Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Καληνύχτα (Ακυκλοφόρητο) - Βασίλης Παπακωνσταντίνου



ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Δε σ'έχω δει ποτέ τη μέρα
Νύχτα σε βλέπω στους καπνούς
Τη χάσαμε τη καλημέρα
Μέσα στα μπαρ με τους τρελούς



Με τα φώτα που αναβοσβήνουν
Χάνεται φεύγει ο καιρός
Ποτά που πίνουμε μας πίνουν
Κι'εγώ δεν είμαι πια μικρός



Καληνύχτα καληνύχτα 
Κάναμε τη μέρα νύχτα
Κι'ότι είχες κι'ότι είχα
Στο ποτάμι μέσα ρίχτα



Δεν παίξαμε στη παραλία
Δεν είδαμε ανατολή
Ούτε ξαπλώσαμε στην άμμο 
Να μοιραστούμε ένα φιλί



Με τα φώτα που αναβοσβήνουν
Χάνεται φεύγει ο καιρός
Ποτά που πίνουμε μας πίνουν
Κι'εγώ δεν είμαι πια μικρός



Καληνύχτα καληνύχτα 
Κάναμε τη μέρα νύχτα
Κι'ότι είχες κι'ότι είχα
Στο ποτάμι μέσα ρίχτα
Καληνύχτα καληνύχτα



Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Στίχοι: Θοδωρής Γραμμένος
Read more

ΣΟΚ. Αυτή η δημοσκόπηση της VPRC λέει αυτό που δεν λένε οι άλλες.



