Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Αναβάλεται η σύσκεψη των αρχηγών με Παπαδήμο


Αναβάλεται η σύσκεψη των αρχηγών με Παπαδήμο Απρόσμενη εξέλιξη λαμβάνουν οι διαβουλεύσεις στο κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αναβάλεται.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα γίνει αύριο το μεσήμερι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Παπανδρέου – Τρόικας στις 16.00 στη Βουλή
Διαβάστε και τι έγραψε στο twitter ο Διευθυντής Ειδήσεων του Mega:

http://www.tsantiri.gr/politiki/anavalete-i-siskepsi-ton-archigon-me-papadimo.html
Read more

Η επανάσταση των Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ & ΝΔ αλλάζει τα δεδομένα;

Μέχρι στιγμής, οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή τους με όσους δέχονται να το "κούρεμα". Υπάρχει και ένα ποσοστό 30-40% που δεν δέχονται το "κούρεμα".
 Χθες το πρωί μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ιδιωτικού και του επίσημου τομέα, στις οποίες συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του IIF υπό τον κ. Τσάρλς Νταλάρα, οι εκπρόσωποι του διεθνούς οίκου Blackstone και του νομικού γραφείου Allen & Overy, οι εκπρόσωποι της Τρόικα υπό τον κ. Τόμσεν και ο κ. Ζανιάς για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου, με τον Λ.Παπαδήμο να δέχεται τον επάισχυντο όρο του αγγλικού δικαίου, το οποίο εφεξής θα διέπει τον δανεισμό.
Ο.Γ.Παπανδρέου και ο Γ.Καρατζαφέρης θα πούν "ναι σε όλα", το θέμα είναι τι θα πει ο Α.Σαμαράς, αλλά τα πράγματα δεν είναι πλέν τόσο απλά, μετά την "επανάσταση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και την καταψήφιση πολλών άρθρων του πολυνομοσχεδίου.
Η ανεξαρτητοποίηση καιι η επίδειξη πνεύματος αυτοσυντήρησης μπορεί να μην έχει να προσδκοκώμενα αποτελέσματα. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι "ελέγχει την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ", ούτε ο τύποις πρόεδρος του κόμματος Γ.Παπανδρέου, ούτε οι δελφίνοι".
Είναι τραγελαφικό, αλλά το μοναδικό πράγμα που τους συγκινεί δεν είναι πλεόν η άρνηση σε όσα ζητάει η τρόϊκα για να σωθεί η πατρίδα, αλλά μήπως και διασωθούν οι ίδιοι στις επικείμενες εκλογές όπου από τους 152 δεν προβλέπεται να επιβειώσουν πάνω από 20-25 στη νέα Κ.Ο. που βάσει όλων των δημοσκοπήσεων δεν θα δώσει περισσότερο από 40-50 βουλευτές συνολικά.
Αλλά αν αυτό ισχύει για το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει για τη Ν.Δ.: Η μαζική αποχώρηση βουλευτών της κατά την ίδια ψηφοφορία, δείχνει ότι και οι της Ν.Δ. αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τους ψηφοφόρους τους.
Στο ΛΑΟΣ βλέπουν έχει αρχίσει με πολύ δυναμικά στοιχεία η υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος στις δημοσκοπήσεις κια η κατάσταση θα επιδεινωθεί σίγουρα, αφού το κόμμα δεν διαθέτει παραδοσιακή εκλογική βάση. Οι συνήθεις "λεονταρισμοί" του Γ.Καρατζαφέρη περί "αποχώρησης από την κυβέρνηση" μόνο άσχετοι δεν είναι με το συγκεκριμένο γεγονός.
Δηλαδή θέλουμε να πούμε ότι και σήμερα να συμφωνήσουν οι αρχηγοί, δεν αίναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν οι Κ.Ο., τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων.
Όλα λοιπόν είναι ανοικτά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32937&Itemid=131

"Να δεχθούν όλες τις απαιτήσεις της τρόϊκας σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει ούτε PSI, ούτε δανειακή σύμβαση", θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Λ.Παπαδήμος απόψε στην συνάντηση που θα έχει μαζί τους.
Read more

Η Naomi Klein για την κυβέρνηση Παπαδήμου: "Είναι από τις στιγμές που η μάσκα πέφτει τελείως"

thumb
«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθεί η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού, μια από αυτές είναι και η ιστορία του πώς να δεθούν τα χέρια της δημοκρατίας…». Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας, Naomi Klein, επιχειρεί μια περιγραφή της απόπειρας αλλαγής των «κανόνων» της πολιτικής σκακιέρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.
Η συγγραφέας του εξαιρετικού βιβλίου «το Δόγμα του Σοκ» σχολιάζει τις επιταγές της τρόικας, προχωρά σε συγκρίσεις και παρουσιάζει μια διαφορετική ερμηνεία των όσων συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, βασισμένη σε ιστορικά αντίστοιχα παραδείγματα.
Παρακολουθείστε ένα μικρό απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε η Naomi Klein, στους Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη για το νέο ντοκιμαντέρ που προετοιμάζουν, με τον τίτλο «Catastroika».


http://topontiki.gr/article/29180
Read more

Μια καλά σχεδιασμένη πορεία η οποία δείχνει να φτάνει στην ολοκλήρωσή της

is
Quantcast
Αν κάνει κάποιος μια σχετικά γρήγορη έρευνα –πράγμα πολύ εύκολο σήμερα- θα διαπιστώσει, πως από άκρο σε άκρο στον πλανήτη όλοι μιλούν για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, που είναι ίσως ποιο γνωστή με τους αγγλικούς όρους: New Order.
Πως γίνεται αυτό που κάποτε προκαλούσε το ειρωνικό μειδίαμα σε ορισμένους να αποτελεί σήμερα κεντρικό θέμα συζητήσεων σε όλους σχεδόν τους κύκλους, παγκόσμια;
Η εξήγηση είναι απλή: Διότι αποτελεί μια πραγματικότητα!
Μια εφιαλτική πραγματικότητα που συλλήφθηκε σαν ιδέα σε κάποια αρρωστημένα μυαλά μεταξύ των ναζιστών του Γ’ Ράιχ, και κατέληξε να γίνει στόχος της σημερινής ελίτ.
Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γύρω από αυτό το θέμα, που θα ήταν σίγουρα βαρετό να επαναλάβω εδώ κάποιο σχετικό ιστορικό και τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την γέννηση και την εξάπλωση αυτής της ιδέας. Αυτό που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους αναγνώστες θα είναι μάλλοντο δια ταύτα. Το τι περιλαμβάνει δηλαδή αυτή η Νέα Τάξη και σε ποιο βαθμό μπορεί να μας αφορά.
Θα μπορούσα να περιγράψω αυτό το δια ταύτα ως εξής:
Εγκαθίδρυση μιας Διεθνούς Διακυβέρνησης, δηλαδή συγκέντρωση Εξουσίας στα χέρια μιας μικρής ολιγαρχίας που θα κυβερνάει όλο τον Κόσμο. Αυτό σημαίνει:
  • Κατάργηση της Εθνικής Κυριαρχίας Λαών, Εθνών και Κρατών και τη μεταβίβαση της στη «Διεθνή Διακυβέρνηση» (World Government). Αυτό σημαίνει την κατάργηση της Δημοκρατίας μέσα από την κατάργηση της ουσιαστικής έννοιας του Κυρίαρχου Λαού.
  • Κατάργηση της οντολογικής υπόστασης του ανθρώπου που προσδιορίζεται από την ελευθερία βούλησης και την μετατροπή του σε άτομο που προσδιορίζεται από “πολιτική ορθότητα”, από στερεότυπα που κατασκευάζει και προωθεί δηλαδή η Διεθνής ολιγαρχική Εξουσία.
Επειδή κανένας λαός και κανένας άνθρωπος δεν θα αυτοχειριαζόταν, επιλέχτηκε για την επιτυχή εφαρμογή αυτού του σχεδίου η παλιά μέθοδος της Δημαγωγίας και της Σοφιστίας, με εφαρμογές που επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία.
Τελικός στόχος: Η μεταφορά του Κρατικού Πλούτου και η Δήμευση μέρους του Ιδιωτικού, για μεταφορά του σε ξένα κέντρα αποφάσεων (γιατί άραγε αυτή η ξαφνική στροφή προς τον χρυσό;).
Τα μέσα:
  1. Κατάργηση του κυριαρχικού δικαιώματος των Κρατών να Δημιουργούν (τυπώνουν) Χρήμα, με συνέπεια τα κράτη να δανείζονται και να χρωστούν αυτά που θα τύπωναν τσάμπα χωρίς να τα χρωστούν σε κανένα. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει με ειρηνικά μέσα, τότε ενεργοποιείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ και επιβάλλεται δια της βίας.
  2. ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΣΟΦΙΣΤΙΑ, ΜΕ ΥΦΟΣ ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ που δήθεν δεν επιδέχεται αντιρρήσεις, προς ένα Λαό που δεν μπορεί να έχει –στο σύνολο- ως γνωστικό αντικείμενο την Γεωπολιτική και την Οικονομία, που θα αναγγέλλουν, ότι αυτά που γίνονται είναι …η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Για τον σκοπό αυτό έχουν ενεργοποιηθεί τα ΜΜΕ, το Χόλιγουντ, καθώς και διάφοροι …«στοχαστές».
Μήπως όλα αυτά ακούγονται κάπως γνωστά σ’ εμάς που ζούμε σ’ αυτή τη γωνιά του πλανήτη; Μήπως περιγράφουν λίγο πολύ αυτά που βιώνουμε τα τελευταία –τουλάχιστον- δύο χρόνια; Είναι μήπως σύμπτωση; (Βλέπε εδώ)
Αν κάποιοι εξακολουθούν να έχουν ερωτηματικά και αμφιβολίες, ας ρίξουν μια ματιά σε αυτά που έγραφε ο ΔΟΛ στο «έγκριτο» ΒΗΜΑ τον Απρίλιο του 2009:

