Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Αμερική ανησυχούσε για τη σχέση Καραμανλή-Πούτιν


Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης προκαλούσε η σχέση της Ελλάδας με την Ρωσία επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, όπως αποκαλύπτουν αποσπάσματα των Wikileaks που δημοσιεύονται σήμερα στα «Νέα».
«Προσπαθεί να τοποθετήσει τον εαυτό του σαν να λαµβάνει ισορροπημένη θέση ανάµεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, σε αντίθεση µε την υπουργό Εξωτερικών και πολιτική ανταγωνίστριά του Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία κάποιοι Έλληνες πιστεύουν ότι τηρεί υπερβολικά φιλοαµερικανική γραµµή», φέρεται να υποστήριζε σε τηλεγράφημά του ο τότε αμερικανός πρεσβευτής Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Αναφέρεται επίσης ότι 40 μέρες πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση του έλληνα πρώην πρωθυπουργού µε τον Πούτιν, στις 17 ∆εκεµβρίου 2007, η αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποστέλλει στο Στέιτ Ντιπάρτµεντ εµπιστευτικό τηλεγράφηµα µε θέµα: «Ελλάδα και Ρωσία: οι αναπτυσσόμενοι δεσµοί – που γίνονται πιο ισχυροί;».
Σύµφωνα µε τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ Τόµας Κάντριµαν, συνταξιοδοτηµένος Έλληνας πρέσβης δήλωσε ότι η κυβέρνηση Καραµανλή «έπαιζε µε τη φωτιά» κατά τις συµφωνίες της µε τον Πούτιν και αναρωτιόταν αν οι πρώην συνάδελφοί του στο ΥΠΕΞ κατανοούσαν τις επιπτώσεις.
Σε άλλο τηλεγράφημά του πάντως ο Ντ. Σπέκχαρτντ επισήμαινε ότι μεγάλο µέρος του ελληνικού Τύπου και των πολιτών, που αποδίδουν σηµαντική αξία στην κοινή ορθόδοξη κληρονοµιά και την «αριστερίστικη νοσταλγία», θεωρούν θετικές τις κινήσεις του Καραµανλή προς τη Ρωσία.
Κατά τη συνάντησή του µε τον πρέσβη των ΗΠΑ στις 4 Ιανουαρίου 2008 ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο Πούτιν «δεν ήταν δάσκαλος της δημοκρατίας» και ότι δεν υπήρχε «καµία αµφιβολία» πως οι αξίες της Ελλάδας δεν έχουν αλλάξει. Αλλά πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι σηµαντική χώρα και η Ελλάδα χρειαζόταν να έχει καλές σχέσεις µαζί της
Read more

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Χιώτης παραδέχεται ότι εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ!

Read more

Mαθητές στο Σύνταγμα που μας κάνουν περήφανους


Το γιατί δείτε στο Βίντεο που ακολουθεί.
Αξίζει τον κόπο...



http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/05/m_27.html
Read more

ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ – ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ Ε.Ε. – ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΔΟΣΗ


ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ: 19:41
*Απογοητευμένη δηλώνει η Κομισιόν
*Χωρίς συναίνεση η συνάντηση
*Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ζήτησε ο Σαμαράς
*Σε εξέλιξη οι επικοινωνία Αθήνας – Βρυξελλών – Ουάσιγκτον για την 5η δόση
*Δεν τέθηκε θέμα πρόωρων εκλογών
Tην απογοήτευσή της για το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί στην Ελλάδα δεν κατάφεραν να συναινέσουν εκφράζει η Κομισιόν, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της ότι ο “χρόνος τελειώνει”.
«Η Κομισιόν λυπάται για την αποτυχία των αρχηγών των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να πετύχουν συναίνεση σε ό,τι αφορά την οικονομική προσαρμογή με στόχο να ξεπεραστεί η κρίση χρέους», αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της. Αναμένει ότι «θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να επιτευχθεί διακομματική συμφωνία και υποστήριξη προς το πρόγραμμα Ε.Ε. – ΔΝΤ. Πρέπει να υπάρξει σύντομα συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει».
Χωρίς να επιτευχθεί συναίνεση ολοκληρώθηκε μετά από 3 ώρες και 20 λεπτά η έκτακτη συνάντηση που είχαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάλογοι ήταν ενδεικτικοί του κλίματος: “Τώρα τί κάνουμε” ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να απάντησε: “Προχωρώ μόνος μου χωρίς εκλογές μέχρι το 2013″.
Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε μετά τη συνάντηση από τη Λ. Συγγρού, υπογραμμίζοντας ότι “Δεν προσυπογράφουμε μια πολιτική που ισοπεδώνει την Οικονομία και διαλύει την Κοινωνία”.
Σημείο τριβής φέρεται να ήταν το φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς η ΝΔ επιμένει στις προτάσεις στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ, το οποίο και προβλέπει μείωση της φορολογίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να είπε μέσα στη συνάντηση στον Αντώνη Σαμαρά ότι μπορούν να διαπραγματευθούν με την τρόικα για το φορολογικό, ωστόσο η πρόταση της ΝΔ είναι ανεφάρμοστη, λόγω του ότι όπως είπε, θα αποφέρει έσοδα σε 2 – 3 χρόνια, ενώ η τρόικα αναζητά άμεσα αποτέλεσματα.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, κάτι το οποίο γινόταν στο παρελθόν.
“Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε θέμα πρόωρων εκλογών”, ανέφερε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
“Δεν γίνεται συναίνεση κατόπιν εκβιασμού” είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Το κλίμα το είχε δώσει λίγα λεπτά μετά τη λήξη της συνάντησης ο Γιώργος Καρατζαφέρης: «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π. Χ. ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα»

