Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τράπεζες: Ζήστε και με λιγότερα!


Τράπεζες: Ζήστε και με λιγότερα!
Μετά την εφορία και οι τραπεζίτες θα βάζουν χέρι στο μισθό των Ελλήνων – Οριοθετούν αυθαίρετα στα 1.000 ευρώ το κόστος διαβίωσης για τετραμελείς οικογένειες
Προκειμένου να μην χάσουν οι τράπεζες τα λεφτά τους από τα «κόκκινα δάνεια» η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο που ρυθμίζει το κόστος διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας στα 1.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα θα τα παίρνουν οι τράπεζες και η εφορία γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε επικίνδυνες ατραπούς αφού - αν περάσει κάτι τέτοιο - ένα μεγάλο μέρος του λαού θα αναγκαστεί να ζήσει υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
Η υποχωρητικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στις επιταγές της τρόικας δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο-ταφόπλακα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο προβλέπει τη σύσταση μιας νέας ανεξάρτητης αρχής που θα αποτελείται από υπουργούς και η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» τις παραπάνω ρυθμίσεις για την εξόφληση όλων των κόκκινων δανείων.
Αδιαφορώντας για την δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού, οι ειδήμονες του οικονομικού επιτελείου υπολογίζουν αυθαίρετα και χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ότι μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 1.000 ευρώ το μήνα για να ζήσει. Στα έξοδα περιλαμβάνεται η διατροφή, η ένδυση, η στέγαση, η μόρφωση των παιδιών, οι ιατροφαρμακευτικές δαπάνες κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες, έχοντας στη διάθεσή τους τον «τιμοκατάλογο» ανάλογα με το αν ένα νοικοκυριό είναι μονομελές, ζευγάρι, τριμελής οικογένεια κ.ο.κ. θα εξετάζουν το κάθε αίτημα ξεχωριστά, θα αφαιρούν τις δαπάνες από το εισόδημα και το ποσό που περισσεύει θα πηγαίνει για την αποπληρωμή των δανείων.
Αποφασίζουν και... διατάζουν δηλαδή με μεθόδους άλλων εποχών, σοβιετικού τύπου, ότι ένα ζευγάρι με δυο παιδιά μπορεί να πληρώνει ενοίκιο, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, φαγητό, σχολικά είδη, φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, ρουχισμό, πετρέλαιο – θέρμανση, ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, μετακινήσεις με 1.000 ευρώ!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων στους τραπεζίτες οι οποίοι θα αποφασίζουν για το ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 1.000 ευρώ το μήνα!
Κοινώς θα οδηγήσουν σε απόλυτη φτωχοποίηση το μεγαλύτερο μέρος του λαού προκειμένου να αποπληρώνονται τα δάνεια, αφού αν μια οικογένεια έχει συνολικό εισόδημα πάνω από 1.000 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα πηγαίνει απευθείας στις τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Το εξοργιστικό είναι ότι βάζουν στην ίδια ζυγαριά το γάλα του παιδιού μας με τα κέρδη των τραπεζιτών αδιαφορώντας για τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα προκαλέσει η περαιτέρω εξαθλίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Οι εγκέφαλοι που συνέλαβαν την ιδέα και φαίνονται αποφασισμένοι να την υλοποιήσουν, για να χρυσώσουν το χάπι στο λαό, οι ίδιοι και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, παρουσιάζουν το όλο εγχείρημα ως μια θετική εξέλιξη καθώς όπως ισχυρίζονται οι δόσεις θα είναι μικρότερες και η διάρκεια αποπληρωμής θα επιμηκύνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της πράξης του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται στη φάση της συγκέντρωσης υπογραφών από τα μέλη του και εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να εκδοθεί.