Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ!

20120114-134742.jpgΓράφει ο Στέφανος Χίος
Πανικός έχει καταλάβει το σύστημα διακυβέρνησης Παπαδήμου, το ασκέρι των μνημονιακών υπουργών που σέρνει πίσω του αλλά και αξιωματούχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που συντηρούν την αστυνομοκρατία στις τάξεις των εθνοπατέρων και προσπαθούν όπως όπως να τους προστατεύσουν από την διογκούμενη λαϊκή οργή. Τρανή απόδειξη το κατ’ επείγον έγγραφο του ΓΕΣ που δημοσιεύει η «δημοκρατία» το οποίο προκαλεί θυμηδία αλλά και αισθήματα ντροπής για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται μηχανισμοί του δημοφιλούς εθνικού στρατεύματος για να θωρακιστεί το παραπαίον πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού(ΑΣΔΥΣ) αποκαλύπτεται ότι δύο μήνες πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων με τις οικογένειές τους που θα σταθούν απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ώστε οι πολιτικάντηδες της εξέδρας να γλυτώσουν από έναν ακόμα ταπεινωτικό εξευτελισμό από την
μήνη του λαού.
20120114-134911.jpg
Με το τρόπο αυτό επιχειρείται να καταληφθεί όλος ο χώρος μπροστά από την πλατεία με αξιωματικούς του στρατού ώστε αγανακτισμένοι πολίτες και αναβράζον κομμάτι της κοινωνίας να μην έχει πρόσβαση και να αποκοπεί από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης! Για πρώτη φορά δηλαδή στην ιστορία του ελληνικού κράτους(ακόμα και επί των μαύρων ημερών των εθνοσωτήριων χουντικών καθεστώτων δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο)δημιουργείται prive περιχαρακωμένος ιδιωτικός χώρος παρέλασης που ομοιάζει με ανθρώπινο συρματόπλεγμα και φέρνει στο νου τις δυναστικές εποχές του Νάσερ στη Αίγυπτο.
Η διαταγή
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011. Αποστέλλεται από την ΑΣΔΥΣ(Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας)προς τους
Read more

BINTEO – Καμμένος: Να πάψει η ομερτά της σιωπής

σιωπής
BINTEO – Καμμένος: Να πάψει η ομερτά της σιωπής Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο www.koutipandoras.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος μιλάει για όλα αυτά που καταλογίζει το τελευταίο διάστημα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.
Σε αυτήν αναφέρεται αναλυτικά στην πώληση των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «που κατά διαβολική σύμπτωση έγινε την περίοδο που ο πρωθυπουργός έκανε το περίφημο διάγγελμα στο Καστελόριζο». Ποιοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου που η αξία τους εκτοξεύτηκε στα ύψη; Ποιοι κέρδισαν μέσα σε μια μέρα 22 δις ευρώ;
http://www.tsantiri.gr/politiki/binteo-kammenos-na-papsi-i-omerta-tis-siopis.html
Read more

Η ΝΔ γιατί παραμένει ακόμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου;

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Ο κόσμος που πίστεψε στην αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά δέχθηκε, με μισή καρδιά, την κυβέρνηση Παπαδήμου ως το αναγκαίο κακό

Ο κόσμος που πίστεψε στην αντιμνημονιακή πολιτική του Σαμαρά δέχθηκε, με μισή καρδιά, την Κυβέρνηση Παπαδήμου ως το αναγκαίο κακό, που έστελνε τον Παπανδρέου σπίτι του, διέσωζε την χώρα, έφερνε πιο κοντά τις εκλογές και εξασφάλιζε ένα ελάχιστο επίπεδο σοβαρότητας στη διαχείριση των πραγμάτων της χώρας.
Όμως, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβόταν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου…διέσωζε το ΠΑΣΟΚ, ενώ φόρτωνε στη Ν.Δ, ευθύνες που δεν της ανήκαν. Επιπλέον, ενίσχυε την επιχειρηματολογία της Αριστεράς ότι «όλοι είναι ίδιοι», έκανε τον Καρατζαφέρη …κυβερνητικό εταίρο και κυρίως αποτελούσε «πρόβα» για τα επόμενα. Με άλλα λόγια, ο Παπαδήμος από μεταβατικός, μπορούσε να μας προκύψει και ως …μονιμότερη λύση.
Πολύ φοβούμαι ό,τι μέρα με τη μέρα, δικαιώνονται οι δεύτεροι. Ο κ. Παπαδήμος από την πρώτη μέρα έδειξε πως θέλει να συνεχίσει το …έργο του προκατόχου του. Έτσι, απεδέχθη να ηγηθεί της αποτυχημένης και πολυπληθούς κυβέρνησης Παπανδρέου που σχηματίστηκε για να εξυπηρετήσει τις κομματικές ανάγκες και σκοπιμότητες του απελθόντος πρωθυπουργού. Ο Μόντι στην Ιταλία σχημάτισε μια δεκαπενταμελή κυβέρνηση. Εμείς τι τους θέλουμε του παρ’ ολίγον πεντήκοντα;
Θα μπορούσα, ειλικρινώς, να κατανοήσω ακόμα και αυτή την ….ανεκτική στάση της Ν.Δ. απέναντι στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Προφανώς και ήθελε ( έχει μια λογική αυτό) να παραμένουν στο κάδρο οι υπουργοί του κ. Παπανδρέου.
Υπάρχουν, όμως, πράγματα που δεν μπορώ, ούτε να δικαιολογήσω, πολύ δε περισσότερο να κατανοήσω.
Γιατί η Ν.Δ. δεν απέτρεψε τις αυξήσεις της ΔΕΗ. Ας εύρισκε άλλους τρόπους η αποτυχημένη διοίκησή της (διορισμένη από την Κυβέρνηση Παπανδρέου) να καλύψει τις ζημιές της.
Γιατί ακόμα παραμένουν στις θέσεις τους οι Κρατικοί Τραπεζίτες, όταν οι τράπεζές τους έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει.
Γιατί η Ν.Δ. σιώπησε όταν ο εξ απορρήτων σύμβουλος του κ. Παπανδρέου, ο κ. Θέος, διορίστηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ, με παχυλότατο μάλιστα μισθό;
Γιατί δεν παρεμπόδισε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης; Δεν αντιλαμβάνονται ότι η απόφασή αυτή στόχο έχει να πλήξει προσωπικά τον κ. Σαμαρά, με γνωστή την ευαισθησία του για τα ζητήματα της Μακεδονίας;
Γιατί ανέχεται την κ. Διαμαντοπούλου να παριστάνει την Υπουργό Παιδείας, όταν τα παιδιά δεν έχουν ακόμα βιβλία; Πότε άλλωστε έχει ξανασυμβεί αυτό;
Γιατί συμμετέχει σ’ αυτό το κακόγουστο θέατρο που ενορχηστρώνει ο κ. Κουτρουμάνης, για τις περικοπές των συντάξεων;
Γιατί δεν σταματάει αυτή την εγκληματική συζήτηση για την κατάργηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα;
Οι περιπτώσεις είναι ενδεικτικές.
Η Ν.Δ. θα βρεθεί αντιμέτωπη και με ένα άλλο πρόβλημα. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, λεηλατούν ή απαξιώνουν σημαντικά κεφάλαια από το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο κ. Σαμαράς. Χαρακτηριστικό είναι το πως μετέτρεψαν σε ναυάγιο το θεσμό της εφεδρείας. Χθες μας ανακοίνωσαν την άρση του cabotage, που ήταν βασική προγραμματική θέση της ΝΔ. Έτσι όπως πάνε, θα κάνουν ευαγγέλιο το …Ζάππειο!
Από την άλλη, προσπαθώ να καταγράψω τις …επιτυχίες της Κυβέρνησης Παπαδήμου. Βρίσκεται δυο μήνες στην εξουσία και οι πιέσεις της Τρόϊκα συνεχίζονται, οι εκβιασμοί παραμένουν, οι απειλές δυναμώνουν, τα σενάρια dooms day καλά κρατούν. Σε ποιό ακριβώς σημείο βελτίωσε την κατάσταση της χώρας ο κ. Παπαδήμος, με τις πολυδιαφημισθείσες γνωριμίες; Δυστυχώς οι συγκρίσεις με τον ομόλογό του της Ιταλίας, μας προκαλούν θλίψη.
Τούτων δοθέντων, η ΝΔ έχει λόγους να παραμένει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου;
Τι πρέπει να κάνουν;
Ας βγούν από τα γραφεία τους και ας ρωτήσουν τον απλό κόσμο…
Αυτό τον θυμωμένο κόσμο, που μέρα με τη μέρα, βλέπει ότι δεν μπορεί να τα φέρει πια βόλτα.
Ντροπιάζεται, ζορίζεται, οργίζεται.
Προς το παρόν κρατιέται, αλλά όχι για πολύ ακόμα!
Έτοιμος, είναι να ακούσει κάτι, πριν εκραγεί!
Γιατί η έκρηξη, θα τους πάρει όλους…
Ας ακούσουν τον απλό κόσμο…


