Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβες Παυλόπουλου στον Επενδυτή: Μεθοδευμένη η μετακύλιση των ομολόγων, οπωσδήποτε “ΝΑΙ” στην εξεταστική.


20120915-203041.jpgΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ:
ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Πρέπει να τηρήσουμε την προεκλογική μας δέσμευση και να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο
Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη διαβίβαση στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της δικογραφίας για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη
Η ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, κατά το μοντέλο που εφαρμόστηκε στις τράπεζες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστησαν από το “κούρεμα” των ελληνικών ομολόγων, είναι ηθική, κοινωνική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ. Επισημαίνει, δε, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή κατόπιν σχετικής ερώτησής του, αποδεικνύεται ότι ξένες τράπεζες “ξεφόρτωσαν” ελληνικά
ομόλογα δισεκατομμυρίων την περίοδο πριν από την αναδιάρθρωση με αποτέλεσμα αυτά να “κουρευτούν” στα χέρια των Ασφαλιστικών Ταμείων…
Ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι επίσης να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την κατάληξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
1.
Τι προκύπτει σε σχέση με την κίνηση της των ελληνικών ομολόγων, με βάση τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή;
Ότι κατά την περίοδο 1/1/2010 – 31/12/2011 ένα πολύ μεγάλο μέρος ελληνικών ομολόγων που κατείχαν ξένες τράπεζες, κυρίως γαλλικές, γερμανικές και αγγλικές, γύρισε πίσω στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις ελληνικές τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία και αγοράστηκε επίσης από ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτών ομολογιούχων, έτσι όταν ήρθε η ώρα της αναδιάρθρωσης του χρέους, αντί να κουρευτούν αυτά τα ομόλογα στα χέρια των ξένων τραπεζών κουρεύτηκαν στα χέρια ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και ιδιωτών ομολογιούχων. Δηλαδή στην ουσία αυτό που εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό ως μείωση του χρέους σημαίνει εξαγορά του ελληνικού χρέους από τους Έλληνες!
Το λέω αυτό το πράγμα γιατί πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα του τι έχει συμβεί με τη λεγόμενη μείωση του ελληνικού χρέους.
2.
Άρα τα σημερινά προβλήματα των Ταμείων οφείλονται κατά κύριο λόγο σε αυτό;
Αυτό είναι βέβαιο. Αλλά πρέπει να διευκρινίσω το εξής. Είναι πολύ σημαντικό είναι το πολιτικό σκέλος, όχι μόνο το οικονομικό και το κοινωνικό. Το κούρεμα έπρεπε να είχε γίνει από τη στιγμή μπήκαμε στο μνημόνιο. Όλοι το έλεγαν τότε. Σοβαροί Έλληνες και ξένοι οικονομολόγοι και όχι μόνο. Φαίνεται τώρα και από τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι είχε καταστεί σαφές στην ελληνική κυβέρνηση, στον κ. Παπανδρέου και στον κ. Παπακωνσταντίνου, από πλευράς ΔΝΤ, ότι ήταν αναπόφευκτο το κούρεμα. Τότε, όμως, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου έλεγαν ότι είναι αδιανόητο να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους γιατί αυτό ισοδυναμούσε με πιστωτικό γεγονός, πράγμα που θα ενεργοποιούσε τα CDS. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι δημιουργήθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης που οδήγησε τον κόσμο να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, αφού υπήρχε διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση, και, πέραν τούτου, δόθηκε η δυνατότητα σε όλες τις ξένες τράπεζες, εν γνώσει της τρόϊκας φυσικά, η οποία δεν μπορεί να μην γνώριζε ότι η αναδιάρθρωση είναι δεδομένη, να απαλλαγούν από ομόλογα ύψους περίπου 120 δισ. ευρώ.
3.
Οπότε τίθεται ερώτημα αν υπήρξε μεθόδευση;
Βεβαίως. Αν αυτό έγινε με δόλο, με πρόθεση ή αν έτσι εξελίχθηκε η κατάσταση χωρίς να υπάρξει σχεδιασμός.
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το πει. Καθένας όμως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Θέλω να κάνω το εξής ερώτημα κ. Καλαρρύτη: Αν οι άνθρωποι που μας κυβερνούσαν και οι οποίοι μας οδήγησαν στο μνημόνιο, εσκεμμένα δεν έκαναν την αναδιάρθρωση έγκαιρα ή δεν καταλάβαιναν τι έπρεπε να πράξουν. Αν ήταν εντελώς ανίκανοι ή κάτι άλλο.
4.
Θα πρέπει να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή;
Η Εξεταστική Επιτροπή αποτελεί προεκλογική μας δέσμευση, την οποία δεν έχουμε πάρει πίσω. Είναι φυσικά αυτονόητο ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν η συγκυρία που διανύουμε, κατά συνέπεια το πότε και πώς θα εκπληρώσουμε αυτή την προεκλογική μας υποχρέωση είναι θέμα το οποίο θα αποφασίσουμε στην Ν.Δ. και φυσικά την τελική απόφαση θα την πάρει ο κ. Σαμαράς.
5.
Με τη δικογραφία που έστειλαν στη Βουλή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς μετά την κατάθεση του κ. Ρουμελιώτη τι γίνεται;
Το θεωρώ πολύ σοβαρό. Στη Βουλή έχει φτάσει πλέον μια δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου -το θυμίζω αυτό στον κ. Βενιζέλο γιατί έφτασε στο σημείο να τα βάλει με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς- από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου λοιπόν, ύστερα από την έρευνα που έκαναν οι δύο εισαγγελείς, οι κύριοι Μουζακίτης και Πεπόνης, η οποία δικογραφία άπτεται πολλών στοιχείων τα οποία αφορά και η αίτηση καταθέσεως εγγράφων που έχω κάνει, για το πως άλλαξαν χέρια τα ομόλογα. Άρα λοιπόν αυτή τη στιγμή στη Βουλή έχουμε αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση μιας υπόθεσης, έχουμε επιπροσθέτως τα στοιχεία τ από τα οποία αποδεικνύεται -γιατί είναι απόδειξη αυτό, άσχετα με τις προθέσεις των ανθρώπων – ότι δόθηκε περιθώριο 18 μηνών για να ξεφορτωθούν οι ξένες τράπεζες τα ομόλογα και να τα φορτωθούν οι ελληνικές τράπεζες, τα Ταμεία και οι ιδιώτες ομολογιούχοι.
Οπότε, με την εφαρμογή του άρθρου 86 του Συντάγματος η Βουλή πρέπει να δώσει μια απάντηση.
6.
Λέτε ότι είναι και θέμα αξιοπιστίας το πολιτικού συστήματος σε μια περίοδο που αμφισβητείται.
Κάθε φορά που προκύπτουν τέτοια ερωτήματα, και ιδίως όταν τίθενται και από πλευράς Δικαιοσύνης, και το πολιτικό σύστημα δεν ανταποκρίνεται, τότε επιδεινώνεται το ήδη βαρύ κλίμα για τον πολιτικό κόσμο.
7.
Η οργή για τα μέτρα εντείνει το αίτημα για απόδοση ευθυνών…
Θέλω να τονίσω και κάτι άλλο το οποίο θεωρώ εξίσου σοβαρό και έχει πολύ μεγαλύτερη πρακτική σημασία για τον κόσμο και ιδίως για τα Ασφαλιστικά Ταμεία και για τους ιδιώτες ομολογιούχους. Είναι βέβαιο ότι η τρόικα γνώριζε πως
κέρδιζαν χρόνο οι ξένες τράπεζες για να ξεφορτώσουν τα ομόλογα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό γίνεται και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διότι δεν μπορούν να φέρουν το βάρος του κουρέματος από μόνες τους, άρα χωρίς ανακεφαλαιοποίηση καταρρέει το τραπεζικό σύστημα. Από τη στιγμή που η ίδια η τρόικα έχει αναγνωρίσει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τους ίδιους λόγους, και ακόμα περισσότερο επειδή το ποσό είναι πολύ μικρότερο, πρέπει να υπάρξει ένα είδος ανακεφαλαιοποίησης των Ασφαλιστικών Ταμείων και βεβαίως αποζημίωσης των ιδιωτών ομολογιούχων και ιδίως αυτών που αγόρασαν από την πρωτογενή αγορά τα ομόλογά τους, δεν είναι δηλαδή τζογαδόροι, και εφόσον τα ομόλογα αυτά είναι ύψους μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ.
Διότι εκεί είναι και το όριο της εγγύησης των καταθέσεων από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης, μέσα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά, πρέπει να τεθεί αυτό το θέμα στην τρόικα. Για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς, ηθικούς και πολιτικούς.
Read more

