Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Deutsche Welle: Το Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας έδωσε εντολή στον κ. Σαχινίδη να διερευνήσει το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος ;;


Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας».
Η αρθρογράφος επισημαίνει ότι ξαφνικά τέθηκε το ερώτημα περί δημοψηφίσματος κυρίως από εκείνους που θέλουν επιτέλους να μάθουν πώς φαντάζονται οι Έλληνες το μέλλον τους, φοβούμενοι το δικό τους. «Η κρίση έχει οδηγήσει στη διατύπωση βασικών ερωτημάτων, μέσα ή έξω από το ευρώ» σημειώνει η αρθρογράφος.
“Αλλά επειδή ένα δημοψήφισμα είναι ευαίσθητη υπόθεση, η συζήτηση και ο προβληματισμός γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν του αρέσει να μιλάει ανοιχτά. Κανείς ευρωπαίος πολιτικός δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Ελλάδας». Η αρθρογράφος δίνει την πληροφορία ότι στο Γιούρογκρουπ της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, έδωσαν εντολή στον κύριο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/05/deutsche-welle.html

http://olympia.gr/2012/05/19/deutsche-welle-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%80-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%cf%85/
Read more

Συνεχίζει να προκαλεί η κυρία Ρεπούση στο Facebook!

20120519-194508.jpg Αμετανόητη παρά την κατακραυγή εμφανίζεται η κυρία Ρεπούση στο Facebook, χρησιμοποιώντας μάλιστα την ρήση “Εθνικό είναι το αληθές”. Ακριβώς αυτό λέμε και εμείς, το περήφανο Τουρκικό “έθνος” σας περιμένει. Κερδίσατε μία θέση στο πάνθεον των ηρώων του με τις αληθειες σας.
Η σελίδα εδώ: https://www.facebook.com/MariaRepousi/app_2033517396773511

http://olympia.gr/2012/05/19/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%81%ce%b5%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b7/
Read more

Β. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ:Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων αποσπάσεων

ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ

ΤΗΛ. 6974 750409

FAX: 210 3442287 Αθήνα, 19/05/2012

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών - Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων αποσπάσεων


Η αιφνιδιαστική έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης των εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες και φορείς καθώς επίσης και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά για σκοπιμότητες και έλλειψη σοβαρής αντιμετώπισης του όλου θέματος των αποσπάσεων.

Η νέα πολιτική ηγεσία (Γενικός Γραμματέας και Υπουργός) αδιαφορώντας για τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας για ουσιαστική συνεργασία με τους αιρετούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαδικασία μοριοδότησης των αποσπάσεων προχώρησε στην έκδοση των εγκυκλίων απόσπασης χωρίς έστω και τυπικά να ενημερώσει τους Αιρετούς.

Είχα τονίσει κατ’ επανάληψη ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι εκπαιδευτικοί βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής τους εξαθλίωσης, οι αποσπάσεις θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα, προσοχή και υπευθυνότητα.

Ως αιρετός κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαδικασία και τη μοριοδότηση των κριτηρίων απόσπασης με στόχο να οδηγηθούμε σε ένα πιο δίκαιο, αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα αποσπάσεων. Δυστυχώς και για το σχολικό έτος 2012-2013 οι αποσπάσεις στις υπηρεσίες και φορείς θα πραγματοποιηθούν και πάλι χωρίς μοριοδότηση. Τα γενικά κριτήρια που αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι για το «θεαθήναι».

Ελπίζω πως η αιφνιδιαστική έκδοση της εγκυκλίου να μη συνδέεται με προσπάθεια πλήρους ελέγχου αυτών των αποσπάσεων.

Η εγκύκλιος σχετικά με τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έχει συμπεριλάβει αλλαγές που έχουν σχέση με τη μοριοδότηση των χρόνων υπηρεσίας, με τους εκπαιδευτικούς σε χηρεία, την συνυπηρέτηση κλπ. Αλλαγές που δεν αντιμετωπίζουν το όλο θέμα με βάση τις θέσεις και τις προτάσεις που καταθέσαμε στην επιτροπή ως Αιρετοί του Κλάδου.

Ταυτόχρονα, θέλω να επισημάνω τα εξής:

· Οι αποσπάσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν φέτος εγκαίρως για να μη ζήσουμε και πάλι τις περσινές τραγελαφικές καταστάσεις.

· Στις περιοχές που δεν θα ικανοποιηθούν αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών να μην προσληφθούν αναπληρωτές.

· Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν ή αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα (π.χ. αιφνίδιος θάνατος συζύγου, αποδεδειγμένα έντονα ψυχολογικά προβλήματα κλπ.) θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να δοθεί δυνατότητα στο ΚΥΣΠΕ με ομόφωνη και πλήρως αιτιολογημένη απόφαση να εντάξει τις περιπτώσεις αυτές στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις. Ας μην ξεχνούμε πως πίσω από τους αριθμούς μορίων υπάρχουν άνθρωποι…

· Οι αποσπάσεις των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να προηγηθούν αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για απόσπαση στην Πρωτοβάθμια.

· Δικαίωμα αίτησης απόσπασης θα έπρεπε να έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί ακόμα και οι νεοδιόριστοι εφόσον αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

· Με βάση την εγκύκλιο στις κατά προτεραιότητα αποσπάσεις υπάγονται μεταξύ άλλων και οι σύζυγοι προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. Εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί δεν πρέπει να υπαχθούν στις κατ’ εξαίρεση αποσπάσεις οι σύζυγοι εκπαιδευτικών;

· Για την απόδειξη του ποσοστού αναπηρίας, όσοι συνάδελφοι δεν διαθέτουν γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα αφού ως γνωστό το ΚΕ.ΠΑ υπολειτουργεί.

Τα όσα πρωτοφανή, απαράδεκτα και τραγελαφικά ζήσαμε φέτος, εξαιτίας της απύθμενης ανευθυνότητας και αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας, ελπίζω να μην τα ξαναζήσουμε.


Πάντα στη διάθεσή σας



Παληγιάννης Βασίλης
Read more

19 Μαΐου: Δέν ξεχνῶ τά 353.000 θύματα τῆς Ποντιακῆς Γενοκτονίας... Ὁ Πόντος ζει και μας περιμένει!!!!!ι


19 Μαΐου: Δέν ξεχνῶ τά 353.000 θύματα τῆς Ποντιακῆς Γενοκτονίας... Ὁ Πόντος ζεῖ καί μᾶς περιμένει!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/19-353000.html
Read more

Μάνα μου Ελλάς ...

...δείτε το μεχρι τέλος!!!
http://pwssekatanthsanellada.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html
Read more

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Read more

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των Πανελλαδικών

 
Θέμα μετάθεσης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των Πανελλαδικών εξετάσεων, λόγω των εκλογών...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των Πανελλαδικών
της 17ης Ιουνίου, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας. Για το θέμα των Πανελλαδικών επισκέφθηκε το Σάββατο το πρωί την υπουργό κ. Κιάου ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

Το ζήτημα αυτό ήταν στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου, με τη συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Εξάλλου, θυροκολλήθηκε σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 17 Ιουνίου.
Στις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος εισήλθε στο Υπουργείο Παιδείας, στην είσοδο του οποίου τον ανέμενε η νέα υπουργός Παιδείας Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου.

Αντικείμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι η ενημέρωση του, από πρώτο χέρι, σχετικά με τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που αρχίζουν τη Δευτέρα.

Εισερχόμενος στο γραφείο της υπουργού, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε:

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Η συνάντηση αυτή, σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων και να μη δημιουργήσουμε κλίμα ανησυχίας στα παιδιά. Κι αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρυσι έδωσε η κόρη μου και έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία.»

Σε ερώτηση αν πέτυχε στις εξετάσεις, ο πρωθυπουργός απάντησε : «Πέτυχε στις πολιτικές επιστήμες του Πανεπιστημίου Αθηνών.»

Η υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, τόνισε ότι η σύσκεψη αυτή έχει στόχο: «Να ενημερώσουμε τον πρωθυπουργό ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο από κάθε άποψη και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιλαμβάνομαι ότι οι εκλογές θα πέσουν αναγκαστικά μέσα στις εξετάσεις, κι αυτό είναι ενδεχόμενο να έχει προβληματίσει παιδιά και γονείς. Τους διαβεβαιώνουμε ότι έχω συνεργαστεί επί δύο ημέρες με τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες ούτως ή άλλως είχαν προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και θα ήθελα πραγματικά κι εγώ να διαβεβαιώσω τους γονείς γιατί κι εγώ ξέρω από εξετάσεις λόγω των δικών μου παιδιών. Βεβαίως τα παιδιά μου δεν είναι τόσο μικρά όσο του Πρωθυπουργού, τώρα πλέον είναι επαγγελματίες, αλλά γνωρίζω. Και διαβεβαιώνω γονείς και μαθητές να είναι ήσυχοι.»