61530_587741294577490_149951434_nXθες δημοσιεύτηκε μια δημοσκόπηση της εταιρίας VPRC η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο» LEFT.gr (εδώ). Η δημοσκόπηση αυτή φανερώνει πολλά και σημαντικά πράγματα για την πίστη των πολιτών σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας για το μέλλον και έχει αξία να μελετηθεί και από αυτή την πλευρά. Εκείνα όμως τα σημεία που μας λέει αυτή η δημοσκόπηση και πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα, καθόσον καμία άλλη δημοσκόπηση δεντα εμφανίζει είναι τρία.
Α) ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ενώ όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων μετράνε τον κάθε πολιτικό χωριστά μόνο του σε κλίμακα από το 1 έως 100, (π.χ. Σαμαράς 40%+, 60%-) η συγκεκριμένη δημοσκόπηση τους βάζει όλους τους κομματικούς αρχηγούς μαζί στην κλίμακα από 1-100 και η μαθηματική αλήθεια φυσικά που βγαίνει είναι συγκλονιστική: Αντώνης Σαμαράς 16,6% των ερωτηθέντων, Αλέξης Τσίπρας 9,1%, Ευάγγελος Βενιζέλος 3,2%, Νίκος Μιχαλολιάκος 2,6%, Πάνος Καμμένος 2,5%, Φώτης Κουβέλης 2,4%, Δημήτρης Κουτσούμπας 0,7% και Γιώργος Καρατζαφέρης 0,1%.  
Το ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι ότι το 60,3% των ερωτηθέντων Ελλήνων πολιτών απάντησε «κανένας» και μόνο το 2,2% δεν απάντησε.   
Το εύρημα αυτό αποκαλύπτει την πραγματική απήχηση που έχουν τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα μέσα στον ελληνικό λαό και μέχρι σήμερα δεν το ξέραμε, ούτε μπορούσαμε να το φανταστούμε.
Β) ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Πέρα από τους αρχηγούς γυμνή αποκαλύπτεται η αλήθεια και για τη γνώμη που έχουν οι πολίτες για όλα τα κόμματα. Συγκεκριμένα:  
1) Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και το 10,7% η ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,1%, η ΔΗΜΑΡ με 2,3%, το ΚΚΕ με 1,9% και Άλλο Κόμμα με 2%.
Το συγκλονιστικό εδώ είναι ότι «Κανένα κόμμα» απάντησε το 54,3%, ενώ το 5% δεν απάντησε.
2) Στο ερώτημα «ποιο πολιτικό κόμμα ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές μου ελπίδες/ προσδοκίες» το 11,2% προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ και το 10,5% τη ΝΔ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,8%, το ΚΚΕ με 2,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2% και Άλλο Κόμμα με 1,6%.
Εδώ το συγκλονιστικό είναι ότι «Κανένα κόμμα» απάντησε το 58,1%, ενώ το 2,5% δεν απάντησε.
3) Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά» το 10,1% απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και το ίδιο ποσοστό απαντάει η Χρυσή Αυγή. Ακολουθούν η ΝΔ με 8,2%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 1,8%, η ΔΗΜΑΡ με 1,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3% και Άλλο Κόμμα με 0,9%.
Πάλι το συγκλονιστικό εδώ είναι ότι «Κανένα κόμμα» απάντησε το 59%, ενώ, το 3,2% δεν απάντησε.
Γ) ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Μέχρι στιγμής οι προηγούμενες απαντήσεις μας απέδειξαν ότι το σύνολο των κομμάτων και των κομματικών αρχηγών, δηλαδή όλοι μαζί, είναι κάτω από το 50% των προτιμήσεων των Ελλήνων πολιτών. Τώρα όμως ερχόμαστε στην φαρμακερή ερώτηση για τα ποσοστά των κομμάτων. Δείτε λοιπόν εδώ τι ακριβώς σημαίνει κλειστό πολιτικό σύστημα και τι ακριβώς σημαίνει «επιλέγω» και όχι «εκλέγω» στην ελληνική «δημοκρατία». Το πολιτικό σύστημα δίνει ορισμένες επιλογές τις οποίες απλώνει στην κλίμακα από 1 έως 100 και μας καλεί δεσμευτικά να επιλέξουμε μια από τις προτεινόμενες λύσεις. Εδώ τα πράγματα αλλάζουν μαθηματικά:
 ΣΥΡΙΖΑ 29,5% των ερωτηθέντων, Νέα Δημοκρατία 27%, Χρυσή Αυγή 13%, ΚΚΕ  7%, ΠΑΣΟΚ 7%, ΑΝΕΛ 6%, ΔΗΜΑΡ 4,5%, ενώ  μόνο ένα ποσοστό 6% που απάντησε “Άλλο κόμμα”. Σύνολο όλα μαζί 100!!!!!!
Βλέπουμε ακριβώς εδώ το τρικ του πολιτικού συστήματος και την παγίδευση του λαού μέσα στις επιλογές που το ίδιο δίνει. Ενώ σε όλες τις προηγούμενες ερωτήσεις, οι πολίτες είχαν ελευθερία στις απαντήσεις τους και σε ποσοστό πάνω από 50% απέρριπταν κόμματα και κομματικούς αρχηγούς, όταν αναγκάστηκαν να επιλέξουν υποχρεωτικά μία από τις λύσεις που δίνει το σύστημα, ξαφνικά εκτόξευσαν το πολιτικό σύστημα στο 94% των προτιμήσεων. Μετά έρχεται το πολιτικό σύστημα μας λέει ότι «εσείς φταίτε που μας ψηφίζετε».  Εμείς εδώ τι  να απαντήσουμε;
Ενώ όπως είναι φυσικό, μέσα σ’ αυτή την τεράστια κρίση που το ίδιο το πολιτικό σύστημα δημιούργησε, ο λαός στέκεται αρνητικά απέναντί του, εντούτοις το σύστημα κατορθώνει να κλέβει από το λαό την αποδοχή του, παγιδεύοντάς τον στις λύσεις που αυτό το ίδιο προτείνει και αυτό το ονομάζει “δημοκρατία”.
Με αυτόν όμως τον τρόπο απελευθέρωση από αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ. Απλά, χρειαζόμαστε αλλαγή αυτού του πολιτικού συστήματος.
Πέτρος Χασάπης
Read more

Από την επίθεση αισιοδοξίας στο κλίμα έντασης και διάλυσης




Η κυβέρνηση, ενώ ξεκινούσε τις επικοινωνιακές φιέστες, βρέθηκε αντιμέτωπη με φαινόμενα κρίσης 

