Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μπορούμε να τραφούμε (κατά 91,5 %) μόνοι μας...


 Φοβερό θέμα από το Έχω μάτια και βλέπω που πρέπει να διαβάσετε όλοι....

Διαβάστε στοιχεία μελέτης της ΠΑΣΕΓΕΣ "Αυτάρκεια Αγροτικών Διατροφικών
Προϊόντων" (Αύγουστος 2012)
.

Η έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε...
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών .

Σχεδόν σταθερή παραμένει η αυτάρκεια αγροτικών – διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το έτος 2011, σε σχέση με τη προηγούμενη δημοσίευση της ΠΑΣΕΓΕΣ για το έτος 2010.
Ειδικότερα σε ένα σύνολο 41 βασικών αγροτικών – διατροφικών προϊόντων που παρακολουθεί συστηματικά η ΠΑΣΕΓΕΣ, 
το ποσοστό αυτάρκειας του έτους 2011 μειώθηκε κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ανερχόμενη στο επίπεδο του 91,5% περίπου.Το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται, κατά μέσο όρο, στο 96% περίπου, μειωμένη κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2010, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων. Οι επιμέρους κατηγορίες οι οποίες αύξησαν το ποσοστό τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι η κατηγορία των εσπεριδοειδών, των οσπρίων και των ελαιοκομικών προϊόντων.

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη 



Read more

Κωδικός "Αθηνά": Λουκέτα σε 150 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Όλη η λίστα

Το κλείσιμο τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων ιδρυμάτων φέρεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς μελετάται σχετική πρόταση με στόχο να μειωθεί η «αδικαιολόγητη» διασπορά σχολών σε όλη την επικράτεια....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Έθνος», στο υπουργείο Παιδείας έχει κατατεθεί σχέδιο με την ονομασία «Αθηνά» που προβλέπει το κλείσιμο 150 τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, στα πλαίσια του χωροταξικού εξορθολογισμού της εκπαίδευσης και φυσικά των αιματηρών περικοπών που απαιτεί το Μνημόνιο.

Ποια τμήματα θα κλείσουν

Τα τμήματα που πρόκειται να κλείσουν είναι εκείνα που δεν έχουν ζήτηση από τους φοιτητές, καθώς και εκείνα που δεν έχουν σαφές αντικείμενο. Παράλληλα προβλέπεται δραστική μείωση των ομοειδών τμημάτων που είναι διασκορπισμένα σε πολλές πόλεις ή έχουν αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Παράλληλα, το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει συγχωνεύσεις ή καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων κυρίως στην Περιφέρεια.

Το θέμα της μείωσης των τμημάτων των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι διαχρονικό αγκάθι στο υπουργείο Παιδείας. Πρόσφατα ο υπουργός, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα αυτό ανοίγει ξανά και θα το αναλάβει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα πανεπιστήμια (ΑΔΙΠ), η οποία θα μελετήσει την κατάσταση και θα κάνει την τελική πρόταση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ποια είναι η κατάσταση σήμερα

Σήμερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση λειτουργούν 499 τμήματα. Από αυτά τα 286 ανήκουν σε ΑΕΙ και τα 213 σε ΤΕΙ. Από το 1999 έως το 2009 ιδρύθηκαν περίπου 100 νέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Είκοσι τέσσερα ΑΕΙ είναι διάσπαρτα σε 36 διαφορετικές πόλεις και 16 ΤΕΙ σε 40 πόλεις και κωμοπόλεις.
Από τα πανεπιστήμια, όσα βρίσκονται σε Αττική, Πάτρα, Iωάννινα, Κέρκυρα και Χανιά λειτουργούν σε μία πόλη, ενώ τα υπόλοιπα «απλώνονται» σε δύο έως έξι πόλεις. Η διασπορά των τμημάτων είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, το Αριστοτέλειο έχει 40 τμήματα σε 3 πόλεις. Το Θράκης 20 τμήματα σε 4 πόλεις, το Αιγαίου 17 τμήματα σε 6 πόλεις, το Κρήτης 17 τμήματα σε 2 πόλεις και το Θεσσαλίας 16 τμήματα σε 4 πόλεις. Δύο πανεπιστήμια -Στερεάς Eλλάδας και Δυτικής Eλλάδας- έχουν δύο τμήματα το πρώτο και τρία το δεύτερο.

Στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα τα οποία είναι πραγματικά διασκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα. Για πολλά μάλιστα από αυτά οι νέοι δεν δείχνουν καμία προτίμηση. Το εντυπωσιακό είναι πάντως ότι κάποια τμήματα μπορείς να τα βρεις ακόμη και σε 10 διαφορετικές πόλεις και αντίστοιχα βέβαια Ιδρύματα:
  • ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Λαμία, Ιωάννινα , Διδυμότειχο, Ηράκλειο.
  • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ: Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες, Μεσολόγγι, Πρέβεζα.
  • ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: Λαμία, Χαλκίδα, Κοζάνη, Καβάλα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Πειραιάς.
  • ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Αθήνα , Πειραιά, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Καβάλα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Σέρρες.
Ομοειδή τμήματα στη λίστα των περικοπών

Παράλληλα, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα ΤΕΙ υπάρχουν τμήματα με  γνωστικά αντικείμενα που αλληλοκαλύπτονται. Για παράδειγμα:
  • Υπάρχει Tμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Tμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο AΠΘ αλλά και Tμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
  • Υπάρχει Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Kρήτης, Tμήμα Πολιτικής Eπιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πολιτικής Eπιστήμης και Iστορίας στο Πάντειο, Πολιτικής Eπιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και Πολιτικών Eπιστημών στο Aριστοτέλειο.
  • Υπάρχει Τμήμα Διοίκησης και Επιχειρήσεων στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο, Tμήμα Bιομηχανικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά και Tμήμα Διοίκησης Eπιχειρήσεων Aγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Eλλάδας.
  • Επίσης υπάρχουν AEI που διαθέτουν «δίδυμα» τμήματα -δηλαδή με ίδιο γνωστικό αντικείμενο- σε διαφορετικές όμως πόλεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των «δίδυμων» τμημάτων TEΦAA του AΠΘ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

25 τμήματα στην κόψη του ξυραφιού

Πέρυσι το υπουργείο Παιδείας έκοψε από το μηχανογραφικό δελτίο 25 τμήματα, καθώς θεωρούσε ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των νέων φοιτητών .Φέτος αποφασίστηκε να... ενταχθούν ξανά, χωρίς φυσικά ν' αλλάξει κάτι από την πλευρά των νέων ως προς τη ζήτηση. Τα τμήματα αυτά που θα μπορούσαν να καταργηθούν πλήρως και ν' αφαιρεθούν από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι τα εξής:
  • ΤΕΙ ΘΕΣ/ΚΗΣ, ΤΕΧΝΟΛ. ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (με έδρα τα Μουδανιά)
  • ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (με έδρα την Αμαλιάδα)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (με έδρα τα Γρεβενά)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα τη Φλώρινα)
  • TΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (με έδρα τα Τρίκαλα)
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
  • ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡ/ΝΤΟΣ (με έδρα την Καρδίτσα)
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΕΠΙΧ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (με έδρα τον Αγ. Νικόλαο)
  • ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα το Ηράκλειο)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (με έδρα την Αρτα)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
  • ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Ηγουμενίτσα)
  • ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ (με έδρα τη Δράμα)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (με έδρα την Κεφαλονιά)
  • ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΤΕΧ/ΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (με έδρα τη Λευκάδα)
  • ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ &ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
  • ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙΟΥ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
  • http://planet-greece.blogspot.com/2012/08/150_18.html
Read more

Δείτε! Σοκαριστική εικόνα από την Χίο!

