Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Σαμαράς: “ Παραίτηση Παπανδρέου και άμεσα εκλογές”

This
Quantcast
 Μ’ ένα κατηγορηματικό όχι, ο πρόεδρος της Ν.Δ έκλεισε και σήμερα κάθε δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση, απορρίπτοντας την πρόταση  συνεργασίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Έχοντας στο πλευρό του, τους δύο αντιπροέδρους του κόμματος Σταύρο Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλο εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού δηλώνοντας:
“ Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.
Η Νέα Δημοκρατία πήρε πρωτοβουλία αμέσως να αποκαταστήσει την τεράστια ζημιά και να αποσοβήσει τους ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους. Αυτό ήταν για μας καθήκον εθνικής αξιοπρέπειας και ευρωπαϊκής ευθύνης. Διακηρύξαμε ότι αποδεχόμαστε τη νέα συμφωνία για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, την οποία έτσι κι αλλιώς την είχαμε από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη».
Άλλωστε το κείμενο της 26ης Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα, ενώ περιλαμβάνει το ξεμπλοκάρισμα της 6ης δόσης.
ΒΙΝΤΕΟ –>
Ενώ, λοιπόν, η χώρα είχε εξασφαλίσει τα χρήματα, ο κ. Παπανδρέου τα μπλόκαρε με την απόφασή του για δημοψήφισμα. Κι εμείς τα ξεμπλοκάραμε αποδεχόμενοι την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου…
Ταυτόχρονα, ζητήσαμε μια προσωρινή μεταβατική κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί αίσθημα σταθερότητας και να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες, όπου ο ελληνικός λαός θα εκφράσει τη θέλησή του σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας. Στην κυβέρνηση αυτή δεν διεκδικήσαμε καμία θέση, μόνο να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει γίνει πια επικίνδυνος για τον τόπο”, τόνισε ο κ. Σαμαράς.


Ο πρόεδρος της Ν.Δ κατηγόρησε τον Γ. Παπανδρέου ως αναξιόπιστο επισημαίνοντας:
“ Εμείς την πρότασή μας την κάναμε. Κι αυτός έκλεισε τις πόρτες. Η πρότασή μας παραμένει στο τραπέζι. Ελπίζω να καταλάβει το λάθος του.
Τελικώς, ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε, ούτε για εκλογές δεσμεύτηκε, ούτε την οποιαδήποτε σύγκλιση διευκόλυνε. Αντίθετα, έθεσε ως όρο να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση μαζί με το σύνολο των νέων μέτρων που θα τη συνοδεύουν – πιθανώς σαν αυτά που έχουν διαλύσει την Οικονομία. Και μάλιστα με 180 ψήφους, πράγμα που κατά το Σύνταγμα παραπέμπει σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας”.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε  ότι η Ν.Δ  θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου αρκεί αυτή να μη συνοδεύεται με νέα μέτρα:
“ Δηλώνω και πάλι και στέλνω παντού το μήνυμα – και στο εσωτερικό και στην Ευρώπη: Την απόφαση για το «κούρεμα» τη δεχόμαστε. Τους στόχους της σύγκλισης τους αποδεχόμαστε. Τις διαρθρωτικές αλλαγές τις δεχόμαστε επίσης. Όπως ακριβώς έκανε πριν από τις εκλογές και ο σημερινός Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, ο οποίος τότε ήταν στην Αντιπολίτευση.


Υπάρχουν, βέβαια, και πολιτικές που δεν δουλεύουν, που έχουν αντίθετα αποτελέσματα, και που θα προσπαθήσουμε να τους πείσουμε ότι πρέπει να αλλάξουν για να δουλέψει το πρόγραμμα και για να πιάσουμε τους στόχους μας.
Εμείς συμβάλαμε να αποκατασταθεί η σταθερότητα και μέσα στην Ελλάδα και έξω…
Ο κ. Παπανδρέου χθες ευτέλισε το Κοινοβούλιο:
Χθες ο κ. Παπανδρέου πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας που θα πρέπει – εκτός από το νέο δάνειο, τις επόμενες δόσεις κλπ. – να διαχειριστεί και τα εξής, όπως ο ίδιος τα περιέγραψε:
-Το όνομα των Σκοπίων
-Τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο
-Τις αποκρατικοποιήσεις
-Την αξιοποίηση του πλούτου και της περιουσίας του ελληνικού λαού.
-Τα κοινοτικά κονδύλια
-Πολλές σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις
-Τις αλλαγές στις Τράπεζες.
Είναι δυνατόν, όλα αυτά να γίνουν ερήμην του ελληνικού λαού; Είναι δυνατόν να τα χειριστεί μια κυβέρνηση χωρίς εντολή και χωρίς νομιμοποίηση;
Πως μια τέτοια κυβέρνηση θα δεσμεύσει τις τύχες της χώρας για δεκαετίες; Όλα θα κρέμονται, κάθε στιγμή, από μια κλωστή.
Κι αν η κυβέρνηση αυτή διαρκέσει μερικούς μήνες, θα έχουμε, επί πλέον, μια πολύ μακρά προεκλογική περίοδο. Που είναι ό,τι χειρότερο…
Ο κ. Παπανδρέου δεν ψάχνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας.
Προσπαθεί να δεσμεύσει τους πάντες στις προσωπικές και αδιέξοδες επιλογές του”, κατέληξε.
Ο  πρόεδρος της Ν.Δ  υποστήριξε ότι ο  ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή εντολή και ισχυρή νομιμοποίηση από το λαό και ζήτησε  άμεσα εκλογές.
Σημειώνεται ότι τη Κυριακή στις 13.00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
kalikantzaros
http://filologos10.wordpress.com/2011/11/05/%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%ad%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bc%ce%b5/