Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΑΛΛΑΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΥΑΛΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.


20140129-170751.jpg

Η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλου χθες από το βήμα της βουλής …«Με το νομοσχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ , του οποίου η συζήτηση ξεκινά σήμερα στη Βουλή, μπαίνουν οι βάσεις για ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα με απόλυτη διασφάλιση παράλληλα του δημοσίου συμφέροντος…» έδωσε την γραμμή του τι θα πρέπει να πράξουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης επί του νομοσχεδίου για την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα έδωσε το άλλοθι καθώς και τα επιχειρήματα τόσο στους βουλευτές που τελικά θα το ψηφίσουν όσο και στους συντρόφους του, εν γένει (ΠΑΣΟΚ & ΠΑΣΚΕ). Προφανώς ορμώμενοι απ΄αυτό, εδώ και καιρό αρκετοί είναι αυτοί που μας λεν πως με την πώληση του ΑΔΜΗΕ θα αντλήσει έσοδα η ΔΕΗ για να χρηματοδοτήσει της επενδύσεις της, την ώρα που η ΔΕΗ δια στόματος
Υφυπουργό ΠΕΚΑ το ΔΣ της ΔΕΗ είναι αντίθετο με την πώληση. Κάτι θα ξέρουν!!
Μεμφόμενος τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιτίθεται στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, προφανώς και με αποδέκτες όλους όσους είναι αντίθετοι είπε ακόμη… «Πιστεύω ότι είναι καιρός να αλλάξουν μυαλά»
Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα πρέπει να αλλάξω μυαλά, γιατί απλά ο αγαπητός μου Πάρις αποφάσισε να αλλάξει στάση, και από υπέρμαχος της ενιαίας ΔΕΗ, με το 51% στο κράτος, ξαφνικά ανακάλυψε πως πρέπει να διασπαστεί με την πώληση των κομματιών της στους ιδιώτες «μπιρ παρά».
Δεν ξέρω αν θα πρέπει να αλλάξω μυαλά και να συνταχθώ με την λογική του συντοπίτη μου του Πάρι και να συναινέσω ώστε μια ΔΗΜΟΣΙΑ δομή στην υπηρεσία του λαού, να την δώσω στον ιδιώτη, τύπου energa & hellas power. Αν το κάνω τότε μάλλον θα χρήζω ψυχιατρικής διερεύνησης.
Αυτό που ξέρω είναι πως όποιος πουλάει μια Δημόσια επιχείρηση με το όποιο ΚΕΡΔΟΣ, αξίας κάτι δις ευρώ για 300 – 400 εκατομμύρια στους ιδιώτες, αν δεν χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης, τότε θα πρέπει να μην είναι «φιλόπατρις».
Μιας και αρκετοί σαν εσένα φίλε Πάρι έχετε αλλάξει «μυαλά», στην ουσία θέσεις για την θέση αλλάξατε. Σας ερωτώ και ζητώ να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
Τι σόι ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι αυτό που θα πουλήσεις αξία περίπου 8 δις για 300 -400 εκατομμύρια ευρώ;
Τι σοι ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι αυτό να πουλήσεις το τεράστιο έργο του δικτύου μεταφοράς Ηλ.Εν., από το οποίο μαζί με το ρεύμα θα μπορούσε να παρέχετε και τηλεφωνία;
Τι σόι ΠΕΝΕΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΜΜΑ είναι αυτό που αυτός που θα το αγοράσει θα έχει κέρδη χωρίς να πληρώσει για την αγορά αυτού (σημ. θα αποπληρωθεί η πώληση του ΑΔΜΗΕ από τα κέρδη του);
Πως είσαι -είσαστε βέβαιοι ότι ο ιδιώτης θα κάνει νέες επενδύσεις;
Ποιος εγγυάται ότι τα χρήματα θα πάνε στην ΔΕΗ και όχι στην κάλυψη του χρέους; (Να θυμίσω πως τις «καλές χρυσές» εποχές Σημίτη η μετοχοποίηση της ΔΕΗ πήγε για να καλύψει ανάγκες του προϋπολογισμού και όχι σε επενδύσεις).
Ποιος εγγυάται τις θέσεις και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων του σημερινού ΑΔΜΗΕ;
Όσο για την απόσυρση της «αισχρής» τροπολογίας για την περιουσία μας. Στα ορυχεία και τους σταθμούς γελάνε.
Είναι οι ίδιες εγγυήσεις με το «εφ εξής» του Παπακωνσταντίνου για την διασφάλιση των συντάξεων, του εφάπαξ, των ασφαλιστικών μας, της υγείας μας.
Έχοντας ως σημαία μόνο το «success story» των υποστηρικτών της ανίερης συγκυβέρνησης σας και των δανειστών κανείς από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης δεν βλέπει και δεν ακούει τίποτα και κανέναν. Το μόνο που κάνετε είναι να μας εγκαλείτε (ευτυχώς όχι για πολύ) ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ, όλοι εμείς κι όχι εσείς.
ΑΛΛΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΥΑΛΑ φίλε Πάρι, ΓΙΑΤΙ
μπορεί να σας συγχωρήσουμε που μας κοροϊδέψατε.
μπορεί να σας συγχωρήσουμε που μας ληστέψατε.
μπορεί να σας συγχωρήσουμε που πλουτίσατε σε βάρος μας.
Το ότι ξεπουλάτε τη χώρα μου και τον πλούτο της, αυτό δεν θα το συγχωρήσουμε.
Μετά το μαύρο στην ΕΡΤ δεν θα σας αφήσουμε να ρίξετε στο σκοτάδι την ΔΕΗ.
ΑΛΛΑΞΤΕ λοιπόν ΕΣΕΙΣ ΜΥΑΛΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Άρης Βατάλης
Μέλος γραμματείας συνδικαλιστικού
Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Εργαζόμενος ΔΕΗ