Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Εξιλαστήριο θύμα ο Κ. Καραμανλής;;;; .... Δεν νομίζω....

Υπάρχουν κάποιες δημοσιεύσεις, οι οποίες μας πληροφορούν, ότι «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου προτίθενται να επιρρίψουν, στον Κ. Καραμανλή, τις ευθύνες, για την επικείμενη ήττα της Ν.Δ., στις Ευρωεκλογές και να τον καταστήσουν εξιλαστήριο θύμα…..
Αν, τελικά, αυτοί οι … φωστήρες της πολιτικής, για την επικείμενη ήττα της Ν.Δ., στις Ευρωεκλογές – και όχι μόνον -, επιδιώξουν να …ενοχοποιήσουν τον Κ. Καραμανλή και να τον καταστήσουν … «εξιλαστήριο θύμα», .... κακό της κεφαλής τους....
΄Αλλωστε, "μωραίνει Κύριος, ον βούλεται απολέσαι".
Αυτοί, που εισηγούνται τέτοια ανόητα …σενάρια, που, μάλιστα, τους δίνουν και την ονομασία «βαρίδια», θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι αν κάποιος, μέσα στην Ν.Δ., ΔΕΝαποτελεί "βαρίδι", αυτός είναι ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος, αντιθέτως, αποτελεί την ίδια την «ψυχή» της! "Βαρίδια" είναι οι ίδιοι, αλλά και όσοι σκέπτονται και ενεργούν, κατά τον ίδιον βρώμικο, ύπουλο και ποταπό τρόπο, αποδεικνύοντας, εμπράκτως, ότι έχουν πλήρως αφομοιώσει και ενστερνισθεί την… γνωστή και ….εξαιρετέα «πασοκική νοοτροπία».
Είναι, πάντως, απορίας άξιον, πώς είναι δυνατόν να ενοχοποιηθεί ο Κ. Καραμανλής, για την - σχεδόν, βεβαία, κατά την ταπεινή μου άποψη - συντριπτική ήττα της Ν.Δ., στις επικείμενες Ευρωεκλογές, όταν, μέχρι σήμερα, βρίσκεται στις τάξεις της και την στηρίζει και όταν, το 2009, την παρέδωσε, με ποσοστό 33%, το οποίο, σήμερα, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και μετά τις εξαιρετικά.... φιλότιμες ... «προσπάθειες» του Α. Σαμαρά και της ….αυλής του, έχει περιορισθεί στο 15-16% και  βαίνει συνεχώς μειούμενο;
Αλλά, ακόμη, και αυτό το 15-16% η Ν.Δ. το οφείλει στο γεγονός, ότι ο Κ. Καραμανλής εξακολουθεί να βρίσκεται στις τάξεις της και να αποτελεί σημείο αναφοράς, αλλά και μοναδική αιτία παραμονής, στο κόμμα, τόσο των Καραμανλικών βουλευτών, όσο και των Καραμανλικών οπαδών, που, είτε αρέσει σε ορισμένους είτε όχι, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία της βάσεώς της, ενώ πολλοί, από τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ., που, εξ αιτίας της συμπεριφοράς της σημερινής ηγεσίας της, εξαναγκάσθηκαν σε απομάκρυνση, δεν βλέπουν την ώρα να αποχωρήσει ο Α. Σαμαράς, για να επανενταχθούν στο κόμμα τους.
΄Αρα, η άνοδος των ποσοστών της Ν.Δ. είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απομάκρυνση του ιδίου του Α. Σαμαρά από την ηγεσία της. Είναι, νομίζω, αδιαμφισβήτητο, ότι, αν η Ν.Δ. δεν είχε, σήμερα, στις τάξεις της, τον Κ. Καραμανλή και την στήριξή του, θα είχε, ήδη, διαλυθεί.
Είναι, λοιπόν, προφανές, ότι οποιαδήποτε, τυχόν, προσπάθεια αποδομήσεως και ενοχοποιήσεως του Κ. Καραμανλή, από τα … σαΐνια του Α. Σαμαρά, θα έχει, ως άμεσο αποτέλεσμα, την αυτόματη πτώση των ποσοστών της σ’ εκείνα της Πολ.Αν. και, εν συνεχεία, την διάλυσή της. Θα ακολουθήσει, δηλαδή, και η Ν.Δ. την φθίνουσα πορεία του Πασοκ. Ας το καταλάβουν αυτό οι διάφοροι και ας πράξουν, αναλόγως, ….εκτός, πλέον, κι αν η διάλυση της Ν.Δ. είναι, γι’ αυτούς, το ζητούμενο…..