Πηγη:: http://www.antinews.gr/
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/363467/Default.aspx
Read more

Σοκ: Από το 2010 μιλούσε για πραξικόπημα η κυβέρνηση Παπανδρέου (βίντεο)


Όταν κάποτε γραφτεί η ιστορία της "μαύρης εποχής" που βιώνει η χώρα από τον Οκτώβριο του 2009, σίγουρα το κεφάλαιο "ψυχολογικές επιχειρήσεις" θα είναι το μεγαλύτερο με το υποκεφάλαιο "Κατά φαντασίαν πραξικοπήματα" να μονοπωλεί το ενδιαφέρον.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι η ξεδιάντροπη κατασυκοφαντία των Ενόπλων Δυνάμεων για δήθεν "απόπειρα πραξικοπήματος" δεν εφαρμόστηκε ως ψυχολογική επιχείρηση για πρώτη φορά την 1η Νοεμβρίου 2011 εν όψει της μετάβασης του Γ.Παπανδρέου στο εξωτερικό και προκειμένου να δικαιολογηθεί το δημοψήφισμα, αλλά ήδη από το 2010 η κυβέρνηση είχε αρχίσει να σπέρνει τέτοιες φήμες στο εξωτερικό.
Σε τηλεοπτική συνέντευξή του από το καλοκαίρι του 2010, που ανακαλύφθηκε τώρα, ο Αμερικάνος χρηματοοικονομικός αναλυτής Bob Chapman μιλώντας στο συμπατριώτη του δημοσιογράφο Alex Jones μιλάει για "Πληροφορίες για πραξικήπομα που προέρχονται από κυβερνητικά κλιμάκια ΄σύμφωνα με τις οποίες στις 20 Σεπτεμβρίου 2010 ή πριν από το τέλος του μήνα θα προκύψει αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα μέσω πραξικοπήματος των Ενόπλων Δυνάμεων"!
Την πληροφορία αυτή ο Bob Chapman την ανέφερε σε μία τηλεοπτική εκπομπή του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών και σχεδόν άμεσα έλαβε ένα email από έναν Πεζοναύτη φρουρό της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι "η φρουρά στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα είναι σε επιφυλακή διότι αναμένεται να εκδηλωθεί πραξικόπημα στην Αθήνα το οποίο ευελπιστούσαν να είναι αναίμακτο. Το πραξικόπημα αυτό θα ήταν κατά των τραπεζιτών και κατά του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όπως αναφέρει ο  Bob Chapman είναι «παιδί» της λέσχης Μπίλντερμπεργκ"!
Η μαρτυρία αυτή του Αμερικανού χρηματοοικονομικού αναλυτή, από τους μεγαλύτερους διεθνώς καi από αυτούς που γίνονται πρώτοι δέκτες μηνυμάτων από τις διάφορεςχώρες, για ευνόητους επενδυτικούς λόγους, είναι πραγματικά συγκλονιστική.
Είναι πραγματικά απίστευτο ότι η δήλωση του Αμερικανού αναλυτή ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ένα χρόνο μετά, με τον πιο επίσημο τρόπο αποδεικνύοντας πόσο αδίστακτα ήταν στελέχη της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, τα οποία δεν δίστασαν να εκθέσουν και να σπιλώσουν το όνομα αθώων αξιωματικών, αλλά και του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό και να πετύχουν τους στόχους τους.
Τόσο η μαρτυρία όσο και τα γεγονότα που συνέβησαν ένα χρόνο μετά την συνέντευξη του Bob Chapman αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ένα καλοστημένο σχέδιο ψυχολογικών επιχειρήσεων με θύμα τον ελληνικό λαό ο οποίος ενοχοποιήθηκε, διασύρθηκε διεθνώς και έγινε αποδέκτης των πιο σκληρών οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αν. Ευρώπη. Και όλα αυτά για ένα μεγάλο τρόπαιο, την λεηλασία του ελληνικού κράτους και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=31867&Itemid=86
Read more

Επίδειξη υποτέλειας: "Σκότωσαν" (και) τον South Stream! (upd)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με μία κοινή (για πρώτη φορά...) ανακοίνωση πριν λίγο των υπουργείων Εξωτερικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου, ακύρωσε το μεγαλύτερο επίτευγμα των κυβερνήσεων Καραμανλή, την ενεργειακή πολιτική των αγωγών: Μετά από το σαμποτάρισμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, με μια απλή ανακοίνωση έβαλαν "ταφόπλακα" και στην ελληνική συμμετοχή στον South Stream!
Στην πρωτοφανή κοινή ανακοίνωση περιγράφεται ως μοναδική "προτεραιότητα ο αγωγός ITGI" – ο οποίος ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και μέσω Τουρκίας και Ελλάδος καταλήγει στην Ιταλία- αλλά η ουσία της ανακοίνωσης βρίσκεται στην κατάληξή της:
"Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια στην περιοχή, παρακολουθούμε και αξιολογούμε με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις, συνεκτιμώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους".
Δηλαδή ο South Stream, που ξεκινά η κατασκευή του το 2012 είναι ... ανώριμος και απλά "μας τελείωσε". "Επειδή δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους".
Ειδικά αυτή η καταληκτική παράγραφος, πρέπει  να υπαγορεύθηκε εκτός Ελλάδος, γιατί δε νομίζουμε ότι υπάρχουν πραγματικοί Έλληνες που θα έγραφαν κάτι τέτοιο...
Σε ότι αφορά τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γ.Παπακωνσταντίνου, η δράση του στο υπουργείο Οικονομικών "υπέρ" των ελληνικών συμφερόντων στα θέματα χρέους και Μνημονίου, είναι γνωστή. Αλλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ένας υπουργός Εξωτερικών προερχόμενος από τη Ν.Δ., όπως ο Σ.Δήμας υπέγραψε μια τέτοια ανακοίνωση που σκοτώνει την πολιτική του Κ.Καραμανλή.
Είμαστε περίεργοι τι θα πει στην ρωσική ηγεσία ο Α.Σαμαράς στο ταξίδι που θέλει να κάνει στην Μόσχα μέχρι τον Μάρτιο (αν θα τον δεχθούν, δηλαδή...)
Μάλιστα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι "αγωγός «Ποσειδώνας», το τμήμα του ITGI που θα συνδέει υποθαλάσσια την Ελλάδα με την Ιταλία καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη", άρα ο South Stream που έχει ως βασικό μέρος του σχεδιασμού του την διασύνδεση με υποθαλάσσιο αγωγό της Ελλάδας με την Ιταλία, είναι ... περιττός. 
Απλά να σημειώσουμε ότι ακόμα και ο Σίλβιο Μπερλουσκόν είχε δεχθεί "βαρείς" χαρακτηρισμούς από τις ΗΠΑ, όπως αποκαλύφθηκε από τις διαρροές του Wikileaks, λόγω της συμμετοχής του στον South Stream. Kαι βέβαια υπάρχει το θέμα των "διαφοροποιήσεων στις πηγές και οδούς ενέργειας" που αναφέρει η ανακοίνωση. Κάτι που είναι σαφώς αμερικανική ρητορική σε ότι αφορά τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο και για πρώτη φορά εμφανίζεται σε δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών...
Σηεμιώνουμε ότι ο IGTI θεωρητικά θα μεταφέρει 8 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου –και αυτό στην περίπτωση που αντιμετωπιστούν τα προβλήματα φορτίου και κοιτάσματος- ενώ ο South Stream αποδεδειγμένα καθώς αποτελεί τον «δίδυμο αδελφό» του North Stream που ήδη λειτουργεί θα μεταφέρει στην Ευρώπη τουλάχιστον 30 δισ. κυβ. μέτρα φυσικού αερίου!
Όπως είναι φυσικό τα οφέλη της Ελλάδας από το πέρασμα του South Stream από το έδαφός της θα ήταν απείρως μεγαλύτερα σε σχέση με τα 8 δισ, του ITGI τον οποίο όπως και αναφέραμε η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί προτεραιότητα! O South Stream τα έργα του οποίου ξεκινούν στο τέλος του χρόνου πρόκειται να περάσει από τις ακτές της Ρωσίας στην Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια μέσω της ΑΟΖ της Τουρκίας επρόκειτο μέσω Βουλγαρίας και Ελλάδας να διοχετευθεί σε Ιταλία και βόρεια Βαλκανική! 
Ολόκληρη η πρωτοφανής κοινή ανακοίνωση των ΥΠΕΞ και ΥΠΕΚΑ είναι η εξής:
«Η ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει με συνέπεια και σταθερότητα το σχέδιο ολοκλήρωσης του αγωγού ITGI. Πιστεύουμε ότι το εν λόγω έργο συμβάλλει καθοριστικά στη δεδομένη ευρωπαϊκή ανάγκη διαφοροποίησης πηγών και οδών ενέργειας, ενώ αδιαμφισβήτητα αποτελεί το πλέον προχωρημένο σχέδιο σε επίπεδο μελετών και αδειοδοτήσεων. Παράλληλα, διασφαλίζει τις μεγαλύτερες επενδύσεις εντός Ελλάδας.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευρωπαϊκή πολιτική για την ενεργειακή διασύνδεση μεταξύ των κρατών-μελών. Η ενοποίηση των ευρωπαϊκών δικτύων φυσικού αερίου είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Προϋπόθεση για αυτό είναι η διασφάλιση της διασύνδεσης των δικτύων όλων των κρατών-μελών.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση και κάλυψη των υφισταμένων ελλείψεων στα έργα υποδομής ενεργειακών δικτύων. Στο πλαίσιο αυτό, η διασύνδεση, μέσω αγωγού, της Ελλάδας με την Ιταλία αποτελεί προτεραιότητα. Ο αγωγός «Ποσειδώνας», το τμήμα του ITGI που θα συνδέει υποθαλάσσια την Ελλάδα με την Ιταλία καλύπτει πλήρως αυτή την ανάγκη. Επιπλέον, λόγω της δυνατότητας αντίστροφης ροής του αγωγού, θα διασφαλίζεται η ασφάλεια προμήθειας με φυσικό αέριο και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτούν.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σχέδια στην περιοχή, παρακολουθούμε και αξιολογούμε με ενδιαφέρον τις σχετικές εξελίξεις, συνεκτιμώντας ότι δεν έχουν ωριμάσει επαρκώς οι συνθήκες για την υπογραφή συγκεκριμένων συμφωνιών, κάτι που αποτελεί και αναγκαία συνθήκη για την υλοποίησή τους».
Προς τι η αποδόμηση μιας 100% εθνικής πολιτικής; Κάποιοι, κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσουν επιτέλους...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

