Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΝΟΣ ΦΑΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 11, 2010

Σχετικά με την επικαιρότητα..

Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :

-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική.

Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία . Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .

(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ
http://olympia.gr/2010/06/11/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85/
Read more

Τα παραδοσιακά ΜΜΕ χάνουν το παιχνίδι…

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου


Ο κόσμος άλλαξε
, άλλαξαν οι καιροί και μαζί με αυτούς ο τρόπος δόμησης της πληροφορίας, της είδησης και εν τέλει της πραγματικότητας. Τα παλαιά ΜΜΕ που δραστηριοποιούντο στην «είδηση», δηλαδή στην μετατροπή ενός συμβάντος σε γεγονός της συγκυρίας, δεν έκαναν τίποτε άλλο παρά να δομούν το μήνυμα μέσω ενός μηχανισμού νομιμοποίησης της εξουσίας.
Υπήρχαν και λειτουργούσαν, με άλλα λόγια, στο επίπεδο μετατροπής συγκεκριμένων εξουσιαστικών σχέσεων σε μήνυμα για την κοινωνία ή για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Ήταν οι αυθεντικοί διαχειριστές της φήμης και οι κυρίαρχοι παραγωγοί νοήματος στις κοινωνικές σχέσεις (εννοώ όλες τις σχέσεις και πολιτικές και οικονομικές). Δεν υπήρξαν ποτέ θεσμοθετημένη εξουσία, διότι ήταν κάτι σημαντικότερο: ο μηχανισμός αναπαραγωγής των θεσμοθετημένων εξουσιών. Άρα τα παλαιά ΜΜΕ δεν ήταν, ούτε θέλησαν ποτέ να...
γίνουν τέταρτη εξουσία, διότι ήταν αυτά που αποτελούσαν τον μηχανισμό σύστασης των τριών άλλων.
Τώρα όμως πια το διαδίκτυο συστήνει με δι-υποκειμενικό τρόπο κόσμους και αλήθειες και η δήθεν αντικειμενικότητα των παραδοσιακών ΜΜΕ, φαντάζει απολύτως αναχρονιστική και ολοκληρωτική.
Στην πατρίδα μας μετά το 1990,όταν ξεκίνησε το γενικότερο κοινωνικό ξεχαρβάλωμα, υπήρξε μια τρομερή παρεξήγηση. Η εγκαθίδρυση της ηγεμονίας των νταβάδων έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι τα ΜΜΕ είναι όχι απλώς μηχανισμοί σύστασης της εξουσίας άλλα η μια και μοναδική εξουσία που μπορούσε να υπαγορεύει πολιτικές αποφάσεις, δικαστικές αποφάσεις και νομοθετήματα. Αλλά και να ρυθμίζει την στελέχωση και λειτουργία όλων των οργάνων του κράτους και των θεσμών της οικονομίας. Με άλλα λόγια πέντε οικογένειες, ή ακριβέστερα τρείς ανέλαβαν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους, διαμορφώνοντας πολιτισμό και πρακτικές που όριζαν κοινωνικά και οικονομικά το inclusion και το exclusion, δηλαδή τους όρους και το αποτέλεσμα του «πολιτικού» στη χώρα .
Έτσι προέκυψαν τα τηλεοπτικά και όχι μόνον εκτρώματα που όλοι γνωρίζετε. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί ότι το παιχνίδι αυτό τελειώνει κάπου εδώ με την κατάρρευση του καθεστώτος στο σύνολό του, εξαιτίας της αδυναμίας του να ανατροφοδοτεί το μήνυμα της συγκεκριμένης διάρθρωσης των κοινωνικών σχέσεων. Και τούτο καθώς η φούσκα της ισχυρής Ελλάδας έσκασε, άρα και η φούσκα των κοινωνικών και πολιτικών αναπαραστάσεων που δομούσαν τα ΜΜΕ επίσης.
Τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, δίχως από τη μια μεριά να διαθέτουν μηχανισμούς αναδιάρθρωσης, ενώ από την άλλη εμφανίζονται να μην διαθέτουν γνώση, κουλτούρα και εμπειρία για να ξεπεράσουν τη δική τους κρίση που είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κρίση του συνολικού συστήματος ηγεμονίας στη χώρα. Σήμερα η κρίση στα ΜΜΕ επιβαρύνει την κρίση του καθεστώτος και δεν την αντανακλά απλώς.
Μέσα σε αυτή την αδιέξοδη κατάσταση οι λειτουργοί των ΜΜΕ εμφανίζονται σαν υπνοβάτες που προχωρούν δίχως να συνειδητοποιούν που τους οδηγούν τα βήματά τους. Φοβισμένοι, άβουλοι και κακομαθημένοι από τα πολλά χρόνια πατρωνίας περιμένουν την σωτηρία από κάποιον «από μηχανής θεό», ο οποίος όμως δεν υπάρχει πλέον, καθώς …χάλασε η μηχανή: δηλαδή, η παραγωγή αυθεντικού νοήματος.
Αυτό προκαλεί πανικό και οδηγεί διάφορες γραφίδες του καθεστώτος να δαιμονολογούν εναντίον του διαδικτύου, των φημών και άλλων «εχθρών» της πατρίδος. Σήκω συχωρεμένε Μαρούδα, να δεις τα τέκνα σου!
Μέσα σε όλον αυτό τον εσμό των υπνοβατών, παρατηρώ μόνον όσους διακρίνονται από ιδιαίτερη ευφυΐα ή πονηριά να διαφοροποιούνται σιγά-σιγά. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο Ν. Χατζηνικολάου, ενώ στη δεύτερη η αλεπού Γ. Τράγκας – η άλλη αλεπού πέθανε και τώρα έχουμε μόνον μια. Είναι πλέον διατηρητέο είδος!
Μόνον που η ευφυΐα και η πονηριά δεν αρκούν για να σώσουν το πλέον προβληματικό σήμερα στοιχείο του καθεστώτος, τα ΜΜΕ. Ίσως το μόνο που θα μπορούσαν να σώσουν είναι αποκλειστικά τον φορέα τους. Τα ελληνικά ΜΜΕ χάνουν πλέον το παιχνίδι, καθώς αμφισβητείται η αναφερόμενη ταυτότητά τους.
Τώρα πια θα βιώσουν το δράμα της κατάρρευσης, ως μηχανισμοί κατασκευής της πραγματικότητας και ίσως οι ιδιοκτήτες τους περιοριστούν σε άλλες… κατασκευές στις οποίες είναι μάλλον πιο εξειδικευμένοι.
Από την τέφρα της κατάρρευσης των παλαιών ΜΜΕ στην Ελλάδα θα γεννηθούν, νέες δημοκρατικότερες μορφές πληροφόρησης και αλληλοδραστικής ενημέρωσης.
Σημειώστε το και ενημερώστε τον φίλο Γιώργο Παπανδρέου, ότι ούτε αυτό είναι «αστεία φημολογία». Άρα μπορεί να το διαψεύσει …άνετα!
http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_9256.html
Read more

