Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Τουλάχιστον 46 νεκροί τις τελευταίες 72 ώρες στη Λιβύη


Σαράντα έξι άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο τις τελευταίες 72 ώρες στη Λιβύη, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία χθες Παρασκευή, η οποία κατηγόρησε τις λιβυκές αρχές ότι έχουν δώσει εντολή στην αστυνομία να ανοίγει πυρ αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών.
Πηγές με τις οποίες ήλθε σε επαφή η ΜΚΟ στο νοσοκομείο αλ Τζάλα στη Βεγγάζη (ανατολική Λιβύη) ανέφεραν πως τα θύματα στην πλειοψηφία τους έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι, στο στήθος και στο σβέρκο, τονίζει ανακοινωθέν της ...Αμνηστίας.
«Αυτή η ανησυχητική αύξηση του απολογισμού των νεκρών και η φύση των τραυμάτων τους καταδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει άδεια να χρησιμοποιούν θανατηφόρα ισχύ έναντι άοπλων διαδηλωτών που καλούν να υπάρξει πολιτική αλλαγή», σημείωσε ο Μάλκολμ Σμαρτ, διευθυντής του τμήματος Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής της Διεθνούς Αμνηστίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οι λιβυκές αρχές πρέπει να χαλιναγωγήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας τους αμέσως. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για δολοφονίες και τη χρήση υπερβολικής βίας --τόσο αυτοί που προέβησαν στις πράξεις αυτές όσο και εκείνοι που τις διέταξαν-- πρέπει να κατονομαστούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη», πρόσθεσε.
Κατά τις πηγές στο νοσοκομείο αλ Τζάλα που επικαλείται η Αμνηστία 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Πέμπτης στη Βεγγάζη και πάνω από 110 άλλοι τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 15 άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης την Πέμπτη στην αλ Μπάιντα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, την «ημέρα της οργής» εναντίον του καθεστώτος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1969.

Πηγή:Voria

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/02/46-72.html
Read more

Βιάστηκε να πανηγυρίσει και την πάτησε...


ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ...
 
Την πάτησε. 
Βιάστηκε να βγάλει ανακοίνωση και να πανηγυρίσει θεωρώντας προεξοφλημένη την συμφωνία για την συγχώνευση.  
Θα ήταν για τον "τσάρο" μια καλή ευκαιρία να αλλάξει την ατζέντα και να ξεπεράσει την κριτική που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της... 
κυβέρνησης και τα προβλήματα στην οικονομία. 
Μετά την άρνηση της Alpha, τα προβλήματα 
επανέρχονται για τον "τσάρο" ...
http://emprosdrama.blogspot.com
Read more

κολεξιόν ψεμμάτων


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 19, 2011
Read more

Επεισόδια στην Κομοτηνη κατά του ΓΑΠ! Δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην χώρα!


από το xanthipress.gr
netakias.wordpress.com
Καλά γιατί φωνάζουν αυτοί; Δεν είναι μήπως πατριώτες;
Δακρυγόνα κι άλλα;
Αντι να πανηγυρίζουν ; Γράφει τοπικό site :
Επεισοδιακά εξελίσσεται η άφιξη του Πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο Αrcadia της Κομοτηνής.
Στις 3 περίπου, έξω  στο δρόμο για το ξενοδοχείο διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ . Ακολούθησε συμπλοκή, έγινε χρήση χημικών και οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο.
Σε δηλώσεις του πριν λίγο το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κρυωνάς διαμαρτυρήθηκε  έντονα για το γεγονός και κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας.
Οι δηλώσεις του Δ. Κρυωνά
Από το μπλόκο κατάφεραν να διαφύγουν οι διαδηλωτές-εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο αναμένοντας τον Πρωθυπουργό.
Πριν από μερικά λεπτά υπήρξε χρήση χημικών ενώ μέσα στο ξενοδοχείο διεξάγεται η Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων (παρουσία πολυμελούς υπουργικού κλιμακίου) , εν αναμονή του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος μεταβαίνει από το Δημάρχιο οδικώς μέχρι την Ξάνθη και από κεί με ελικόπτερο προς την Κομοτηνή.
Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης  βγήκε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητώντας να μην γίνεται χρήση χημικών. Ο Πρωθυπουργός έφτασε τελικά στο ξενοδοχείο Arcadia  λίγο πριν τις 6.(http://www.xanthipress.gr/)
 http://olympia.gr/2011/02/18/episodiagap/
Read more

Μπινελίκια εναντίον ΠΑΣΟΚων Υπουργών στην Κομοτηνή

Read more

Η ΖΥΜΗ ΤΩΝ 30ΑΡΗΔΩΝ - ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...!!!






Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της Γιουγκοσλαβίας.

Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.

Τώρα γεμίζει τα πεζοδρόμια με τη στάμπα του άνεργου συμβασιούχου. Αδυνατεί να ακουμπήσει σε γεννήτορες με σφαγμένα δικαιώματα και συκοφαντημένους ως βολεμένους ή λαμόγια.

 Η γενιά των 30+ είναι αμήχανα απογοητευμένη. Έμεινε ξαφνικά σταματημένη στην επιβίωση, ενώ είχε την ψευδαίσθηση του κατακτητή της ζωής. Γυμνή από ιδεολογία, με συνήθειες βαρίδια, όπως η σχετικά εύκολη κατανάλωση, ενίοτε με αθροισμένα μεταπτυχιακά, αλλά κανέναν ποιητή ή τραγουδοποιό ικανό να εκφράσει τους νταλκάδες και τα βάσανα της εποχής της, αυτή η χρυσή ηλικιακά για κάθε κοινωνία νεότης «σωφρονίζεται» βίαια από δυνάστες που διδάχτηκε να θεωρεί «φυσικά» αφεντικά, προϊστάμενους, βύσματα, κύκλους, γνωριμίες και σπανίως παρέες, συναδέλφους, συντρόφους.