(Ανανέωση 23:10) Υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου των Εξωτερικών η οποία επικοινώνησε με το defencenet.gr δήλωσε σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει:
«Ο South Stream εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα»
Read more

Η Apollo πούλαγε τους κινητήρες των Airbus, ένα μήνα πριν κατακυρωθεί η πώληση


Στις 23 Δεκ.2011 με την ΑΠΟΦΑΣΗ 198/23.12.2011, η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε εγκρίνει το ξεπούλημα των AIRBUS A340-300, αντι πινακίου φακής για 40.4 εκατ.$ (31 εκατ.ευρώ).

Πώς είναι δυνατόν η κατακύρωση του διαγωνισμού στην Apollo να έγινε 23/12/2011 και η εταιρεία να πουλάει τους κινητήρες των Airbus από τον Νόεμβριο;;
Δείτε
Κινητήρες αεροσκαφών προς πώληση από την Apollo Aviation Group. Διαθέσιμοι το Νοέμβριο του 2011. MULTIPLE CFM56-5C4 ENGINES.
Το αφεντικό τρελάθηκε!

Οι κινητήρες CFM56-5C4 είναι κατά σύμπτωση οι κινητήρες που χρησιμοποιούν τα Airbus A340-300 που ξεπουλήθηκαν !!!
(It is also the only engine (CFM56-5C) used to power the Airbus A340-200 and 300 series. The engine (CFM56-5A and 5B) is also fitted toAirbus A320 series aircraft.)


Δείτε τώρα που έχωσαν την διάταξη...για να κυρώσουν νομοθετικά το ξεπούλημα...
Με την τελευταία παράγραφο 26 του άθρου 7 του πολυνομοσχεδίου  που κατατέθηκε την Τρίτη 10/1/2012.
Read more

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών - κλάδου Δασκάλων - Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)

Υπογράφηκε από την υπ. Παιδείας  η συμπληρωματική Πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών - κλάδου Δασκάλων - Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2011-2012.


Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 16/01/2012   μέχρι  20/01/2012.
Read more

Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση σε κενούμενες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων, Σχολικών Συμβούλων που δεν τοποθετήθηκαν

             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ       
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ      
                                -----      
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. &. Δ.Ε.                                                   Μαρούσι,   12-01-2012
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε.           3384/Δ1/ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ    
                     ΤΜΗΜΑ: Β΄
                       ------
Ταχ. Δ/νση:  Ανδρέα Παπανδρέου 37,                ΠΡΟΣ:  1. Περιφερειακές Διευθύνσεις
Τ.Κ.–Πόλη: 15180 -ΜΑΡΟΥΣΙ                                                   Πρωτ/θμιας  & Δευτ/θμιας Εκπ/σης 
Πληροφορίες:  Έλλη Εμμανουηλίδου  Ι.Κοτογολάς      2. Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας Εκπ/σης
Τηλέφωνο: 210-3442121, 210-3443131                                                
FAX : 210–3442909                                                                     
       
ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την τοποθέτηση σε κενούμενες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων, Σχολικών Συμβούλων που δεν τοποθετήθηκαν».
ΣΧΕΤ.: Την με αρ.πρωτ. 80663(β)/Δ2/22-7-2011 εγκύκλιό μας.
  Λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω σχετική εγκύκλιό μας και σε συνέχεια της με αρ.πρωτ.Φ.351.1/1/1983/10-1-2012 Υπουργικής Απόφασης τοποθέτησης σχολικών συμβούλων Α/θμιας Εκπ/σης, παρακαλούμε να φροντίσετε για την ενημέρωση των υποψήφιων οι οποίοι δεν τοποθετήθηκαν σε θέσεις σχολικών συμβούλων και είναι εγγεγραμμένοι στους επικυρωμένους αξιολογικούς πίνακες επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ώστε να υποβάλουν εντός της προθεσμίας των 10 ημερών, δήλωση προτίμησης για τοποθέτηση σε κενούμενες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των τύπων.
 Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν θα πρέπει να προταθούν από τα οικεία ΠΥΣΠΕ επιλογής υποψήφιοι Διευθυντές Σχολικών Μονάδων για την πλήρωση κενούμενων θέσεων πριν την ολοκλήρωσης της παραπάνω διαδικασίας.


                                                      Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ


                                                                                          ΕΥΔΟΚΙΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ

Εσωτερική Διανομή:
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Υφυπουργού
3. Γραφείο Γενικού Γραμματέα
4. Δ/νση Προσ/κού Π.Ε. Τμήμα Β΄ & Ε΄
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=54923
Read more

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδω ενωμένο ΔυΝαΤό...

Read more

Το 2012 ήρθε…Τα σχολικά βιβλία δεν έφτασαν ακόμα στους μαθητές…Την ίδια ώρα δόθηκαν 2.000.000€από το υστέρημα του ελληνικού λαού για… φωτοτυπίες! Το εξοργιστικό και σπάταλο φιάσκο συνεχίζεται…

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ   15Α - 10557  ΑΘΗΝΑ     ΤΗΛ. 210-3312793  &  6974 750407
www.dakepe.gr  e-mail: info@dakepe.gr
       12 - 01 – 2012

Το 2012 ήρθε…

Τα σχολικά βιβλία δεν έφτασαν ακόμα στους μαθητές…

Την ίδια ώρα δόθηκαν 2.000.000€
από το υστέρημα του ελληνικού λαού για… φωτοτυπίες!