Ε, ρε βρεγμένη σανίδα, που θέλετε, οι πολιτικοί !


Ψάχνοντας τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, στο site και στις εφημερίδες, διαπιστώνω, όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας, ότι όλες οι πρκηρύξεις αφορούν συμβασιούχους και μόνο συμβασιούχους !
Και ρωτώ:
Καλά, τόσα χρόνια δεν μας πρήζουν όλοι οι πολιτικοί, λέγοντας ότι "η προηγούμενη κυβέρνηση φόρτωσε το δημόσιο και τους ΟΤΑ με συμβασιούχους και εμείς καλούμαστε τώρα να διαχειριστούμε την καυτή πατάτα". Δεν το ....

έχετε ακούσει χιλιάδες φορές;
Ε, λοιπόν, γιατί ξαναδημιουργείτε το ίδιο πρόβλημα, με χιλιάδες συμβασιούχους;
Γιατί, θα μου πείτε κύριοι ψεύτες και άχρηστοι πολιτικοί: "μα οι ανάγκες είναι προσωρινές, τι θέλετε να φορτωθούμε ένα σωρό μόνιμους;"
Και τότε γιατί κατηγορούσατε τις προηγούμενες κυβερνήσεις;
Την ίδια δικαιολογία είχαν όλοι. Λογικά, ευσταθεί, αλλά γιατί τους κατηγορούσατε;
Τι διαφορετικό έκαναν από εσάς;
Ε, ρε βρεγμένη σανίδα που θέλετε....
Β.Π.

Read more

Αντιδράσεις συνδικαλιστών δασκάλων και νηπιαγωγών για την «αυτοαξιολόγηση»


Τα νεοεκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας και όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Συλλόγου μας ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάζουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που επιχειρεί να επιβάλλει τον αυταρχισμό και την κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών με την «αυτοαξιολόγηση».
Με την ίδια αποφασιστικότητα καταγγέλλουμε τον Υπεύθυνο Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης Δυτικής Ελλάδας Νίκο Δελέγκο ο οποίος προσπαθεί να επιβάλλει την αυτοαξιολόγηση επιλεκτικά σε σχολικές μονάδες παρά τις αντίθετες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενέργεια την οποία καταδικάζει με ανακοίνωση του και το Περιφερειακό Τμήμα Δ. Ελλάδας της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων.
Τέτοιες ενέργειες καταπατούν ακόμα και τα τελευταία ψήγματα δημοκρατίας στο χώρο της παιδείας και θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους. Όποιος εξακολουθήσει να αντιβαίνει τις πάγιες θέσεις του κλάδου και του εκπαιδευτικού κινήματος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσα μας.

http://online-pressblog.blogspot.com/2010/06/blog-post_7200.html
Read more

Μήνυση κατα πάντων…

Δημοσιεύθηκε από Γιάννης Παπαϊωάννου στο Ιουνίου 10, 2010

Την αντίδραση του επίτιμου εισαγγελέα Εφετών, κ. Αργύρη Τσίχλα, προκάλεσαν οι φήμες περί επιστροφή της χώρας στη δραχμή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Σκάι.

Ο κ. Τσίχλας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για διασπορά ψευδών ειδήσεων στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και στρέφεται κατά όσων διέσπειραν ή εξακολουθούν να διασπείρουν με οποιοδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες, ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβους στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα.