Ρ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΥ...

Η συγκλονιστική εξομολόγηση ενός δικαστή. Ο Ρούσσος Παπαδάκης άφησε άναυδο το ακροατήριο την ώρα που προσφωνούσε τον Κον Μπεντίτ.

«Πρέπει να είμαστε ήρωες και όχι... μηδενικά(We must be Heroes, not Zeros)» , είπε ο Ρούσσος Παπαδάκης.

Ολόκληρη η προσφώνηση:

"Στον αγωνιστή Κον Μπεντίντ

Θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για τη θαρραλέα στάση σας, αφού σκεφτήκατε τη τωρινή δοκιμασία που περνάει η χώρα μου. Σύντομα θα γιορτάσουμε την 44η επέτειο του Μάη του '68. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο μίας νέας εποχής. Είναι καθήκον σας, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αρνηθείτε, είναι καθήκον σας και για τους ίδιους τους εαυτούς σας.

Ο Μαουρίς Μποντέλ αναφέρει ότι ένας άνδρας γίνεται άνθρωπος όταν υπερβαίνει τον εαυτό του και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Μπορώ να αντέξω τον πόνο από τον καρκίνο μου, που πρόσφατα έγινε «συντροφιά» μου, αλλά δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο του λαού μου που έχει γονατίσει και κομματιάζεται. Ούτε μπορώ να αντέξω τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων μου, οι οποίοι στερούνται της ελπίδας, των προοπτικών και του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας των πράξεων κάποιων άπληστων, ανίκανων και διψασμένων για εξουσία πολιτικών. Αναρωτιέται κανείς ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;

Τον επόμενο Μάη θα οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή, παίρνοντας το…τρένο με τον τρόπο του Μαχάτμα Γκάντι, ειρηνικά χωρίς βία, αποκαθιστώντας τον ρυθμό της παγκόσμιας αρμονίας, έντεχνα συνυφασμένης με τον Πλατωνικό Ιδεαλισμό και τον Αριστοτελικό Ρεαλισμό, αλλά πάνω από όλα, φέρνοντας πίσω την αγάπη και την ηθική που έχουμε ξεχάσει.

Για να οδηγήσουμε το τρένο της ανθρωπότητας στην Κοιλάδα των Ανθρώπινων Αξιών.

Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά".

Ο Ρούσσος Παπαδάκης είναι Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, που αύριο αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις κατά των μέτρων και των περικοπών.

Η προσφώνηση προς τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων της Ευρωβουλής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, έγινε στα Χανιά κατά τη διάρκεια της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας.
 
crime.grhttp://www.agioritikovima.gr/koin%CE%BFnika/9995-rpapadakis-ant

Read more

Μα καλά κύριε πρωθυπουργέ, ο Καραμανλής δεν είχε υπουργείο τουρισμού και ναυτιλίας;

20120915-194400.jpgΣιγά μην άφηναν τον Καραμανλή να αγιάσει.
Στην ενδιαφέρουσα κατά τα άλλα συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά (Washington Post), παρατηρήσαμε και δύο σημεία που μυστηριωδώς λείπουν από όλες τις ανταποκρίσεις Ελληνικών μέσων.
Ως μία από τις αιτίες τις κακοδαιμονίας, ο Σαμαράς ορθώς εστίασε στην κατάργηση των υπουργείων τουρισμού και ναυτιλίας. Μόνο που έθεσε υπαίτιες τις “Προηγούμενες κυβερνήσεις” και όχι την κυβέρνηση του ολετήρα Παπανδρέου.
Μα κύριε Σαμαρά, ο Καραμανλής κατήργησε τα υπουργεία;; Τότε ο Παπαληγούρας, ο Μαρκόπουλος, ο Σπηλιωτόπουλος και ο Κεφαλογιάννης ήταν κατά φαντασίαν υπουργοί;
Και πες ότι αυτό ήταν λάθος, όπως το περιβόητο 15% έλλειμμα για το 2009 που είχατε εκστομίσει στους ΝΥ Times. Διότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο “Καραμανλικός”, n’ est pas?
Το άλλο που εκτοξεύσατε ότι “για την κατάσταση φταίνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις”; Δηλαδή πάλι φταίει ο Καραμανλής;
Εσείς δεν θέσατε -και πολύ σωστά- στα δύο Ζάππεια το έγκλημα του μνημονίου; Εσείς δεν 
δηλώνατε προς πάσα κατεύθυνση την εξεταστική για το μνημόνιο;
20120915-194441.jpgΠως είναι δυνατόν να αυτοαναιρείστε; Εκτός εάν το όνομα “Παπανδρέου” αποτελεί κάποιο ταμπού πλέον και πρέπει να φυγαδευτεί άρον άρον.
Να το ξέρουν όμως και οι βουλευτές σας για να μην παραμυθιάζονται με εξεταστικές.
…σε λίγο, θα κατηγορήσετε τον Τσίπρα ότι υπερασπίζεται τον καταστροφέα Καραμανλή και διώκει τον σωτήρα του έθνους, Παπανδρέου. Ήμαρτον.