Το εξοργιστικό και σπάταλο φιάσκο συνεχίζεται…

Το αλαλούμ και οι ανακολουθίες της κ. Διαμαντοπούλου συνεχίζονται…
Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την έκδοση και παράδοση των σχολικών βιβλίων στους μαθητές αυτά δεν έχουν παραδοθεί στο σύνολό τους. Αγνοείται η τύχη του 15% των σχολικών εγχειρίδιων.
Έχει παρέλθει το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους, πέρασαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, βρισκόμαστε πλέον στο 2012 και οι ελπίδες των μαθητών να έχουν τα βιβλία τους μετατίθενται για την εορτή της… Ανάστασης!!!
Το εξοργιστικό είναι ότι ήδη δαπανήθηκαν 2.000.000 ευρώ για φωτοτυπίες προκειμένου να καλυφθεί η ανεπαρκής, επικίνδυνη και αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική.
Αν συνυπολογίσουμε τη μικρή έκπτωση που δόθηκε στον περιβόητο διαγωνισμό των 10,5 εκατομμυρίων ευρώ του ΟΕΔΒ σε συνδυασμό με την ακριβή προμήθεια χαρτιού (θυμίζουμε ότι υπάρχει παρέμβαση του Εισαγγελέα), γίνεται εύκολα αντιληπτό το πολυδάπανο της έκδοσης των φετινών διδακτικών βιβλίων!
Οι καθυστερήσεις και οι σπατάλες – ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία - προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση της κοινωνίας μας.
Ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό και οι κυβερνώντες προχωρούν σε σπατάλες αδυνατώντας να προσφέρουν το αυτονόητο.
Η προσφιλής τακτική της κυβέρνησης να μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλους δεν πείθει πλέον κανένα.
Περιμέναμε θετικές ενέργειες και ευαισθησία, αλλά αυτές είναι άγνωστες έννοιες για την κ. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ…


Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας



Κόκκινος Χαράλαμπος

Ανδρουλάκης Μάνος
Read more

7 τρις επιβεβαίωσης του Τ.Παπαδόπουλου και του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν

Δρ. Ιωάννης Παρίσης - Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης - ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ > Η Κύπρος πανηγυρίζει για την ανεύρεση σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, κάτι που, σε συνδυασμό με τα αντίστοιχα κοιτάσματα του Ισραήλ, αναμένεται να μεταβάλει τα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα θα συμβάλλει στην...
οικονομική ανάκαμψη της Μεγαλονήσου. Λαμβανομένης μάλιστα υπόψη της ιδιαίτερα σημαντικής από στρατηγικής πλευράς θέσης της, μέσω της οποίας ελέγχονται εμπορικοί οδοί και άξονες γεωστρατηγικής επιρροής, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αύξηση της στρατηγικής της σημασίας και της σχετικής ισχύος της.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ανακοινώνοντας το ευχάριστο γεγονός, έδωσε στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ερευνών καθώς και για τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις εν γένει δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρέλειψε ωστόσο ο Κύπριος Πρόεδρος να αποδώσει τα εύσημα στον άνθρωπο χάρη στον οποίο συνεχίζει να υφίσταται η Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να μπορεί αυτός σήμερα να πανηγυρίζει. Παρέλειψε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσσο Παπαδόπουλο, τον ηγέτη που είπε το νεώτερο ΟΧΙ του Ελληνισμού.
Ο ενεργειακός πλούτος της Κύπρου αποτελεί άλλη μια δικαίωση της απόρριψης του Σχεδίου Ανάν, μέσω του οποίου επιδιώχθηκε η αντικατάσταση του κυπριακού Κράτους με την «ανανική» σύμπραξη, στο πλαίσιο της οποίας Τουρκία και Βρετανία θα μπορούσαν πλέον να ελέγχουν το παιγνίδι. Αποκαλύπτεται σήμερα ότι, πέραν των άλλων αρνητικών στοιχείων, μέσω του Σχεδίου Ανάν επιδιώχθηκε ο έλεγχος του υποθαλάσσιου πλούτου της Κύπρου. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι, πλάι στην πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου πανηγυρίζει η… «πλατφόρμα» του ΝΑΙ (είτε ανήκει στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση). Επιδιώκει να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την επιτυχία. Ωστόσο, εκείνοι που σήμερα πανηγυρίζουν για την επιτυχία και δρέπουν τις δάφνες, ας θυμηθούν ότι το οφείλουν στο ΟΧΙ του Τάσσου και του 76% του Κυπριακού Ελληνισμού.
Όσοι, σε Ελλάδα και Κύπρο, σε συνεργασία με ξένους, χλεύαζαν τον Τάσσο και απειλούσαν τους Κυπρίους για τις συνέπειες του ΟΧΙ και τα δεινά που τους περίμεναν διαψεύδονται συνεχώς. Η Κύπρος προοδεύει, έγινε μέλος της ΕΕ – μέσα στο 2012 θα ασκήσει και την Προεδρία της Ένωσης, με όλα τα θετικά επακόλουθα. Σήμερα αποκτά ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα: εισέρχεται στον ενεργειακό χάρτη. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο δικαιώνεται εκείνο το ΟΧΙ. Και όσο ο Τάσσος δικαιώνεται τόσο περισσότερο αποκαλύπτεται η προδοτική στάση των «ανανιστών».
onalert
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/7.html
Read more

ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..!!

..!!


Οι μοιραίες υπογραφές Παπανδρέου.!!

Αργά ή γρήγορα, είτε πιάσουν τα κολπάκια του είτε όχι για να μείνει όσο γίνεται περισσότερο ακόμα στην προεδρική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου θα αποχωρήσει νομοτελειακά και από το κόμμα του πατέρα του και από την πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

Το τι θα πράξει μελλοντικά λίγο μας ενδιαφέρει. Θα μπορούσαμε εύκολα να του ευχηθούμε καλό ταξίδι όπου κι αν πάει, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να του υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει το πολύ ζωηρό μετεκλογικό ενδεχόμενο να πρέπει να μείνει εδώ, αφού κάποιοι από τώρα σκέφτονται να του ζητήσουν να απολογηθεί για μια σειρά πράξεων που τραυμάτισαν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα.

Όχι μόνο εκείνος, αλλά και οι συνυπηρετήσαντες με αυτόν, με ομόφωνη στήριξή τους στις αποφάσεις του.

Παρενθετικά, να επισημάνω ότι δεν υπήρξε η παραμικρή διάψευση ή αντίδραση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Το Παρόν, που ανέφερε ότι ο Παπανδρέου, για να φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ζητά πρώτα να έχει εγγυήσεις ότι δεν θα κυνηγηθεί για τις βλαπτικές πράξεις της διακυβέρνησής του, που του καταμαρτυρούν πλέον και πολλοί εκ των «πράσινων συντρόφων» του.

Ποιες είναι αυτές οι βλαπτικές πράξεις; Όσες βιώνει ο ελληνικός λαός από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, με πύρινες... ουρές που θα φτάσουν μέχρι τη δεκαετία του 2020.

Αλλά είναι μόνο αυτές που θα πρέπει να καταγραφούν στον πολιτικό φάκελο του πιο αποτυχημένου εκλεγμένου πρωθυπουργού όλων των εποχών, αφού η θητεία του κράτησε μόλις είκοσι πέντε μήνες και κάτι ημέρες, αποχωρώντας από τη θέση του με την πλήρη κατακραυγή ακόμα και εκείνων που τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν;

Ασφαλώς όχι.

Σε αδρές γραμμές, σε μεγάλες επικεφαλίδες, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου στη θητεία του ως πολιτικού –και, μάλιστα, σε καρέκλες υψηλής ευθύνης– χρεώ νεται με τις εξής τρεις πολύ σημαντικές υπογραφές:

1. Το 2002, ως υπουργός Εξωτερικών, υπέγραψε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελεύθερη εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.

2. Το 2003, ως υπουργός Εξωτερικών, υπέγραψε τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη «χωματερή» των λαθρομεταναστών, που ακούει στο όνομα «Δουβλίνο ΙΙ».

3. Το 2010, ως πρωθυπουργός, έδωσε το «πράσινο φως» για να υπογραφούν το Μνημόνιο 1 και η πρώτη Δανειακή Σύμβαση με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

Στην πρώτη περίπτωση,ο Γεωργιος Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε ουσιαστικά την υπογραφή του για την οριστική «ταφόπλακα» των ελληνικών αγροτικών ή θαλάσσιων προϊόντων, αφού –ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα– οι πατάτες Αιγύπτου, τα λεμόνια Τουρκίας, οι πορτοκαλοχυμοί Χιλής, οι ντομάτες Συρίας, τα ψάρια Μαρόκου, ο κρόκος Ιράν, το ρύζι Ινδίας ή Κίνας κ.λπ. κατέκλυσαν την αγορά σε τιμές ισοπεδωτικές, εφόσον ισοπεδωτικά είναι και τα μεροκάματα εκείνων που τα καλλιεργούν και τα παράγουν στις χώρες τους.