Ανυπολόγιστη καταστροφή στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου


Ανυπολόγιστη καταστροφή στο νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου 

Μια σοκαριστική εικόνα από την καταστροφή της Χίου, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για μια παραλία την οποία έχουν ζώσει οι φλόγες και οι λουόμενοι αποχωρούν άρον-άρον σοκαρισμένοι. Η φωτιά έχει κάψει ήδη ένα από τα πιο πράσινα κομμάτια του νησιού και έχει προκαλέσει πανελλήνια θλίψη καθώς ένας ακόμα τόπος της χώρας καταστρέφεται σε μία μέρα και χωρίς καν να προλάβει κανείς να αντιληφθεί το γιατί.
Οι πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη, μαζί με τις εκατοντάδες εθελοντών και τους κατοίκους και την βοήθεια που φτάνει συνέχεια από την Αθήνα.
Ο άνεμος στο νησί πνέει ισχυρός και δεν βοηθά.
Το ερώτημα που γεννάται για μια ακόμη φορά είναι ένα:
Ως πότε αυτή η πανέμορφη χώρα θα μπορεί να αντέχει την μία πληγή πριν καν κλείσει η προηγούμενη;  
Ας αναλογιστούμε όλοι πως η Ελλάδα μας χρειάζεται πλέον όλους κοντά της.
Read more

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ..!!!!! ΤΟΥ ΖΑΝ ΡΙΣΠΕΝ , ΠΟΙΗΤΗΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ .....!!!‏


Σταματήστε τον κόσμο, η Ελλάδα θέλει να κατέβει!
Αρχίστε να γκρεμίζετε όλα τα αρχαία μνημεία και την αρχιτεκτονική της...
1. γκρεμίστε όλη την ελλαδα σε βάθος 100 μέτρα.
2. γκρεμίστε όλη την ιταλια σε βάθος 100 μέτρα.
3. αδειάσετε όλα τα μουσεια σας, απο όλον τον κόσμο.
4. γκρεμίστε καθε τι Ελληνικό απο όλο τον πλανήτη.

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα απο απο παντού. 
1.απο την ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
2.απο τα μαθηματικά σας( γεωμετριά, άλγεβρα,....)
3.απο την φυσική σας, χημεία
4.απο την αστρονομική σας
5.απο την πολιτική σας
6.απο την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά,  διαγράψτε κάθε σχήμα ,καντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη,  σβήστε την γεωμετρία απο τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,  σβήστε την ονομασία καθε ασθένειας και καθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική,  διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλαξτε τους δορυφόρους σας να εχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε ολα τα βιβλία σας (γιατι παντου θα υπάρχει και εστω μια ελληνική λέξη), σβήστε απο την καθημερινότητα σας καθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτο βγαίνει απο τα Ελληνικά και σημαίνει αυτος που εχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην εχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλαξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό,   διαγράψτε την φιλοσοφία,  διαγράψτε ,  διαγράψτε ......

Θα πείτε  ''δεν γίνεται''...

Σωστά, δεν γίνεται γιατί μέτα δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! 

Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα , ο Έλληνας, η προσφορα μας πανω σε αυτόν τον πλανήτη....
Η πρόκληση πάντως ισχύει...
hkremala  Μέσω  logiosermis
Read more

Το έγκλημα και οι δολοφόνοι της Ελλάδας


Πολλές φορές σίγουρα αναρωτηθήκαμε ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! Ποιες είναι οι αγορές, τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως στο παιχνίδι των εγκληματιών μπήκαν αι ντόπιοι ανθέλληνες με αποτέλεσμα να κρύβουν συστηματικά την αλήθεια και τους δολοφόνους του έθνους.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα δέχθηκε μια ισχυρή επίθεση και το σχέδιο της επίθεσης είχε στόχο μια οικονομική κρίση που θα έφερνε τα πάνω κάτω στην χώρα με αποτέλεσμα την αποδυνάμωσή της και την πλήρη κατάκτησή της σε όλα τα επίπεδα από τους ξένους.

Βεβαίως από αυτήν την κρίση κάποιοι θα ήταν οι κερδισμένοι και δυστυχώς όχι μόνο ξένοι. Κάποιοι Δούρειοι Ίπποι που ήταν σε θέσεις κλειδιά διευκόλυναν την εφαρμογή του σχεδίου.