«Ο ίδιος αναφέρεται στη μήνυσή σε δημοσιεύματα του Tύπου και blogs που ισχυρίζονται ότι στο παλιό νομισματοκοπείο η κυβέρνηση κόβει δραχμές σε μέταλλο και χαρτονομίσματα για την επαναφορά της δραχμής», αναφέρει ο Σκάι.

Μήνυση για τις φήμες περί επιστροφής στη δραχμή

===================

Σχόλιο: Άλλη μια κατάσταση (και αυτή την φορά εντελώς αστεία) που η κυβέρνηση με τις κινήσεις της μεταβάλει σε κρίση εμπιστοσύνης και τελικά κρίση πανικού. Το έργο το ξαναείδαμε. Η παρούσα μήνυση κατά πάντων (τύπος Blogs και Δημοσιογράφων) αλλά και η κατά συνήθεια (πια) παρεμβάσεις του πρωθυπουργού φέρνουν το αστείο αυτό θέμα της δραχμής στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο πρωθυπουργός και τα πουλέν του δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν, και όσο ο Γιώργος διαψεύδει τόσο καταστρεφόμαστε…

Ο θεός να μας βοηθήσει.

http://papaioannou.wordpress.com/
Read more

Από πότε οικονομολόγοι και οικονομικοί οίκοι έγιναν προφήτες?

Το δίδυμο Γιώργος-Ψυχάρης βγαζουν "προφήτες" έγκριτους οικονομολόγους και αναλυτές οικονομίας γιατί απλά "δεν συμφέρει".

Μερικοί από τους "προφήτες" είναι:
  • Στιβ Χάνκε: «Δεν θα βρεθείτε εκτός ευρωζώνης αν “κουρέψετε” το χρέος».

    Ο οικονομολόγος Στιβ Χάνκε, ειδήμων σε θέματα ΔΝΤ, διετέλεσε επί σειρά ετών σύμβουλος διαφόρων χωρών επί οικονομικών και νομισματικών ζητημάτων (ανάμεσά τους η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Αργεντινή), ενώ το περασμένο φθινόπωρο χειρίστηκε για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων την κρίση χρέους που αντιμετώπισε το Ντουμπάι

  • Νουριέλ Ρουμπινί: προτείνει ελεγχόμενη πτώχευση για την Ελλάδα

  • CEBR: Greece urged to give up euro.

  • Bloomberg: Πιθανή χαρακτηρίζει τη χρεοκοπία της Ελλάδας το 73% των επενδυτών από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

  • Καρλ Ότο Πελ: Mr Bundesbank: Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ!


  • Christina Fernandez De Kirchner: Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"!

    σημείωση 1: Ο νέος πρόεδρος, Νέστορ Κίρτσνερ, έκανε στάση πληρωμών και δεν αναγνώρισε το χρέος. Δεν συμπεριέλαβε ούτε ένα νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο στο επιτελείο του και απαίτησε από τους δανειστές και το ΔΝΤ τη διαγραφή του. (δείτε και αυτό Αντιπαλεύουμε το μνημόνιο, δεν αναγνωρίζουμε χρέος και ελλείμματα)

    σημείωση 2: Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, οι δανειστές και το ΔΝΤ διέγραψαν το 75% της οφειλής και δέχθηκαν την αποπληρωμή των υπολοίπων με προνομιακούς όρους. Το πάλαιψαν και το κέρδισαν.

    Οι τόκοι των ληξιπρόθεσμων δανείων δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ από την Αργεντινή, παρά το ότι αρχικά είχε συμφωνήσει να τους πληρώσει.

    Τώρα η Αργεντινή αργά, αλλά σταθερά, έχει μπει στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης. Σήμερα, η χώρα κατηγορεί το ΔΝΤ για κακοδιαχείριση της κρίσης του 2001-2002 και επισημαίνει ότι μπορεί να μιλά για οικονομική ανεξαρτησία, μακριά από την επίβλεψή του. Φέτος αναμένει ανάπτυξη από 3,5% ως 5%.

  • Mobius: Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει την αναδιάρθρωση του χρέους της, πληρώνοντας μόλις 25-50 σεντς για κάθε δολάριο, καθώς έτσι θα μείωνε το χρέος της σε πιο διατηρήσιμα επίπεδα.


  • E.I.U: Economist Intelligence Unit: η Ελλάδα να αναγκαστεί σε αναδιάρθρωση του χρέους της για την περίοδο 2011-2012

  • Standard & Poor's: Concerns about Europe intensified after Standard & Poor's downgraded Greece's debt to junk status

κλπ ...
Το ότι ο Πρωθυπουργός και ο Ψυχάρης ανέτρεψαν και διέψευσαν όλους τους ανωτέρω με κάνει περήφανο Έλληνα.
Read more

Κατέβασαν τα μολύβια!

Πανελλαδικές: 150.000 γραπτά αδιόρθωτα. Αγριο ψαλίδι στις αμοιβές των βαθμολογητών

, ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς το ένα μετά το άλλο τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας σταματούν κάθε διαδικασία διόρθωσης, βαθμολόγησης και ταξινόμησης των γραπτών μετά την αιφνιδιαστική μείωση της αμοιβής (αποζημίωση) των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται σε αυτές.

Υπολογίζεται ότι παραμένουν αδιόρθωτα περίπου 150.000 γραπτά (κυρίως στα μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία κ.λπ.), ενώ δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν καταχωριστεί οι βαθμολογίες περίπου του 50% των διορθωμένων γραπτών!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο του υπουργείου Παιδείας προβλεπόταν ολοκλήρωση της βαθμολόγησης των περίπου 600.000 γραπτών έως τα μέσα αυτής της εβδομάδας ώστε την επομένη να γίνουν οι ταξινομήσεις και οι έλεγχοι από τα μέλη των βαθμολογικών κέντρων και αμέσως μετά από τις λυκειακές Επιτροπές των σχολείων των υποψηφίων όλης της χώρας. Ωστόσο στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα δεν έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών καθώς χιλιάδες βαθμολογητές και τα μέλη των Επιτροπών απέχουν από κάθε διαδικασία.

Οι καθυστερήσεις στη διόρθωση των γραπτών άρχισαν όταν η ΟΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους βαθμολογητές να απέχουν από τα βαθμολογικά κέντρα την Παρασκευή 28 Μαΐου, καθώς πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας καθυστερούσε να ανακοινώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις αμοιβές των εμπλεκομένων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η συνάντηση
Κατά τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον υφυπουργό κ. Πανάρετο δόθηκε η διαβεβαίωση από τον τελευταίο ότι υπέγραψε την ΚΥΑ και την απέστειλε για υπογραφή στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα, γνωστοποίησε το ύψος των αμοιβών των εκπαιδευτικών. Ετσι το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ανέστειλε την αποχή από τα βαθμολογικά κέντρα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ωστόσο καθώς η ΚΥΑ δεν είχε ανακοινωθεί έως τις 8 Ιουνίου, η ΟΛΜΕ με νέα ανακοίνωσή της κάλεσε τους βαθμολογητές και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι να υπογραφεί η ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, προκειμένου να πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται ή απασχολήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Την Τετάρτη 9 του μηνός ο υφυπουργός Παιδείας κ. Πανάρετος δημοσιοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα (!) την ΚΥΑ, όπου όμως προβλέπονται σοβαρές μειώσεις (από 5% έως και 63%!) στις αμοιβές των εκπαιδευτικών, οι οποίες έτσι κι αλλιώς ήταν χαμηλές καθώς είναι παγωμένες εδώ και τέσσερα χρόνια- από το 2006.

ΟΛΜΕ: Εμπαιγμός
Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί ευθέως τον υφυπουργό Παιδείας για εμπαιγμό και αναφέρει ότι «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ακολούθησε παρελκυστική τακτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των Εξετάσεων και των βαθμολογήσεων απρόσκοπτα και χωρίς να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί τις περικοπές που είχαν αποφασιστεί», Παράλληλα καλεί τους βαθμολογητές και όσους εκπαιδευτικούς εργάζονται στα βαθμολογικά κέντρα «να συνεχίσουν να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι το υπουργείο Παιδείας να χορηγήσει τις αμοιβές αυτές χωρίς περικοπές και να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί το σύνολο του ποσού, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Οι εργασίες στα περισσότερα βαθμολογικά κέντρα έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα να μένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση της καταχώρισης της βαθμολογίας των 90.000 υποψηφίων, ενώ σε λίγες ημέρες αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τα ειδικά μαθήματα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά περίπου 30.000 υποψήφιοι.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4578986
Read more

Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;

Διαβάστε τι διεμήφθη σήμερα στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών για την σύμβαση που έχουμε υπογράψει με την τρόικα.

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το περιοδικό “Επίκαιρα” παρουσιάζει σήμερα τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας. Στη σύμβαση, μεταξύ άλλων, υπάρχουν παράγραφοι οι οποίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα, η κυβέρνηση παραιτείται από κάθε ασυλία, όσον αφορά τη δυνατότητα νομικής προσφυγής της ή νομικής άμυνάς της έναντι τυχόν αξιώσεων των δανειστών, ακόμη και από ασυλία που απορρέει από την εθνική κυριαρχία ή από την κυριότητα επί περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει παραχωρηθεί η εθνική κυριαρχία στους δανειστές και όσον αφορά εθνικές γαίες και όσον αφορά κεφάλαια και πλουτοπαραγωγικές πηγές;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όπως γνωρίζουμε το μνημόνιο αποτελεί μια δανειακή σύμβαση, ανάμεσα στη χώρα μας και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και όπως κάθε τέτοιου είδους δανειακή σύμβαση έχει και συγκεκριμένους όρους, που πρέπει να διασφαλίζουν και τους δανειστές και τους οφειλέτες. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι όροι που υπάρχουν στο μνημόνιο.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εκχωρείτε τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καμία εκχώρηση δημόσιας περιουσίας δεν γίνεται στο μνημόνιο. το ότι υπάρχει αυτή η δανειακή σύμβαση και η χώρα μας έχει βγει από την τραγική κατάσταση που βρισκόταν σε επίπεδο οικονομίας, είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα. Ευνόητο είναι, όμως, ότι και αυτοί που μας δανείζουν πρέπει να έχουν τις διασφαλίσεις τους και τις εγγυήσεις τους, όπως συμβαίνει σε κάθε δάνειο. Και ας μην ξεχνάμε ότι και μόνο,

ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ: Γιατί, όμως, παραιτήθηκε η χώρα από τη δυνατότητα έστω νομικής άμυνάς της; Αν ου μη γένοιτο -κανείς δεν το εύχεται- το πρόγραμμα δεν πετύχει ή κάτι πάει στραβά, δεν θα έχουμε νομική άμυνα. Και επίσης, έχουμε παραιτηθεί και όπως είναι για παράδειγμα η εθνική κυριαρχία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο αυτό;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν υπάρχει παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και φυσικά η νομική άμυνα έχει συγκεκριμένα στάδια και συγκεκριμένα επίπεδα, πολλά από τα οποία δεν απεμπολούμε, ακόμη και με τη βούληση των δύο μερών. Γι` αυτό, δεν θα πρέπει να ισοπεδώνουμε και δεν θα πρέπει να υπερβάλουμε. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά, πώς θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από την υπογραφή αυτού του μνημονίου.

Σχόλιο :

Δείτε τώρα σε αποκλειστικότητα τι υπογράψαμε με την τρόικα και “φρίξτε”…

Δείτε τα αίσχη και την ανικανότητά μας …

Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα της “περίφημης” Σύμβασης

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ H ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ;;

Ούτε πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής δεν θα υπέγραφαν τέτοιες συμβάσεις.

Μέχρι και το αγγλικό δίκαιο ισχύει, λες και πήραμε τα δάνεια της Αγγλίας !!!

“Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος”

9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής – ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/06/blog-post_439.html

Read more

Δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάϊ

Θα σταθώ στα γραφήματα Δ5 και Δ6.
Αναλυτές λένε ότι όταν το ποσοστό δημοτικότηας πέσει κάτω από το 22% συνήθως πέφτει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντέξει με τέτοιο χαμηλό ποσοστό.

Δ5:

Το 18% των ερωτηθέντων εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση και μόλις το 9% ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση.


Δ6:


Το 66% θεωρεί ότι καμία από τις κυβερνήσεις δεν είναι καλύτερη για τη χώρα (έναντι 28% τον Οκτώβριο του 2009) και το 26% θεωρεί ότι καλύτερη κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ (καταγράφει βουτιά από το 54% των εκτιμήσεων στην περίοδο των εκλογών).


Εσείς κρίνετε ή σχολιάστε τα υπόλοιπα.

Πατήστε:

ΕΔΩ για το Βαρόμετρο


ΕΔΩ για το άρθρο


ΕΔΩ για το video

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/public-issue.html#ixzz0qUPWYjJs
Read more

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φλέσσα τον λένε τον άνθρωπο βρε παιδιά των καναλιών. ΦΛΕ – ΣΣΑΣ συλλαβιστά. Γιατί ζορίζεστε να το πείτε;

KOYIZ: Για να δούμε ποια ανώνυμα Blogs ΔΕΝ θα αναφέρουν την κλήση του κυρίου Φλέσσα στην εξεταστική…

Ο Καιρός: Ραγδαίες βροχοπτώσεις αύριο σε Βουλγαρία, Ρουμανία, που αναμένεται να επηρεάσουν και την …πλατεία Συντάγματος, ενώ παραδόξως η Αρμενία δείχνει να λείπει από τον χάρτη.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZQsE5Nk977bRPJJrCOWiVHWk6IEjHDOcQNcUWUofZOrpoQkft1ss6RVq8x6eItZMrz3Mca-d0Lc3zgAFLIM4tcOSKS9AjUKqTDZVJuU79OQ38fZCc0U8t3ZNvhh5878Ej2MOToKAE4rg/s320/20_Elmer_Fudd2.jpg

διώξεις κατά βουλευτών και Blogs προαναγγέλει η civitas

Όλως τυχαίως, κατά το αποψινό ρεπορτάζ για τη Siemens, τα κανάλια απέφυγαν να αναφερθούν στην κλήση του κυρίου Φλέσσα, διευθυντή της Civitas, ώστε να εξεταστεί από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο της Siemens. Με το που έφταναν στο επίμαχο όνομα, κόμπιαζαν και ίδρωναν με αποκορύφωμα το παιδάκι στο Μέγκα που είπε:

“Αποφασίστηκε να κληθούν ο κύριος Κόκκαλης, ο κύριος Λάμπρου και εεε, γκουχ γκουχ, μουμπλε μουμπλε, Όλγα;”

Που κατάντησε αδέρφια αυτή η χώρα. Να λες έτσι αναίσχυντα το όνομα “Κόκκαλης” (που όταν το έλεγε κάποτε ο factorΧ μόνο υποβρύχια δεν έβγαιναν από μπιντέδες) και να ζορίζεσαι στο όνομα “Φλέσσας”.

