Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τα “τελευταία μέτρα” θα είναι και η τελευταία μέρα της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας



Ζούμε περίεργες και οριακές πολιτικές στιγμές!

Η κυβέρνηση μοιάζει με βουβή ορχήστρα! Ο μαέστρος (Πρωθυπουργός) κουνά απελπισμένα την μπαγκέτα του αλλά δεν ακούμε καμιά μουσική. Μονάχα η παραφωνία των συγκυβερνούντων κομμάτων μας τρυπάει τα αυτιά. Ο Λαός μουδιασμένος, θυμωμένος και απογοητευμένος περιμένει με αγωνία να ακούσει κάτι, ένα συγκροτημένο σχέδιο, μια ελπιδοφόρα προοπτική, ένα μελωδικό ρέκβιεμ για τα βάσανά του. Αντί για αυτό, ακούγεται ένα κακόηχο και άναρχο πρελούδιο νέων και ανέλπιδων οικονομικών θυσιών χωρίς τέλος. Εκείνο που αναδύεται ως οδυνηρή βεβαιότητα, είναι δυστυχώς η επίμονη, βασανιστική συνέχεια μιας ατελέσφορης και φάλτσας σουίτας. Παρόλο που νομίσαμε ότι αλλάξαμε την ορχήστρα και τα όργανα, ακούμε πάντα την ίδια ανατριχιαστική «μουσική». Ένας μαέστρος δεν μπορεί μόνος του να φέρει την Άνοιξη!

Αν παρατηρήσουμε καλύτερα τη σκηνή, θα δούμε πως οι αλλαγές που επιφέραμε στην ορχήστρα με τις διπλές εκλογές του καλοκαιριού ήταν πραγματικά ανεπαίσθητες! Οι ίδιοι μουσικοί, με τα ίδια ξεκούρδιστα και ξεχαρβαλωμένα όργανα, προσπαθούν να παίξουν καινούριες σονάτες. Και φυσικά, δεν τα καταφέρνουν! Μονάχα οι θέσεις τους αλλάξανε πάνω στην σκηνή. Το πρώτο βιολί ανασύρθηκε βιαστικά από τα παρασκήνια του «εκσυγχρονισμού». Η βαριά σοσιαλιστική «τούμπα» βαράει μονάχη της στο «γάμο του καραγκιόζη». Οι βιόλες του κυρ-Φώτη παίζουν τον δικό τους παράταιρο σκοπό, ενώ οι περισσότερες από αυτές, στριγκλίζουν στις παράφωνες νότες των παλιών πασοκικών ρυθμών. Τα δεξιά βιολιά «κουρδίζονται» συνεχώς σε εκνευριστικούς παλαιοκομματικούς σκοπούς. Ο πιανίστας – γραμματέας αρνείται να απλώσει τα χέρια του στα πλήκτρα και μένει ακίνητος, ανακατεύοντας διστακτικά τις κιτρινισμένες παρτιτούρες του παρελθόντος. Τα φιλελεύθερα πνευστά παρακολουθούν ανήμπορα να «βγάλουν» έστω και μία νότα της προκοπής. Όλοι μαζί, μοιραίοι, άβουλοι, ατάλαντοι και «ψευδώς σπουδαίοι», παρακολουθούν αδιάφορα τις επιτακτικές αλλά ατελέσφορες εντολές του μαέστρου που (θα πρέπει να) τραβάει απελπισμένος τα μαλλιά του. Και όλα αυτά, την ώρα που έξω από τη σάλα, ακούγονται οι σάλπιγγες και τα κόρνα των Χρυσών Αυγών, η τσιγγάνικη κομπανία του Αλέξη και ο βαρύς, πένθιμος ήχος του τευτονικού κέρατος.
Απελπισία!

Ο επιμερισμός των ευθυνών αυτήν την στιγμή μοιάζει ανώφελη άσκηση επί χάρτου. Όλοι φέρουν ευθύνη. Η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο, η συστηματική ρήξη με τις δεκάδες αγκυλώσεις του δημόσιου βίου, των κρατικών δομών, των συντεχνιών και των οικονομικών συμφερόντων απαιτούν μια πραγματική ρήξη με το παλιό. Μια πραγματική πολιτική επανάσταση.

Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγαλύτερος από την οικονομική αποτυχία. Αν απουσιάσει το όραμα, οι πολίτες που ακόμη γυρνούν την πλάτη στον λαϊκισμό, στον ολοκληρωτισμό, στις εύκολες λύσεις «νεοελληνικού τύπου», θα ελαττώνονται γεωμετρικά.

Έτσι, τα νέα μέτρα, που λέγονται και «τελευταία», θα είναι σίγουρα τα έσχατα ότ,ι κι αν συμβεί.

Αν αποτύχει η τριμερής διακυβέρνηση, η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία δεν θα υπάρχει. Τουλάχιστον όχι όπως την ξέραμε. Εγκαινιάσθηκε μετά την Κυπριακή τραγωδία το 1974 και παρά την ομαλή εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, την εμπέδωση της λαϊκής κυριαρχίας και την είσοδο στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, έπεσε στην ξέρα που η ίδια δημιούργησε.

Ανατροπή

Η εκ βάθρων ανασύσταση και ανασυγκρότηση της αστικής παράταξης σε ένα νέο πολιτικό φορέα δεν είναι μόνο ιστορικά επιβεβλημένη, αλλά και εθνικά αναγκαία. Διαφορετικά, δεν θα είναι παράξενο σε λίγο καιρό να μιλάμε ακόμη και για σενάρια εκτροπής του Πολιτεύματος.
Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες υπάρχουν: μέχρι και λαϊκή στήριξη θα βρουν οι αυτόκλητοι σωτήρες…