Κάτόπιν υπήρξε κατ’ ιδίαν συνάντηση επί 20 λεπτά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας – Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, προκειμένου να αποφασιστεί το τι θα γίνει με την 5η δόση του Ιουνίου, ύψους 12 δις.
Read more

Ναυάγησε η προσπάθεια πολιτικής συναίνεσης, δεν τα βρήκαν.... Παπανδρέου: Προχωράω μόνος, Σαμαράς: Δεν συναινώ στο λάθος - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών




Ναυάγησε η προσπάθεια πολιτικής  συναίνεσης,  δεν τα βρήκαν.... Παπανδρέου: Προχωράω μόνος, Σαμαράς: Δεν συναινώ στο λάθος -  Ανοιχτό  και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
(upd6) Δεν τα βρήκαν τελικά οι πολιτικοί αρχηγοί στην κρίσιμη σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια. Η πολυπόθητη συναίνεση δεν επιτεύχθηκε, όπως τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί στις δηλώσεις του εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.
Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οΠρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκήρυξη εκλογών και δήλωσε "Θα προχωρήσω μόνος μου".
Τη θέση του ότι δεν δίνει συναίνεση στην πολιτική του μνημονίου την οποία θεωρεί λανθασμένη ανέπτυξε, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οπρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς. Επιπλέον επανέλαβε τις θέσεις που έχει παρουσιάσει στο «Ζάππειο 2» και επέμεινε ότι η λύση είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Παράλληλα απέρριψε πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για οικουμενική κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι πέραν των άλλων είναι αντισυνταγματική. "Το Μνημόνιο σκοτώνει την οικονομία. πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί", τόνισε ο κ. Σαμαράς. "Το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι το πως θα επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους του Μνημονίου. Αυτή είναι η διέξοδος για να αναπνεύσει η ελληνική οικονομία και να βγούμε από την κρίση"
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι η "καρέκλα ορισμένων είναι τελικά πάνω από το συμφέρον της Ελλάδας", προμηνύοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία. «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης με τον Θεμιστοκλή, δεν τα είχαν βρει το 480 π.Χ. δεν θα είχε σωθεί η Ελλάδα. Η καρέκλα κάποιων πάνω από την Ελλάδα», πρόσθεσε.
Η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, από τη βουλή, κάνει λόγο για "τρομοκρατία και εκβιασμό απέναντι στο λαό". "Το ενωτικό κίνημα του κ. Παπανδρέου πρέπει να συμπορευθεί με το ΚΚΕ, γιατί είναι ένα κόμμα που μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Προβλέψαμε αυτό που γίνεται σήμερα". Η ίδια συμπλήρωσε πως ο Πρωθυπουργός δεν έκανε λόγο για πρόωρες εκλογές, ενώ προσέθεσε πως πάνω από όλα επείγει η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. "Οι Ευρωπαϊοι δεν θα διστάσουν να σμικρύνουν την ΕΕ", συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα.
"Γιατί να επιτύχει αύριο εκεί που απέτυχε χτες η κυβέρνηση;", επισήμανε στο λόγο του ο Πρόεδρος Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. "Στη δημοκρατία τα αδιέξοδα λύνονται. Εμείς έχουμε θέσει επανειλημμένως το θέμα των δημοψηφισμάτων". "Διατρέχουμε τον κίνδυνο της αργεντινοποίησης, καθώς η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού". "Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση τόσο καλύτερο είναι για τη δημοκρατία και τον λαό", επισήμανε ο κ. Τσίπρας, και προσέθεσε πως "ο Πρωθυπουργός ζητά αντιλαϊκή συναίνεση από τα δεξιά του για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου".
Ο πρωθυπουργός παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου όπου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει δηλώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Read more

Σύμπτωση;


Το φίλμ με την εξομολόγηση ενός "οικονομικού δολοφόνου" είχε προβληθεί στην Ελλάδα πριν από ακρετούς μήνες. Τώρα αποδεικνύεται περισσότερο απόποτέ άλλοτε, επίκαιρο.