Του Μπάμπη Αγρολάμπου 

Λίγες ώρες μετά τη φιέστα στην εθνικό οδό Κορίνθου-Πατρών για την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων και της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μείζονα και πολύπλοκη κυβερνητική κρίση. Δύο από τις διατάξεις που πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τρόικας αποσύρθηκαν: η πρώτη, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη για τα ένδικα μέσα των συμβασιούχων που απολύονται, που τύγχανε της έγκρισης του μεγάρου Μαξίμου, και η δεύτερη, η τροπολογία του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, για τη μείωση των συντάξεων των αυτοαπασχολουμένων, που λέγεται ότι κατέλαβε εξ απίνης ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. 

O πρωθυπουργός 

Ο πρωθυπουργός, που προσέβλεπε σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την πρώτη μετά από τέσσερις μήνες, έμεινε ενεός και κατέληξε να αντιπαρατίθεται με την υφυπουργό Υγείας Φ. Σκοπούλη, λίγο πριν «σφυρίξει» η λήξη της συνεδρίασης και μισή ώρα μετά την έναρξη. Η επίθεση αισιοδοξίας που είχε σχεδιάσει το πρωθυπουργικό επιτελείο, εν όψει της εισαγωγής του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, γύρισε μπούμερανγκ και η κυβέρνηση πηγαίνει στην κρίσιμη ψηφοφορία βαριά τραυματισμένη. Και να περάσει χωρίς άλλες διορθώσεις το επίμαχο νομοσχέδιο, η χθεσινή εικόνα θα σκιάζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την ικανότητά του να συνθέτει και κυρίως να προλαμβάνει τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. 

Ο προβληματισμός στο πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν έκδηλος μετά τη σύντομη συνεδρίαση και η κατήφεια στα πρόσωπα των υπουργών αντικατόπτριζε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνητικό σχήμα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης ενημέρωσε ότι ασθενεί, αμέσως μετά την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκου για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για τους συμβασιούχους. Λίγο νωρίτερα το Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι η διάταξη θα συμπεριληφθεί χωρίς αλλαγές, παρά την ευθεία προειδοποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι δεν θα προσυπογράψει το νομοσχέδιο. Η επιμονή του κ. Ρουπακιώτη προκάλεσε το άδειασμα του κ. Μανιτάκη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια το τελικό άδειασμα της κυβέρνησης κατόπιν συνεννόησης των τριών πολιτικών αρχηγών. 

Την ώρα που στο μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημα Μανιτάκη-Ρουπακιώτη, εκδηλώθηκε δεύτερη εστία κρίσης, με την τροπολογία του Γ. Βρούτση για τους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, που καταγγέλθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι μειώνει κατά 35% τις συντάξεις και το ποσό που εξοικονομείται δωρίζεται σε ξενοδόχους των Κυκλάδων, δηλαδή της εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Εργασίας. Και αυτή η διάταξη αποσύρθηκε. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να συνεννοούνται μεταξύ τους για να θέματα συναρμοδιότητάς τους και να ενημερώνουν τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες, τους κάλεσε να απευθύνονται στον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη. Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης ένταση της προσπάθειας για να μην υποτροπιάσει η οικονομία, ενώ αναφέρθηκε και στους μύχιους φόβους του να πέσει η κυβέρνηση σε ατύχημα. «Περάσαμε τον ωκεανό και κινδυνεύουμε να πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό» είπε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο και αυτή η προσπάθεια μετάθεσης των προβλημάτων μετά τις γιορτές ατύχησε, καθώς η υφυπουργός Υγείας Φ. Σκοπούλη, που ζήτησε και πήρε τον λόγο αν και δεν συνηθίζεται στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων, αναφέρθηκε με ένταση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο της υγείας, κάνοντας ειδική μνεία στα ανασφάλιστα παιδιά που μένουν χωρίς εμβόλια. Ο πρωθυπουργός της ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν τον ενημέρωσε, η υφυπουργός παρέπεμψε στον υπουργό και μάλιστα ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα συνεργασίας. 