Τούτη την ώρα, οριακή και κρίσιμη για την χώρα, η μόνη ελπίδα για τους πολίτες συμπυκνώνεται σε μία λέξη: ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Ο μαέστρος, θα πρέπει να στραφεί στη σάλα. Στους πολίτες. Στον Λαό. Θα πρέπει να ανατρέψουμε την ορχήστρα, να αλλάξουμε τα κόμματα εκ βάθρων, να αναδείξουμε καινούριους μουσικούς, με φρέσκα και καλοκουρδισμένα όργανα. Τα παλιά, σαρακοφαγωμένα όργανα της μεταπολίτευσης, να τα περάσουμε «καπέλο» στους άτολμους και ατάλαντους μουσικούς που τόσες δεκαετίες μας τυραννούν με τα φάλτσα και τις κακοφωνίες τους. Αυτούς που έστω και την τελευταία κρίσιμη ώρα αρνούνται να συνεργαστούν και αδυνατούν να παίξουν τον λυτρωτικό σκοπό των μεταρρυθμίσεων και των βαθιών τομών που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μέσα στο ακροατήριο, μέσα στον Λαό, μέσα στο βουβό, ταλαιπωρημένο πλήθος των πατριωτών Ελλήνων, μέσα σε όλα τα αστικά κόμματα από την πατριωτική δεξιά, μέχρι την σοβαρή αριστερά, υπάρχουν καλύτεροι, αξιότεροι και τολμηρότεροι μουσικοί. Μουσικοί που μπορούν να παίξουν το λυτρωτικό εμβατήριο των τομών και των ρήξεων που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεκινήσει και πάλι. Ας ανατρέψουμε το παλιό! Ας αλλάξουμε εκ βάθρων τα κόμματα. Ας στείλουμε στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας όλον αυτό τον εσμό των ρεταλιών της φαύλης μεταπολίτευσης.

Ήρθε η ώρα για καινούριους πολιτικούς σχηματισμούς. Μια νέα πατριωτική και λαϊκή κεντροδεξιά, ευρωπαϊκή και κυρίως συγκροτημένη. Ένα ισχυρό κόμμα αρχών, πυρήνας ευρύτερων λαϊκών και κοινωνικών συσπειρώσεων. Να ακούσουμε επιτέλους τη μουσική που μας αξίζει, να δούμε το φως, το ανέσπερο ελληνικό φως στην άκρη του τούνελ. Να αρχίσουμε να ελπίζουμε ξανά. Να σηκώσουμε τα κεφάλια. Να ανοίξουμε τα αυτιά, τα μάτια, τις καρδιές μας. Να σφίξουμε ξανά τις αξίνες, τα σφυριά, τα μολύβια, τα ποντίκια των υπολογιστών μας αποφασιστικά και ελπιδοφόρα. Να δώσουμε μια με τα πόδια μας στον πάτο και να αρχίσουμε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι της ανόδου από το σκοτεινό πηγάδι της ύφεσης, της ανυποληψίας και της ανέχειας που μας έχουν παραχώσει δικοί μας και ξένοι. Να ανασάνουμε ρε αδερφέ και πάλι.

Αγαπητέ μαέστρο, πάρτο απόφαση. Με αυτήν την ορχήστρα, μουσική δεν παίζεις. Μας τυραννάς και τυραννιέσαι κι εσύ το ίδιο. Άλλαξέ τα όλα, ανατροπή εδώ και τώρα. Ξεκίνα αμέσως από το κόμμα σου. Ξεκίνα τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος. Σε λίγο, οι κορνέτες του φασισμού και τα «νταούλια» των συνιστωσών θα μπούνε στην αίθουσα και θα τα κάνουν μπάχαλο. Προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις …


Read more

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔ ΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ!!!

dakepekoz: Και αυτά...για το καλό μας!!
gsee-ktirio
ΓΣΣΕ…Η συνομοσπονδία που τρέφεται και ζει απο τις με το έτσι θέλω εισφορές όλων των εργαζομένων…Η συνομοσπονδία που την πληρώνουμε απο το υστέρημα μας για να διεκδικεί τα ανύπαρκτα πλέον εργασιακά μας δικαιώματα…Θέλετε να δείτε- και να τραβάτε τα μαλλιά σας- πόσο μας στοιχίζει το χρόνο μόνο για…λειτουργικά έξοδα η κεντρική υπηρεσία που αριθμεί μόλις 60 άτομα στο κέντρο της Αθήνας;
4,4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή αν προτιμάτε 372.000 ευρώ το μήνα…
GSEELEITOYRGIKA
GSEELEITOYRGIKA1
Σίγουρα πολλοί απο εσάς παρατηρήσατε τη “φτωχογειτονιά” της Δροσιας στην οποία και διαμένει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ…Και μην ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι εργατοπατέρες και αρχισυνδικαλιστές μετα απο μια “επιτυχημένη” πορεία στην… εκπροσώπηση των εργαζομένων παίρνουν προαγωγή και απο εργατοπατέρες γίνονται εθνοπατέρες!!!
Read more

ΜΗΛΙΩΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Για το καλό μου

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!!!
Read more

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΙΨΙΟ ΤΟΥ ΜΑΝΙΤΑΚΗ


Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί νέο προκλητικό δημοσίευμα σχετικά με τις θέσεις που καταλαμβάνει ο ανιψιός του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ακόμα ένα ζήτημα πρόσληψης συγγενικού προσώπου υπουργού στο Δημόσιο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δημιουργεί ηθικό ζήτημα στην κυβέρνηση. Τώρα  για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη,  αφού προκύπτει πως ο ανιψιός του εισπράττει χρήματα από τέσσερις διαφορετικές κρατικές πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά" , ο λέκτορας της Νομικής Σχολής Χαράλαμπος Κουταλάκης πληρώνεται από το Πανεπιστήμιο και είναι ειδικός σύμβουλος του θείου του και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Είναι νομικός σύμβουλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος του κ. Σγουρού και οι μισθοί δεν σταματούν, εκεί αφού παίρνει και επιμίσθιο ως μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας - είχε διοριστεί το 2010 επί υπουργίας του Γιάννη Ραγκούση. Βέβαια ο ίδιος αρνείται πως λαμβάνει χρήματα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού δεν έχει πάρει έγκριση από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου ώστε να προσληφθεί ως σύμβουλος του υπουργού.

Ωστόσο σύμφωνα το δημοσίευμα, ο ανιψιός του υπουργού επιθυμεί να συμμετέχει και σε ένα ακόμα έργο του υπουργείου συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αφού το όνομα του αναγράφεται σε πρόταση μεγάλης γαλλικής εταιρείας που ενδιαφέρεται για το έργο "Μοντελοποίηση των διαδικασιών του Υπαλληλικού Κώδικα".

