Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ & ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΟ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ & ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ Μ@Κ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ.!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ.!!!!!!!

--ΛHΓEI Η ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.!!!

Λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας των κλαδικών συμβάσεων, που είχαν λήξει ή καταγγελθεί μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του δεύτερου μνημονίου

«Ρυθμίσεις Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με το Ν.4046-14/02/2012 και Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, Αρ. 6 /28/02/2012».


Μετά τη λήξη της μετενέργειας, οι κανονιστικοί όροι που αφορούν επιδόματα παύουν να ισχύουν, συνεχίζουν όμως να ισχύουν αποκλειστικά αυτοί που αφορούν αφενός το βασικό μισθό - ημερομίσθιο (της Συλλογικής Σύμβασης που έληξε ή καταγγέλθηκε)

και αφετέρου τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονται στις ΣΣΕ.

Επειδή η συγκεκριμένη προσαρμογή ορίζεται από το νόμο, δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Οποιοδήποτε άλλο επίδομα που προβλέπεται παύει να ισχύει.


Η κατάργηση της μετενέργειας συμπαρασύρει 152 συμβάσεις που έχουν λήξει και καλύπτουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους. Παραμένουν ακόμη σε ισχύ 23 κλαδικές ή

ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις, όπως των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ των οποίων η μετενέργεια λήγει από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο.!!!!!
http://georgekaragiannis.blogspot.com/2012/05/blog-post_14.html