Όσο καιρό μάλιστα ο Ελληνικός λαός δέχεται την καταστροφική αυτή επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Έλληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Οι γειτονικές όμως χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Δυστυχώς έγκριτοι συνάδελφοι συνεχίζουν να ονομάζουν γενικά κι αόριστα τους εχθρούς αυτούς ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

Στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα!

Θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη αλλά στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!!
Ποιοι είναι αυτοί όμως και γιατί δεν υπήρξε αντίδραση ;

Η κρίση που θα δημιουργούσαν χρειαζόταν τα εργαλεία για να πραγματοποιηθεί και αυτά ήταν τα CDS.

CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου

Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους!

Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε o Γιώργος Αδαλής έγκριτος συνάδελφος είχε γράψει στην προσπάθειά του να εξηγήσει ακριβώς αυτόν τον μηχανισμό ότι , όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι!

Δηλαδή αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!

Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.

Τράπεζες – Επενδυτικές Εταιρίες:

GOLDMAN SACHS

NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)

BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)

ΟίκοιΠιστοληπτικήςΑξιολόγησης:

FITCH

MOODY’s

STANDARD & POOR (S&P)

Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλώσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!

Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο καλύτερα:

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.

Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.

Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:

Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,

Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.

2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.

2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους ‘Eλληνες το δράμα που θα ζήσουν.

Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρόθτσάιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:

Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής LehmanBrothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .

● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της GoldmanSachs.

● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πούμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσσα τους;

Τζόρτζ Σόρος

Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρόθτσάιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρόθτσάιλντ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται QuantumFund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της RothschildItaliaS.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρόθτσάιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Τζον Πόλσον



Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedgefunds «Paulson&Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν 



O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την AtticusCapital της οικογένειας Ρόθτσάιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν



Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedgefunds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρόθτσάιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η BarickGold, η GoldFields, η DeBeers, η RioTinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

● Ο Ναθάνιελ Ρόθτσάιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΘΤΣΑΪΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

● Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρόθτσάιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.

● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως NeubergerBerman).

● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild&Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν



Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της DeutscheBank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!

Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:

▪ Διοικητής της DeutscheBank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της RoyalDutchShell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρόθτσάιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας ZurichFinancialServices (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;

Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!

Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!

Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα!

Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας !

Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ. Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε!

Read more

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: 100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΑΝ ΔΕΝ…

Ο γνωστός οικονομολόγος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ επέμεινε ότι η πορεία της χώρας μας είναι λανθασμένη και ότι πολύ σύντομα η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι μη αναστρέψιμη και νομοτελειακή. Το ρεπορτάζ κατέγραψε το μπλογκ «Λόγιος Ερμής»:

Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας, σύμφωνα με τον οικονομολόγο Γ. Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους. 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι θα είναι πεταμένα λεφτά νέο δάνειο προς την Ελλάδα, το οποίο θα συνοδεύει την επιμήκυνση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί λάθος τη στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητά επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το σύνδρομο Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εξής στόχους:

>Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασιστεί για τις ισπανικές τράπεζες.

>Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.

>Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. 
http://www.agioritikovima.gr/politika/9051-giannis-baroufa
Read more

1 προς 42 η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων στην Π.Ε. - 3414 οργανικές θέσεις χάθηκαν την τελευταία διετία