Έζησε έναν πόλεμο στη γειτονιά της και της είπαν ότι δεν θα της πειράξει το σπίτι. Είδε πολλήν τηλεόραση κι ώσπου να χωθεί για τα καλά στο πιο ευρύχωρο διαδίκτυο, συνήθισε να ανταλλάσσει μηνύματα για το αίμα που χύνεται, να βαριέται λέξεις όπως ο ιμπεριαλισμός, να προσαρμόζεται σε εθελοντισμούς που πλουτίζουν το βιογραφικό της.

 Είναι οι σημερινοί τριαντάρηδες που θεώρησαν εφικτή μονιμότητα εκείνο το άθλιο υβριδικό σλόγκαν του Ανδρέα Παπανδρέου «μη πόλεμος» κι έγινε γυαλιστερά μικροαστική, συνειδητά σχεδόν αυτοευνουχισμένη από τα υψηλά πετάγματα του νου και της συλλογικής συνείδησης. Προσέλαβε μετανάστες κι ύστερα άρχισε να φοβάται την ...επένδυσή της. Ξακρίστηκε σε προάστια, ταξίδεψε με κάρτες κι έχασε την πόλη και το σπίτι της.

Τώρα, άοπλη απέναντι στον πόλεμο που μπήκε σπίτι της και στην ψυχή της, δεν έχει χρόνο να κατανοήσει όσα ζει, τον εφιάλτη της τον αντιμετωπίζει με χάπια ή φυγή και όσους συνομήλικους ξέφυγαν απ' το «σιδέρωμα» τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς. Προλεταριοποιούμενη τάχιστα μισεί την εργατική τάξη, ωσάν να είναι όχι συνείδηση αλλά προορισμός της.

Θα κάνει τα πάντα για να μείνει στον αφρό ως ανώτερη τάξη και ...εποχική φυλή. Είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Φοβάται ακόμα να στρατευθεί σε κοινούς σκοπούς, συντηρητικοποιείται με δανεικό λεξιλόγιο κι αβίωτη προσπαθεί να ζήσει ένα βίο αβίαστο με διλήμματα που δεν μπορεί να απαντήσει κι ας ξέρει ότι είναι τεχνητά.

Αυτή τη γενιά, της αποχής, της ...διαδικτυακής πρωτοβουλίας που όμως γίνεται γνωστή όταν ασχοληθούν μαζί της οι 50άρηδες και 60άρηδες κατέχοντες αστοί, είναι ζυμάρι χωρίς μαγιά. Αν δεν στηριχτεί τώρα που ζορίζεται, αν δεν καταφέρουμε να την πείσουμε να βάλει στο λαϊκό κορβανά των αγώνων τα όσα ξέρει και μπορεί, δε θα μπορέσουμε φοβούμαι να την αντιμετωπίσουμε πολιτικά παρά θρηνώντας σε δέκα χρόνια. Άζυμη ζύμωση δεν υπάρχει.

ΥΓ: Το σλόγκαν σε τοίχο συνοψίζει: «Μη βάζεις ζάχαρη στα σκατά. Δε θα γίνουν μαρμελάδα».

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Διαβάστε περισσότερα εδώ: Parakato.gr | Η ΖΥΜΗ ΤΩΝ 30ΑΡΗΔΩΝ - ΚΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...!!! http://www.parakato.gr/2011/02/30_19.html#ixzz1EIx3myF7
Read more

Επεισοδιακή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή (βίντεο)



Ένταση δημιουργήθηκε έξω από το χώρο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας - Θράκης στην Κομοτηνή, στο οποίο θα παρευρισκόταν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μαζί με...
 κλιμάκιο υπουργών.


Αντιπροσωπείες εργαζομένων της ΕΝΚΛΩ (Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας) από εργοστάσια όλης της χώρας, που είχαν ζητήσει με επιστολή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν μαζί του για το πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και τόσο καιρό, συγκεντρώθηκαν σε χώρο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που συνορεύει με το ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου άντρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τοποθέτησαν τρεις κλούβες κατά μήκος της εισόδου του ξενοδοχείου...»

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι εργαζόμενοι αντέδρασαν πετώντας αυγά, μπουκάλια και πέτρες σπάζοντας ακόμη και τα οχήματα των ΜΑΤ. Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η εκ νέου ρίψη δακρυγόνων.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης βγήκε έξω από το ξενοδοχείο ζητώντας να μην γίνεται χρήση χημικών.

Νωρίτερα έξω στο δρόμο για το ξενοδοχείο που κατέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να προσεγγίσουν και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν συμπλοκές και έγινε χρήση χημικών.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών σε βάρος διαδηλωτών, αγροτών, φοιτητών και γυναικών που διαδήλωναν με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κομοτηνή».



http://alexpolisonline.blogspot.com/2011/02/blog-post_7135.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_9107.html
Read more

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κάτω τα χέρια από την Παιδεία και τα παιδιά!!