«Οι ΗΠΑ του Ομπάμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ του Μπους, αλλάζουν πολιτική:αντιμετωπίζουν ήδη πρακτικές παγκόσμιας διακυβέρνησης. Με τους άλλους. Σίγουρα, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις φυσικές καταστροφές, την αντιμετώπιση πάντα πιθανών πανδημιών, καθώς και για μια αποδεκτή ανάπτυξη, σαφές είναι ότι επιβάλλεται η ατομική συμβολή κάθε πολίτη και κάθε χώρας. Αλλά χωρίς παγκόσμιες λύσεις δεν θα υπάρξει σωτηρία.
Η παγκοσμιοποίηση έχει συντελεστεί.
Δεν είναι μόνο κάτι το απαράδεκτο, κι ας περιλαμβάνει και τα απαράδεκτα που ζούμε με την κρίση. Γιατί είναι συνάμα ο μονόδρομος (μάλιστα!) της επιβίωσης όλων. Η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μία, δεξιά και καταδικαστέα. Μπορεί, αν το θελήσουμε, να είναι πολυπολιτισμική, προοδευτική και συνεπώς θετική και σωτήρια με τους όρους μιας δημοκρατικής παγκόσμιας συλλογικής διακυβέρνησης για ό,τι είναι αναγκαίο.
Οι “εθνικές λύσεις” είναι κίνδυνος. Τις προπαγανδίζουν οι εξίσου καθυστερημένες αριστερά και δεξιά. Όμως, οδηγούν στα χειρότερα. Κυρίως όλους εμάς τους μικρούς που δεν έχουμε καν πειστικούς “συνοριοφύλακες”!»
Και για τους ποιο δύσπιστους, ας δούμε κάποιες σκέψεις από την προεκλογική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ:
«Αποβλέπουμε στη διαμόρφωση ενός πολυμερούς συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης, δημοκρατικά νομιμοποιημένου, με κέντρο έναν αναβαθμισμένο Ο.Η.Ε. Οι μονομερείς επεμβάσεις διαιωνίζουν το πρόβλημα, τροφοδοτούν τη βία, υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτισμών.»
(Βλέπε εδώ περίπου στη μέση, κάτω από τον υπότιτλο: «Η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα»)
Ήταν αυτή μια πρόσφατη στροφή στους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ; Τα πράγματα δείχνουν πως όχι.
Ένας από τους τομείς του Κινήματος από το 2005, ήταν Η «Επιτροπή Παγκόσμιας Προοδευτικής Διακυβέρνησης & Διεθνούς Αλληλεγγύης», με συντονιστή τον επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ Σωτήρη Μουσούρη, ο οποίος είχε διατελέσει επίσης αναπληρωτής Γ.Γ. του ΟΗΕ (βλέπε εδώ).
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Μήπως δεν φανερώνουν μια καλά σχεδιασμένη πορεία η οποία δείχνει να φτάνει στην ολοκλήρωσή της;
Υπάρχει κάποιος που εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες;
Τότε ας παρακολουθήσει με προσοχή τα όσα έχει να μας πει ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας ελίτ:

Πηγή
http://filologos10.wordpress.com/2012/01/28/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b5-2/
Read more

Αναιρέθηκε η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη



Αναιρέθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου λόγω μη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης. Σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος  Κονταξής. Η υπόθεση αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, το οποίο φέρεται να τέλεσε ο Π. Ψωμιάδης μειώνοντας πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατήριο υγρών καυσίμων για νοθεία καυσίμων. Μάλιστα, με βάση την καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο Π. Ψωμιάδης είχε τεθεί σε αργία με απόφαση του γενικού γραμματέα Μακεδονίας – Θράκης.
πηγή: πρώτο θέμα – δείτε εδώ την είδηση ολόκληρη
http://www.ethemis.gr/anerethike-i-katadikastiki-apofasi-se-varos-tou-panagioti-psomiadi/
Read more

Tο τελεσίγραφο από την Γερμανική κυβέρνηση

Read more

ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ!!!


ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟ ΤΟΥΣ.!!!!

«Ναι» σε όλα, από όλους θα ζητήσει ο Παπαδήμος.!!!

Με όλα τα κρίσιμα θέματα για τη χώρα να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και τις απαιτήσεις της Τρόικα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού και μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα συναντηθεί στις 5 το απόγευμα με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός έχει «ραντεβού» στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ώστε να υπάρξει συμφωνία από όλους για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/01/blog-post_28.html
Read more

FT: Εκχώρηση κυριαρχίας του προϋπολογισμού σε επίτροπο, με συνταγματική ρύθμιση...

Σύμφωνα με τους  Financial Times,
Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα, να εκχωρήσει την εθνική  κυριαρχία του προϋπολογισμού και των δαπανών στην ευρωζώνη...
σε "Επίτροπο προϋπολογισμού", για να εξασφαλίσει την δεύτερη δανειοδότηση των  130 δις € , σύμφωνα με αντίγραφο της πρότασης που παραθέτουν οι Financial Times.
Διαβάστε τι λέει σε γενικές γραμμές το "πιστοποιητικό συμμόρφωσης":


Η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να τεθεί κάτω από ένα αυστηρό σύστημα διεύθυνσης και ελέγχου. Με δεδομένη την απογοητευτική συμμόρφωση μέχρι στιγμής, η Ελλάδα πρέπει να αποδεχθεί την μεταφορά της δημοσιονομικής κυριαρχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Ένας Επίτροπος προϋπολογισμού πρέπει να διορίζεται από το Eurogroup με καθήκον να διασφαλίζει τον έλεγχο του προϋπολογισμού. Πρέπει να έχει την εξουσία α) την εφαρμογή ενός κεντρικού συστήματος αναφοράς και παρακολούθησης που θα καλύπτει όλα τα μεγάλα μπλοκ των δαπανών στον ελληνικό προϋπολογισμό, β) να σταματήσει αποφάσεις που δεν είναι σύμφωνες με τους δημοσιονομικούς στόχους που έθεσε η τρόικα και γ) είναι υπεύθυνος να διασφαλίσει συμμόρφωση με τους παραπάνω κανόνες για να δοθεί προτεραιότητα εξυπηρέτησης του χρέους.
Η νέα επιτήρηση και θεσμική προσέγγιση θα πρέπει να διατυπωθεί στο μνημόνιο συμφωνίας (MOU) ως εξής: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβεβαιωμένης από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ, ένα νέος επίτροπος προϋπολογισμό  διορίζεται από το Eurogroup να βοηθήσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ο Επίτροπος θα έχει ευρείες αρμοδιότητες εποπτείας των δημόσιων δαπανών και το δικαίωμα άσκησης βέτο κατά αποφάσεων του προϋπολογισμού δεν συνάδουν με το σύνολο των δημοσιονομικών στόχων και της προτεραιότητας εξυπηρέτησης του χρέους. "Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο νέος μηχανισμός επιτήρησης είναι πλήρως ενσωματωμένος στην εθνική νομοθεσία , κατά προτίμηση μέσω συνταγματικής τροποποίησης."
Διαβάστε ολόκληρο το πιστοποιητικό συμμόρφωσης:
Assurance of Compliance in the 2nd GRC Programme
I. Background
According to information from the Troika, Greece has most likely missed key programme objectives again in 2011. In particular, the budget deficit has not decreased compared to the previous year. Therefore Greece will have to significantly improve programme compliance in the future to honour its commitments to lenders. Otherwise the Eurozone will not be able to approve guarantees for GRC II.
II. Proposal for the improvement of compliance
To improve compliance in the 2nd programme, the new MoU will have to contain two innovative institutional elements on which Greece will have to commit itself. They will become further prior actions for the second programme. Only if and when they are implemented, the new programme can commence:
1. Absolute priority to debt service
Greece has to legally commit itself to giving absolute priority to future debt service. This commitment has to be legally enshrined by the Greek Parliament. State revenues are to be used first and foremost for debt service, only any remaining revenue may be used to finance primary expenditure. This will reassure public and private creditors that the Hellenic Republic will honour its comittments after PSI and will positively influence market access. De facto elimination of the possibility of a default would make the threat of a non-disbursement of a GRC II tranche much more credible. If a future tranche is not disbursed, Greece can not threaten its lenders with a default, but will instead have to accept further cuts in primary expenditures as the only possible consequence of any non-disbursement.
2. Transfer of national budgetary sovereignty
Budget consolidation has to be put under a strict steering and control system. Given the disappointing compliance so far, Greece has to accept shifting budgetary sovereignty to the European level for a certain period of time. A budget commissioner has to be appointed by the Eurogroup with the task of ensuring budgetary control. He must have the power a) to implement a centralized reporting and surveillance system covering all major blocks of expenditure in the Greek budget, b) to veto decisions not in line with the budgetary targets set by the Troika and c) will be tasked to ensure compliance with the above mentioned rule to prioritize debt service.
The new surveillance and institutional approach should be formulated in the MoU as follows: “In the case of non-compliance, confirmed by the ECB, IMF and EU COM, a new budget commissioner appointed by the Eurogroup would help implementing reforms. The commissioner will have broad surveillance competences over public expenditure and a veto right against budget decisions not in line with the set budgetary targets and the rule giving priority to debt service.” Greece has to ensure that the new surveillance mechanism is fully enshrined in national law, preferably through constitutional amendment"
Read more

Ο λαός μας λέει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι του, του Χρήστου Κυργιάκη

Ο λαός μας λέει πως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι του
 

Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
 
Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις οι φορές που διάφορα κορυφαία στελέχη του κυρίαρχου πολιτικού μας συστήματος έχουν προβεί και συνεχίζουν να προβαίνουν σε δηλώσεις οι οποίες προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα απορίας, οργής, αγανάκτησης και θυμηδίας.

Τις περισσότερες φορές, κάνουμε το λάθος να τις προσπερνάμε εύκολα, αποδίδοντάς τις είτε στο «εκρηκτικόν του χαρακτήρος» εκείνου που έκανε τη δήλωση, είτε σε «αποκοτιά» είτε, τέλος, σε «πολιτική» παρορμητικότητα.

Δηλώνει, ας πούμε, ο κύριος Πάγκαλος, ότι «μαζί τα φάγαμε» και ότι «οι αγανακτισμένοι είναι
μ@λ@κες», ο κύριος Παπαδόπουλος ότι «η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι άχρηστοι», ο κύριος Ρομπόπουλος ότι «ψήφισα χωρίς να γνωρίζω τι έγραφε το μνημόνιο», ο κύριος Χρυσοχοΐδης ότι «ψήφιζα με το πιστόλι στον κρόταφο, χωρίς να γνωρίζω τι έγραφε το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες δουλειές», ο κύριος Λοβέρδος ότι «θα γίνει μακελειό, αν πειράξουν τον Παπανδρέου», ο κύριος Σημίτης ότι «ήταν πολιτικό λάθος η υπογραφή του μνημονίου», ο κύριος Βενιζέλος ότι «κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά στην αρχή της κρίσης», η κυρία Διαμαντοπούλου ότι «πρώτα ο μαθητής» αλλά στην πράξη να εφαρμόζει το «πρώτα οι φωτοτυπίες», o κύριος Άδωνις Γεωργιάδης ότι «αυτοί είναι κομμουνιστές, δεν είναι πολίτες» και πάει λέγοντας, με τα παραδείγματα να μην έχουν τελειωμό.

Πέρα από το γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω ενδιαφέρονται για την πολιτική τους επιβίωση και τη συνέχιση της πολιτικής στους σταδιοδρομίας, υπάρχει αναμφισβήτητα και η πρόθεσή τους να εγκαθιδρύσουν μια καινούρια πρακτική στα πολιτικά ήθη και τις πολιτικές συνήθειες του τόπου. Μια πρακτική που θα βασίζεται στη λογική ότι «Μπορώ να λέω και να κάνω ότι θέλω χωρίς να έχω το άγχος να λογοδοτήσω πολιτικά». Καλά για το ποινικό μέρος υπάρχει βλέπετε η βουλευτική ασυλία, αν και το ζητούμενο δεν είναι η ποινική τους δίωξη αλλά η πολιτική τους καταδίκη.

Γιατί να μπορεί ο κύριος Πάγκαλος να με βρίζει, χωρίς συνέπειες;

Γιατί να μπορεί να με απειλεί ο κύριος Λοβέρδος με πρόκληση μακελειού, χωρίς συνέπειες, μπαίνοντας, μέσω των ΜΜΕ απρόσκλητος στο σπίτι μου;

Γιατί να με καταδικάζει ο ίδιος υπουργός με τις υπογραφές του, σε ανυπαρξία ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, χωρίς να έχει συνέπειες και να αποφασίζει για παράδειγμα, πάλι χωρίς συνέπειες, πως δικαίωμα φυσικοθεραπείας και μάλιστα κουτσουρεμένης, θα έχουν τα άτομα που χρήζουν ειδικής αγωγής, μόνο μέχρι τα δεκαοχτώ τους και μετά ας κόψουν το σβέρκο τους τα ίδια και οι οικογένειές τους. Αν τον απειλήσω με πρόκληση μακελειού, θα επέμβουν οι άνθρωποι της προσωπικής του φρουράς ή όχι;

Ακούμε τον κύριο Χρυσοχοΐδη να λέει ότι παραδέχτηκε πως δεν είχε ιδέα για το τι έγραφε το μνημόνιο αλλά το ψήφισε γιατί του είχαν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Βέβαια, θεώρησε σωστό, να μην παραιτηθεί, ούτε να διαμαρτυρηθεί δημοσίως για τον εκβιασμό, αλλά να στρέψει το πιστόλι, από τον δικό του κρόταφο, στον κρόταφο του ελληνικού λαού. Συγνώμη, αλλά αυτό συνιστά, το λιγότερο, προσβολή της νοημοσύνης μας και λέγεται για να δικαιολογήσει την προτίμηση του κυρίου υπουργού στο να διαφυλάξει τη θέση του παρά να παραιτηθεί με αξιοπρέπεια. Και έρχεται ο ίδιος, εν κατακλείδι, να βαφτίσει την παραπάνω παραδοχή του ως γενναία πολιτική στάση και χτύπημα στο στομάχι του πολιτικού κατεστημένου.

Μα για ποιο στομάχι μιλάει όταν εδώ και χρόνια το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας έχει αποδείξει ότι διαθέτει μόνο χοντρούς γοφούς που εφαρμόζουν απόλυτα σε αναπαυτικές πολυθρόνες;

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άλλη «καραμέλα» πως τάχα «σώζουν» τη χώρα χωρίς να απολογούνται για το ότι «σκοτώνουν» τους πολίτες.

Δεν πρέπει όλοι αυτοί να πάρουν απάντηση; Πρέπει και μάλιστα, τώρα, σήμερα. Όσο δεν απαντάμε αντιστεκόμενοι στους δρόμους, θα βγαίνουν ένας-ένας παριστάνοντας, πότε τα θύματα και πότε τους Σωτήρες ζητώντας στην αρχή συγχώρεση και μετά ευγνομωσύνη. 

Χρήστος Επαμ. Κυργιάκηςxrkyrgiakis@yahoo.gr
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=55994
Read more

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - Νέες διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Βασ. Σοφίας 15
106 74, Αθήνα
Τηλ.: 213-1313394, -378, -373, -212
Fax : 210-3389143
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για την κατάταξη των υπηρετούντων υπαλλήλων στους βαθμούς βάσει των μεταβατικών διατάξεων (άρθρο 28) του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α’/ 27-10-2011)
Κατόπιν πολλών ερωτημάτων δημοσίων υπηρεσιών και σε συνέχεια της υπ΄ αριθ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.31.17/882/οικ. 21500/31.10.2011 (ΑΔΑ:45ΒΣΧ-Β5Α) εγκυκλίου μας και προκειμένου να εφαρμοστούν ορθά και με ενιαίο τρόπο οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4024/2011, σας διευκρινίζουμε τα εξής:
- Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ως άνω νόμου, δεν κάνουν διάκριση μεταξύ δοκίμων ή μη, αλλά παρέχουν το δικαίωμα σε όλους τους υπηρετούντες υπαλλήλους να καταταγούν στους νέους βαθμούς ανάλογα με το συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας τους.
Το γεγονός ότι ορισμένοι δόκιμοι υπάλληλοι θα καταταγούν σε βαθμό ανώτερο του εισαγωγικού, λόγω αναγνωρισμένης προϋπηρεσίας για τη μισθολογική τους εξέλιξη ή λόγω αναγνωρισμένου και συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου, δεν έχει ως συνέπεια την απαλλαγή τους από τη διετή δοκιμαστική υπηρεσία, την οποία υποχρεωτικά πρέπει να διανύσουν προκειμένου να μονιμοποιηθούν.
Ως εκ τούτου, οι υπηρετούντες την 1-11-2011 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου) δόκιμοι υπάλληλοι θα καταταγούν βάσει της αναγνωρισμένης τους υπηρεσίας λαμβάνοντας επίσης υπόψη και την κατοχή τυχόν αναγνωρισμένου και συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και θα διανύσουν το υπολειπόμενο διάστημα της δοκιμαστικής τους υπηρεσίας στο βαθμό κατάταξής τους.
- Όσον αφορά την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 28 σχετικά με την κατάταξη των υπαλλήλων που έχουν κάνει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία μετά την κτήση του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας, ως ημερομηνία για τον υπολογισμό του πέραν της δεκαετίας χρόνου, θα ληφθεί υπόψη η ημερομηνία κτήσης του τυπικού προσόντος της ανώτερης κατηγορίας.
Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους που έχουν κάνει μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία, για τους οποίους ο μη υπολογισμός στο συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας τους του μισού του πέραν της δεκαετίας χρόνου που διανύθηκε με τυπικό προσόν κατώτερης κατηγορίας, θα είχε ως συνέπεια την κατάταξή τους σε βαθμό χαμηλότερο απ’ αυτόν που θα κατατάσσονταν εάν παρέμεναν σε χαμηλότερη κατηγορία, η κατάταξή τους τελικά θα γίνει δυνάμει της επιφύλαξης που θέτει η διάταξη της παρ.3, δηλ. στο βαθμό που θα κατατάσσονταν αν παρέμεναν στην κατώτερη κατηγορία χωρίς ωστόσο να υπολογίζεται και πλεονάζων χρόνος στο βαθμό αυτό.
Άλλωστε, εάν αναγνωριστεί ο πλεονάζων χρόνος και στις περιπτώσεις ενεργοποίησης της ως άνω επιφύλαξης, θα προκύψουν φαινόμενα άνισης μεταχείρισης μεταξύ αφενός των υπαλλήλων για τους οποίους δεν θα εφαρμοστεί η σχετική επιφύλαξη και αφετέρου των υπαλλήλων που εμπίπτουν στην επιφύλαξη αυτή και θα καταταγούν εξ αυτού του λόγου σε ανώτερο βαθμό.
- Η κατάταξη των υπαλλήλων που κατά την 1.11.2011 ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν επιλογής από το αρμόδιο όργανο και έχουν τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 7, ήτοι τουλάχιστον 20 έτη υπηρεσίας, γίνεται στο Βαθμό Α΄, λαμβάνοντας ως αφετηρία για τον υπολογισμό του πλεονάζοντος χρόνου στο βαθμό αυτό το όριο της παρ. 7 του άρθρου 7, δηλ. τα είκοσι (20) έτη υπηρεσίας.
Επίσης, όσοι υπάλληλοι τοποθετήθηκαν ως προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τις Περιφέρειες βάσει των διατάξεων της παραγράφου 1β του άρθρου 51 του ν. 3905/2010, εμπίπτουν στην έννοια της διάταξης της παρ. 1 του άρθρου 28 και θα καταταγούν στο βαθμό Α’, καθόσον κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του Κεφαλαίου Β’ του νόμου αυτού ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης και ορίστηκαν από το όργανο το οποίο προβλέφθηκε εν προκειμένω ως αρμόδιο από τις εν λόγω διατάξεις του ν. 3905/2010.
- Για την κατάταξη των υπαλλήλων που έχουν αθροιστικά τις ιδιότητες του κατόχου αναγνωρισμένου και συναφούς διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου και του αποφοίτου της Ε.Σ.Δ.Δ. ή Ε.Σ.Τ.Α., σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 1 του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» θα εφαρμοστεί η ευνοϊκότερη ρύθμιση, καθώς και η μισή χρονική ρύθμιση της επόμενης ευνοϊκότερης ρύθμισης.
- Τέλος, η βαθμολογική κατάταξη των αποφοίτων της ΚΑ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Ε.Σ.Δ.Δ και της Δ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Ε.Σ.Τ.Α. κατά το διορισμό τους στις υπηρεσίες, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 6 του ν.4024/2011, ήτοι θα καταταγούν στο Βαθμό Δ’, με πλεονάζοντα χρόνο τον χρόνο φοίτησής τους στις ως άνω Σχολές.
Κατόπιν τούτου, όσες Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού διαπιστώσουν ότι η κατάταξη των υπαλλήλων τους δεν έγινε σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα πρέπει να προβούν στη διόρθωση των συγκεκριμένων διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης των υπαλλήλων τους.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού των Υπουργείων παρακαλούνται να κοινοποιήσουν άμεσα την παρούσα εγκύκλιο στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που εποπτεύουν και να παράσχουν κάθε συνδρομή για την εφαρμογή της.