Στο εσωτερικό της Ν.Δ. 

Η κρίση στις τάξεις της κυβέρνησης έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. και τώρα η αγωνία της κυβέρνησης είναι να κλείσει όλες τις εστίες ώστε να μην υπάρξουν και άλλα απρόοπτα κατά τη διάρκεια της συζήτησης και της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Πάντως, χαρακτηριστικό της έντασης είναι το γεγονός ότι οι βουλευτές πληροφορήθηκαν τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου από non paper που αρχικά είχε αποδοθεί στην κυβέρνηση, για να διαψευστεί στη συνέχεια από κυβερνητικούς παράγοντες και να αναζητείται έως αργά το βράδυ ο συντάκτης στις τάξεις των κυβερνητικών εταίρων. 

Read more

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ

15Ετσι μας κατάντησαν οι ξενόφερτοι τροϊκανοί με την βοήθεια των ντόπιων βοηθών τους, να μην έχουν τα παιδιά μας να φάνε,αίσχος και ντροπή, αλλά αυτά είναι λέξεις που δεν τις γνωρίζουν. 

Τουλάχιστον 50 μαθητές σχολείων της Μεσσήνης, υποσιτίζονται.
Στα παιδιά αυτά παρέχεται πρωινό με πρωτοβουλία του Σωματείου Εθελοντών, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά φαγητό σε 87 άτομα κι εκτάκτως ενόψει του Πάσχα διανέμουν τσάντες με τρόφιμα σε 92 ακόμα περιπτώσεις οικογενειών ή μεμονωμένων ατόμων.

Επίσης, εδώ και 20 μέρες έχουν ξεκινήσει την πρωτότυπη δράση «Το κρεμαστό καρβελάκι», για να μη λείπει το ψωμί από το τραπέζι κανενός.

Πεινάνε πολλά παιδιά…

Τουλάχιστον 50 είναι οι μαθητές σχολείων της Μεσσήνης που υποσιτίζονται, οι 20 εκ των οποίων φοιτούν στο ίδιο σχολείο, όπως διαπίστωσε το σωματείο κατά τη συνεργασία που είχε με τους διευθυντές δημοτικών και γυμνασίων. Από αυτά, το ένα από αυτά βρέθηκε από εκπαιδευτικό σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, λόγω της πείνας.

«Δεν ανεχτήκαμε να υπάρχουν παιδιά που πεινάνε» επεσήμανε μιλώντας στην «Ε» η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου. Εξήγησε πως οι εκπαιδευτικοί είχαν διαπιστώσει πως ορισμένα παιδιά είναι αδυνατισμένα και δεν έχουν κολατσιό στο σχολείο. Η διαπίστωση αυτή έγινε σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και μαθητές λυκείου που υποσιτίζονται καθώς τα παιδιά του λυκείου εκδηλώνονται πιο δύσκολα. Το σωματείο κατέγραψε αρχικά 30 μαθητές και απευθύνθηκε είτε στα κυλικεία των σχολείων είτε σε φούρνους της γειτονιάς καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους για πρωινό, διακριτικά.

Στη συνέχεια προέκυψαν οι 20 μαθητές συγκεκριμένου σχολείου, οι ανάγκες των οποίων καλύπτονται πλέον από προσφορές συσκευασμένων κυρίως προϊόντων από σούπερ μάρκετ της πόλης.

«Αυτό σημαίνει πως και οι οικογένειες αυτών των παιδιών έχουν ανάγκη από στήριξη, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς», επισημαίνει η κ. Αντωνάκου. Όπως λέει, η δημοτική Αρχή γνωρίζει για το πλήθος των πολιτών που σιτίζουν οι εθελοντές, με εισφορές και προσφορές αποκλειστικά των ίδιων των εθελοντών κι ευαισθητοποιημένων πολιτών κι επιχειρηματιών. Από τη μεριά του δήμου πάντως, έχει παραχωρηθεί ο χώρος όπου στεγάζεται το σωματείο. 
http://www.agioritikovima.gr/koin%CE%BFnika/20297-mathites-cholei
Read more

Εικόνες από τα κάλαντα του Λαζάρου σε μια λιγότερο άγρια εποχή

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και όσοι είμαστε από επαρχία , ξυπνάνε μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Επέλεξα ορισμένες εικόνες, αφιέρωμα στις ρίζες μας και στη χαμένη μας αθωότητα.