http://olympia.gr/2012/09/15/%CE%BC%CE%B1-%CE
Read more

Νόμο- σκούπα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς




Νόμο- σκούπα για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα προωθήσει ο Αντώνης Σαμαράς
Με τη μορφή ενός και μόνο άρθρου θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιογια τα νέα μέτρα. Με την επιλογή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποσκοπεί να αφαιρέσει από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τη δυνατότητα να επιλέξουν τις διατάξεις που θα καταψηφίσουν ή θα υπερψηφίσουν, σε συνεδρίαση εντός του Σεπτεμβρίου.
«Ολα σε ένα»
 Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνεται η τακτική, σύμφωνα με το Έθνος, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το «πακέτο» των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.
Οι κ. Σαμαράς και Μεϊμαράκης συμφώνησαν τα μέτρα να εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση υπό τη μορφή ενός άρθρου, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.
Αλλωστε για τον πρωθυπουργό είναι σαφές ότι το «πακέτο» πρέπει να «περάσει» ως έχει, προκειμένου να δοθεί στη χώρα η δόση μαμούθ των 31,5 δισ. ευρώ και ο ίδιος να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Η εκκρεμότητα η οποία αυτή την ώρα υπάρχει είναι ο χρόνος.
Ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τόνο στους κυβερνητικούς του εταίρους ότι πρέπει να εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου έχοντας ψηφίσει τα μέτρα το ελληνικό Κοινοβούλιο και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν καταλήξει στο τελικό σχέδιο το αργότερο μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Σύσκεψη των αρχηγών
Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά (πιθανότατα τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη) προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το «πακέτο» θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
Εάν είναι θετική, όπως περιμένουν στην κυβέρνηση, τότε στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου θα δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ και παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα θέσει -επίσημα πλέον- το αίτημα της επιμήκυνσης και θα είχε βάσιμες ελπίδες να την κερδίσει.
Εκτός των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που εκ των πραγμάτων υπάρχουν και λόγω της κακής κατάστασης των δημοσίων οικονομικών, η κυβέρνηση θέλει να περάσει γρήγορα τα μέτρα προκειμένου να μη συντηρείται ένα αρνητικό κλίμα από τις αντιδράσεις των συντεχνιών και την αγωνία των πολιτών για το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε στο «Εθνος» ότι είναι πολύ σημαντικό η κυβέρνηση να φύγει το ταχύτερο από τη «μετρολογία», που μόνο κακό κάνει και στην ίδια και στη χώρα?
4 σταθμοί για τη δόση των 31,5 δισ.
  • Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η ψήφιση του πακέτου των 11,5 δισ.
  • Το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται η έκθεση της τρόικας
  • 8 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες
  • 18 Οκτωβρίου η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
  • http://newpost.gr/post/153879/%CE%9D%CF%8C%CE%BC%
Read more

Το ΠΑΣΟΚ πουλάει τα όργανα του ΓΑΠ


   Θεϊκό!!!
Σχετικό με αυτό το ρεπορταζ
Το ΠΑΣΟΚ βγάζει στο σφυρί συνολικά 49 όργανα γυμναστικής τα οποία πια δεν χρησιμοποιούνται από κανέναν και αποτελούν είδος πολυτελείας.
Η αξία των μηχανημάτων σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.
Read more

Τα...νούμερα ψεύδονται. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια...


Του Δημήτρη Μυ
Παρά τη συστηματική προσπάθεια συσκότισης που κατέβαλλαν τη τελευταία διετία τα νούμερα του εγχώριου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, οι αριθμοί έχουν μια άμεση σχέση με την πραγματικότητα, η οποία όπως γνωρίζουμε είναι επίμονη. Ας ρίξουμε, λοιπόν μια ματιά στους αριθμούς και την πραγματικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών....
(και όχι κανένα ....τυχάρπαστο Συριζαίο ή ακόμη χειρότερα κομμουνιστή οικονομολόγο) Χρήστο Σταϊκούρα:

Στο τέλος του 2009, ο εγχώριος τομέας, περιλαμβανομένης και της Τράπεζας της Ελλάδας είχε στην κατοχή του ομόλογα ονομαστικής αξίας 56,9 δισ. Ευρώ.

Την ίδια εποχή οι ξένες τράπεζες και λοιποί εξωχώριοι φορείς κατείχαν ομόλογα αξίας… 145 δισ. ευρώ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον: Αν τότε, γίνονταν το περιβόητο κούρεμα οι απώλειες θα ήταν συντριπτικά εις βάρος των ξένων συμφερόντων και όχι των ελληνικών.

Ωστόσο, τότε, όπως όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε, η κυβέρνηση, ο Γ. Παπανδρέου, ο υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου και εν χωρώ όλοι του συστήματος τιτίβιζαν πως δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει κούρεμα, γιατί αυτό θα είναι η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και τότε, κούρεμα δεν έγινε. Ας δούμε τι ακριβώς έγινε:

Στο τέλος του 2011, ο εγχώριος τομέας ( τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία) είχε στην κατοχή του 86,2 δισ. ευρώ, δηλαδή  φορτώθηκε περίπου 25 δισ. ευρώ περισσότερα.