Η συγκεκριμένη υπογραφή του ΓΑΠ ήταν σαφές ότι ευνοούσε μόνο όλες εκείνες τις χώρες της Ευρωζώνης που δεν έχουν αγροτική παραγωγή και ήθελαν να ψωνίζουν πιο φτηνά από τρίτους, αντί από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η συμφωνία του 2002 λύγισε τους πάντες στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο ΓΑΠ, για μια ακόμα φορά, υπηρέτησε στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ξένα συμφέροντα και μόνο.
Πάντως, σε αυτό το θέμα δεν θα τον άφηνα μόνο του να λογοδοτήσει στην Ιστορία. Συμμέτοχοι στο έγκλημα είναι και ο τότε υπουργός Γεωργίας, Γεώρ γιος Δρυς, και, φυσικά, ο τότε πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Σημίτης.

Ο πρώτος δεν αντέδρασε, απεναντίας συναίνεσε· ο δε δεύτερος είχε δώσει την εντολή, ως ο επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης...

Στην άλλη περίπτωση, του 2003, δηλαδή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ, μου είναι αδιανόητο να καταλάβω για ποιο λόγο ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε την υπογραφή του σε ένα ζήτημα που κατάντησε τη χώρα μας χωματερή των λαθρομεταναστών.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποδέχτηκε να γίνει η Ελλάδα ο φράκτης που θα εμπόδιζε εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους, κυρίως από την Ασία, να προωθηθούν και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, με τις γνωστές ολέ θριες –ακόμη και εγκληματικές και αιματηρές– συνέπειες για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Μπορεί να μου πει κάποιος ότι για μια ακόμα φορά υπάκουσε στις προσταγές των ξένων, χωρίς να σκεφτεί τη χώρα του.

Θα του απαντήσω ότι αυτή είναι κοινή πεποίθηση που δεν αφορά μόνο στο Δουβλίνο ΙΙ, για το οποίο, πάντως, έχει δύο ακόμα συνενόχους: τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και, φυσικά, και πάλι τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη.

Όσο για το Μνημόνιο 1 και τη Δανειακή Σύμβαση του 2010, που ήταν η αφετηρία των όσων συμβαίνουν μέχρι σήμερα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Αυτά θα είναι έτσι κι αλλιώς η ναυαρχίδα των κατηγοριών, όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού...
Read more

Πρόταση – βόμβα: Θέλουν Καραμανλή για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ! Νέο κόμμα στα πρότυπα των “Democrats” ο Γιώργος κλπ.

2012

Κουρδίζεται το πολιτικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 75 άτομα. Από τον Κίμωνα Κουλούρη μέχρι τον Τζουμάκα.

Αυτό βλέπετε είναι και το μεγάλο πρόβλημα με τους ΠΑΣΟΚους. Δεν ήξεραν αριθμητική γι’ αυτό έχει τέτοιες διακυμάνσεις το κίνημα. Βλέπετε, σύμφωνα με το καταστατικό, για να κυρωθεί η κάθε υποψηφιότητα πρέπει να προταθεί από τουλάχιστον το 1/3 του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, στην έσχατη περίπτωση, μέχρι 3 υποψηφίους μπορεί “σηκώσει”.

Αιώνιο πρόβλημα λοιπόν, που όμως ήταν και το μεγάλο όπλο του κινήματος. Βόλευε κόσμο από 700 εως 7 εκ. Ευρώ “τυχερά” και δεν μιλούσε κανένας.

Το αντίθετο με τη ΝΔ που αρκούσε μία φήμη ότι “Ο Βουλγαράκης πήρε μίζα 52 τυρόπιτες” για να τεθεί αυτόματα θέμα προεδρίας, αλλαγής καταστατικού, σήματος και να παρελαύνουν οι Δαϊλάκηδες και οι Μάκηδες από τα trash κανάλια κάνοντας μαθήματα ηθικής.

Το σενάριο λοιπόν που θέλει τον Καραμανλή να βγαίνει πρώτος στις δημοσκοπήσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έχει βάση. Όπως και όλα τα άλλα που γράφει ο Κουρδιστός Προβοκάτορας για τις δήθεν αντιπαλότητες συντρόφων… Στην Ελλάδα υπάρχει μία βασική αρχή. Οι σύντροφοι δεν σφάζονται ποτέ μεταξύ τους, όσο παραμένουν σύντροφοι. Κοινώς όσο τρώνε όλοι.

http://olympia.gr/2012/01/13/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81/
Read more

Mόσχα προς Άγκυρα: “Δεν θα μείνουμε αδιάφοροι αν κινδυνεύσει η Κύπρος!”

2011
Εντυπωσιακή Εξέλιξη στο διπλωματικό πεδίο. Από το defencenet.gr
Προειδοποιητική “σφαλιάρα” από αυτές που είχαν χρόνια να πέσουν στο σβέρκο της Άγκυρα έριξε η Ρωσία με αφορμή της παραληρηματικές δηλώσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς της Ρωσίας, αφού υπενθύμισε ότι στην Κύπρο υπάρχει ένα νόμιμο κράτος μόνο και κανένα άλλο (!), απέρριψε όλα τα επιχειρήματα του Ρ.Τ.Ερντογάν, τόνισε ότι “Μόνο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα επιτρέψουν την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση» και ότι “Οι δηλώσεις Εντογάν είναι πολύ σκληρές”.
Εντύπωση προκάλεσε στους διπλωματικούς κύκλους ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ρωσικό ΥΠΕΞ δεν περιορίστηκε σε τυπικές διατυπώσεις, αλλά εμμέσως πλην σαφώς υπενθύμισε την παράνομη ύπαρξη του κατοχικού ψευδοκράτους (σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 του 1983 και 550 του 1984), υπενθυμίζοντας ότι εκεί καλούνται τα μέλη της διεθνούς κοινότητας «να μην αναγνωρίζουν κανένα κυπριακό κράτος πλην της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σέβονται την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και να μη διευκολύνουν και να μην παρέχουν κατ’ ουδένα τρόπο βοήθεια στο αποσχιστικό μόρφωμα στο βορρά της νήσου της Κύπρου».
Παρασκηνιακά έχει υπάρξει ενημέρωση της Άγκυρας, αναφέρουν πηγές από την Μόσχα ότι “Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μείνουν αδιάφορες αν κινδυνεύσει η ασφάλεια της κυπριακής δημοκρατίας και έχουν τρόπους να το καταστήσουν αυτό σαφές”!
Η θέση που έλαβε η Μόσχα άφησε άφωνή την Άγκυρα που θεωρούσε ότι λόγω της ανάπτυξης καλών οικονομικών σχέσεων η Ρωσία θα “έριχνε νερό στο κρασί της” σε ότι αφορά την Κύπρο, αλλά η Ρωσία έφτασε να υπενθυμίσει μέχρι και την απορριπτική απόφαση του ΟΗΕ στο αυθαίρετο ψευδοκράτος που έστησαν οι κατοχικές δυνάμεις στην Βόρεια Κύπρο.
Οπως διαβεβαίωσε ο κ. Λουκασέβιτς, «η Ρωσία ως μόνιμο μέλος του Σ.Α. του ΟΗΕ παρείχε και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και καθολικής διευθέτησης προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, των ενδοκυπριακών συμφωνιών υψηλού επιπέδου (των ετών 1977 και 1979) και της εθελουσίας, χωρίς έξωθεν πίεση, συναίνεσης των ίδιων των κυπριακών κοινοτήτων».
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η τύχη της κυπριακής διευθέτησης βρίσκεται στα χέρια των ίδιων των Κυπρίων, Ελλήνων και Τούρκων», όμως το «ευαίσθητο υλικό» των συνεχιζόμενων εφ’ όλης της ύλης διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο δεν πρέπει να υφίσταται πίεση έξωθεν, πολύ περισσότερο στις παρούσες συνθήκες που η διαπραγματευτική διαδικασία προχωρά εξαιρετικά δύσκολα, γι’ αυτό και το βασικότερο είναι να βοηθηθεί ο διάλογος και όχι «να προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τα κοινά συμφέροντα των Κυπρίων με τα συμφέροντα άλλων πλευρών».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επαναβεβαίωσε ότι στηρίζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ Αυτό δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, σημειώνοντας ότι «μόνο αυτή η προσέγγιση θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας με ενιαία κυριαρχία, υπηκοότητα και διεθνή νομική υπόσταση».
«Είναι προφανές ότι η Μόσχα θέλει να δείξει με σαφήνεια ότι η Κύπρος τελεί υπό την υψηλή διπλωματική και στρατηγική της προστασία» εκτιμούν διπλωματικές πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα.
Οι Ρώσοι τάχθηκαν εκ νέου υπέρ ενός ενιαίου κράτους με βάση το πρότυπο «διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», κάτι το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε στις δηλώσεις της και η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, κάτι το οποίο διέφυγε από τα ελληνικά ΜΜΕ, πολλά εκ των οποίων θεώρησαν – εκτίμησαν ότι συντάχθηκε με τις θέσεις της Τουρκίας.
Η Μόσχα δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την άριστη σχέση που έχει με την Κυπριακή Δημοκρατία. Μπορεί οι σχέσεις της με την κυβέρνηση Χριστόφια – παρά τις πολιτικές ρίζες στην Σοβιετική Ένωση που έχει ο τελευταίος – να μην είναι το ίδιο καλές όπως ήταν με τον μακαρίτη τον Τάσσο Παπαδόπουλο (υπάρχουν κύκλοι στη Μόσχα που λένε ότι ο Χριστόφιας ανέκαθεν ήταν πιο κοντά στο Λονδίνο παρά στην Μόσχα), αλλά το μέγεθος των ρωσικών επενδύσεων στη Κύπρο και η γνώση του γεγονότος ότι τυχόν επανένωση υπό τουρκική κηδεμονία θα ανατρέψει όλη της στρατηγική ισορροπία στην Α.Μεσόγειο σε βάρος της Ρωσίας, κάνει να μην “σηκώνει μύγα στο σπαθί της”.
Μία αιτία “παγώματος” των σχέσεων με την κυβέρνηση Χριστόφια είναι η ματαίωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων από την Ρωσία, όπως των ρουκετοβόλων Smerch, των αντιαρματικών πυραύλων Kornet-E κλπ.
Επίσης η Μόσχα ενδιαφέρεται μέσω της Gazprom, να αποκτήσει ενεργό ρόλο στο ενεργειακό “Ελ Ντοράντο” της Α.Μεσογείου.
Η Ρωσία με δεδομένη την πολιτική αναταραχή στην Συρία και την έκθεση σε κίνδυνο της μοναδικής ναυτικής βάσης στην Α.Μεσόγειο, σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κινδυνεύσουν τα πολιτικά κεκτημένα στην Κύπρο. Για το λόγο αυτό δηλώνει τώρα “παρούσα” και κόβει τον αέρα του Ερντογάν, όπως δεν τόλμησε να τον κόψει κανένας άλλος μέχρι τώρα.
http://olympia.gr/2011/07/25/m%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ac%ce%b3%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac/
Read more

