Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ -ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΕΚΟ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
  • ΜΙΣΘΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ 300-500 ΕΥΡΩ
  • ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
  • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  • ΠΑΓΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
  • ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΩΝ
  • ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΦ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
  • ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 70 , ΜΕ 4Ο ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΓΕΝΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015
  • ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ
  • ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΤΞΕΩΝ
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ; 
Read more

Εκτός Δημοσίου 20.000 υπάλληλοι από Δευτέρα

Σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς θα τεθούν από τη Δευτέρα περίπου 15.000-20.000 μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν βγει και σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση.

Εκτός Δημοσίου 20.000 υπάλληλοι από Δευτέρα
Την ερχόμενη εβδομάδα, εκατοντάδες υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας, ενώ στη συνέχεια θα απολυθούν.
Μέχρι την Τετάρτη, οι διοικήσεις 44 οργανισμών, θα ανακοινώσουν τα ονόματα του πλεονάζοντος προσωπικού, δηλαδή των εργαζομένων υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα οδηγηθούν σε εφεδρεία από τις αρχές του 2012, λαμβάνοντας το 60% του μισθού τους.
Οι οργανισμοί αυτοί, βάσει του νόμου θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν, ενώ περισσότεροι 500 υπάλληλοι θα απολυθούν μετά τον ένα χρόνο εφεδρείας.
Οι διοικήσεις των περισσότερων οργανισμών έχουν συντάξει τους καταλόγους των υπαλλήλων, με εξαίρεση την ΕΡΤ, που θα προχωρήσει από μόνη της στην αναδιάρθρωσή της.
Read more

ΣΟΣ. Πορτογαλία και Ιρλανδία ζητούν "κούρεμα" σαν της Ελλάδας!

Όπως ήταν επόμενο, δεν θα αργούσε να συμβεί και αυτό. Ήδη Ιρλανδία και Πορτογαλία ετοιμάζονται να ζητήσουν «κούρεμα» και του δικού τους χρέους στα επίπεδα της Ελλάδας. Και να σκεφτεί κανείς, σε ότι αφορά την Ελλάδα, πως ακόμα είμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις για το PSI, δηλαδή οι ιδιώτες δεν θέλουν να ενταχθούν εθελοντικά και ζητούν τροποποιήσεις. Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν αρχίσει το ίδιο πρόβλημα και με τις άλλες χώρες!!! Δυστυχώς, οι συνταγές του μνημονίου δεν απέδωσαν ούτε στις δύο προαναφερθείσες χώρες, με αποτέλεσμα...
το δημόσιο χρέος τους να έχει εκτιναχθεί στα ύψη, παρά τα μέτρα σκληρής λιτότητας. Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας Καβάκο Σίλβα, σύμφωνα με την D. Welle, ουσιαστικά ζήτησε από Μέρκελ και Γιούνκερ να γίνει «κούρεμα» του Πορτογαλικού χρέους στα ελληνικά επίπεδα.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένο ότι οι γαλλικές τράπεζες είναι γεμάτες από πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα, αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Σαρκοζί, τώρα που κατάλαβε ότι χρησιμοποιήθηκε ως πιόνι της Γερμανίας στην περίπτωση της Ελλάδας, σπεύδει να εξαιρέσει τους ιδιώτες από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Αγαπητοί μας φίλοι, η Ευρωζώνη «τετέλεσται». 
Read more

Βόμβα: "Από το αυτί και στον εισαγγελέα" για το "κούρεμα"!

Αντικείμενο της προσφυγής στον εισαγγελέα είναι τα ποσά που επενδύθηκαν, όπως τονίζεται στην αναφορά, «με ανεξέλεγκτο τρόπο εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια αρκετών δισ. ευρώ χωρίς την παραμικρή άδεια και ενημέρωση των διοικήσεων του ΕΤΑΑ».
Η μηνυτήρια αναφορά υπογράφεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής.

Ζητείται μάλιστα η ανάθεση της έρευνας για την υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά, χρήματα από τα αποθεματικά, που υπολογίζεται πως φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος για την αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από το 1997 και "κουρεύονται¨χωρίς να έχουν ενημερωθεί ή ερωτηθεί οι δικαιούχοι. Εκτιμάται, επίσης, πως το 85% των αποθεματικών είναι σε ομόλογα και όπως επισημαίνεται στην αναφορά: «Σε μια εποχή που από το Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών η Τράπεζα της Ελλάδος, ως αποκλειστικός διαχειριστής των αποθεματικών των ταμείων μας, προωθεί τόσο να ενταχθούν στο "κούρεμα" όσο και να χαθεί ένα κομμάτι από αυτά».

Σε ανακοίνωση του για το θέμα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει : «Η εν λόγω επένδυση προήλθε ως αποτέλεσμα του προφανώς, αντισυνταγματικού νόμου 2469/1977, βάσει του οποίου το ΕΤΑΑ εξαναγκαστικά κατέθετε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος και η τελευταία τα "επένδυε" - ανεξέλεγκτα και χωρίς καμιά προσοχή και επιμέλεια - σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου».