Τα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, την ίδια ημερομηνία, είχαν περιορίσει την έκθεσή τους μόλις σε … 35 δισ. ευρώ, δηλαδή ξεφορτώθηκαν 110 δισ. ευρώ !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ον: Οσο η περήφανη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έσωζε τη χώρα, έδινε ταυτόχρονα το χρόνο στους πιστωτές να κάνουν κινήσεις προκειμένου να μεταφέρουν τις ζημιές τους στις ελληνικές πλάτες. Γιατί, προφανώς, ότι ξεφόρτωναν αυτοί τα φορτώνοντας οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών επιλογών, είναι προφανές και εμφανέστατο πια στην πλάτη όλων μας: Τα αναζητούμενα 11,5 δισεκατομμύρια προκειμένου να συνεχιστεί ο δανεισμός της χώρας, θα βγούνε από τις τσέπες των εργαζομένων, μισθωτών και συνταξιούχων.

Αν κάποιοι, ακόμη αφελείς, αναρωτηθούν που θα πάνε αυτά τα χρήματα, δεν έχουν παρά να αναρωτηθούν που πήγαν τα προηγούμενα. Όσα δηλαδή μάζεψαν από τους μισθούς και τις συντάξεις, όσα υποτίθεται μας δάνεισαν οι τοκογλύφοι πιστωτές μας την τελευταία διετία και όσα θα προκύψουν από τα ξεπουλήματα που προετοιμάζονται. Το χρήμα, πάει, στις τράπεζες. Πρώτα και κύρια στις ευρωπαικές και κατά δεύτερο λόγο στις εγχώριες οι οποίες έχουν μαζέψει την τελευταία διετία γύρω στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε εγγυήσεις του δημοσίου για την διαρκή ανακεφαλαιοποίηση τους. Δηλαδή, την μεταφορά των ζημιών τους, στις πλάτες τις κοινωνίας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ον: Μην ακούτε τα... νούμερα. Διαβάστε τους αριθμούς.

Από:  topontiki.gr
Read more

Evanescence - Lithium (Video)

Read more

κ.Υπουργέ, ποιός σας είπε πως ο εκπαιδευτικός ζητάει ελεημοσύνη;;;


 
Μακράκης Γιώργος, Εκπαιδευτικός
 
Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου πως θα παρέχεται
δωρεάν σίτιση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους, είναι κάθε άλλο παρά ειρωνική και ντροπιαστική.
Κ.Υπουργέ, ποιος σας είπε πως ο εκπαιδευτικός ζητάει ελεημοσύνη;;;
Ο Εκπαιδευτικός, απαιτεί να βρίσκεται σ ένα σχολείο που θα είναι βιώσιμο, θα έχει την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται, θα έχει προσωπικό και θα λαμβάνει ένα μισθό αξιοπρέπειας.
Οι πολιτικές που ακολουθείτε, όπως και οι προκάτοχοι σας, στα χρόνια του Μνημονίου,  έχει καταστρέψει το Δημόσιο Σχολείο, έχει καταρρακώσει οικονομικά και ψυχολογικά τον Εκπαιδευτικό.
Για να κατανοήσετε, λοιπόν, το πως ζει ο ένας νέος Εκπαιδευτικός, σας αντιπροτείνουμε, να λαμβάνετε τον ίδιο μισθό και να διδάξετε σε ένα χωριό, μακριά από το σπίτι σας.
Το φαγητό θα σας το κεράσουμε εμείς . . .
 
Read more

Δέκα ημέρες στην κόλαση για την κυβέρνηση


Τελικά οι μεγάλες αλήθειες λέγονται… ανεπίσημα, στα πηγαδάκια, γι’ αυτό και στο Γιούρογκρουπ στη Λευκωσία οι ειδήσεις βγήκαν στη συζήτηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών με ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας, έχουμε τα εξής νέα δεδομένα:
1. Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν δεν είναι 11,6 δις αλλά 13,5, δηλαδή 2 δις ευρώ περισσότερα απ’ ότι λέγαμε μέχρι τώρα. Που θα βρεθούν τα δύο δις; Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα προέλθουν από το φοροκυνηγητό όσων χρωστούν και δεν πληρώνουν φόρους. Πόσο, όμως, εφικτό είναι κάτι τέτοιο, δύσκολο να το πούμε. Άλλωστε, με τα δικαστήρια να έχουν βάλει λουκέτο και με την αναταραχή να έρχεται, οι φορολογικές δίκες πάνε πίσω. Οπότε, τα επιπλέον 2 δις είναι μάλλον ευχολόγιο. Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό, η συμφωνία έχει επιτευχθεί για τα 7,5 δις ευρώ, οπότε μένουν σε εκκρεμότητα άλλα 6 δις που όπως τόνισε ο κ. Στουρνάρας δε θα πρέπει να κατευθυνθούν μόνο σε περικοπές μισθών και συντάξεων.
2. Το επόμενο 10ήμερο θα είναι κολασμένο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα. Κι αυτό διότι θα πρέπει σ΄ αυτό το διάστημα να έχουν πέσει οι υπογραφές στη συμφωνία για το πακέτο μέτρων. Τρόικα και κυβέρνηση θα πρέπει να έχουν κλειδώσει τα πάντα.
3. Η δόση των 31,5 δις ευρώ πάει για το Νοέμβριο. Η καθυστέρηση σύμφωνα με τον υπουργό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι μεγάλη η δόση και οι δανειστές μας θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσεις για όλα από την Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει ο αστερίσκος του ΔΝΤ που λέει ότι θα πρέπει να ξαναφτιαχτεί νέο σενάριο για το ελληνικό χρέος καθώς αυτό που έλεγε ότι το 2020 θα είναι στο 120% του ΑΕΠ έχει πεταχτεί στα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι ότι οι τράπεζες έχουν μείνει από ρευστό και η ανακεφαλαιοποίηση αργεί ακόμη…
4. Φαίνεται ότι η τρόικα ρίχνει νερό στο κρασί της για τις απολύσεις στο Δημόσιο και να εξετάζει την προσυνταξιοδοτική διαδικασία, δηλαδή την ειδική εφεδρεία που έχει προτείνει η κυβέρνηση. Ίσως αυτό να είναι ένα βήμα πίσω για να βρεθεί η χρυσή τομή στο ζήτημα αυτό.
5. Φαίνεται να επιλέγεται ένα «βελούδινο» σενάριο για τα εργασιακά. Το θέμα είναι δούναι και λαβείν. Η τρόικα θα υποχωρήσει για τις απολύσεις και πιθανότατα για τις ευέλικτες μορφές εργασίας και τις απολύσεις, αν η κυβέρνηση κάνει πίσω στο θέμα της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 ή 67 έτη.
6. Ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό τι θέμα του αφορολογήτου ορίου. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για να μην γίνουν αλλαγές για τα φυσικά πρόσωπα. Πάντως, παίζει και το σενάριο του αμερικανικού μοντέλου για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με την αφαίρεση από τα εισοδήματα του συνόλου των δαπανών.
7. Προσδιόρισε την ύφεση για φέτος στο 6% αντί για 7% και πάνω που φημολογείται. Σ’ αυτό μάλλον έχουν βοηθήσει τα τουριστικά έσοδα.
8. Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, στο Γιούρογκρουπ της 8ης Οκτωβρίου δε θα ληφθεί απόφαση αν και θα παρουσιαστούν τα μέτρα, αλλά στις 18 Οκτωβρίου θα λήξουν όλα. Για το καλό μας ή το κακό μας.
Read more