γράφει η evi
Το θέμα της Παιδείας στη χώρα μας θα ακουστεί και θα συζητηθεί πολύ την ερχόμενη εβδομάδα με τις απεργίες που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη 22 και 23 του Φλεβάρη των εκπαιδευτικών. Ένα από τα σημεία αναφοράς είναι η συγχώνευση σχολείων και σε ορισμένα ακόμα και η κατάργησή τους. Επιτέλους κα Διαμαντοπούλου αυτό ήταν το προεκλογικό σας πρόγραμμα; Απαξίωση των μαθητών , των δασκάλων, των καθηγητών; Για πιο νέο σχολείο μιλάμε; Για πιο ψηφιακό σχολείο; Καταργώντας τον Ο.Ε.Δ.Β και βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες των γονιών, οι οποίο θα κληθούν ενδεχομένως να αγοράσουν τα  σχολικά βιβλία σε φυσικά πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που είχε Ο.Ε.Δ.Β, αφού θα δοθούν σε μεγαλοεκδοτικές εταιρίες;...
Καταργώντας το οργανισμό, η σκέψη ήταν τα βιβλία να γίνουν ψηφιακά....πως θα γίνουν, με τι πόρους; Ή θα κληθούν να γίνουν χορηγοί για μια ακόμα φορά οι γονείς; Και γιατί η ευφάνταστη σκέψη στο τέλος της χρονικής  χρονιάς να επιστραφούν τα χρησιμοποιημένα βιβλία από τους μαθητές;
  Το άλλο θέμα των συγχωνέψεων των σχολείων ,σε επιστολή της προς τους δημάρχους, η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχει αποσαφηνίσει ότι τα κριτήρια των συνενώσεων - ιδρύσεων σχολικών μονάδων είναι παιδαγωγικά, όπως η εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών και των καινοτόμων δράσεων του νέου σχολείου. Υπογραμμίζει, δε, ότι από τις συνενώσεις εξαιρούνται απομακρυσμένες, δύσβατες και ακριτικές περιοχές.
 Και ερωτώ πως μπορεί να είναι παιδαγωγικό , όταν σε μία τάξη θα στοιβάζονται 30 παιδιά; Ποιο θα είναι το επίπεδο μάθησης; Μηδαμινό, δε μπορεί να πιστεύει κανείς νοήμων άνθρωπος πως γίνεται καλύτερο μάθημα σε μια τάξη των 30 μαθητών, αντί π.χ για 20 ή 25....
Που μας οδηγούν όλα αυτά; Με λίγα λόγια η μάθηση και Παιδεία θα γίνει για τους έχοντες και κατέχοντες... όπως  πριν πολλά.....πολλά χρόνια.
Αυτά είναι λίγα από αυτά που μας ετοιμάζουν....γιαυτό γονείς παρακαλώ πολύ, όταν δεχτείτε πρόσκληση για ενημέρωση στα σχολεία  των παιδιών σας , είναι απαραίτητο να παρευρεθείτε, όλοι συλλογικά πρέπει επιτέλους να δράσουμε , δεν μπορούν να υποθηκεύουν και το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας....
 
Read more

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ,ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ!



Έδωσαν τα ρέστα τους οι ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας στην προσπάθειά τους να πείσουν εκπαιδευτικούς και κοινωνία για την αναγκαιότητα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων ,επιμένοντας ότι γίνεται για παιδαγωγικούς και μόνο λόγους!
Κελάηδησαν τα πράσινα παπαγαλάκια με «ατράνταχτα παιδαγωγικά επιχειρήματα» του τύπου «ΘΑ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΙΓΟΘΕΣΙΟ;»
Λάλησαν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι υποστηρικτές της πολιτικής του Δ.Ν.Τ. μιλώντας για το σχολείο του μέλλοντος!
Το σχολείο που υποχρηματοδοτείται, το σχολείο όπου τη βιωσιμότητά του οι ίδιοι την μποϋκοτάρουν!
Με προσχηματικό διάλογο, με ασαφή ενημέρωση, με διαρροές σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης, προχωράνε!
Προχωράνε και ονειρεύονται!
Ονειρεύονται τα σχολεία των 25- 30 μαθητών ανά τάξη, τα σχολεία μαμούθ, όπου οι συνέπειες οι παιδαγωγικές και οι κοινωνικές θα είναι ανυπολόγιστες!
Συγχρόνως με το χάσιμο οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, τη μείωση των διορισμών, το κλείσιμο των ΤΑΔ, , των Διδασκαλείων, τη φημολογούμενη κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων, τη μείωση των δαπανών για την Παιδεία σε ποσοστό κάτω του 3% δημιουργείται κλίμα υποβάθμισης της παρεχόμενης παιδείας και  κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα της Εκπαίδευσης!
Είναι γνωστό ότι ακόμα και το έξοδο της μεταφοράς των μαθητών θα το επωμιστούν οι δήμοι! Οι δήμοι που ήδη είναι υπερχρεωμένοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους!
Αργά ή γρήγορα τα σχολεία θα πρέπει να ψάξουν να βρουν πόρους για να επιβιώσουν!
Συγχρόνως δε διασφαλίζεται η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών από περιοχή σε περιοχή, ξέροντας όλοι μας τις ιδιαιτερότητες του γεωγραφικού ανάγλυφου της χώρας!
Μια Οδύσσεια ξεκινά για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!
Και μέσα σε αυτό το ταξίδι της καταστροφής ο  θίασος του Υπουργείου Παιδείας θα μείνει στην ιστορία σαν η ηγεσία που ξεπούλησε, κατέστρεψε τη δημόσια, δωρεάν παιδεία στο βωμό της κατοχικής Τρόικα, στις επιταγές του Δ.Ν.Τ. στερώντας ένα αξιοπρεπές μέλλον στα παιδιά μας!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η πρόεδρος                           Η γραμματέας

ΤΑΣΑ ΛΟΥΔΑ                        ΣΟΦΙΑ ΤΖΙΩΡΑ
Read more

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Μας κυβερνάει ένα …μπάχαλο!


