Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πανελλαδικές: Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή θεμάτων με SMS


Πανελλαδικές: Παρέμβαση εισαγγελέα για διαρροή θεμάτων με SMS
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, μετά την καταγγελία για διαρροή στο μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων», στο οποίο διαγωνίστηκαν οι μαθητές την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κύκλωμα συμμετείχε φροντιστήριο, το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ερευνάται πώς έπαιρνε τα θέματα και εάν η διαρροή οφείλεται σε υποκλοπή των θεμάτων από τους κεντρικούς υπολογιστές του υπουργείου.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους για το θέμα της διαρροής αρνήθηκε να απαντήσει. Ωστόσο ο ο υφυπουργός Παιδείας Γ Πανάρετος δήλωσε πριν από λίγο ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο ενώ ανέφερε:
«Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσης των εξετάσεων οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα» είπε ο κ. Πανάρετος. «Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες οδηγείται στο εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του»
Ο υφυπουργός Παιδείας διευκρίνησε, ότι τα θέματα είχαν ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στις 9.35 της ίδιας ημέρας, ενώ το μήνυμα προς τον μαθητή με τις απαντήσεις των θεμάτων από φροντιστήριο, ήταν στις 10.04. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας δεν τίθεται θέμα διαρροής των εξετάσεων. Η εν λόγω υποκλοπή αφορούσε το πρώτο ζήτημα του μαθήματος, έγινε χρήση κινητού τηλεφώνου και η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα.
http://www.iefimerida.gr/news