Το ΕΤΑΑ, όπως υπογραμμίζει ο ΔΣΑ, προέκυψε, από τη συνένωση τριών υγιέστατων Ταμείων (Ταμείο Νομικών, ΤΣΜΕΔΕ και ΤΣΑΥ) και παρέμενε εύρωστο και ισχυρό, αφού μεταφέρθηκαν σ' αυτό οι ασφαλιστικές εισφορές των μελών των ταμείων αυτών, μαζί με τα αποθεματικά και του λοιπούς πόρους τους.

Τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ πως «η παράνομη συμπεριφορά της Τράπεζας της Ελλάδος έλαβε χώρα από όργανα της Διοίκησής της, τα οποία τελούσαν σε πλήρη γνώση της επικείμενης και βέβαιης βλάβης του ΕΤΑΑ. Κατά συνέπεια, καθίσταται επιτακτική η άμεση διερεύνηση του ζητήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού δικαίου, έτσι ώστε να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι των ως άνω αξιόποινων πράξεων και να υποστούν την προβλεπόμενη από το ισχύον δίκαιο τιμωρία».
Τι σημαίνουν όλα αυτά: Δεν αναγνωρίζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος την αυθαίρετη διαχείριση των αποθεματικών τους και το "κούρεμά" τους. Αν δικαιωθούν - που είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθούν γιατί τα ομόλογα είναι ιδιοκτησία τους - φτάνουμε μέχρι και ολική ανατροπή του PSI!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Η πρώτη διερεύνηση από την Δικαιοσύνη πράξεων και ενεργειών της Τράπεζας της Ελλάδας που οδηγούν στο "κούρεμα" ομολόγων και συνεπώς στην απομείωση της περιουσίας τριών Ταμείων (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων - ΕΤΑΑ) είναι γεγονός.
Με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελλάκο ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπιρτζής ζητά να διερευνηθεί η υπόθεση και να ασκηθούν ποινικές διώξεις αν απαιτηθεί κατά των υπευθύνων της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί "μπλόκαραν" τα ομόλογα και τα οδηγούν σε "κούρεμα" χωρίς να ενημερώσουν κανέναν από τους ... κατόχους των ομολόγων!
Read more

O ΓΑΠ είναι εδώ και ξαναχτύπησε : YES WE DO HAVE THE FUNDS…(Βίντεο)

Για όσους ανησυχούσατε που είναι ο ΓΑΠ, είναι εδώ και θα μας τρελάνει…
Ο άνθρωπος είναι απίστευτος…
Μίλησε χθες στη συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.
Είναι απίστευτα τα όσα είπε :
“Στην Ελλάδα, εμείς, οι σοσιαλιστές, έχουμε επιδείξει σύνεση, θάρρος, ακόμη και πατριωτισμό ……
Η δημοσιονομική πειθαρχία μόνο, δεν αρκεί για την επίλυση της κρίσης.
AND YES WE DO HAVE THE FUNDS
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα κυριότερα από όσα είπε:
Ξαναβρήκε πάλι τα λεφτά…
AND YES WE DO HAVE THE FUNDS
Αφου μας κατέστρεψε θυμήθηκε την ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε θέσεις εργασίας..
Eίχε και το θράσος να μιλήσει για τη διαφάνεια των CDS ..
και δεν παρέλειψε στο τέλος να πει:
And yes, vinceremos. We will win”
Και ναι θα κερδίσουμε…
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/o-yes-we-do-have-funds.html
http://olympia.gr/2011/11/26/o-%ce%b3%ce%b1%cf%80-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%b4%cf%8e-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5-yes-we-do-have-the-funds-%ce%b2%ce%af/#more-108766
Read more

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο ν. Κοζάνης

ΤΖΙΩΡΑ ΣΟΦΙΑ
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ν. Κοζάνης
Τηλ:  6936562768
e-mail: tziorasof@yahoo.gr

Σας ανακοινώνω τα ονόματα των συναδέλφων που προσλήφθησαν ως αναπληρωτές στο νομό μας.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΙΜΣΙΡΙΔΟΥΜΑΡΙΑΒΑΣΙΛΕΙΟΣΜΑΡΙΑΠΕ700
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥΑΛΕΞΑΝΔΡΑΝΙΚΟΛΑΟΣΕΛΕΝΗΠΕ700
ΤΖΑΝΗΣΟΦΙΑΓΕΩΡΓΙΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΑΠΕ700
ΜΙΧΟΥΑΓΑΠΗΜΙΧΑΗΛΜΕΡΟΠΗΠΕ700

Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι εδώ.
Πάντα στη διάθεσή σας

Τζιώρα Σοφία
Read more

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

To πρώτο γιαούρτωμα πολιτικού της νέας κυβέρνησης

http://taxalia.blogspot.com/2011/11/to_24.html#more

Δηλαδή όχι ακριβώς "γιαούρτωμα", αφού του πέταξαν αβγά. Αλλά πώς να το πούμε; "άβγωμα"; Δε λέει!
Λοιπόν:  Με αυγά και πορτοκάλια υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημεράκι τον υφυπουργό...
Αδωνι Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη. Ο υφυπουργός ανάπτυξης βρίσκεται από σήμερα το πρωί...