Σε ερώτηση αν θα μετακινηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων που ενδεχομένως θα συμπέσουν με εξετάσεις η υπουργός απάντησε :

«Αυτό το πρόγραμμα είναι έτοιμο και περιλαμβάνει όλα τα ενδεχόμενα. Όμως δεν έχει ανακοινωθεί, διότι όπως γνωρίζετε ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές. Είμαστε όμως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου. Ολη η διαδικασία και τα παιδιά θα έχουν το αποτέλεσμα τους ώστε να σχεδιάσουν τα περαιτέρω».

Πηγή: ΑΠΕ
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=43110&categories_id=69
Read more

Αυτόνομη κάθοδος ΛΑΟΣ στις εκλογές

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και των πρώην βουλευτών του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.

 Αυτόνομη κάθοδος ΛΑΟΣ στις εκλογές
 
Πρώτον αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, δεύτερο συνεργασία με τη ΝΔ, και τρίτον μια ευρύτερη συνεργασία με την ΝΔ, σε πιο χαλαρή μορφή.
Οι πρώην βουλευτές κ.κ Πλεύρης, Βελοπουλος Κιλτιδης και η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβελα τάχθηκαν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.
Ο κ.Καρατζαφέρης ενημέρωσε τα στελέχη του για τις συζητήσεις με τη ΝΔ και φέρεται να είπε ότι ζήτησε απο τη Συγγρού να ενταχθούν σε εκλόγιμες θέσεις όλοι οι πρώην βουλευτές του κόμματός του, κάτι που η ΝΔ αρνήθηκε.
Ο κ.Καρατζαφέρης είπε κατά τις ίδιες πληροφορίες επίσης, ότι η ΝΔ πρότεινε να ενταχθούν σε εκλόγιμες ή πιθανόν εκλόγιμες θέσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ καθώς και ορισμένοι πρώην βουλευτές (3 ή 4 κατά πληροφορίες), κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.
Τελικά αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές, ενώ οι πρώην βουλευτές που ζήτησαν συνεργασία με τη ΝΔ, αποδέχθηκαν τελικά την απόφαση της πλειοψηφίας.
Ο Θανάσης Πλεύρης ήταν ο μόνος που επέμεινε μέχρι τέλους στην πρότασή του για συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου να μην εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.
Ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη ΝΔ, αλλά η δήλωση του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο οποίος καταδικάζει "όσους φεύγουν απο το ΛΑΟΣ" δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς φορτίζει συναισθηματικά την όποια απόφαση του νεαρού πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ.
http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/laos/story/135764/aytonomi-kathodos-laos-stis-ekloges
Read more

19 Μαΐου: Φόρος τιμής… τουλάχιστον!

20120519-155858.jpgΤης Μανταλένας Παπαδοπούλου
Ημέρα πένθους και μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων και οι Έλληνες οφείλουμε φόρο τιμής στο αίμα και την δυστυχία των συνελλήνων μας που σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους, από την τουρκική επέλαση της περιόδου 1915-1923. Οφείλουμε η μνήμη μας βέβαια να μην περιορίζεται μόνο στις 19 Μαΐου αλλά και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου. Θα πρέπει λοιπόν το ελληνικό κράτος να επιδιώξει διεθνώς την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν πρόκειται μόνο για θέμα εθνικό, αλλά για έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και αν αντιμετωπίζεται σαν κάτι λιγότερο υποτιμάται η σημασία του. Τέτοιου είδους εγκλήματα δεν διαγράφονται. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του οδεύει στην αποσύνθεση.
Την ώρα που η γειτονική χώρα «τιμάει» την ημέρα με γιορτές και πανηγύρια, κάνοντας
παρελάσεις με σημαία έκτασης 1919 μέτρων στη Σαμψούντα, εμείς όχι μόνο δεν την τιμούμε όπως θα έπρεπε, αλλά, αντίθετα, ανεχόμαστε και στηρίζουμε πολλές φορές, φωνές υποταγμένες στην βούληση της γείτονος, κάτω από ένα πομπώδη τίτλο «ελληνοτουρκικής φιλίας». Δεν έχουν ορισμένοι ούτε καν το ελάχιστο ίχνος φιλότιμου να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη σεβασμού μέσα στην Βουλή η οποία αναγνώρισε την γενοκτονία μετά από πολλούς αγώνες μόλις το 1994.
Όταν η λεγόμενη «ελληνοτουρκική φιλία» βασίζεται στη διαστρέβλωση της ιστορίας και στις ισοπεδωτικές κατευναστικές πολιτικές, αντίθετες με αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον της χώρας, τότε δεν πρόκειται για «φιλία» αλλά για σχέση τσιφλικά –υποτακτικού. Όταν σε αναθεωρητικές πολιτικές οι οποίες είναι μακροχρόνιες και όχι περιστασιακές, απαντάς μονίμως με κατευνασμό, το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάσεις αξιοπιστία και να επιδείξεις ατολμία και έλλειψη βούλησης, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος για περαιτέρω διεκδικήσεις.
www.madalenapapadopoulou.gr
http://olympia.gr/2012/05/19/19-%ce%bc%ce%b1%ce%90%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd/
Read more

Μόνο για τις τράπεζες φρόντισε ο κ. Παπαδήμος.!!!!!!!!!!!!!


Μόνο για τις τράπεζες φρόντισε ο κ. Παπαδήμος.!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρουμε αν ο Τσίπρας θα βγει πρωθυπουργός και θα καταργήσει το Μνημόνιο. Ούτε γνωρίζουμε αν ο Σαμαράς ή κάποιος άλλος θα νικήσει στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι ο επόμενος πρωθυπουργός και ο επόμενος τσάρος της οικονομίας θα παραλάβουν μια οικονομία πλήρως κατεστραμμένη και παρά το γεγονός ότι είμαστε 2,5 χρόνια μέσα στο Μνημόνιο.


Η… ειδικού σκοπού κυβέρνηση Παπαδήμου για το μόνο που ενδιαφέρθηκε ήταν πώς θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Άφησε, όμως, να διαλύεται απότομα ο φορεισπρακτικός μηχανισμός με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση των εσόδων, κατά 50% τους τελευταίους μήνες. Και σ’ αυτό δε φταίει μόνο η προεκλογική περίοδος.

Φταίει η κυβέρνηση που άφησε να συμβούν τα διαλυτικά φαινόμενα στο κράτος. Που είναι ο κ. Σαχινίδης; Μέχρι προχθές δεν ήταν στην πλατεία Συντάγματος; Μήπως ήταν δύσκολο να δώσει εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων και των εισπράξεων;

Οι εφορίες τι κάνουν τόσο καιρό, οι διευθυντές τους που είναι; Αν δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους να πάνε σπίτι τους.

Και γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση ανέβαλε την αποστολή των εκκαθαριστικών για το ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ; Γιατί έδωσε παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και γιατί μετέθεσε για αργότερα τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων; Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν αποσταλεί 800.000 δηλώσεις και φέτος μόνο 40.000, επομένως τι τους φταίει και τα ταμεία είναι άδεια;

Προφανώς το έκαναν για να μην πάει ο κόσμος πιο δυσαρεστημένος στις κάλπες και μαυρίσει ακόμη περισσότερο τους γνωστούς πολιτικούς, έτσι όμως δε γίνεται χώρα.

Ασφαλώς και δεν πληρώνει κανείς και κανέναν. Πώς να το κάνουν άραγε, αφού οι περισσότεροι είναι με άδειες τσέπες; Βεβαίως υπάρχουν και οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν περιμένοντας πότε θα χρεοκοπήσει η χώρα. Αυτοί, όμως, αν υπήρχε ένα σοβαρό κράτος θα έπρεπε να τους κλείσει στην φυλακή.

Όποιοι και να φταίνε η ουσία είναι μία: Η οικονομία την επόμενη των εκλογών θα μοιάζει με τα… Ψαρά μετά την πυρπόλησή τους από τους Τούρκους. Καμένη γη ίσως είναι λίγο να το αναφέρουμε. Άλλωστε κι άλλα θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας έχουν διαλυθεί. Ο τουρισμός έχει πέσει πάνω από 50%, η οικοδομή έχει καταρρεύσει, η επιχειρηματικότητα έχει καταστραφεί.

Δυστυχώς, όλα αυτά τα φαινόμενα είναι τραγικά και οδηγούν την Ελλάδα πιο κοντά στην χρεοκοπία.

Εκτός κι αν γίνονται θαύματα.
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_19.html
Read more

ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι ουδείς των νεαρών αρχηγών αναφέρεται στα εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στους οπαδούς του αριστερού χώρου, ωσάν οι άλλοι πολίτες να μην είναι Έλληνες. Και ο κ. Καμμένος επίσης απευθύνεται στους ανεξάρτητους Έλληνες, ωσάν οι οπαδοί των άλλων κομμάτων να μην είναι ανεξάρτητοι.


Η ενημέρωση του ελληνικού λαού εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, τη γραμμή που αυτοί δίδουν στους υπαλλήλους τους δημοσιογράφους και τον τρόπο με τον οποίο οι τελευταίοι εκτελούν τις εντολές τους. Οι εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών στα άνω δίκτυα, επηρεάζουν την εκλογή τους, ενόψει της συνηθείας των ψηφοφόρων, να ψηφίζουν γνωστά σ’ αυτούς ονόματα, έστω κι αν δεν έχουν σαφή γνώση του χαρακτήρος τους, της μορφώσεώς τους και των ικανοτήτων τους.