Και γιατί, άραγε, να παραμείνει κάποιος στην Ν.Δ. του Α. Σαμαρά; Τι να αξιολογήσει;;; Την ευθύτητα, την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια ή την πολυδιαφημιζόμενη….. φιλοπατρία του;;;; Γιατί να παραμείνει κάποιος στην Ν.Δ. του Α. Σαμαρά;;;; Μήπως επειδή ο Α. Σαμαράς έκανε τις γνωστές θεαματικές «κωλοτούμπες» του και, από αντιμνημονιακός, που το έπαιζε, μας προέκυψε…. μνημονιακότερος του Μνημονίου;; Μήπως, επειδή «ξέχασε» τα 18 σημεία, τα Ζάππεια 1, 2 και 3, την επαναδιαπραγμάτευση και όλα όσα διαβεβαίωνε, προεκλογικά, τον Ελλ. λαό, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του και, όταν το κατόρθωσε, ταυτίστηκε, πλήρως, με το Πασοκ, τις επιλογές, πολιτική και τακτικές του οποίου συνεχίζει, κατά γράμμα, συγκυβερνώντας, μάλιστα, μαζί του;; Μήπως, επειδή η Ν.Δ., υπό την ηγεσία του, έφθασε στο σημείο να χειροκροτεί τα στελέχη του Πασοκ στην Βουλή, να τα καλύπτει και να τα προστατεύει, από την παραδειγματική τιμωρία, που τους αξίζει;;; Μήπως, επειδή, λόγω και της δικής του απραξίας και ανοχής, η χώρα μας κατάντησε να βρίσκεται υπό την κατοχή των δανειστών της, που την ξεπουλούν, αντί πινακίου φακής;; Μήπως, επειδή, με τα Μνημόνια, που υπέγραψε και τους νόμους, που υπερψήφισε, ο Ελλ. λαός φτωχοποιήθηκε, εξαθλιώθηκε και καλείται, πλέον, να «ζήσει», κάτω από Μεσαιωνικές εργασιακές, ασφαλιστικές - και όχι μόνον - συνθήκες;; Μήπως επειδή ο λαός μας βλέπει, καθημερινά, τους κόπους ετών να εξανεμίζονται, την ζωή του να ανατρέπεται και να οδηγείται σε αδιέξοδα, στα οποία, ως μόνη λύση, φαντάζει, στα θολά μάτια του, η αυτοκτονία;; Στην εποχή του Α. Σαμαρά, πάνω από 6.000 συμπολίτες μας - μια ολόκληρη κωμόπολη – έχουν δώσει τέλος στην ζωή τους και ουδείς ενδιαφέρεται, πάνω από 250.000 νέοι επιστήμονες – τα μυαλά και το μέλλον της Πατρίδας μας – έχουν μεταναστεύσει και ουδείς ενδιαφέρεται, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία,  από την πείνα, συμπολίτες μας ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε, υπάρχουν ορδές ανέργων, η Υγεία, το Κοινωνικό Κράτος, η Παιδεία, ακόμη και αυτή η άμυνα του κράτους βρίσκονται υπό πλήρη διάλυση…. και ουδείς ενδιαφέρεται. Και, σαν να μην έφθαναν αυτά και μύρια άλλα, έχουμε και τις ορδές των λαθρομεταναστών, που εισρέουν, καθημερινά, στον έρμο τόπο μας και κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ήδη προβληματική και αβάστακτη ζωή μας….
΄Ολοι, σχεδόν, οι ντόπιοι και αλλοδαποί οικονομολόγοι διατυμπανίζουν, σε όλους τους τόνους, πως, με τον δρόμο, που ακολουθείται, δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί η χώρα μας…. Παρά ταύτα, η συγκυβέρνηση Α. Σαμαρά, κλείνει τα αυτιά σ’ αυτές τις φωνές και - προφανώς, με αντάλλαγμα την εξουσία - ακολουθεί, κατά γράμμα, τις όποιες εντολές, ακόμη και τις ανθελληνικές, των δανειστών μας, που, όμως, νοιάζονται – και καλά κάνουν -, για τα δικά τους, αποκλειστικώς, συμφέροντα και όχι για τα συμφέροντα της Ελλάδος,  τα οποία υποχρέωση να υπερασπίζονται και να διαφυλάττουν έχουν - όπως έχουν ορκισθεί - οι εκάστοτε κυβερνήσεις της…..
Γιατί, λοιπόν, να σας υποστηρίξει ο Ελλ. λαός, κ. Α. Σαμαρά; Τι καλό μπορεί να περιμένει από σας;;;; Και τι έχει να φοβηθεί;;; ….Μήπως φύγετε (αμάν και πότε) και  … «χάσει η Βενετιά βελόνι» ;;;
΄Ο,τι και να κάνετε, ό,τι και να επινοήσετε, με στόχο την παραμονή σας στην εξουσία, το μέλλον σας είναι ένα και μοναδικό…. Η βεβαία συντριβή σας και η εγγραφή του ονόματός σας στις μαύρες σελίδες της λαμπρής και μακραίωνης Ιστορίας μας!!

Ειρήνη Γαλαντή
30 Ιανουαρίου 2014