KOΛΑΦΟΣ-ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ PSI!Παπαδήμος, Βενιζέλος και Καρατζαφέρης οδηγούν την Ελλάδα σε νέα Μικρασιατική Καταστροφή!




Οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το επονομαζόμενο PSI+, απέτυχαν, διακόπησαν προς το παρόν και αναμένεται να επανεκκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που εκπροσωπεί τις τράπεζες – πιστωτές της χώρας μας γίνεται λόγος για «διακοπή στις συνομιλίες ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική φύση του προγράμματος» και σημειώνεται ότι οι πιστωτές μας "ελπίζουν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το PSI σε κάποια φάση", αλλά δεν αναφέρεται σε σχετική ημερομηνία.

Πηγές του Reuters αναφέρουν  ότι οι εκπρόσωποι του IIF "είναι πλέον λιγότερο αισιόδοξοι για μια συμφωνία", τονίζοντας ότι "μια αποτυχία να συμφωνήσουμε θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρώπη"!

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση των κυρίων Τσαρλς Νταλάρα και Ζαν Λεμιέρ, επικεφαλής της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων του ΙΙF, αναγράφει:

«Οι κύριοι Charles Dallara και Jean Lemierre, συνέχισαν σήμερα τις συζητήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, για ένα εθελοντικό PSI στη βάση της συμφωνίας των Ευρωπαίων πολιτικών αρχηγών της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η διαπραγμάτευση επί της πρότασης που κατέθεσε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών, η οποία περιλαμβάνει 50% κούρεμα στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές και διαγραφή χρέους έως το ύψος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν κατέστη δυνατό να τύχει θετικής ανταπόκρισης από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των αντισυμβαλλόμενων μερών διακόπησαν ώστε να επανεξεταστεί η εθελοντική προσέγγιση στην δρομολογούμενη  συμφωνία. Ελπίζουμε πάντως πως η Ελλάδα, με τη βοήθεια της Ευρωζώνης, θα είναι σε θέση να επανέλθει στις συζητήσεις με τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καταλήξει σε μια επωφελή για όλες τις πλευρές συμφωνία, σε εθελοντική βάση και στα πλαίσια των συμφωνηθέντων στις 26/27 Οκτωβρίου. Κάτι που θα είναι σε όφελος τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωζώνης».
Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση του IIF:
Athens, January 13, 2012: Charles Dallara and Jean Lemierre, Co-Chairs of the Steering Committee of the Private Creditor-Investor Committee (PCIC) for Greece, continued discussions today in Athens with Prime Minister Lucas Papademos and Deputy Prime Minister and Finance Minister Evangelos Venizelos on a voluntary PSI for Greece, against the background of the October 26/27 Agreement with the Euro Area Leaders. Unfortunately, despite the efforts of Greece's leadership, the proposal put forward by the Steering Committee of the PCIC--which involves an unprecedented 50% nominal reduction of Greece's sovereign bonds in private investors' hands and up to �100 billion of debt forgiveness-- has not produced a constructive consolidated response by all parties, consistent with a voluntary exchange of Greek sovereign debt and the October 26/27 Agreement.

Under the circumstances, discussions with Greece and the official sector are paused for reflection on the benefits of a voluntary approach. We very much hope, however, that Greece, with the support of the Euro Area, will be in a position to re-engage constructively with the private sector with a view to finalizing a mutually acceptable agreement on a voluntary debt exchange consistent with the October 26/27 Agreement, in the best interest of both Greece and the Euro Area.
http://kourdistoportocali.com/articles/9293.htm
Read more

Διαλύεται το ΠΑΣΟΚ! Τσακώθηκαν Παπανδρέου – Βενιζέλος!

  • Σπάει στα δυο η “μεγάλη δημοκρατική παράταξη”;
Το έλα να δεις γίνεται αυτή την ώρα στο ΠΑΣΟΚ!

Δυο φορές μίλησαν σήμερα στο τηλέφωνο Παπανδρέου – Βενιζέλος, λίγο πριν την σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με τον Υπουργό Οικονομικών να μην έχει μόνο στο κεφάλι του την αποτυχία του PSI, αλλά και τις προτάσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ που τον έβγαλαν εκτός εαυτού!

O Γ. Παπανδρέου φέρεται να επέμεινε στην αρχική του πρόταση για εκλογή του πρόεδρου του κόμματος από την βάση μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ στο μόνο που έκανε πίσω είναι στην ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Βενιζέλος επέμενε στην ανάδειξη νέου προέδρου “εδώ και τώρα”.

Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι στο πολιτικό συμβούλιο ο ΓΑΠ είπε πως ισχύει η πρότασή του για δυαρχία, όπως και η πρότασή του για Συνέδριο τον Ιούνιο!

Το έχουμε ξαναγράψει ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αποχωρήσει αν δεν υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, που θα νομιμοποιήσει την Νο1 που δεν έχει περάσει καν από τη Βουλή, φεύγοντας ήρεμος ότι κανείς δεν θα τον “πειράξει” μετέπειτα!

Πάντως, στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αύριο και μεθαύριο λέγεται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του, με μια “έκπληξη”. Αυτή, εκτός από το ενδεχόμενο παραίτησης, είναι και η σύσταση νέου κόμματος στο πρότυπο των “Δημοκρατικών”. (Η είδηση από το Κουρδιστό Πορτοκάλι εδώ)

Το τί θα γίνει στην “μεγάλη δημοκρατική παράταξη” τις επόμενες μέρες ούτε ο Τσακ Νόρις δεν μπορεί να προβλέψει!

http://kostasxan.blogspot.com/2012/01/blog-post_2759.html
Read more

“Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν” > “Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες “.

Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη , μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM. Ο κ.Φώσκολος τόνισε ότι…τα κοιτάσματα είναι μεγάλα και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με ...
βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει-στη λεκάνη του Ηροδότου- 14-15 δισ. βαρέλια πετρέλαιο. Στον Πατραϊκό μιλάνε για…400 εκατ.βαρέλια Επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι “μικρό” γιατί έχει άλλα τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει. ‘Εμείς στην Κρήτη έχουμε 7 στρώματα για να έχετε μια εικόνα’, πρόσθεσε.