Η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:

"Ο κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης είναι Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το 2005 και εξαιτίας της επιστημονικής του ειδίκευσης και της τεχνοκρατικής του κατάρτισης στα ζητήματα αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών, ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, μετά από εισήγηση του τότε Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ., ως εμπειρογνώμονας / μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμισθί.

Για τον ίδιο λόγο συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας, από το 2010, με μηνιαία αποζημίωση που δεν ξεπερνά τα 270 ευρώ.

Όπως είναι προφανές, τις ιδιότητες αυτές τις κατείχε πολύ πριν αναλάβει ο νυν Υπουργός Δ.Μ.&Η.Δ., ενώ είναι απολύτως ψευδές ότι κατέχει οποιαδήποτε έμμισθη σχέση στο γραφείο του Υπουργού, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να αποδειχθεί, αφού όλα αυτά τα στοιχεία δημοσιεύονται. Συμμετέχει μόνο άμισθα ως εμπειρογνώμονας / μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την υποστήριξη του έργου της Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, αξιοποιώντας της πολυετή του εμπειρία και κατάρτιση.

Η αναγνωρισμένη επιστημονική του επάρκεια, του έχει δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστεί ως σύμβουλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου - όπως ορίζεται από το νόμο, αλλά και με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών - λαμβάνει ένα επιμίσθιο, που δεν ξεπερνά το 50% του βασικού του μισθού ως Λέκτορας.

Κάθε συσχετισμός ή αναφορά περί ευνοϊκής μεταχείρισης του κ. Κουταλάκη, εξαιτίας της μακρινής του συγγένειας με τον Υπουργό Δ.Μ.&Η.Δ. είναι απολύτως αβάσιμη και αναληθής".
http://www.agioritikovima.gr/politika/10215-teeris-mithou
Read more

Ανακαλύψαμε το αίνιγμα των ενδόμυχων σκέψεων του Μπένι, δείτε το πως αναδιατύπωσε στο σήμα του (από)κόμμα-τός του [του πάλαι ποτέ "παραδοσιακού" ΠΑΣΟΚ]. τον έρωτα της ζωής του να γίνει STAR!!!

Από τον καλό ιστοχώρο "αντίπαλοι" με τίτλο: "Τι μου θυμίζει…" αντιγράφουμε:
Βλέπω δεξιά και αριστερά σε διάφορα sites το νέο σύμβολο του ΠΑΣΟΚ, και σκέφτομαι ότι κάτι μου θυμίζει…
Το βλέπω ξανά και ξανά, και όλο και πιο γνωστό μου φαίνεται…
Και πάνω στην πολύ σκέψη, λέω να βάλω λίγη τηλεόραση να χαλαρώσω…
Και στο ζάπινγκ, μου έρχεται:

 Σοσιαλιστικό κόμμα το ένα, σοβαρό κανάλι το άλλο… 
Ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος!

Σχετικό που επιβεβαιώνει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, ως εμπνευστή, καθοδηγητή και κυρίως υποστηριχτή (μέχρι τέλους) του πιο σατανικού σχεδίου, που ξεφεύγει ακόμη και από αυτά τα σενάρια "επιστημονικής φαντασίας" που θα ζήλευαν ακόμη και οι πιο άθλιοι ψυχοπλακωτικοί μετρ των ταινιών θρίλερ, σωστός σταρ Γκραν Γκινιόλ:  
"Η γενοκτονια του ελληνικού λαού
 Νάσος
(Κείμενο - φώτο σχετικού από harrytsopanos μοντάζ Γρέκι)
 


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/09/star.html
Read more

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΡΗΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


«Ρήτρα απόκλισης στόχων» επέβαλε η τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το 2013, θα ληφθούν μέτρα περαιτέρω μειώσεων των μισθών και των συντάξεων το 2014.


Σύμφωνα με το Madatoforos.com το γεγονός αυτό αποφορτίζει κάπως το κλίμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης προσωρινά, αλλά παραμένουν οι προβληματισμοί για το χρόνο οριστικοποίησης των μέτρων, καθώς έχει υπάρξει καθυστέρηση. Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, η συμφωνία με την τρόικα αφορά σε κοινά αποδεκτά μέτρα περικοπής δαπανών ύψους 9,5 δισ. ευρώ από τα 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να ληφθούν. Στα 9,5 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ, 1,1 δισ. ευρώ προέρχεται από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη και 1,9 δισ. ευρώ από μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, τα οποία παραμένουν στην Αθήνα, και μέσω τηλεδιασκέψεων με τους επικεφαλής προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_648.html
Read more

Πολίτης επιτέθηκε φραστικά στον βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας


Mε το πέρας της ομιλίας του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, πολίτης  (υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) κατηγόρησε τον τελευταίο για όψιμο ενδιαφέρον στο ζήτημα της αναστολής της ΔΟΥ Πτολεμαίδας 

Ο 
βουλευτής ξανανέβηκε στο «βήμα», λέγοντας ότι οι βουλευτές εκλέγονται από όλους τους πολίτες της Π.Ε. Κοζάνης και ότι δεν τον αγγίζουν κάποιοι λαϊκισμοί που ακούστηκαν
Από kozan.gr
Read more

Η οικονομική συναλλαγή των οικογενειών Μπόμπολα- Τσοχατζόπουλου δεν συγκίνησε την Κυβέρνηση… Το θέμα πάει για φορολογική παραγραφή την ίδια στιγμή που τα συνήθη υποζύγια καλούνται να πληρώσουν ξανά!!


ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Δεν άρεσε το θέμα ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό.
Μην κρύβεστε πίσω από τον ανακριτή!!!
Αίσθηση και πολλά σχόλια προκάλεσε η νέα επιχείρηση «πολιτικής χειραφέτησης», καθώς και η νέα απόπειρα «λογοκρισίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου» εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η πρώτη είχε επισυμβεί πριν λίγες εβδομάδες όταν ο προϊστάμενος της υπηρεσίας είχε ζητήσει να απαλειφθεί, από σχετική παρέμβαση, ο χαρακτηρισμός «το δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου».
Η νέα προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά απέναντι στην Κοινοβουλευτική διαδικασία Κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και σ’ έναν εκλεγμένο αντιπρόσωπο του 
ελληνικού λαού, προκάλεσε -όπως ήταν φυσικό- την έντονη αντίδραση του συντονιστή του «ΚΙΝ.Α» (Κίνημα Αναγέννησης) κ. Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος μέσω του online-press εξέφρασε την δημόσια διαμαρτυρία του, ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής, να ζητήσει εξηγήσεις, να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης μέσα στο «ναό της Δημοκρατίας» και να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση.
Συγκεκριμένα ο Αχαιός πολιτικός κατήγγειλε, ότι «απειλήθηκε επεισόδιο» προκειμένου «με τα πολλά» να γίνει δεκτή η ερώτηση Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό, για το μέγα σκάνδαλο της οικονομικής συναλλαγής των οικογενειών Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου.
Ενοχλούσε όπως είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στο online-press ο τίτλος της ερώτησης προς τον Σαμαρά!
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ…ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ
Απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το ουσιαστικό μέρος της καταγγελίας ο Νίκος Νικολόπουλος είπε μεταξύ άλλων:
«Με προηγούμενη ερώτηση μου στη Βουλή παράθεσα προς τον Υπουργό Οικονομικών αποσπάσματα από την απολογία του ξάδερφου του πρώην Υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου στον ανακριτή για τον εκδότη και για τις σχέσεις των οικογενειών Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου όπου είχα αφήσει μάλιστα να εννοηθεί ο Ν. Ζήγρας ότι έδωσε ο Αλ. Τσοχατζόπουλος 400.000 ευρώ για το καφέ Στοά και μάλιστα ότι αυτά τα λεφτά ήταν και «μαύρα». Δίνοντας μαρτυρία με το «χέρι στο Ευαγγέλιο» είπε ότι: «τα χρήματα τα οποία δόθηκαν μετρητά και δεν δηλώθηκαν πουθενά…»…..
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην κατάθεση του Ν. Ζήγρα «σε μια περίεργη αγοραπωλησία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γνωστού μεγαλοεκδότη Φ. Μπόμπολα (γιου του Γ. Μπόμπολα) και του γιου του Άκη, του Αλ. Τσοχατζόπουλου, που εμφανίζεται αδιάψευστα στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας κυβερνήσεως) τον Ιούλιο του 2004.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ; ΓΙΑΤΙ;
Με βάση τα παραπάνω δημοσιεύματα λοιπόν ζήτησα από τον Υπουργό Οικονομικών: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος και να έρθει και να πει στην Βουλή τι ποσό εισέπραξε το Δημόσιο για αυτήν την αγοραπωλησία μετοχών και μέσω ποιας Δ.Ο.Υ. Επίσης να απαντήσει ο Γ. Σουρνάρας εάν έχουν κληθεί οι καταγγελόμενοι Μπόμπολας και Τσοχατζόπουλος, από την αρμόδια ΔΟΥ, το ΣΔΟΕ, την Αρχή Δίωξης «μαύρου χρήματος» αφού θα πρέπει να καταλογιστούν σε βάρος τους φόροι και πρόστιμα ανακρίβειας α) για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β) για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων και, γ) για αποκρυβέντα εισοδήματα.
Αυτονόητο είναι πως πρέπει να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Καταπέλτης όμως ήταν και στην συνέχεια της συνέντευξης ο Βουλευτής και συντονιστής του «ΚΙΝ.Α» ο οποίος είπε:
«Αντίθετα, όμως η από 17.8.2012 απάντηση του Υπουργού Οικονομικών, την οποία έλαβα, όπως λέει και ο λαός μας “είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΕΚΦΥΓΗΣ.
Διεκδικεί το βραβείο υπεκφυγής.
Συνιστά περιφρόνηση προς την Βουλή και την κοινοβουλευτική διαδικασία. Προσβάλλει την νοημοσύνη όλων.
Αποτελεί πρόκληση προς τους χειμαζόμενους πολίτες.
Εκθέτει τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση συνολικά αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών, ως πολιτικό προϊστάμενο των φορολογικών Υπηρεσιών .
Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΤΟΝ…ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Στην εύλογη δημοσιογραφική ερώτηση «σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση “μαύρου χρήματος”, ο Νεοδημοκράτης Βουλευτής μας απαντά: «Με πομπώδη λόγια στην απάντησή του ο Υπουργός Οικονομικών με πληροφορεί -χωρίς ντροπή- ότι η Δικογραφία εκκρεμεί στον Ανακριτή και ότι διενεργείται σχετικός έλεγχος!!!!
Λυπάμαι αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι γνωστό στον Υπουργό Οικονομικών ότι ο ανακριτής διερευνά μόνο ποινικές ευθύνες.
Τα φορολογικά όργανα είναι εκείνα που πρωτίστως διερευνούν την ακρίβεια των υποβαλλόμενων φορολογικών δηλώσεων.
Είναι εκείνα που καταλογίζουν πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.
Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω για ποιο λόγο ο Υπουργός και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, κρύβονται πίσω από τον ανακριτή.»
ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ«Με την παρέμβαση μου αυτή θέλω να προειδοποιήσω τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς ότι θα ναι και προσωπικά εις τον ακέραιον υπόλογοι και υπεύθυνοι-ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ- και τελικά αυτή η «ύποπτη» όποια ολιγωρία θα αποστερήσει πολύτιμους πόρους από τα ταμεία του Κράτους.
Αυτή η «ύποπτη» αδράνεια μπορεί όμως να τους εξασφαλίσει μία βέβαιη παραπομπή για παράβαση καθήκοντος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος…»
ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ« Επειδή αποτελεί πρόκληση προς όλους εκείνους που έχουν οδηγηθεί στο περιθώριο αλλά και εκείνους που θα εξαθλιωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, από τις πολιτικές της φτωχοποίησης, οι ισχυροί αυτής της χώρας να μένουν στο απυρόβλητο ας μην κοιμούνται ήσυχοι…Δεν πρέπει να αφήσουμε περιθώρια για δράσεις των ακραίων που καιροφυλαχτούν.»
ΑΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ .. «ΛΑΣΠΗ»«Για αυτό δηλώνω ότι προσωπικά, θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, ακόμη και εάν αυτό, όπως με βεβαιότητα αναμένω, θα έχει ως συνέπεια τόνους λάσπης ενάντια στο πρόσωπό μου, από τους εξωθεσμικούς διαφεντευτές της χώρας.
Σύντομα θα το καταλάβουν ότι η ασπίδα της διαπλοκής δεν είναι ατσάλινη…. πιο ισχυρό είναι το «δόρυ» του λαού.»
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ..ΑΝΗΞΕΡΟ«Καλώ λοιπόν από το βήμα της Βουλής τον Πρωθυπουργό, να πάψει να κρύβεται. Πρέπει να δώσει κατάλληλες πολιτικές οδηγίες, ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες για την διακίνηση μαύρου χρήματος.
Να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο των εμπλεκομένων.
Να καταλογίσει και να εισπράξει το Δημόσιο για την ως άνω αγοραπωλησία μετοχών το ανάλογο ποσό. »
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τους ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ….«Και τέλος να καταλογιστούν σε βάρος τους οι φόροι και τα πρόστιμα ανακρίβειας α) για απόκρυψη της πραγματικής αξίας μεταβίβασης των εταιρικών μεριδίων, β) για αποκρυβείσα υπεραξία μεταβίβασης εταιρικών μεριδίων, γ) για αποκρυβέντα εισοδήματα.
Φυσικά και πρέπει να εφαρμοστεί η εν γένει ποινική νομοθεσία για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα!!!»
ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ«Για αυτό με την νέα μου κοινοβουλευτική παρέμβαση μου καλώ τον Πρωθυπουργό να ζητήσει από τον Υπουργό του, σύμφωνα με όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, να απαντήσει σαφώς στα ερωτήματά, να δώσει τα αντίγραφα των εντολών ελέγχου που εστάλησαν προς το ΣΔΟΕ, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, προκειμένου να προχωρήσει για η διερεύνηση των καταγγελλομένων για τις οικογένειες Μπόμπολα και Τσοχατζόπουλου»
Read more

