Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σκοπιανός βουλευτής αποκάλεσε "Μακεδονία" τα Σκόπια μέσα στη Βουλή !


Το ότι οι Σκοπιανοί χρησιμοποιούν για το κράτος τους τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" είναι γνωστό. Το ότι θα χρησιμοποιούσαν τον ίδιο όρο και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο χωρίς καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς φαντάζει μεν αδιανόητο, συνέβη όμως πριν από λίγο
στην αίθουσα της Γερουσίας...

Κι ενώ λίγες ώρες προηγουμένως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε κόψει τον σκοπιανό εθνικό ύμνο λόγω αναφορών σε Μακεδονία και Αιγαίο, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων κατά τη Διάσκεψη Προέδρων Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Σκοπιανός βουλευτής κ. Μισίνι δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποκαλέσει δύο φορές τη χώρα του ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" κάνοντας ακόμα και τη διερμηνέα της Βουλής να "κολλήσει" κατά τη μετάφραση.

Ενώ όμως όλοι περίμεναν διορθωτική παρέμβαση είτε του Έλληνα Αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος προήδρευε της Διάσκεψης, είτε του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής και οι δύο σιώπησαν αφήνοντας τον Σκοπιανό βουλευτή να λέει τα δικά του.

Στην απάντησή του πάντως ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα Σκόπια με το τυπικώς καθιερωμένο "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" επιρρίπτοντας στα Σκόπια την ευθύνη της μη ένταξης στην Ε.Ε λέγοντας ότι δεν είναι μόνο η ονομασία το πρόβλημα αλλά και άλλα θέματα που εγείρουν άλλες χώρες, όπως ο αλυτρωτισμός, η συμμόρφωση στο διεθνές δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Tην είδηση σχολίασε ο βουλευτής Χρήστος Ζώης, όπου έγραψε σχετικώς στο twiiter απευθυνόμενος στους κυβερνώντες:

logiosermis
http://www.triklopodia.gr/2014/01/blog-post_5204.html#.UuavXBBYnIU