Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 100 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ, ΧΩΡΙΣ Αντευρωπαικά ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

20120609-205829.jpgΚαθαρά Ευρωπαϊκή λύση δηλαδή, όπως φωνάζαμε από τον Μάρτη του 2010, όταν ακούγαμε τον ανεκδιήγητο Παπακωνσταντίνου να λέει ότι “δεν χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκή βοήθεια”! Διότι απλούστατα είχαμε ήδη αποκαλύψει ότι η σοσιαληστική συμμορία είχε ήδη μεθοδεύσει την υπαγωγή στο ΔΝΤ.
Πριν λίγες ημέρες προβάλλαμε την έκκληση του τεχνοκράτη και πατριώτη Ραχόι που μιλούσε αποκλειστικά για Ευρωπαϊκή λύση. Το ΔΝΤ υποστηρίζει πως θα έχει μόνο “ρόλο επίβλεψης” ενώ ομολογεί πως ο Ραχόι δεν έχει Κάν υποβάλλει τέτοιο αίτημα!
Και εδώ στην Ελλάδα, ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου όχι μόνο κυκλοφορούν
ελεύθεροι, αλλά κάποιοι θέλουν να ξαναβάλουν το ΠΑΣΟΚ από την πίσω πόρτα στην κυβέρνηση! Αυτοί που άνοιξαν την κερκοπορτα της Ευρώπης στο ΔΝΤ…
Η οριστική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική σκηνή καθίσταται πλέον πρωταρχικός στόχος. Αλίμονο σε αυτούς που κάνοντας μπίζνες με απολειφάδια της διαπλοκής και του πράσινου παρακράτους, τολμήσουν…
http://olympia.gr/2012/06/09/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b7%cf%81%ce%b5-100-%ce%b4%ce%b9%cf%83-%ce%b1%cf%80%ce%bf/#more-160294
Read more

Οι κωδικοί του Ε1 που μειώνουν τον φόρο

Βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε στο αφιέρωμα του fpress.gr, προκειμένου να εκμεταλλευτείτε και την τελευταία ευκαιρία για να μειώσετε τον φόρο του εκκαθαριστικού. Θα σας φανούν πολύτιμες δεδομένου ότι φέτος, το υπουργείο Οικονομικών δεν στέλνει καν το έντυπο με τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης
Κάνοντας κλικ στην περιγραφή του κάθε κωδικού, θα αποκτήσετε πρόσβαση στις επίσημες οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, για τους «κρίσιμους κωδικούς» που μπορεί να σας ευνοήσουν ή να σας…χαντακώσουν υπάρχουν και κείμενα ανάλυσης
α/αΚωδικόςΠεριγραφή
149Δαπάνη αγοράς αγαθών και παροχής υπηρεσιών
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
2051-052Έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
3053-054Υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία ασφάλισης
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
4057-058Δωρεές ιατρικών μηχανημάτων
5059-060Δωρεές χρηματικών ποσών στο δημόσιο
6075-076Δωρεές χρηματικών ποσών στο λογαριασμό αλληλοβοηθείας για την απόσβεση του δημοσίου χρέους
7061-062Πολιτιστικές χορηγίες του Ν. 3525/2007
8063-064Δεδουλευμένοι τόκοι που καταβλήθηκαν για στεγαστικά δάνεια απόκτησης πρώτης κατοικίας και αναστήλωσης κλπ διατηρητέων κτηρίων
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
9811-816Ενοίκιο που πληρώσατε για κύρια κατοικία οικογένειας
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
10817-823Ενοίκιο κατοικίας που πληρώσατε για κατοικία παιδιών της οικογένειας που σπουδάζουν στο εσωτερικό
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
11073-074Ποσό ασφαλίστρων για ασφάλιση ζωής, προσωπικών ατυχημάτων, ασθένειας
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
12089-090Ποσό διατροφής που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλον
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης
13087-088Δαπάνη για αλλαγή εγκατάστασης καυσίμου ή για εγκατάσταση φυσικού αερίου, θερμομόνωσης κλπ
14079-080Δίδακτρα φροντιστηρίων εκπαιδευτικών μαθημάτων κλπ για τον υπόχρεο και τη σύζυγο
15084-085Δίδακτρα φροντιστηρίων εκπαιδευτικών μαθημάτων κλπ για κάθε παιδί χωριστά
Διαβάστε τις συνέπειες από την περικοπή της έκπτωσης

http://olympia.gr/2012/06/09/%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b51-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf/
Read more

Η δασκάλα που σκότωσαν με 36 μαχαιριές


Συγκλονισμένη η Πάτρα από τη δολοφονία συνταξιούχου δασκάλας με 36 μαχαιριές.
Σύμφωνα με το dete.gr πρόκειται για μια εκπαιδευτικό που δίδαξε ήθος και από τις τάξεις της πέρασαν χιλιάδες Πατρινοί. Ετσι χαρακτηρίζουν όσοι γνώρισαν την 82χρονη Ρεγγίνα Παπανδρέου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που έχασε τη ζωή της με τόσο αποτρόπαιο τρόπο την Πέμπτη το πρωί. Ο κακοποιός με σκοπό να τη ληστέψει, την χτύπησε με μαχαίρι 36 φορές και την σκότωσε. Η γυναίκα ζούσε μόνη της τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά τον θάνατο του συζύγου της Παναγιώτη, υπαλλήλου του υπουργείου Βιομηχανίας. Είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Νίκο Παπανδρέου, μηχανολόγο-μηχανικό στον Δήμο Πατρέων, και τη Δήμητρα, που είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νικολόπουλο, ηλεκτρολόγο-μηχανικό.
Η Ρεγγίνα Παπανδρέου ήταν για πολλά χρόνια δασκάλα στο συγκρότημα Γλαράκη και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο. Ολοι τη θυμούνται για την αφοσίωσή της στους μαθητές της, αλλά και για το ήθος που δίδασκε κατά την παράδοση. Είχε υπηρετήσει για πολλές δεκαετίες στην εκπαίδευση και ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. «Το μόνο που ζητάμε είναι να βρεθεί ο δολοφόνος. Δυστυχώς όλη η Ελλάδα ασχολείται με ένα μπουγέλο και δύο χαστούκια, όταν η εγκληματικότητα καλπάζει» σημειώνει ο γαμπρός της θανούσας, Γιώργος Νικολόπουλος. Κάθε ημέρα τα παιδιά της επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τη γυναίκα. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη το πρωί, όμως η γυναίκα δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Οι ώρες περνούσαν και τα παιδιά της άρχισαν να ανησυχούν. Δεν ήταν συνηθισμένο η μητέρα τους να μην απαντάει στις τηλεφωνικές κλήσεις. Τελικά η κόρη της, στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της γυναίκας και μπαίνοντας στο εσωτερικό της τη βρήκε νεκρή. Η αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του δράστη.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα και προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Μετά το άγριο έγκλημα με το Θανάση Λαζανά, προστέθηκε σήμερα μια απίστευτη καινούρια αγριότητα, με τη δασκάλα και τις 36 μαχαιριές.
Θέλω να ξέρετε ότι η εισβολή των παρανόμων θα σταματήσει.
Η Δημοκρατία χρωστάει στον πολίτη προστασία και ασφάλεια. Και αυτό το χρέος της Πολιτείας απέναντι στον πολίτη, να ξέρετε ότι θα είναι το πρώτο που θα ξεχρεώσουμε
http://greekteachers.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=550&catid=1&Itemid=7
Read more

Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ


tatsopoulos-stavridis2
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΤO 1821
http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2131:e----3&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
Read more

ΔΝΤ: 40 δις για την ανακεφαλαιοποίηση και 80 δις συνολικά για τις ισπανικές τράπεζες

Δύσκολα νέα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη έρχονται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)...
ΔΝΤ: 40 δις  για την ανακεφαλαιοποίηση και 80 δις συνολικά για τις ισπανικές τράπεζες
ανακοίνωσε αργά χθες ότι η έρευνά του σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα της Ισπανίας καταδεικνύει πως οι χρηματοπιστωτικοί θεσμοί της χώρας θα χρειαστούν περίπου 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους για να αντέξουν τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες οι οποίες έχουν διαμορφωθεί πλέον.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι ο «έλεγχοι αντοχής» που έκανε δεν συμπεριλαμβάνουν τα επιπλέον κεφάλαια που προτείνει η Ισπανία να κατανείμει για την κάλυψη του κόστους αναδιοργάνωσης των τραπεζών και κάλυψης των απωλειών τους από μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Στέλεχος του ΔΝΤ είπε ότι αυτό το ποσό θα πρέπει είναι 1,5 ως 2 φορές μεγαλύτερο, ώστε οι αγορές να πειστούν πως η Μαδρίτη μπορεί να αντεπεξέλθει στο χειρισμό των 'σοκ' που ίσως υποστεί.


Στην περίπτωση της Ισπανίας, τα πρόσθετα κεφάλαια αυτά θα αυξήσουν το μέγεθος του ποσού που θα απαιτηθεί για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος στα περίπου 80 δισ. ευρώ, αν και το Ταμείο δεν έκανε εκτιμήσεις για το ακριβές ύψος του στην έκθεσή του για το ζήτημα που δημοσιοποίησε χθες.


Γενικότερα, η αποκατάσταση της 'υγείας' του τραπεζικού συστήματος στην Ευρώπη είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία πασχίζει να ξανασταθεί στα πόδια της, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.


Η Λαγκάρντ, σύμφωνα με το κείμενο μιας ομιλίας της που επρόκειτο να εκφωνήσει στη Νέα Υόρκη, εκτιμά πως επείγει οι ευρωπαίοι ηγέτες να υποστηρίξουν άμεσα τις τράπεζες και μακροπρόθεσμα να δημιουργήσουν, πέραν της νομισματικής ένωσης, και μια χρηματοοικονομική ένωση. Η ενοποιημένη εποπτεία των τραπεζών, η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής αρχής με αρμοδιότητες επιδιαιτησίας, επίλυσης διαφορών και παρέμβασης και η δημιουργία ενός ταμείου διασφάλισης των καταθέσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι βήματα κρίσιμης σημασίας τα οποία επείγει να γίνουν, υπογραμμίζει.