Η κάθαρση ως προϋπόθεση της εθνικής αναγέννησης



Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης 

Για την υποταγή ενός έθνους δεν χρειάζονται πλέον στρατεύματα και δαπανηρός πολεμικός εξοπλισμός, αρκεί να οδηγήσεις το λαό στην υπερκατανάλωση με δανεικά, να τον κάνειςνα παραιτηθεί από κάθε δημιουργική ενασχόληση παραγωγής των αγαθών που καταναλώνει και να εισάγεις φθηνά αλλά ξένα εργατικά χέριαώστε να τον αντικαταστήσεις και συγχρόνως να τον αλλοιώσεις πολιτισμικά με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας και του αντιρατσισμού. 

Στο τέλος δεν έχεις παρά να ζητήσεις να σου ...επιστραφούν τα δανεικά, που δεν θα μπορεί πλέον να ξεπληρώσει, έχοντας χάσει την παραγωγική του ικανότητα και να τον αναγκάσεις να εκποιήσει την περιουσία του για να φανεί αξιόπιστος στις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Αυτή η τάχα διεθνής αξιοπιστία αποτελεί το κύριο επιχείρημα στα χείλη των πολιτικών και οικονομικών αναλυτών του συστήματος που εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων μεθοδεύουν την υποταγή του Ελληνικού έθνους.

 Ο Ελληνικός λαός, λέγουν, μέσω ‘των πολιτικών του εκπροσώπων’ υπέγραψε ορισμένες συμφωνίες και πρέπει να τις εκπληρώσει δείχνοντας την αξιοπιστία του. Μία μονομερή αξιοπιστία προς τα ξένα συμφέροντα, ενάντια στον ίδιο το λαό που κατά τη διάρκεια της δημιουργικής του ζωής πλήρωνε τις εισφορές του για σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τώρα του τα στερούν για να φανούν αξιόπιστοι προς τους ξένους τοκογλύφους.

Δανείστηκαν χρήματα, άλλα για να εξαγοράσουν συνειδήσεις, άλλα για να τροφοδοτήσουν την συναλλαγή και τη διαφθορά και άλλα για να προωθήσουν ξένα συμφέροντα εις βάρος του τόπου.

Ακόμη πληρώνουμε δισεκατομμύρια ευρώ για δάνεια του Ανδρέα Παπανδρέου μεεπιτόκια από 17% έως και 24% και κανείς δεν ενδιαφέρεται να τα επαναδιαπραγματευθεί τη στιγμή που ήδη έχουν εξοφληθεί τρεις και τέσσερις φορές. 

Αντιθέτως μειώνουμε τις συντάξεις και τις παροχές υγείας σε ανθρώπους που επί δεκαετίες πλήρωναν τις εισφορές τους.

Υπάρχουν εξόφθαλμα αδικήματα πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών διοικητών δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και η δικαιοσύνη είτε σιωπά είτε παραπέμπει τις υποθέσεις σε εξεταστικές επιτροπές της Βουλής μπροστά στα μάτια του Προέδρου της Δημοκρατίας που υποτίθεται ότι επιβλέπει την τήρηση του Συντάγματος και την ανεξαρτησία των τριών εξουσιών του κράτους: της Νομοθετικής, της Δικαστικής και της Εκτελεστικής.

Αποβιομηχάνισαν τη χώρα και τώρα υπόσχονται ανάπτυξη που θα βασίζεται στις επενδύσεις ξένων καιροσκόπων που καραδοκούν τις εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του κράτους υπό νέο μεσαιωνικό καθεστώς συμβάσεων εργασίας και αποικιοκρατικό νομικό πλαίσιο προστασίας των αρπακτικών του εθνικού μας πλούτου.

Η ανάπτυξη σημαίνει συμμετοχή όλων σε μία κοινή προσπάθεια επανόρθωσης του έθνους και όχι απλά την ανταγωνιστικότητα του επενδυμένου κεφαλαίου εις βάρος της ποιότητας ζωής των πολιτών.Ανάπτυξη σημαίνει την εκούσια προσαρμογή όλων στους κανόνες λειτουργίας μιας ευνομούμενης κοινωνίας.