Νόμος είναι του Μπόμπολα το δίκιο. (Απαραίτητη προσθήκη στην αναθεώρηση του Συντάγματος)

20120915-140524.jpgΗ αποκάλυψη από το αυριανό Χωνί, δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις. Ο κύριος Μπόμπολας πήρε με λίγα εκατομμύρια και διαδικασίες Fast Track, χρυσό του οποίου η αξία του υπολογίζεται σε τουλάχιστον 22 δις Ευρώ.
Καταλάβατε τώρα ποιοί τα φάγανε και συνεχίζουν να τα τρώνε;
Γιατί το ποιός πληρώνει, το έχετε ήδη αντιληφθεί.














http://olympia.gr/2012/09/15/%CE%BD%C
Read more

ΛΙΒΥΗ: ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (VIDEO)



Ο Λίβυος πρεσβευτής Omar Brebesh διπλωμάτης καριέρας ο οποίος αρχικά ήταν πολιτιστικός ακόλουθος και στη συνέχεια πρεσβευτής της Λιβύης στη Γαλλία μεταξύ 2004 και 2008, ειδοποιήθηκε λίγο μετά την πτώση του Καντάφι από τις λιβυκές «αρχές» να προσέλθει στην Τρίπολη για ανάκριση σχετικά με την εμπλοκή του στο πρώην καθεστώς της χώρας.

Το πτώμα του βρέθηκε λίγο αργότερα άγρια κακοποιημένο σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Zintan, όπως ακριβώς το βλέπετε στις ανωτέρω φωτογραφίες. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.

Η δεύτερη φωτογραφία ανήκει στον άτυχο πρεσβευτή των ΗΠΑ Κρίστοφερ Στίβενς ο οποίος βρήκε τόσο τραγικό θάνατο στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το περίφημο βίντεο στο τέλος του κειμένου είναι της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ. Κλίντον η οποία δεν μπορεί να συγκρατήσει το γέλιο της όταν την πληροφορούν ότι ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός. «Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε» ήταν τα λόγια της που κατέγραψε η κάμερα ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη.

Είναι άξιο απορίας πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στηρίζεται σε τόσο επιπόλαιες θέσεις, που δεν μπορούσαν τότε να διαγνώσουν το τι έρχεται. Το γέλιο της αυταρέσκειας ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον θριάμβευσε εναντίον ενός, αρχικά εχθρού, αλλά τα τελευταία χρόνια, στενού σύμμαχου των ΗΠΑ, δείχνει με τον πιο περίτρανο τρόπο την έλλειψη σοβαρότητας αλλά και την έλλειψη πολιτικού ειδικού βάρους που απαιτείται για αυτές τις θέσεις.

Και αν η Κλίντον ήταν η υπουργός Εξωτερικών μιας άλλης χώρας, του Λουξεμβούργου για παράδειγμα μικρό το κακό. Δυστυχώς ηγείται του υπουργείου Εξωτερικών της μοναδικής πλέον υπερδύναμης του κόσμου και αυτό λέει πολλά.
Και λέει πολλά καθώς οι αποφάσεις της επηρεάζουν όχι μόνο τη χώρα της αλλά ολόκληρου του κόσμου.Σίγουρα όταν γέλαγε η Κλίντον δεν φανταζόταν ότι ύστερα από κάποιους μήνες ο δικός της άνθρωπος, η προσωπική της επιλογή θα κείτονταν νεκρός και περιφερόταν ως τρόπαιο από αυτούς με τους οποίους είχε συνάψει συμμαχία εναντίον του Καντάφι.

Δεν γνώριζε, ότι καταστάσεις όπως αυτή στη Λιβύη απελευθερώνουν τυφλές δυνάμεις, και οι δυνάμεις αυτές ως τυφλές που είναι μπορούν να βλάψουν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε και τα δικά της; Όσο για τον πρώην πρέσβη της Λιβύης στη Γαλλία, αλλά και εκατοντάδες, χιλιάδες άλλους Λίβυους που βρήκαν τέτοιο ίσως και χειρότερο θάνατο στα χέρια των «σκοτεινών» συμμάχων της Ουάσιγκτον στη Λιβύη δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Άλλωστε δεν όλοι οι πρεσβευτές του ίδιου ειδικού βάρους.

Και τώρα τις προτίθεται να πράξει η Χ. Κλίντον; Η δολοφονία ενός πρεσβευτή από άλλη χώρα είναι σε διπλωματικό επίπεδο ένα από τα σοβαρά εγκλήματα, και σίγουρα όχι μόνο σε άλλες εποχές αλλά και σήμερα αποτελεί αιτία πολέμου. Αλλά τι θα κάνουν τώρα οι ΗΠΑ; Θα κηρύξουν τον πόλεμο σε μια χώρα που μόλις «απελευθέρωσαν»;
http://www.agioritikovima.gr/diethni/9970-libui-duo-f%CE%BFtog
defencenet.gr
Read more

Ο μισθός του Παπούλια λόγω κρίσης μειώθηκε …στις 17.000 το μήνα! Υποκρισία


Θυμάστε που είχε παραιτηθεί του μισθού του και μετά μετάνιωσε και ζήτησε… μείωση;

 Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια κατά το οποία οι Έλληνες πολίτες έχουν υποστεί απάνθρωπες περικοπές. Τόσο απάνθρωπες που φέτος ακόμη και στην Αθήνα πολλοί συμπολίτες μας δεν θα έχουν ούτε τη “πολυτέλεια” της θέρμανσης. Για να είμαστε πιο ακριβείς ,περισσότεροι απ΄ ότι πέρυσι!