Το 1971 ο Τζων Πέρκινς, ο οικονομικός δολοφόνος, προσλαμβάνεται στην Chas. T. Main, μια πολυεθνική εταιρεία συμβούλων. «Ο επίσημος τίτλος μου ήταν οικονομολόγος» λέει ο Πέρκινς, «αλλά μεταξύ μας χρησιμοποιούσαμε τον όρο οικονομικός δολοφόνος, γιατί αυτό κάναμε. Ήταν κοντά σε αυτό που κάνουν οι επαγγελματίες της μαφίας. Η διαφορά της μαφίας από εμάς ήταν πως εμείς ήμασταν πολύ πιο επαγγελματίες. Είχαμε ευρύτατη ομάδα, την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μας υποστήριζαν».
Σκοπός των οικονομικών εκτελεστών είναι να βάλουν στο χέρι διάφορες χώρες του Τρίτου Κόσμου. Βασικό εργαλείο τους είναι ο δανεισμός που θα απογειώσει το εξωτερικό χρέος των χωρών-στόχων.
«Εντοπίζαμε χώρες του Τρίτου Κόσμου σε στρατηγική θέση που ενδιέφερε την κυβέρνησή μας ή με κάποιο αγαθό το οποίο θα ήθελαν να αποκτήσουν μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες. Κανονίζαμε να δοθεί σε αυτή τη χώρα κάποιο δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, για κατασκευαστικά έργα ή άλλες ανάγκες τους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δε θα μπορέσουν ποτέ να ξεπληρώσουν το δάνειο. Αργότερα, λοιπόν, επιστρέφαμε στη χώρα και λέγαμε: «Δεν μπορείτε να ξοφλήσετε το δάνειο; Τότε κάντε μας μια χάρη. Ψηφίστε υπέρ μας στην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία στον ΟΗΕ. Στείλτε το στράτευμά σας σε κάποια στρατιωτική επιχείρησή μας. Ή πουλήστε μας το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά ή το εργατικό δυναμικό σας ή κάποια άλλη πλουτοπαραγωγική πηγή που χρειαζόμαστε».
Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικό για αυτά πυο ζούμε τις τελευταίαες ημέρες.
Dim lights Embed " readonly="readonly" style="font-size: 10px; font-family: Tahoma, Geneva, sans-serif; padding-top: 1px; padding-right: 1px; padding-bottom: 1px; padding-left: 1px; width: 150px; line-height: 14px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 4px; height: 12px; background-image: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: rgb(34, 34, 34); border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; border-top-color: rgb(31, 31, 31); border-right-color: rgb(31, 31, 31); border-bottom-color: rgb(31, 31, 31); border-left-color: rgb(31, 31, 31); color: rgb(187, 187, 187); background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; ">
Read more

Απαράδεκτη επίθεση ιστολογίου σε γνωστό δημοσιογράφο.


Ποιόν πασίγνωστο δημοσιογράφο – εκδότη – καναλάρχη αποκαλεί “Αρχιτρόμπα” το ANTI-NTP και γιατί;
Διαβάστε το εδώ: Ο Αρχιτρόμπας μίλησε!
Read more

Απίστευτη πρόκληση - Ένα μεγάλο ελληνικό νησί ως εγγύηση για το νέο δάνειο θέλει η Τρόικα


«Δώστε μας ένα μεγάλο νησί για εγγύηση για να σας δώσουμε νέο δάνειο». Όσο και αν ακούγεται παράξενο, αυτό  ζήτησε η αντιπροσωπεία της
Τρόικας στις διαπραγματεύσεις που είχε με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δις. ευρώ.

Οι ξένοι έχουν βάλει στο μάτι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα τα νησιά της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου για το δάνειο των 57 δις. ευρώ που επιδιώκει η χώρα προκειμένου να καλύψει τις δημοσιονομικές ανάγκες της επόμενης διετίας 2012 – 2013,οι ξένοι ζητούν ως εγγύηση ένα νησί!!!
Την καλύτερη περίπτωση διερευνούν  να εκχωρηθούν ως εγγυήσεις τα μελλοντικά έσοδα από ακίνητα του Δημοσίου, που μπορεί να προέλθουν ακόμα και από τα ελληνικά νησιά.
Αυτό αποτελεί πρόκληση και μόνο....Ντροπή και μόνο ντροπή.....

Π.Λ.
www.bankingnews.gr
Read more

Το πρωτοσέλιδο της ημέρας από την "Βραδυνή" - "Συνενοχή ή Εκλογές"

Read more

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει και η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ !


Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει, όποιος τα "έκοβε χοντρά" από την άνεση της αντιπολίτευσης, όποιος νόμιζε ότι τα αβγά τα αλωνίζουν, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ.

