Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Υπουργός Γεωργιάδης : «Είμαι φουλ μνημονιακός»


σ.σ.netakias - Τελικά κατάλαβα ότι ο Υπουργός, δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάζει (άλλο αποστηθίζω) τα βιβλία που πουλάει! 
Δεν υπάρχει σας λέω!
Καλός Εμπορος είναι και σαμπουάν να του δώσεις, θα το πουλήσει, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τα διαβάζει!
Γιατί αν διάβαζε πχ. Ηρόδοτο θα είχε πάρει τ’αυτί του κάποιον Λεωνίδα (όχι τον αδελφό του), κάποιον Θεμιστοκλή ή κάποιον…Λυκίδη….που μέσα στην Εκκλησία του Δήμου…αντίθετα από τον Θεμιστοκλη, δήλωσε Μνημονιακός για να…σώσει την Πατρίδα…αλλά οι Αθηναίοι τον πήραν με τις πέτρες…ενώ οι σύγχρονοι Αθηναίοι έκαναν κυβέρνηση….σωτηρίας…κι αυτόν Υπουργόν….ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ
από το BHMA FM και iefimerida.gr
Την πεποίθηση του ότι δεν φταίει το Μνημόνιο για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν εφάρμοσε πλήρως ότι ζητούσαν οι δανειστές μας επανέλαβε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου γνώριζε την τραγική κατάσταση στην οποία ήταν η οικονομία της Ελλάδας πριν τις εκλογές του 2009, καθώς ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ωστόσο πήγε στις εκλογές με πρόγραμμα παροχών για να τις κερδίσει. Μάλιστα, ο  Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους αρχηγούς ο Κώστας Καραμανλής είχε πει ότι «αν δεν πάρουμε μέτρα τώρα σε ένα χρόνο θα είναι εδώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», ενώ θύμισε ότι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είχε πει στην Βουλή -πολύ πριν τις εκλογές- ότι αν δεν ληφθούν μέτρα η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Αυτά τα είχα ακούσει εγώ στη Βουλή, αλλά δεν τα ήξερε ο Γιώργος Παπανδρέου;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια, ο υφυπουργός υπεραμύνθηκε του Μνημονίου τονίζοντας ότι έχει διαβάσει το Μνημόνιο και το πιστεύει. Όπως είπε, στην Ελλάδα είναι σύνηθες να ψάχνουμε αποδιοπομπαίο τράγο -στην περίπτωση αυτή το Μνημόνιο και η Τρόικα- και υπογράμμισε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ αν το Μνημόνιο θα ήταν επιτυχές αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν το εφάρμοσε ποτέ. Το αρχικό Μνημόνιο -είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης- είχε δύο σκέλη: αφ’ ενός την περικοπή δαπανών και αφ’ ετέρου τις αποκρατικοποιήσεις και την αύξηση των εσόδων. Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Γεωργιάδης, έκανε το πρώτο, δηλαδή έκοψε μισθούς κλπ, αλλά δεν έκανε ποτέ αποκρατικοποιήσεις ούτε αύξησε τα έσοδα.
«Δεν υπάρχει κράτος»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Βήμα FM, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στην Ελλάδα «δεν υπάρχει κράτος» καθώς τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει στην κρατική μηχανή χωρίς να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός.  Όπως εξήγησε, αυτό οφείλεται στο ότι τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια σκόπιμα δημιούργησαν ένα κράτος πελατειακό για να μπορεί ο πολιτικός να παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή.
http://olympia.gr/2012/01/31/21/