Σχολεία δεν λειτουργούν, παιδικοί σταθμοί έχουν κλείσει,τα νοσοκομεία είναι διαλυμένα, οι ΕΔ μετρούν και τη τελευταία σταγόνα καυσίμου!
Και μετά απ΄ όλα αυτά -και άλλα πολλά- μας ανακοίνωσαν ότι μειώνεται ο μισθός του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος πλέον από 23.122 ευρώ θα παίρνει 11.561 ευρώ! Κι αν προσθέσουμε και τα 6.240 ευρώ για …έξοδα παράστασης φθάνουμε στα 17.801! 
Είμαστε σοβαροί; …
Ασφαλώς όχι! Δεν είδαμε κανέναν από τους πολιτικούς που “πονάνε” για τις περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους να αγγίζουν αυτό το θέμα. Ίσως γιατί ξέρουν ότι μετά θ΄ άνοιγε η συζήτηση και για τα δικά τους 7.000 ευρώ μηνιαίως!
Για ποιο λόγο αυτή τη περίοδο της απόλυτης καταστροφής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να έχει τέτοιο μισθό και έξοδα παράστασης;
Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αποφασίσουν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχει τρία αεροσκάφη vip. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αποφασίσουν ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ,συμπαθέστατος κατά τ΄ άλλα, χρειάζεται 17.000 ευρώ το μήνα για να ζήσει στο Προεδρικό Μέγαρο!

Είμαστε λαϊκιστές; 
Μπορεί.
Ηλίθιοι δεν είμαστε. Κι ας επιμένει ο κ.Μανώλης Κεφαλογιάννης να μας αποκαλεί -τους δημοσιογράφους- ηλίθιους σ΄όποιο τηλεοπτικό στασίδι κι αν βρεθεί.
onalert 

Σχόλιο Ε Μ ΠΡΟ Σ: Δεν μας είπαν αν εξακολουθεί να παίρνει την πλήρη βουλευτική του σύνταξη, αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως..!


Διαβάστε επίσης: Ο πολιτικάντης κύριος Πρόεδρος…


Read more

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΡΕΛΟΥΣ !!


Όταν πας στο δικαστήριο, σου δίνεται η ευκαιρία να απολογηθείς, να παρουσιάσεις εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να σε αθωώσουν. Το δικαστήριο, θα λάβει υπόψιν τις αντιμαχόμενες πλευρές και θα βγάλει μια απόφαση βάσει των στοιχείων και του ηθικού που διέπει τους νόμους και τους ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα έχει εισέλθει σε ένα δικαστήριο ως κατηγορούμενη χωρίς να έχει συνήγορο, χωρίς καν να έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Η αντιμαχόμενη πλευρά έκτοτε, έχει ανέβει στο βήμα και ακόμα αγορεύει υπέρ του εαυτού της. Βλέπετε, είναι κομμάτι δύσκολο να τελειώσει και νωρίς, αφού πρέπει να μας συστηθεί κιόλας. Μήπως τη λένε “αγορές”; Μήπως “τραπεζικό σύστημα”; Μήπως “χρηματοπιστωτικό σύστημα”; Μήπως “εταιρείες κολοσσοί”; Θα σας γελάσω. Λίγο απ’ όλα έχει ο μπαξές διαλέξτε και πάρτε. Και αυτό είναι κομμάτι δύσκολο να το συνηθίσεις διότι έως τώρα η κάθε πλευρά είχε το δικαίωμα να γνωρίζει τα στοιχεία της άλλης για να χτίσει και το επιχείρημά της. Τούτο το πράγμα όμως δεν έχει ξαναγίνει. Να σε βάζει στο στόχαστρο ένα απρόσωπο σύστημα και να σου ζητάει και τα ρέστα από πάνω.

ΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ για τα cds; Ούτε και για τα derivatives; Ούτε για τα bonds και τα debentures; Ούτε για τα unit trusts; Δεν ξέρεις για τα interests και για τα spreads; Δεν ξέρεις για το risk-based pricing, τα defaults και τα credit events; Για τα secured loans και τα collaterals; Για τα dividents, τα securities και τα shares δεν άκουσες τίποτα; Εκείνο το secured debt (και το senior debt για να μην ξεχνιόμαστε) πως σου ξέφυγε ρε φίλε; Αμ εκείνο το άλλο το high yield market και ΤΟ ΦΡΥΔΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΒΕΡΝΙΚΩΜΕΝΟ δεν το είδες; Και εκείνα τα πως τα λένε τα levereged buyouts, τα senior loans, τα second lien loans και τα equities; Tα ΡΙΣΚΑ των κακόμοιρων των τραπεζών δεν τα βλέπεις; Με τα credit risks, liquidity risks, market risks, operational risks, reputational risks, macroeconomic risks έχουν ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ οι “ΔΟΛΙΕΣ”. Και από markets να ΦΑΝ’ ΚΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ. Έχουμε και primary και secondary, και third και fourth markets. Έχουμε και stock markets, futures markets, money markets, currency markets, bond markets, commodity markets, prediction markets, black markets και η λίστα είναι ατέλειωτη ρε φίλε και αν εντέλει δεν ξέρεις τίποτα, τράβα και ΚΟΥΡΕΨΟΥ γιατί ΚΑΙ από αυτό έχουμε.