Άν ζορίζεται ο Παπακωνσταντίνου, δεν χρειάζεται να περιμένει να τον αντικαταστήσουν. Ας παραιτηθεί, να αναλάβει κάποιος σοβαρός από το ΠΑΣΟΚ. Ας αναλάβει τα οικονομικά ο Βενιζέλος, ο Φλωρίδης, ή οποιοσδήποτε άλλος που αγαπάει αυτόν τον τόπο και έχει το απαραίτητο τρίπτυχο: θέλει, ξέρει, μπορεί.
Ο Παπακωνσταντίνου δεν έχει τίποτε από τα τρία.

Γιατί, το να κάνουμε εκλογές, να πέσει η κυβέρνηση και να βγεί ο Σαμαράς, είναι ....
η χειρότερη εκδοχή!

Από την επομένη οι εμμονικοί πασόκοι, (η χειρότερη αντιπολίτευση στον κόσμο), θα μας τα πρήζουν κάθε μέρα. Θα ζητούν ...εκλογές (όπως συνήθως κάνουν όταν είναι στην αντιπολίτευση), θα καταγγέλουν σκάνδαλα, ενώ τα λαμόγια των ΜΜΕ, θα ανακαλύπτουν κάθε μέρα κι ένα ανύπαρκτο σκάνδαλο που θα δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου.
Από το δημητήριο της λαϊκιστικής αντιπολίτευσης καταστάρφηκε αυτός ο ευλογημένος τόπος.
Ακριβώς αυτό έκαναν επί Καραμανλή, το ίδιο θα κάνουν και αύριο. Γιατί να αλλάξουν; Είναι μαθημένοι στα εύκολα και η αντιπολίτευση είναι εύκολη και ανέξοδη.

Ο Θέμος θα ανακαλύψει ότι "η Γεωργία, η γυναίκα του Σαμαρά, φοράει διαμαντένιο δαχτυλίδι σε καιρούς κρίσης, ενώ χτενίζεται σε πανάκριβο κομμωτήριο του Κολωνακίου, την ώρα που ο λαός πεινάει",
ο Ψυχάρης θα μας κάνει κεφάλι κάθε μέρα, με "κορυφαίους Υπουργούς της ΝΔ που διαφωνούν με τον Σαμαρά",
ο Μπόμπολας θα ανακαλύπτει "διαφθορά στη στενή ομάδα του Σαμαρά, που έδωσε κοψοχρονιά ένα μεταλλείο στην Κωλοπετινίτσα" κι
ο Χατζηνικολάου θα αποκαλύπτει ότι "ο Σαμαράς είναι κουρασμένος και έτοιμος να τα παρατήσει".

ΠΑΣΟΚ θέλει αυτός ο τόπος και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει για πάντα.
Με τις όποιες συνέπειες.
Όχι όμως με σένα Γιώργο.
Εσύ το μεράκι σου το πήρες. Έγινες Πρωθυπουργός, σε καμάρωσε η μαμά, φτάνει τόσο !