στο νησί προκειμένου να αποκτήσει μία εικόνα της κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας τον υποδέχθηκε ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.

Ωστόσο, η αποχώρησή του, ήταν επεισοδιακή, καθώς, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Γεωργιάδης φυγαδεύτηκε, αφού προηγουμένως δέχθηκε «πυρά» από αυγά και πορτοκάλια.
Η περιπέτειά του, όμως, στο νησί δεν σταμάτησε εκεί. Λίγο αργότερα, όταν οι διαδηλωτές πληροφορήθηκαν πως ο υφυπουργός βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος».Η αστυνομία κατέστρωσε νέο σχέδιο και κατάφερε να φυγαδεύσει για δεύτερη φορά τον Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς όμως ο ίδιος να γλυτώσει και πάλι από τα αυγά και τα πορτοκάλια.

thestival
Read more

ΖΟΥΜΕ ΗΜΕΡΕΣ ’89. ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, ΤΗΝ SIEMENS.

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΣΕ “ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS!
Η κυβέρνηση Παπαδήμου υπόδουλη στις μίζες του Χριστοφοράκου και των Γερμανών.
163 πολιτικά πρόσωπα που χρηματίστηκαν από το νεοναζιστικό κεφάλαιο, έρμαια να υπογράψουν οτιδήποτε. Είναι η αποκάλυψη μας που επιβεβαίωσαν πρόσφατα και τα επίκαιρα. (Ξεριζώστε τα καρκινώματα της πατρίδας.)
Ζούμε τις ημέρες του 1989, μόνο που η διαπλοκή δεν γίνεται από τους αρχηγούς των κομμάτων, αλλά από τους διορισμένους υπουργούς.
Μην ξεχνάτε ότι λόγω της υπόθεσης Μαυρίδη, η Ελλάδα μπορεί να πετάξει την Siemens έξω από την Ευρώπη και να ζητήσει Ο,ΤΙ θέλει ως αποζημίωση. Αλλιώς Siemens, γιόκ στην ΕΕ. (Ήρθε η ώρα της κρίσης για την Ελληνική δημοκρατία. Η μοναδική ευκαιρία να επιστρέψουν τα χρήματα και να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ οι ένοχοι καθώς και οι εταιρείες.)
Μην ξεχνάτε ότι η Hoechtief έχει απομυζήσει το φιλέτο των Ελληνικών αιθέρων και σα να μην φτάνει αυτό χρωστά ΔΙΣ Ευρώ στο δημόσιο και ουδείς τα ζητά! Παρά μας δείχνουν Πετζετάκηδες, Λεβί και Γιαννίκους!!
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΣ Η Ο ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ. Επίορκοι, αχόρταγοι, παραδημοσιογραφικά λαμόγια, υπόκοσμος, κομματικά παράσιτα, ολοκληρώνουν το φιάσκο της διαπλοκής. Θα σας κρεμάσουμε στα μανταλάκια μέχρις ενός.
http://olympia.gr/2011/11/24/%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%83-89-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b7/
Read more

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ . ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ....ΖΗΤΑ Η ΜΕΡΚΕΛ !!!

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ απέρριψε σήμερα τις επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι δεν λαμβάνει τολμηρότερα βήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και κατέστησε σαφές ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί εάν τα μεγάλα κόμματα στη χώρα καθώς και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμευθούν γραπτώς να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας.
«Το ευρωπαϊκό νόμισμα βασίζεται σε μια κεντρική τράπεζα που έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη....
νομισματική πολιτική και αυτό υπήρξε προϋπόθεση για την δημιουργία της ένωσης. Αυτή είναι η εντολή. Αυτήν εφαρμόζουμε. Και χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά το να επικρίνουμε την ΕΚΤ» όπως αυτή τη στιγμή κάνουν αυτά τα αριστερά κόμματα, είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη γερμανική Βουλή.
Αναφερόμενη στην Ελλάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε σήμερα το ελληνικό συντηρητικό κόμμα να δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις και να μεταπείσει το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να εξασφαλιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Αθήνα, λέγοντας πως είναι «ακόμα πιο λυπηρό» το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν τις προσπάθειες πού κάνει η Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας.
«Το ελληνικό ζήτημα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη, διότι δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα οι όροι για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης», είπε η Μέρκελ στην διάρκεια ομιλίας της στην Μπούντεσταγκ, αναφερόμενη στα 8 δισ. ευρώ που αναμένει η Αθήνα. Πρόκειται για την έκτη δόση της δανειακής σύμβασης ύψους 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ από την μια και την Ελλάδα από την άλλη, το 2010.
Όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η αποδέσμευση της δόσης εξαρτάται «όχι μόνο από μια δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά επίσης και από εκείνη των ελληνικών κομμάτων της αριστεράς που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει εκταμίευση της έκτης δόσης», τόνισε η Άγγελα Μέρκελ στην ομιλία της στη Βουλή.

http://patrinaki.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_6120.html
Read more

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΚΑΜΠΙΛΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΔΑΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ! ΓIATI ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΑΠΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;






Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Αυτό απαντάει ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger αρμόδιος για θέματα ενέργειας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα,  ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία «δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο» αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν. Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.