Ο Υφυπουργός
Ντίνος Ρόβλιας
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=56051
Read more

Το ντοκουμέντο του εκβιασμού



Ρεπορτάζ: Θάνος Κολοβός
Το καθεστώς τρόμου το οποίο βίωναν τα θύματα των αδίστακτων τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αλλά και η εξήγηση για την δυσεξήγητη «ομερτά» γύρω από την ύπαρξη της Μαφίας, αναδεικνύεται από την περίπτωση ενός επιχειρηματία που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr.
Ο Μ.Μ. ο οποίος έχει απευθυνθεί στις αστυνομικές Αρχές αλλά δεν έχει καταθέσει ενόρκως παρά μόνο προφορικά, δανείστηκε από το Μάρκο Καραμπέρη 40.000 ευρώ. Μέσα σε δυο χρόνια υποχρεώθηκε να επιστρέψει 80.000 ευρώ που αντιστοιχούν στο αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους, ποσά για τα οποία έδωσε στον «πατερούλη» τραπεζικές επιταγές ως εγγύηση.

Η ανακοπήΣτις 26 Αυγούστου 2010, το θύμα αντέδρασε. Προσπάθησε να σπάσει την ομερτά. Κατέθεσε αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με κοινοποίηση στην Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την οποία γνωστοποιούσε ότι κινδύνευε να χάσει την κατοικία του από έκδοση διαταγών πληρωμής των ανωτέρω τραπεζικών επιταγών από τον Μάρκο Καραμπέρη.

Σύμφωνα με έγγραφο της ανακοπής ο Μ.Μ. κατονομάζει τους Μάρκο Καραμπέρη και τον υπάλληλο του, Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη, ως τοκογλύφους, από τους οποίους δανειζόταν με τοκογλυφικούς τόκους 10% μηνιαίως ή 120% τον χρόνο.

Στην τελευταία σελίδα της αίτησης ανακοπής ο επιχειρηματίας γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Καραμπέρη και του υπαλλήλου του για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθησιν όπως επίσης και αγωγή.

Δείτε την αίτηση ανακοπής

Το περίστροφοΜια μέρα αργότερα, στις 27 Αυγούστου 2010, ο Μάρκος Καραμπέρης ενημερωμένος για την αίτηση ανακοπής του Μ.Μ. τον κάλεσε στο γραφείο του για να βρουν μια συμβιβαστική λύση.

Όταν ο γνωστός επιχειρηματίας πηγαίνει στο ραντεβού, παρουσία των Δημήτρη Λαμπάκη και του δικηγόρου του Μ.Μ., ο Καραμπέρης τοποθετεί πιστόλι στο κεφάλι του και εκβιαστικά τον αναγκάζει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναιρούνταν τα καταγγελλόμενα της αίτησής ανακοπής.

Ο Μ.Μ. δεν καταγγέλλει το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές αλλά υπογράφει τη δήλωση με την αιτιολογία ότι όλα όσα είχε ισχυρισθεί μια ημέρα νωρίτερα, ήταν αποκυήματα της φαντασίας του προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να αποπληρώσει τα νόμιμα χρέη του στον Καραμπέρη.

Δείτε την υπεύθυνη δήλωση


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην Αστυνομία ο Μ.Μ. το έγγραφο της ανακοπής κοινοποιήθηκε πρώτα στον Μάρκο Καραμπέρη με αποτέλεσμα μια μέρα μετά να τον απειλήσει με περίστροφο.

Η ιστορία του επιχειρηματία συνεχίζεται, αφού στις 31 Αυγούστου 2010 ο Μ.Μ μεταβαίνει στο γραφείο του δικηγόρου του και καταθέτει έκθεση παραίτησης από το δικόγραφο της αίτησης ανακοπής που είχε καταθέσει πριν πέντε μέρες στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
http://poylatrella.blogspot.com/2012/01/blog-post_5566.html?
Read more

Αθωώθηκε ο Εύελπις Χρήστος Φαραντάτος


ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ η στημένη κατηγορία από το σαθρό και καταρρέον ΠΑΣΟΚ που επιδίωκε να αποτάξει από τον στρατό τον «άριστο των αρίστων» εύελπι και να στιγματίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν πέρασε, εφόσον οι ανώτεροι αξιωματικοί που δίκασαν τον Χρήστο Φαραντάτο, στάθηκαν αγέρωχοι στο ύψος των περιστάσεων και ..
ικανοποιήσανε το κοινό περί δικαίου αίσθημα ΑΘΩΩΝΤΑΣ τον ΑΡΙΣΤΟ ΕΛΛΗΝΑ!
Ο ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Μπεγλίτης, γνωστός και από την φραστική του επίθεση σε βάρος των αποστράτων αξιωματικών, με το απαράδεκτο «θα τους πατάξω», προφανώς και επιθυμούσε την καρατόμηση του Χρήστου Φαραντάτου. Η υπόθεση όμως δεν ήταν στα χέρια του πρώην Υπουργού, αλλά σε αυτά των ανώτερων αξιωματικών που έδειξαν την αντρειοσύνη , τον πατριωτισμό τους και την ευθυκρισία τους. ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΒΕΝΤΕΣ!! 

Read more

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Scorpions - Wind Of Change

Read more

«Έρχονται μεγάλες και βίαιες ταραχές στην Ελλάδα»


«Έρχονται μεγάλες και βίαιες ταραχές στην Ελλάδα» Εικόνες Αργεντινής «βλέπει» για την Ελλάδα του μέλλοντος το Reuters. Σύμφωνα με δημοσίευμα η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές ανάλογες με την Αργεντινή όταν χρεοκόπησε.
Η χρεοκοπία της Αργεντινής πριν από μία δεκαετία πυροδότησε σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις, προκάλεσε απώλειες ανθρώπινων ζωών και σοκαριστικές εικόνες με πολίτες να ορμούν στα καταστήματα για πλιάτσικο και να σπάνε τράπεζες.
Η προοπτική αυτό το σενάριο τρόμου να επαναληφθεί, αυτή τη φορά στην Ελλάδα, απασχολεί την Ευρώπη καθώς το σενάριο παραμένει ανοιχτό, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.
Στην καλύτερη περίπτωση, εάν οι ιδιώτες πιστωτές αποχωρήσουν από εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους μία άτακτη χρεωκοπία θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών για κάποιες μέρες για να δώσει στην Αθήνα το χρόνο να αποφύγει την απόσυρση κεφαλαίων διαβεβαιώνοντας τους καταθέτες πως οι δανειστές δεν θα εξαφανιστούν.
Στη χειρότερη περίπτωση, εάν κάνουν πίσω και οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να βυθιστεί σε παρατεταμένο τραπεζικό πάγωμα κεφαλαίων, πιθανές ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης, βία και αυτό που ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος έχει ονομάσει την «κόλαση» της εξόδου από το ευρώ.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
http://www.tsantiri.gr/ellada/erchonte-megales-ke-viees-taraches-stin-ellada.html
Read more

ΠΑΝΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΟΚ! Δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ με 200 έδρεςστην επόμενη Βουλή! Δείτε που θα τις πάρει!!

ΣΟΚ θα προκαλέσει στο πανελλήνιο δημοσκόπηση που θα φιλοξενήσει σε Κυριακάτικη εφημερίδα και αποκαλύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη Βουλή θα πάρει 200 έδρες!!

