Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕΙΛΕΙ H ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ BIΛΑΓΙΑΤ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ "Aνατροπή του Β.Πούτιν ή τρομοκρατικές επιθέσεις"

Είναι γεγονός πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν με την πυγμή του και το όραμα του για τη χώρα έχει ενοχλήσει πολλούς κύκλους εντός και εκτός Ρωσίας καθώς αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια των ισλαμιστών όπως αυτό καταγράφτηκε και από τα γεγονότα στη Συρία. Αυτή τη φορά ένοπλη ισλαμική οργάνωση η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με 34 νεκρούς στο Βόλγκογκραντ απείλησε τους Ρώσους ότι αν δεν επαναστατήσουν εναντίον του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα δεχτούν νέες επιθέσεις.
Η οργάνωση "Βιλαγιάτ Νταγκεστάν" (που σημαίνει "Βιλαέτι του Νταγκεστάν" - να λοιπόν ποια είναι η έμπρακτη εφαρμογή του νεο-οθωμανισμού...) από τη βόρεια αυτή περιοχή του Καυκάσου προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα τον Πούτιν να περιμένει ένα «δώρο» στους Αγώνες.
Οι Αγώνες αναμένεται να κοστίσουν στη Ρωσία περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια και όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, ο πρόεδρος Πούτιν προσβλέπει στην επιτυχία τους προκειμένου να δείξει πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της σήμερα η Βιλαγιάτ Νταγκεστάν αναφέρει ότι οι δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ (μία στον σιδηροδρομικό σταθμό και μία μέσα σε τρόλεϊ) ήταν η απάντηση στις «θηριωδίες που πραγματοποίησαν οι άπιστοι στο έδαφος του Καυκάσου».
«Παρήλθαν οι ημέρες που ήταν εύκολο να εξοντώσει κάποιος τους μουσουλμάνους, Σήμερα, ένας μουτζαχίντ μπορεί να εξοντώσει δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες ανθρώπους στις πόλεις σας. Και μη θεωρείτε ότι αυτές είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και ότι δεν θα αισθανθείτε τις απώλειες. Ο αριθμός αυτών των βομβιστικών επιθέσεων μόνο θα αυξάνεται και θα πλήξουν πολλούς από εσάς. Οι ηγέτες της συμμορίας του Κρεμλίνου κάνουν βορά των κανονιών τους εσάς και τα παιδιά σας, ενώ εκείνοι συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει η οργάνωση το όνομα της οποίας σημαίνει «Βιλαέτι (=επαρχία) του Νταγκεστάν».
«Αν δεν αποκεφαλίσετε αυτή τη λερναία ύδρα, δεν θα έχετε μία ήσυχη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι οι Αγώνες του Σότσι θα είναι ασφαλείς και ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Αλεξάντρ Ζουκόφ, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και θα διασφαλιστεί η ασφάλειά τους».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr