Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Η Ουάσιγκτον βοηθά κρυφά τους μαχητές στη Συρία

Сирия Алеппо повстанцы бои боевики
Фωτογραφία : EPA

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε προσωπικά την αποστολή πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών για να βοηθήσουν τους Σύρους εξεγερθέντες, μεταδίδουν ΜΜΕ επικαλούμενα πηγή στο Λευκό Οίκο. Πέραν της βοήθειας μέσω της CIA λόγος γίνεται για τις μόνιμες αποστολές όπλων. Μάλιστα η Τουρκία προμηθεύει τους Σύρους εξεγερθέντες με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα. Οι ενέργειες της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον κατέστρεψαν το σχέδιο Κόφι Ανάν για την ειρηνική διευθέτηση. Οι πολιτικοί επιστήμονες επισημαίνουν ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η επέμβαση στη Συρία παρ’ όλ’ αυτά θα πραγματοποιηθεί, ακόμη και παρακάμπτοντας την κύρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuter, οι μαχητές του Συριακού Ελεύθερου Στρατού λαμβάνουν βοήθεια από την Ουάσιγκτον: αυτό αποφάσισε προσωπικά ο πρόεδρος πριν από αρκετούς μήνες. Σε μυστική βάση στην Τουρκία απεστάλησαν εκπρόσωποι αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Ειδικά εκεί, στην περιοχή της πόλης Άδανα, βρίσκεται τώρα σημείο εγκατάστασης των Σύρων εξεγερθέντων. Ούτε στο Λευκό Οίκο, ούτε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν σχολιάζουν αυτές τις πληροφορίες. Η επίσημη επιβεβαίωση από την Ουάσιγκτον αυτών των διαρροών είναι μόνο ζήτημα χρόνου, πιστεύει ο ειδικός επί θεμάτων Ανατολής Μπορίς Ντολγκόφ:
Οι ΗΠΑ μέσω της CIAκαι μέσω των τουρκικών δικτύων αποστέλλουν στους εξεγερθέντες του Συριακού Εθνικού Στρατού και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις όπλα και τις χρηματοδοτούν. Αυτό είναι από καιρό γνωστό. Υπάρχει βάση στην Τουρκία, το Ιντζιρλίκ. Στην περιοχή αυτής της βάσης βρίσκεται το επιτελείο των λεγόμενων ομάδων των Σύρων εξεγερθέντων. Στη βάση βρίσκονται εκπρόσωποι της CIA, οι οποίοι πραγματοποιούν τις επαφές με τους Τούρκους εκπροσώπους. Από καιρό ήδη γίνονται αποστολές εξοπλισμού, ειδικότερα κατά τεθωρακισμένων.
Η Ουάσιγκτον βοηθά τους μαχητές στη Συρία και με άλλα υλικά μέσα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχει διαθέσει 25 εκατομμύρια δολάρια «για τις ανάγκες μη στρατιωτικού χαρακτήρα», μεταξύ των οποίων για αποστολή μέσων επικοινωνίας. Εκτός από τις ΗΠΑ συνεργάζεται ενεργά με τους μαχητές και η Τουρκία. Σύμφωνα με διάφορα δεδομένα, τους τελευταίους μήνες στους εξεγερθέντες έχουν αποσταλεί όχι μόνο παρτίδες πυροβόλων όπλων, αλλά και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα. Οι ενέργειες της Άγκυρας και της Ουάσιγκτον αναβαθμίζουν τη σύγκρουση στη Συρία σε ένα νέο επίπεδο, επισημαίνει ο πολιτικός επιστήμονας, ειδικός σε ζητήματα Ανατολής Γκουμέρ Ισάεφ:
Αναμφίβολα, παρόμοιες αποστολές οπλισμού αποτελούν παραβίαση των αρχών, οι οποίες είχαν τεθεί ως βάση του σχεδίου Κόφι Ανάν. Εν μέσω των ειρηνευτικών πρωτοβουλιών διεξάγεται η μεταφορά εξοπλισμού σε μία από τις αντιμαχόμενες πλευρές και είναι απλώς παράδοξο να μιλάμε για διευθέτηση. Ακούσαμε δηλώσει Αμερικανών και Τούρκων αντιπροσώπων ότι οι εξεγερθέντες υποστηρίζονται και αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Μάλιστα θα επεσήμανα επίσης μια ορισμένη υστερία σχετικά με τις ρωσικές αποστολές εξοπλισμού στη Συρία, πράγμα, που αποτελεί μέρος των διμερών σχέσεων μεταξύ των κρατών. Όμως η Δύση αναδεικνύει αυτό το θέμα, ώστε να δικαιολογήσει την αποστολή των δικών της όπλων.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τώρα ουσιαστικά γίνεται η προετοιμασία για μια πιθανή ένοπλη ξένη επέμβαση στη Συρία κατά παράκαμψη του ψηφίσματος του ΟΗΕ. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας το βίαιο σενάριο εμποδίζεται από Ρωσία και Κίνα. Παρ’ όλ’ αυτά οι χορηγοί της συριακής αντιπολίτευσης προσπαθούν να επιταχύνουν τα γεγονότα, επισημαίνει ο Μπορίς Ντολγκόφ:
Πραγματικά εξελίσσεται τώρα η προετοιμασία της ένοπλης ξένης επέμβασης στη Συρία κατά παράκαμψη των αποφάσεων του ΟΗΕ. Με νόμιμο τρόπο είναι αδύνατο να υπάρξει αυτή η ένοπλη εμπλοκή. Γι’ αυτό και οι χώρες της Δύσης, η Τουρκία και οι μοναρχίες του Περσικού κόλπου προσπαθούν να κάνουν το παν ώστε να δράσουν κατά παράκαμψη των ψηφισμάτων. Μία από τις οδούς είναι η επίλυση της κατάστασης γύρω από το Χαλέπι, όπου οι ένοπλες ομάδες παραλαμβάνουν όπλα από την Τουρκία για τη συνέχιση των ενεργειών τους κατά του συριακού στρατού.
Τις τελευταίες αρκετές ημέρες τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να μάχονται με αντάρτες στη δεύτερη σε σημασία πόλη της χώρας, το Χαλέπι. Μάλιστα η Άγκυρα συσσωρεύει δραστήρια στρατεύματα στις συνοριακές με τη Συρία περιοχές. Την Τετάρτη άρχισαν εδώ ασκήσεις με άρματα μάχης.
Read more

Βρέθηκε ο «δράκος» της Πάρου!

Ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο δείγμα DNA του 21χρονου Πακιστανού και πλέον η προσαγωγή του μετατρέπεται σε σύλληψη βάζοντας ένα τέλος σε αυτό το θρίλερ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 15χρονης κοπέλας.

Βρέθηκε ο «δράκος» της Πάρου!
Στις 19.30, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο 20χρονος συνελήφθη στην Αθήνα καθώς αμέσως μετά το συμβάν έφυγε από την Πάρο για την Αθήνα, κάτι που κίνησε τις υποψίες της Αστυνομίας. Ο Πακιστανός εντοπίστηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες και αμέσως οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.
Στη σύλληψη του αλλοδαπού βοήθησε πολύ η μαρτυρία της μητέρας της 15χρονης, η οποία είχε αναφέρει ότι είδε στο σημείο της επίθεσης ένα νεαρό με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο. Παρόμοια ρούχα φορούσε τη νύχτα της επίθεσης και ο 21χρονος Πακιστανός.
Read more

Σέβας σε αυτή την εταιρεία. Μόνο όποιος αγαπά την πατρίδα του μπορεί να εγγυηθεί ποιότητα.

Read more

Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί…


Ενώ στην Ελλάδα ασχολούμαστε ακόμα με το αν θα «βήξει» η Τρόικα, την ίδια ώρα γίνονται δηλώσεις που επιβεβαιώνουν τα κατά καιρούς γραφόμενά μας, ότι δηλαδή βαδίζουμε μπρος ολοταχώς προς τη δημιουργία ενός κέντρου αποφάσεων για όλο τον πλανήτη. Τουλάχιστον αυτό είναι το σχέδιο.
Τα λεγόμενα του Σίμον Πέρες σε βαρυσήμαντη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» είχαν έντονο άρωμα παγκοσμιοποίησης: «Όλες οι χώρες αλλάζουν διότι άλλαξε ο κόσμος. Κανείς δεν έχει επιλογή. Είτε θα περάσει στη σύγχρονη εποχή ή θα μείνει πίσω, φτωχός και ασήμαντος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τις οικονομίες τους. Ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει για το Ισραήλ, ισχύει για την Ιταλία, την Ισπανία και όλους. Αντί για εθνική οικονομία έχουμε παγκόσμια οικονομία. Καμία χώρα δεν μπορεί να γλυτώσει από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Και καμία χώρα δεν μπορεί να ελέγξει την παγκόσμια οικονομία. Έχουμε παγκόσμια οικονομία χωρίς παγκόσμια κυβέρνηση και εθνικές κυβερνήσεις χωρίς έλεγχο των οικονομιών τους.»
Τι παραπάνω θέλουμε ν’ ακούσουμε; Εν ολίγοις ο Πρόεδρος του Ισραήλ φωτογράφισε την ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιου κέντρου αποφάσεων, αφού οι εθνικές κυβερνήσεις δεν ελέγχουν πια τις οικονομίες τους. Μάλιστα όποιος αντισταθεί στις αλλαγές θα μείνει φτωχός, εκτιμά ο Πέρεζ. Δεν είναι όμως το Ισραήλ που οργανώνει το συγκεντρωτισμό πλούτου και εξουσιών. Στη συνέντευξη γίνεται απλά ανακοίνωση του σχεδίου της παγκόσμιας διαπλοκής των μεγάλο-ιδιωτών και όχι μόνο. Απλά κάποιες χώρες θεωρούν ότι θα τους δοθεί εξέχοντας ρόλος την επομένη μέρα.
Η κακή πλευρά της παγκοσμιοποίησης, η οποία υπερίσχυσε των όποιων φιλοδοξιών για αγνή συναδέλφωση των λαών, μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως είχαμε γράψει, μόνο με πολυδιάστατη πολιτική μεταξύ κρατών, των οποίων τα συμφέροντα τέμνονται. «Δεν είμαστε πολύ μεγάλες χώρες αλλά, έχουμε μακρά ιστορία και πρέπει να συνεργαστούμε. Το μέγεθος μιας χώρας σήμερα δεν έχει να κάνει με τη γεωγραφία της αλλά, με την επιστημονική πρόοδο», δήλωσε ο Πέρεζ υπογραμμίζοντας πιο κάτω: «Το έδαφος είναι έτοιμο. Εσείς το επιθυμείτε, οι Κύπριοι το επιθυμούν και εμείς το επιθυμούμε. (…) Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη της ΕΕ.»
Το Τελ Αβίβ δεν παρουσιάζεται διόλου αντίθετο στην προοπτική συνεργασίας σε ό,τι αφορά την ενέργεια, μιας και η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις με τα όποια κέντρα εξουσίας, επιτρέπει την μεταφορά ενεργειακών πόρων στην υπόλοιπη Ευρώπη, κάτι που μόνο κέρδη θα επιφέρει στις δύο χώρες. Ωστόσο η Αθήνα δεν πρέπει να μείνει μόνο στη συνεργασία με Ισραήλ και Η.Π.Α., αλλά να φέρει Ρωσία και Κίνα στο «παιχνίδι» των ενεργειακών επενδύσεων, προκειμένου να μην καταλήξει εξαρτημένη σε μονοδιάστατες πολιτικές, οι οποίες βάσει ιστορικής εμπειρίας οδηγούν εν τέλει σε απώλειες.
Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο και στην περιοχή μας προωθείται από την Δύση η δημιουργία της Εύρω-Μεσογειακής Ένωσης, «σπρώχνοντας» όλο και περισσότερες χώρες στην διοικητική ένωση του πλανήτη που θα επακολουθήσει. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση το εμπόδιο της Ρωσίας -και κατά δεύτερο λόγο της Κίνας- αποτελεί πονοκέφαλο για τις Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ που δεν επιθυμούν τη λύση του Συριακού μέσω συνομιλίας με την άλλη πλευρά και αυτό φάνηκε με την παραίτηση του Κόφι Ανάν. Πέραν τούτου υπάρχει και το θέμά με το Ιράν. Η Τεχεράνη, υποστηριζόμενη από τη Μόσχα, δυσκολεύει τα γεωστρατηγικά σχέδια Ισραήλ και Δύσης και «εάν τα μη στρατιωτικά μέσα δεν επαρκέσουν υπάρχουν και άλλες επιλογές στο τραπέζι», θύμισε σε όλους μας ο Σίμον Πέρεζ.
Τα πάντα έχουν δρομολογηθεί. Μένει να δούμε με ποιον τρόπο θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν…
Read more

Tο 2ο Ολυμπιακό Μετάλλιο για την Ελλάδα είναι Γεγονός!


Χάλκινες οι Τσιάβου και Γιαζιτζίδου, εν'ω με εκπληκτική επίδοση στο ακόντιο του επτάθλου η Σοφία Υφαντίδου με βολή στα 56.96μ έκανε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ!

Το ελληνικό δίδυμο ξεκίνησε εντυπωσιακά στον τελικό, αλλά μετά τα 1000 μέτρα, οι Βρετανίδες πήραν διαφορά ασφαλείας, αφήνοντας την Ελληνίδες να παλεύουν με τις Κινέζες για τη δεύτερη θέση.


aponomi1 από sxplVII 
Ωστόσο, το αργυρό μετάλλιο κατέληξε στις Κινέζες, που κέρδισαν μόλις για 16 εκατοστά του δευτερολέπτου, αφήνοντας τις Τσιάβου/Γιαζιτζίδου στην τρίτη θέση του βάθρου.

"Tο αφιερώνω σε όποιον χαίρεται για μένα", δήλωσε συγκινημένη η Αλεξάνδρα Τσιάβου και συνέχισε, λέγοντας "γιορτάζουν η Καστοριά, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα, κάθε μια από τις πόλεις που έχουν εδώ αθλητή. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την κούρσα. Να στεναχωρηθώ που χάσαμε το αργυρό για μια κουπιά; Να χαρώ; Δεν ξέρω. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο σε εμάς, σε όλους τους ανθρώπους που μας έδιναν δύναμη όλες αυτές τις μέρες μέσω των μέσων κοινωνικοποίησης. Να σας πω πως στα τελευταία 200 μέτρα σκεφτόμουν την οικογένεια και τους φίλους μου που στερήθηκαν για να έρθουν εδώ για αυτόν τον αγώνα. Ήθελα να τους κάνω να χαρούν".

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έστειλε την αγάπη της στους γονείς της που βρίσκονται στην Καστοριά και δήλωσε σχετικά: "Αγγίξαμε το χρυσό και σε ένα σημείο. Έχουμε αυτό το μετάλλιο στην πλάτη μας, ναι στην πλάτη μας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν γιατί μόνο οι δυο μας γνωρίζουμε πόσο χρόνο έχουμε περάσει στον Σχοινιά και μέσα στη βάρκα".



Τα αποτελέσματα του τελικού:

1. Κόουπλαντ/Χόσκινγκ (Μεγάλη Βρετανία) 7:09.30
2. Ξου/Χουάνγκ (Κίνα) 7:11.93
3. Τσιάβου/Γιαζιτζίδου (Ελλάδα) 7:12.09
4. Τόμσεν/Ράσμουσεν (Δανία) 7:15.53
5. Ουότσον/Έβερι-Χολ (Αυστραλία) 7:20.68
6. Μίλερ/Νόσκε (Γερμανία) 7:22.18
Δείτε σε βίντεο την απονομή:


Με πληροφορίες από το sport24.gr
http://taxalia.blogspot.com/2012/08/t-2.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/nJOIs+(TaXalia:+Macedonia's+Nr.1+blog)
Read more

Απέλυσαν τον καπετάνιο γιατί δεν έβαλε στο καράβι τον Παπανδρέου που δεν είχε εισιτήριο!

Με το που έφθασε στην Κω το «Φλάινγκ Ντόλφιν Ερατώ» που κάνει το δρομολόγιο Σάμος- Κω, ο 42χρονος καπετάνιος του Νίκος Χατζηνάκης, αντικατεστάθη από την εταιρία διότι στη Σάμο δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του να μπουν στο σκάφος χωρίς εισιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα....

8 το πρωί και το δελφίνι που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμος -Πάτμος-Λειψοί-Λέρος και τερματισμό στην Κω έκλεινε είχε λύσει του κάβους και ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, όταν σταμάτησε ένα αυτοκίνητο, μέσα βγήκαν δύο άνδρες και κατευθυνόμενοι στο δελφίνι τους είπαν ότι έχουν δύο επιβάτες για Πάτμο.
Ο καπετάνιος του Δελφινιού έκανε τη διαδικασία πάλι να δέσει για να πάρουν τους επιβάτες που δεν ήταν άλλοι ο Γιώργος Παπανδρέου με την σύζυγο του.

Όταν όμως πλησίασαν στον καταπέλτη και τους ζητήθηκαν τα εισιτήρια δεν είχαν. Τότε η κυρία που ήταν επί των εισιτηρίων τους είπε ότι υπάρχει ρητή εντολή από την εταιρεία να μην επιτρέπουν χωρίς εισιτήριο σε κανέναν. 

Σε αυτό επέμεινε και ο καπετάνιος. Πηγαίνετε να εκδώσετε από την Εταιρεία τους είπαν. Όχι εκείνοι επέμεναν να ταξιδέψουν χωρίς εισιτήριο. Ο καπετάνιος βλέποντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή γιατί η εντολή από την εταιρεία ήταν ρητή και ο κ. Παπανδρέου επέμενε, έδωσε εντολή να λύσουν οι κάβοι και να αναχωρήσουν χωρίς τον Κ. Παπανδρέου διότι ήδη είχε καθυστερήσει η αναχώρηση.

Όταν όμως το δελφίνι έφθασε στην Κω η εταιρεία είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του. 


Σημείωση: Λίγο αργότερα και μετά την αρχική δημοσίευση, για προφανείς λόγους ο καπετάνιος Νίκος Χατζηνάκης, ανασκέυασε την δήλωση του πως η εταιρεία τον απέλυσε γιατί δεν δέχθηκε να μεταφέρει χωρίς εισιτήριο τον κ. Παπανδρέου,  ισχυριζόμενος πως παραιτήθηκε αυτοβούλως για λόγους επαγγελματικής ευθιξίας και η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση....

''Έκανα την αντίσταση μου μας είπε, διότι δεν δέχομαι  να κάνω το σωφεράκι του κ. Παπανδρέου που είναι ένας από αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε. [...] Παραιτήθηκα όμως για λόγους επαγγελματικής ευθυξίας. Την δυσαρέσκεια μου, πιστεύω ότι την αντιλήφθηκε ο κ. Παπανδρέου διότι όταν συναντηθήκαμε και αλληλοκοιταχθήκαμε πρέπει να σας πω ότι κατέβασε τα μάτια του[...].

Τα Συμπεράσματα δικά σας...
Λόγιος Ερμής με πληροφορίες απο patmostimes.gr
http://www.katohika.gr/2012/08/blog-post_8949.html
Read more

Συνελήφθη ο Πακιστανός για την επίθεση στη 15χρονη!


Συνελήφθη ο Πακιστανός για την επίθεση στη 15χρονη Πριν από λίγα λεπτά προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής o Πακιστανός, ο οποίος είναι ύποπτος για την κακοποίηση της 15χρονης κοπέλας στη Πάρο.
Θα εξεταστεί το DNA του αλλοδαπού και θα συγκριθεί με αυτό που βρέθηκε στο σώμα της15χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός εργαζόταν ως κηπουρός σε γειτονική τουριστική επιχείρηση.
Χθες το απόγευμα αστυνομικοί του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής πραγματοποίησαν έλεγχο στο άδειο δωμάτιό του -σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από το σημείο που κακοποιήθηκε η 15χρονη.
Στη σύλληψη του αλλοδαπού βοήθησε πολύ η μαρτυρία της μητέρας της 15χρρονης είχε αναφέρει ότι είδε στο σημείο της επίθεσης ένα νεαρό με άσπρο παντελόνι και πολύχρωμο πουκάμισο.  Παρόμοια ρούχα φορούσε τη νύχτα της επίθεσης και ο 21χρονος Πακιστανός.
Πηγή: newsbomb.gr
Read more

Ένα βήμα πριν βαρέσουν κανόνι 4 στους 5 δήμους στην Ελλάδα!



Η κατάσταση πολλών δήμων είναι δραματική. Σύμφωνα με πληροφορίες του planet-greece 4 στους 5 δήμους βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική παύση κάθε είδους πληρωμών....



Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι οι δήμοι μετά τις νέες περικοπές των πόρων τους, οδεύουν προς στάση πληρωμών, σε παύση παροχής βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η ΚΕΔΕ ζητά, με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, να ''αλλάξει άρδην η πολιτική της κυβέρνησης, απέναντι στην Αυτοδιοίκηση''.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο με θέμα ''την ακραία οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει'', το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Αυγούστου.

Επίσης, αποφάσισε να συνεχιστούν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, να προχωρήσει σε 13 ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις, καθώς και να προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι.

http://planet-greece.blogspot.com/2012/08/4-5.html
Read more

Βάσεις 2012: Δείτε πως θα κινηθούν

Αύξηση κατέγραψε φέτος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο αριθμός των αριστούχων στη θεωρητική και θετική κατεύθυνση.

Βάσεις 2012: Δείτε πως θα κινηθούν
Στο πρώτο Επιστημονικό Πεδίο και στις κλίμακες των βαθμών πρόσβασης από 18-20 υπάρχει μία σημαντική αύξηση των υποψηφίων, κατά 700, που θα διεκδικήσουν τις περιζήτητες σχολές με υψηλές βάσεις, δηλαδή τις Νομικές, τις Ψυχολογίες και τις Φιλολογίες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στις συγκεκριμένες σχολές λοιπόν αναμένεται αύξηση των βάσεων.
Το γεγονός ότι φέτος οι διαγωνιζόμενοι για την Θεωρητική Κατεύθυνση ήταν φέτος λιγότεροι κατά 2.000, ουσιαστικά θα οδηγήσει στον περιορισμό της αύξησης των βάσεων στις χαμηλότερες βαθμολογικές κλίμακες και θα αποσβεστεί στα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ και ΑΕΙ του 1ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στη θετική κατεύθυνση ο αριθμός των υποψηφίων που αρίστευσε έφτασε το 10%.Στο 2ο και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται να παρατηρηθούν πτωτικές τάσεις, οι οποίες θα είναι μικρότερες στα μεγάλα αστικά κέντρα και σημαντικά μεγάλες στα ΑΕΙ της περιφέρειας.
Εντυπωσιακά χαμηλές θα είναι οι βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, παρά τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία, το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση του αριθμού των υποψηφίων κατά 1.000 στη Θετική Κατεύθυνση, δεν θα διαφοροποιήσει αισθητά την εικόνα των βάσεων.
Η εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα και πιθανόν τελικά οι Ιατρικές σχολές να κινηθούν στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τις περσινές βάσεις, με την Ιατρική της Αθήνας να είναι λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/223442/vaseis-2012-deite-pos-tha-kinithoyn
Read more

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ.Νέες συσκέψεις πολιτικών αρχηγών για αποκρατικοποιήσεις-μεταρρυθμίσεις


Νέες συσκέψεις πολιτικών αρχηγών για αποκρατικοποιήσεις-μεταρρυθμίσεις

Διαδοχικές συσκέψεις με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η πρώτη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στις 16.00 το απόγευμα και η δεύτερη, για την Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα.

Αντικείμενο των νέων συσκέψεων των κυβερνητικών εταίρων θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις και όχι τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να εξειδικευτούν κατά τη νέα συνάντηση της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης την Κυριακή το πρωί.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι της ΕΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εξέφρασαν ενστάσεις σε τέσσερα σημεία των κυβερνητικών προτάσεων για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα ισοδύναμα μέτρα για τα ειδικά μισθολόγια, τη ρύθμιση για την τμηματική καταβολή του φόρου εισοδήματος, τις μειώσεις στις δαπάνες των υπουργείων καθώς και για τα έσοδα από φοροδιαφυγή.

Αν και η συνάντηση, σύμφωνα με την έκφραση του Πολ Τόμσεν, ήταν «εξαιρετική» και υπήρξε κατ’ αρχήν συμφωνία για τα πεδία δαπανών που θα περικοπούν (συντάξεις, μισθοί στο Δημόσιο, κοινωνικά επιδόματα, εφάπαξ κ.ά.), ωστόσο οι επικεφαλής της τρόικας αμφισβήτησαν την αξιοπιστία των αντισταθμιστικών μέτρων που τους παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια (γιατροί, πανεπιστημιακοί, ένστολοι, δικαστικοί κ.ά.).

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε μάχη για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια ή έστω ένα μέρους τους, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα και το εγχείρημα μετέωρο, καθώς οι δανειστές μας εντοπίζουν πολλές γκρίζες ζώνες στα ισοδύναμα μέτρα και ζητούν τεκμηριωμένες και εναλλακτικές προτάσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις ενστάσεις της τρόικας, τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναζητούν σε συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια εναλλακτικά μέτρα για να καλύψουν τη δημοσιονομική τρύπα από τα ειδικά μισθολόγια.

Read more

Γονίδιο εξολοθρεύει «εκ των έσω» τον καρκίνο


Νέους δρόμους στη θεραπεία του καρκίνου ανοίγει η ανακάλυψη της μεταλλαγμένης μορφής ενός γονιδίου – Chk1-  που όταν εκφράζεται στα καρκινικά κύτταρα σταματά μόνιμα τον πολλαπλασιασμό τους. Η νέα ανακάλυψη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Research» δίνει μελλοντική ελπίδα για «εκ των έσω» θάνατο των καρκινικών κυττάρων χωρίς να απαιτείται η χρήση χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας οι οποίες εφαρμόζονται ευρέως σήμερα για την αντιμετώπιση του καρκίνου και συνδέονται με πλήθος παρενεργειών.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φαρμακολογίας Γιουέι Ζανγκ , ευελπιστούν ότι εάν καταφέρουν να ενεργοποιήσουν με τεχνητό τρόπο μέσα στα καρκινικά κύτταρα την «αντικαρκινική» μεταλλαγμένη μορφή του Chk1, θα οδηγήσουν τον καρκίνο στον θάνατο. «Βρήκαμε μια νέα κατεύθυνση στη θεραπεία του καρκίνου και η κατεύθυνση αυτή μας οδηγεί στη μείωση της τοξικότητας των αντικαρκινικών θεραπειών. Με τη νέα ανακάλυψη οι επιστήμονες θα μπορούν να σταματούν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων» είπε χαρακτηριστικά ο δρ Ζανγκ.

Ερευνα σε αρχικό στάδιο 
 
Προς το παρόν, η έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου γονιδίου και της πρωτεΐνης για την οποία αυτό κωδικοποιεί, έχει δοκιμαστεί μόνο σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο. Πάντως τα αποτελέσματα από το εργαστήριο ήταν άκρως ενθαρρυντικά καθώς όπως προέκυψε η «εκ των έσω» θεραπεία σταμάτησε την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάποιου χημειοθεραπευτικού φαρμάκου.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν τώρα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσουν τεχνητά το γονίδιο Chk1 μέσα στα καρκινικά κύτταρα. Μια πιθανότητα είναι η εφαρμογή γονιδιακής θεραπείας η οποία θα μεταφέρει την ενεργή μεταλλαγμένη μορφή του Chk1 μέσα στα καρκινικά κύτταρα. Μια δεύτερη πιθανότητα είναι η αναζήτηση μικρών μορίων τα οποία θα εισάγονται μέσα στα καρκινικά κύτταρα ώστε να ενεργοποιούν τη μεταλλαγμένη μορφή του Chk1.
Read more

Δικαιολογίες για ηλιθίους, προπετάσματα καπνού, και η εξήγηση είναι, πού αλλού; Στην Γερμανία.


Provopoulos%2BATE.png
Όχι. Δεν είναι ηλίθιοι οι Προβόπουλος, Στουρνάρας και Σταϊκούρας. Απλά νομίζουν ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι.
1. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι κάτι έπρεπε να γίνει με την ΑΤΕ, καικαλά κάνει που σπάει σε καλή και σε κακή ΑΤΕ. Να σώσουμε την καλή και θα …πληρώσουμε την κακή.
2. Κανείς δεν αμφισβητεί αυτό που είπε ο Στουρνάρας, ότι υπάρχουν πολλές τράπεζες και πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευθούν. Και να αμειφθούν οι καλές και να ανκυκλωθούν μέσω Άδη οι κακές.
3. Ο κόσμος το είχε βούκινο και εμείς κρυφό καμάρι ότι η Πειραιώς ήταν και είναι το σαπάκι μετά τις ΕΤΕ, Άλφα και Γιουρομπανκ. Βασίστηκε από την ίδρυσή της σε χρηματιστηριακές φούσκες για την επιβίωσή της και, ναι, έχει επώνυμους μετόχους, λα
κρεμ ντε λα κρεμ της μεταπολιτευτικής “επιχειρηματικότητας” καθως και τον μέτοχο της Χίου. Αλλά σαπάκι γεμάτο πονηριές. Σε ένα καπιταλιστικό σύστημα κύριε Στουρνάρα μου η Πειραιώς θα έπρεπε να κλείσει, και ίσως βελτιώναμε και την θέση μας στην κατάταξη παγκόσμιας διαφθοράς.
4. Το σπάσιμο της ΑΤΕ σε καλή και κακή, επιτρέπει το κάθε είδους μαγείρεμα, που μόνο ένας Πανταλάκης, από μέσα, μπορεί να καταλάβει. Άρα η καλή ΑΤΕ είναι όσο μεγάλο δώρο θέλει ο μάγειρας.
5. Το ότι η καλή ΑΤΕ πάει στην Πειραιώς με “απόφαση” είναι σκάνδαλο του κερατά. Κάτι σαν τον ΟΤΕ στην DT μέσω Βγενόπουλου, έτσι τυχαία, μόνο αρκετά πιο χυδαίο. Και μην μου πείτε ότι ο Προβόπουλος την πήρε την απόφαση… Αυτός κρατάει την θέση του επειδή λέει ότι πήρε την απόφαση.. Ο Προβόπουλος είναι άξιος, ίσως, για κλιματολογικά συνέδρια (ναι έκανε και τέτοια στην ΤτΕ).)
6. Η Πειραιώς είναι αυτή που δεν έχει αρκετά κεφάλαια και ρευστότητα και μύριζε πτωμαΐνη. Με τις συντηρητικές και ήσυχες καταθέσεις των αγροτών τώρα θα μπορέσει να κάνει πολλήηη Πράσινη Ανάπτυξη.
7. Η Πράσινη Ανάπτυξη και η συγχώνευση τραπεζών είναι ήδη καταγεγραμμένη σαν Γερμανική στρατηγική:
Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο του ΔΝΤ όπως ισχυρίστηκε ο Χαζτηαπαράδεκτος να μην πω, αλλάπειραματόζωο του German Institute for Economic Research (DIW Berlin).
Δεν ξέρω αν γίνομαι γραφικός, αλλά παρακαλώ όλους και όσους Κυβερνητικούς βουλευτές έχουν τα κότσια, να παραιτηθούν, να αυτοδιαγραφούν, και να ρίξουν αυτή την ανώμαλη Κυβέρνηση. Η παρακαλώ τον Σαμαρά να θυμηθεί ποιος είναι και να το κάνει ο ίδιος. Τέτοια ντροπή είναι δυσβάσταχτη.
Φυσικά από την ThW οι καταπληκτικοί σύνδεσμοι… δηλαδή σύμπτωση!…
Read more

Εφημερίδα του Μπερλουσκόνι κάνει λόγο για "Τέταρτο Ράιχ" στην Ευρώπη



Μια ιταλική εφημερίδα η οποία ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε μια σφοδρή επίθεση εναντίον της επιρροής της Γερμανίας στην ευρωζώνη, αποκαλώντας την το "Τέταρτο Ράιχ" και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου.

Η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα "Χάιλ Άγγελα".

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι χθες με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων από μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο αυτό.

"Το 'όχι' της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, (όπως) και την Ευρώπη", ανέφερε η Ιλ Τζιορνάλε, προσθέτοντας σε κύριο άρθρο της πως "η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν". Πρόσθεσε ότι η Ιταλία ανήκει τώρα στο "Τέταρτο Ράιχ".


Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45.

Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- έλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.
Read more

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΥΛΑΝΕ 45 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ!

Μετά την καταγγελία βόμβα του αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκου Καραδήμα, ο οποίος υποστήριξε πως 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή, έρχεται και η στιγμή της αποκάλυψης.

Δεν είναι άλλος απο τον... «Δεν διάβασα το μνημόνιο γιατί δεν είχα χρόνο», Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος έχει... στη διάθεση του 24 ώρες το 24ωρο δύναμη όση 10 αστυνομικά τμήματα της επαρχίας. 
tro-ma-ktiko
http://www.agioritikovima.gr/politika/8665-autos-einai-o-b
Read more

Goldman Sachs: Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης ή δύο χρόνια ευρώ ακόμα

Η Ευρωζώνη έχει φτάσει στα όρια της και δεν αντέχει άλλο με τη σημερινή της μορφή αναφέρει ο Πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management Jim O'Neill.

Goldman Sachs: Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης ή δύο χρόνια ευρώ ακόμα
«Τα χρονικά περιθώρια για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις, είναι πλέον πολύ περιορισμένα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο δίκτυο CNBC. «Κατά τη γνώμη μου, η ζώνη του ευρώ έχει το πολύ δύο χρόνια διορία για να κατορθώσει να επιβιώσει στην τρέχουσα μορφή της, αν και στην πραγματικότητα το χρονικό περιθώριο φαίνεται ότι είναι πολύ μικρότερο. Η ραγδαία κλιμάκωση των αποδόσεων των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων είναι τέτοια που δείχνουν ότι οι εξελίξεις θα επέλθουν με ραγδαία ταχύτητα και δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι θα τελειώσει χωρίς κάποιες σοβαρές συνέπειες», δήλωσε ο ίδιος σε εκπομπή του CNBC. Σύμφωνα με τον O'Neill, το σύνολο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης σταδιακά παύει να λειτουργεί.
«Η ΟΝΕ, έτσι όπως δημιουργήθηκε δεν λειτουργεί. Είτε θεωρείται είτε δεν θεωρείται ως μορφή των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», τουλάχιστον θα πρέπει να συμμορφωθεί και να ακολουθήσει αυτό το καθεστώς πολιτικής ολοκλήρωσης», ανέφερε. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, είπε: «Φαίνεται ότι ο σημερινός προβληματισμός των αγορών είναι αναπόφευκτος, δεδομένης της κλιμάκωσης των ισπανικών ομολόγων, ιδίως από την περασμένη Παρασκευή. Οι νομισματικές αρχές πρέπει να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι δε μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο με το ρυθμό αύξησης που έχουν πάρει οι ισπανικές και οι ιταλικές αποδόσεις των ομολόγων. Αυτό δεν αποτελεί μόνο τεράστια πρόκληση για την ύπαρξη της ΟΝΕ, θα έχει και περαιτέρω επιπτώσεις πέρα από αυτό», προειδοποίησε.
Ο ίδιος πιστεύει πως και οι 17 ηγέτες της Ευρωζώνης θα πρέπει να δουλέψουν ομαδικά και εντατικά για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη κρίση που οδηγεί την Ευρώπη σε οριακό σημείο. «Όλοι και οι 17 ηγέτες της ζώνης του ευρώ θα πρέπει από κοινού να συναποφασίσουν και να δεσμευθούν για τη χρήση των ευρωομολόγων ως μία καλή απαρχή μίας σημαντικής ανάλυσης», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι απίθανο να συμβεί. Οι πολιτικές αποφάσεις δεν είναι για την ώρα «αρκετά καλές», παρατηρεί. Τέλος, ο Jim O'Neill πρόσθεσε για τις αγορές έχει πλέον αξιολογηθεί με το βαθμό της «σχεδόν μόνιμης καταστροφής».
Read more

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους

Πρόκληση ολυμπιακών διαστάσεων. Οι Τούρκοι διατείνονται πως η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους και βγαίνει από βουνό στην Αττάλεια που ονομάζεται Όλυμπος 

Απίστευτη τουρκική πρόκληση, με τον πρωθυπουργό της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φέρεται πως δήλωσε ότι η .
......
Ολυμπιακή Φλόγα είναι δική τους. Στους απίστευτους ισχυρισμούς φέρεται να προέβη από το Λονδίνο και σε συνάντησή του, όπως μετέδωσε το Mega, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ. Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος κι ανάβουν για χιλιάδες τώρα χρόνια. Μάλιστα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον τοπικό μύθο αυτή είναι η περιοχή είναι η αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι έχουν τη δική τους άποψη για την Ιστορία, αφού, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Ολυμπιακή Φλόγα είναι αναπαράσταση της κλοπής φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο υπουργό της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό, Σουάτ Κίλιτς, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (1/8) από το Λονδίνο μίλησε για τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαγκ Ρογκ και έκανε ειδική αναφορά στο αίτημά τους για την Ολυμπιακή Φλόγα. "Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζαγκ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν πίσω την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της", ήταν οι προκλητικές δηλώσεις του. Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο, καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/08/blog-post_4510.html
Read more

Αργεντινή: Αποζημιώθηκαν οι χρεοκοπημένοι του 2001!


Η κυβέρνηση κατέβαλε σήμερα και την τελευταία δόση του δεκαετούς ομολόγου που εκδόθηκε το 2002, προκειμένου να… αποζημιώσει τους πολίτες που έχασαν περίπου 66 δισ. δολάρια σε καταθέσεις, στην οικονομική κρίση του 2001.
Πολλοί είχαν καταφύγει στα δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθούν για τις περιουσίες που έχασαν. Αρκετοί άλλοι προτίμησαν να δεχθούν το 10ετές ομόλογο που εξέδωσε η κυβέρνηση, ώστε να εισπράξουν ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων που έχασαν.
Η τελευταία δόση του ομολόγου, ύψους σχεδόν 2,5 δισ. δολαρίων καταβλήθηκε στους δικαιούχους την Παρασκευή.
Στην ομιλία της ο πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες είπε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θυμίζει την Αργεντινή εκείνης της περιόδου, γνωστή ως «corralito.
Read more

Γιατί ο Χρυσοχοΐδης βρίζει τον Βενιζέλο;


Τόσο καιρό δεν γράφουμε τίποτα γιατί δεν θέλουμε να ταράξουμε περαιτέρω τα πράγματα, αλλά αυτό που συμβαίνει με το μπαϊράκι του Χρυσοχοϊδη υπερβαίνει κατά πολύ τα εσωκομματικά πλαίσια του ΠΑΣΟΚ και αγγίζει ευθέως τη λειτουργία της κυβέρνησης...


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν έβρισε τυχαία και χωρίς … πλάτες τον Βενιζέλο. Ξέρει τα πάντα τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όσο και για δυο – τρεις πολύ στενούς του συνεργάτες.
Από πού; Μην πάει το μυαλό σας μόνο στην ΕΥΠ ή στην Αστυνομία αλλά και στο ΣΔΟΕ όπου υπηρετεί ως επικεφαλής ο κολλητός του Γ. Διώτης με τον οποίο τα λένε συχνά – πυκνά.
Και μην τολμήσει να μας διαψεύσει κανείς γιατί η πλευρά Βενιζέλου λέει ότι τους έχει δει πολλές φορές μαζί το τελευταίο διάστημα.


Γιατί, όμως, όλη αυτή η "φασαρία" από τον κ. Χρυσοχοΐδη;

Είναι γνωστό πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ένα πρόσωπο άρρηκτα δεμένο με την εξουσία. Είναι ένας από τους δεινοσαύρους του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος "μεγαλούργησε" κυρίως στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, το οποίο αναδιάταξε εκ θεμελίων, αλλά δυστυχώς προς το χειρότερο.

Ως παλιός πολιτικός γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως η εξουσία προσφέρει δύναμη, αλλά κυρίως, προσφέρει συμμάχους, τόσο εγχώριους όσο και από το εξωτερικό. Οι δηλώσεις του (που διέρρευσαν) στα Wikileaks, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλε για να παραμείνει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην εξουσία ο συγκεκριμένος πολιτικός.

Επειδή, λοιπόν, σήμερα βρίσκεται εκτός υπουργικού θώκου (δεν του δόθηκε ούτε καν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), ο κ. Χρυσοχοΐδης βλέπει πως καθημερινά όχι μόνο απομακρύνεται ο ίδιος από την εξουσία, αλλά -δυστυχέστερο για τον ίδιο- απομακρύνονται από κοντά του εκείνοι που του προσέφεραν προστασία για την εξουσία. Κι επειδή αρχίζει να νιώθει αυτή την απόσταση, επειδή αρχίζει να νιώθει αδύναμος σε πιθανότατες πάρα πολύ αρνητικές εξελίξεις, προσπαθεί να αποκτήσει την εξουσία στο κόμμα εκείνο στο οποίο υπηρέτησε και -σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου- κατέστρεψε την χώρα...

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, λοιπόν, ψάχνει απλώς για σωσίβιο διάσωσής του. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο από αυτό, αν και ο ίδιος αρέσκεται στα περισσότερα... Πρέπει να ομολογήσουμε, πάντως, πως ιδιαίτερα αυτός ο καβγάς μας έδειξε την ποιότητα όλων εκείνων που επί δεκαετίες κυβερνούσαν την χώρα και αποφάσιζαν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας...
kostasxan 

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/08/blog-post_3448.html#more
Read more

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να αλλάξει η Ιστορία!



Μεγάλο πολιτικό θέμα έχει προκύψει με τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν πρώτα-πρώτα στη λίστα των μελών της αυτοαποκαλούμενης«Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης-ΣΕΤΜΔΘ», που....

ζητά να ξαναγραφεί η Ελληνική Ιστορία και να μη γίνονται αναφορές στις τουρκικές φρικαλεότητες στη Σμύρνη το ’22, για χάρη της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Η χθεσινή αποκάλυψη του «Ε.Τ.» τάραξε τα νερά και αναπαράχθηκε από πολλά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα της «ΣΕΤΜΔΘ» (http://www.bttadk.org μπορείτε να δει τη λίστα με τα μέλη της λεγόμενης Επιτροπής. Η τουρκική εκδοχή της ιστοσελίδας είναι πιο ενημερωμένη καθώς στην κορυφή της λίστας εμφανίζονται τα ονόματα των βουλευτών Αχμέτ Χατζηοσμάν (Ροδόπης – ΠΑΣΟΚ), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Ροδόπης – ΣΥΡΙΖΑ) και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (Ξάνθης – ΣΥΡΙΖΑ). Αντίθετα, η ελληνική «βερσιόν» της ιστοσελίδας δεν ανανεώνεται (όπως φαίνεται) τόσο τακτικά, με αποτέλεσμα στην κατηγορία των μελών να εμφανίζονται τα ονόματα του πρώην βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή και του επενεκλεγέντα Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ενστερνίζονται την επιστολή;
Οι Έλληνες (μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα) βουλευτές θα πρέπει να απαντήσουν αν ενστερνίζονται την επιστολή της «ΣΕΤΜΔΘ» και συμφωνούν με την πρόταση να αλλάξει η… ιστορία της καταστροφής της Σμύρνης στο πλαίσιο της… ελληνοτουρκικής φιλίας. Επιπλέον, θα είναι προς όφελος όλων να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους με τα σημεία της επιστολής τα οποία αναφέρουν τους μουσουλμάνους της περιοχής «ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης».

Πρόεδρος της… περίφημης «ΣΕΤΜΔΘ» έχει αναλάβει στα τέλη Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, ενώ στις θέσεις των αντιπροέδρων βρίσκονται ο δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ και Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, δίνοντας ένα «αυτοδιοικητικό αέρα» στη διοίκηση. Χαρακτηριστικό του ρόλου που παίζει η αυτοαποκαλούμενη Επιτροπή είναι το γεγονός ότι ο Ισμέτ Καντί συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, σε αίθουσα της τουρκικής βουλής, με αντικείμενο τις ελληνικές εκλογές! Προφανώς ο πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης ΣΕΤΜΔΘ περιέγραψε την κατάσταση και έλαβε εντολές από το διευθυντήριο της Αγκυρας για το πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης.

Πριν από μερικές μέρες ο αντιπρόεδρος της «Επιτροπής» και δήμαρχος Αρρειανών Ιμπραήμ Σερίφ συμμετείχε στην 14η πανήγυρη «Δυτικοθρακιωτών», που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα με διοργανωτή τον… «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης». Στο πανό με τους μεγάλους χορηγούς της πανήγυρης υπήρχε και το δικό του όνομα… Προφανώς, τα χρήματα προήλθαν από τα προσωπικά του έσοδα κι όχι από τα ταμεία του δήμου…

«Την αγνοούμε… Το βιβλίο δεν αλλάζει»
Το πλέον επίσημο βήμα, αυτό της εθνικής αντιπροσωπίας, επέλεξε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για να στείλει το μήνυμα σε όσους «ορέγονται» να αλλάξουν… την ελληνική Ιστορία και με λιτό και απόλυτα σαφή τρόπο διαμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού δεν αλλάζει. Λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε. Το βιβλίο, δεν αλλάζει…»

Με αυτό τον τρόπο, ο κ. Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε «απάντηση» στην επιστολή-σοκ της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης»

Η άμεση και με καταλυτικό τρόπο απόρριψη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, «λάβαμε την επιστολή και την αγνοούμε…», έκοψε τη φόρα όχι μόνο στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, που νωρίτερα έθεσε το θέμα ανεβάζοντας τους τόνους για τις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας, που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους, υποτίθεται, μειονοτικών επιτροπών της Θράκης, αλλά και σε οποιαδήποτε εθνικιστική ανακύκλωσή του.

(Από τον Ελεύθερο Τύπο)
http://www.triklopodia.com/2012/08/blog-post_7809.html
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! PARIOS -- ΣΕ ΓΥΡΕΥΩ

Read more

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

«Οχι» σε όλα(!) από την τρόικα - Σχέδιο για μείωση συντάξεων από 600 ευρώ και πάνω!



Η τρόικα δεν δέχεται τα ισοδύναμα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για τα ειδικά μισθολόγια (ύψους 200.000.000 ευρώ), ενώ απορρίπτει και τις προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για εξόφληση του φόρου εισοδήματος του 2012 σε 10 δόσεις.
Ο Πολ Τόμσεν, εξερχόμενος χθες από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έκανε λόγο για μια εξαιρετική συνάντηση αν και λίγο 
νωρίτερα είπε «όχι σε όλα» τα προτεινόμενα από την ελληνική πλευρά.

Οι χαμηλές συντάξεις ξαναμπαίνουν στο στόχαστρο, ενώ μελετάται η πρόταση του ΚΕΠΕ για περικοπή από 3-5% κλιμακωτά στις συντάξεις πάνω από 600 ευρώ. Στο τραπέζι παραμένει και η πρόταση για περικοπή της σύνταξης του ΟΓΑ (αφορά 820.000 συνταξιούχους) κατά 30 ευρώ, δηλαδή από τα 360 ευρώ μηνιαίες αποδοχές στα 330 ευρώ. Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις υπολογίζεται ότι θα είναι 6 δισ. ευρώ, ενώ άγριο μαχαίρι θα πέσει και στα κοινωνικά επιδόματα.

Η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές και προτάσσει το ενδεχόμενο μη καταβολής της δόσης του Σεπτεμβρίου, το οποίο, αν συνέβαινε, θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών, όπως ανέφερε στην τελευταία σύσκεψη των αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, αλλά το κρίσιμο ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας ορίστηκε για την ερχόμενη Κυριακή το πρωί με στόχο να κλειδώσουν οι βασικοί άξονες του μεσοπρόθεσμου 2013-2014. Εν συνεχεία η τρόικα θα αποχωρήσει από την Ελλάδα για να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο και να εξειδικεύσει τα μέτρα με την κυβέρνηση.

Πηγές που μετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις γίνονται από μηδενική βάση, καθώς τα ισοδύναμα μέτρα που προτάθηκαν προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις των τροϊκανών, με αποτέλεσμα να απορριφθούν χωρίς πολλές συζητήσεις.

Η κυβέρνηση ζητά να μην περικοπούν τα ειδικά μισθολόγια κατά 12% (όπως προβλέπει το Μνημόνιο) και αντιπροτείνει την περικοπή από 10% έως 20% σε 20 κατηγορίες ελαστικών δαπανών, όπως μισθώματα, προμήθειες, επιχορηγήσεις.

Η τρόικα όμως εκτιμά ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα καταφέρει να εξοικονομήσει με τον τρόπο αυτόν τα 200.000.000 ευρώ που απαιτούνται για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια, ενώ θεωρεί ότι πολλά υπουργεία, προκειμένου να μην κόψουν από τις δαπάνες τους, παρουσιάζουν υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις για τα έσοδα που θα εξοικονομηθούν από τα μέτρα που προτείνουν.

Η τρόικα απορρίπτει επίσης και το σχέδιο της καταβολής του φόρου εισοδήματος με δόσεις, θεωρώντας ότι το σχέδιο που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για πληρωμή του εκκαθαριστικού σε 10 δόσεις μεταφέρει στο 2013 την είσπραξη φόρου 1,2 δισ. ευρώ.

Η τρόικα θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή ανοίγει μεγάλη «τρύπα» στον φετινό Προϋπολογισμό. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει εναλλακτικό σενάριο που προβλέπει τη μείωση των δόσεων από 10 σε επτά, αλλά και τη μείωση του ορίου εισοδήματος στα 80.000 ή και 60.000 ευρώ για την ένταξη στη ρύθμιση.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά το μόνο που μπόρεσε να παρουσιάσει το υπουργείο Οικονομικών ήταν ένα γενικό πλαίσιο κατευθύνσεων για το που μπορούν να γίνουν οι περικοπές. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου σημείωναν χθες ότι από τη συνεργασία των υπουργείων θα εξαρτηθεί η ολοκλήρωση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Εφ. Δημοκρατία
Read more