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ θα πάρει 50 έδρες από τις εκλογές και τις υπόλοιπες 150 έδρες θα τις πάρει από...
επιδρομή σε σχολικές τάξεις...

Μη γελάτε ρε! Δεν ξέρετε τι είναι ικανοί να σκαρφιστούνε αυτοί για να μείνουν στην εξουσία...
Read more

Οπου τους δείτε κυνηγήστε τους!Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα - Νέα συνάντηση αύριο με Κουτρουμάνη

Μισθούς Βουλγαρίας ζήτησε η Τρόικα - Νέα συνάντηση αύριο με Κουτρουμάνη

Αμετακίνητη στις θέσεις της για άμεση λήψη όλων των μέτρων που έχει ζητήσει έμεινε η τρόικα που διεμήνυσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο προς την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει...
να προωθήσει, και μάλιστα αμεσότατα, όλες τις επώδυνες παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Υστερα από συνάντηση τεσσάρων ωρών των επικεφαλής του κλιμακίου με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, οι εκπρόσωποι των πιστωτών ολοκλήρωσαν τις σημερινές επαφές αφήνοντας ένα αυστηρό τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά:
«Πάρτε όλα τα μέτρα χωρίς καθυστέρηση» ήταν η σκληρή γραμμή στην οποία επέμεινε η τρόικα που ζητεί πλέον άμεση εφαρμογή όλων των αλλαγών στα εργασιακά και συγκεκριμένα μειώσεις κατώτατου μισθού, περικοπή στον 13ο και 14ο, κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ – τράπεζες, πάγωμα αυξήσεων, ωριμάνσεων, επιδομάτων, κατάργηση της μετενέργειας στις κλαδικές συμβάσεις, προσφυγή στη Διαιτησία μόνο με τη σύμφωνη γνώμη εργοδοτών – εργαζομένων, μείωση εισφορών και μείωση επικουρικών συντάξεων.
Απέναντι στο ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί του Υπουργείου Εργασίας -της συμφωνίας δηλαδή των κοινωνικών εταίρων- η τρόικα αντέταξε ότι αυτό που προέχει είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας από την εληνική οικονομία.
Μάλιστα στα συγκριτικά παραδείγματα που αναφέρθηκαν για το μισθολογικό κόστος, εκτός από αυτά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, υπήρξε αναφορά και στις ανατολικές χώρες που «είναι δίπλα μας και συνεπώς μας ανταγωνίζονται με πολύ χαμηλότερο κόστος».
«Το θέμα είναι πλέον πολιτικό» ήταν η αντίοδραση του κ. Κουρτρουμάνη που πρόκειται να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Οι δραματικές -όπως εξελίσσονται- συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη με τα στελέχη της τρόικας θα επαναληφθούν αύριο το μεσημέρι.

http://www.ethnos.gr/
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_3205.html?
Read more

Έσκασε η βόμβα: θέτουν προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση, την παραμονή Παπαδήμου ως το Φθινόπωρο !!




Του ανταποκριτή στην Ουάσινγκτον Θάνου Δημάδη

Ζήτημα παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου φέρεται να ζητούν οικονομικοί κύκλοι στην Ουάσινγκτον. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων θα ζητηθεί -ως προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση- οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να συνεχίσουν να στηρίζουν έως τον Σεπτέμβριο την κυβέρνηση, ώστε να έχουν δρομολογηθεί οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητηθεί. 

Κατά τη χθεσινή διυπουργική σύσκεψη ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επεσήμανε τη μεγάλη πίεση χρόνου που ασκεί η τρόικα για να κλείσει η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη διυπουργική τονίστηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο «τραπέζι» τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της επικείμενης σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, επί του δεκασέλιδου σημειώματος που συνετάγη από εκπροσώπους της και ειδικότερα όλες οι πτυχές του εργασιακού και μισθολογικού ζητήματος, καθώς και ο τρόπος κάλυψηςτων αποκλίσεων του προϋπολογισμού του 2011 ύψους 2 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της για το νέο δάνειο 130 δισ. ευρώ η τρόικα ζητά:

• Μείωση των επικουρικών συντάξεων
• Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
• Μειώσεις μισθών
• Καταργήσεις οργανισμών του δημοσίου με απολύσεις υπαλλήλων και
• Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων κατά 25%

Έγινε ακόμη γνωστό ότι το εν λόγω σημείωμα με τις απαιτήσεις των πιστωτών για τη χρηματοδότηση της χώρας έχει δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς και στους εμπλεκόμενους υπουργούς. Για το λόγο αυτό ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να συγκαλέσει νέα σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση το αργότερο μέχρι αύριο Σάββατο.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, επικρατεί αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα και θα έχουν αίσια κατάληξη. Σήμερα Παρασκευή αναμένεται νέα συνάντηση του Λούκα Παπαδημου και του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα.


http://www.skai.gr/

http://e-parembasis.blogspot.com/2012/01/blog-post_7156.html
Read more

Αναβλήθηκαν οι δίκες Γαβαλά και Φυντανίδη!


Αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου του 2012 η δίκη του δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη, ο οποίος συνελήφθη για οφειλές στο Δημόσιο από μή καταβολή ΦΠΑ ύψους 135.000 ευρώ.
Ο συνήγορός του Α. Κούγιας είπε ότι η ημέρα της σύλληψής του δεν είναι τυχαία, αφού μόλις είχε δεχθεί πρόταση για την Προεδρία της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα, η δίκη του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά αναβλήθηκε για τις 9 Φεβρουαρίου.
Είναι η δεύτερη σύλληψη του Γαβαλά, αυτή τη φορά για χρέη πάνω από 7 εκατ. προς το Δημόσιο.
http://olympia.gr/2012/01/27/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1/
Read more

Γιατί η Τρόικα και οι εθνικοί μας προδότες δεν θέλουν να σωθεί η Ελλαδα.

Αυτό είναι ένα ερώτημα που δύσκολα ο πολύς κόσμος μπορεί να απαντήσει αλλά όχι και εμείς. Είναι πέρα από βέβαιο ότι τόσο η συγκυβέρνηση του αίσχους και της υποτέλειας όσο και τα ξένα κέντρα και οι διεθνείς τοκογλύφοι  όχι απλά δεν θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά σαν στόχο έχουν μόνο να τους εξαφανιστούν και από τον χάρτη.

Δεν υπάρχει καμία άλλη εξήγηση για τα μέτρα και την πολιτική που επιβάλουν στην χώρα μας και αυτό δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος οικονομολόγος για να το καταλάβει , αρκεί  να έχεις προλάβει το μάθημα της πολιτικής οικονομίας στο σχολείο για να σκεφτείς ότι όλοι αυτοί που διοικούν ή έχουν IQ ραδικιού και είναι οι πλέων άσχετοι όχι μόνο με τα οικονομικά αλλά και με την απλή αριθμητική πράγμα που μάλλον δεν συμβαίνει, ή ότι οι σκοποί τους είναι άλλοι και ξέρουν ότι έχουν απέναντι τους πρόβατα, πράγμα το οποίο είναι και το μόνο σίγουρο.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά ; Μα αγαπητοί φίλοι μας με όσα διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Βέβαια το πράγμα έχει ξεφύγει από την κατάσταση που λέγαμε ότι όλα γίνονται για να υποδουλώσουν την Ελλάδα και να κλέψουν το πλούτο της και πλέον περνάει στο ότι θέλουν επιπλέον να την εξαφανίσουν και από το χάρτη και μαζί με αυτήν και τους Έλληνες.

Είναι απίστευτα αυτά που διαβάζουμε, ακούμε και ζούμε. Την στιγμή που όλοι παραδέχονται ότι απέτυχε η πολιτική αυτή και τα μνημόνια και λένε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η συνταγή της Ελλάδας σε άλλα κράτη, την ίδια στιγμή μας πιέζουν για του ίδιου χαρακτήρα σκληρά μέτρα και ακόμα περισσότερα και σκληρότερα. Δεν μπορεί να είναι τόσο άσχετοι ;

Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά στα δημόσια ταμεία  από φόρους να ζητούν να καταργηθούν οι δώσεις στην εφορία την ώρα που η ασφυξία έχει κάνει 10 εκατ Έλληνες φοροφυγάδες, είτε γιατί πτώχευσαν όπως το κράτος τους είτε γιατί έμειναν χωρίς δουλειά και δεν έχουν να πληρώσουν ή γιατί είναι άστεγοι.

Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι δεν χρωστάνε 1 , 2 και 5 εκατ στην εφορία με σπίτια στην Μύκονο και κότερα. Οι περισσότεροι  χρωστούν από 1000 έως 150.000 ευρώ και δεν είναι φοροφυγάδες  επειδή δεν τα δήλωσαν, δεν τα έκρυψαν  για να τα γλυτώσουν. Τα δήλωσαν, τα χρωστάνε και δεν μπορούν να τα πληρώσουν (με τους τοκογλυφικούς όρους και τα παράνομα πρόστιμα και επιτόκια που βάζουν οι εφορίες) επειδή δεν έχουν και όχι από βίτσιο.