Read more

Σερενάτα... Μ. Χατζιδάκις. Η Φλέρυ και το φεγγάρι

Read more

Καταργείται το Α' και το Β' Σώμα Στρατού!




 Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς έγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα. 

Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ. 

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η δομή διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων μειώνεται κατά 40-45%, ενώ η δομή δυνάμεων περιορίζεται κατά 20-25%. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περίπου 45-50 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, κυρίως την ηπειρωτική, να κλείνουν οριστικά. 

Από τους σημαντικότερους σχηματισμούς που καταργούνται είναι το Α' Σώμα Στρατού αλλά και το Β' Σώμα Στρατού. Ο επιτελικός έλεγχος που ασκούσε το Β' Σώμα που θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού περνά στην 1η Στρατιά κάτι που συμβαίνει επίσης και με την περίφημη 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία. 

Στην Πολεμική Αεροπορία περιορίζονται κατά περίπου 50% τα συγκροτήματα και κατά 17%οι σχηματισμοί με τέσσερα αεροπορικά αποσπάσματα (Αγρίνιο, Σαντορίνη, Τυμπάκι και Ιωάννινα) να κλείνουν ενώ παράλληλα ορισμένες σμηναρχίες θα μεταπέσουν σε αεροπορικά αποσπάσματα. Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. 


Read more

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο Παπανδρέου


20130427-165427.jpg

Την ώρα που μιλούσε για διεφθαρμένους και φοροφυγάδες Έλληνες, μοίραζε εκατομμύρια χωρίς παραστατικά!
Αρνούνται να τον στηρίξουν ακόμα και οι δικοί του.
Δεν διαψεύδεται η αποκάλυψη για το πόρισμα των οκρωτών – ψελλίζουν διαρροές περί “οργής” για να κρύψουν τον τρόμο.
Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες. Τα 100 εκατομμύρια που διακινήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι χρήμα κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης αλλά δημόσιο χρήμα. Διακεκριμένοι εισαγγελείς συμφωνούν ότι σε οποιαδήποτε κρατική δομή να συνέβαινε κάτι παρόμοιο, όλοι οι 
εμπλεκόμενοι θα είχαν οδηγηθεί σιδεροδέσμιοι στις φυλακές.
Αυτό όμως που έχει εξοργίσει το δικαστικό σώμα είναι τα “χαρτάκια” με τις δαπάνες που έφεραν την υπογραφή του! “Ο άνθρωπος που μας ανάγκασε να δικάζουμε τίμιους μεροκαματιάρηδες για χρέη, συνέβαλλε άμεσα σε μία κολοσσιαία υπόθεση φοροδιαφυγής!”
“Δεν θα τολμήσει κανείς να βάλει φάκελλο στο αρχείο, θα τον συντρίψουμε εμείς οι ίδιοι” συμπληρώνουν.
Και είναι απολύτως λογικό. Αυτός ο άνθρωπος την ώρα που τολμούσε να μιλά για διαφθορά, που αποκαλούσε τους Έλληνες “φοροφυγάδες”, έκανε πάρτι εκατομμυριων μαζί με τους λεγόμενους “κηπουρούς” σκορπίζοντας δημόσιο χρήμα. Ήδη το πρώτο χτύπημα στον Αθανασάκη είναι ενδεικτικό: “Φέρε πίσω τα 300.000″ λέγεται πως ήταν το τελεσίγραφο που έλαβε. Ο ένας μετά τον άλλον που κάποτε έσπευδαν για να μπουν στον “στενό κύκλο” της αθλιότητας, τώρα πανικόβλητοι διαχωρίζουν την θέση τους. “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Τα πάντα περνούσαν από τον πρόεδρο”.
Ο νόμος περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος είναι εκεί και δεν αναιρείται από καμμία ασυλία.

Read more