Η επιρροή των ΜΜΕ είναι μεγαλυτέρα και ασφαλεστέρα, αν ο υποψήφιος σχολιάζεται ευνοϊκώς. Αλλά και εάν επικρίνεται, οπωσδήποτε η αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου λειτουργεί υπέρ αυτού. Ενόψει τούτων δυσκόλως οιοσδήποτε εχέφρων πολίτης αναμειγνύεται στα κοινά, με αποτέλεσμα να μένει ελεύθερο το πεδίο της πολιτικής, στους γόνους των πολιτικών «τζακιών» και τους έχοντες δυνατότητα προβολής στα ΜΜΕ.
Παρά τούτο, σε εκδήλωση αποδοκιμασίας του κρατούντος πολιτικού συστήματος, ο λαός ψήφισε απίθανα πρόσωπα και κόμματα, το σύνολο των ψήφων των οποίων δεν είναι ευκαταφρόνητο. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός, ότι ουδείς των νεαρών αρχηγών αναφέρεται στα εθνικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στους οπαδούς του αριστερού χώρου, ωσάν οι άλλοι πολίτες να μην είναι Έλληνες. Και ο κ. Καμμένος επίσης απευθύνεται στους ανεξάρτητους Έλληνες, ωσάν οι οπαδοί των άλλων κομμάτων να μην είναι ανεξάρτητοι.

Αναφέρονται όλοι στο μνημόνιο, ως επιβληθέν δήθεν δια της βίας. Ξέχασαν ότι προ των εκλογών του 2009, ο Κώστας Καραμανλής είχε συμφωνήσει με τον κ. Αλμούνια να μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 30% ετησίως, να παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις για μια τριετία, χωρίς περικοπή των δώρων εορτών και να επιδιώξει την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ.

Ο Γ. Παπανδρέου όμως κατέκρινε αυτόν, για τη δέσμευση του παγώματος των μισθών και συντάξεων επί μία τριετία και υποσχέθηκε στο λαό ότι ο ίδιος θα δώσει αμέσως αυξήσεις, τουλάχιστον κατά το ποσοστό του πληθωρισμού. Αντί τούτου όμως ανέπτυξε μυστικές συνεννοήσεις με τον κ. Στρος Καν, για τη δανειοδότηση της Ελλάδος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, της οποίας τις συνέπειες γνώριζε. Αδικαιολογήτως παρέλειψε να δανεισθεί από την ελεύθερη αγορά τα αναγκαία ποσά με το τότε χαμηλό επιτόκιο και κατηγορούσε τους μεν Έλληνες ως διεφθαρμένους, την οικονομία της χώρας μας δε ως ευρισκομένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
Άρα οι Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου διέπραξαν απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή η έναρξη της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξετάσεως. Όλα τα κόμματα όμως αποφεύγουν να ζητήσουν τούτο και ομιλούν μόνον για αλλαγή του εκλογικού συστήματος. Αλλά εάν η νέα Βουλή παραλείψει τη δίωξη των υπαιτίων της σημερινής καταστάσεως της χώρας, θα παραγραφεί η ποινική ευθύνη τούτων μετά τη διάλυσή της. Να σημειωθεί ότι κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος η Βουλή θα ‘πρεπε να έχει ήδη συγκληθεί.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας. Οι νέοι αρχηγίσκοι απέδειξαν με όσα λέγουν ότι δεν είναι αντάξιοι των περιστάσεων. Η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη, διότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ από της ανόδου του στην εξουσία δανειζόταν για την παροχή υψηλών παροχών στους υπαλλήλους του Δημοσίου και την πρόσληψη νέων στις ΔΕΚΟ με μισθούς ανωτέρους εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων. Δανειζόταν ακόμη, για την υλοποίηση εξοπλιστικών προγραμμάτων σε τιμές υπέρογκες και ανώτερες των αγοραίων.
Με τη λεγομένη «αγορά του αιώνος» αγοράσθηκαν από τη Γαλλία του Μιτεράν, 40 περίπου Μιράζ, χωρίς τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, σε τιμή τριπλασία περίπου εκείνης που πωλήθηκαν τα αυτά αεροπλάνα με πλήρη τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε δύο άλλες χώρες της Ευρώπης. Το 1989 ο τότε αρχηγός του ΚΚΕ, ενώ συνεφώνησε για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, για το «σκάνδαλο Κοσκωτά» στην υπόθεση της Τραπέζης Κρήτης, αρνήθηκε να συμφωνήσει για την παραπομπή του και για την «αγορά του αιώνος».
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα δεν ζητούν την παραπομπή στο αρμόδιο Δικαστήριο των υπαιτίων της εξαθλιώσεως της Ελλάδος, αλλά μόνο την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου απλής αναλογικής, οπότε δρομολογείται η παραγραφή της ποινικής ευθύνης των ανωτέρω. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις, που έχει αναλάβει με τα μνημόνια, για να αποφύγει τη χρεοκοπία της και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Τα άλλα κόμματα ζητούν την αναθεώρηση των υποχρεώσεων εκ των μνημονίων, ώστε να δοθεί μακρύτερος χρόνος εξοφλήσεως αυτών και να αφαιρεθούν από τις οφειλές, εκείνα που έχουν ήδη εξοφληθεί δια καταβολής υπερβολικών τόκων (25%) ή συνήφθησαν χωρίς όφελος της Ελλάδος, ήτοι προς εξυπηρέτηση των δανειστών.
Πολλές φορές έχει επισημανθεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όφειλε να ανακοινώσει τα ποσά που οφείλουμε, την αιτία της οφειλής τους, το συμφωνηθέν για το καθένα επιτόκιο και τους καταβληθέντες τόκους. Αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί το απέφευγαν. Ουδέποτε πληροφόρησαν τον λαό περί των ανωτέρω.
Το ελληνικό κράτος έχει παραλύσει. Ασχολείται μόνο με το πώς θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις των μνημονίων, οι συνταγές των οποίων θα καταστήσουν βαθυτέρα την ύφεση. Είναι γνωστό ότι αυτή αντιμετωπίζεται μόνον με ενίσχυση της ενεργού ζητήσεως και όχι δια καταβαραθρώσεως αυτής. Τούτο παραδέχονται όλοι οι οικονομολόγοι. Αλλά ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και το εγνώριζε, όπως προ των εκλογών του 2009 είχε δηλώσει, έπραξε το αντίθετο, περικόπτων ανηλεώς μισθούς και συντάξεις.
Όλα τα κόμματα ψελλίζουν τη λέξη «ανάπτυξη». Αλλά ουδείς αποσαφηνίζει πώς την εννοεί και πώς θα επέλθει. Το απλούστερο που μπορεί να γίνει, για να βελτιωθεί η οικονομία, στη φάση που βρισκόμαστε, είναι: Να περιορισθεί η φορολογία. Οπότε θα αυξηθούν τα έσοδα του Κράτους. Να βελτιωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Οπότε θα κινηθεί το εμπόριο και η οικονομία. Να ενισχυθεί από το κράτος αμέσως η οικόσιτη και επιχειρηματική κτηνοτροφία, που μπορούν να αποφέρουν πλουτισμό, χωρίς δαπάνες στο κράτος και συγχρόνως να δημιουργήσουν απασχόληση στον αγροτικό πληθυσμό. Να καθοδηγηθούν οι αγρότες, για την επίδοσή τους σε παραγωγικές καλλιέργειες. Οι γεωπόνοι δεν έχουν θέση στα γραφεία των μεγαλουπόλεων, αλλά μόνον πλησίον των αγροτών. Και οι νεαροί οικογενειάρχες, που εγκαθίστανται στις επαρχίες, να έχουν φορολογικά πλεονεκτήματα.
Κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις στερείται οιουδήποτε κύρους. Η Ελλάδα αδυνατεί να κινήσει τα αεροπλάνα και τα πλοία, λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ προτιμούσαν να πληρώνουν δισεκατομμύρια για οικονομικούς συμβούλους, άχρηστες Ανεξάρτητες Αρχές και ύποπτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά όχι για να ικανοποιήσει τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα αριστερά κόμματα και το ΚΚΕ ενδιαφέρονται μόνον για τους συνδικαλιστές και τα μέλη τους. Ποτέ για την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη, την υγεία, την έννομη λειτουργία του κράτους και τους πολίτες που δεν είναι οπαδοί τους. Έλληνες όμως δεν είναι μόνον οι αριστεροί και οι κομμουνιστές, αλλά και όλοι οι άλλοι πολίτες, που είναι αριθμητικώς περισσότεροι.
http://lixiarhos.blogspot.com/2012/05/blog-post_3718.html
Read more

Η Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει ΑΜΕΣΑ από τις λίστες της τη Μαρία Ρεπούση


Προκλητική, ασεβής και κυρίως αμετανόητη αρνητής, η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση – τα κατάφεραν οι εχθροί των Ποντίων, εύγε Φώτη Κουβέλη- εκπρόσωπος των αναθεωρητών της ελληνικής ιστορίας, εμφανίστηκε χθες στη βουλή!
Τι έκανε η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου ιστορίας του ….’συνωστιμού’;
Αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, μόλις ο πρόεδρος της βουλής ζήτησε από
τους 300 βουλευτές να σηκωθούν όρθιοι και να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τα γενοκτονημένα θύματα του Τουρκικού φασισμού!
Υπάρχουν φωτογραφίες που κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό την ιταμή πρόκληση!
Υπάρχουν μαρτυρίες δημοσιογράφων που επιβεβαιώνουν το προκλητικό γεγονός!
Εάν η κυρία αυτή έκανε το ίδιο ακριβώς στη Γαλλία ή την Ελβετία, θα έμπαινε φυλακή!
Η άρνηση της γενοκτονίας είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ στις πολιτισμένες αυτές χώρες.
Και στην Ελλάδα τι;
Στην Ελλάδα τιμούμε τους αρνητές της γενοκτονίας, κάνοντάς τους υποψήφιους βουλευτές και με λίγες εκατοντάδες ψήφους τους εκλέγουμε για να τους επιβραβεύσουμε!
Και το αμείλικτο ερώτημα που βγαίνει από τις ψυχές όλων υμών των απογόνων εκείνων που επέζησαν από το μέγιστο αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, είναι αν ο πρόεδρος του κόμματος της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης εγκρίνει την ασεβή αυτή στάση της!
Την εγκρίνεις ΝΑΙ ή ΟΧΙ κύριε Κουβέλη;
Γιατί αν την εγκρίνεις, ξέρουν οι Πόντιοι πώς να απαντήσουν.
Αν όμως δεν την εγκρίνεις, ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να ξεπλυθεί η προσβολή:
ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ!
Δεν υπάρχει άλλη συγνώμη για όλους τους Πόντιους απανταχού της γης που να γίνει δεκτή από εσένα, εκτός από αυτήν την ενέργεια.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Απόγονος Ποντίων που επιβίωσαν από το ΓΕΝΟΤΕΛΕΜΑ
Υ.Γ.
Το θέμα όμως δεν είναι η συμπεριφορά τη κυρίας Ρεπούση κύριε Κουβέλη, αλλά η δική σου ως προέδρου Ελληνικού Κόμματος που εκπροσωπείται στη βουλή.
Read more

ΚΑΛΗΜΕΡΑ.!!!! Εσύ εκεί - Πυξ Λαξ

Read more

Απίστευτη Πασοκική αηδία. Εμετός !


Ένα e-mail με αποκαλύψεις για τα αίτια της "μεγάλης ήττας του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Παιδείας", κυκλοφορεί σήμερα, στα γραφεία των στελεχών του κόμματος, αλλά και σε ΜΜΕ.

Το περιεχόμενό του δεν αφορά τον κόσμο και δεν το δημοσιεύουμε, αλλά το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ο συντάκτης πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, που είναι ο ορισμός του "πράσινου" κομματόσκυλου, ζεί μερικά δισεκατομμύρια χρόνια πίσω, στις "πράσινες ιδεολογίες", τα "πράσινα πιστεύω" και τα...
πράσινα άλογα του ΠΑΣΟΚ.

Χρησιμοποιεί αυτή την πασοκοσκυλική γλώσσα, που νομίζαμε ότι έχει εκλείψει πλέον και που προκαλεί εμετό σε κάθε σοβαρό άνθρωπο.

Όπως "προωθούν δεξιούς και Συριζαίους σε θέσεις" (κάτι που σοκάρει τον σύντροφο, αφού θεωρεί ότι στις 10 εντολές του Θεού προς τον Μωυσή, η πρώτη έλεγε "ου βολευτεί άλλος στο δημόσιο πλην πασοκόσκυλου"

ενώ παρακάτω λέει "εδώ και χρόνια χαρίζει στη δεξιά την εκλογική διαφορά..."

δηλαδή, το πιό δεξιό κόμμα του πλανήτη, το πιό σκληρά νεοφιλελεύθερο, το πιό Αμερικανόφιλο, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αποκαλεί ακόμη (!!!!!!) "δεξιά" τη ΝΔ !!!!!!





Τουλάχιστον αυτό, το κατανόησε ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ΠΑΣΟΚ=Δεξιά και Δεξιά=ΠΑΣΟΚ.



Ε όχι μετά την ακραία νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, να τολμάτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας αριστερό !!!!



Για αυτό σας έφτυνε και σας πετροβολούσε επί δύο χρόνια ο κόσμος, αλλά χαμπάρι δεν πήρατε κομματόσκυλα. Ακόμη ρωτάτε στη συνέλευση της πολυκατοικίας σας, όταν πρόκειται να βγάλει διαχειριστή, αν είναι ΠΑΣΟΚ !

Ελπίζω τουλάχιστον ο Βαγγέλης Βενιζέλος που είναι έξυπνος άνθρωπος, να βγάλει τη λέξη "σοσιαλιστικό" από τον τίτλο του κόμματος. Παραείναι γελοίο να τη χρησιμοποιεί το πιο δεξιό κόμμα του πλανήτη.



Και κλείνω με ένα ακόμη απόσπασμα, απαύγασμα πασοκικής σκέψης. Δείχνει για ποιό λόγο ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ όσοι ψήφιζαν και γιατί έφυγαν τώρα






Β.Π./taxalia.blogspot.com
Read more

✼ΟΤΑΝ ΚΟΧΛΑΖΕ Η ΕΛΛΑΔΑ...!


video
ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ • ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ • ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009


Read more: http://kwstaskaramanlis.blogspot.com/2012/05/blog-post_9057.html#ixzz1vI2wzRF1
Read more

Προσχώρησαν στη ΝΔ δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ

Στη ΝΔ προσχωρούν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης.

Προσχώρησαν στη ΝΔ δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ
«Αναλογιζόμενος την κρισιμότητα των συνθηκών και τον ορατό κίνδυνο η Πατρίδα μας να υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες από μία ανεύθυνη και λαϊκίστικη Αριστερά, αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει η πανστρατιά των Φιλοευρωπαϊκών και Κεντροδεξιών δυνάμεων, που θα διασφαλίσουν την παραμονή της Χώρας στην Ευρώπη και θα αναλάβουν την Εθνική ανασυγκρότηση» δήλωσε ο κ. Κοτσίρης.
«Ανταποκρίνομαι στο προσκλητήριο του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και στρατεύομαι στον αγώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μακρυνόρης

Read more

Ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της δασκάλας του Δερείου Χ. Νικοπούλου ο Δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός.!!!!

Καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ύστερα από έγκληση που κατέθεσε εναντίον του η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου για τα όσα συκοφαντικά και ψευδή είχε πει ο πρώην Δήμαρχος Ορφέα (και νυν Σουφλίου) στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλλα στο ALTER, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010…

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ευάγγελος Πουλιλιός θέλησε να παρέμβει στο ALTER κατά την μετάδοση της σχετικής εκπομπής «Αθέατος Κόσμος», που ήταν αφιερωμένη στην Χαρά Νικοπούλου, την δασκάλα του Δερείου, την οποία επισκέφθηκε ο Κώστας Χαρδαβέλλας και κατέγραψε τη ζωή της στο ξυλόσπιτο του δασαρχείου, αλλά και την αγάπη με την οποία την περιέβαλαν οι κάτοικοι και τα παιδιά των Πομάκων της περιοχής.
Στην εκπομπή είχε μιλήσει νωρίτερα ο σύζυγος της Χαράς Νικοπούλου, που δήλωσε ότι αν και ξεκίνησαν με όνειρα να μείνουν για πάντα στο Δέρειο, αναγκάστηκαν να φύγουν. Μίλησε για το καθεστώς τρομοκρατίας που βίωσαν, για τα μαύρα κονδύλια που πέφτουν στην περιοχή (προφανώς από το τουρκικό προξενείο), μίλησε για τις απειλές στους Πομάκους που δεν δέχονται να ταυτιστούν με την τουρκική πολιτική.
Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο πρώην δήμαρχος Ορφέα και νυν δήμαρχος Σουφλίου κ. Πουλιλιός να κάνει έξωση στη Χαρά Νικοπούλου από τη μικρή ξύλινη μονοκατοικία, που της παραχωρήθηκε ως «σπίτι του δασκάλου», καθώς επίσης και βίντεο στο οποίο ο κ. Ελευθεριάδης έδειχνε ιδιόχειρο σημείωμα του Δημάρχου που ζητούσε χάρη από τη Χαρά Νικοπούλου (ο πατέρας της ήταν πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, η μη προώθηση της “χάρης” έφερε το μένος του Δημάρχου. Στο βίντεο ο Δήμαρχος έλεγε ότι την επόμενη ημέρα θα έκανε μήνυση στον κ. Ελευθεριάδη, όμως όπως αποδείχθηκε στην εκπομπή ουδέποτε προέβη σε τέτοια κίνηση.
Ο άλλοτε Δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός στην προσπάθειά του να κατηγορήσει την δασκάλα δήλωσε ότι η κ. Νικοπούλου έκανε μήνυση στους μαθητές και στους γονείς τους και ζητούσε 30.000 ευρώ από τον κάθε μαθητή!
Τότε η δασκάλα παρενέβη στην εκπομπή για να διαψεύσει κατηγορηματικά τον Δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι μόνες αγωγές που έκανα ήταν εις βάρος του μουσουλμάνου που μου έσπασε το χέρι και εναντίον τουρκικών εφημερίδων της Θράκης που με συκοφαντούσαν συντονισμένα ένα χρόνο αργότερα».
Ο κ. Πουλιλιός έλεγε ότι θα στείλει με φαξ την αγωγή στο κανάλι, κάτι που επαναλάμβανε διαρκώς, αλλά σε λίγο επανεμφανίστηκε για να αλλάξει τα ίδια του τα λεγόμενα και να πει ότι εννοούσε ότι η Χαρά Νικοπούλου μήνυσε τον μουσουλμάνο που χειροδίκησε σε αυτήν, τη γυναίκα και τα παιδιά του!
Στο μεταξύ η κ. Νικολοπούλου αν και ζητούσε επίμονα να παραμείνει στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, στο οποίο υπηρετούσε για 5 χρόνια, μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται.