ΕΜΑΘΕΣ ΤΑ ΛΑΘΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΕ, που μου πήγαινες στο σχολείο με δυο όνειρα στην καρδιά, με την Πατρίδα και το Σταυρό στο χέρι. Φάε τώρα έναν ρεπουσο-συνωστισμό για να στανιάρεις. Κάνε εκκαθάριση των δεδομένων σου οπισθοδρομικέ, ένα liquidation όπως λέμε εμείς οι τραπεζίτες, γιατί αυτά τα… συναισθηματικά είναι τοξικά στις μογγολο-αγορές. Και συ φτωχέ ψαρά, μόλις φτάσεις σπίτι και δεις την ουρά που σου  ΄μεινε απ’ το ψάρι σου, φάε τον απέθαντο σπόρο του αντωνάκη για να χορτάσεις. Γιατί πρέπει να ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΤΕΙΤΕ και μέχρι να το κάνετε θα σας Α-ΝΑΙ-ΡΟΥ-ΜΕ και θα σας ΔΟΥ-ΛΕΥ-ΟΥ-ΜΕ χαϊβάνια. Θα ακούτε «αγορές» και θα χτυπάτε παλαμάκια απ’ τη χαρά σας. Θα ακούτε για το νεκρό αδερφό σας που αυτοκτόνησε και θα αδιαφορείτε. Θα βλέπετε την Πατρίδα σας να ξεπουλιέται και θα λέτε «είναι για καλό». Θα γίνετε δούλοι και θα λέτε, «έχει ο Θεός πάλι καλά που έχουμε ανάπτυξη». Θα βλέπετε την Πατρίδα σας να αλώνεται από βαρβάρους και θα λέτε, «οι καλές οι αγορές φροντίζουν για τον γηρασκόμενο ευρωπαϊκό πληθυσμό». Θα ακούτε για «ανθρώπινα δικαιώματα» και θα σκύβετε το κεφάλι. Θα ακούτε για «δημοκρατία» και θα τρέχετε να σωθείτε. Θα κοιτάζεστε στον καθρέπτη και θα βλέπετε ένα… ΠΤΩΜΑ.

Δεν υπάρχουν δικαστές, ούτε ένορκοι, ούτε συνήγοροι σ’ αυτό το δικαστήριο. Δεν υπάρχει καν κοινό. ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ… παρούσα, σε μια δίκη που ΕΠΡΕΠΕ να γίνει αλλά ΔΕΝ γίνεται. Το Δίκαιον και το Ηθικόν, το Ανθρωποκεντρικό, έφυγε μακριά και αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη που βλέπει…. την ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ του. Και ΟΛΟΙ γύρω μου είναι τόσο καλά συντονισμένοι σε τούτο το παιχνίδι που μου μπαίνει η ιδέα αν τα πράγματα ήταν ΠΑΝΤΑ έτσι. Ή μήπως αποκοιμήθηκα ξαφνικά σε έναν βαθύ εφιάλτη και σύντομα θα ξυπνήσω;;

Αλλά τούτος ο εφιάλτης δεν έχει τελειωμό… Ή θα κάνω μονομιάς ΛΟΒΟΤΟΜΗ λοιπόν, ή θα το χάσω το ρημάδι αργά αργά στην προσπάθειά μου να παραμείνω λογική.
Εκτός αν… ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ να τρελαθώ από μόνη μου και ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΣΕΙ…

Read more

“Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω”


Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί
Η εβδομάδα 6 ημερών που ζητά η τρόικα από την Ελλάδα και η αναζήτηση επενδυτών για 40 ελληνικά νησιά, στη σημερινή επισκόπηση.Το ελληνικό κράτος απειλείται με κατάρρευση εκ των έσω, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε σχόλιο με τίτλο «Περισσότερη δουλειά, χαμηλότεροι μισθοί».«Αστυνομικοί, καθηγητές ακόμα και αξιωματικοί του στρατού κατεβαίνουν στο δρόμο κατά των μέτρων λιτότητας. Για μόλις 1.000 ευρώ δεν θέλουν πια να υπερασπιστούν την Ελλάδα. Τι θα απογίνει όμως η χώρα; Η τρόικα ζητά ωστόσο περισσότερα: Εβδομάδα 6 ημερών και μέχρι 13 ώρες εργασίας τη μέρα. Συνθήκες που θυμίζουν χώρα υπό ανάπτυξη. Δεν αποκλείεται ωστόσο οι σκληρές προτάσεις της τρόικας να είναι απλά ένα μέσο πίεσης για να πραγματοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση αυτό που υποσχέθηκε: περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Deutsche Welle
Read more

Επιστροφή(;) Καρατζαφέρη στη ΝΔ


Επιστροφή(;) Καρατζαφέρη στη ΝΔ...
“Δεν κάνουν καμία πρόταση, θέλουν να ισοπεδωθεί ο απέναντι, άρα ταιριάζουν. Και προχθές μάλιστα συνυπήρξαν σε κάποια θέματα.Με το να τραβάμε το σχοινί από το πόδι που είναι δεμένος ο Σαμαράς δεν κερδίζουμε τίποτα”.
Τάδε έφη Γιώργος Καρατζαφέρη για Τσίπρα-Χρυσή Αυγή-Καμμένο!
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ τελευταία μιλάει πιο προσεκτικά για τον Σαμαρά, και κάνιει τοποθετήσεις που μπορούν κάλλιστα να θεωρηθούν και άνοιγμα προς το μεγάλο φορέα της κεντροδεξιάς. Ο ίδιος -πανέξυπνος ων-  βλέπει ότι ο χώρος που είχε τόσα χρόνια έχει μετακινηθεί προς την Χρυσή Αυγή και ο ίδιος δεν μπορεί να ταυτιστεί με πρακτικές που εφαρμόζει το κόμμα του Μιχαλολιάκου.
Από την άλλη στη ΝΔ δεν βλεπουν με κακό μάτι τον Καρατζαφέρη και η πανστρατιά της κεντροδεξιάς που είχε κηρύξει προεκλογικά ο Αντώνης Σαμαράς ισχύει ακόμα.
Τώρα που τα πάθη και οι πληγές της… αποψίλωσης του ΛΑ.Ο.Σ από την ΝΔ έχουν κατακάτσει , ίσως όλα μπορούν να τεθούν σε μια νέα βάση. Το πρώτο βήμα το έκανε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης που σε συνέντευξη του στη “W” είχε πει πως οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τον Καρατζαφέρη. Τώρα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ φαίνεται να απαντά με έμμεσο τρόπο…
Και όλα τα φλερτ πάντα έτσι πάνε…σταδιακά…
parapolitika.gr
Read more

Άδωνις προς Κιουτσούκη: "Να είχες φύγει μόνος σου αν διαφωνούσες με όσα πρεσβεύει η ΝΔ επί χρόνια"


Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή της ΝΔ στον διαγραφέντα συνδικαλιστή 

Προχθές, κατά την συνεδρίαση της ΚΟ ομάδος της ΝΔ μαζεύτηκαν ορισμένα στελέχη της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, με επικεφαλής τον κ. Κιουτσούκη και ανέβηκαν κάπως οι τόνοι. Ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, ο Πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε την διαγραφή του κ. Κιουτσούκη πράγμα που οδήγησε σε κάποιες άστοχες δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου της ΔΑΚΕ. 
Τις ονομάζω άστοχες διότι εάν πράγματι αισθάνεται Τιμή την διαγραφή του από τη ΝΔ, θα έπρεπε προφανώς να έχει αποχωρήσει μόνος του πολύ νωρίτερα.