Μα γιατί βρε παιδιά; Δε γνωρίζετε ότι όποιος καλείται από την εξεταστική δεν πάει ως κατηγορούμενος αλλά ως μάρτυρας; Απλός ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Ακόμα και ο Μαυρίδης ή ο Δενδρινός πήγαν ως ΜΑΡΤΥΡΕΣ, όχι ως κατηγορούμενοι. Γιατί λοιπόν κωλύεσθε στο όνομα “Φλέσσας”;

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα η εταιρεία Civitas που διευθύνει ο κύριος Φλέσσας, έβγαλε ανακοίνωση και προαναγγέλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εις βάρος όσων την ενέπλεξαν με τη Siemens. Η ανακοίνωση μάλιστα διαβάστηκε και στην εξεταστική όπως είδαμε εδώ: Όλοι οι βουλευτές της εξεταστικής για τη Siemens, μια γροθιά απέναντι στους “επιχειρηματίες”.

Στην ανακοίνωση φωτογραφίζει βουλευτές αλλά και “ανώνυμα blogs” τα οποία ως φαίνεται θα οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Λίγο μετά την ανακοίνωση βέβαια, το Antinews που δεν έχει καθόλου την αίσθηση του χιούμορ και δεν αφήνει άνθρωπο να αγιάσει, έβγαλε κάτι μυστήρια έγγραφα που μοιάζουν με τιμολόγια και αναγράφουν πάνω τα στοιχεία και των δύο εταιρειών. Της Siemens δηλαδή και της Civitas. Το Antinews βέβαια είναι επώνυμο ιστολόγιο και δεν εμπίπτει στην ανακοίνωση.

Είμαστε όμως πολύ περίεργοι να δούμε ΠΟΙΑ “ΑΝΩΝΥΜΑ” blogs ΔΕΝ θα αναφέρουν το γεγονός. Πιστέψτε μας, είναι το καλύτερο κουΐζ για την αξιοπιστία των ιστολογίων. Για να δούμε λοιπόν…

Α, ξεχάσαμε τα τιμολόγια από το Antinews:


http://olympia.gr/
Read more

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ 18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗΣ ΟΣΜΗΣ

E-mail

altΕνημέρωση προς τους γονείς των μαθητών του 18ο δημοτικού σχολείου για το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται εδώ και δύο χρόνια σε μία συγκεκριμένη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στους χώρους του σχολείου. Μεγάλος αριθμός γονέων παρακολούθησε την ενημέρωση και συζήτησε με τους ειδικούς για τις εξελίξεις των εργασιών και όπως όλα δείχνουν το τελικό πόρισμα θα ολοκληρωθεί μετά τις επιπρόσθετες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, στις 20 Αυγούστου. Για μία ακόμα φορά οι ειδικοί επιστήμονες αλλά και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Ο διευθυντής του εργαστηρίου τεχνολογίας περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθ. Ιωάννης Μπάρτζης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Δημόκριτου κατέληξαν στο κοινό συμπέρασμα ότι «όσες χημικές ενώσεις ανιχνεύτηκαν πάνω από τα φυσιολογικά όρια είναι κάτω από τα όρια επικινδυνότητας για την ανθρώπινη ζωή» και διαβεβαίωσε πως «πριν την έναρξη του σχολικού έτους και με την αίθουσα τελειωμένη θα επαναληφθούν οι μετρήσεις».. Ο κ. Μπαρτζής τόνισε ότι «το πρόβλημα έχει εντοπιστεί μόνο στην αίθουσα Α2 και επειδή η οσμή προέρχεται από την οροφή προτείνεται το ξήλωμα της οροφής ξανά και η απολύμανση και απόσμηση της αίθουσας».

altΑπό την πλευρά του ο Αντινομάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης επισήμανε ότι « εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, από την καινούργια χρονιά σε συνεργασία με την διεύθυνση εκπαίδευσης και με τους εμπλεκόμενους άλλους φορείς θα συζητήσουμε την πιθανότητα λειτουργίας του σχολείου για κάποιο χρονικό διάστημα σε άλλο σχολικό κτίριο μέχρι ουσιαστικά να βρεθεί η αιτία και να εξαλειφθεί το πρόβλημα της δυσάρεστης αυτής οσμής». Τέλος ο κ. Σόκουτης τόνισε πως «από την πλευρά της Νομαρχίας και των επιστημονικών φορέων έγινε ότι ήταν δυνατό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του 18ο δημοτικού σχολείου».

Σ.Φ.

http://www.vetonews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1036:-18-&catid=34:2009-10-22-08-46-52&Itemid=59
Read more

Στρατηγικός στόχος της ΝΔ, ο κοινωνικός μετασχηματισμός…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 10, 2010

Πολλοί από μας δεν έχουν ίσως προσέξει μια σημαντική αλλαγή που σημειώνεται τελευταία στη Νέα Δημοκρατία. Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, η Νέα Δημοκρατία πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της, αποφάσισε να βάλει στρατηγικό στόχο στην πολιτική της ύπαρξη και την πολιτική δράση της και αυτός είναι, όχι απλά η κατάληψη της εξουσίας, αλλά ο μετασχηματισμός της ίδιας της κοινωνίας. Η κατάληψη της εξουσίας δεν αποτελεί πλέον αυτοσκοπό για το κόμμα αυτό, αλλά μέσον (ενδιάμεσος τακτικός στόχος) για την επίτευξη του πιο πάνω στρατηγικού στόχου που έχει θέσει. Αυτή η εξέλιξη είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία, εκτός από εκείνο το θολό του Κωνσταντίνου Καραμανλή περί «Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού», που στην πράξη αντίθετα μετατράπηκε σε ευρύτατες κρατικοποιήσεις, δεν είχε συγκεκριμένη ιδεολογία που θα της έδινε κοινωνικό λόγο ύπαρξης ως πολιτικής δύναμης και ισχυρό ενιαίο πολιτικό λόγο.