Read more

Εγκύκλιος Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά, Εκκλησιαστικά Σχολεία, Σ.Μ.Ε.Α και Τ.Ε

Read more

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 21 ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια,

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια,

Αναγράφω σοι η Πόλις σου, Θεοτόκε.

Αλλ’ ως έχουσα το....
κράτος απροσμάχητον,

Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον.

Ίνα κράζω σοι, Χαίρε, Νύμφη Ανύμφευτε.

http://oimos-athina.blogspot.com
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_3581.html
Read more

ΨΥΧΡΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Ούτε βλέμμα, ούτε χειραψία δεν αντάλλαξαν...Το φωτογραφικό στιγμυότυπο από την χθεσινή ορκωμοσία της νέας Βουλής είναι χαρακτηριστικό και της σχέσης που επικρατεί μεταξύ του Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου.

Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η οικογένεια Παπανδρέου δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην αντιμετώπιση που έτυχε από τον Βενιζέλο.

Χθες μάλιστα ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με ιδιαίτερη θερμότητα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Βενιζέλος όμως φρόντισε διακριτικά να μείνει απ’ έξω... αποφεύγοντας ακόμη και να βγει φωτογραφία μαζί με τον Γιώργο.

Ο στρουθοκαμηλισμός που επιχειρεί τελευταία ο Βενιζέλος, επιχειρώντας να πείσει τους πάντες ότι δεν υπάρχει … το παλιό ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν αποτελεί λύση
http://www.agioritikovima.gr/news1/6613-psuchres-oi-cheeis-benizeloupapanntreou
Read more

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ.!!!!



ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ!!!!

Ανεπιβεβαίωτες Φήμες για 300.000.000 Ευρώ!!!!!

σε λογαριασμό πρώην Υπουργού.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες κυκλοφορούν για 300.000.000 Ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό πρώην Υπουργού.

Τα στοιχεία, λέγεται ότι.. βρίσκονται στα χέρια εισαγγελέα.

Αναμένουμε νεώτερα…για να επανέλθουμε!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_6844.html
Read more

Και επίσημα ο Ψωμιάδης συντονιστής της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα

Τι λέει η ανακοίνωση του κόμματος
Και επίσημα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλμαβάνει χρέη συντονιστή της ΝΔ στην Βόρεια Ελλάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συγγρού λέει:
"Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή στον προεκλογικό αγώνα της Παράταξης, στη Βόρεια Ελλάδα"
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/438804/Default.aspx
Read more

Λεπτό προς λεπτό η παρουσία της Ρεπούση στη Βουλή. Μόλις ο Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για...

...την Γενοκτονία των Ποντίων εξαφανίστηκε από την αίθουσα και επανήλθε να ψηφίσει μετά... ΝΤΡΟΠΗ.
Αποχώρησε από τη Βουλή, η γνωστή Ρεπούση, όταν ο β. Πολύδωρας κάλεσε τους βουλευτές σε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού!
Ωρα: 12 :42 μμ Διακρίνεται η Ρεπούση ακόμα μέσα στη Βουλή



Ωρα 12:44 μμ η Ρεπούση μέσα στη Βουλή

Ωρα: 12 :46 μμ Mόλις ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων η Ρεπούση εξαφανίστηκε από τα έδρανα της Βουλής

Ωρα: 12 :47 Εξαφανισμένη ακόμα από τα έδρανα της Βουλής η Ρεπούση

Ωρα: 3 :09 μμ επανήλθε στην αίθουσα η Ρεπούση και ψηφίζει

ΩΡΑ 3:47 ΜΜ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_4446.html
Read more

Έρχεται μείωση συντάξεων από 1η Ιουνίου

Εγκύκλιο για νέα μείωση των συντάξεων απέστειλε η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ, στην οποία παρέχονται γραπτές οδηγίες προς το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ, για την εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων… Στην εγκύκλιο 41/16-5-2012 επαναλαμβάνονται οι οδηγίες της προηγούμενης εγκυκλίου (14/12), σύμφωνα με την οποία, οι μειώσεις θα ισχύσουν από τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου 2012, ενώ οι αναδρομικές μειώσεις που αφορούν τις συντάξεις Ιανουαρίου μέχρι και Μάιο του 2012 θα παρακρατηθούν σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 6 του Ν. 4051/12 του 2ου Μνημονίου επέρχεται μείωση κατά 12% των κύριων συντάξεων που είναι μεγαλύτερες από 1.300 ευρώ, και των επικουρικών από 10% για τις συντάξεις έως 250 ευρώ και κατά 15% για τις συντάξεις από 250 έως 300 ευρώ.

prionokordela.gr
http://olympia.gr/2012/05/18/%ce%ad%cf%81%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-1%ce%b7-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf/
Read more

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μέρκελ: "Ψέμα ότι προτείναμε δημοψήφισμα"

Επίσημη ανακοίνωση από την Καγκελαρία
Επίσημη διάψευση ήρθε από την Γερμανική Καγκελαρία για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οτι έκανε πρόταση για δημοψήφισμα, αν η Ελλάδα θέλει να μείνει εντός η εκτός ευρώ.
Βέβαια στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ίσως υπήρξε τέτοια σκέψη, αλλα σε καμία περίπτωση δεν αναμείχθηκε η καγκελάριος στα εσωτερικά της Ελλάδας.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/438778/Default.aspx
Read more

Πρωτοφανής παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Διαβάστε τι πρότεινε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια


Σκέψεις για δημοψήφισμα παράλληλα με τις εκλογές μετέφερε στον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Το ερώτημα που θέλει η κα Μέρκελ να τεθεί είναι αν οι Έλληνες πολίτες "επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη ή όχι".
Η Άγκελα Μέρκελ είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον οποίο έθεσε το θέμα του δημοψηφίσματος.
Η Γερμανίδα καγκελάριος προχώρησε σε απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το ζήτημα που ετέθη και μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, εκφεύγει από τις αρμοδιότητες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:
"Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.
Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.
Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/dhmopshfisma_sthn_ellada_mazi_me_tis_ekloges_zhta_h_merkel.1781618.html
Read more

MEGA-ΛΗ … αλητεία!!!!!!!!!!!!!!


MEGA-ΛΗ … αλητεία!!!!!!!!!!!!!!


Παρακολουθώντας κανείς τα δελτία του MEGA-λου καναλιού με τους “σπουδαίους” και αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους αναρωτιέται κανείς που έχουν κρυμμένη την περίφημη δημοσιογραφική δεοντολογία,

αλλά και από που αντλούν το τόσο MEGA-λο θράσος και καθημερινά λειτουργούν και φέρονται ως κομματικά στελέχη του δικομματισμού και μάλιστα ...του χειρίστου είδους!!!!

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγει τους εαυτούς τους σε αιχμή του δόρατος της παραπληροφόρησης και της εσκεμμένης προπαγάνδας που απώτερο σκοπό έχει να εκφοβίσει και να τρομάξει όσους Έλληνες κάνουν ακόμα το λάθος και παρακολουθούν τα στημένα πάνελ των δελτίων τους!!!!!!!!!!!

Βασιλικότεροι του Βασιλέως αντί να θέτουν τα ερωτήματα τους και να αναμένουν τις απαντήσεις των καλεσμένων τους αυτοί σκοπίμως (πολλές φορές έτοιμοι να βγάλουν αφρούς από το στόμα)

διακόπτουν με αγένεια τους συνομιλητές τους (που εκπροσωπούν συγκεκριμένο κόμμα) κάνοντας ειρωνικά μειδιάματα και σχόλια!!!!!!!!!!!!!!!

Κύριοι … η καλοσυνάτη και σοβαροφανή επαγγελματική μάσκα που φορούσατε τόσα χρόνια που μας πουλούσατε τα παραμύθια σας βγήκε και όλοι βλέπουμε πια ξεκάθαρα το “εφιαλτικό” σας πρόσωπο.

Ο βίος και η πολιτείας σας, σας καθιστά συνένοχους αυτών που υπηρετήσατε και συνεχίζεται να υπηρετείτε εις βάρος της πραγματικής πληροφόρησης και ενημέρωσης του λαού μας!