Posted by filologos10 στο Φεβρουαρίου 17, 2011
Εδώ και καιρό οι ελεύθερες φωνές των ιστολογίων αναφέρουν τακτικά την κυβερνητική κατρακύλα της Ελλάδος. Τα τεράστια και ερασιτεχνικά ατοπήματα που κοστίζουν στους πολίτες, στο κύρος της χώρας και μας φέρνουν σε αδιανόητα αδιέξοδα… Μέχρι τώρα όμως τα “ αμορτισέρ” του συστήματος (βλ. ΜΜΕ) απορροφούσαν όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς, ώστε να μην δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στο κυβερνητικό έργο, ή αν θέλετε ξεπούλημα…
Από την περασμένη Παρασκευή όμως, με τις άθλιες δηλώσεις των εκπροσώπων των πραγματικών κυβερνώντων μας, τα πράγματα φαίνεται εκτροχιάστηκαν πλήρως! Δεν ξέρω αν ήταν λάθος της τρόικας ή επικοινωνιακό παιχνίδι τύπου “ καλός μπάτσος – κακός μπάτσος” σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να φανεί ότι ο ΓΑΠ δεν διστάζει να τα βάλει με τους δανειστές και οι χαζοί ιθαγενείς, που λέει ότι κυβερνάει, να τον συμπαθήσουν, αλλά σίγουρα έκανε κακό.
Από εκείνη την στιγμή έπεσε ο μανδύας της ελληνικής κυβέρνησης και φάνηκαν όλες οι άσχημες και βαθιές πληγές της σημερινής μας εξουσίας. Αρχικά, ήταν η πολύωρη καθυστέρηση απάντησης στην τρόικα που συμπεριφέρθηκε σαν αυτοκράτωρ στο προτεκτοράτο του. Και το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ουδέποτε διεψεύσθη η συμφωνία για ξεπούλημα του ελληνικού δημοσίου σε ιδιώτες, αλλά μάλωναν για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε στην δημοσιότητα! Δηλαδή μας είπαν ανοιχτά ότι θα σας ξεπουλήσουμε έτσι κι αλλιώς αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να το μάθετε… Παράλληλα φάνηκε και ο διακοσμητικός ρόλος της υπόλοιπης κυβέρνησης, που βρέθηκε προ εκπλήξεως δείχνοντας περίτρανα ότι ένας στενός κύκλος υπό τον πρωθυπουργό αποφασίζει και απλά ανακοινώνει. Μια σύγχρονη εκδοχή του “ Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν”!
Μέρες πέρασαν χωρίς να κοπάσουν οι αντιδράσεις και φτάσαμε ως σήμερα που τα χαστούκια ήρθαν απανωτά… Πρώτα η τραγική εγκύκλιος για το θέμα των ημιυπαίθριων, του υφυπουργού κ Ντόλιου, που καλούσε όσους είχαν διευθετήσει τις εκκρεμότητές τους να ξαναπληρώσουν… Όλα αυτά εν αγνοία όπως ειπώθηκε του υπουργού κ Ραγκούση… Με παρέμβαση του πρωθυπουργού απεσύρθη η εγκύκλιος και ο κ. Ντόλιος ζήτησε συγγνώμη, γλιτώνοντας την καρέκλα του…
Μετά, ήρθαν τα παράπονα του υπουργού Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη που ζήτησε την παραίτηση του ΓΓ Λιμένων κ Βλάχου, λόγω διαφωνιών. Ο Γενικός γραμματέας όμως δεν παραιτείται γιατί διορίστηκε μέσω open.gov, όπως δήλωσε και μόνον ο ίδιος ο πρωθυπουργός μπορεί να τον αποπέμψει… Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν οι ασυμφωνίες και οι γκρίνιες θα μου πείτε, αλλά όταν φτάνουν στο σημείο να δημοσιοποιούνται και να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις ενώ ένας υπουργός εμφανίζεται να μην μπορεί να ελέγξει έναν υφιστάμενό του γιατί ο υφιστάμενος δεν ελέγχεται βάση κανονισμού από τον υπουργό, τότε μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις…
Άλλο ένα σημερινό συμβάν για γέλια και για κλάματα, αλλά και πιο ύποπτο, είναι η εσωτερική κόντρα που φάνηκε να δημιουργείται στο ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την δυνατότητα που παραχωρούσε άρθρο του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα στους δικηγόρους να συστήνουν δικηγορικές εταιρείες σε οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας θέλουν. Πριν έρθει το άρθρο αυτό προς ψήφιση στην Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους λέγοντας ότι θα το καταψηφίσουν αν φτάσει στην Ολομέλεια και πήραν την υπόσχεση να μην φτάσει ως εκεί. Αυτό που έγινε όμως ήταν ένα “ λιφτιγκ” που δεν άλλαζε όμως την ουσία και έτσι αναγκάστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας να ζητήσει από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη να το ξανασκεφτεί! Και άρον άρον απεσύρθη το εν λόγο άρθρο.. Δηλαδή πήγαν να έρθουν σε ρήξη με τους ίδιους τους βουλευτές τους στην κυβέρνηση για να επιτρέψουν σε κάποιους δικηγόρους (που έχουν την οικονομική δυνατότητα προφανώς) να ελέγχουν τα δικηγορικά θέματα σε όλη την επικράτεια; Ποιος αλήθεια πήγαν να εξυπηρετήσουν; Τον δικηγόρο στην επαρχία που μόλις και μετά βίας μπορεί να κρατήσει το γραφείο του; Περίεργα πράγματα αλλά το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται για τον λαό.. Αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ!
Τέλος να προσθέσουμε στην μέχρι τώρα εικόνα διάλυσης και τα πυρά που δέχτηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ Ραγκούσης από τον έτερο υπουργό κ Γερουλάνο που μετά το τέλος του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, ανέφερε ότι η ομάδα Ραγκούση, η οποία έχει επωμιστεί τον συντονισμό της κυβέρνησης δεν λειτουργεί… Εν ολίγοις δηλαδή μας είπε αυτό που βλέπουμε όλοι με τα μάτια μας εδώ και καιρό,
ότι μας κυβερνάει ένα απέραντο μπάχαλο!!!
Μια κυβέρνηση “ παιδικός σταθμός” που δεν υπάρχει νηπιαγωγός να βάλει σε τάξη τα παιδιά!
Μια παρέα, στην κυριολεξία, που ανέλαβε τα ηνία της χώρας και επί 16 μήνες τώρα το μόνο που έχει προσφέρει στον ελληνικό λαό, που δήθεν υπηρετεί, είναι η υποθήκευσή του και του μέλλοντός του με το Μνημόνιο, που έσπευσε να υπογράψει με κλειστά τα μάτια μαζί με την στήριξη του ΛΑΟΣ και της Ντόρας… Από εκεί και πέρα όλη η δράση της είναι οι περικοπές, οι μειώσεις, οι απολύσεις, το ξεπούλημα στο όνομα του ελληνικού λαού που ουδέποτε ρωτήθηκε και συνεχίζει να πληρώνει τα αναρίθμητα σκάνδαλα με καθημερινούς χλευασμούς!
Όπως είναι λογικό μια κυβέρνηση με μόνο οδηγό την καταστροφή του λαού της είναι θνησιγενής. Όσες αντιδράσεις αποσιωπήθηκαν μέχρι τώρα αποσιωπήθηκαν. Πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ήδη πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για πρόωρες εκλογές και δίνουν και ημερομηνίες.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πριν την παρέλευση του 18μήνου, δηλαδή με λίστα. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει πολιτική αυτοκτονία και για τον πρωθυπουργό και για το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν προκηρυχθούν τότε οι εκλογές ο Παπανδρέου θα μείνει όμηρος των ίδιων του των βουλευτών και των  ”δευτεροκλασάτων” υπουργών που τώρα απλά τους ανακοινώνονται οι αποφάσεις και έχουν καταπιεί πολλά όλο αυτό το διάστημα για να μην δώσουν πρόωρο τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Αν οι εκλογές δεν γίνουν με λίστα, αλλά με σταυρό προτίμησης, που σημαίνει ότι δεν θα ανακοινωθούν πρόωρες κάλπες μέσα στις επόμενες 2 βδομάδες, το ένστικτο της πολιτικής αυτοσυντήρησης θα οδηγήσει πολλούς παραγκωνισμένους της κυβέρνησης να γίνουν αρεστοί στον λαό, ιδιαίτερα όσοι εκλέγονται στην επαρχία, που σημαίνει ότι θα υιοθετήσουν αντιμνημονιακή ρητορική για να επιβιώσουν πολιτικά και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους ακόμη και με κάποιο άλλο συνδυασμό. Κι αυτό ίσως να είναι και η θανατική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ και θα έχει την υπογραφή του υιού του ιδρυτή του.
Αντίθετα οι εκλογές με λίστα ίσως δώσουν κάποια παράταση χρόνου σε μία κυβέρνηση που θα παραμένει όμως διαλυμένη, ασυντόνιστη που είναι προφανές ότι έχει χάσει κάθε λαϊκή νομιμοποίηση να δρα εξ ονόματος του λαού της και πλέον πνέει τα λοίσθια…
Read more