Read more

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…




Η ξεφτίλα τους έγινε εικόνα….
Μετά από τις χθεσινές και σημερινές συγκεντρώσεις σε  όλη την Ελλάδα ξεγυμνώθηκε μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων το μεγαλύτερο ψέμα που ζούσαμε τόσο καιρό…..
Είχαμε συνηθίσει διαδηλώσεις  διαφόρων συνδικαλιστών και διαφόρων κομμάτων μέχρι στιγμής….
Πάντα βλέπαμε στο τέλος δακρυγόνα ξύλο και τραυματίες….
Τώρα για πρώτη όμως φορά είδαμε κάτι άλλο…..
Δεν είδαμε τα καλόπαιδα του ΠΑΜΕ να βαράνε με τα κόκκινα σημαιάκια τους τα ΜΑΤ….
Δεν είδαμε τα ΜΑΤ να  χτυπάνε με κλομπ και να ρίχνουν spray…..
Δεν είδαμε κουκουλοφόρους ( δεν λέω αναρχικούς γιατί απλά οι original αναρχικοί δεν είναι κουκουλοφόροι) να προβοκάρουν διαδηλώσεις….
Δεν είδαμε συνδικαλιστές να τσιρίζουν σαν φτωχοί αδικημένοι και μετά να πίνουνε καφεδάκι στο Μαξίμου….
Δεν είδαμε βουλευτές να λένε προεκλογικές ανοησίες…..
Δεν είδαμε κομματικές συγκεντρώσεις….
Δεν είδαμε λαθρομετανάστες να κρατάνε σημαίες του ΠΑΣΟΚ…..
Δεν είδαμε ακρότητες….
Γιατί; Γιατί απλά είδαμε την τέλεια πολιτική κινητοποίηση…. Και λέω πολιτική γιατί ήταν ΠΟΛΙΤΕΣ!!!
Απολύτως  τίποτα κομματικό……
Απολύτως τίποτα που να μπορεί κάποιος να καπηλευθεί….
Χθες και σήμερα οι Έλληνες δείξανε ότι δεν είναι ταλιμπάν… κομματικοί ταλιμπάν όλων αυτών που κερδίζανε από αυτό….
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί  όποιος πολιτικός  τολμάει να πει κάτι για αυτές τις συγκεντρώσεις αυτομάτως γίνεται γραφικός….. γιατί απλά ο κόσμος που διαδηλώνει είναι ελεύθερος από αυτούς….
Ναι…. Αυτό δείξαμε… ότι είμαστε ελεύθεροι…..
Συνεχίστε …. Και σε λίγο θα δείτε ότι όλοι τους θα τα μαζέψουν και θα φύγουν….. Και μην κουράζετε το μυαλό σας με τα ψεύτικα διλλήματα τους…. Δηλαδή αν φύγουν αυτοί τι θα κάνουμε….. μόλις φύγουν να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε τόσες πολλές ιδέες για το τι θα κάνουμε που δεν θα πιστεύουμε γιατί δεν τις είχαμε έως τώρα…
Λέτε τελικά όμως να είναι τόσο έξυπνοι οι δημοσιογράφοι και όλοι όσοι  τους στηρίζουν με χίλιες δυο  μπουρδολογίες,   ώστε να έχουν κλείσει και αυτοί θέση στα ελικόπτερα τους η θα πιαστούν κορόιδα και θα μείνουν απ’ έξω;…..
Δεν καταλαβαίνουν ότι η ώρα που έπρεπε να διαλέξουν έχει περάσει χωρίς επιστροφή;
Γιατί ο Ελληνικός λαός   σε όποιον από αυτούς  μείνει πίσω  θα του  πει….
«Κάντε ρε λαμόγια  ταμείο να δείτε πόσα μας  χρωστάτε… και  εξοφλείστε μας!!!!!!!»
Και φροντίστε να είστε συνεπείς στην εξόφληση…… γιατί…
……..μετά την απομάκρυνση από το ταμείο… ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!!….
ΙΩΑΝΝΗΣ
Read more

Σε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης προχωρά η Ελλάδα. Σύμφωνη όλη η πολιτική ηγεσία!


