Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ισόβια και 25 χρόνια στον δράκο της Πάρου


Ισόβια και 25 χρόνια στον δράκο της Πάρου
Δεκτή έκανε το δικαστήριο της Σύρου την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη τον Πακιστανό που κακοποίησε βάναυσα την Μυρτώ στη Χρυσή Ακτή της Πάρου, το καλοκαίρι του 2012.
Ειδικότερα το δικαστήριο αποφάσισε:
- Για τη ληστεία: ισόβια κάθειρξη
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για το βιασμό: ποινή κάθειρξης 18 ετών
- Για την παράνομη εργασία: τρεις μήνες φυλάκιση
Έτσι συνολικά καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 έτη, καθώς και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. «Όταν και εάν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε επίσης ο εισαγγελέας, αναφερόμενος στον δράκο της Πάρου.
Κόλαφος για τον κατηγορούμενο η εισήγηση του εισαγγελέα
Νωρίτερα κόλαφος για τον κατηγορούμενο Αχμέτ Βακάς ήταν η εισήγηση του Εισαγγελέα. Χαρακτήρισε «θρίλερ» το συμβάν και πρότεινε την ισόβια κάθειρξητου Πακιστανού.
«Εξάντλησε την κτηνωδία του», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ήθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει... Η μάνα ήταν συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της. Δεν τον θεωρώ ένοχο, επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Γιατί λίγους μήνες μετά, θυμόμαστε την περίπτωση στην Ξάνθη, όπου Έλληνας βίασε και έκαψε ζωντανή την κοπέλα έξω από το σπίτι της. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, την ψυχή του, το χαρακτήρα του. Να ευχηθώ καλό κουράγιο στην οικογένεια της Μυρτούς».
Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει:
- Για τη ληστεία, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, ισόβια κάθειρξη.
- Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάθειρξη 18 ετών
- Για την παράνομη εργασία, κάθειρξη τριών μηνών
- Για το βιασμό, κάθειρξη 18 ετών
murto 777788892
Συγκλονιστική η κατάθεση της αδερφής της Μυρτούς
Δραματική ήταν η στιγμή που η μεγαλύτερη αδερφή της Μυρτούς, Ελεάννακλήθηκε να καταθέσει κατά τη διάρκεια τη διάρκεια της δίκης... Ήταν, όπως φάνηκε, η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή της.
Η Ελεάννα, προσπάθησε να σταθεί όρθια, αλλά στο τέλος λύγισε υπό το βάρος των αναμνήσεων. Προσπάθησε να μιλήσει και να πει αυτά που έζησε, την περιγραφή της όμως διέκοπταν οι λυγμοί της. Συγκλονισμένη δοκίμασε να συνεχίσει. Όταν όμως ήρθε η στιγμή που έπρεπε να περιγράψει πώς είδε την αδερφή της, δεν άντεξε και κυριολεκτικά κατέρρευσε.
Η δίκη ξεκίνησε στις 9.30 την Τρίτη, υπό δρακόντεια μέτρα. Η μητέρα της 17χρονης, κυρία Μαίρη Κοτρώτσου, η οποία ζήτησε την καταδίκη του δράστη, επιδίωξε σύμφωνα με πληροφορίες να πλησιάσει το δράστη την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στην αίθουσα, ωστόσο, αυτό απετράπη από τους αστυνομικούς.
Ο δράστης είχε μεταφερθεί από τα ξημερώματα στα δικαστήρια και κρατούνταν σε διπλανή αίθουσα από εκείνη όπου διεξάγεται η δίκη.
Στην απολογία του, ο δράστης του φρικτού εγκλήματος ζήτησε συγγνώμη και αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε: «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες! Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της Μυρτούς για ο,τι έχω κάνει».
Η δικηγόρος του ζήτησε να υπολογιστεί η ηλικία του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 25ο έτος όταν διέπραξε το φριχτό έγκλημα και ζήτησε να διαφοροποιηθεί η πράξη του βιασμού από την κλοπή του κινητού του οποίου η αξία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.
Όταν άκουσε αυτά, η μητέρα της Μυρτούς λύγισε... Με δάκρυα στα ματιά φώναξε: «Εάν όσοι είναι κάτω των 25 χρόνων πρέπει να έχουν ελαφρυντικά αφού σκοτώσουν, τότε όλοι οι έφηβοι μπορούν να γίνουν δολοφόνοι! Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα από μια γυναίκα!».
Επίσης πρόσθεσε: «Το κινητό του παιδιού μου ήταν αξίας άνω των 150 ευρώ και αγορασμένο περίπου μια εβδομάδα πριν ως δώρο γιατί αν και 15 χρόνων τότε, είχε πάρει το Proficiency». Το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά για να συνέλθει η κ. Κοτρώτσου.
MITERA MURTOUS 777777B2
Συγκλονιστική ήταν αργότερα η κατάθεση της μητέρας της έφηβης.
«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Εννιά φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο» δήλωσε σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση η μητέρα του κοριτσιού.
Και συνέχισε: «Δεν την χτύπησε απλώς. Ήθελε να την σκοτώσει. Είμαι σίγουρη γι' αυτό». Επίσης, είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κορίτσι.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Βακάς πλησίασε τη νεαρή κοπέλα, που αγνάντευε τη θάλασσα σε κάτι βράχια για να της κλέψει το κινητό. Η κοπέλα έφερε αντίσταση και για να μην γίνει αντιληπτός, της κρατούσε το κεφάλι με τα χέρια του και της το χτυπούσε στα βράχια.
Όταν η Μυρτώ έχασε τις αισθήσεις της, την έγδυσε, πέταξε τα ρούχα της ανάμεσα στα βράχια και στη συνέχεια ασέλγησε σε βάρος της.
Σημειώνεται ότι η δίκη συμπίπτει με την επιστροφή της Μυρτούς και της μητέρας της Μαίρης Κοτρώτσου από τη Βοστόνη μετά την επτάμηνη νοσηλείας της 17χρονης, σε νοσοκομείο της Αμερικής, προκειμένου να διεξαχθούν μια σειρά από χειρουργικές επεμβάσεις καθώς και ιατρικές εξετάσεις για τη σταθεροποίηση της υγείας της.
Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα. Έχει ήδη εκπονηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα αποκατάστασης το οποίο περιλαμβάνει κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και ένα σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας.
«Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά. Περιμέναμε περισσότερα πράγματα, αλλά δεν έγιναν! Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου» είχε πει η μητέρα της όταν έφτασαν στην Ελλάδα.