Όμως με μία ψύχραιμη ματιά θέλω να πω στον κ. Κιουτσούκη, και σε όλους τους συνδικαλιστές της ΝΔ που πιστεύουν τα ίδια με αυτόν, ότι και αδικούν κατάφωρα το κόμμα και τον Πρωθυπουργό τους, αλλά και κάνουν λάθος.


Αδικούν το κόμμα, διότι με τις δηλώσεις τους, πχ ότι η πώληση της Αγροτικής στην Πειραιώς, ότι είναι ξεπούλημα ή ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν πρέπει να ψηφίσουμε τα νέα μέτρα, είναι σαν να υιοθετούν όλη την επιχειρηματολογία της Αριστεράς. Μά πιστεύει στ’ αληθεια ο κ. Κιουτσούκης ότι τόσα χρόνια ήταν σε ένα κόμμα, τυράννων που με χαρά κόβουν συντάξεις ή μειώνουν μισθούς; Πιστεύει ότι ο ίδιος και οι συναγωνιστές του έτρεχαν τόσα χρόνια για να ανεβάσουν στην εξουσία ένα κόμμα, το οποίο ως στόχο είχε το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας; Τι είμαστε δηλ σπείρα;
Τις περικοπές των δαπανών τις κάνουμε εξ ανάγκης, διότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για να επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και να πείσουμε την Ευρώπη ότι αξίζουμε να παραμείνουμε στο Ευρώ και στην ΕΕ. Τις κάνουμε διότι δεν υπάρχουν από αλλού πλέον χρήματα για να καλύψουμε τα ελλείμματά μας και πρέπει να μάθουμε επιτέλους να ζούμε με τα δικά μας χρήματα.
Όμως αγαπητέ κ. Κιουτσούκη, έχετε δίκιο να λέτε ότι πρέπει να βρούμε λύση διότι ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Η λύση είναι η χώρα να αρχίσει επιτέλους να παράγει πλούτο. Θα αυξήσουμε την πίτα και θα μπορέσουμε να διορθώσουμε όλες τις αδικίες. Για να αυξήσουμε όμως την πίτα πρέπει να γίνουν επενδύσεις, δηλ Αποκρατικοποιήσεις.


Όμως εσείς κ. Κιουτσούκη δεν θέλετε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Οι μειώσεις δαπανών, που μας κρατάνε στην Ευρώπη, στο όραμα του αειμνήστου Κων/νου Καραμανλή, είναι το επάρατο Μνημόνιο πού δεν πρέπει δήθεν να ψηφίσουμε.
Και οι Αποκρατικοποιήσεις που θα φέρουν λεφτά στη Χώρα και Θέσεις εργασίας είναι Ξεπούλημα…
Και ρωτώ ευθέως και δημοσίως, τι θέλετε;
Μά αν πιστεύετε στα ελλείμματα έπρεπε να ήσασταν ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έμαθε στους έλληνες να σκορπούν δανεικά χωρίς να νοιάζονται για το αύριο.


Εάν πάλι σας αρέσει το μεγάλο Κράτος, και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου, έπρεπε να ήσασταν στο ΚΚΕ ή στον Σύριζα, οι κομμουνιστές θέλουν μεγάλο Κράτος. Εμείς είμαστε Δεξιοί: Εμείς θέλουμε Ισχυρό όχι μεγάλο Κράτος. Θέλουμε Κράτος που θα παράγει πλεονάσματα και όχι ελλείμματα. Κράτος που θα είναι ο διαιτητής των επιχειρηματιών και όχι επιχειρηματίας. Εάν πιστεύατε λοιπόν τόσα χρόνια άλλα, απλά δεν ήσασταν δεξιός, εάν πιστεύετε αυτά, γιατί δεν αφήνετε τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίον ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αναγνωρίζουν ότι είναι η θετική έκπληξη με την εργατικότητά του, να κάνει την δουλειά του;
Γιατί κ. Κιουτσούκη βιαστήκατε να υιοθετήσετε όλες τις κατηγορίες του Σύριζα κατά του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, ότι δήθεν ξεχάσαμε την Επαναδιαπραγμάτευση και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ενώ ήδη και σήμερα η Ευρώπη δειλά δειλά μιλάει για την επιμήκυνση, βλέποντας τις προσπάθειες που κάνει ο Πρωθυπουργός.


Κύριε Κιουτσούκη εάν θέλατε να φύγετε από την ΝΔ δεν έπρεπε να εκβιάσετε την διαγραφή σας, μία οικειοθελής αποχώρηση θα ήταν εντιμότερη. Εάν πάλι θέλατε να μείνετε τότε γιατί τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό και στο κόμμά σας;
Κύριε Κιουτσούκη, και σας το λέω φιλικά, η χθεσινή σας διαγραφή δεν είναι Τιμή όπως είπατε για σας, αλλά μία ημέρα λύπης για το κόμμα, που αναγκάζεται να διώξει –ελπίζω προσωρινά- έναν αγωνιστή και για σας είναι η ημέρα που θα σας θυμίζει πόσο αδικήσατε το κόμμά σας, τον Πρόεδρό σας, τον Πρωθυπουργό σας αλλά επιτρέψτε μου και τους αγώνες σας για τη Νέα Δημοκρατία και άρα και τον εαυτό σας.
Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, όπως άλλαξαν το κλίμα στην Ευρώπη έτσι θα το πράξουν σύντομα και στην Ελλάδα και τότε θα αισθανθείτε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη, διότι σε αυτή την τόσο δύσκολη και ιστορική μάχη επιλέξατε να είστε απέναντι. Κρίμα…

Άδωνις Α. Γεωργιάδης
http://dexiextrem.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5944.html

dakepekoz: Κοιτάξτε ποιος μιλάει για τη Ν.Δ.!! Κοιτάξτε ποιος βάζει στο στόμα του τον Εθνάρχη! Πόση ξεφτίλα ακόμη θα αντέξουμε;;;;;;;
Read more