papoulias1-350Σε ιστορικό πρόσωπο κλειδί στην παρούσα φάση δείχνει να αναδεικνύεται ο Κάρολος Παπούλιας μετά και τις τελευταίες όλο και περισσότερο γενικευμένες και εντεινόμενες κοινωνικές και λαϊκές πιέσεις εναντίον συνολικά του πολιτικού προσωπικού της χώρας.  Ήδη όπως  έχει γίνει γνωστό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Εκεί θα εκθέσει τις  απόψεις του που λίγο ως πολύ είναι γνωστές και θα προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Στο σχηματισμό  κυβέρνησης  «εθνικής ευθύνης», όπως θα λέγεται με διάγγελμα του προέδρου της δημοκρατίας φαίνεται να καταλήγει ο Κάρολος Παπούλιας, όπως επιμένουν  όλες οι πληροφορίες και το σχετικό ρεπορτάζ και καλά διασταυρωμένες πηγές.  Ανώτερος κυβερνητικός παράγων με τον οποίο μιλήσαμε μας τόνισε «πως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, αν θέλουμε η χώρα να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της, χωρίς εκτροπές και εικόνες που θα επιβαρύνουν ακόμα χειρότερα την κατάσταση της πατρίδας προς το εξωτερικό και τον διεθνή περίγυρο». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας παρόλο που από το Σύνταγμα τα χέρια του είναι κυριολεκτικά δεμένα, θα επιχειρήσει απευθυνόμενος κυρίως προς την ηγεσία του πολιτικού προσωπικού, πάντα  σε δραματικούς τόνους, να κάνει κατανοητό  και να πείσει ότι  «λόγω της γενικευμένης λαϊκής οργής, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης» προκειμένου να κατευναστεί η λαϊκή οργή. Οργή και αγανάκτηση που εκφράστηκε αρχικά χτες 25 Μαϊου  μετά και το γενικευμένο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Αντιδράσεις και κοινωνική έξαρση  που φαίνεται να προσλαμβάνει απρόβλεπτες και απρόσμενες διαστάσεις τα προσεχή 24ωρα, αν η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν προλάβει τις ραγδαίες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. 
Για την κυβέρνηση αυτή, για την οποία δεν διακινδυνεύουμε να μπούμε ούτε  στην ονοματολογία-παρόλο που ήδη ακούγονται και διαρρέουν αρκετά ονόματα- ούτε και να αναπαράγουμε ή πολύ περισσότερο να υιοθετήσουμε τα σενάρια που καταφθάνουν στα δημοσιογραφικά  και εκδοτικά γραφεία εδώ και λίγες ώρες, φαίνεται πως είναι σύμφωνοι αρκετοί εκ της σημερινής πολιτικής ηγεσίας (πλην  ΚΚΕ). Σε αυτή την κυβέρνηση που για λόγους σκοπιμότητας θα αποφευχθούν χαρακτηρισμοί όπως εθνικής ενότητας, οικουμενική κτλ που παραπέμπουν σε εποχές ακόμα μεγαλύτερης διαπλοκής, όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε ανώτερος διπλωμάτης, θα κληθούν να μετέχουν προσωπικότητες του δημόσιου βίου με την ευρύτερη δυνατή λαϊκή αποδοχή από παντού! Από Ελλάδα και εξωτερικό, προφανώς από τον Ελληνισμό της διασποράς που όμως, όπως μας ελέχθη, δεν θα  έχουν εμπλακεί με τα κοινά σε κανένα επίπεδο και  αυτό μας τονίστηκε σε όλους τους τόνους, λόγω της γνωστής εικόνας που παρουσιάζει η Ομογένεια στις μεγάλες ηπείρους Αμερικής Αυστραλίας και Αφρικής  ! Δηλαδή αν ο πρόεδρος πάρει το οκ και η πολιτική ηγεσία μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανάψει το πράσινο φως και εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να βολιδοσκοπήσει και επίσημα προσωπικότητες για τον σχηματισμό μιας τέτοιας κυβέρνησης, θα κληθούν άνθρωποι κυρίως τεχνοκράτες  Ελληνικής καταγωγής ή έλληνες πρώτης γενιάς από το εξωτερικό και από το εσωτερικό που θα επιφορτισθούν το δύσκολο έργο της λήψης,   δυστυχώς αναγκαστικά, των ιδίων εισπρακτικών και επίπονων  μέτρων. Μέτρα όμως που δεν αντέχει ο Ελληνικός λαός και εκεί ίσως είναι το στοίχημα για την ελληνική πολιτική ηγεσία. Δηλαδή τα σενάρια που ακούγονται ουσιαστικά στην γενικότερη φιλοσοφία τους, αυτό που στοχεύει σε πρώτη φάση η Ελληνική πολιτική ηγεσία στο σύνολο της είναι να αγοράσει χρόνο ηρεμίας και αποφυγή γενικευμένων αντιδράσεων. Αντιδράσεις και κοινωνική και λαϊκή οργή εκφρασθεί με τον γνωστό τρόπο των επεισοδίων και της κατάλυσης του κράτους, κάτι που ουδείς θέλει να σκέφτεται ακριβώς γιατί τέτοιες δυσμενείς εξελίξεις ενέχουν τον ύψιστο εθνικά κίνδυνο μιας πολιτικής σε πρώτη φάση αποσταθεροποίησης και εν συνεχεία γεωστρατηγικής αποσταθεροποίησης στα σύνορα μας με γείτονες που η Ελλάδα έχει ανοιχτές υποθέσεις και εκκρεμότητες.
Κρούσεις, για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, έχουν ήδη γίνει σε προσωπικότητες από όλο το κοινωνικό φάσμα εντός και εκτός Ελλάδος, όπως προαναφέραμε αλλά οι πόρτες και η ανταπόκριση ήταν σχεδόν αρνητική προς το παρόν…