Πως θα απαιτήσεις από τον μικροεπιχειρηματία, που κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρηση του, να μη φοροδιαφεύγει όταν η διαφθορά αφήνει δισεκατομμύρια να διαφεύγουν;

Πως μπορείς να απαιτήσεις από τον εργαζόμενο παραγωγικότητα και ποιότητα εργασίας όταν το παραγόμενο προϊόν δεν βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του;

Πως θα πείσεις τον ιδιώτη να ζητήσει απόδειξη από το συνεργείο αυτοκινήτων όταν θα επιβαρυνθεί άμεσα με 23% επιπλέον, ενώ χρειάζεται τα βασικά;

Πως θα πείσεις τον αγρότη να επιμείνει στην καλλιέργεια της γης όταν οι μεσάζοντες λυμαίνονται τον κόπο του;

 Πως θα πείσεις τον νέο επιχειρηματία να επενδύσει σε ατομική επιχείρηση όταν ο κρατικός μηχανισμός ουσιαστικά είναι εναντίον του;

 Πως θα πείσεις τον Έλληνα πολίτη να είναι έντιμος, όταν η διαφθορά και η διαπλοκή αποτελούν τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας χωρίς την άμεση επιβολή δικαιοσύνης;

Δεν αρκούν πλέον η ευφυής τάχα επιχειρηματικότητα, η επιστημονική γνώση και η καινοτόμος τεχνολογία για την οικονομική ανάκαμψη του τόπου.

Αυτό που πρωτίστως χρειαζόμαστε είναι η αποκατάσταση της δικαιοσύνης που ξεκινάει με την κάθαρση και την τιμωρία των ενόχων, που αν και έχουν φέρει τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη θέση εξακολουθούν να ευρίσκονται στην εξουσία και να υπόσχονται ακόμη όσα είχαν ήδη υποσχεθεί οι προκάτοχοι τους ψευδόμενοι προς τον λαό.

Αντί να ζητήσουν συγνώμη, επιμένουν ακόμη να υποσκάπτουν τα θεμέλια του τόπου, ξεπουλώντας την πατρίδα και εξαθλιώνοντας τoν λαό της.

Είναι υποχρέωση όλων μας να αποτινάξουμε το ζυγό των καπηλευτών της εξουσίας, να τους δικάσουμε και να τους απονομιμοποιήσουμεΑμέσως μετά από αυτό η διάδοχη κατάσταση δεν θα τελεί πλέον υπό το βάρος των πεπραγμένων τους και θα μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί με τους ‘εταίρους’ μας όλες τις επαχθείς συμβάσεις και τα δάνεια που έχουν υπογράψει.

Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως κρίση θεσμών και αξιών και μόνο εάν αυτές αποκατασταθούν τότε θα δει ο τόπος άσπρη μέρα.

Όλοι στην αντίσταση και στον αγώνα για την κάθαρση από τους φαύλους!

Εάν δεν το κάνουμε άμεσα, σε λίγο θα είναι ακόμη χειρότερα, θα μας μετατρέψουν σε Κόσσοβο, ο εχθρός είναι ήδη εντός των πυλών.
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/09/blog-post_594.html
Read more

Οι επιπτώσεις του κομματικού κράτους και της ασυδοσίας-ανευθυνότητας των πολιτικών!! Χειροτερεύει η κατάσταση!

Wall Street Journal: ''H έκθεση των ελεγκτών της τρόϊκας θα αναφέρει πόσο μεγάλο είναι το χρηματοδοτικό έλλειμμα στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με τους Ευρωπαίους να σημειώνουν πως η «τρύπα» είναι πάρα πολύ μεγάλη για να την κλείσει η ελληνική κυβέρνηση μόνη, όπως προτείνει... ΜΗ βιώσιμο το χρέος''.
Σωστό το δημοσίευμα του Reuters γιά ''καθυστέρηση'' υποβολής της έκθεσης, που θα γίνει μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ. Λογικά, αν η έκθεση ήταν θετική δεν υπήρχε λόγος να καθυστερήσει ένα μήνα, εξαιτίας εκλογών στις ΗΠΑ. Το Reuters επικαλείται αξιωματούχους και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι μιλώντας στο πρακτορείο υποστήριξαν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να αποφύγουν πιθανό «σοκ» στην παγκόσμια οικονομία πριν τις αμερικανικές εκλογές. 
«Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θέλει τίποτα σε μακροοικονομική κλίμακα που θα μπορούσε να ταράξει την παγκόσμια οικονομία πριν τις 6 Νοεμβρίου», ανάφερε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο. Αρκετές πηγές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι κορυφαίοι αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισαν σε αναρίθμητες συζητήσεις με τους ομολόγους τους στη Γερμανία και την Ευρώπη ότι θα προτιμούσαν να μην προκύψουν εκπλήξεις μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου.

''Τελειωμένη'' μετά τα νέα μέτρα και η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά; Η εμμονή της κυβέρνησης Ομπάμα γιά καθυστέρηση υποβολής της έκθεσης γιά την Ελλάδα, πιστοποιεί το αρνητικό της περιεχόμενο. Στην Ουάσιγκτον εκτιμούν επίσης, ότι η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά, έχει λίγους μήνες ''ζωή'' και ομιλούν γιά την ''ανάγκη νέας εθνικής κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών''.
Σύμφωνα με γερουσιαστή, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, στις ΗΠΑ σημειώνουν την εμμονή της ελληνικής κυβέρνησης να μην αγγίξει τους κομματικούς ''ημέτερους'' στο Δημόσιο. Επίσης, την αναξιοπιστία, ελαφρότητα, διαφθορά του πολιτικού συστήματος, αλλά και την μεγάλη διαφθορά, σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, γιά την οποία δεν έκανε τίποτα και η παρούσα κυβέρνηση... (21 Σεπτ. '12)

