Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Οχιά η συνομωσιολόγος: Μέχρι στιγμής το σχέδιο πάει κατ΄ευχήν

Οχιά η συνομωσιολόγος: Μέχρι στιγμής το σχέδιο πάει κατ΄ευχήν
'Οταν ο κατακτητής έρχεται για να μείνει, φτιάχνει μια νέα ελεγχόμενη ελίτ, καταστρέφοντας πρώτα την παλιά' (Μακιαβέλι)

-Ο μικροκαμωμένος άνδρας καθισμένος στο γραφείο του διαβάζει τις τελευταίες εξελίξεις. Το παράθυρο στο βάθος ανοιχτό για να αερίζεται ο χώρος. Αν και Σάββατο, στο δρόμο επικρατεί ησυχία. Του αρέσει η ησυχία. Την προτιμά. "Έκανε κι ένα καλό κρίση" σκέφτηκε, "έπαψε να κυκλοφορεί ο κόσμος." Τώρα μπορεί να πηγαίνει ανενόχλητος στα αγαπημένα του στέκια στο Κολωνάκι, συναντά όλο και λιγότερους στο δρόμο. Η φρουρά του πάντα είναι δίπλα του για να τον προστατεύσει. Δεν ανησυχεί. Οι σύντροφοι, από την άλλη, τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό και δέος ενίοτε. Ξέρει, βέβαια, ότι αρκετοί πίσω από την πλάτη του δεν μιλούν και με τα καλύτερα λόγια, αλλά δεν τον ενδιαφέρει. Αυτός είναι εδώ και μέσα στη γενική αναμπουμπούλα ο κόσμος έχει ξεχάσει και τα Ίμια και το "ευχαριστώ στους Αμερικάνους" και αργότερα τον τρόπο που έβαλε τη χώρα στο δήθεν ευρωπαϊκό παράδεισο. "Να μην ξεχάσω να τηλεφωνήσω στον άνθρωπο μου στο ΠΑΣΟΚ" μονολόγησε καθώς άνοιγε τη τηλεόραση. Ήθελε να μάθει από πρώτο χέρι όλες τις εξελίξεις του πολιτικού συνεδρίου.

-18 Ιανουαρίου 1996: Ο Κώστας Σημίτης λαμβάνει 86 ψήφους έναντι 75 του Άκη Τσοχατζόπουλου. Το πρωί της ίδιας μέρας, ο Κώστας Σημίτης είχε πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις που έμελλε να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Η μία ήταν με βουλευτές του περιβάλλοντος του Κώστα Λαλιώτη και η δεύτερη με τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργο. Η εφημερίδα Le Soir των Βρυξελλών είχε εκτιμήσει σωστά από την αρχή της όλης διαδικασίας όταν έγραφε ότι "τα μάτια πολλών στρέφονται προς τον κ. Σημίτη". Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ενημερώθηκε στο κρεβάτι του στο Ωνάσειο για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή Σημίτη, παρέμεινε σιωπηλός και άλλαξε πλευρό. Η εποχή του εκσυγχρονισμού είχε μόλις ξεκινήσει...