Το παράλογο τώρα, αντί να διευκολύνουν τον κόσμο για να πάρει το κράτος τα χρήματα του και ο κόσμος να μπορέσει να πληρώσει μέσα από ένα διακανονισμό περισσότερων δόσεων και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου κόβοντας τις τοκογλυφικές πρακτικές, φέρνουν μέτρα με σκοπό να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την διαδικασία αυτή με αποτέλεσμα στο τέλος να μπουν στα ταμεία του κράτους ακόμα λιγότερα χρήματα και στις φυλακές περισσότεροι Έλληνες. Και μια και το αναφέραμε, κάθε μέρα ακούμε για συλλήψεις, από την λίστα του ΥΠΟΙΚ προέκυψε ότι υπάρχουν και πολλοί Αλβανοί οι οποίοι ζουν εδώ δεν έχουν φύγει και χρωστούν επίσης μεγάλα ποσά μέχρι και 5,2 εκατομμύρια ευρώ σε μία περίπτωση. Γιατί δεν έχουμε ακούσει ούτε μία σύλληψη κάποιου από αυτούς ;

(Αλήθεια, τους τοκογλύφους της Θεσσαλονίκης γιατί τους έκλεισαν μέσα ; Επειδή ζητούσαν τόκο 5 και 10 % τον μήνα ; Η Εφορία αν υπολογίσεις προσθέτοντας τόκους και πρόστιμα ζητάει πάνω από 15 % τον μήνα…………..)

Από την άλλη με αυτούς τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας με τα τεράστια βάρη σε ιδιώτες και επιχειρήσεις μας λένε ότι πρέπει να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα μας. Και η λύση είναι όπως θέλουν να μας περάσουν η μείωση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό φυσικά γιατί είχε μεγάλη επιτυχία το μέτρο 2 χρόνια τώρα με τον δημόσιο τομέα και θέλουν να το εφαρμόσουν και στον ιδιωτικό.

Δηλαδή ότι οι μισθοί έρχονται 17οι στην λίστα της ανταγωνιστικότητας δεν τους λέει τίποτα. Ότι εμείς έχουμε φορολογία εισοδήματος 45 % όταν η Βουλγαρία έχει 10 % και η Τουρκία 12 % δεν τους λέει επίσης τίποτα. Όταν το ΦΠΑ στην Αγγλία ή σε άλλες χώρες είναι 15 έως 19 % επίσης δεν τους λέει κάτι. Όταν ο μέσος ευρωπαίος που λαμβάνει καθαρό μισθό 1000 ευρώ για την επιχείρηση που εργάζεται το κόστος είναι 1400 με τους φόρους και την ασφάλεια τους μέσα ενώ για τον αντίστοιχο μισθό στην Ελλάδα το κόστος στην επιχείρηση φτάνει τα 2000 ευρώ πάλι δεν τους λέει τίποτα.

Ότι στην Ελλάδα έχουμε τους περισσότερους έμμεσους και άμεσους φόρους σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης πάλι δεν τους λέει τίποτα. Φυσικά ούτε λόγος για την πραγματική οικονομία που την έφτασαν να έχουμε 2 εκατ ανέργους (γιατί το πραγματικό νούμερο αυτό είναι) και ένα παρά ένα καταστήματα και επιχειρήσεις είναι κλειστά πάλι δεν του λέει τίποτα.

Δηλαδή για να καταλάβουμε με αυτά τα μέτρα που έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν και μεγιστοποιώντας την ύφεση θα σωθούμε ; Όχι φυσικά ………

Μετά τον τελευταίο νόμο μάλιστα που αποφυλακίζονται  όλοι οι έμποροι  ναρκωτικών, κλέφτες, απατεώνες, εγκληματίες ακόμα και δολοφόνοι,  ( που έτυχε και δεν πέθαναν τα θύματα τους και τους επιβλήθηκε μικρή ποινή) ώστε να υπάρχει χώρος στις φυλακές για φοροφυγάδες και αυτούς που πτώχευσαν με οφειλές  είναι πλέον βέβαιο ότι πέρα από την Ελλάδα θέλουν να εξαφανίσουν και τους Έλληνες.

Καθώς οι περισσότεροι από τους εγκληματίες που θα αποφυλακιστούν είναι μετανάστες νόμιμοι και μη με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν την χώρα το πολύ σε 5 χρόνια να είναι ένα κράτος στο οποίο οι μισοί Έλληνες θα είναι φυλακή και οι άλλοι μισοί θύματα εγκληματιών νεκροί οι ζωντανοί με την ουρά κάτω από τα σκέλια υπό διωγμό και φοβισμένοι,  ή στην καλύτερη περίπτωση μέσα στην μαστούρα να μην καταλαβαίνουμε πως χάσαμε την χώρα μας μέσα από τα χέρια μας επειδή ήμασταν καναπεδάτοι.

Αυτός αγαπητοί φίλοι είναι και ο λόγος που δεν θέλουν ούτε λεφτά στα ταμεία τους, ούτε να σωθεί η χώρα και οι Έλληνες και όχι ο πλούτος της. Αυτόν τον έχουν πάρει ήδη, έχει ξεπουληθεί και έχει συμφωνηθεί από τους εθνοπροδότες μας ήδη κάτω από το τραπέζι, τι θα πάρει και ποιός είναι όλα συμφωνημένα.

Τώρα θέλουν να έχουν εξασφαλισμένο και τον αφανισμό μας για παν ενδεχόμενο επειδή είμαστε και απρόβλεπτος λαός και δεν θέλουν να ρισκάρουν ότι μπορεί να βρεθούν πάλι τίποτα ‘’κωλόπαιδα’’ ακόμα και μετά από 400 χρόνια και να την πατήσουν και αυτοί όπως την πάτησαν κάποιοι άλλοι…………

Η ουσία είναι μία όμως. Εμείς τι κάνουμε για αυτό ; Θα τους αφήσουμε ;

¨Όπως όμως με πορδές δεν βάφεις αυγά έτσι και με e-epanastash καναπεδάτος δεν παίρνεις πίσω την χώρα σου και την ζωή που σου έκλεψαν.

Ο χρόνος μας τελείωσε, αν δεν ανατραπεί το σύστημα και οι προδότες πριν την συμφωνία του PSI σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουμε…………

Μετράμε μέρες .-  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Read more

Αυτό είναι το δεύτερο Μνημόνιο – Δέκα σελίδες τρόμου

Ένα δεκασέλιδο κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά γεμάτο με νέα σκληρότερα μέτρα, τσεκούρι διαρκείας στις δαπάνες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές...
παρέδωσε χτες στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. Το κείμενο έχει συντάκτη την κυρία Delia Velculescu, η οποία ανήκει στο δυναμικό του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Επομένως, το κείμενο αυτό προέρχεται κατευθείαν από το ΔΝΤ και αποτελεί, όπως γράφει, το πρόπλασμα του δεύτερου Προγράμματος «σωτηρίας» της χώρας. Όπως μάλιστα ξεκαθαρίζει στον πρόλογο, βάση για το νέο Πρόγραμμα θα είναι το πρώτο Μνημόνιο, και ειδικότερα η πέμπτη επικαιροποίησή του. «Οι στόχοι και οι στρατηγικές αναδιάρθωσης που καθορίζει, μαζί με τα μέτρα για την επίτευξή τους, αναμένεται να περάσουν και στο νέο πρόγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Το δεκασέλιδο έγγραφο-φωτιά, που αποκαλύπτει το capital.gr, περιλαμβάνει κυρίως «προτεινόμενες βελτιώσεις» στο νέο πρόγραμμα: «δράσεις που πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα και προσθήκες και τροποποιήσεις για να αντιμετωπιστούν ιδιαίτερες συνθήκες ή για να καθοριστούν καλύτερα οι πολιτικές». Πρότερες δράσεις Πλήρης εφαρμογής των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή φορολογία επιχειρήσεων, αύξηση αντικειμενικών τιμών κατά 25% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2012, πλήρης υλοποίηση του νέου μισθολογίου σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μέτρα για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος του 2012. Το ΔΝΤ προτείνει περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στην Υγεία αλλά και κλείσιμο οργανισμών. Τα μέτρα αυτά -σημειώνει- είναι ύψους 1% του ΑΕΠ. Τονίζει όμως ότι πρόκειται για μέτρα μείωσης δαπανών και όχι για νέα φορολογία. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και δημιουργία ενός και μόνο επικουρικού ταμείου. Πλήρης εφαρμογή του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» από το Δημόσιο. Περιορισμός και στις εισαγωγές νέων υποψηφίων στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Νέα μέτρα – Τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα Τα κυριότερα νέα μέτρα και τροποποιήσεις που προτείνει το ΔΝΤ για το νέο Πρόγραμμα είναι -ανάμεσα σε άλλα- τα εξής: Νέο Φορολογικό: Καθορισμός του χρονοδιαγράμματος Μέτρα μείωσης δαπανών στο μέσο του έτους ώστε να κλείσουν οι «τρύπες» για το 2013-14. Υλοποίηση προγράμματος για την μείωση του προσωπικού στο δημόσιο κατά 150.00 υπαλλήλους μέχρι το 2015. Μεταφορά της εποπτείας του ΕΟΠΥΥ στο υπουργείο Υγείας και παράλληλη μεταφορά της εποπτείας όλων των κοινωνικών προγραμμάτων στο υπουργείο Εργασίας. Μείωση στις δαπάνες για το φάρμακο με στόχο το 50% των φαρμάκων να είναι γενόσημα. Κατάργηση φοροαπαλλαγών. Αντικατάσταση διευθυντών σε εφορίες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους στα έσοδα. Σύστημα προστασίας για όσους καταγγέλουν διεφθαρμένους εφοριακούς. Αλλαγή του Πειθαρχικού Κώδικα ώστε τα αδικήματα ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας να καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις παραλείψεων από δημοσίους υπαλλήλους. Μαζική εκκαθάριση των εκκρεμών υποθέσεων στα φορολογικά δικαστήρια μέχρι το Μάρτιο του 2013, με προτεραιότητα στις υποθέσεις άνω του 1 εκ. ευρω. Δύο ή τρεις ιδιωτικοποιήσεις «μεγάλων εταιρειών» μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Πλήρης απελευθέρωση των «κύριων επαγγελμάτων»: κατάργηση ελάχιστης αμοιβής απασχολούμενη δικηγόρου, ελευθερία στην δημιουργία δικηγορικών εταιρειών και ξένων θυγατρικών, κατάργηση των περιορισμών στην εθνικότητα, περιορισμός των πειθαρχικών ποινών του ΤΕΕ προς μηχανικούς που χρεώνουν «υπερβολικά χαμηλές» αμοιβές. Διαβάστε το πλήρες κείμενο του Νέου Μνημονίου εδώ.
 .iefimerida.gr
1greek.wordpress.com
http://poylatrella.blogspot.com/2012/01/blog-post_6778.html?
Read more

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η απάντηση του Ρομάνο Πρόντι στην Καλοχτενισμένη Άννα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πριν λίγες μέρες η Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Αγραμματοσύνης απέστειλε επιστολή στον πλέον αποτυχημένο Πρωθυπουργό της Ιταλίας τα τελευταία 60 χρόνια Ρομάνο Πρόντι, καλώντας αυτόν και “άλλους μεγάλους Ευρωπαίους ηγέτες” (έβαλε φυσικά και τον εαυτό της μέσα, η ηγέτιδα) να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την Ευρώπη.