Οι κινήσεις προς μια βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση πρέπει να γίνουν παράλληλα με αυτά τα βήματα, αναφέρει η Λαγκάρντ στην ομιλία της στον λεγόμενο Διάλογο των Ηγετών.


«Ας είμαι σαφής: το επίκεντρο των προσπαθειών ανόρθωσης του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα είναι η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει περισσότερη Ευρώπη, όχι λιγότερη», σύμφωνα με τη Λαγκάρντ.


Πέντε χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, είναι απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες για την μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, δηλαδή την ενίσχυση των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων και την βελτίωση της αρχιτεκτονικής του, προσθέτει στην ομιλία της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.


Ακόμη, η Λαγκάρντ αναφέρεται στο φαύλο κύκλο των γεγονότων που μειώνουν την ανάπτυξη, ο οποίος λέει πως χρειάζεται να σπάσει: εντάσεις στις αγορές, τις οποίες διαδέχονται εσπευσμένες ενέργειες των διαμορφωτών πολιτικής, που όμως δεν αποτρέπουν την αναζωπύρωση των εντάσεων. «Αυτοί οι οποίοι χαράσσουν πολιτική πρέπει να καταρτίσουν έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς θα ολοκληρωθεί η δουλειά--εξετάζοντας όχι μόνο τα επόμενα πέντε ή δέκα χρόνια, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες».


Αν και η ΕΕ δεν είναι η μόνη που χρειάζεται να επιτελέσει ρυθμιστικές και εποπτικές μεταρρυθμίσεις, η ανάληψη δράσης στην Ευρώπη αποτελεί προτεραιότητα λόγω της αλληλένδετης φύσης των παραγόντων του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, εκτιμά η Λαγκάρντ.


Η επικεφαλής της ΔΝΤ καλεί στην ομιλία να γίνουν οι εξής ενέργειες το ταχύτερο: να δημιουργηθούν ισχυρότερα εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων, με μοίρασμα του κινδύνου πέραν των εθνικών συνόρων για τον τραπεζικό τομέα, με την θέσπιση ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος· να υπάρξει βαθύτερη δημοσιονομική ολοκλήρωση, με τις επιλογές να συμπεριλαμβάνουν την έκδοση κοινών ομολόγων ή την δημιουργία ενός ταμείου για την παραγραφή χρεών· να διαρραγεί η σχέση ανάμεσα στον οικονομικό κίνδυνο για τα κρατικά χρέη και τα ρίσκα του χρηματοπιστωτικού τομέα, διαμέσου της δυνατότητας άμεσων ενέσεων ρευστότητας στις τράπεζες· και να βελτιωθεί η αρχιτεκτονική του χρηματοοικονομικού συστήματος, με ρύθμιση του τομέα και στενότερη επίβλεψή του, όχι μόνο στις Ευρωπαϊκές αλλά και σε άλλες χώρες.


Πηγή: ΑΠΕ
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=44059&categories_id=69
Read more

Κίνα, Ρωσία: Όχι σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Οι ηγέτες του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, στον οποίο ανήκουν η Κίνα, η Ρωσία και χώρες της κεντρικής Ασίας, έκαναν σήμερα έκκληση για διάλογο με θέμα την κρίση στη Συρία, πιθανή ένδειξη ότι δεν αναμένεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη μετά τις συνομιλίες για το ίδιο ζήτημα στα ...
Ηνωμένα Έθνη.

“Τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης τάσσονται κατά της στρατιωτικής επέμβασης στην περιοχή αυτή (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), της επιβεβλημένης “παράδοσης εξουσίας”, της μονομερούς επιβολής κυρώσεων”, αναφέρει κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι ηγέτες του Οργανισμού.

“Τα κράτη μέλη τονίζουν την ανάγκη τερματισμού της βίας στο συριακό έδαφος απ΄όπου κι αν αυτή προέρχεται, σέβονται τον διευρυμένο εθνικό διάλογο που βασίζεται στην ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Συρίας”.

Η ανακοίνωση αυτή αφήνει να εννοηθεί ότι δεν αναμένεται να προκύψουν μεγάλες αλλαγές κατά τις συνομιλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία ακόμη και μετά τις καταγγελίες των αντικαθεστωτικών ότι τα στρατεύματα και οι πολιτοφύλακες που είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ διέπραξαν νέα σφαγή εις βάρος δεκάδων αμάχων.

Ο ειδικός κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, Κόφι Άναν, πρώην γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, πρόκειται να ενημερώσει σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη.

Διπλωμάτες του ΟΗΕ δήλωσαν ότι αναμένουν ο Άναν να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια νέα πρόταση διάσωσης του αποτυχημένου μέχρι στιγμής ειρηνευτικού του σχεδίου με τη δημιουργία μιας “ομάδας επαφής” παγκόσμιων και περιφερειακών δυνάμεων.

Την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Χου Ζιντάο έκαναν έκκληση για διεθνή στήριξη προς το ειρηνευτικό σχέδιο του Άναν παρά τις εκκλήσεις αραβικών και δυτικών χωρών για μια αυστηρότερη απάντηση στην αιματοχυσία.

Η Ρωσία και η Κίνα–αμφότερες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο–έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες των δυτικών δυνάμεων να καταδικάσουν τη βία στη Συρία ή να ζητήσουν την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία, οι δυνάμεις του οποίου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 9.000 ανθρώπους σε 15 μήνες συγκρούσεων.
onalert.gr
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_8767.html
Read more

Ως τις 22 Ιουνίου οι κωδικοί για τα μηχανογραφικά

20120609-125402.jpgΣτις 22 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών για να λάβουν από το λύκειό τους τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.
Η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει ηλεκτρονικά από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν και πολυ καιρο στη διάθεση τους, αφού σχεδόν όλοι αναμένεται να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους όταν μάθουν τη βαθμολογία τους.
Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε υπερφορτωση του συστήματος τις τελευταίες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας.
http://olympia.gr/2012/06/09/%cf%89%cf%82-%cf%84%ce%b9%cf%82-22-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%cf%87%ce%b1%ce%bd/
Read more

“Έφυγε” η συγγραφέας Ζωρζ Σαρή

20120609-114757.jpgΣε ηλικία 87 ετών “έφυγε” σήμερα το πρωΐ η συγγραφέας και ηθοποιός Ζωρζ Σαρή.
Η Ζωρζ Σαρή είχε γράψει πλήθος μυθιστορημάτων, όπως: Ο θησαυρός της Βαγίας, Τα στενά παπούτσια, Όταν ο ήλιος, Το ψέμα, Νινέτ, Οι νικητές.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Η μητέρα της ήταν από τη Γαλλία και ο πατέρας της από το Αϊβαλί. Στη διάρκεια του πολέμου συμμετείχε στην Αντίσταση και στην ΕΠΟΝ.
Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Ροντήρη.
Το 1947 αυτοεξορίζεται στο Παρίσι και παντρεύεται τον χειρούργο Μάρκελο Καρακώστα. Απέκτησαν δύο παιδιά.
http://olympia.gr/2012/06/09/%ce%ad%cf%86%cf%85%ce%b3%ce%b5-%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ad%ce%b1%cf%82-%ce%b6%cf%89%cf%81%ce%b6-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ae/
Read more

Ο άσχετος και επικίνδυνος "τεχνοκράτης" που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική καταστροφή!!!!!



Προκαλεί οργή η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών προς τις εφορίες και εξηγεί πλήρως γιατί η χώρα μέσα σε δύο χρόνια έφτασε στην σημερινή κατάντια.

Ο Γιώργος Ζαννιάς πριν χρισθεί υπουργός οικονομικών έγραψε «ιστορία» ως ο τεχνοκράτης που οδήγησε την χώρα στην οικονομική καταστροφή και την κοινωνία στην ισοπέδωση.
Υπήρξε επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και έγινε ο πιο στενός του

συνεργάτης, ενώ παρέμεινε στην ίδια θέση και επί Ευάγγελου Βενιζέλου. Εισηγήθηκε ως επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής τις βασικές οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυο χρόνια και συμμετείχε σε όλες τις συνόδους και τις επίσημες συναντήσεις.

Ήταν ο άνθρωπος που «διαπραγματεύτηκε» με την τρόϊκα το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο με τα γνωστά ολέθρια για τον τόπο αποτελέσματα..
Σύμφωνα με την χθεσινή του εγκύκλιο, οι Εφορίες πρέπει να εφαρμόσουν άμεσα το νόμο που προβλέπει κατασχέσεις για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 3.000 ευρώ και φυλάκιση για όσους οφείλουν πάνω 5.000 ευρώ.
Και αυτά σε μια περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 21%, που όσοι τυχεροί εξακολουθούν να εργάζονται στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 25% -40% , που το βιοτικό επίπεδο έχει υποβαθμιστεί δραματικά, που τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει και δεν πληρώνουν ούτε τα φάρμακα των ασφαλισμένων.

Όταν δηλαδή το Δημόσιο αδυνατεί να εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις προς τους πολίτες απαιτεί από αυτούς με την απειλή της κατάσχεσης και της φυλακής να είναι συνεπείς απέναντι του. Υποψιάζεται μήπως ο κ. Ζανιάς ότι τα ελάχιστα ευρώ που δεν πλήρωσαν στην εφορία μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για τρόφιμα ή φάρμακα;

Το κράτος πρέπει να διεκδικεί τους φόρους μέχρι το τελευταίο ευρώ αλλά δεν πρέπει να αγνοεί μερικές κρίσιμες παραμέτρους. Πρώτον ναι είναι δίκαιοι, δεύτερον οι πολίτες να έχουν την αντικειμενική δυνατότητα να ανταποκριθούν, τρίτον να λαμβάνεται υπόψη την οικονομική πραγματικότητα και τέταρτο να μην χρησιμοποιούνται μέθοδοι του μεσαίωνα για την είσπραξη τους.