Δεν τιμήσατε και δεν τιμάται το λειτούργημα σας και στην συνείδηση όλων μας μέρα με την ημέρα καταγράφεστε ως έρποντα σκουλήκια και γλείφτες,

των προδοτών και του σάπιου συστήματος που υπηρετείτε…
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/mega.html
Read more

Τέρμα τα ψέματα!! Ο κάθε ένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του!!

Είναι γεγονός, πως, στις τελευταίες εκλογές, ο Ελληνικός λαός έδωσε, επιτέλους, την απάντησή του, στα όσα, αυθαίρετα, ερήμην του και βάσει σχεδίου, του επεβλήθησαν, με το ζόρι και, ουσιαστικά, κατάγγειλε το επαίσχυντο, κατάπτυστο και ανθελληνικό Μνημόνιο.

Παρά ταύτα, παρατηρείται, πως, τόσο το Πασοκ - που είναι το κυρίως υπεύθυνο, για την σημερινή μας κατάντια -, όσο και η Ν.Δ. - που τοποθετήθηκε στο «κάδρο» των συνυπευθύνων, μετά τις θεαματικές κωλοτούμπες του Α. Σαμαρά, ο οποίος, από αντιμνημονιακός, έφθασε στο σημείο και να υπογράψει το Μνημόνιο και να υπερψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο και να συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση – εξάμβλωμα Παπαδήμου, ταυτισθείς, έτσι, 100%, με το Πασοκ -, εμμένουν στις προεκλογικές θέσεις τους, τασσόμενοι υπέρ του Μνημονίου, αδιαφορώντας, για την αντίθετη ετυμηγορία του Ελληνικού λαού.

΄Ηταν, λοιπόν, αναμενόμενο, να μην καταστεί δυνατή η συγκρότηση μιας ενωτικής κυβερνήσεως, αφού, μεταξύ των κομμάτων, που θα μπορούσαν να την συγκροτήσουν, είτε υπήρχε η διαφορά, ως προς την αποδοχή ή μη του Μνημονίου, είτε υπήρχαν θέματα σκοπιμότητας, που ορισμένοι εκ των πολιτικών ηγετών φρόντισαν να προτάξουν, έναντι του καθολικού συμφέροντος, είτε υπήρχαν άλλες διαφορές, που, πάντως, καθιστούσαν αδύνατη την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβερνήσεως. Και αυτό ήταν ολοφάνερο, ακόμη, και από το ίδιο το βράδυ των εκλογών.

Αποτέλεσμα της αποτυχίας συγκροτήσεως μιας τέτοιας κυβερνήσεως, είναι η, εκ νέου, προσφυγή μας στις κάλπες, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και ενδέχεται να έλθει πρώτο κόμμα, ίσως, διότι ο πρόεδρός του, Α. Τσίπρας, ακολουθώντας τον γνωστό και δοκιμασμένο δρόμο, που ακολούθησε, το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου, απευθύνεται στον Ελλ. λαό, λεγόντάς του, όχι ό,τι είναι εφικτό να γίνει, αλλά, ό,τι επιθυμεί να ακούσει, ίσως διότι τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα εμμένουν στο να τάσσονται υπέρ του κατάπτυστου και ανθελληνικού Μνημονίου και να αδιαφορούν για την ετυμηγορία του λαού, ίσως διότι οι επικεφαλής τους δεν χαίρουν, πλέον, της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού, ίσως διότι η Κεντροδεξιά έχει κατακερματισθεί, μετά και την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Α. Σαμαρά, που κατάφερε να εκδιώξει, από την Ν.Δ., ακόμη και ένθερμους και πιστούς οπαδούς της, που αποτελούσαν σάρκα εκ της σαρκός της.

Η, προ των πυλών, όμως, «πρωτιά» του ΣΥΡΙΖΑ και η πιθανή, εκ μέρους του, συγκρότηση κυβερνήσεως, με την βοήθεια, ενδεχομένως, και άλλων αριστερών δυνάμεων, μόνον ως θετική εξέλιξη ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί, τουλάχιστον, από εκείνους, που, ιδεολογικά, τοποθετούμεθα στην Κεντροδεξιά Παράταξη.

Πιστεύω, πως, όλοι, λίγο – πολύ, έχουμε ενημερωθεί, σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και, έτσι, γνωρίζουμε τις θέσεις του, σχετικά με τα Εθνικά μας Θέματα, τους λαθρομετανάστες, κ.λ.π., αλλά και κάποιες «περίεργες», και, συνάμα, αντιφατικές θέσεις, που διάφορα στελέχη του διατυπώνουν, ως προς τα Οικονομικά, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Γλέζου και μιας άλλης βουλευτού του, της οποίας το όνομα μου διαφεύγει, που δήλωσαν, ευθαρσώς, ότι δεν είναι, δα, και πρόβλημα η επιστροφή μας στην δραχμή, οι οποίες, θέσεις, έτσι και μπουν σε εφαρμογή, είναι βέβαιον, πως θα οδηγήσουν την χώρα μας και τον λαό μας, σε νέο κυκεώνα, σε νέα αδιέξοδα και πως νέες περιπέτειες θα προστεθούν, στις, ήδη, υπάρχουσες.

Των πραγμάτων ούτως εχόντων, καλείται ο Ελληνικός λαός να επιλέξει τον ηγέτη εκείνον, στου οποίου τα χέρια θα εμπιστευθεί τις τύχες της Πατρίδας, τις δικές του και των παιδιών του, θα εμπιστευθεί, δηλαδή, το μέλλον της Ελλάδος, του Ελληνικού ΄Εθνους και του Ελληνικού λαού.

Από την μια, λοιπόν, έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που, δυναμικά, «κτυπά» την εξουσία και, από την άλλη, έχουμε μια κατακερματισμένη Κεντροδεξιά, που, με τις παρούσες προϋποθέσεις, δεν μπορεί να παίξει τον σοβαρό αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι, όμως, κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να καθίσουμε αδρανείς και να παρακολουθούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να … προελαύνει, όπως, επί δυόμισι, σχεδόν, χρόνια, παρακολουθούσαμε τον ΓΑΠ και την ... παρεούλα του να διαλύουν και να ξεπουλούν την χώρα μας. Πρέπει, απαραιτήτως, να αντιδράσουμε. Και, ασφαλώς, μιλάω, για εκείνους, που τοποθετούμεθα στην Κεντροδεξιά Παράταξη, έχουμε Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και θεωρούμε, πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ, ενώ, παράλληλα, θέλουμε να απαλλαγούμε, το συντομότερο δυνατόν, από το κατάπτυστο και ανθελληνικό Μνημόνιο, το οποίο, μας επεβλήθη με το έτσι θέλω και προσχεδιασμένα και το οποίον, άλλωστε, είναι, πλέον, ολοφάνερο, πως μας οδηγεί προς την πλήρη εξαθλίωση και στον αφανισμό.

Κατά την ταπεινή μου, λοιπόν, άποψη, αυτό το οποίο είναι αναγκαίο να γίνει και, μάλιστα, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, είναι να παραιτηθεί ο Α. Σαμαράς, από την ηγεσία της Ν.Δ., ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να δρομολογηθούν οι καταστάσεις, που είναι αναγκαίες. Είναι πασιφανές, πως, η Ν.Δ., για να ξαναπλησιάσει τον Ελλ. λαό, θα πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακό κόμμα - πάντα, βεβαίως, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και, πάντα, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην Ευρωζώνη - και αυτό δεν μπορεί να συμβεί, όσο, στην ηγεσία της, βρίσκεται ο Α. Σαμαράς, που όχι, μόνον, έχει υπογράψει το Μνημόνιο, έχοντας, έτσι, δεσμευθεί, δια της υπογραφής του, αλλά, παραδόξως, εξακολουθεί – και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου - να τάσσεται υπέρ αυτού. Στην συνέχεια, θα πρέπει να κληθεί ο Κ. Καραμανλής να αναλάβει να ενώσει την Κεντροδεξιά Παράταξη, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, και να την οδηγήσει, στις εκλογές, ων ο ίδιος επικεφαλής της.

Μόνον μια ενωμένη και δυνατή Κεντροδεξιά Παράταξη, υπό την ηγεσία του Κ. Καραμανλή, θα μπορέσει να αποτελέσει, σήμερα, τον αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνον μια ενωμένη και δυνατή Κεντροδεξιά Παράταξη, υπό την ηγεσία του Κ. Καραμανλή, θα μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές και να βγάλει την χώρα, από τα αδιέξοδα, όπου την οδήγησαν ο ΓΑΠ και η παρεούλα του, υπό την ανοχή, δυστυχώς, ή, ακόμη, και με την βοήθεια του Α. Σαμαρά.