Στην απάντησή του ο Γερμανός Επίτροπος κ. Oettinger, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι  σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν  «τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής ενωσιακής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).»

Συνεχίζοντας την απάντηση του ο Επίτροπος ενέργειας της ΕΕ, γίνεται απολύτως σαφής: «Οι διατάξεις σχετικά με την καθολική υπηρεσία γεννούν σαφή υποχρέωση των κρατών μελών και παρέχουν στους οικιακούς καταναλωτές το δικαίωμα να προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια. Η οδηγία δεν περιέχει διατάξεις που να εξαρτούν το δικαίωμα αυτό από την κατάσταση του νοικοκυριού ή των μεμονωμένων μελών του όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.»  και καταλήγει την απάντησή του σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους ευάλωτους καταναλωτές: «Ως προς την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, η οδηγία υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που συνδέονται με τους ευάλωτους καταναλωτές.»

Σημειώνεται ότι ήδη κατά του τέλους έχουν κατατεθεί προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια να έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ

Ο Ν. Χουντής σχολιάζοντας αυτήν την απάντηση δήλωσε: « Η ανάλγητη κυβέρνηση,  που αποδεικνύεται ότι  δεν σέβεται καμία νομιμότητα, τόλμησε σήμερα να στείλει τα ΜΑΤ ενάντια σε όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη να έχει ηλεκτρική ενέργεια και να μην του κόβουν το φως, εφόσον πληρώνει κανονικά τον λογαριασμό του. Καλούμε την κυβέρνηση μετά από αυτή την απάντηση, να πάρει πίσω αμέσως το απαράδεκτο χαράτσι, που πάει να επιβάλλει  στους πολίτες. Αυτοί που εμπνεύστηκαν και επιμένουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου,  που ταλαιπωρούν και εκφοβίζουν τον ελληνικό λαό, αξίζουν την γενική κατακραυγή».

Όπως έχει γίνει γνωστό ανεπισήμως από κυβερνητικές πηγές, αναζητείται λύση ειδικά για τις περιπτώσεις των πολιτών που αποδεδειγμένα βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν το τέλος.

Ενδεχομένως να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των τραπεζών και των εφοριών σε μία τέτοια διαδικασία, που εκτιμάται ότι μπορεί να συσχετιστεί με τους διακανονισμούς για την αποπληρωμή δανείων από τους πολίτες.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Επισυνάπτονται εδώ εδώ η πλήρης ερώτηση και απάντηση στο Ν. Χούντη και εδώ τα σχετικά άρθρα της οδηγίας 2009/72 που αναφέρονται στην απάντηση του Επιτρόπου.

"ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"
http://www.kourdistoportocali.com//default.aspx?pageid=8555
Read more