Το Αμάν το Μάτι μου σας παρουσιάζει αποκλειστικά την απάντηση του Ρομάνο Πρόντι στην Kαλοχτενισμένη Άννα (κλικ)
http://olympia.gr/2012/01/27/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf-%cf%80%cf%81/

Read more

Είναι λίγα τα ψωμιά σας......


Είναι λίγα τα ψωμιά σας....

O Κύριος (με Κ κεφαλαίο) στην φωτογραφία, δακρύζει από αξιοπρέπεια.!!!!!

Δεν τα έφαγε μαζί σας, αντιθέτως σας τάϊζε για να τον κυβερνάτε.

Και εσείς τον κοροϊδεύατε, τον κλέβατε και τώρα στα γεράματα τον υβρίζετε και του στερείτε τα απολύτως απαραίτητα προςτο ζην.!!

Εσείς, αδιάβαστοι ἤ διαβασμένοι πράσινοι παληάνθρωποι και οι λοιποί Παπαδήμιοι, αφού φάγατε, και αφού ήπιατε, τώρα απλώς υπάρχετε για να εκτελέσετε τις τελευταίες εντολές των δανειστών- αφεντικών σας με σκυμμένο το κεφάλι όχι από ντροπή, αλλά ως ένδειξη υποταγής. Αλλά τα ψωμιά σας είναι λίγα, πολύ λίγα...
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html
Read more

Μα είναι δυνατόν ο Καραμανλής να συνομιλεί καθημερινά με συκοφάντες του;


…Όχι βέβαια. Απλώς όποιος θέλει να συντηρεί το θέμα του “Κακού Καραμανλή” με ψεύδη του παρελθόντος, αυτοπροσδιορίζεται ως “τακτικός συνομιλητής” του. Πιθανότατα να ήταν στο παρελθόν και αυτή την ιδιότητα του να πλασσάρει για να διαρρέει αστικούς μύθους όπως η “αποτυχία του βασικού μετόχου”.

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε την αποκαλυπτική μελέτη για το θέμα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως ο “Βασικός Μέτοχος” δικαιώθηκε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο το 2009! Διαβάστε: «ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ»: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ. Όλη η αλήθεια και η δικαίωση της Ελλάδας που αποσιωπούν οι βαρώνοι των ΜΜ”Ε”.

Αυτό το πόνημα λοιπόν, δεν έχει ούτε “ανώνυμες πηγές” ούτε “ένα πουλάκι μας είπε” ούτε “κύκλους και τακτικούς συνομιλητές”. Έχει γεγονότα, ονόματα και διευθύνσεις. Που ουδείς ετόλμησε να αμφισβητήσει, έστω και ανωνύμως. Ίσως αυτό και να τρόμαξε αφού εάν ποτέ υπάρξει αποφασισμένη κυβέρνηση στην Ελλάδα, ο “Βασικός Μέτοχος” είναι εκεί, ετοιμος να εφαρμοστεί και να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής. Μην περιμένετε βέβαια να το κάνει κάποιος που ανάγει τους “βαρώνους” ως πολιτειακούς παράγοντες σε συναντήσεις στο Μαξίμου, όπως ο κύριος Παπανδρέου.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι η υπόθεση του Βασικού Μετόχου ήταν η πρώτη και κύρια στρατηγική επιλογή του Κώστα Καραμανλή. Δυστυχώς δικαιώθηκε αφού η διαπλοκή ήταν αυτή που τον γκρέμισε μαζί με την χώρα, ανοίγοντας την κερκόπορτα στο ΔΝΤ. Δυστυχώς δεν ήταν στρατηγική επιλογή όλων των συνεργατών του, αφού κάποιοι πίστεψαν πως η συνδιαλλαγή τους με τον “εχθρό” θα διασφάλιζε το προσωπικό τους μέλλον. Εντέλει δεν καταφεραν να διασωθούν ούτε προσωπικά, συνήργησαν όμως στο έγκλημα κατά της Ελλάδας.

…ας σιωπήσουν λοιπόν τώρα οι τέως “τακτικοί συνομιλητές”. Είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν.

http://olympia.gr/2012/01/27/corruption-greece-5/
Read more

Η υπουργός Παιδείας ...όπως δεν την έχετε ακούσει!

Read more

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2012




Αρ. Πρωτ:665Αθήνα 26/1/2012
Προς
Την Υπουργό Παιδείας
κ. Άννα Διαμαντοπούλου
Κοιν:
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Μεταθέσεις εκπαιδευτικών 2012
Κυρία Υπουργέ,
            Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που μετατέθηκαν την προηγούμενη χρονιά ήταν υπερβολικά μικρός και σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευτικών περιοχών (ΠΥΣΠΕ) της χώρας. Οι αιτίες που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση ήταν:
α) Η επιμονή των υπηρεσιών του Υπουργείου στην πραγματοποίηση μεταθέσεων μόνο στα οργανικά κενά που υπήρχαν το Μάρτιο του 2011.
β) Η άρνηση του Υπουργείου να προβλέψει τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων του καλοκαιριού παρά την κατάθεση δήλωσης πρόθεσης για συνταξιοδότηση από τους εκπαιδευτικούς.
            Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2011 να υπάρχουν εκατοντάδες οργανικά κενά σε πολλές περιοχές τα οποία καλύφθηκαν με αποσπάσεις ή πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μάλιστα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
Κυρία Υπουργέ,
            Με αφορμή την επικείμενη έναρξη διαδικασίας πραγματοποίησης των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2012-2013, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά να υπάρξει πρόβλεψη από τις υπηρεσίες σας, για τις κενές θέσεις που θα προκύψουν λόγω συνταξιοδοτήσεων, ώστε αυτές να δοθούν στο σύστημα και να καλυφθούν άμεσα με μετατιθέμενους εκπαιδευτικούς.
            Η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει την ελληνική κοινωνία καθώς και τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, είναι ένας ακόμη λόγος που επιβάλλει την υλοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος, καθώς θα απαλλάξει από επιπλέον δυσβάστακτα έξοδα πολλούς συναδέλφους μας.
Read more

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ....



Να πάνε πίσω οι εκλογές...
Read more

Βόμβα μεγατόνων Καμμένου!!!

Έχετε ήδη υπογράψει σε Αγγλικό δίκαιο...όπως τα έχει αναρτήσει ο βουλευτής στην σελίδα του στο Facebook...





http://citypress-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_3618.html
Read more

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Tσάμπα μάγκας ο Νικολάκης...

Read more

Η δήλωση Σαμαρά με την συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν

Τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε σήμερα στη Μόσχα ο Προεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο και μίλησε για τις διμερής σχέσεις.
Η δήλωση Σαμαρα μετα την συνάντηση:
«Η συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα.
Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα και τις προοπτικές που υπάρχουν.
Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας.
Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν.
Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή.
Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχθεί ένας φίλος πολύτιμος».
http://olympia.gr/2012/01/26/%ce%b7-%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd/
Read more

Τα ποντίκια όταν πηδούν από καράβι που βου λιάζει τρελαίνονται;

Read more

Dance Me To The End Of Love - Leonard Cohen

Read more

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 500 ΠΑΙΔΙΑ, ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ!