Αυτή είναι η μοναδική λύση, στο τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζουμε, σήμερα, ως χώρα, ως λαός, αλλά και ως Παράταξη.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί, πως η ευθύνη, για τον λαό μας, είναι τεράστια, διότι, σήμερα, η τραγική κατάσταση, την οποίαν όλοι βιώνουμε, δεν μας παρέχει άλλα περιθώρια και δεν μας επιτρέπει ούτε άλλα πειράματα, ούτε άλλα λάθη. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, πως η χώρα μας δεν βρίσκεται στο 1981, όταν η οικονομία της δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα και, παράλληλα, είχε και όλες τις προϋποθέσεις, για ένα λαμπρό μέλλον, αλλά βρίσκεται καταχρεωμένη, απαξιωμένη, εξαθλιωμένη, στο χείλος της καταστροφής, χωρίς καν να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα, για ένα καλύτερο «αύριο», όσο μακρυά κι αν θα μπορούσαμε να το τοποθετήσουμε.

Και, ασφαλώς, η ευθύνη είναι μεγάλη και για όλους τους πολιτικούς ηγέτες της Κεντροδεξιάς, που οφείλουν να παραμερίσουν τα όποια προσωπικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες και να προτάξουν το συμφέρον και την σωτηρία της Ελλάδος και του Ελλ. λαού.

Μεγάλη, βεβαίως, ευθύνη φέρει και ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, που θα πρέπει να δεχθεί τον ρόλο, που η Ιστορία όρισε, πως πρέπει να παίξει, δηλαδή, αυτόν του σωτήρα της Πατρίδας.

Είχα, σχεδόν, τελειώσει την συγγραφή του σχολίου μου, όταν έπεσε στα χέρια μου η «Καθημερινή» της 17ης Μαΐου 2012, όπου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευχαρίστηση, διάβασα, στις ΑΠΟΨΕΙΣ (σελ. 12) και υπό τον τίτλο «Ρόλος στον Καραμανλή», ένα άρθρο του κ. Αθανασίου ΄Ελλις, που, ούτε λίγο – ούτε πολύ, καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα, γράφοντας, εν κατακλείδι, επί λέξει : «Ο συνεκτικός κρίκος που δια της παρουσίας του μπορεί να συμβάλει άμεσα στην συσπείρωση και την οικοδόμηση του φιλοευρωπαϊκού μετώπου από τον μεσαίο χώρο, μέχρι την λαϊκή Δεξιά, είναι ο Κώστας Καραμανλής. Θα πρέπει να του δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στη μάχη των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, και αυτός από την πλευρά του να ξεπεράσει τις ενστάσεις του και να ανταποκριθεί.»

Τυχαίο;;;; Δεν νομίζω.....
Ειρήνη Γαλαντή (18.05.2012)
Read more

Η «λεπτομέρεια» που χωρίζει τον Σαμαρά από την Ντόρα

Η «λεπτομέρεια» που χωρίζει τον Σαμαρά από την Ντόρα
Οι τελικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του… «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά και το ξεκαθάρισμα αν πρόκειται για ενσωμάτωση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στη «Νέα Δημοκρατία» ή πολιτική συνεργασία απομένουν ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Κεντροδεξιά. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις, αν και στο παρασκήνιο δέχεται αντιδράσεις προσώπων που διαφωνούν με τη συγκρότηση του κεντροδεξιού – φιλοευρωπαϊκού μετώπου.
Μία λεπτομέρεια, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, έχει απομείνει για να ξεκαθαριστεί το τοπίο στην ευρύτερη κεντροδεξιά. Ενώ οι συζητήσεις ανάμεσα τον κ. Αντώνη Σαμαρά και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχουν εξελιχθεί σε εξαιρετικό βαθμό, οι εκατέρωθεν αντιδράσεις αν η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα ενσωματωθεί με τη «Νέα Δημοκρατία» ή θα συνεργαστεί σε πολιτικό επίπεδο δεν επιτρέπουν (ακόμα) οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αντιδρούν στο ενδεχόμενο επανόδου τόσο της κ. Μπακογιάννη, όσο και των κ.κ. Λ. Αυγενάκη, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Γ. Κοντογιάννη, Θ. Σκυλλακάκη, Δημ. Ζαφειριάδη και Γ. Οικονόμου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επιστροφή αυτών των προσώπων και μάλιστα σε εκλόγιμες ή στελεχιακές θέσεις θα διαμορφώσει «νέα εσωκομματικά δεδομένα». Όπως και να γίνει, ο χρόνος τελειώνει κι αυτό που θα ξεκαθαριστεί μέσα στις επόμενες ώρες είναι ο χαρακτήρας αυτής της συνεργασίας, η οποία για πολλούς αποτελεί μονόδρομο με πολιτικά και επικοινωνιακά οφέλη.
Όσον αφορά στη λεπτομέρεια, ίσως αυτή θα κριθεί από τα δημοσκοπικά στοιχεία, από τα οποία θα εκτιμηθεί αν θα προτιμηθεί η ενσωμάτωση ή η συνεργασία λόγω του «μπόνους» που μπορεί να δώσει ο ισχύων εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα.
Τι συμβαίνει με τον Καρατζαφέρη
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο του «Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Από τη μια πλευρά φαίνεται ότι οι κύριοι Κυριάκος Βελόπουλος και Αθανάσιος Πλεύρης φαίνεται πως δέχονται να ενσωματωθούν στη Νέα Δημοκρατία.
Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είναι το πρόσωπο – κλειδί που άνοιξε τους διαύλους επικοινωνίας με τα δύο στελέχη του ΛΑΟΣ. Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται μάλιστα να έχει κάμψει τις αντιρρήσεις που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς για την πιθανότητα ένταξης του κ. Πλεύρη στο κόμμα λόγω των πολιτικών θέσεων και αντιλήψεων που διετύπωνε στο παρελθόν ο πατέρας του, ο κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης θέλει μεν να επιστρέψει στη Ν.Δ. αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ότι θα συνυπάρχει επί ίσοις όροις με τον κ. Μάκη Βορίδη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, με τον οποίο πλέον υπάρχει προσωπική κόντρα. Το χειρότερο μάλιστα θα ήταν το ενδεχόμενο να παίξει ηγετικότερο ρόλο ο κ. Βορίδης, ενδεχόμενο το οποίο δεν θα ήθελε ούτε να φανταστεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ
newsbomb.gr
http://olympia.gr/2012/05/18/%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81/
Read more

SOS!!! Τι θα γίνει με τα δάνεια αν επιστρέψουμε στη δραχμή

Γράφει ο Θανάσης Αλαμπάσης
Βλέπω στη μπλογκόσφαιρα ότι κάποιοι έχουν ανησυχία μεγάλη… Σχετικά με την επιστροφή στη δραχμή και τα δάνεια που οι καταναλωτές οφείλουν στις τράπεζες. Δεν λέω ότι είναι καλό να επιστρέψουμε στη δραχμή. Δεν είμαι όμως και σίγουρος, αν είναι καλό να μείνουμε στο ευρώ με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα…
Διακινείται σε μπλογκς μεγάλης επισκεψιμότητας, άρθρο που αναφέρεται στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή και στις επιπτώσεις που αυτό θα έχει «στις δόσεις των στεγαστικώνδανείων». Εντύπωση κατ αρχήν προκαλεί ότι το περιφερόμενο σενάριο δεν αναφέρεται στις δόσεις των δανείων γενικά, αλλά στις δόσεις ειδικά των στεγαστικών δανείων (!) έχοντας ως προφανή σκοπό, τη δημιουργία συνειρμού μεταξύ των καταστροφικών συνεπειών που η επιστροφή «σε εθνικό νόμισμα» θα έχει για τα σπίτια των νοικοκυραίων…
Το άρθρο που τιτλοφορείται με τον εύηχο τίτλο «ΣΟΚ! Τι θα γίνει με τις δόσεις των στεγαστικών αν γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα» αναφέρει τα εξής: «Ειδικοί απαντούν πως αν πάμε σε δραχμή ή άλλο εθνικό νόμισμα , αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι σε όλα τα υπόλοιπα νομίσματα περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας. Τι θα συμβεί με τους δανειολήπτες; Αν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν τα δάνεια τους σε Ευρώ θα πρέπει με καινούργιο εισόδημα αξίας μόνον 50% του προηγούμενου τους εισοδήματος που συνεχώς θα μειώνεται να εξυπηρετούν το δάνειο που θα είναι σταθερής αξίας – αυτό θα σημάνει την αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού δανείων. Ακόμα αν το δάνειό τους μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα τα επιτόκια που θα χρεώνονται θα είναι της τάξης του 40%, δηλαδή το βάρος του χρέους του πολλαπλασιάζεται με το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης τους”.Το άρθρο καταλήγει σπέρνοντας τον όλεθρο και την καταστροφή ως εξής: «Αδιέξοδος!».
Πρόκειται δυστυχώς για ανυπόστατες νομικά ανακρίβειες.
Αν λοιπόν επιστρέψουμε στη δραχμή θα συμβούν τα εξής:
Θα επιβληθεί ΑΜΕΣΩΣ Δικαιοστάσιο. Με τον όρο Δικαιοστάσιο (Moratorium) στη νομική ορολογία ονομάζεται η προσωρινή γενική ή μερική ΑΝΑΣΤΟΛΗ δικαστικών πράξεων των εκδικασθέντων από τα Δικαστήρια υποθέσεων ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της δικαστικής άσκησης δικαιωμάτων, ιδίως επί υποθέσεων που ανάγονται συνηθέστερα στο Αστικό και Εμπορικό Δίκαιο. Τούτο σημαίνει ότι για όσο χρόνο διαρκεί το Δικαιοστάσιο κανείς ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ. Ούτε φυσικό ούτε νομικό πρόσωπο όπως είναι η τράπεζα. Το ίδιο θα συμβεί και με τις απαιτήσεις του Δημοσίου έναντι των φορολογούμενων. Το Δικαιοστάσιο θα διαρκέσει για όσο χρόνο διαρκέσουν οι έκτακτες συνθήκες, έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην οικονομία (μπορεί 6 μήνες, ένα χρόνο ή και περισσότερο).