Άλλη οπτική γωνία για την επιστολή Σαμαρά

Ο φίλος του Ολυμπία Νίκος Καράς, έχει αντίθετη άποψη για την επιστολή την οποία και παραθέτουμε αυτούσια.
Μετά την βαριά ήττα που υπέστη η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από το ΠΑΣΟΚ, αρχικά των ψεμάτων στην συνέχεια των εγκλημάτων, ο οπαδός της έτρεξε να ψηφίσει τον νέο αρχηγό της, ο οποίος όχι   θα είχε το δύσκολο έργο να την ξανακάνει μεγάλη,  αλλά  επιτέλους και να αποκτήσει αρχηγό που να μην έχει μεγάλο οικογενειακό όνομα. Έτσι ψήφισε τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ,  με εντολή να ξεβαλτώσει το κόμμα.
Στήριξε τις ελπίδες του επάνω του να πάει μπροστά η ΝΔ. Αυτή η ελπίδα μεγάλωσε,  όταν με την εφαρμογή του μνημονίου,  είπε όχι στην ψήφιση του. Όμως σιγά σιγά αυτός ο ενθουσιασμός άρχισε να υποχωρεί, όταν ψήφιζε νόμους του ΠΑΣΟΚ,  αλλά πάλι έλεγε , υπομονή όλα θα αλλάξουν. Όμως όλα άλλαξαν με τα τελευταία γεγονότα. Ο ανεκδιήγητος ΓΙΩΡΓΟΣ έφυγε αλλά ο υπάλληλος του ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ήλθε . Τον απέλυσε στις 10.10.2011, θα το δεις στο ΑΡ. Φ. 396/10.10.11,  προς επιβεβαίωση αυτού. Ναι ο ΣΑΜΑΡΑΣ απεδέχθη σαν πρωθυπουργό τον χθεσινό υπάλληλο του ΓΑΠ. Το δούλεμα σε πλήρη εξέλιξη. Στην συνέχεια είπε ότι δεν μετέχουν βουλευτές του κόμματος,  λες και αυτοί που έβαλε είναι από τον πλανήτη ΑΡΗ. Στην συνέχεια  όταν  ετέθη θέμα υπογραφής  έλεγε ότι δεν υπογράφει. Αλλά πριν ξεχαστούν τα λόγια αυτά έστειλε τελικά το κείμενο αποδοχής  των όρων.
Έστειλε την επιστολή όπου πλέον δέχεται τα πάντα,  αλλά άμα γίνει πρωθυπουργός θα κάνει ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Ο κύκλος του δουλέματος έκλεισε. Με την επιστολή αυτή απεδέχθη την δανειακή σύμβαση, όπου πλέον καλύπτει τα εγκλήματα του ΓΙΩΡΓΟΥ. Αποδέχεται την φτωχοποιήση του Έλληνα υπέρ των τοκογλύφων. Αποδέχεται την επίβλεψη της τρόικας και την εγκατάσταση Γερμανικής εποπτείας   με την υπογραφή του. Με λίγα λόγια τον έβαλαν να παραδεχτεί ότι και γω μαζί σας είμαι. Η αντιμνημονιακή φωνή πέθανε οριστικά.
Αυτός που πήγε , ψήφισε,  περίμενε μια φωνή,  ανεξάρτητη , πατριωτική, εθνικά υπερήφανη , είδε να γκρεμίζονται όλα. Η απογοήτευση είναι πλήρης.
Ο ΣΑΜΑΡΑΣ,  απογοήτευσε τον οπαδό της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,   διότι και αυτός υποφέρει από τα βάναυσα μέτρα. Περίμενε κάποιον να του πει ότι,  μέχρι εδώ. Αλλά το τελευταίο γεγονός των απογοήτευσε  πλήρως,  διότι βλέπει η φτωχοποιήση του με σφραγίδα ΣΑΜΑΡΑ να προχωράει. Η ανεργία θα αυξηθεί , τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων θα  συνεχισθούν , το δράμα του Έλληνα θα συνεχίζεται.   Πίστευε ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ σε όλα αυτά θα έβαζε ένα τέλος, ήλθε η όμως συγκυβέρνηση, το έκτρωμα, αλλά και η επιστολή υποταγής και όλα γκρεμίστηκαν.
Η απογοήτευση πλέον είναι ορατή αλλά και ο θυμός επίσης. Ότι και να πει ο Σαμαράς πλέον δεν γίνεται πιστευτός. Ο χρόνος του  έληξε. Για μια μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων είναι πλέον όργανο των  ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΩΝ!
Διότι όταν στέλνεις επιστολή και αποδέχεσαι τα πάντα , τώρα ότι θα τροποποιήσεις   δεν σε πιστεύει πλέον  κανείς. Αντίθετα άμα κάνει  το πρώτο βήμα το επόμενο είναι πιο εύκολο. Και ο ΣΑΜΑΡΑΣ έκανε το βήμα το επόμενο που θα του ζητηθεί θα είναι πανεύκολο.
Αν δε στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ονειρεύονται εκλογές και αυτοδυναμία,  ας το ξεχάσουν,  διότι ο λαός και δεν ξεχνά αλλά την θεωρεί, όπως έχω γράψει και παλιά, ένα άλλο ΠΑΣΟΚ!
Έπαιξαν και έχασαν. Ας πρόσεχαν.
Υ.Γ. Η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη, η επόμενη ρουτίνα.
Read more

Achtung -Achtung Ξεφτιλίσθηκε η Γερμανία της Μέρκελ.!!!!!!





«ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ —ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ…!!!
Ε, ΑΥΤΟΙ ΟΙ «ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ» ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΟΣ»;;;

Ξεφτιλίσθηκε η Γερμανία της Μέρκελ
Απογοητευτική ήταν η σημερινή δημοπρασία κρατικών ομολόγων της Γερμανίας.
Το Βερολίνο στόχευε σε άντληση 6 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 10τών τίτλων.
Τελικά όμως, άντλησε μόνο... 3,644 δισ. Ευρώ. !!!

Αυτή η δημοπρασία δεν είναι τίποτε λιγότερο από μία καταστροφή σχολίασαν αναλυτές στο Bloomberg
Εάν το ισχυρότερο Έθνος στην Ευρώπη έχει αυτή τη δυσκολία να αντλήσει κεφάλαια τότε μπορεί να σκεφτεί κανείς τι θα γίνει στις επερχόμενες δημοπρασίες σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη , προσθέτουν…!!!
Σκεφθείτε να είχε συμβεί αυτό στην Ελλάδα τι θα έλεγαν οι Γερμανοι—τοκογλύφοι εναντίον μας..

Δυστυχώς οι «αφερέγγυοι» των διεθνών αγορών και δολιοφθορείς της Ευρωζώνης και του ευρώ ζητάνε από εμας δηλώσεις… «φερεγγυότητος»…!!!

Έτσι μας κατάντησε η μειοδοτική πολιτική ενός δοσίλογου Πρωθυπουργού…
Και το όνομα αυτού:
Giorgo Papandreou…!!!

http://georgekaragiannis.blogspot.com/2011/11/achtung-achtung.html
Read more

Ράιχενμπαχ προς επενδυτές: "Μην έρχεστε πριν τον πάτο στην Ελλάδα"!


Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει πάτο για να ... σωθεί. Πιο κυνική ομολογία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον κατ'ουσίαν "πρωθυπουργό" της χώρας Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος σε συνέντευξή του στην γερμναική εφημερίδα Die Welt λέει στους επενδυτές ουσιαστικά "Μην έρχεστε ακόμα. Δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα οι Έλληνες για να αγοράσετε φθηνά έως τζάμπα"!
Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο»!
Κάτι που κατά τον χερ Ράιχενμπαχ «δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας»!!!
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, διευκρινίζοντας προφανώς βουλιάζοντας πιο γρήγορα την χώρα. αυτό εξάγεται με ασφάλεια από τα λεγόμενά του!
Όπως δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα  η Ελλάδα είναι ακόμη επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες και αβεβαιότητας.
Οι “καλοί” επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση δηλαδή όταν πια έχουμε πιάσει πάτο και θα έχουμε μετατραπεί σε μία από τις χώρες στου πρώην ανατολικού μπλόκ όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό σύστημα και οι ξένοι επενδυτές εφόρμησαν ως «γύπες» για την αρπαγή των ασημικών των χωρών αυτών. 
Δηλαδή λέγοντας ότι “οι επενδυτές πρέπει να πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω η Ελλάδα, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο” θεωρεί ότι κάνει καλό; 

Μετά από αυτά διερωτάται κανείς τον λόγο για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κινητοποιηθεί για να προσελκύσει με ευνοϊκούς όρους τους Έλληνες ομογενείς από την Αμερική της Αυστραλία την Ν. Αφρική και την Ευρώπη οι οποίοι διαθέτουν κολοσσιαία ποσά και εντυπωσιακά επιτυχημένες επιχειρήσεις.
Μα γιατί κι αυτή χερ Ράϊχενμπαχ προφανώς περιμένουν να πάει στο πάτο η χώρα, εκεί που την σπρώχνετε!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Read more

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέο χτύπημα της Fitch στην Πορτογαλία!


Στην υποβάθμιση της Πορτογαλίας προχώρησε πριν από λίγο ο οίκος Fitch!
Ο διεθνής οίκος έθεσε την αξιολόγηση της χώρας σε ΒΒ+ από ΒΒΒ- με αρνητικές προοπτικές.
Αυτό αποτελεί ένα ακόμα χαστούκι προς την κεντρική διοίκηση της Ευρωζώνης και κυρίως στη Γερμανία, καθώς δεν έχει βρει οριστική λύση για την κρίση χρέους.
O οίκος Fitch αναμένει για την Πορτογαλία συρρίκνωση του ΑΠΕ κατά 3% το 2012.
Read more

ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ! Μας δίνουν κουτσουρεμένη την 6η δόση και μετά πάπαλα! Μέρκελ-Σαρκοζί προχωράνε μόνοι τους! Δικαίωση για τον Δημήτρη Καζάκη!





Σοκαρισμένος επέστρεψε ο Παπαδήμος από το πρόσφατο ταξίδι  σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει η αίσθηση ότι η 6ηδόση θα είναι η τελευταία που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι και είναι πολύ πιθανό να μην δοθεί και ολόκληρη, παρά μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις οφειλές μας προς τους δανειστές  μας!
Ακόμη και για την επιστολή Σαμαρά υπάρχει σκεπτικισμός αλλά δεν είναι το περιεχόμενο της επιστολής που ενοχλεί τους αποδέκτες, αλλά η κατάσταση όπως διαμορφώνεται.
Η αποτυχία της Γερμανίας να συγκεντρώσει από τις αγορές τα 6 δις έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σε Βερολίνο - Παρίσι και οι Μέρκελ-Σαρκοζί έχουν αποφασίσει να αλλάξουν εντελώς το πρόσωπο της Ευρώπης  και να την μετατρέψουν σ’ ένα πιο κλειστό club πριν την διαλύσουν εντελώς εάν χρειασθεί!
Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι στον αέρα και όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η στιγμή που θα δικαιωθεί απόλυτα ο Δημήτρης Καζάκης που προτείνει μια διαφορετική πρόταση εθνικής σωτηρίας της χώρας μας. Η καθυστέρηση της 6ης δόσης δεν οφείλεται στην αντίδραση Σαμαρά αλλά στην απροθυμία των Ευρωπαίων να συμμετάσχουν στη διάσωση της Ελλάδας.
Είναι η ώρα που πρέπει η Ελλάδα να ζήσει με αυτά που παράγει –και δεν είναι λίγα-αρνούμενη να συνεχίσει να πληρώνει το δόλιο χρέος.
Ας αδράξουμε λοιπόν τη στιγμή να σωθούμε μόνοι μας αφού πρώτα απαλλαγούμε από την σημερινή πολιτική ηγεσία με τα 300 πλουσιόπαιδα του Πετσάλνικου, αυτού του δεινού σκιέρ του Γράμμου…
Read more

Δεν κέρδισαν τον πόλεμο, απλώς ανέβαλαν την μάχη!