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝ.ΜΙΟΥ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανακοινώνεται ότι από 3 Φεβρουαρίου 2011 ξεκινά η πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Οι φοιτητές που..
 επιθυμούν να λάβουν μέρος στην πρώτη φάση (Μάρτιος-Ιούνιος 2011) καλούνται να παρακολουθήσουν την ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα ΝΚ1 του κτηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής στη Φλώρινα και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής την Τρίτη και Τετάρτη 22 και 23 Φεβρουαρίου 2011 στη Γραμματεία του ΤΒΣ, αφού έχουν παραλάβει το σχετικό έντυπο από το Φοιτητικό Σύλλογο.

Σημειώνεται ότι η Πρακτική Άσκηση θα διεξαχθεί τρεις φορές (Μάρτιος-Ιούνιος 2011, Οκτώβριος 2011-Ιανουάριος 2012 και Μάρτιος-Ιούνιος 2012). Θα λάβουν μέρος συνολικά 90 φοιτητές (30 την κάθε φορά).

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. στην ιστοσελίδα του ΤΒΣ (http://www.balkan.uowm.gr/ ) και στο Blog του φοιτητικού Συλλόγου.

http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_4925.html
Read more

Θα σωθεί το ΑΛΤΕΡ;


Ο Κουρής πάντως γλύφει όσο μπορεί, αυτούς που τους χρωστάει...
Μην τον αδικούμε


Read more

Η μάχη αρχίζει..