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου είναι πιθανό να μην διαθέτει πολιτική αντίληψη. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να στερείται κοινής λογικής και να κινείται εκτός τόπου και χρόνου υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ως υπηρεσιακός υπουργός 30 ημερών δεν μπορεί να ζητά την τιμωρία εκείνων που με τα λάθη του και τις παραλείψεις του, ως τεχνοκράτης, οδήγησε στην ανέχεια και την φτώχεια.


Ή μήπως ο κ. Ζαννιάς πιστεύει πώς όσοι οφείλουν τα 3.000 ή 5.000 ευρώ στην εφορία προέρχονται από τα υψηλά κοινωνικά στρώματα που κρύβουν εισοδήματα ή φοροδιαφεύγουν;

Τους φοροφυγάδες δεν μπόρεσε να τους πιάσει, ενώ οι «έχοντες» έστειλαν ήδη τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό όταν ό ίδιος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι παρίσταναν τους μαθητευομένους μάγους στο υπουργείο οικονομικών και υπέγραφαν τα μνημόνια.

Αν η δικαιολογία για την χθεσινή εγκύκλιο είναι τα άδεια ταμεία του κράτους ο κ. Ζαννιάς πρέπει να μας εξηγήσει για ποιο λόγο έδωσε νέα αναβολή στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Η υποβολή δηλώσεων και η άμεση εκκαθάριση τους θα προσέφερε πολύ περισσότερα ευρώ από ότι τα απαράδεκτα μέτρα της κατάσχεσης και της φυλάκισης.


Η χθεσινή εγκύκλιος του υπηρεσιακού υπουργού οικονομικών είναι άστοχη, αναποτελεσματική και προκαλεί την κοινή γνώμη. Εκθέτει δε όλα τα πολιτικά κόμματα, τα οποία είχαν λόγο στον σχηματισμό της κυβέρνησης που επιβράβευσαν έναν άσχετο και επικίνδυνο τεχνοκράτη,

αναβαθμίζοντας τον σε υπηρεσιακό υπουργό, ενώ θα έπρεπε να του είχαν απαγορεύσει ακόμη και την είσοδο στο υπουργείο Οικονομικών.!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_09.html
Read more

Φάρμακα υψηλού κόστους από τα νοσοκομεία –75 εκατ. ευρώ για εξόφληση χρεών

Τα φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες θα χορηγούνται στο εξής και από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ, καταβλήθηκαν 75 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία για τον μήνα Μάρτιο....


Ακόμα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων, ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους.
Την ίδια στιγμή, προστίθενται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ άλλα τέσσερα, τα οποία λειτουργούν στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων για ειδικές παθήσεις και συνολικά έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 5.000 ασφαλισμένοι.
Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους συγκεκριμένους ασθενείς να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 184 προκειμένου να ενημερώνονται για τα σημεία από τα οποία θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους.

Εντός των ημερών και η εξόφληση Απριλίου

Καταβλήθηκαν σήμερα 75 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία για τον μήνα Μάρτιο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί η σχετική δαπάνη και του Απριλίου.
Παράλληλα, έχουν βγει τα εντάλματα για την πληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση έως και τον Μάρτιο των συμβεβλημένων γιατρών, των ιδιωτικών κλινικών, των μονάδων αιμοκάθαρσης και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Επίσης, ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει για την καταβολή μέρους των δαπανών των κρατικών νοσοκομείων
Read more

Να γιατί ήθελαν να τον δολοφονήσουν! ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ Καραμανλής- Ομπάμα -


Η αποκαλυπτική στιχομυθία για τους αγωγούς, που καθόρισε τις εκλογές του 2009

Της Γιώτας Αντωνοπούλου

Λέγεται, και σωστά, πως η Πολιτική είναι ένα κομμάτι Ιστορίας που γράφεται διαρκώς. Ο σύντομος αλλά εξόχως αποκαλυπτικός διάλογος Καραμανλή – Ομπάμα πριν από τρία χρόνια, τον οποίο δημοσιεύει το PRESSing, φωτίζει μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα το ομιχλώδες πολιτικό τοπίο του 2009 και τα όσα συνέβησαν τότε στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας οδηγώντας την κυβέρνηση Καραμανλή στην πτώση της και αλλάζοντας με βίαιο τρόπο τη «ρότα» της χώρας. Όπως προκύπτει μέσα από αυτό το διάλογο σε συνδυασμό με τα διάφορα ντοκουμέντα που τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν οδηγήσει ….την ελληνική Δικαιοσύνη στην άσκηση ποινικών διώξεων κατ’ αγνώστων, αυτό που πρωτίστως κρίθηκε στις ελληνικές εκλογές του 2009 ήταν το περιεχόμενο της απάντησης στο επιτακτικό για την Αμερική πολιτικό ερώτημα «ποιος ελέγχει τις πηγές και τις ροές της ενέργειας; ». Αυτό που κρίθηκε ήταν η ίδια η διεθνής ενεργειακή «σκακιέρα», αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της «παγκόσμιας σκακιέρας» που τόσο ανάγλυφα περιγράφει ο Μπρεζίνσκι.

«Δύο θέματα, κύριε πρωθυπουργέ…»

Ήταν 3 Απριλίου 2009 τότε που ο Καραμανλής, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, είχε την πρώτη του κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα, τότε, πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Η συνάντηση εκείνη έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο που δεν έγινε τότε γνωστό, είναι, όμως, βέβαιο πως καθόρισε όχι μόνο την πορεία της κυβέρνησης Καραμανλή τους επόμενους μήνες αλλά συνολικά την πορεία της χώρας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ως υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές είχε δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξει την Ελλάδα στα εθνικά της θέματα, κάνοντας μάλιστα σαφείς αναφορές στο Σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό, στην πρώτη του αυτή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό όχι μόνο δεν επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του αλλά στη διάρκεια της 40λεπτης συνομιλίας τους θύμισε σε αρκετά σημεία τον προκάτοχό του Τζωρτζ Μπους το νεότερο: άκουγε επί πολλή ώρα αμίλητος τον Κώστα Καραμανλή να του εξηγεί με λεπτομέρειες ποια είναι τα προβλήματα της Ελλάδας και πού ακριβώς χρειάζεται η χώρα μας την υποστήριξη της υπερδύναμης κι όταν η ενημέρωση ολοκληρώθηκε αντί άλλου σχολίου ο νέος «πλανητάρχης» απάντησε:

– «Θέλω κι εγώ από την πλευρά μου να σας θέσω, κύριε πρωθυπουργέ, δύο θέματα: Πρώτον, δεν συνάδει με το κεκτημένο του ΝΑΤΟ ένα κράτος μέλος να σπάει την ομοφωνία των αποφάσεων. Δεύτερον, δεν είναι επιτρεπτό ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να αναπτύσσει προνομιακές σχέσεις με κράτος το οποίο δεν μετέχει στο ΝΑΤΟ».

Το δεικτικό, αν και ευγενικά διατυπωμένο, σχόλιο του Ομπάμα για το Βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι καθώς και για τις συμφωνίες με τη Ρωσία που αφορούσαν την κατασκευή των αγωγών ήρθε να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες είχε διαμορφώσει η ελληνική πλευρά ενόψει της πολυαναμενόμενης πρώτης συνάντησης με τη νέα αμερικανική ηγεσία. Και μπορεί μεν ο πρώην πρωθυπουργός να μην άφησε αναπάντητη την «παραίνεση» του Αμερικανού προέδρου, ανταπαντώντας πως «η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι συνεπέστατο μέλος του ΝΑΤΟ αλλά και το ΝΑΤΟ οφείλει να κατανοεί τα προβλήματα των χωρών μελών του», όμως, όπως αναφέρουν τακτικοί συνομιλητές του «από εκείνο το διάλογο ο Καραμανλής αντελήφθη πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο χρόνος της διακυβέρνησής του μετράει αντίστροφα».



Το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ»

Παρότι ο συγκεκριμένος διάλογος δεν ήταν τότε γνωστός, το γεγονός ότι ο χρόνος της διακυβέρνησης Καραμανλή τελείωνε θεωρούνταν εκ των ων ουκ άνευ τη συγκεκριμένη περίοδο καθώς οι ΗΠΑ κι οι «δορυφόροι» τους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ με κάθε ευκαιρία και σε όλα τα επίπεδα επεδείκνυαν τη δυσφορία τους για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας ενώ παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση δεχόταν πληθώρα «προειδοποιήσεων» από διαφορετικές και, φαινομενικά, ασύνδετες μεταξύ τους πλευρές. Προειδοποιήσεις προερχόμενες πρώτον, από τις «αγορές» οι οποίες αύξαναν επικίνδυνα το κόστος δανεισμού για τη χώρα μας παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κατέγραφε, ακόμη, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (+0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2009). Προειδοποιήσεις από την Κομισιόν, η οποία μόλις είχε θέσει για δεύτερη φορά την ελληνική Οικονομία σε επιτήρηση (18/2/2009) αποστερώντας από την κυβέρνηση τη δυνατότητα της εκπλήρωσης δεσμεύσεων πουείχε αναλάβει προς διάφορες κοινωνικές ομάδες. Το αξιοσημείωτο , δε, είναι πως οι Ευρωπαίοι και οι απεσταλμένοι τους στην Ελλάδα τεχνοκράτες περιέργως «δεν είδαν» όλο αυτό το διάστημα της επιτήρησης αυτό που μετεκλογικά απέδωσαν στην κυβέρνηση Καραμανλή, ότι δηλαδή «έδινε ψεύτικα στοιχεία»! Το τρίτο «μέτωπο» εντοπιζόταν στο εσωτερικό της χώρας, με τις διάφορες συντεχνίες που είχαν τη δημόσια πολιτική καθοδήγηση του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνουν καθημερινά συνθήκες κοινωνικής αναταραχής και οικονομικής ασφυξίας σε όλα τα πιθανά πεδία προσέλκυσης επενδύσεων (στον ΟΛΠ, στο κέντρο της Αθήνας, στα αεροδρόμια κ.λπ.). Το τέταρτο «μέτωπο» είχε ονοματεπώνυμο: λεγόταν Γιώργος Παπανδρέου και είχε προαναγγείλει την «ημερομηνία λήξης» της κυβέρνησης Καραμανλή με αφορμή την Προεδρική εκλογή!