Θεσσαλονίκη: Καθημερινά 500 παιδιά, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο τους!
Αυτό προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας του δήμου, που ξεκίνησε μετά από μαρτυρίες καθηγητών και γονέων…
Την καταγραφή φαινομένων υποσιτισμού μαθητώνπου φοιτούν στα σχολεία της αρμοδιότητάς του ζητά με έγγραφό του στους διευθυντές ο δήμος Θεσσαλονίκης, με αφορμή περιστατικά που σημειώθηκαν κυρίως σε σχολεία δημοτικού, μετά από αναφορές δασκάλων και καθηγητών.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Θεσσαλονίκης από τις αναφορές των σχολείων, προκύπτει ότι περίπου 500 μαθητές (στο σύνολο των 33.000) χρήζουν βοήθειας, καθώς αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους για την πρωινή σίτιση.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης, δήλωσε ότι η καταγραφή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, οπότε θα υπάρξει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ο δήμος έχει δρομολογήσει ήδη επαφές για συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία και τους προμηθευτές τους, προκειμένου να υπάρξει σχετική παρέμβαση.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνεικρούσματα υποσιτισμού σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ακόμη και σε περιοχές που η πλειονότητα των οικογενειών ανήκει στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα.
Για το λόγο αυτό είχε προωθήσει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την ομοσπονδία σχολικών κυλικείων για τη διανομή δωρεάν τυρόπιτας, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να έχει μεγάλη διάρκεια. «Το φαινόμενο, αν και σποραδικό, αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα, κυρίως οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των γευμάτων των παιδιών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, Γιώργος Θώμογλου, και διευκρίνισε ότι στις περιπτώσεις αυτές, το πρόβλημα λύνεται με επί μέρους πρωτοβουλίες των συλλόγων δασκάλων και γονέων, με τη συμβολή της εκκλησίας ή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΠΗΓΗ: newsit.gr
Read more

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

(βίντεο στο τέλος του άρθρου)

Μετά τα νέα στοιχεία που αποκαλύψαμε χθες για την δυνατότητα του ΔΝΤ να κηρύξει ΑΠΑΙΤΗΤΟ το σύνολο του χρέους, μαζί με τους τόκους, κρίνεται επιτακτική η ακύρωση της πρώτης δανειακής που ούτως ή άλλως έχει υπογραφεί παράτυπα και καταχρηστικά από δύο πρόσωπα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συντελέσει και η ΕΜΜΙΣΘΗ ΣΧΕΣΗ του κυρίου Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ (!!!) όπως και η εκδίκαση της υπόθεσης που θα καταδείξει την εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος ώστε να καλυφθεί η ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ πίσω από την υπογραφή της δανειακής.

Διαβάστε και μεταφρασμένη την επίμαχη παράγραφο, δείτε και την αποκάλυψη – σοκ που είχαμε κάνει στο Ολυμπία για το τι θα γίνει μετά την υπογραφή της δεύτερης δανειακής και πάρτε τις αποφάσεις σας. ΑΓΝΟΙΑ ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ. ΒΟΜΒΑ S&P ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ! – Έρχεται Selective default!!!

8. ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

(1)

Οι Δανειστές μπορούν με γραπτή ειδοποίηση (που επιδίδεται από την Επιτροπή ενεργώντας εκ μέρους τους) (και ενεργώντας σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών) προς τον Δανειολήπτη, να ακυρώσουν τη Δανειακή Διευκόλυνση και/ή να απαιτήσουν το ανεξόφλητο κεφάλαιο των Δανείων ως άμεσα απαιτητό και πληρωτέο, μαζί με τους δεδουλευμένους τόκους, σε περίπτωση που:

(α) ο Δανειολήπτης αδυνατεί να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό κεφαλαίου ή τόκων στο πλαίσιο οποιουδήποτε Δανείου ή οποιαδήποτε άλλα οφειλόμενα ποσά βάσει της παρούσας Σύμβασης την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας, είτε εξ ολοκλήρου είτε εν μέρει, με τον τρόπο που συμφωνήθηκε στην παρούσα Σύμβαση, όσον αφορά οποιοδήποτε Δάνειο και η εν λόγω αθέτηση υποχρεώσεων συνεχίζεται για περίοδο τριάντα ημερολογιακών ημερών (σχετικά με αδυναμία πληρωμής οποιουδήποτε ποσού τόκων ή οποιουδήποτε άλλου ποσού εξαιρουμένου του κεφαλαίου) ή επτά ημερολογιακών ημερών (σχετικά με αδυναμία πληρωμής οποιουδήποτε ποσού κεφαλαίου) αφότου θα έχει επιδοθεί σχετική έγγραφη ειδοποίηση στο Δανειολήπτη από τους Δανειστές, ή

(β) ο Δανειολήπτης ή οι φορείς του αθετούν κατά την εκτέλεση οποιαδήποτε υποχρέωση δυνάμει της παρούσας Σύμβασης (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης που ορίζεται στο Άρθρο 1(3) για τη θέση σε εφαρμογή των Δανείων σύμφωνα με τους όρους του Μνημονίου Συνεννόησης και εξαιρουμένων όλων των άλλων υποχρεώσεων δυνάμει του Μνημονίου Συνεννόησης), και η εν λόγω αθέτηση υποχρεώσεων συνεχίζεται για χρονικό διάστημα ενός μηνός αφότου έχει επιδοθεί σχετική έγγραφη ειδοποίηση στο Δανειολήπτη από τους Δανειστές, ή
(γ) οι υποχρεώσεις του Δανειολήπτη στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης, κρίνονται από οποιοδήποτε καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο ως μη δεσμευτικές ή εκτελεστές έναντι του Δανειολήπτη ή κρίνονται παράνομες από καθ’ ύλην αρμόδιο δικαστήριο, ή
(δ) (i) διαπιστώνεται ότι, σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση ή με το Μνημόνιο Συνεννόησης, ο Δανειολήπτης ή ο Αντιπρόσωπος του Δανειολήπτη, ενέχεται σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα ή σε οποιεσδήποτε επιζήμιες ενέργειες για τους Δανειστές ή (ii) κάθε εκπροσώπηση ή εγγύηση στην οποία προβαίνει ο Δανειολήπτης ή ο Αντιπρόσωπος του Δανειολήπτη στο πλαίσιο της παρούσας Σύμβασης είναι ανακριβείς, αναληθείς ή παραπλανητικές, ή
(ε) Σχετικό Χρέος του Δανειολήπτη του οποίου το συνολικό ποσό κεφαλαίου υπερβαίνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, είναι υποκείμενο σε δήλωση αθέτησης υποχρεώσεων όπως ορίζεται σε κάθε όργανο διοίκησης ή τεκμηρίωσης του συγκεκριμένου χρέους και ως αποτέλεσμα μίας τέτοιας δήλωσης προκύπτει επίσπευση του εν λόγω χρέους ή μια εν τοις πράγμασιν αναστολή πληρωμών ή

(στ) ο Δανειολήπτης δεν προβαίνει σε εμπρόθεσμες αποπληρωμές προς το ΔΝΤ σχετικές με τον Διακανονισμό Χρηματοδότης Άμεσης Ετοιμότητας του ΔΝΤ, ή
(ζ) ο Δανειολήπτης γενικώς δεν καταβάλλει το Σχετικό Χρέος του, κατά τις ημερομηνίες οφειλής του ή προβαίνει σε αναστολή πληρωμών του Σχετικού Χρέους του ή των ανειλημμένων ή εγγυημένων υποχρεώσεών του.

Για τους σκοπούς της παρούσας Σύμβασης, ως «Σχετικό Χρέος» νοείται το Εξωτερικό Χρέος και το Δημόσιο Εσωτερικό Χρέος.
«Εξωτερικό Χρέος» νοείται το συνολικό χρέος του Δανειολήπτη ή του Αντιπροσώπου του Δανειολήπτη που είναι (i) εκφρασμένο ή πληρωτέο σε νόμισμα διαφορετικό από το επίσημο νόμισμα του Δανειολήπτη και (ii) το οποίο δεν είχε προκύψει αρχικά ή αναληφθεί στο πλαίσιο Σύμβασης ή Οργάνου ή εκδόθηκε κατ’ ουσίαν σε πιστωτές που είναι όλοι κάτοικοι της Ελλάδας ή σε οντότητες που έχουν την έδρα τους ή τον βασικό τόπο των συναλλαγών τους εντός της επικράτειας της Ελλάδας.
«Δημόσιο Εσωτερικό Χρέος» νοείται κάθε χρέος του Δανειολήπτη το οποίο (i) εκφράζεται στο επίσημο νόμισμα του Δανειολήπτη, (ii) έχει τη μορφή ή αντιπροσωπεύεται από ομόλογα, τίτλους ή άλλα χρεόγραφα ή οποιαδήποτε εγγύηση για αυτά και (iii) διαπραγματεύεται ή δύναται να διαπραγματεύεται ή εισάγεται ή επαναγοράζεται και πωλείται με συνήθη τρόπο σε οποιοδήποτε χρηματιστήριο, αυτοματοποιημένο σύστημα συναλλαγών, εξωχρηματιστηριακή ή άλλη αγορά χρεογράφων.

(2)

Οι Δανειστές μπορούν, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένοι, να ασκήσουν τα δικαιώματά τους βάσει του παρόντος Άρθρου και μπορούν επίσης να τα ασκήσουν μόνο μερικώς με την επιφύλαξη της μελλοντικής άσκησης των εν λόγω δικαιωμάτων. Σχετικά με τα δικαιώματα αυτά οι Δανειστές ενεργούν σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών.

(3)

Ο Δανειολήπτης επιστρέφει όλα τα έξοδα, τις δαπάνες, τις αμοιβές και την απώλεια των τόκων που προκύπτουν και είναι πληρωτέα από τους Δανειστές ή την Επιτροπή ως συνέπεια της πρόωρης αποπληρωμής οποιουδήποτε Δανείου δυνάμει του παρόντος Άρθρου. Η απώλεια του τόκου είναι η διαφορά (αν πρόκειται για θετικό ποσό) μεταξύ του επιτοκίου του Δανείου και των τόκων που εισπράττονται από την επανεπένδυση των πρόωρα αποπληρωθέντων ποσών για την περίοδο μεταξύ της ημερομηνίας της πρόωρης αποπληρωμής και της ημερομηνίας κατά την οποία το Δάνειο λήγει ή μπορεί να καταγγελθεί από τους Δανειστές. Επιπλέον, ο Δανειολήπτης καταβάλλει τόκους υπερημερίας, όπως ορίζεται στο Άρθρο 5 (5) ανωτέρω, οι οποίοι προκύπτουν από την ημερομηνία κατά την οποία το οφειλόμενο ποσό του κεφαλαίου του Δανείου έχει κηρυχθεί αμέσως απαιτητό και πληρωτέο, μέχρι την ημερομηνία της πλήρους πραγματικής καταβολής του.

Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο αποκάλυψη:
Read more