Η Τρόϊκα έφυγε από την Ελλάδα, θα επιστρέψει μόλις τα...βρουν μεταξύ τους οι συγκυβερνώντες
Η ανακοίνωση της Τρόικας
«Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ στην Αθήνα θα έχει ένα σύντομο διάλειμμα από τις συζητήσεις με τις αρχές για την αξιολόγηση του προγράμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τρόικας.
«Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μία εβδομάδα. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος ορισμένοι ειδικοί της αποστολής θα παραμείνουν στηναθήναγια να βοηθήσουν τις αρχές με την περαιτέρω τεχνική εργασία, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις αρχές από τις αντίστοιχες έδρες. Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει καλή πρόοδο στη διάρκεια αυτής της περιόδου» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
 «Η αποστολή αναμένει με ενδιαφέρον να συνεχιστούν αυτές συζητήσεις σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε μία σειρά οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να παρέχουν τη βάση για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης» καταλήγει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών έχει σημειωθεί πρόοδος στις ζητήσεις αλλά υπάρχουν ακόμη κομμάτια που είναι προς διερεύνηση και διευκρίνιση, ενώ δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα της επόμενης δόσης.
Το πακέτο των μέτρων που συζητείται είναι 11,5 δισ. ευρώ σε δαπάνες και 2 δισ. ευρώ σε έσοδα, ενώ υπάρχουν θέματα και στα δύο σκέλη.
Τον Ιανουάριο του 2012 η πρόεδρος της Αργεντινής είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα:
''Στο τέλος θα σας οδηγήσουν να ξεπουλήσετε τα πάντα και όταν τα ξεπουλήσετε θα διαπιστώσετε ότι δεν ξεπεράσατε την χρεοκοπία αλλά τότε θα είναι αργά, θα χρεοκοπήσετε όπως χρεοκοπήσαμε και εμείς''.
Δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος εκρέουν από την Ελλάδα
Εκροές και εισροές δισεκατομμυρίων δολαρίων μαύρου χρήματος διαπιστώνει ο Ρέιμοντ Μπέικερ, πρόεδρος του αμερικανικού ινστιτούτου μελετών Global Financial Integrity, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Στη συνέντευξή του, ο Ρ.Μπέικερ δηλώνει ότι τα δισεκατομμύρια δολάρια καταλήγουν σε φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. «Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος που προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία» αναφέρει ο Μπέικερ.
Παράλληλα, τονίζει ότι το Ινστιτούτο έχει διαπιστώσει για το 2010 ότι εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάρια και για το 2011 109 δισ. δολάρια. «Τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος. Πριν από την κρίση, η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που μελέτησε ο ΟΟΣΑ. Μόνο το Μεξικό ήταν σε χειρότερη θέση» αναφέρει στη συνέντευξή του.

http://www.kalami.net/2012/ellada/gr_troika.html
Read more

Δυο δημοσκοπήσεις για όλα τα γούστα! Στην μία προηγείται η Ν.Δ στην άλλη το ΣΥΡΙΖΑ!



Δυο δημοσκοπήσεις αυτό το Σαββατο μία από την Rass για την εφημερίδα Παραπολιτικά που δείχνει την Ν.Δ να προηγείται και η άλλη από την Metron analysis για τον Επενδυτή, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό που συμφωνούν πάντως και οι δυο δημοσκοπήσεις είναι ότι τρίτη πολιτική δύναμη σήμερα στην Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή!
Read more

ΟΧΙ!!!!! Δε φταίνε οι τράπεζες, η Siemens, η Hochtief,το PSI.... Φταίει ο ΜΗΤΣΟΣ!!!!!



Επειδή έχω μνήμη χρυσόψαρου κι εθισμό στο Κουτόχορτο.

Ξέχασα ότι...

Την Τετάρτη έφταιγαν οι Δημόσιοι Υπαλληλοι,
Την Τρίτη οι Συμβασιούχοι,
Την Δευτέρα οι Οδηγοί Φορτηγών,
Την Κυριακή οι Οδηγοί Ταξί,
Το Σάββατο οι Ναυτικοί,
Την Παρασκευή οι ΑΜΕΑ.
Την Πέμπτη οι ελεύθεροι επαγγελματίεςκαι φυσικά και φταίει ο Περιπτεράς, που κακώς βέβαια, δεν κόβει απόδειξη 1,50€ για τα πατατάκια.

Αλλά στα Μπετατζιδοκάναλα (video στο τέλος) Εμαθα ότι

Δεν φταίνε οι Τράπεζες που πήραν 
+ 163.000.000.000€ (2009-2012)
+ 40.000.000.000€ (2012)
= 203.000.000.000 €
Δεν πταίει η Siemens που της δώρισαν 
2.000.000.000.000 €
(aka όσα ψάχνουν να κόψουν απο τις συντάξεις !)
Δεν πταίει η Hochtief πουχρωστάει
500.000.000 €
Δεν πταίει ο Ακης κι η KMV για τα Υποβρύχια
2.000.000.000 €
Δεν φταίνε οι Εργολάβοι των Ολυμπιακών Αγώνων
13.500.000.000 €
Δεν πταίει το Μέγαρο που πήρε 
180.000.000 €
Δεν πταίει ο Σάλας που του Χάρισαν την ΑτΕ 
15.000.000.0000 €
(για 95εκ!)
Δεν πταίει η "Πράσινη Ανάπτυξη" του ΛΑΓΗΕ με την Τρύπα 
300.000.000 €
Δεν πταίει το PSI που ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΑΝ
110.000.000.000.000 €
(από Ταμεία,Νοσοκομεία,Πανεπιστήμια,Δήμους) 
Δεν φταίνε οι "Ελληνες" που έστειλαν στην Ελβετία
23.000.000.000 € 
(δεν ενοχλούμε τους γείτονες της διπλανής βίλας)

Δεν φταίνε οι Τόκοι του Μνημονίου, που πήγαν σε Τόκους, που πήγαν σε Τοκοχρελύσια, που θα Τοκιστούν στο Μέλλον για λεφτά που έγιναν Θαλασσοδάνειο του Μνημονίου.

Δεν φταίνε οι Εργολάβοι που χρεώνουν σε τιμές χρυσού την πίσσα και πλατίνας το χαλίκι των Εθνικών Οδών

ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΙΕΙ   Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΙΕΙ   Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΙΕΙ   Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΙΕΙ   Ο ΜΗΤΣΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ 8ωρο ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΠΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΥΕΝΕΔ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ....  
Read more

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟ BLOGGER‏


Συγκλονιστική στήριξη υπέρ της Ελλάδος από Γάλλο blogger
Help the Greek People
Toute honte bue - "Κατάπιαμε την ντροπή μας"

Πριν μερικές μέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνάντησε την Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσούά Ολλάντ. Ως συνήθως η Αγγελα Μέρκερ επιχειρεί να διατηρήσει το κεφάλι της Ελλάδας μες το νερό για να την πνίξει.

