγές ενός νέου Ράιχ. Γιατί η κ. Μέρκελ περπατά με τον δημοκρατικό μανδύα επάνω στα χνάρια που περπατούσε ο προκάτοχός της πριν από 75 χρόνια, εξασκώντας με τον ίδιο ανόητο τρόπο την προσβολή των άλλων λαών. Σήμερα οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να αντιδράσουν σε αυτό το οποίο έρχεται».

Αναφερόμενος στο ρόλο του κόμματός του είπε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που έριξαν την χώρα στον Καιάδα (σ.σ.: Αυτός και οι βουλευτές τους, οι Αδωνοβορίδηδες, δεν ψήφισαν το Μνημόνιο τον Μάϊο του 2010 ή μήπως κάνουμε λάθος;). Είμαστε όμως αυτοί που ήρθαν εθελοντές για να σώσουν την πατρίδα. Και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να την σώσουμε. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία».
Επανέλαβε, τέλος, ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αναλάβει γραπτές δεσμεύσεις.

«Όπως δεν υπέγραψα την πρώτη φορά, έτσι δεν θα υπογράψω και τώρα. Υπάρχει η στήριξή μας στον πρωθυπουργό. Υπάρχει η απόφαση που πήραμε στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα έχει θεσμούς και τους σέβεται. Δεν εκχωρώ την αξιοπρέπειά μου» είπε.
Αχ, Ελλάδα...
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=33459&Itemid=131