Και ξαφνικά οι μαχητές –αγωνιστές βρέθηκαν. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ που μετά των τέως (ένας είναι ο τέως στην πρωτοβάθμια) έθεσαν κόκκινες γραμμές.
Σιγά τα αίματα συνάδελφοι. Που ήσαστε κρυμμένοι 14 μήνες τώρα; Σε ποιο καταφύγιο περιμένατε να τελειώσει αυτή η καταιγίδα – λαίλαπα για να βγάλετε το κεφάλι; Γιατί τόσο καιρό δεν ακούγαμε κουβέντα; Αν θυμάμαι καλά την πρώτη κόκκινη γραμμή την είχε θέσει ο πρώην πρόεδρος όταν ήταν να μας κόψουν τα δώρα. Είχατε τόσους νεκρούς στην μάχη ώστε δεν μπορέσατε τόσο καιρό να αντισταθείτε;
Και τώρα ψάχνετε σανίδα σωτηρίας σε αυτό που έρχεται;
Δυστυχώς όμως για εσάς κανείς συνάδελφος δεν έχει τη διάθεση να σας δώσει συγχωροχάρτι. Γιατί ήσασταν εσείς που σταυρώσατε και αποκαθηλώσατε το συνδικαλιστικό κίνημα στην πρωτοβάθμια εκπ/ση.
Αντωνιάδης Αναστάσιος
Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Μακεδονίας
Read more

Κεφαλογιάννης: Παραιτούμαι άν το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται για τα 223 απ τα 333 δις του χρέους, αυτοί παραiτουνται αν έχω δίκιο;;


Το γάντι πέταξε ο Μ. Κεφαλογιάννης στον υπουργό και στον υφυπουργό οικονομικών, χθες στην Βουλή.
Ο Κεφαλογιάννης προκάλεσε τους προαναφερθέντες να βάλουν στοίχημα, λέγοντας: "Εγώ παραιτούμαι άν δεν επαληθευθεί ότι, το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα 223 απ τα 333 δις ευρώ του χρέους, αυτοί παραιτούνται; δεν παραιτούνται".
Όσο για το Σ/Ν του ΥΠΟΙΚ "Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας", αυτό το καταψήφισε η Ν.Δ, αναφέροντας ότι το κοινοβούλιο δεν δίνει ποτέ γενική εξουσιοδότηση να νομοθετεί ο οποιοσδήποτε υπουργός. "Και σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση ζητά γενική εξουσιοδότηση, δεν την δίνουμε" είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/223-333-i.html
Read more

Αυτός είναι ο Χατζηνικολάου: Χρησιμοποιεί σαν ασπίδα προστασίας τους άμαχους του ΑΛΤΕΡ και ζητάει από το ΠΑΣΟΚ να μην κλείσει το "ανεξάρτητο"κανάλι...


Χρησιμοποιώντας το ραδιόφωνο του (οι έξυπνοι παίχτες στην εποχή μας διαθέτουν απ' όλα) προσπάθησε να θέσει στην Κυβέρνηση το εκβιαστικό δίλημμα:

μην κλείστε το κανάλι, όχι επειδή ενδιαφέρομαι για την πάρτη μου,
αλλά να θα μείνουν χωρίς δουλειά οι 730 εργαζόμενοι!!!

Έλεος ρε!!! Κοροϊδεύετε τον κόσμο και το παίζετε ότι ενδιαφέρεστε για τους απλούς εργαζόμενους!!! Αν χρωστάτε θα κλείσετε όπως κλείνουν όλοι ρε!

Παράλληλα εκτός το εκβιαστικό δίλημμα στο ΠΑΣΟΚ προέτρεψε τους εργαζόμενους, για τους οποίους κόπτεται να δείξουν λίγη υπομονή!!! Πόση ακόμα δεν ανέφερε

Τέλος παραδέχθηκε ότι το κανάλι χρωστάει και της Μιχαλούς και έχει φεσώσει από τράπεζες μέχρι διαφημηστικές... αλλά ζήτησε και με τσαμπουκά να μην μπλοκάρει το ΠΑΣΟΚ τους λογαριασμούς των ιδιοκτητών

Βέβαια στο σημαντικότερο ερώτημα-απορία δεν απάντησε:

Πόσα χρωστάει στον ίδιο το κανάλι;

γιατί φήμες λένε ότι αυτός είναι πληρωμένος μέχρι κεραίας και δεν κάνει να παίρνει τίποτα
Read more

Προεδρικό «άνοιγμα» Φαήλου στον Καραμανλή




«Άνοιγμα» προς  τον Κώστα Καραμανλή έκανε ο σύμβουλος και προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά Φαήλος Κρανιδιώτης. Μιλώντας στον «Βήμα Fm» ζήτησε να μην αποδίδονται σκοπιμότητες στον Κώστα Καραμανλή για την απουσία του από τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΔ και  πρόσθεσε:  «έχει μια θέση στην ιστορία της παράταξης και πιστεύω ότι όταν θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός – και αυτό θα είναι σύντομα – ο Κώστας Καραμανλής δικαιωματικά θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας». Επέμεινε πάντως στην σφοδρή κριτική στην πολιτική του μεσαίου χώρου, που ήταν βασική επιλογή της ΝΔ επί ηγεσίας  Καραμανλή, ενώ ουσιαστικά κάλεσε τον ΛΑΟΣ να «αυτοδιαλυθεί» και να προσχωρήσει στο μεγάλο κόμμα της «πολυκατοικίας». Το ότι επιτέθηκε στη Ντόρα φυσικά δεν αποτελεί είδηση…  
Read more

Δημήτρης Βουνάτσος: Τιμή μου που με διέγραψαν τα λαμόγια!


Posted by olympiada στο Φεβρουαρίου 17, 2011
Read more

Σε λίγο ο serial killer Ραγκούσης, "τρώει" τον Ντόλιο;


Κυβερνητικό Αλαλούμ παντού:

Αλαλούμ μεταξύ υπουργείου εσωτερικών και υπουργείου περιβάλλοντος για τουςημιυπαίθριους. Το αρμόδιο για τους φόρους υπουργείο οικονομικών σιωπά.

Αλαλούμ μεταξύ υπουργείου μεταφορών, υπουργείου περιβάλλοντος και υπουργείου οικονομικών για το θέμα της πετρελαιοκίνησης.