- Ο πρώην υπουργός αναστέναξε. Τις τελευταίες μέρες ένιωθε βαρύς και δύσθυμος. Το μυαλό του γυρνούσε πίσω στο χρόνο, στις ένδοξες εποχές του παρελθόντος. Ήξερε καλά πως τα χρόνια εκείνα είχαν περάσει προ πολλού. Τουλάχιστον τώρα ένιωθε ασφαλής. Ναι, μέσα στη φυλακή ένιωθε ασφαλής. Αν ήταν έξω, ίσως να είχε κι αυτός τη τύχη του Βλάση που βρέθηκε νεκρός στη Τζακάρτα. Τις σκέψεις του διέκοψε ο φύλακας που μπήκε στο κελί για να του φέρει τις εφημερίδες. Άρχισε να τις ξεφυλλίζει βαριεστημένα. Το μυαλό του γυρνάει σε εκείνη τη ψηφοφορία, τότε στο 1996. 53 ψήφους ο Κώστας, 53 αυτός,50 ο Γεράσιμος. Λίγο αργότερα και πριν τη δεύτερη ψηφοφορία είχε συναντήσει τον Απόστολο στους διαδρόμους της Βουλής. "Ακη, πότε θα ορκίσεις την κυβέρνηση;" τον είχε ρωτήσει με νόημα . "Θα δούμε" του είχε απαντήσει με βεβαιότητα. Αφηρημένος παίζει με τα φύλλα των εφημερίδων και φτάνει στην είδηση του χωρισμού του Ολάντ με τη Βαλερί Τριερβελέρ. Διάβασε το άρθρο και χαμογέλασε. "Πονηρός ο Φρανσουά" σκέφτηκε. Οι Γάλλοι ήταν ιδιαίτερα επιρρεπείς στο ωραίο φύλλο όφειλε να το ομολογήσει. Πιο παλιά ο Ντομινίκ Στρος Καν , τώρα ο Ολάντ. "Ή μήπως δεν ήταν οι Γάλλοι" μονολόγησε. Θυμήθηκε το σκάνδαλο Πετρέους, γυναίκα η πέτρα του σκανδάλου, το μυαλό του πήγε αυτόματα στα διάφορα ρεπορτάζ που αφορούσαν τον Ομπάμα και την αδυναμία του στο ωραίο φύλλο. Ανατρίχιασε καθώς στο μυαλό του ήρθαν τα λόγια ενός παλιού γνώριμου για τον τρόπο που προσπαθούν να χειραγωγήσουν άνδρες που έχουν την εξουσία μέσω των γενετήσιων ορμών τους...

- Ο Χρύσανθος άφησε τη πίπα του στο τραπέζι. "Μέχρι στιγμής το σχέδιο πάει κατ΄ευχήν" είπε στον άνδρα που βημάτιζε νευρικά στο δωμάτιο. "Θα περιμένουμε να δούμε και τις μυστικές δημοσκοπήσεις και ανάλογα θα αποφασίσουμε πότε θα κινηθούμε σε εκλογές" συνέχισε ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει το σχέδιο στους υπόλοιπους όπως και για ποιο λόγο η νέα καθυστέρηση στην έκδοση Φιλιππίδη τους βόλευε. "Παράλληλα θα προσεγγίσουμε τους αριστερούς" συνέχισε. "Τα κατάλληλα δημοσιεύματα έχουν ήδη διοχευτεθεί στον Τύπο και όλα θα είναι έτοιμα για την επόμενη συγκυβέρνηση" τόνισε με νόημα στον άνδρα που συνέχισε να βηματίζει νευρικός. "Εσύ απλά πρέπει να πείσεις τον Βαγγέλη" και τον κοίταξε κατάματα. Ο άνδρας έμεινε ακίνητος. "Έχουμε τρεις επιλογές" ακούστηκε σιγανά η φωνή του "Απρίλιο, Μάιο ή Σεπτέμβριο".

- Ο δημοσιογράφος καθόταν προβληματισμένος στην καρέκλα. Πολλά περίεργα συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα. Παρατηρούσε πως στο επιχειρηματικό στερέωμα ο ένας ήταν έτοιμος να δώσει τον άλλον. Και από την άλλη η απόδραση Ξηρού πολύ πετυχημένη και στη κατάλληλη χρονική στιγμή. Κάποιοι ψιθύριζαν ότι ο Ξηρός ήταν άνθρωπος των Αμερικάνων γι΄αυτό Γιωτόπουλος και Κουφοντίνας αντέδρασαν μέσα από τις φυλακές. Από την άλλη, διαβάζοντας ξανά την απολογία του Ξηρού, μετά από τόσα χρόνια, παρατήρησε πως στην κατάθεσή του, τους είχε δώσει όλους... Απορούσε πως αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να εμπνεύσει τώρα άλλους τρομοκράτες και κυρίως να το παίξει αρχηγός.

- Ο αρχισυντάκτης μπήκε στο γραφείο. "Θέλω το άρθρο σου σε μια ώρα" είπε με ύφος που δε σήκωνε αντιρρήσεις στο δημοσιογράφο. "Και φρόντισε να είναι μέσα στα πλαίσια των ημερών. Διάλεξε ή τρομοκρατία ή Χρυσή Αυγή. Μην μου γράψεις πάλι για αλληλεγγύη κι ανθρωπιά κι ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση γιατί θα σε στείλω να γράφεις τις εφημερείες".