“Το πετρέλαιο θα εξάγεται, καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα”, σημείωσε ο κ.Φώσκολος, για να καταλήξει λέγοντας πως “το 2016-2017 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας”.
http://poylatrella.blogspot.com/2012/01/1997.html?spref=fb
Read more

ΒΙΝΤΕΟ: «Μαριονέτα ο Παπαδήμος»

»
ΒΙΝΤΕΟ: «Μαριονέτα ο Παπαδήμος» Ο Άγγλος ευρωβουλευτής Nigel Farage προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις που ωστόσο, περιγράφουν την αλήθεια για τους πολιτικούς μας.
Αναφερόμενος στον Παπανδρέου είπε χαρακτηριστικά:
«Αν ήταν ειλικρινής ο κ. Παπανδρέου, θα έλεγε για δημοψήφισμα προ των εκλογών ή έστω προ της από Καστελόριζου αναγγελίας της προαποφασισθείσης από τον ίδιον υποτελούς ένταξης μας στο ΔΝΤ.»
Δείτε τι λέει ο Άγγλος ευρωβουλευτής Nigel Farage και για τον νυν Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο:
http://www.tsantiri.gr/politiki/vinteo-marioneta-o-papadimos.html
Read more

Ο Γιώργος δέχεται να παραιτηθεί το… Μάρτιο

Την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη δανειακή σύμβαση επικαλείται ο Γιώργος Παπανδρέου στην άτυπη διαπραγμάτευση με τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ζητούν την αποχώρησή του άμεσα.
Με τον τρόπο αυτό αφήνει να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν είναι δυνατόν οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ να δρομολογηθούν πριν από τα τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μαρτίου, οπότε και θα υπογραφεί η δανειακή σύβαση.
Ο Γιώργος δεν οδηγείται σε αυτή την επιλογή ιδία θελήσει. Επιθυμία του είναι πάντα να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως το καλοκαίρι, ωστόσο οι πιέσεις που ασκούνται είναι ασφυκτικές.
Για τον λόγο αυτό εμφανίζεται διατεθειμένος να υποχωρήσει και από την πρόταση για μεταβατική δυαρχία και εκλογή προέδρου μετά τις εθνικές εκλογές.
Σε συνομιλίες του με στενούς του συνεργάτες, επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να ασχολείται με τα εσωκομματικά του την ώρα που θα γίνονται διαπραγματεύσεις για τη δανειακή συμφωνία. Από την πλευρά Παπανδρέου, αναφέρεται σαν παράδειγμα ότι η 29η Ιανουαρίου- ημερομηνία που πρότεινε για την ανάδειξη νέου αρχηγού ο (βενιζελικός) Πάρις Κουκουλόπουλος, συμπίπτει με τη Σύνοδο Κορυφής. Και προσθέτει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς παράλογο.
Ταυτοχρόνως, οι «προεδρικοί» επισημαίνουν ότι το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων δεν εξαρτάται μόνον από το ΠΑΣΟΚ, καθώς τρέχουν πολλά και σημαντικά θέματα που ενδεχομένως διαμορφώσουν διαφορετικό πολιτικό σκηνικό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση- λένε, όσοι δρομολογήσουν τις εξελίξεις, θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι δύσκολα δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Εθνικό Συμβούλιο, μετά τη διαφαινόμενη υποχώρηση του Γ, Παπανδρέου, αλλά και τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών όπως ο Χρυσοχοΐδης, η Άννα Διαμαντοπούλου τις προηγούμενες μέρες και ο Γιάννης Ραγκούσης σήμερα, αφού όλοι συμπίπτουν στην έναρξη των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου μετά την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.
Σχόλιο RYaN: Σε νέα σύγκρουση βενιζελικών – παπανδρεϊκών βουλευτών εξελίσσεται το πότε θα παραιτηθεί ο Παπανδρέου…
Read more

Λ.Παπαδήμος: "Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλά λεφτά! - Θα τα επιστρέψουν"!

"Ή άνεργοι ή φτωχοί". Αυτό είναι το δίλημμα της νέας εποχής της Ελλάδας κατά την εκτίμηση και πολιτική γραμμή του τραπεζίτη - πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα για το αν θα μειωθούν οι κατώτατοι μισθοί και αν θα καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, στον ιδιωτικό τομέα, είπε σχεδόν απερίφραστα, πέρα από τις "φιοριτούρες" περί "διαλόγου των φορέων" κλπ. ότι "ΝΑΙ θα συμβούν όλα αυτά"!  
.
Και μάλιστα το δικαιολόγησε λέγοντας ότι "το κόστος εργασίας μέρος του οποίου είναι οι μισθοί σημείωσε στην Ελλάδα σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες".
Αυτό λέγεται οικονομική πολιτική εν έτει 2012 από έναν τραπεζίτη-πρωθυπουργό που στηρίζεται από υποτίθεται λαϊκές-συντηρητικές δυνάμεις, όπως η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Γιατί για το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάζεται πλέον να μιλάμε. Τους νεκρούς δεν υπάρχει κανένας λόγος να τους πυροβολούν...
 
Πιο καταφατική απάντηση δεν θα μπορούσε να δοθεί από τον τραπεζίτη-πρωθυπουργό: "Οι άνεργοι δεν έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε 13ο και 14ο. Πρέπει να νοιαστούμε και γι' αυτούς. Θα δούμε πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές. Είναι σαφές, όμως, ότι για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα".
Ο Λ.Παπαδήμος, ως τραπεζίτης πού σέβεται τον εαυτό του τόνισε ότι "Δεν μπορεί να μην εξεταστεί ο ρόλος και η συμβολή του μισθολογικού κόστους στην ανταγωνιστικότητα όταν υπάρχουν στρεβλώσεις" και πρόσθεσε "ανεξαρτήτως του τι προτείνουν οι δανειστές μας, οφείλουμε να εξετάσουμε από κοινού με κοινωνικούς φορείς μέτρα και πολιτικές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα".
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται τα εισοδήματα είμαστε όμως αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες των λαθών που έγιναν».
 
Κα συνέχισε : "Η Eλλάδα είναι μία υπερχρεωμένη χώρα (σ.σ.: τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιωτικό τομεα που θέλουν να κόψουν μισθούς και συντάξεις, δεν το διευκρίνησε...) Την περίοδο 2001- 2009 η σωρρευτική απώλεια ανταγωνιστικότητας έφτασε το 23% σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ" .
Και υποστήριξε ότι "Αυτή η απώλεια αποτυπώνεται στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών κι αντανακλάται το γεγονός ότι το κόστος εργασίας μέρος του οποίου είναι οι μισθοί σημείωσε στην Ελλάδα σχεδόν διπλάσια αύξηση σε σχέση με τις άλλες χώρες και η ονομαστική αύξηση ήταν σημαντικά υψηλότερη από την παραγωγικότητα. Αυτές οι εξελίξεις δεν πρέπει να αγνοηθούν ούτε από τους εργαζόμενους ούτε απο τις επιχειρήσεις".
Με απλά λόγια "Οι Έλληνες έχουν πάρει πολλά λεφτά, τώρα πρέπει να τα πάρουμε πίσω όλα αυτά"!
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η πολιτική σκληρής λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης των δύο τελευταίων ετών «έχει καταστρέψει και παραλύσει την οικονομία κι έχει οδηγήσει σε κοινωνική κόλαση. Αυτοί που μας την επέβαλαν μιλάνε πια και αυτοί  για ναυάγιο. Και εσείς αντί να πιαστείτε από αυτό και να τους πιάσετε από το γιακά για να αλλάξουν στρατηγική εμφανίζεστε σαν να τα αποδέχεστε όλα. Η φράση σας ότι κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας σημαίνει άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις των πιστωτών».
Επιπροσθέτως, ο κ. Τσίπρας εξήγησε: «Η σωτηρία της πατρίδας είναι τα ζοφερά στοιχεία, 1 στους 2 νέους είναι άνεργοι, 7 στα 10 νοικοκυριά κάνουνε δραστικές περικοπές, και δεν υπάρχει στοά χωρίς αστεγους. Αυτή είναι η σωτηρία; Ακόμα κι ο Μόντι έθεσε όρια στη Μέρκελ. Εσείς τι διαπραγματεύεστε;».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι «με τις πολιτικές φέρνετε πιο κοντά την προοπτική της χρεοκοπίας… η μεγαλύτερη συνεισφορά σας στη χώρα είναι να οδηγήσετε τη χώρα σε εκλογές».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=31845&Itemid=139
Read more

ΤΑ 4 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DIE WELT!