Και μόνο τα προαναφερθέντα θα ήταν αρκετά ώστε σε σύντομο διάστημα να οδηγήσουν σε πτώση μια κυβέρνηση των 151 βουλευτών. Κι όμως, όλα τα σενάρια σχετικά με το τι ή το ποιος θα μπορούσε πιθανώς να κρύβεται πίσω από τα όσα συνέβαιναν και να συντονίζει την κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα, ωχριούν μπροστά σ’ αυτό που γνώριζε ήδη από τότε ο Κώστας Καραμανλής: το άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο για «σχέδιο δολοφονίας εις βάρος του πρωθυπουργού με στόχο την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας». Όπως αναφερόταν στο έγγραφο, η ΕΥΠ είχε λάβει τις απόρρητες αυτές πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), πράκτορες της οποίας «σε μία τουλάχιστον περίπτωση ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Ν. Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγ. Εφραίμ». Κι επειδή πέρα από το περιεχόμενο-σοκ του εγγράφου περί του εκπονηθέντος σε «αμερικανικό κέντρο» σχεδίου δολοφονίας, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς και «τι δουλειά είχαν οι Ρώσοι πράκτορες στον Άγ. Εφραίμ;», η απάντηση βρίσκεται σε μια σειρά άλλων εγγράφων που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία, σύμφωνα με τα οποία η FSB είχε εντοπίσει «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ» και είχε συστήσει μια ειδική ομάδα «αντιπαρακολούθησης» των κέντρων που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού! Όπως είναι γνωστό, τα απόρρητα έγγραφα της FSB αναφέρονταν σε σχέδιο ματαίωσης της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, το οποίο είχε την ελληνική κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ» και περιελάμβανε τέσσερα κύρια σημεία:

• Πολιτική αποσταθεροποίηση με αιχμή του δόρατος την υπόθεση Βατοπεδίου.

• Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

• Κοινωνική αποσταθεροποίηση με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

• Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Περιελάμβανε, δηλαδή, το συγκεκριμένο σχέδιο, όλα όσα ήδη υφίστατο η κυβέρνηση Καραμανλή με την αύξηση του κόστους δανεισμού, τη νέα επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, την υπόθεση του Βατοπεδίου που τροφοδοτούσε διεθνή δημοσιεύματα περί «σκανδάλων της ελληνικής κυβέρνησης», την κοινωνική αναταραχή στο εσωτερικό και διαφόρους «βρυχηθμούς» από το εξωτερικό, προερχόμενους ακόμη κι από Ευρωπαίους εταίρους της αμερικανικής «σφαίρας» επιρροής. Κι όσο κι αν δυσκολεύεται ο νους ενός πολίτη να αντιληφθεί και να πιστέψει ότι, ναι, είναι πιθανό να εκπονείται σε κάποιο σημείο του κόσμου και σε κάποιο πολιτικό κέντρο ένα σχέδιο δολοφονίας κατά πρωθυπουργού δημοκρατικής χώρας, ανατρέχοντας κανείς στην ιστορία, ακόμη και την πιο πρόσφατη, θα διαπιστώσει ότι σε διάφορα σημεία της υφηλίου υπήρξαν δυστυχήματα με θύματα πολιτικούς που τα ακριβή αίτιά τους ουδέποτε εξακριβώθηκαν, ή ότι υπήρξαν αναταραχές και εξεγέρσεις που ποτέ δεν διευκρινίστηκε από πού καθοδηγήθηκαν ή ακόμη, σε περιπτώσεις μη δημοκρατικών χωρών, έγιναν ακόμη και πόλεμοι με ψεύτικα ενοχοποιητικά στοιχεία, οι οποίοι άφησαν πίσω τους χιλιάδες αθώους νεκρούς. Δεν πρέπει, εξάλλου να διαφεύγει της προσοχής οιουδήποτε το γεγονός πως, μετά από πολύμηνη και εξονυχιστική έρευνα των στοιχείων, η ελληνική Δικαιοσύνη διέταξε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά αγνώστων για το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή.



Οι ανησυχίες του Καραμανλή

Ποια είναι η θέση του Κώστα Καραμανλή σε όλα αυτά που συνέβησαν αλλά και στα όσα στο μεταξύ αποκαλύφθηκαν για τη δράση ξένων κέντρων που αποσκοπούσαν στη ματαίωση της πολιτικής των αγωγών; Πρόσωπα που συνομιλούν τακτικά μαζί του είναι κατηγορηματικά στο θέμα των αποκαλύψεων για το σχέδιο «ΠΥΘΙΑ»: «Ο πρόεδρος δεν σχολιάζει τίποτα από όλα αυτά. Είναι αληθές ότι είχε ενημερωθεί από τον Παυλόπουλο για το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ κι είχε λάβει αυξημένα μέτρα προσωπικής ασφάλειας, αλλά δεν γνωρίζει κάτι πέραν αυτού. Παρακολουθεί, όπως κι όλοι, τις εξελίξεις στο επίπεδο της ελληνικής Δικαιοσύνης». Οι ίδιοι, πάντως, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού δεν αρνούνται πως η ακύρωση της πολιτικής των αγωγών αποτέλεσε για εκείνον μια μεγάλη απογοήτευση. Επίσης, δεν αρνούνται πως ο πρώην πρωθυπουργός ανησυχεί για τα εθνικά θέματα καθώς γνωρίζει το πλέγμα των συμφερόντων που εξυφαίνεται γύρω από τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και θεωρεί ο Καραμανλής πως οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την ίδια την εθνική υπόσταση της χώρας. Η μεγάλη ανησυχία του είναι πως σήμερα η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση, κι αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να εξομαλυνθεί. Η χώρα, σύμφωνα με τους συνομιλητές του κ. Καραμανλή, πρέπει άμεσα να μπει σε σταθερή τροχιά, αλλιώς θα είναι ευάλωτη όχι μόνο οικονομικά αλλά και εθνικά. Τη διάσταση αυτή έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαΐου όταν στη γραπτή του δήλωση με την οποία καλούσε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά σημείωνε μεταξύ άλλων:

– «Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας. Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά».
Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι στα εθνικά μας θέματα η Ευρώπη θα σταθεί αρωγός των θέσεών μας, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η Ελλάδα θα επιλέξει να πορευτεί τον ευρωπαϊκό δρόμο. Στο πλαίσιο αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας οι πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων στη Θράκη, η οποία ήταν και παραμένει εξαιρετικά «ευαίσθητη» περιοχή. Ο κ. Καραμανλής θεωρεί επίσης, σύμφωνα πάντοτε με τους συνομιλητές του, ότι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ δεν προσφέρεται για προεκλογικές ρητορείες αλλά είναι ένα εξαιρετικά λεπτό ζήτημα που θέλει προσεκτικό σχεδιασμό και διεθνείς συμμαχίες, οι οποίες οφείλουν να συναφθούν σε συνθήκες σταθερότητας για την Ελλάδα. Γνωρίζοντας, εξάλλου, όσο λίγοι, το μέγεθος των πιέσεων που ασκούνται στην Ελλάδα για το Σκοπιανό, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί πως το γεγονός ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις 21 Μαΐου δεν συζήτησε το θέμα, δεν σημαίνει ότι αυτό δεν παραμένει ανοιχτό μπροστά μας κι ότι δεν θα κληθούμε σύντομα να το διαχειριστούμε. Ο Κώστας Καραμανλής πιστεύει, εξάλλου, πως δεν θα πρέπει να πάει χαμένη η ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2014, σημειώνοντας ωστόσο πως οι δυνατότητες μιας χώρας που έχει «γονατίσει» οικονομικά και κοινωνικά είναι περιορισμένες. Γι’ αυτό, όπως τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός στους συνομιλητές του, «οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα πρέπει οπωσδήποτε να αναδείξουν κυβέρνηση καθώς ένα νέο σκηνικό ακυβερνησίας θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα σε όλα τα επίπεδα και βέβαια και στο επίπεδο των εθνικών μας θεμάτων, τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή». Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «αυτή δεν μπορεί να είναι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τις τύχες του τόπου θα πρέπει να είναι κυβέρνηση ΝΔ, αφού η μεγάλη παράταξη έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά και καθαρές θέσεις στα εθνικά θέματα και έχει δώσει σημαντικές μάχες στο πεδίο αυτό».

http://www.apocalypsejohn.com/2012/06/blog-post_2571.html
Read more

ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο που σε πειραματικό στάδιο καταπολεμά το 90% των καρκίνων. Αναμένεται στην αγορά το 2020.
Το συγκεκριμένο εμβόλιο επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Στην δοκιμή συμμετείχαν 10 πάσχοντες από, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Οι πάσχοντες έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του εντέρου, καθώς και των ωοθηκών. Εκφράζουν επίσης την άποψη ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί όχι μόνο συμπληρωματικά με την υπάρχουσα θεραπευτική αγωγή, αλλά και προληπτικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου.

Το εμβόλιο έχουν σχεδιάσει γνωστή φαρμακευτική εταιρία και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tel Aviv, αποκαλείται ImMucin και στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία εντοπίζεται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε καρκινικά κύτταρα παρά σε υγιή. Είχε δοκιμαστεί σε ζώα με καρκίνο του μαστού, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Οι δέκα ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Έως στιγμής, οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναπτύξει στο εμβόλιο περιορίζονται σε έναν μικρό ερεθισμό.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.
http://www.agioritikovima.gr/component/content/article/286-igeia/7061-embolio-pou-kat
Read more

8 Ιουνίου 1928, ένας άθλος Ελλήνων αεροπόρων.!!!!!!!!!!!!!!!


8 Ιουνίου 1928, ένας άθλος Ελλήνων αεροπόρων.!!!!!!!!!!!!!!!


Στις 8 Ιουνίου 1928 σημειώθηκε ένα σημαντικό για τις δυνατότητες της τότε Ελληνικής Αεροπορίας επίτευγμα.