Τα δάνεια των καταναλωτών προς τις τράπεζες θα ρυθμιστούν υποχρεωτικά με νόμο, με το σκεπτικό του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα (απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών). Αν δεν ρυθμιστούν με νόμο θα ρυθμιστούν σίγουρα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Σύμφωνα με το άρθρο 388 ΑΚ «αν τα περιστατικά στα οποία κυρίως, ενόψει της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, τα μέρη στήριξαν τη σύναψη αμφοτεροβαρούς σύμβασης, ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ, και από τη μεταβολή αυτή η παροχή του οφειλέτη, ενόψει και της αντιπαροχής, έγινε ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΑΧΘΗΣ, το δικαστήριο μπορεί κατά την κρίση του με αίτηση του οφειλέτη να την ΑΝΑΓΕΙ στο μέτρο που ΑΡΜΟΖΕΙ και να αποφασίσει τη λύση της σύμβασης εξολοκλήρου ή κατά το μέρος που δεν εκτελέστηκε ακόμη».
Η χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή αποτελεί νομικά “λόγο έκτακτο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί” κατά το χρόνο που υπογράφηκε η σύμβαση του δανείου με την τράπεζα. Από την επιστροφή στη δραχμή και τη ραγδαία -η αλήθεια είναι- υποτίμηση που θα ακολουθήσει, είναι προφανές ότι η παροχή του οφειλέτη (η δόση δηλ του δανείου που θα πληρώνεται κατόπιν μετατροπής των ευρώ σε δραχμές), ενόψει και της αντιπαροχής (του δανείου δηλ που χορηγήθηκε παλαιότερα σε ευρώ), ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΕΠΑΧΘΗΣ, λογω της ραγδαίας υποτίμησης της δραχμής, οπότε με νόμο αλλιώς με απόφαση του δικαστηρίου, το δάνειο θα ΑΝΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ θα ΑΡΜΟΖΕΙ (κούρεμα).
Τα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι η πρώτη φορά που θα κρίνουν τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν δεκάδες υποθέσεις που έχουν κριθεί από τη Δικαιοσύνη στην περίοδο που το εθνικό μας νόμισμα ήταν η δραχμή. Στις περιπτώσεις αυτές έχει κριθεί ότι εφαρμόζεται το το άρθρο 388 Α.Κ, όταν το τίμημα από μια συναλλαγή (πχ αγοραπωλησία) είχε συμφωνηθεί να πληρωθεί σε ξένο νόμισμα (με την ισοτιμία δραχμής/ξένου νομίσματος που θα ίσχυε κατά το χρόνο που συμφωνήθηκε να γίνει η πληρωμή), ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Η ΔΡΑΧΜΗ ΥΠΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ.
Είναι λυπηρό να διακινούνται αυτού του είδους τα δημοσιεύματα, όταν ακόμη και ο τελευταίος πολίτης έχει ακούσει ότι από τον πρώτο κιόλας χρόνο της κρίσης τα δικαστήρια μειώνουν τα ενοίκια των καταστημάτων λόγω ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. Πρόκειται για κλασική εφαρμογή του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα, στην απείρως πιο light κατάσταση που επικρατεί σήμερα, σε σχέση με αυτή που θα επικρατεί στην περίπτωση επιστροφής στη δραχμή
Είναι από αυτά προφανές, ότι πρόκειται για ύποπτα δημοσιεύματα που ως στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους νοικοκυραίους, επενδύοντας στο φόβο του Έλληνα για ότι πιο ιερό έχει. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.
Read more

Ο "ΝΤΑΗΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.... ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.!!


Ο "νταής" Βενιζέλος....

Οι «γύπες» κατασπάραξαν τη χώρα

Μέσα στην πολιτική θύελλα που μαίνεται στη χώρα μας και την προκήρυξη των νέων εκλογών, πέρασε απαρατήρητο σχεδόν από τον ελληνικό λαό ένα γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας:

την Τρίτη η κυβέρνηση Παπαδήμου πλήρωσε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους ελληνικά κρατικά ομόλογα συνολικής αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν υπαχθεί στο αγγλικό δίκαιο,

και τα οποία είχαν περιέλθει στα χέρια ακραία επιθετικών κερδοσκοπικών κύκλων που είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI.

Το τραγικό είναι ότι το 90% περίπου των ομολόγων αυτών βρίσκονταν στην κατοχή ενός κερδοσκοπικού οίκου ονόματι Νταρτ Μάνατζμεντ με έδρα στα νησιά Κέιμαν,

ο οποίος είχε πληρώσει λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τα ελληνικά ομόλογα-σκουπίδια στη δευτερογενή αγορά και την Τρίτη εισέπραξε περίπου... 400 εκατομμύρια ευρώ, βγάζοντας κέρδος... 300%!!!
Ο οίκος Νταρτ Μάνατζμεντ συγκαταλέγεται στους κερδοσκόπους που ονομάζονται «γύπες». Αυτοί ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων που έχουν εκδώσει «κράτη-ψοφίμια», τα οποία απειλούνται με χρεοκοπία. Αγοράζουν τα ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές, γύρω στο 10%-25% της αξίας τους.

Στη συνέχεια εκβιάζουν αδίστακτα τα κράτη. Απαιτούν να τους πληρώσουν τα ομόλογα στο 100% της ονομαστικής αξίας τους (οπωσδήποτε πάντως πάνω από 70-80%) αποκομίζοντας υπερκέρδη. Αν οι χώρες αρνηθούν να πληρώσουν, έχουν πανίσχυρες και εξαιρετικά ειδικευμένες στον τομέα αυτόν ομάδες δικηγόρων και σέρνουν τα κράτη στα δικαστήρια επί χρόνια και χρόνια, κερδίζοντας πάντα τις σχετικές δίκες!

«Οι αγοραστές είναι βέβαιοι πως θα πάρουν τελικά τουλάχιστον τριπλάσια λεφτά ανά ομόλογο από τους ''επενδυτές-κορόιδα'' που συμφώνησαν ''οικειοθελώς'' στο ''κούρεμα''» γράφαμε στη σελίδα αυτή στις 9 Απριλίου, αναφερόμενοι στους κερδοσκόπους «γύπες».

Δυστυχώς, οι εκτιμήσεις εκείνες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο. Οι «γύπες» κατασπάραξαν την Ελλάδα και κέρδισαν 300% από το «οικονομικό κουφάρι» της!
Εγινε μια πολύ κακή αρχή. Ομόλογα αξίας 434 εκατομμυρίων ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο και βρίσκονται στα χέρια «γυπών» πρέπει να πληρωθούν από τη νέα κυβέρνηση φέτος, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Κι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στον εφιάλτη που την απειλεί του χρόνου. Μέσα σε λιγότερους από τρεισήμισι μήνες (από τις 26 Μαρτίου ως τις 5 Ιουλίου του 2013 συγκεκριμένα) πρέπει να πληρωθούν τέσσερα μη «κουρεμένα» ομόλογα υπό ξένο δίκαιο που βρίσκονται στα χέρια επιθετικών κερδοσκόπων, συνολικής αξίας... 2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Το 1,4 δισ. ευρώ μάλιστα πρέπει να πληρωθεί σε ένα... δεκαήμερο, στις 25 Ιουνίου και στις 5 Ιουλίου του 2013! Ο απόλυτος εφιάλτης... Υπάρχουν και χειρότερα όμως, τα οποία αποδεικνύουν πόσο εγκληματική από πολιτική σκοπιά πράξη ήταν η αποδοχή του αγγλικού δικαίου στα δάνεια που χορήγησε η ΕΕ στην Ελλάδα.

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ
«Νταηλίκια» χωρίς αντίκρισμα

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πληρώσει η κυβέρνηση τους κατόχους ελληνικών ομολόγων που υπόκεινται σε ξένο δίκαιο και αρνήθηκαν να δεχθούν το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI, διαβεβαίωνε προ μηνός ως υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εχει διασφαλίσει την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης στο θέμα αυτό, μας έλεγε.

Αποδείχθηκε όμως ότι η κυβέρνηση τα «έσκασε» ωραία και καλά τα 435 εκατομμύρια στους αιμοδιψείς κερδοσκόπους που τα είχαν αγοράσει μάλιστα στο ένα τέταρτο της αξίας τους και έτσι έβγαλαν κέρδος 300% (!) «στην υγειά των κορόιδων» - δηλαδή του ελληνικού λαού.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της κυβέρνησης την άφησαν γυμνή στις ορέξεις των κερδοσκόπων.!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_18.html
Read more