1 προς 42 η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων  στην Π.Ε.  -  3414 οργανικές  θέσεις χάθηκαν την τελευταία διετία
Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Δ. Μπράτη
Επιβεβαιώθηκαν , δυστυχώς, και οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις για τους μόνιμους διορισμούς στην Π.Ε. για το σχολικό έτος 2012-13. Ο κ. Αρβανιτόπουλος ξεπέρασε ακόμη και την κ. Διαμαντοπούλου. Ανακοίνωσε 40 μόνιμους διορισμούς στην Π.Ε. (5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί, ενώ την περσινή χρονιά είχαν γίνει 133), αφήνοντας έτσι χιλιάδες οργανικές θέσεις κενές στα σχολεία.
Είναι φανερό πως η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης είναι ίδια και απαράλλακτη μ΄ αυτή που ασκήθηκε τη τελευταία τριετία και που έχει ως στόχο τη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και την αντικατάστασή τους με την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που κοστίζουν λιγότερο στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν έχουν, βέβαια, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση συνειδητά αδιαφορεί για την υποβάθμιση της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσει τις αποφάσεις της "Τρόικα" παρουσιαζόμενη μάλιστα και "βασιλικότερη του βασιλέως"!!! Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση συνταξιοδοτήθηκαν πέρυσι και φέτος , περίπου 3.600 εκπαιδευτικοί , οι προσλήψεις ήταν :
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ
2011-12 1913 133 1780 1/15
2012-13 1674 40 1634 1/42
ΣΥΝΟΛΟ 3587 173 3414 1/21
Χάθηκαν, 3.414 οργανικές θέσεις την τελευταία διετία. Αναλογία δηλαδή 1:21, ενώ είναι γνωστό ότι η δέσμευση της κυβέρνησης προς την "Τρόικα" είναι 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
Είναι φανερό ότι η εκπαίδευση έχει μπει στο στόχαστρο τόσο της κυβέρνησης όσο και της "Τρόικα". Η μείωση των προσλήψεων , οι μισθοί εξαθλίωσης , η κατάργηση ουσιαστικά της επιχορήγησης των σχολικών μονάδων , η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών (όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας) , το αποδεικνύουν.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών , μπροστά σ΄ αυτήν την κατάσταση, οφείλει να πάρει άμεσα αποφάσεις αγωνιστικής αντίδρασης απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που έρχονται. Ήδη η ΔΟΕ εξήγγειλε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 12 του Σεπτέμβρη. Σ΄ αυτή την κινητοποίηση χρειάζεται να συστρατευθούν όλες οι δυνάμεις της εκπαίδευσης (η ΟΛΜΕ , η ΠΟΣΔΕΠ , κλπ), έτσι ώστε να λάβει πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και να συνεχιστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα , προκειμένου να ανατραπούν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της "Τρόικα".
Δημήτρης Μπράτης
Read more

ΣΟΚ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση - Μόλις 40 μόνιμοι διορισμοί, του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη



 
Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 210-3442287
 
    Αθήνα ,  16 Aυγούστου  2012
Διορισμοί εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση. Σοκ !
40  διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση:  5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί
Σοκ προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η απόφαση της κυβέρνησης για 225 μόνιμους διορισμούς  στην εκπαίδευση εκ των οποίων 40 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 5 δάσκαλοι και 35 νηπιαγωγοί.
Οι φετινοί διορισμοί θα είναι οι λιγότεροι μετά το 1950 και σηματοδοτούν την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να θυσιάζει τη δημόσια εκπαίδευση στο  βωμό της εξοικονόμησης πόρων.
Δυστυχώς όλα τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια κυρίως από την κυρία Διαμαντοπούλου οδηγούν στην  υποβάθμιση της εκπαίδευσης. Θυμίζω πως οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, η μη λειτουργία εκατοντάδων ολοήμερων τμημάτων, η κατάργηση της μετεκπαίδευσης, η μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, η ακύρωση αντισταθμιστικών δράσεων, η υποβάθμιση της εκπαίδευσης ελληνοπαίδων  εξωτερικού κτλ. συνδέονται με την προσπάθεια των κυβερνήσεων  για «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού προσωπικού.
Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική; Αναλογίζεται κανείς τις συνέπειές της;
Οι 12.584 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών σε καμιά περίπτωση δεν θα καλύψουν το κενό που δημιουργούν οι μηδενικοί διορισμοί για το 2012-2013. Σημειώνω πως οι διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία έχουν ως εξής:
2002
4.341


2007
3.665
2003
2.698
2008
3.515
2004
2.939
2009
2.740
2005
2.954
2010
1.400
2006
2.933
2011
133


2012
40

Το πρόβλημα της υποβάθμισης της εκπαίδευσης μέσω των μηδενικών διορισμών δε δημιουργεί ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο της πατρίδας μας, που είναι ζητούμενο ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία.
                                                                                    Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλης       
Read more