Απογειώθηκε από το Τατόι αεροσκάφος Breguet 19 της Στρατιωτικής Αεροπορίας με χειριστή τον Υπολοχαγό Ευάγγελο Παπαδάκο και παρατηρητή τον Συνταγματάρχη Χρήστο Αδαμίδη, για να πραγματοποιήσει το γύρο της Μεσογείου, έναν πραγματικό άθλο για την εποχή.

Στο αεροσκάφος είχαν τοποθετηθεί επιπρόσθετες δεξαμενές καυσίμων, καθώς επρόκειτο να πετάξει πάνω από τη Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Μαζί του απογειώθηκαν άλλα τρία αεροσκάφη, τα οποία το συνόδευσαν μέχρι τις νότιες ακτές της Εύβοιας.
Το κατάλληλα διασκευασμένο Breguet Bre 19 “ΕΛΛΑΣ”, απογειώθηκε απά το Τατόι και πραγματοποίησε σε 20 περίπου μέρες το γύρο της Μεσογείου, διανύοντας απόσταση 12.000 χλμ.!!!!!!!!!!!
http://gsk-fwtografikesmnhmes.blogspot.gr/2012/06/8-1928.html
Read more

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;Καλεί Έλληνες να δολοφονήσουν Έλληνες!!! [ΒΙΝΤΕΟ]


Είναι δυνατόν; Άνθρωποι σαν και αυτόν, που εκτρέφουν το μίσος και παροτρύνουν του Έλληνες να δολοφονήσουν Έλληνες ,κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι;Και είναι και στελέχη κόμματος που θέλει να κυβερνήσει;Δείτετι απίστευτα πράγματα λέει ο "κύριος" Ιφικράτης Αμυράς...
http://planet-greece.blogspot.com/2012/06/blog-post_6652.html
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!!Ti amo-Umberto Tozzi feat Monica Bellucci

Read more

Τραγωδία χωρίς τέλος>Νεκρός ο αδελφός και η μάνα του 30χρονου που πυροβόλησαν οι ληστές στη Καισαριανή!

http://silvercity.gr/index.php



Καμία αρχαία τραγωδία δεν είχε τέτοια κατάληξη, όπως αυτή που συνέβει πριν λίγο στην Καισαριανή με το άδικο ξεκλήρισμά μιας ολόκληρης οικογένειας από 3-4 άγνωστους ακόμη δράστες!!.


Ως γνωστό πριν από 6 μέρες, στις 2 Ιουνίου, λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες που πήγαν να κλέψουν ένα ΙΧ, πυροβόλησαν εναντίον δύο νεαρών αδελφών σε πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Βουτσά83 στην Καισαριανή, που κατέβηκαν να τους κυνηγήσουν.

Απο τα πυρά έπεσε αμέσως νεκρός ο 30χρονος σεφ, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε
στο νοσοκομείο ο 32χρονος αδελφός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αδέλφια ενώ είχαν πάει για ύπνο, άκουσαν τον συναγερμό τους αυτοκινήτου τους και βγήκαν στο μπαλκόνι να δουν τι συνέβαινε. Τότε είδαν τους δράστες να προσπαθούν να το κλέψουν.

Αμέσως, κατέβηκαν κάτω ενω ο ένας απο τους δύο πήρε μαζί του κι ένα κουζινομάχαιρο.

Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί, οι δράστες άρχισαν να τους πυροβολούν με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν και σοβαρά τον άλλο κι εξαφανίστηκαν
. Ο 30χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στο στήθος και την κοιλιά και ο 32χρονος μία σφαίρα στο στομάχι.

Μεχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσοι ήταν οι δράστες αλλα υπάρχουν αναφορές για 3 ή 4. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για πρόκειται για τη γνωστή τετράδα που τον τελευταίο καιρό ληστεύει με καλάσνικοφ καταστήματα, περίπτερα και βενζινάδικα σε Ηλιούπολη,Αργυρούπολη, Βύρωνα, Ζωγράφου κλπ

Και η κατάληξη της απίστευτης τραγωδίας που, σημειωταίον, απαξίωσαν να μεταδώσουν τα ΜΜΕ:

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο νοσοκομείο, όπου είχε άμεσα μεταφερθεί, κατέληξε και ο δεύτερος άτυχος αδελφός της οικογένεις, ενώ η χαροκαμένη μητέρα των δύο αδικοχαμένων παλληκαριών της, μόλις έμαθε το νέο τραγικό γεγονός του χαμού και του δεύτερου παιδιού της, έπαθε οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εξέπνευσε !!
 
http://www.kourdistoportocali.com/articles/11855.htm
Read more

Δυσοίωνες προβλέψεις για την Κύπρο

Σύμφωνα με τις κυπριακές εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την κυπριακή οικονομία, τόσο για φέτος όσο και για το 2013.
Η Τράπεζα έχει διαφοροποιήσει προς το χειρότερο τις προβλέψεις της, προβλέποντας ύφεση -1,1% σε ότι αφορά το ΑΕΠ και μόλις θετική ανάπτυξη 0,4% για το 2013.
Επίσης σημαντική πτώση αναμένεται να καταγράψει η ιδιωτική κατανάλωση και οι ακαθάριστες επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου. Κι όλα αυτά, εάν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν επιδεινωθεί. Ειδικότερα, ως προς άλλα μεγέθη, η Κεντρική Τράπεζα αναμένει αναρρίχηση της ανεργίας στο 10,1%, πληθωρισμό στο 3,2% και μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης στο -2,9%.
prionokordela.gr
http://olympia.gr/2012/06/08/%ce%b4%cf%85%cf%83%ce%bf%ce%af%cf%89%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bb%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf/
Read more

Βραχεία κεφαλή η ΝΔ, ο Καμμένος πλησιάζει επικίνδυνα το ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι χθες το βράδυ, αυτες ήταν οι τάσεις. Κοινή πεποίθηση όμως ολων των δημοσκόπων είναι η ρευστότητα του πολιτικού συστήματος. Πάντως το χθεσινό επεισόδιο φαίνεται να ευνοεί τη ΝΔ (μέχρι στιγμής), ειδικά στην επαρχία όπως μας είπαν δύο διαφορετικοί του κλάδου. Και εμάς όπως έχετε διαπιστώσει, δεν μας λένε παπάντζες.
http://olympia.gr/2012/06/08/%ce%b2%cf%81%ce%b1%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%ae-%ce%b7-%ce%bd%ce%b4-%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%ac%ce%b6/
Read more

Αυτός που έκλεισε το μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του ΕΣΥ χθές έλεγε πως δεν ξέρει τίποτα.!!!!!



Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών καθώς επίσης και η κ. Κοκολάκη ( μητέρα καρδιοπαθούς παιδιού και άτυπος εκπρόσωπος των γονέων με καρδιοπαθή παιδιά)

καταγγέλλουν και αποκαλύπτουν τα ψεύδη του κ. Λοβέρδου σχετικά με το κλείσιμο του μοναδικού παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία,

και πως τελικά όλη αυτή η μεθοδευμένη καταστροφή γενικώς του ΕΣΥ έγινε επ ωφελεία των ιδιωτικών συμφερόντων .

Στο παρακάτω video πρέπει να τονίσουμε πως η περιεχόμενη μαρτυρία της μητέρας ενός καρδιοπαθούς παιδιού είναι παλαιότερη, όταν δηλαδή δεν είχαν ακόμα συλλεχθεί όλα αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία που όχι μόνο αθωώνουν τους δύο διωκόμενους προσχηματικά και διασυρθέντες απο τον ίδιο τον τέως υπουργό παιδοκαρδιοχειρουργούς,

αλλά που τους δίνουν το δικαίωμα να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα εναντίον των συκοφαντών τους.

Ήδη εκ μέρους των γονέων , έχουν κατατεθεί στον εισαγγελέα αναφορές και ντοκουμέντα σχετικά με τις ευθύνες όσων εξέθεσαν και συνεχίζουν να εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τα χρήζοντα επέμβασης καρδιοπαθή παιδιά τους.

Οι 251 γονείς των καρδιοπαθών παιδιών (δηλαδή σχεδόν όλοι) για άλλη μια φορά στηρίζουν τους δολίως διωκόμενους παιδοκαρδιοχειρουργούς του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου που "έκλεισε" ο Λοβέρδος.!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9997.html
Read more

ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ - ΛΟΒΕΡΔΟΣ - ΨΕΜΑΤΑ.wmv



ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΠΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΣΙΟΥ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Κ. ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Κ, ΚΟΚΟΛΑΚΗ (ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΟΥΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΤΥΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ).
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/wmv.html
Read more

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος

 Ο κόσμος του φώναζε: «Είμαστε μαζί σου»
Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 24χρονος φοιτητής που πυροβόλησε και σκότωσε χθες τα ξημερώματα 43χρονο αλβανό διαρρήκτη, στην Παιανία. Μετά την απολογία του στον 4ο ειδικό ανακριτή ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον του δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής.
Ο νεαρός προσήχθη λίγο μετά τις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Πάνω από 150 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ευελπίδων για να χειροκροτήσουν και να συμπαρασταθούν στο νεαρό. Φίλοι, γείτονες και κάτοικοι της περιοχής, φώναζαν «αθώος».
Ο δικηγόρος του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε πως αυτή η κατηγορία επισείει ποινή από 1 έως 5 έτη και αν συνυπολογιστεί και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, τότε ίσως ο πελάτης του να μην φυλακιστεί.
Ο ίδιος ο νεαρός, όπως περιέγραψαν οι δικηγόροι του, είναι συντετριμμένος και σκέφτεται πάνω απ' όλα το γεγονός πως αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή.


Περισσότερα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος - Akous. Νέα
Read more

Υπόδειγμα Ευρωδραχμής κυκλοφόρησε και σοκάρει το διαδίκτυο!

Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυπωμένη σε ποσότητες αφού μάλλον προϋποθέτει και συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα στις ερχόμενες εκλογές που μάλλον μοιάζει να απομακρύνεται σύμφωνα με τις νεώτερες δημοσκοπήσεις. Παραθέτουμε την φωτογραφία αυστηρά προς ενημέρωση σας.
Read more

"Δολοφόνος" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας που αμύνθηκε στον Αλβανό ληστή!


Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι ... δολοφόνος!

Έτσι μιλάει για "δολοφονία αλλοδαπού" για την οποία ευθύνεται η ... διάλυση της Παιδείας (φαίνεται έπρεπε να στείλουμε στο σχολείο τον Αλβανό ληστή), στη διάλυση της υγείας (λέτε να τσαντίστηκε ο ληστής επειδή δεν έβρισκε φάρμακα και άρχισε να ληστεύει;), του κοινωνικού κράτους (μήπως του έκοψαν το επίδομα του ληστή;) "και ως τέτοιο φαινόμενο που οφείλεται στους παραπάνω λόγους, πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Έλληνας πολίτης που θα του σκότωναν τη μάνα, είναι δολοφόνος και ο Αλβανός έγινε ληστής επειδή δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα!

Τι πίνουν εκεί στη Κουμουνδούρου;

Υ.Γ.: Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουμε να εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονία από κουκουλοφόρους των τριών ανθρώπων (τεσσάρων μαζί με το άτυχο μωρό που κυοφορούσε η τραγική μάνα) στην Marfin της Σταδίου; Ή προηγούνται στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι Αλβανοί ληστές;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44006&Itemid=139
Read more

Ο Βενιζέλος σχεδιάζει δεύτερη εξαπάτηση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το αν λέγεται ή δεν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ.

Είναι σε όλους γνωστό ότι μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ όπως σχεδόν ξεκάθαρα αφήνει να εννοηθεί ο Βενιζέλος, θα αλλάξει όνομα και καταστατικό.

Επί της ουσίας δηλαδή, για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την εξαπάτηση των Ελλήνων ψηφοφόρων των οποίων την ψήφο αφού υφαρπάξει ως ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις εκλογές θα αλλάξει κουστούμι και ιδεολογία.

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός: Άλλο σου δείχνω και άλλο σου μπήχνω.

Το ΠΑΣΟΚ μετά την μεγάλη εξαπάτηση του λεφτά υπάρχουν προεκλογικά το 2009, που έγινε μετεκλογικά σε δεν υπάρχει σάλιο όπως είπε ο Λοβέρδος, τώρα ξανά παρουσιάζει ένα εντελώς ψεύτικο προεκλογικού χαρακτήρα πρόσωπο, το οποίο όμως θα αλλάξει μετεκλογικά, είναι χαρακτηριστική η φράση του Βενιζέλου: «Το ΠΑΣΟΚ που κάνει τις εκλογές δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύομαι, το ΠΑΣΟΚ που θέλω, το ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζω».

Αυτήν την στιγμή δηλαδή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με μεγάλη υποκριτική μαεστρία, περιφέρεται ανά την Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα και εκπροσωπώντας ένα κόμμα το οποίο δεν πιστεύει.

Η τωρινή προσπάθεια εξαπατήσεις του ελληνικού λαού από το ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ ανώτερη και ωμή από το λεφτά υπάρχουν.

Οι πολιτικές και ιδεολογικές μεταμορφώσεις του Βενιζέλου μέχρι τώρα είναι πολλαπλάσιες αυτών του Γεωργίου Παπανδρέου.

Το άλλο σου δείχνω και άλλο σου μπήχνω, εφαρμόστηκε από το ΠΑΣΟΚ από το 1981 (του έξω από την ΕΟΚ), μέχρι και σήμερα που άλλο κόμμα θα ψηφήσουν οι Έλληνες και άλλο θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Αν κανείς κοιτάξει τις πρώτες θέσεις σε όλες τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ, αυτό που θα δει είναι όλη την πράσινη κρατικοδίετη νομενκλατούρα, των δημάρχων αργοτοσυνδικαλιστών περιφερειαρχών δημοτικών συμβούλων διαπλεκόμενων δημοσιογράφων και εργολάβων, που κατά κυριολεξία ρήμαξαν την Ελλάδα, αυτοί αποτελούν και το σημερινό μικρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, και να μου το θυμάστε, οι ίδιοι θα μας παρουσιαστούν με άλλο κομματικό όνομα μετά τις εκλογές, ως εθνοσωτήρες.

Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, το πρόβλημα της Ελλάδος είναι ο πασοκισμός που είναι κυρίαρχη ιδεολογία σε όλα τα κόμματα, ένα παραπάνω όμως στο ΠΑΣΟΚ που τον εξέθρεψε.

Αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν επαφή με την πραγματικότητα, δεν θα έπαιρναν καθόλου μέρος σε αυτές τις εκλογές, ή τουλάχιστον θα έκαναν τις αλλαγές στο κόμμα πριν τις εκλογές, όχι μετά.

Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.
http://olympia.gr/2012/06/08/%ce%bf-%ce%b2%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%b6%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%80%ce%ac%cf%84/#more-159850
Read more

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αμετανόητος ο… ύπαρχος του Τιτανικού: Υπέρβαση του Μνημονίου σημαίνει εφαρμογή του!

Αμετανόητος ο… ύπαρχος του Τιτανικού: Υπέρβαση του Μνημονίου σημαίνει εφαρμογή του!
Την ώρα που το σύνολο των κομμάτων οδεύουν στις εκλογές έχοντας στο πρόγραμμά τους την αναθεώρηση ή και την καταγγελία του Μνημονίου, ένας υποψήφιος βουλευτής επιμένει στην εφαρμογή του!

Είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έγραψε τη δική του μαύρη σελίδα στη νεότερη ιστορία, σαν ο… ύπαρχος του Ελληνικού Τιτανικού. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Έθνος», προασπίζεται την πολιτική του τονίζοντας ότι «πριν καταγγείλουμε το Μνημόνιο, καλό θα ήταν να το εφαρμόσουμε. Μόνο έτσι θα το υπερβούμε!» Εικάζουμε ότι κάτι τέτοια βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος και έχει αποφασίσει να ξηλώσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ κάνοντας την αρχή το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο Παπακωνσταντίνου, μεταξύ άλλων υποστηρίζει: Η υπεύθυνη Κεντροαριστερά, την οποία εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, πήρε επάνω της τα τελευταία δύο χρόνια τις συσσωρευμένες αμαρτίες όλης της μεταπολίτευσης, αλλά και κλήθηκε να διαχειριστεί τα επίχειρα της καταστροφικής πενταετίας της ΝΔ.

Το έκανε με τεράστιο πολιτικό κόστος, με αναπόφευκτα λάθη και κυρίως χάρη στις θυσίες των Ελλήνων. Κατάφερε να μείνει η χώρα όρθια, να συνεχίσει να χρηματοδοτείται, πέτυχε μία πρωτοφανή μείωση του ελλείμματος μαζί με μια σειρά μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν γίνει πριν από χρόνια. Δεν κατάφερε, όμως, να πείσει για την προοπτική αυτού του δύσκολου δρόμου, ούτε να δώσει αίσθημα δικαίου στην κοινωνία. Σήμερα το ζητούμενο δεν είναι να πετάξουμε αυτές τις θυσίες, να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν ή να υποσχεθούμε πράγματα που απλώς δεν γίνονται.

Είναι να κάνουμε τα επόμενα βήματα που αυτές πλέον μας επιτρέπουν. Κλειδί στην προσπάθεια αυτή είναι η ταχύτητα με την οποία υλοποιούμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Μια προοδευτική απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας συμπεριλαμβάνει σίγουρα την προοδευτική φορολόγηση του πλούτου, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, με αξιολόγηση του προσωπικού και βαθιές τομές στη διοίκηση. Περιλαμβάνει, επίσης, τη στήριξη των αδυνάτων μέσα από ένα σύστημα που χρηματοδοτεί τόσο προνοιακά μέσω επιδομάτων όσο και ανταποδοτικά μέσω του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Την άρση των εμποδίων στο άνοιγμα και στη λειτουργία μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας, το άνοιγμα επαγγελμάτων που δημιουργούν υψηλά κόστη στις καθημερινές συναλλαγές. Την αποτελεσματική και ταχύτερη λειτουργία της δικαιοσύνης… Όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται ήδη στους όρους δανεισμού της Ελλάδας και στο Μνημόνιο. Και όσο προχωρά η υλοποίησή του, οι όροι εκταμίευσης αφορούν όλο και περισσότερο διαρθρωτικά μέτρα, κάτι που κέρδισε η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες της, που είναι το κύριο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης. Πριν, λοιπόν, καταγγείλουμε το Μνημόνιο, καλό θα ήταν να το εφαρμόσουμε. Μόνο έτσι θα το υπερβούμε…».

Δοξάστε τον!!!


Θέμης Δαγκλής

Read more

Ελλαδάρα σ'αγαπάμε...

ΦΩΤΟ NEWSIT.Η Βαρσοβία ντύθηκε στα γαλανόλευκα εν αναμονή της πρεμιέρας του Euro. Έλληνες και Πολωνοί φίλαθλοι αγκαλιασμένοι τραγουδούν και το NewsIt σας μεταφέρει το κλίμα από την πρωτεύουσα της Πολωνίας.





Το γλέντι των Ελλήνων ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίζεται στους...
δρόμους της Βαρσοβίας. Ο απεσταλμένος του NewsIt, Αριστείδης Μέγας σας μεταφέρει μέσω εικόνας το κλίμα...


ΦΩΤΟ NEWSIT.

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

ΦΩΤΟ NEWSIT.
ΦΩΤΟ NEWSIT.

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_9854.html
Read more

ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΑΚ-47 ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΩΡΙΟ

Όταν στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας μέρα μεσημέρι δύο Αλβανοί με ΑΚ-47 Καλάσνικοφ μπαίνουν μέσα στο καφανείο του χωριού αρπάζουν τις συντάξεις του χωριού από την ταχυδρόμο και τραυματίζουν βαριά έναν κάτοικο του χωριού και το χειρότερο απ'όλα φεύγουν ανενόχλητοι, ποια είναι η ελπίδα για το μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της χωρας;

Και όμως όλα αυτά που περιγράφουμε είναι αλήθεια: Η ταχυδρόμος του χωριού πήγε στο καφενείο, όπου ήταν μαζεμένοι οι κάτοικοι, για να μοιράσει τις συντάξεις.