2012
Τα τέσσερα σενάρια για την Ελλάδα παρουσίασε σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Η γερμανική εφημερίδα παρουσίασε τέσσερις λύσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα εκ των οποίων οι τρεις είναι για να σωθεί και η μία και η πιο ακραία κατά την εφημερίδα είναι να αφήσουν την χώρα μας χωρίς χρήματα και να χρεοκοπήσει.
Οι τέσσερις εναλλακτικές που παρουσιάζονται είναι οι εξής:
Σενάριο ένα: Η Αθήνα θα λάβει περισσότερη βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ. Αρχικά κάτι τέτοιο έμοιαζε αδιανόητο….
Δεύτερο σενάριο της εφημερίδας είναι η παραίτηση των τραπεζών από μεγαλύτερο κομμάτι των απαιτήσεών τους από την Ελλάδα. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εάν τα νέα ομόλογα εκδοθούν όχι σύμφωνα με το ελληνικό, αλλά το βρετανικό δίκαιο, θα ήταν σχεδόν απίθανο ένα νέο κούρεμα χρέους αργότερα.
Το τρίτο σενάριο κατά τη Die Welt είναι το ενδεχόμενο να βοηθήσουν την Ελλάδα από κοινού οι φορολογούμενοι και οι τράπεζες.
Το τέταρτο και πιο ακραίο σενάριο είναι όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα: Αρκετά πια. Αν η Αθήνα δεν πάρει κι άλλα χρήματα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Για ένα τέτοιο ενδεχόμενο σχολιάζει: «Είναι εφιάλτης. Η καγκελάριος το φοβάται από την αρχή. Και παρόλα αυτά γίνεται ολοένα πιθανότερο. Επειδή το ΔΝΤ αρνείται να δώσει νέα δάνεια υπό αυτές τις συνθήκες, έτσι και οι Γερμανοί δεν μπορούν να αποφασίσουν να δώσουν έστω μία ακόμη φορά χρήματα στην Αθήνα.
Εντελώς συνειδητά στέλνει η ΕΕ τη χώρα στη χρεοκοπία. (…) Μετά την αρχική σύγχυση, η χώρα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της για το πόσα από τα χρέη της θα αποπληρώσει κάθε φορά. Η Αθήνα βρίσκεται εκτός ευρώ».
Πηγή: sofokleousin.gr
http://olympia.gr/2012/01/13/%cf%84%ce%b1-4-%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%b4%ce%b1-%ce%b5%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc/#more-118836
Read more

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ: Επανεξετάζεται το σύστημα

Θα επαναλειτουργήσει από τις 23/1/2012, η ομάδα εργασίας του υπ. Παιδείας, προκειμένου να επανεξετάσει το πλαίσιο ως προς τη μοριοδότηση των επί μέρους κριτηρίων, υπό το πρίσμα τυχόν προβλημάτων, αδικιών και δυσλειτουργιών του συστήματος που διαπιστώθηκαν.

Η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αποστείλουν συγκεκριμένες παρατηρήσεις - προτάσεις , πάνω στην εγκύκλιο που εφαρμόστηκε πέρυσι, προκειμένου το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να καταλήξει σε απόφαση, την οποία θα στηρίξουν οι εκπρόσωποι του κλάδου στην Επιτροπή.
Συνάδελφοι,
            Ύστερα από αίτημα της Δ.Ο.Ε. στην τελευταία συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, η ομάδα εργασίας που επεξεργάστηκε το σύστημα μοριοδότησης των αποσπάσεων, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά, θα επαναλειτουργήσει από τις 23/1/2012, προκειμένου να επανεξετάσει το πλαίσιο ως προς τη μοριοδότηση των επί μέρους κριτηρίων, υπό το πρίσμα τυχόν προβλημάτων, αδικιών και δυσλειτουργιών του συστήματος που διαπιστώθηκαν.
            Σας παρακαλούμε να αποστείλετε στη Δ.Ο.Ε. συγκεκριμένες παρατηρήσεις - προτάσεις σας, πάνω στην εγκύκλιο που εφαρμόστηκε πέρυσι, προκειμένου το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να καταλήξει σε απόφαση, την οποία θα στηρίξουν οι εκπρόσωποί μας στην Επιτροπή.
            Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς Δ.Ο.Ε. στην ομάδα εργασίας μετέχουν οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ Δημήτρης Μπράτης και Βασίλειος Παληγιάννης.
Read more

Οι μισθοί των εκπαιδευτικών : Aπό 762 έως 1.519 για τους ασφαλισμένους πριν το 1992 με δύο παιδιά

Read more

Ρε τι σου κάνει η προεκλογική περίοδος! του Αργύρη Κολοκοντέ

του Αργύρη Δ. Κολοκοντέ
Αφού προηγουμένως τα κάνανε όλα μπάχαλο και άφησαν τα σχολεία χωρίς βιβλία, τώρα αποφασίζουν να λάβει ο ΟΕΔΒ παράταση της διασωλήνωσής του μέχρι 31/12/2012… Πάλι καλά, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί, που εργάσθηκαν εκτός ωραρίου για να διορθώσουν τα ασυμμάζευτα άλλων  και διατηρούν ζωντανή την ελπίδα μας να πάνε όλα καλά κατά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.
Αφού προηγουμένως κατέστρεψαν οικογένειες, σχέσεις και οικογενειακούς προϋπολογισμούς βουλιάζοντας στον καιάδα τη ψυχολογία των νεοδιόριστων συναδέλφων, αγνοώντας με περισσή σκληρότητα τα επιχειρήματα των επιστολών και των υπομνημάτων των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, αποφασίζουν τη μετατροπή της 3ετούς παραμονής σε 2ετή παραμονή στον τόπο διορισμού. Επιτέλους θα λέγαμε, μόνο που τώρα το δικό μας αίτημα είναι να ισχύσει η θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης όπως άλλοτε, όταν απαιτούνταν υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση και δύο ετών μόνο στα χαρακτηριζόμενα ως δυσπρόσιτα. Άλλωστε ποτέ δεν μας απάντησαν τι εξυπηρετεί το να απορρίπτεται ένας νεοδιόριστος από το να διεκδικήσει ένα οργανικό κενό σε κάποια άλλη περιοχή από εκείνη του διορισμού του. Το κενό είναι κενό!... και αν δεν το θέλει κανείς άλλος δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει το κενό για τον αναπληρωτή και να μην έχει δικαίωμα να μετατεθεί σε αυτό ο μόνιμος. Επίσης, να ισχύσει και πάλι η υποχρεωτική υπηρεσία ενός και όχι δύο ετών και για τους μετατιθέμενους στην περιοχής μετάθεσής τους, στα πλαίσια της ίδιας λογικής. Όσον αφορά για τα επιπλέον μόρια στους παραμένοντες, εκεί βεβαίως και συμφωνούμε….
Θα θέλαμε επίσης να καταφέρει το Υπουργείο να οργανωθεί και να εφαρμόσει το αλυσιδωτό σύστημα αποσπάσεων που έχουμε προτείνει, να καλύπτει τα λειτουργικά κενά πρώτα με αποσπάσεις, θα θέλαμε οπωσδήποτε να πάρετε μαζί σας το φτωχολόγιο ντροπής το οποίο μας επιβάλλατε και να επιστρέψουμε στις αμοιβές του 2009, να μειώσετε τις δαπάνες ταξιδίων και τον αριθμό Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης ώστε να στείλετε χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές τουλάχιστον για το πετρέλαιο και τα χαρτικά, να επανιδρύσετε τα σχολεία που καταργήσατε ανά την Ελλάδα (αν θέλετε βάλτε και μαρμαρόπλακες με το ονόματά σας ως ιδρυτές….αυτό δεν μας πειράζει…) και θα θέλαμε να μας επιστρέψετε και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, και….και….και….
Αν θέλετε μπορούμε να δημιουργήσουμε και κίνημα στο διαδίκτυο (…που τόσο αγαπάτε…) ότι δήθεν θα σας ψηφίσουμε, αρκεί να μας δώσετε πίσω όλα όσα μας πήρατε… ειδάλλως ούτε πάρεδροι στα χωριά δεν πρέπει να ξαναγίνετε!!!
Άντε βρε, καλή εφεδρεία….
       Αργύριος Δ. Κολοκοντές
      Γενικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Φλώρινας
http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=54867
Read more