Ξεκούραση πριν τη μάχη. Γερμανία 1941
”…ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον –πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές…”

ΦΑΙΔΡΟΣ 238α

Καλή δύναμη να έχουμε όλοι μας.
Δεν κέρδισαν τον πόλεμο, απλώς ανέβαλαν την μάχη.
Εδώ και 30 χρόνια έχουν καταλάβει όλα τα υψώματα, ποιος είναι αυτός που θα έρθει να τους αμφισβητήσει; Ο Αντώνης; Ο Καμμένος; η Ολυμπία; Ο ΠΠ; Ο Θράξ; Μερικά πληκτρολόγια;
Εχουν : κανάλια, πλοία, τράπεζες, βουλευτές, ξενοδοχεία, κατασκευαστικές, ηλεκτρονικά, τυπογραφία, εμπορικά κέντρα, γήπεδα, ομάδες. Ο,τι αναπνέει στην Ελλάδα το 
έχουν πέντε (!) άνθρωποι.

Και μόλις είδαν 20 άτομα στα διόδια έσπαγαν τα τηλέφωνα του υπουργού να μας “μαζέψει”!

Και μόλις είδαν 200 άτομα στην Κερατέα, έκαναν Πολεμικές Επιχειρήσεις Σε Αμαχο πληθυσμό!

Και μόλις είδαν 1.000.000 άτομα στο Σύνταγμα, κατέβασαν όλα τα ΜΑΤ της επικράτειας μαζί με τους Παρακρατικούς να μας μαζέψουν.

Αφού ελέγχουν ΟΛΑ τα κανάλια, γιατί τόση “σπουδή” για τον Αλτερ; Τόση που να το αναφέρει κι ο ίδιος (!) ο Πρωθυπουργός από την Βουλή;

Αφού ελέγχουν τις μεγαλύτερες Εφημερίδες, γιατί τόση “γραφειοκρατία” για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;

Γιατί η αλήθεια είναι απλή. Την ακούς και πείθεσαι. Το ψέμα θέλει πολλά λόγια για να πείσεις.Οπως λέει κι ο Πλάτων στον Φαίδρο ”…ὕβρις δὲ δὴ πολυώνυμον –πολυμελὲς γὰρ καὶ πολυμερές…”

Δεν νομίζω να χρειάζεται μετάφραση.

Μπορείς να μου μιλάς ώρες για το ότι είναι βράδυ και να με πείσεις.


Αρκεί όμως να έρθει ένας μαλάκας “Κουκολοφόρος του Διαδικτύου” και να σου πει “Κοίτα τον Ηλιο” ! ! !

Αλλά…
Αλλά κάτι ξέρουν, που εμείς δεν βλέπουμε, κάτι τους ενόχλησε την 28η Οκτωβρίου. Ουτε ξύλο έπεσε. Ουτε μύτη άνοιξε. Ουτε καν αναπτήρας (Δεκ.’08)

Θυμάστε που μόλις είδαν μερικές γριές και νέους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα έκαναν αναδόμηση;

Μόλις είδαν μερικά παιδάκια με σημαίες την 28η Οκτωβρίου, που ζητούσαν ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,


περιλούστηκαν με βενζίνη κι απείλησαν, να κάψουν την χώρα, το Ευρώ, τα Χρηματιστήρια του κόσμου. Αν δεν συναινέσει ο Σαμαράς ! ! !

Λες κι η Μέρκελ, φοβάται ότι ο Σαμαράς είναι ο Λένιν ή ο Αγιατολάχ, κι αν βγεί, θα φύγουμε από το Ευρώ και θα τυπώνουμε γουαν, ρούβλια ή ρούπιες.

Κέρδισαν όμως;

Τελικά κέρδισαν χρόνο κι έναν δοτό Πρωθυπουργό.

Τι έχασαν;

Ολη την Ελλάδα. Ακόμη κι εμείς που κάναμε κριτική στον ΓΑΠ, τον ανεχόμασταν γιατί είμαστε Ελληνες και πιστεύουμε στην Δημοκρατία, και τον ΓΑΠ κάποιοι τον ψήφισαν. Το καταπίναμε.


Τον Παπαδήμο, ποιός τον ψήφισε;


Τι κερδίσαμε εμείς;


Την ύπαρξη μας!


Για πρώτη φορά πολλοί από εμάς, κατάλαβαν οτι Υπάρχουν!

Σαν καταδρομέας έμαθα ότι εκτός από την μαχητικότητα, μεγάλον προσόν είναι η στωϊκότητα, η υπομονή.

Να ξέρεις, πότε και που θα χτυπήσεις.

Οι καταδρομείς πολεμούν πάντα ολιγάριθμοι 9-10 άτομα, δεν έχουν την πολυτέλεια της απώλειας.

Κάναμε το πρώτο βήμα. Ενοιωσαν την ανάσα μας.

Η πορεία είναι μεγάλη, όπως είπα, έχουμε πολλά χιλίομετρα κι αυτοί έχουν κάνει μεταστάσεις παντού.