Πίσω από τις ωραίες ομιλίες, είναι την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ που σκέφτεται. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Φρανσουά Ολλάντ που επιμένει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στην ζώνη του ευρώ.. Ο Αντώνης Σαμαράς ζητά μόνο χρόνο για την Ελλάδα και όχι χρήμα. Όταν το ελληνικό περιοδικό “Κραχ” συγκρίνει την Μέρκελ με την πρωταγωνίστρια μιας γενοκτονίας εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, αυτός ο συλλογισμός δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

Η γερμανική θέση είναι ακατανόητη, εάν πίσω απ' αυτήν δεν κρυβόταν ορισμένες σκέψεις. Πράγματι πως μια χώρα όπως η Ελλάδα, των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, μέλος μιας Ένωσης των 27 κρατών, δηλ. 500 εκατομμυρίων κατοίκων. Πως αυτά τα 11 εκατομμύρια ανθρώπων, ανδρών, γυναικών και παιδιών. Πως αυτός ο λαός μπορεί να είναι Ένοχος για την ευρωπαϊκή κρίση, και να δακτυλοδείχνεται τώρα και τόσα χρόνια.

Αυτό θα σήμαινε ότι η Ελλάδα είναι υπεύθυνη της παγκόσμιας κρίσης;

Ότι οι Έλληνες είναι το χειρότερο παράδειγμα της Ευρώπης;

Και ότι από μόνοι τους είναι ικανοί να προκαλέσουν την κατεδάφιση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος;

Ζούμε μια γελοία κατάσταση!

Το ελληνικό χρέος θα μπορεί να εξοφληθεί με ένα τσεκ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γεγονός που δεν θα έβλαπτε κανένα. Ακόμη καλύτερα θα μπορούσε να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, όπως έχει συμβεί πολλές φορές με το χρέος αφρικανικών χωρών, θα μπορεί να γίνει μάλιστα και πιο γρήγορα και ούτε αυτό να βλάψει κανένα επίσης.
27 χώρες με 500 εκατομμύρια ευρωπαίων, εκ των οποίων τα 11 εκατομμύρια είναι μόνο Έλληνες, από μόνο του το ποσοστό αυτό αποκαλύπτει φωναχτά την αλήθεια.

Τότε ποιος θέλει λοιπόν την απώλεια της Ελλάδας;
Ποια συνωμοσία υφάνθηκε για τη κατάρρευση της Ελλάδας;
Για ποιο λόγο;

Ποιος επιθυμεί τόσο, να γίνει η Ελλάδα ένα πελώριο πεδίο για διακοπές, όπου οι Έλληνες θα είναι οι αφοσιωμένοι υπηρέτες προς τέρψη των αποικιοκρατών;

Διότι αυτή η μακρόσυρτη επίθεση ενάντια στην Ελλάδα, έχει σε πολλά, τα χαρακτηριστικά της αποικιοκρατίας. Με το ένα τελεσίγραφο μετά το άλλο τελεσίγραφο, ασκείται πίεση στην Ελλάδα. Η Ανγελα Μέρκελ θα μπορούσε να είναι το παιχνίδι, η μαριονέτα, ενός σκοτεινού γραφείου συνωμοτών που της ανέθεσε να παίξει τον κακό ρόλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός. Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός ενωμένος και περήφανος. Γι' αυτό το λαό, τη ζωή του, το μέλλον του είναι η Ελλάδα, η χώρα τους.

Οι συνωμότες το γνωρίζουν και αυτοί επίσης. Οπότε οι εχθροί της Ελλάδας δεν θα είχαν παρά μια και μοναδική εφικτή λύση για να ρίξουν κάτω αυτή τη χώρα: την οικονομική γενοκτονία;

Αυτή η σκοτεινή αρχαία τραγωδία πρέπει να σταματήσει!

Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους φίλους των Ελλήνων.

Κάθε λέξη που λέγεται εναντίον της Ελλάδας, κάθε διαστρεβλωτική πληροφορία που εκτοξεύεται, είναι μια ύβρις στην ελληνική ψυχή.

Ο Φρανσουά Ολάντ από το ξεκίνημα της προεδρίας του επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στη ζώνη του ευρώ. .Είναι κατά κάποιο τρόπο ένα είδος αντίστασης στην Ανγελα Μέρκελ. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη φωνές στην Ευρώπη για να υπερασπίσουν την Ελλάδα.

Άλλωστε ο τροχός γυρίζει και η κρίση κτυπά την πόρτα της Γερμανίας. Και είναι αυτός ο επαναλαμβανόμενος φόβος, αυτός ο εφιάλτης της ύφεσης που στοιχειώνει τα γερμανικά πνεύματα. Όπως για να προφυλαχθεί κάποιος από τη λύσσα ή τη χολέρα, έτσι και η Γερμανία δεν έπαυσε να απομακρύνει την χολεριασμένη Ελλάδα, ώστε να μην έλθει η επιδημία και στις όχθες του Ρήνου, ως να ήταν η Ελλάδα φορέας επιδημίας.

Αλλά το εμβόλιο Μέρκελ δεν είναι κατασκευασμένο στην εντέλεια, παρά την τεχνογνωσία της γερμανικής χημείας. Θα δούμε αν οι Γερμανοί θα δείξουν την ίδια υπερηφάνεια με εκείνη που έδειξαν οι Έλληνες όταν η χώρα τους υπέφερε από τα δεινά της κρίσης.

Σήμερα είναι ένα κάλεσμα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και προς τους Ελληνες που πρέπει να απευθύνομε. Τα αδέλφια μου οι Ελληνες και οι αδελφές μου οι Ελληνίδες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι χαμένοι και απομονωμένοι. Αυτή η αδικία που τους γίνεται πρέπει να κτυπηθεί με όλες τις δυνάμεις μας και όλη την ψυχή μας.

Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει, γιατί εάν έμελλε να πεθάνει, θα ήταν το τέλος της Ευρώπης, όλης της Ευρώπης!

Να ενωθούμε εκεί που βρισκόμαστε, και να πάμε ως αντιπροσωπείες στα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδας για να ζητήσομε την ελληνική υπηκοότητα. Αυτή η πράξη αντίστασης θα είναι το σήμα υποστήριξης στον ελληνικό λαό.

Ζήτω η Ελλάδα!


Ο Γάλλος Jose Manuel Lamarque μέσα από το blog του Help the Greek People φωνάζει για την Ελλάδα, αυτά που εμείς δεν μπορούμε να πούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή του. Όταν έχεις τέτοιους φίλους δεν πρέπει να φοβάσαι με τίποτα.
Για την αντιγραφή Δημητρακόπουλος Δημήτρης.
Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχές Σεπτεμβρίου 2012
http://www.gatzoli.gr
Read more