Αλαλούμ στο εσωτερικό του υπουργείου θαλασσίων υποθέσεων: ο υπουργός ζητά παραίτηση του γεν. γραμματέα και ο γενικός αρνείται, στο όνομα … της «διαφάνειας»!

Αλαλούμ μεταξύ υφυπουργού ανάπτυξης και υπουργού οικονομικών, μεπροαναγγελίες από τον πρώτο για συμψηφισμό ΦΠΑ και διαψεύσεις από τον δεύτερο λόγω αντίθετων νομοθετικών προβλέψεων.

Τριπλό αλαλούμ μεταξύ των υπουργών οικονομικών, εργασίας και του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις μειώσεις των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα.

Τελικά, το vertigo της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μαύρη τρύπα.

Μετά το αλαλούμ για τους ημιυπαίθριους ακολούθησε σχετική δήλωση Μητσοτάκη - Ζώη, για πολιτική απάτη και εμπαιγμό σε βάρος 500.000 νοικοκυριών.

Στη συνέχεια ο Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλέσαμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιο – δόλωμα για τους ημιυπαίθριους. Αναγκάστηκαν να το κάνουν. Προφανώς κατάλαβαν την πολιτική απάτη που διέπραξαν. Περιμένουμε να δούμε αν περισσεύει πλέον η πολιτική ευθιξία». 

Σε λίγο ο serial killer Ραγκούσης, "τρώει" τον Ντόλιο. Ευκαιρία έψαχναν, μαζεμένα του τα έχουν, κυρίως μετά τις Αυτοδιοικητικές του Νοεμβρίου!!!! Χάλια τα πάει παντού!!!
Read more

Πειράματα με το μέλλον


Πριν αρκετό καιρό, μπήκε στη ζωή μας, ο περιβόητος Καλλικράτης. Όσοι δεν γνωρίζανε γι’ αυτόν, ξεσκονίσανε τις εγκυκλοπαίδειές τους και μάθανε σχεδόν τα πάντα, η σχεδόν τα πάντα. Δεν μάθανε μόνο κάποιες λεπτομέρειες του τύπου τι άρωμα φορούσε, τι του άρεσε να τρώει και άλλες λεπτομέρειες τέτοιου είδους, που θα γέμιζαν σήμερα τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο των μεσημεριανάδικων. Όλα τα’ άλλα τα μάθαμε γι’ αυτόν και τα είδαμε στην πράξη την εφαρμογή του σκεπτικού του, στην σύγχρονη εποχή, με αποχρώσεις πράσινης ανάπτυξης!

Μετά λοιπόν την αναδιάρθρωση της διοικητικής δομής της χώρας, ξανασυναντάμε τον αγαπημένο αυτόν φίλο και σε άλλες εκφάνσεις της ζωής μας. Το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναδιάρθρωσης των δομών και των υποδομών του εκπαιδευτικού μας συστήματος, θα φέρει επίσης το τιμημένο του όνομα, ξανά στην ανιαρή μας καθημερινότητα. Κατά κύριο λόγο, ο εκπαιδευτικός Καλλικράτης, θα αλλάξει τον τρόπο της ζωής, χιλιάδων οικογενειών, κυρίως στην επαρχία.

Πιο συγκεκριμμένα λοιπόν, δεκάδες εκατοντάδες σχολεία, θα κλείσουν με στόχο την μεταφορά τους σε άλλα και την αφομοίωσή τους από αυτά. Με λίγα λόγια, εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, από τη νέα σχολική χρονιά δεν θα πάνε στο σχολείο που πήγαιναν μέχρι σήμερα. Θα πάνε σε κάποιο άλλο, κατά πάσα πιθανότητα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Σε θεωρητική βάση και εκ πρώτης όψεως, σε μια μεγαλούπολη σαν την Αθήνα, ίσως να μην δημιουργήσει και ιδιαίτερα προβλήματα, αφού πολύ πιθανό, το νέο σχολείο, ενδέχεται να είναι μερικά τετράγωνα πιο μακρυά από το παλιό. Τι θα γίνει όμως με τα σχολεία της περιφέρειας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην ελληνική επαρχία, υπάρχουν πολλά χωριά που οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων τους δεν είναι και οι πλέον εύκολες. Ανύπαρκτες υποδομές, οικονομική δραστηριότητα που έχει μαραζώσει, καθώς επίσης και έλλειμα αισιοδοξίας και ελπίδας, ότι κάτι θα αλλάξει σύντομα προς το καλύτερο, που είναι και το βασικότερο και το πιο σημαντικό για εμένα προσωπικά. Φανταστείτε τώρα τι θα συμβεί, εάν πάμε σε αυτούς τους ανθρώπους και τους ανακοινώσουμε, χωρίς καν να  τους ζητήσουμε την γνώμη, ότι θα πρέπει να στέλνει πλέον τα παιδιά του, σε άλλο σχολείο, μακριά από το σπίτι τους κι απ’ το χωριό τους. Για όσους δεν έχουν ζήσει σε ένα χωριό, αυτό ίσως δεν ακούγεται τόσο τραγικό. Για όλους όσους όμως έχουμε την τύχη και μεγαλώσαμε στο χωριό μας, καταλαβαίνουμε, ότι μια τέτοια εξέλιξη, θα δώσει την χαριστική βολή, σε μια επαρχία που παραδίδει σιγά – σιγά το πνεύμα της.