Τώρα χρειάζεται ανασύνταξη, όπως κάναμε στάσεις στην μεγάλη πορεία των 60χλμ., μια ανάσα ένα ζεστό τσαϊ, το μπέργκιν(σακίδιο), το όπλο και προχωράμε για την μάχη.

Εμείς αναζητούμε την μάχη (Εκλογές) κι αυτοί την αποφεύγουν.

Ποιος κέρδισε άραγε;

Το τέλος δεν το ξέρω, αλλά όσοι ζωντανοί….

Καλή λευτεριά στην Πατρίδα μας….

http://netakias.wordpress.com/2011/11/13/total_solution/
http://taxalia.blogspot.com/2011/11/blog-post_5740.html#more
Read more

Πιέζεται να παρέμβει ο Καραμανλής

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Καμιά τριανταριά βουλευτές και δεκάδες κομματικά στελέχη από όλη την Ελλάδα τηλεφωνούν από το απόγευμα στον Καραμανλή ζητώντας του επιτακτικά να παρέμβει.
Ο πρώην πρωθυπουργός (κι αυτό το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως) προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα ακόμη και μεταξύ των στενών του συνεργατών.
Δεν έχει εκφραστεί ούτε κατ΄ ελάχιστον αρνητικά για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά παρότι είναι εμφανές, σε όποιον τον συνάντησε αυτές τις ώρες, ότι είναι έτοιμος να σκάσει.
Το ΄λεγε άλλωστε ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του πολλά χρόνια: « Προσπαθεί, αλλά φαντασθείτε τι είναι να εισπράττεις τέτοια ένταση από τον κόσμο».
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/325196/Default.aspx
Read more

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

MSG - Nightmare

Read more

Πάνος Καμμένος: «Λυπάμαι...»






Με την λέξη «Λυπάμαι» στο twitter του ο Πάνος Καμμένος που πρόσφατα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, υποδέχτηκε την είσηση για την επιστολή Σαμαρά σε Ευρωπαίους και ΔΝΤ.
Ο βουλευτής απέφυγε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο αλλά είναι προφανές ότι η ανάρτηση στο twitter σχετίζεται με την επιστολή του προέδρου της ΝΔ. Είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος ανήκει στην ομάδα των βουλευτών της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/324863/Default.aspx
Read more

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την 1η Δεκέμβρη-Ο αγώνας συνεχίζεται!

Το ΔΣ της ΔΟΕ, αφού έλαβε υπόψη:
  • Τα μηνύματα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 19-20/10/2011, οι εκπαιδευτικοί της βάσης
  • Την άσχημη κατάσταση στα σχολεία, με τα εκατοντάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς απλήρωτους για 2 μήνες.
  • Τις σχεδιαζόμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον  ευρύτερο και το στενό Δημόσιο Τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
  • Τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου  ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.
  • Τη νέα δραματική μείωση των μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά (20% – 40%), που οδηγεί στη φτώχεια τους εργαζομένους. Υπενθυμίσουμε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν ήδη χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.
  • Τη νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών. Οι δραματικές αυτές μειώσεις, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζουν χιλιάδες εργαζόμενες με ανήλικα παιδιά, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που καλούνται πλέον να ζήσουν με «συντάξεις- φιλοδώρημα».
  • Τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 20% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35 -και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.
Θεωρεί ότι η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πανεκπαιδευτικού – πανυπαλληλικού – πανεργατικού μετώπου είναι μονόδρομος. Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του.
 Το ΔΣ της ΔΟΕ με διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, το πλαίσιο που αποφάσισε η 80η ΓΣ του κλάδου, απαιτεί:
  • Άμεση κατάργηση του μνημονίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Ν.4024.
  • Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές της διετίας 2010-2011.
  • 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.
  • Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Κατάργηση του Ν.3848/2010
  • Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Ολοήμερο σχολείο σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου
  • Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Όχι στην κατάργηση των Διδασκαλείων και της Μετεκπαίδευσης
  • Εισαγωγική επιμόρφωση πριν την έναρξη των μαθημάτων, πρόγραμμα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς
  • Διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, άμεσα – Ενιαίο Πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών στην Ειδική Αγωγή ίδιο με αυτό που ισχύει και για τη γενική
  • Δίχρονη προσχολική Αγωγή
  • Δημιουργία πολυθέσιων Νηπιαγωγείων – Σύσταση θέσης Διευθύντριας
  • Να μετακινούνται εντός ΠΥΣΠΕ κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Π.Ε. και μετά να διατίθενται και να τοποθετούνται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
  • Ολοήμερο Σχολείο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα αν εργάζονται και οι δυο γονείς. Ανάκληση των εγκυκλίων του Υπ. Παιδείας.
 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε:
1. Να συμμετάσχει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στις 13:30 στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη  Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κηρύσσει δίωρη Στάση Εργασίας.
2. Τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕστις 1 Δεκεμβρίου 2011 για το Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, που επιτείνει τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.  
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Read more