Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Βόμβα Γιούνκερ εκθέτει τη «διαπραγμάτευση» των κυβερνήσεων!

Eurogroup President and Luxembourg PM Juncker gives a lecture at the Calouste Gulbenkian Foundation in LisbonΠόσες φορές γράψαμε ότι οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου και προσφάτως Σαμαρά «έσκισαν» το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί που είχε η χώρα; Η Ευρώπη δεν επρόκειτο να διώξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είχε ολέθριες συνέπειες για το ίδιο το ευρώ.

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ρεν ότι η Ελλάδα «θυσιάστηκε» επί τοις ουσίας για να σωθεί η Ευρώπη, γι’ αυτό και δεν έγινε κούρεμα του χρέους από το 2010, έρχεται και η σημερινή δήλωση Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία, η υπόσταση της Νομισματικής Ένωσης είχε απειληθεί από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν από έναν και πλέον χρόνο.

Αυτό δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Αντ’ αυτού κάποιοι φώναζαν και απειλούσαν ότι την Ευρώπη δεν την ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα εκδιωχθεί από το ενιαίο νόμισμα και πολλά άλλα, τρομοκρατώντας τον κόσμο.