Ξαφνικά, δύο αλλοδαποί που μιλούσαν αλβανικά, ντυμένοι με στολή, μπήκαν μέσα με Καλάσνικοφ και φώναξαν "Να μην κουνηθεί κανείς», όπως περιγράφουν οι έντρομοι κάτοικοι του χωριού.

Αμέσως μετά, οι Αλβανοί ληστές άρχισαν να γαζώνουν το μαγαζί στα τυφλά πάνω από τα κεφάλια των θαμώνν του αφενείου οι οποίοι προσάθησαν να πέσουν στο εδαφος για να προστατευθούν, αλλά ένας από αυτούς δεν ήταν τυχερός: Η σφαίρα των 7,62 χλστ. διαπέρασε το λαιμό του!

Οι ληστές άρπαξαν τις συντάξεις από την ταχυδρόμο, έριξαν άλλη μία ριπή και έφυγαν με αυτοκίνητο χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει. Όλα αυτά δεν έγιναν στις 12 τη νύχτα, έγιναν στις 12 το μεσημέρι.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στην Αθήνα και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη...

Εμείς απορούμε, αν χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ένα αντάρτικο στα βόρεια σύνορα π.χ. με τον UCC πώς και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστεί; Δεν είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις, Όταν δεν μπορείς να συλλάβεις δύο Αλβανούς σε ένα χωριό δίπλα από την Αθήνα, μην προσδοκάς να αντιμετωπίσεις οργανωμένες αντάρτικες μονάδες στα βόρεια σύνορα...
defencenet.gr 
http://www.agioritikovima.gr/news1/7048-albanoi-me-ak
Read more

Καταρρέει η κυβέρνηση Μόντι – Με “πλερέζες” η Goldman Sachs…

Ο Mario Monti, απαντώντας στο διογκούμενο μπαράζ επικρίσεων για τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει, παραδέχτηκε ότι η τεχνοκρατική κυβέρνησή του «θα μπορούσε να κάνει περισσότερα και καλύτερα», ενώ παράλληλα ξέσπασε εναντίον των πανίσχυρων επιχειρηματικών συμφερόντων και των media που έχουν στραφεί εναντίον του.

Με ξεκάθαρα αμυντική στάση, καθώς η Ιταλία βουλιάζει βαθύτερα στην ύφεση και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, ο κ. Monti παραδέχτηκε σε ομιλία του προς τους τραπεζίτες ότι η κυβέρνησή του έχει «χάσει την υποστήριξη» των «αποκαλούμενων μεγάλων δυνάμεων» της χώρας.

Ο κ. Monti υπεδειξε άμεσα τον σύνδεσμο βιομηχάνων Confindustria, που έχει επικρίνει σκληρά τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, καθώς και «μεγάλη εφημερίδα» που οι insiders λένε ότι είναι η Corriere della Sera και η οποία σε πρωτοσέλιδό της μέσα στην εβδομάδα επέκρινε τις πολιτικές Monti και πρόβλεψε ότι θα αποτύχουν.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η αναβαθμιζόμενη παρουσία του κ. Mont στο διεθνές επίπεδο, δεν μπορεί πλέον να καλύψει την απώλεια εμπιστοσύνης που υφίσταται η κυβέρνησή του στο εσωτερικό, όπου πολλοί μη εκλεγμένοι υπουργοί σκέφτονται περισσότερο το πολιτικό τους μέλλον και δεν θέλουν να τα βάλουν με τις «μεγάλες δυνάμεις» και τις ομάδες συμφερόντων που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις.

Μέσα σε αυτό το “καζάνι που βράζει” και καθώς τα επιτόκια επιστρέφουν σε αφόρητα επίπεδα για το χρέος 1,9 τρισ. ευρώ της Ιταλίας, οι ξένοι επενδυτές παραμένουν απόντες από τις ιταλικές αγορές.

Πηγή: euro2day.gr

http://olympia.gr/2012/06/08/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81%cf%81%ce%ad%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%bc%cf%8c%ce%bd%cf%84%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1/
Read more

ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα ήταν η «κεντροαριστερή» συνιστώσα του πασοκισμού.!!!!!!!!!


ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα ήταν η «κεντροαριστερή» συνιστώσα του πασοκισμού.!!!!!!!!!

Η ιστορία παίζει παράξενα παιχνίδια. Μια συνιστώσα της «κεντροαριστεράς» που αποτελούσε, μέχρι χθες, το «αριστερό» μακιγιάζ του πασοκικού νεοφιλελευθερισμού, γίνεται σήμερα η ηγεμονική «κεντροαριστερή» δύναμη: Από συνιστώσα γίνεται η συνισταμένη της «κεντροαριστερής» απάτης.

Η οξύτητα της καπιταλιστικής κρίσης κατάρρευσης, η χρεοκοπία της Ελλάδας και
ο αποικιοκρατικός ζυγός της ευρω-χούντας προκάλεσαν την εκρηκτική αποδόμηση του κυβερνητικού οικοδομήματος, ιδιαίτερα την ΟΛΙΚΗ κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από «τσόντα» της «κεντροαριστερής» ουτοπίας, έγινε κυρίαρχος πολιτικός παράγοντας της «κεντροαριστερής» αντικατάστασης και αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ…

Ειναι βαθύτατες οι «συγγένειες» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και το ρόλο της «αριστερής» εφεδρείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετεξελίχτηκε από «εφεδρεία» σε ηγεμονικό συντελεστή…


ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ: Το «αριστερό» μακιγιάζ που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ

ΟΙ «ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ» εκσυγχρονιστές υπηρέτες του καπιταλισμού και της Νέας Τάξης διαφέρουν από τους «σοσιαλίζοντες» και τους «αριστερούληδες» σε τούτο: Στο βαθμό υποκρισίας και κυνισμού.

Οι πλέον ειλικρινείς και οι πλέον κυνικοί απολογητές του νεοφιλελευθερισμού (στην Ελλάδα ο Ανδριανόπουλος), δεν διστάζουν να δηλώνουν: Αν η υπεράσπιση του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και του κέρδους το απαιτεί, η πολιτική ισότητα, δηλαδή οι δημοκρατικές ελευθερίες, πρέπει να θυσιαστούν.

Με άλλα λόγια, τα δικαιώματα του ανθρώπου μεταφράζονται γι αυτούς σε ένα και μόνο δικαίωμα: Της ιδιοκτησίας και του κέρδους.
Οι «σοσιαλίζοντες» και «αριστερούληδες» νεοφιλελεύθεροι δεν τολμούν να τα λένε τόσο ωμά τα πράγματα, ακόμα. Είναι, όμως, οι πλέον ευρηματικοί στην υποκρισία και την απάτη. Κρύβονται πίσω από αφαιρέσεις και λεκτικές κατασκευές «προοδευτικότητας»: «κοινωνικός διάλογος», «κεντροαριστερά», «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» και άλλα τέτοια σοφίσματα.

Το Σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα στο οποίο «συνωστίζονται» όλων των ειδών τα λουλούδια: Από τους «καθαρόαιμους» και «ωμούς» υμνητές του πλανητικού ιμπεριαλισμού, μέχρι τους «ντροπαλούς»: Τους «σοσιαλίζοντες» και «αριστερούληδες» υποκριτές απατεώνες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «καθαρόαιμη» τσόντα των «αριστερούληδων»: Η καθαρόαιμη «αριστερή» απάτη και η προβοκατόρικη «αριστερή» αιχμή της Νέας Τάξης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, στην παρούσα συγκυρία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Αποτελεί το αναγκαίο «αριστερό» μακιγιάζ για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το τεκμήριο και το άλλοθι για την αναπαλαίωση του σαθρού και ετοιμόρροπου οικοδομήματος του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να πείσει από μόνο του. Η θητεία της «εκσυγχρονιστικής αλητείας» του το έχει καταστήσει όχι μόνο ένα παρασιτικό και άδειο από ιδέες οργανισμό, αλλά και πολύ απωθητικό στην ελληνική κοινωνία Χρειάζεται μακιγιάζ, τα χρώματα της απάτης που θα αναπαλαιώσουν τα μπαγιάτικα και φθαρμένα «αριστερά» του υλικά. Αυτά τα χρώματα της αναπαλαίωσης και της απάτης τα προμηθεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.!!!!!!!!!!!

Γι’ αυτό και οι αγωνιώδεις φωνές εκατέρωθεν για να βρεθούν γέφυρες συγκρότησης ενός κεντροαριστερού κυβερνητικού σχήματος.!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_08.html
Read more

Σε ποια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δημιουργούνται οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα, 7 Ιουνίου 2012
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ
d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr
τηλ. 6974750402 – 2103312790
2103442884
fax: 2103246893
Σε ποια σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δημιουργούνται οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων
των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ32, ΠΕ18.41, ΠΕ19-ΠΕ20

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας κοινοποιώ τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθύνσεων (Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας , Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας ) για τη σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Π.Ε. , των κλάδων Γαλλικής (ΠΕ05), Γερμανικής (ΠΕ 07), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ 08), Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ 32), Δραματικής Τέχνης (ΠΕ 18.41), Πληροφορικής (ΠΕ 19-20).


Σας υπενθυμίζω ότι οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν αποκλειστικά με μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα κριτήρια αυτών των μετατάξεων δεν έχουν ακόμη καθορισθεί.

Στους συνημμένους πίνακες δε συμπεριλαμβάνονται οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης , Αττικής , Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας επειδή δεν υπάρχουν ακόμη τα στοιχεία.
Δημήτρης Μπράτης
 
 
 
Read more

ΘΕΛΟΥΝ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

Το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί επανήλθε ξανά στο προσκήνιο με εκτενές δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που φθάνει στο σημείο να αμφισβητήσει την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει: «Ο μεγαλύτερος ναός του Ισλάμ, το σύμβολο της Αλώσεως της Πόλης, η Αγία Σοφία, μετατράπηκε από τζαμί σε μουσείο με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου το 1934. Η γνησιότητα της υπογραφής του Ατατούρκ αμφισβητήθηκε πολλές φορές, κάτι που γεννά ερωτηματικά»!