Στο ίδιο μήκος κύματος, για την αποδοχή σχηματισμού μιας τέτοιας κυβέρνησης, κινούνται τις τελευταίες ώρες και οι εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ακούει, σημειώνει και τηλεφωνεί σε φίλους και συνεργάτες προκειμένου να ζητήσει και την δική τους γνώμη .
Την προσπάθεια αυτή, του προέδρου της Δημοκρατίας  θα υποστηρίξουν όλα τα κόμματα, γιατί όλα τα κόμματα κινδυνεύουν. Πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αν και κάποιοι στο κόμμα του κυρίου Αλέξη Τσίπρα έχουν αρχίσει να αποστασιοποιούνται από πρακτικές και λογικές που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την λαϊκή οργή που στρέφεται εναντίον όλων των πολιτικών δυνάμεων που πρωταγωνίστησαν μετά την μεταπολίτευση.
Ο Κάρολος Παπούλιας θα υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι «ο τόπος δεν αντέχει μια επίπονη  εκλογική διαδικασία» –η οποία εκτός των άλλων θα αποτελέσει και εθνική πρόκληση υπό τις παρούσες συνθήκες με την κατασπατάληση χρημάτων του Ελληνικού λαού, χρήματα που θα πάρουν στο μεγαλύτερο μέρος τους οι εκδότες και κατ επέκταση οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους-αλλά ούτε και να δοκιμάσει τις αντοχές των εταίρων και δανειστών μας. Στο σενάριο αυτό, της κυβέρνησης προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους πλην της πολιτικής φαίνεται να καταλήγουν οι εισηγήσεις προς τον Ανώτατο πολιτικό άρχοντα της χώρας μετά και το διαφαινόμενο κύμα λαΪκής οργής και αγανάκτησης προς το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.  Στην σύσκεψη υπό τον Κάρολο Παπούλια αύριο 27 Μαϊου θα δοθεί δραματικός τόνος –και  εδώ που τα λέμε έτσι είναι τα πράγματα – για την υφιστάμενη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία. Οι πολιτική ηγεσία κινείται μουδιασμένη μετά το χθεσινό και αυριανό προγραμματισμένο συλλαλητήριο  σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας από το  κύμα των αγανακτισμένων και οργισμένων πολιτών.
Κύμα και αντιδράσεις τις οποίες ο Κάρολος Παπούλιας,  συναισθανόμενος προφανώς την λαΪκή πίεση που χτες  25 Μαϊου,  απλώς εκφράστηκε εν μέρει και όχι στο σύνολο της δυναμικής της αφενός και αφετέρου  φοβούμενος πως τυχόν συνέχεια  αυτού του κύματος της λαϊκής  δυσαρέσκειας προς το σύνολο του πολιτικού προσωπικού και της αντίδρασης αυτής που αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο φοβούμενος ότι ενδεχομένως θα προσλάβει και απρόσμενα, αλλά προσχεδιασμένα ανεξέλεγκτες καταστάσεις από τα γνωστά στοιχεία εξωθεσμικά, μια γενικευμένη αναταραχή ανάλογη με εκείνης του Δεκεμβρίου του 2008, θα ζητήσει από τους πολίτες να επιδείξουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες  «σύνεση, νηφαλιότητα, ψυχραιμία, και εθνική ομοψυχία προκειμένου ο τόπος να βγει από αυτή την δύσκολη ιστορική καμπή με τα λιγότερα δυνατά τραύματα». Στο διάγγελμα του προς τον Ελληνικό Λαό, ο Κάρολος Παπούλιας αλλά απευθυνόμενος  και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας θα μιλήσει με γλώσσα που θα επιχειρήσει να διεγείρει το εθνικό συναίσθημα, αναγνωρίζοντας τις «επίπονες θυσίες του λαού από τα εισπρακτικά μέτρα που οι συνθήκες και οι περιστάσεις επιβάλλουν στην χώρα μας. Μέτρα που πλέον δεν αντέχει ο Ελληνικός λαός». Γι’ αυτό και ο Κ. Παπούλιας  θα καλέσει σε "εθνική εγρήγορση και τα άλλα ανεπτυγμένα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για την σωτηρία της Ελλάδος».
Τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθὐνης θα στηρίξουν και οι παραγωγικές τάξεις, (ΣΕΒ, ΤΕΕ, κτλ) αλλά και προσωπικότητες, όπως που κατά το παρελθόν έχουν διαδραματίσει μείζονα ρόλο στην προβολή της Ελλάδος μέσα από το έργο και την κοινωνική και επιστημονική δράση τους. Το σενάριο του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ευθύνης ενισχύει και ο αμερικανικός παράγων, όπως μας επιβεβαίωσε ανώτερος διπλωμάτης των ΗΠΑ με πείρα στα ζητήματα της Ελλάδος, όσο για την Ευρώπη, ούτε λόγος να γίνεται αφού εκείνη το ζητά με επιτακιτκό -και σε ορισμένες περιπτώσεις -άκομψο πολιτικά τρόπο, λες και απευθύνονται σε υπηκόους και υποτελείς...
Θα σας κρατάμε ενημέρους για κάθε εξέλιξη. Μείνετε εδώ και παρακολουθείτε τα γεγονότα και τις εξελίξεις μόνον από πραγματικά ανεξάρτητα και αδέσμευτα site και BLOG. Στις επόμενες ώρες θα αναρτηθεί νέο ρεπορτάζ με όσα στοιχεία μαζέψουμε από πληροφορίες που διασταυρώνονται διαρκώς από ένα επιτελείο φίλων και συνεργατών. Να είστε εδώ θα σας κρατάμε ενήμερους.  
Με πληροφορίες ομάδας συνεργατών και πολιτικών συντακτών
Read more