Προσωπικά, όταν ακούω την συγκεκριμμένη εξέλιξη, στο μυαλό μου έρχονται οι περιγραφές των μεγαλύτερων ανθρώπων του περιβάλλοντός μου, που μου περιέγραφαν τις δυσκολίες που συναντούσαν στο να τελειώσουν τις σπουδές τους, πέρα απ’ το δημοτικό. Αυτό διότι, το γυμνάσιο το εξατάξιο πριν σαράντα – πενήντα χρόνια, βρισκόταν σ’ ένα γειτονικό χωριό και σε απόσταση 20 – 30 χλμ, απ’ το χωριό κι από το σπίτι τους. Μου περιέγραφαν με τα πιο μαύρα χρώματα, τις δύσκολες μέρες του χειμώνα, που περίμεναν το λεωφορείο, μέσα στο κρύο πέντε τα ξημερώματα, καθώς επίσης και τι συνέβαινε, όταν το λεωφορείο χαλούσε, κάτι δηλαδή που συνέβαινε πολύ συχνά. Έτσι ήταν αναγκασμένοι να καλύψουν την υπόλοιπη απόσταση για το σχολείο με τα πόδια τους.

Σίγουρα, τα πράγματα σήμερα, σαφώς και δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με τις εποχές εκείνες. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση όμως, έχω την αίσθηση, ότι στην πραγματικότητα, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Αυτό διότι, αν κάτι είχε αλλάξει, δεν θα είχαν μείνει στα χωριά μας, μόνο άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Όσοι νεότεροι και σε παραγωγική ακόμα ηλικία έχουν μείνει, αποκλείω να μείνουν με τις οικογένειές του. Πολύ φοβάμαι, ότι ο Καλλικράτης στην παιδεία, θα δημιουργήσει μια νέα γενιά εσωτερικών μεταναστών.

Ελπίζω και εύχομαι, κάτι τέτοιο να μην συμβεί, διότι αν αυτό συμβεί, δεν έχουμε πιθανότητες να ορθοποδίσουμε ως κράτος, ποτέ. Δεν θα ορθοπποδίσουμε ποτέ γιατί αντί να επενδύσουμε στην παιδεία και στην παροχή υψηλού επιπέδου γνώσεις στους μαθητές μας, με τον Καλλικράτη στην παιδεία και με τον πρόχειρο τρόπο που προβλέπεται να γίνει, δεν θα πετύχουμε τίποτα. Τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε άραγε με τμήματα που θα στοιβάζονται τριάντα – σαράντα μαθητές, επι παραδείγματι, δυσκολεύομαι να το κατανοήσω.

Κλείνοντας, εκείνο που με στεναχωρεί, είναι ότι ένα τέτοιο ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμένα προσωπικά, θάβεται, από τις καταιγιστικές εξελίξεις της επικαιρότητας στην οικονομία και μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα ψάχνουμε την μπάλα και που αυτή είχε χαθεί…
Read more

Ενημερωτικό Σημείωμα: Προκήρυξη Επιλογής Σχολικών Συμβούλων


Για την πλήρωση με επιλογή 300 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης, 70 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Προσχολικής Αγωγής και 18 θέσεων Σχολικών Συμβούλων Ειδικής Αγωγής με θητεία έως τις 31/07/2015, θα εκδοθεί προκήρυξη εντός των προσεχών ημερών.
     Δεν έχει πραγματοποιηθεί η κατανομή θέσεων σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση. Αυτή θα προκύψει με βάση τις ανάγκες της κάθε Περιφέρειας αργότερα και είναι βέβαιο, κατά την άποψή μου, ότι θα συνδεθεί με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων. 
     Οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα υποβληθούν ηλεκτρονικά εντός περίπου 15 ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης.
     Το συγγραφικό έργο των υποψηφίων Σχολικών Συμβούλων (βιβλία, άρθρα, δημοσιευμένες έρευνες κλπ.) θα υποβληθεί, για πρώτη φορά, αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.
     Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε ανασυγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής Σχολικών Συμβούλων.
     Περισσότερα μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης.
 
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης
Read more

Τα μαθες μανούλα; Έπιασαν τις συνταξιούχες που γιαούρτωσαν τον Αλαβάνο




AddThis Social Bookmark Button
ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗN MARFIN...Πίσω από τον πηχιαίο τίτλο της Κρατικής Ασφάλειας Αττικής, κρύβεται το παραμυθάκι με την “Ωραία κοιμωμένη” τη βασιλοπούλα που την καταράστηκε η κακιά μάγισσα επειδή τη ζήλευε, και την καταδίκασε να κοιμάται για 100 χρόνια. Μόνο που στην περίπτωσή μας αυτήν την υπηρεσία δεν την κυνηγούν μάγισσες, αλλά τα φαντάσματα από τους τρείς αθώους νεκρούς υπαλλήλους στην τράπεζα της Marfin της οδού Σταδίου, που τους έπνιξαν σαν τα ποντίκια. Και όσοι σώθηκαν κρεμάστηκαν από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου για να πάρουν ανάσα. Το περιστατικό της φρίκης συνέβη στις 5 Μαΐου του 2010. Τι και αν υπήρχαν ερασιτεχνικά βίντεο, τι και αν υπήρχαν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ.

ΚΑΤΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ
Παραμονές των δημοτικών εκλογών στον Άγιο Παντελεήμονα ο υποψήφιος περιφεριάρχης Αλέκος Αλαβάνος δέχεται επίθεση με γιαούρτια στα σκαλιάτης εκκλησίας. Το γιαούρτωμα καταγράφεται on camera αλλά η Κρατική Ασφάλεια εξιχνιάζει την υπόθεση μετά από μήνες, στις9 Φεβρουαρίου. Και δεν μιλάμε για κουκουλοφόρους, αλλά για πέντε κατοίκους της περιοχής, ανάμεσά τους κάτι κούσαλα, δυο γυναίκες και έναν 16χρονο.
crimesonair
Read more