Το θέμα αυτό έρχεται κατά καιρούς στη δημοσιότητα. Στο πρόσφατο άρθρο της Γενί Σαφάκ επισημαίνεται ότι όποιος τολμήσει να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί θα γίνει βασιλιάς!

Οι συντάκτες του άρθρου φαίνεται ότι είναι εσκεμμένα αγράμματοι. Γιατί διαφορετικά δεν θα τολμούσαν να χαρακτηρίσουν ναό του Ισλάμ τον μεγαλύτερο ναό της Ορθοδοξίας, ο οποίος κτίστηκε σε μια εποχή που οι Τούρκοι δεν γνώριζαν ούτε πού βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη…

http://www.agioritikovima.gr/ethnika/7036-theloun-tzami-t
Read more

Κ. Καραμανλής: πρώτα η Ελλάδα…

…λέει και ξαναλέει ο τ. πρωθυπουργός σε όλους όσους καθημερινά τον επισκέπτονται στο πολιτικό του γραφείο. Και όταν κάποιοι απ’ αυτούς αρχίζουν να γκρινιάζουν η να σχολιάζουν τα εσωκομματικά—έτσι όπως τόσο χαριτωμένα και από παλιά συνηθίζεται στη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Καραμανλής τους κλείνει την κουβέντα λέγοντας τους «πρώτα η Ελλάδα σήμερα». Η άγια πατρίδα μας δηλαδή, αυτό το μείζον αγαθό για το οποίο ο φιλόσοφος Σωκράτης είχε γράψει “μητρός τε και πατρός τε και των άλλων προγόνων, τιμιώτερον εστιν η Πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον…”
Και λίγες μέρες πριν με υψηλή πάντα εθνική ευθύνη ο Κώστας Καραμανλής …

κατέθεσε δημόσια την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας «μπορεί να έχουμε μπροστά μας οδυνηρές Εθνικές περιπέτειες…». Υπονοώντας έτσι για τα χειρότερα που ίσως εγκυμονεί η πιθανότητα που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα και παροτρύνοντας συγχρόνως την ιστορική βάση του κόμματος σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου να αγωνιστεί και να στηρίξει ολόθυμα την Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά, έξω και πέρα από κάθε δικαιολογημένη η όχι προσωπική αιτίαση.
Έτσι όπως και σε παλιότερους, ανώδυνους μάλιστα καιρούς, αυτή η βάση στήριξε όλους ανεξαιρέτως τους εκλεγμένους προέδρους της παράταξης στα 38 χρόνια της εθνικής της προσφοράς και ιστορίας. Ναι, να δεχτούμε πως έχουν γίνει και λάθη–έτσι όπως πάντα γινόταν, με κορυφαίο επικοινωνιακά πως δεν καταφέραμε ακόμα να πείσουμε τον κόσμο πως δεν είμαστε ίδιοι με το ΠΑΣΟΚ στο μείζον θέμα των 2 επαχθών μνημονίων, όπου ο Αντώνης Σαμαράς καταψήφισε το 1ο και εκβιαστικά υποχρεώθηκε να συμφωνήσει στο 2ο.
Το μέγιστο όμως δικό μας μοιραίο λάθος σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι που κομματιάζουμε την παράταξη, ακόμα κι αν έχει δίκιο η οργή μας, κομματιάζοντας ίσως και την πατρίδα μας μετά τις 17 Ιουνίου. Ναι, κάποτε μπορούσαμε χωρίς κανένα κίνδυνο να την σκίσουμε την πολιτική μας φανέλα που με σκληρούς αγώνες την ιδρώσαμε και την ματώσαμε.
Σήμερα όμως; Σήμερα που η επόμενη ημέρα των εκλογών ίσως είναι μια άλλη εξουσία πολύ κοντά σε ιστορικά καταδικασμένες και τραυματικές ουτοπίες, τι περιθώρια άραγε έχουμε για οργή και για «εκδίκηση» στις ίδιες μας τις ιδέες; Για να εκδικηθούμε στο τέλος εμάς τους ίδιους όταν πολύ αργά θα καταλάβουμε τι διαφορά της βροχής από την καταιγίδα και την καταστροφή.
Γράφονται και για τους χιλιάδες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που μεγάλο κομμάτι τους προέρχεται από την δική μας δεξαμενή και που ούτε φασίστες ούτε ναζιστές είναι, αλλά γνήσιοι Έλληνες πατριώτες, που όμως με τις δικές τους ακραίες θυμικές επιλογές εξασφαλίζουν μια αριστερή ίσως κυβέρνηση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αυτές όμως οι γραμμές της εθνικής αγωνίας μόνον για έναν πληθυσμό δεν γράφτηκαν. Δεν γράφτηκαν για εκείνους τους καιροσκόπους λαθρεπιβάτες, που ψήφισαν και θα ξαναψηφίσουν τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτοί στερούνται και του πιο στοιχειώδους πολιτικού και ιδεολογικού αυτοσεβασμού.
Θρασύβουλος Μαυρομμάτης
;
http://citypressblog.wordpress.com/

http://olympia.gr/2012/06/07/%ce%ba-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/
Read more

Reuters: Η ΕΕ ζήτησε να κλείσει η Αγροτική Τράπεζα!


Η Κομισιόν πιέζει την Ελλάδα για το σταδιακό κλείσιμο συγκεκριμένων τραπεζών, συμπεριλαμβανόμενης και της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας, της ATEbank, επισημαίνουν πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα του πρακτορείου, αν και είναι ευθύνη της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσει ένα πιστωτικό ίδρυμα που αντιμετωπίζει προβλήματα, η Κομισιόν έχει επίσης λόγο σύμφωνα με τους όρους της κρατικής βοήθειας, που της επιτρέπει να αρνηθεί ένα αίτημα για διάσωση μιας τράπεζας, αν θεωρεί ότι το κόστος είναι υψηλό.

Επισημαίνει ακόμη ότι στη διάρκεια της κρίσης η Κομισιόν σπανίως έχει κάνει χρήση αυτής της εξουσίας που της παρέχει η συμφωνία παροχής βοήθειας προς το κράτος και ελάχιστες ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κλείσει. Εάν κάνει χρήση αυτής στην Ελλάδα, θα σηματοδοτήσει μια πιο επιθετική στάση στο ζήτημα της διαχείρισης, με τις ασθενέστερες ευρωπαϊκές τράπεζες στην καρδιά της κρίσης.

Μάλιστα, μία από τις πηγές δήλωσε στο Reuters ότι η Κομισιόν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ίδιες εξουσίες για να κλείσει τράπεζες στην Ισπανία και την Πορτογαλία. «Περνάμε σε μια νέα φάση με την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία», δήλωσε μία από τις πηγές. «Κάποιες τράπεζες αναμένεται να συρρικνωθούν και κάποιες άλλες αναμένεται να κλείσουν», πρόσθεσε.

«Εάν έχετε το σκέλος της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, τότε μπορεί να είστε έτοιμοι να σώσετε μια τράπεζα, αλλά είμαστε πιο πέρα από αυτό το σημείο σε αρκετές χώρες. Η ATEbank θα πρέπει να κλείσει ή να εκκαθαριστεί με τον καιρό», δήλωσε.

Διευκρινίζει δε το δημοσίευμα του πρακτορείου ότι εάν κλείσει η ATEbank, δεν θα σημαίνει ότι καταρρέει όλο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Άλλες μεγάλες τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν παρόμοιο κίνδυνο, και θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον επαναπροσδιορισμό των κεφαλαίων.

Καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τονίζει το Reuters, προσθέτοντας ότι «η έκβαση των εκλογών μπορεί να αλλάξει θεμελιωδώς τους δεσμούς της Ελλάδας με την ΕΕ».

Μία από τις πηγές του πρακτορείου τόνισε πως οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να κάνουν εγκαίρως προετοιμασίες για το σταδιακό κλείσιμο της ATEbank, μια διαδικασία εκκαθάρισης που δεν θα σημαίνει άμεσο κλείσιμο, αλλά η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Επίσης, ελληνική κυβερνητική πηγή φέρεται να δήλωσε ότι το κλείσιμο της τράπεζας είναι ένα πιθανό σενάριο αλλά επαναδιατύπωσε τη σημασία των εκλογών, και τόνισε πως θα περάσει κάποιος χρόνος μέχρι να ληφθεί μια απόφαση.

Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, δήλωσε πως το σχέδιο αναδιάρθρωσης για την ATEbank το οποίο εγκρίθηκε το περασμένο έτος, προέβλεπε περαιτέρω βήματα για να επανέλθει η τράπεζα σε «υγιή» θέση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μέτρα επανακεφαλαιοποίησης.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εξελίσσεται πολύ καλά

Ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, διοικητής της ΑΤΕBank, μιλώντας στο Capital.gr με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters δήλωσε πως «’τρέχει’ το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της τράπεζας το οποίο εξελίσσεται πολύ καλά», ενώ υπογράμμισε πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει πάρει και την έγκριση της τρόικας. Επίσης, υπενθύμισε ότι η ΑΤΕ έχει πάρει παράταση για δημοσίευση των ισολογισμών της για μετά τις εκλογές.

Όπως υποστήριξε ο κ. Πανταλάκης, «αρμόδιος να αποφανθεί για το θέμα είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας που είναι το ελληνικό δημόσιο», ενώ συμπλήρωσε: «Περιμένω από τη νέα κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΑΤΕ και τι θα γίνει με την τράπεζα».

Πηγές της Τράπεζας πάντως, χαρακτήρισαν το δημοσίευμα του Reuters «εκ του πονηρού» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ξένα συμφέροντα προσπαθούν να επέμβουν στα εσωτερικά της χώρας και να δημιουργήσουν πρόβλημα με τις επικείμενες εκλογές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44014&Itemid=160
Read more