Τζούμ ταρατατζούμ! Σήμερα εκλογές;

Έρχεται και η γη θα τρέμει…

http://olympia.gr
Read more

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Τρία υπουργεία στο ΛΑΟΣ προσφέρει ο πρωθυπουργός!


Aποκάλυψη βόμβα!
Τρία υπουργεία προσφέρει ο πρωθυπουργός στο ΛΑΟΣ  για ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, είτε γίνουν πρόωρες εκλογές, είτε όχι!
Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει αφ ενός μεν τη  καλή χημεία που έχει αναπτυχθεί τελευταία ανάμεσα στους δύο Γιώργηδες-τον Παπανδρέου και τον Καρατζαφέρη-αλλά  και τις πληροφορίες που θέλουν τον αμερικανικό παράγοντα  να βλέπει θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Έτσι πολύ σύντομα αναμένεται να βρεθούν με υπουργικούς θώκους οι κ.κ Αθανάσιος Πλεύρης, Μάκης Βορίδης και ο ίδιος ο Καρατζαφέρης!
Read more

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η βροχή - Οπισθοδρομική Κομπανία

Read more

Kαραμανλής σε Σαμαρά: "Μην μασήσεις στις μπλόφες του Γιώργου"


Τι λένε οι γνωστοί-άγνωστοι κύκλου του πρώην πρωθυπουργού


Μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά να μην… μασήσει στην πιθανή μπλόφα του Παπανδρέου περί συναίνεσης ή προσφυγής της χώρας σε πρόωρες κάλπες έστειλε ο Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τους γνωστούς-άγνωστους κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, ο Καραμανλής πιστεύει  πως ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να «εκβιάσει» την συναίνεση Σαμαρά, ρίχνοντας στο τραπέζι ακόμη και την ιδέα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Θεωρεί, δε, πως ο Γιώργος θα χρησιμοποιήσει το δόλωμα των πρόωρων εκλογών στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα πρέπει να «τσιμπήσει», μένοντας σταθερός στις απόψεις του.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/154463/Default.aspx
Read more

Δεκάδες χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα μέσω Facebook, μέχρι τα ξημερώματα έδωσαν νέο ραντεβού για σήμερα στις 18:00: “Ειμαστε ξύπνιοι, είναι ώρα να φύγουν!” – Αποκλειστικές φωτογραφίες



Οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν ήδη!
Περιπου 30.000 λαού στην πλατεία Συντάγματος και ο κόσμος πληθαίνει συνεχώς! Η μαζική συμμετοχή στελνει ηχηρό μήνυμα, σε μια περίοδο έντονης ρευστότητας και αβεβαιότητας για το πολιτικό μέλλον.
Το ραντεβού έχει ανανεωθεί για σήμερα το απόγευμα στις 6. Με τη φράση “η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε… Η σκυτάλη πέρασε σε σας” οι δημιουργοί της σελίδας στο facebook δηλώνουν ότι η χθεσινή συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή. Πολλοί διανυκτέρευσαν στο Σύνταγμα και βρίσκονται ακόμη εκεί. Οι δρόμοι πάντως στο κέντρο της Αθήνας είναι ανοικτοί.
Ο ξεσηκωμός έγινε μέσω του Διαδικτύου, γεγονός που εξηγεί γιατί οι περισσότεροι απο τους συγκντρωμενους είναι νέοι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά μια τόσο μαζική συγκνετρωση δεν έχει περιβληθει κομματικό μανδύα. Το μοναδικό πανό που κρατούν οι διαδηλωτές είναι γραμμένο στα Ισπανικά δείγμα της έμπνευσης που αντλούν οι διαδηλωτές απο τους Αγανακτισμένους της Puerta del sol στη Μαδρίτη. Estamos despiertos. Ya es Ora de que se vayan, γράφει το πανο. “Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι, είναι ώρα να φύγουν”. Το zoom news είναι εκεί και θα σας ενημερώνει.


Σημειωτέο ότι γύρω στις 8 έφτασε στην πλατεία Συντάγματος μέσω της οδού Σταδίου η πορεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Σύσσωμος ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος αποδοκίμασε την εμφανή προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να ενοποιηθεί με τη μάζα του κόσμου στη πλατεία και επανέλαβε ότι δεν θέλει κανένα κόμμα ή συνδικαλιστική οργάνωση να σηκώνει πανό στη σημερινή διαδήλωση.
Στις 20:30 ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος προσέγγιζε τις 40.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φωτορεπόρτερ που εργάζονται για τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατούσε είναι ότι οι συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν συνεχώς να αναρτήσουν φωτογραφίες στο facebook αλλά το σύστημα της κινητής τηλεφωνίας είχε καταρρεύσει με αποτέλεσμα να μη μπορούν να ανεβάσουν καμία αλλά ούτε καν να πάρουν τηλέφωνο!



Υπήρχε ένα πανό που έλεγε “Jeffry go home”, κάποιοι με μπλουζάκια “η καμαριέρα αντιστάθηκε”, πανό “Ο Λεωνίδας είπε ελάτε να τα πάρετε και ο Τζέφρι είπε ελάτε να σας τα δώσουμε”
Read more