Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Το εξπρές του μεσονυχτίου για τον Φιλιππίδη… Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψει για να δικαστεί;


Σε θρίλερ εξελίσσεται η απελευθέρωση του Άγγελου Φιλιππίδη από το τουρκικό κάτεργο των Φυλακών του Μαλτεπέ. Η περιπέτειά του μετατρέπεται σιγά σιγά σε πραγματικό Εξπρές του Μεσονυχτίου καθώς παραμένει στο τούρκικο κάτεργο στριμωγμένος ανάμεσα σε 8 Σομαλούς. Ο Αποδυτηριάκιας μάλιστα δίνει μια σοκαριστική εικόνα για την κόλαση που βιώνει ο Άγγελος: Το κελί σ΄ αυτή τη βρωμερή και απαίσια τούρκικη φυλακή είναι μια μεγάλη αίθουσα, όπου δεξιά και αριστερά υπάρχουν 4-6 κουκέτες. Εκεί κοιμούνται οι κατάδικοι, ό,τι πιο εγκληματικό μπορείς να συναντήσεις, από μαχαιροβγάλτες μέχρι ξεφωνημένες αδερφάρες που κάνουν πεζοδρόμιο. Και βαποράκια ναρκωτικών.
Στο κέντρο της αίθουσας ένα μεγάλο τραπέζι, όπου χαρακωμένοι στο πρόσωπο, στον κώλο, μαστουρωμένοι οι φυλακισμένοι τρώνε, φουμάρουν, πίνουν. Και στο βάθος δύο μωαμεθανικού τύπου χέστρες, όπου κάνεις την ανάγκη σου και οι άλλοι σε μπανίζουν.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης τα δίνει όλα να αλλάξει φυλακή, αλλά δεν τα καταφέρνει. Μου τα μετέφεραν και σκοτείνιασα. Φοβερά πράγματα.
fylakesΜιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοδυτικά της Κωνσταντινούπολης και στον δρόμο προς τη Σμύρνη βρίσκονται οι φυλακές του Μαλτεπέ. Οσοι τις επισκέπτονται ομολογούν ότι από τον τρόπο κατασκευής μέχρι τη διαδικασία του επισκεπτηρίου σού σπάνε το ηθικό. Μπορεί να μην είναι βρόμικες και οι δεσμοφύλακες να είναι ευγενικοί, όμως οι διαδικασίες είναι μια δοκιμασία διαρκείας.
Ο Αγγελος Φιλιππίδης, ανεξάρτητα από το πόσο βαριές κατηγορίες τον βαρύνουν, δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα βρισκόταν σε ηλικία 50 ετών με 8 Σομαλούς στο ίδιο κελί τουρκικών φυλακών. Αν και μεγαλωμένος ως γιος επιχειρηματία, σπουδασμένος στο Κολλέγιο και σε αμερικανικά πανεπιστήμια, golden boy της γενιάς του, σκληρός, φιλόδοξος και αλαζόνας, τώρα περνά τις ώρες του διαβάζοντας αναλυτικά και επισταμένα το κατηγορητήριο που του παρέδωσε η Τουρκάλα δικηγόρος του κυρία Σεϊντά Γιλντιρίμ.
Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς στην αγωνιώδη προσπάθειά του να συγκεντρώσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ της εγγύησης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακών εμφάνισε αρρυθμίες και το βράδυ της Πέμπτης οδηγήθηκε στο Ιπποκρατείο νοσοκομείο
Ο κ. Κοντομηνάς εξετάστηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς που συνέστησαν την εισαγωγή του προκειμένου να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.
Ο επιχειρηματίας, θα παραμείνει νοσηλευόμενος σε δωμάτιο του πέμπτου ορόφου του νοσοκομείου αναμένοντας την επιστροφή και την κατάθεση του Άγγελου Φιλιππίδη.
Συμπερασματα:
1. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο κύριος Κοντομηνάς είναι έξω χωρίς να έχει πληρώσει την εγγύηση. Δεν χρειάζεται να πούμε κανένα σχόλιο επ’ αυτού.
2. Ο Φιλιππίδης είναι ο δεύτερος που μπορεί να “δημιουργήσει πρόβλημα” στον κύριο Προβόπουλο. Τρομερή σύμπτωση. Και αυτός “χαροπαλεύει” σε μία φυλακή, όπως και ο πρώτος (που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον κύριο Προβόπουλο εννοούμε). Για όσους δεν το κατάλαβαν, θα το εξηγήσουμε αύριο.