- Ο δημοσιογράφος αρχίζει να γράφει: "Τα Ίμια είναι δύο μικρές ακατοίκητες βραχονησίδες μεταξύ του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και των νοτιοδυτικών ακτών της Τουρκίας. Απέχουν 3,8 ναυτικά μίλια από το Μποντρούμ (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας, 5,5 ν.μ. από την Κάλυμνο και 2,5 ν.μ. από το πλησιέστερο ελληνικό έδαφος, τη βραχονησίδα Καλόλιμνος.

Οι Τούρκοι έντεχνα και διπλωματικά ξεκινούν και στήνουν σκηνικό πολέμου.
Τα γεγονότα ξεκινούν από τις 25 Δεκεμβρίου του 1995 όταν το τουρκικό φορτηγό πλοίο «Φιγκέν Ακάτ» προσαράζει σε αβαθή ύδατα κοντά στην Ανατολική Ίμια και εκπέμπει σήμα κινδύνου. Ο πλοίαρχός του αρνείται βοήθεια από το Λιμενικό, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και ότι οι μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές της χώρας του.

Τα προεόρτια είναι γνωστά.
Κανείς, όμως, σήμερα δεν τολμά να πει, ότι :

Τα ξημερώματα τις 31ης Ιανουαρίου Έλληνες κομάντος βρίσκονται στη μεγάλη βραχονησίδα. Υπό την κάλυψη της νύχτας 10 Τούρκοι κομάντος αποβιβάζονται στη μικρή βραχονησίδα.Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Τούρκοι κομάντος είναι ότι 2 Έλληνες μέλη της ομάδας ΟΥΚ βρίσκονται κρυμμένοι.

Αιφνιδιαστικά οι 2 'Ελληνες πιάνουν αιχμαλώτους όλους τους Τούρκους και αφού τους αναγκάζουν να βγάλουν τις στολές τους....περιμένουν οδηγίες από την Αθήνα.
Στην Αθήνα όπου γίνονται 2 συσκέψεις, μια στο Εξωτερικών και μια στο Αμύνης- α ρε διχόνοια.
Και η εντολή έρχεται : "ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΑ ΙΜΙΑ".
Αυτή είναι η πολιτική εντολή.....

Εν συνεχεία στέλνεται ένα ελικόπτερο για να ελέγξει αν έφυγαν και οι Τούρκοι. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αναφέρει ότι εντόπισε περί τους 10 τούρκους κομάντος με τη σημαία τους. Δίνεται εντολή να επιστρέψει στη βάση του κι ενώ πετά μεταξύ των βραχονησίδων Πίτα και Καλόλιμνος αναφέρει βλάβη και χάνεται από τα ραντάρ. Αργότερα θα ανασυρθούν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη άποψη του ελληνικού κράτους ήταν ότι το σκάφος κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου.

Ακούστηκαν πολλά :
Τα "προβλήματα υγείας" του ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ....
Το "Vertigo" του ΒΛΑΧΑΚΟΥ...
Τις "ασύμμετρες απειλές"...
Τον "ηλεκτρονικό πόλεμο"...
Τα "βράχια" που δεν άξιζε να πολεμήσουμε...
Τον "αέρα που παίρνει τις σημαίες"...

ΚΑΙ

Το "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...!!!

Οι αμερικανοί δια του Υφυπουργού Εξωτερικών Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ επιβάλλουν και στις δύο πλευρές τη θέληση τους. «No ships, no troops, no flags» διαμηνύουν ή σε πιο κομψή διπλωματική γλώσσα και η περιοχή γκριζοποιήθηκε.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, όσοι τούρκοι είχαν "πατήσει" στην μικρή Ίμια και συνελήφθησαν από τους δύο Έλληνες οϋκάδες, είτε πέθαναν, είτε είχαν κάποιο ... τροχαίο είτε εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!!! Πάντως σήμερα δεν ζει πλέον ούτε ένας από αυτούς!

Κι αυτό δεν απασχόλησε ποτέ την Ελληνική Δημοσιογραφία, γιατί "έτρεμαν" στην ιδέα μήπως χαρακτηριστούν ως … Εθνικιστές!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΛΕΟΝ."


Η Οχιά η συνομωσιολόγος για το madata.gr