Η πολιτική πρακτική που εφάρμοζε μέχρι τώρα η Νέα Δημοκρατία και ειδικά στην τελευταία διακυβέρνηση υπό τον κ. Καραμανλή, ήταν ότι ψάρευε στα θολά νερά του κεντρώου χώρου και παρουσιαζόταν ως ένα κεντρώο κόμμα. Όμως, πολιτικό κέντρο στην ουσία δεν υφίσταται, ούτε το διαπνέει κάποια ιδεολογία. Στην πραγματικότητα πρόκειται για εκείνες τις μάζες των πολιτών που αλλάζουν κάθε φορά στρατόπεδο, μεταξύ Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς, ανάλογα με την πολιτική κόπωση και την φθορά που φέρνει η εξουσία ή ανάλογα με τον αέρα του νικητή που εξασφαλίζει κάθε φορά ένα κόμμα. Είναι αλήθεια ότι οι «μεταφερόμενες» αυτές μάζες δίνουν την κυβέρνηση, αλλά αν ένα κόμμα κυνηγάει συνεχώς αυτές τις απολιτικές μάζες, στο τέλος θα χάσει τις πολιτικά παραδοσιακές λαϊκές μάζες του.

Έτσι η Νέα Δημοκρατία, απεμπολώντας κάθε ιδεολογική απόχρωση, κατάντησε….. να έχει ως αυτοσκοπό της την κατάληψη της εξουσίας με επικοινωνιακές μεθόδους πολιτικού μάρκετινγκ. Οι πιο πάνω μεταφερόμενες (μεταξύ των δύο πολιτικών χώρων) μάζες που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία το 2004, το έκαναν αφενός γιατί ήταν κουρασμένες από την πολυετή εξουσία του ΠΑΣΟΚ, αφετέρου γιατί ο αέρας του νικητή ήταν με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως η Νέα Δημοκρατία, μη πιστεύοντας, ούτε η ίδια στο απατηλό σύνθημά της για την «επανίδρυση του κράτους» και μη διαθέτοντας κανένα στρατηγικό στόχο, απλά προσπάθησε να διαχειριστεί το πολιτικό σύστημα (ή σύστημα ΠΑΣΟΚ) και να απολαύσει την εξουσία. Τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά.

Σήμερα λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς, αντιλαμβανόμενος όλα τα πιο πάνω προσπαθεί να προσδώσει ιδεολογία στο κόμμα (Κοινωνικός Φιλελευθερισμός), για να την χρησιμοποιήσει ως βασικό όπλο επίτευξης του στρατηγικού στόχου που πλέον έχει θέσει, δηλαδή του μετασχηματισμού της κοινωνίας. Θα έχετε ήδη προσέξει, ότι μιλάει συνεχώς για εκείνο το 60-40.

Η ελληνική κοινωνία, με τις μέχρι τώρα πολιτικές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί και τις ιδεολογίες που έχουν επικρατήσει, έχει μετατραπεί (στην πράξη και στις αντιλήψεις), σε μια κοινωνία κρατικοδίαιτη (μάλιστα η ίδια η άρχουσα τάξη της είναι κρατικοδίαιτη), με επιδοτούμενους στην ουσία πολίτες από χρήματα δανεικά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η ελληνική κοινωνία θα πρέπει πλέον να αρχίσει να παράγει, να αναπτύσσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιωτική επιχειρηματικότητα με ίδια κεφάλαια (Φιλελευθερισμός), αλλά αυτός ο φιλελευθερισμός δεν μπορεί να είναι άκρατος, όπως θέλουν οι Νεοφιλελεύθεροι (π.χ. το σημερινό ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη και ο ΛΑΟΣ). Ο άκρατος Νεοφιλελευθερισμός οδηγεί σε ασυδοσία στην αγορά και σε επικράτηση των ισχυρών μερών έναντι των αδυνάτων. Θα πρέπει λοιπόν να μπαίνουν ξεκάθαροι κανόνες οικονομικού παιχνιδιού και να γίνεται συνεχής έλεγχος τήρησης των κανόνων αυτών από ένα ισχυρό και ταυτόχρονα απόλυτα δημοκρατικό κράτος (Κοινωνικός).

Η σύγχρονη Νέα Δημοκρατία λοιπόν, με ιδεολογικό της όπλο τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και στρατηγικό της στόχο τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό, μετατρέπεται σε ένα λαϊκό κόμμα, δηλαδή σε τμήμα του λαού που επιδιώκει κινηματικά την αλλαγή του κοινωνικού status quo.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/06/blog-post_1992.html

Read more

Κι όμως χάρη στην Εξεταστική μάθαμε τόσα πολλά για τα λαμόγια!




Τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια του Χριστοφοράκου και του Κόκκαλη επιχειρούν καθημερινά να ρίξουν λάσπη στα μέλη της Εξεταστικής για τη Siemens.

Aυτό σημαίνει οτι οι άνθρωποι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν είναι λίγα αυτά που μαθαίνουμε καθημερινά για την ξεφτίλα των εμπλεκομένων πολιτικών και των δημοσιογράφων στο σκάνδαλο της Ιντρακόμ-Ζήμενς με τον ξεπουλημένο ΟΤΕ και τους υπόλοιπους διεφθαρμένους οργανισμούς του Δημοσίου όπως ο ΟΣΕ.

Δεν είναι λίγο να μαθαίνουν οι Ελληνες πολίτες για τους ξιπασμένους πολιτικούς που έπαιρναν τηλέφωνο τη Τσακάλου για να παραγγείλουν βραστήρες αυγών και αποροφοτήρες.

Τα μικρά πράγματα της ζωής αποκαλύπτουν τους χαρακτήρες της ξιπασιάς και της αναξιοπρέπειας.

Είναι τιτάνια η προσπάθεια της Επιτροπής και εκ του πονηρού η αποχώρηση του ΛΑΟΣ, παρότι ο Αιβαλιώτης είναι συμπαθής.

Είναι ξιπασμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι που ξετίναζαν τα ξεονοδοχεία όπου τους φιλοξενούσε ως παλλακίδες του ο Χριστοφοράκος και παλιότερα ο Κόκκαλης.

Είναι σημαντική η αποκάλυψη των επιχειρηματιών-όσοι απο δαύτους εμπλέκονται-που λειτούργησαν σαν βαποράκια και αχυράνθρωποι της εταιρείας.

Μπράβο σ όλους τους βουλευτές της Εξεταστικής. Εχουν ανάγκη την δική μας ενθάρυνση.

Στο κάτω κάτω αν μάθαμε και κυρίως είδαμε πρόσωπα και πράγματα για την υπόθεση το οφείλουμε στην εξαιρετική δημοσιογράφο Αριστέα Μπουγάτσου και στην Εξεταστική.

Σ αυτό το σημείο θα ξεχωρίσουμε για μια ακόμη φορά την παρουσία του Πάνου Καμμένου.

Στάθηκε με αξιοπρέπεια και περηφάνια απέναντι σ όλα τα σεσημασμένα λαμόγια που κανείς σωματοφύλακας και καμιά φρουρά δεν πρόκειται να τιυς σώσει οταν -σε λίγο- θα ξεσπάσει η οργή του κόσμου.

Ο Πάνος Καμμένος έβαλε ήδη ισχυρή παρακαταθήκη για το κοντινό μέλλον και το προσωπικό του ραντεβού με τη Ιστορία.

Η επόμενη αποστολή του Πάνου είναι να χτυπήσει κάτω σαν χταπόδι τον Κουτσενρόιτερ της μαμάς Ζήμενς στο Ντουμπάι και οι συναδελφοί του τον Σίκατσεκ.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=2131
Read more

Ένταση στην Τρίπολη κατά την επίσκεψη Παπανδρέου

Ένταση και αψιμαχίες στο χώρο έξω από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολής όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και το Ασφαλιστικό κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην περιοχή. Οι συγκεντρωθέντες, με τον αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, Σαράντο Αλεξανδρή, κατήγγειλαν «αστυνομοκρατία» και δήλωσαν ότι προπηλακίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

http://kalimera-arkadia.blogspot.com/2010/06/blog-post_5242.html

Διαβάστε κι αυτό:Παπανδρέου: «Αστεία και επικίνδυνα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή»

http://www.antinews.gr/?p=49307
Read more

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας που εντάσσονται στα 800 σχολεία “ενιαίου αναμορφωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος”

Αγαπητοί γονείς,
Τις μέρες αυτές ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά από το Υπουργείο Παιδείας – και σε μας τους εκπαιδευτικούς και σε σας τους γονείς – η λειτουργία 800 δημοτικών σχολείων πανελλαδικά με «νέο ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα». Ανάμεσα σε αυτά είναι και το δικό μας σχολείο.

Από το Σεπτέμβρη λοιπόν τα παιδιά σας θα παρακολουθούν υποχρεωτικά, σε όλες τις τάξεις, εφτά διδακτικές ώρες μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να σας πείσει ότι αυτό είναι «για το καλό των παιδιών σας» και ότι το πρόγραμμα αυτό «επιδιώκει να θέσει στο κέντρο του το μαθητή».
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να σας πούμε τη δική μας γνώμη. Να σας πούμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με μια τέτοια εξέλιξη. Να σας πούμε ότι με αυτή του την απόφαση το Υπουργείο Παιδείας διαγράφει έτσι απλά βασικές αρχές τις παιδαγωγικής, αγνοεί βασικές ανάγκες των παιδιών.

ü Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Η παραμονή των μαθητών στο σχολείο έως τις 2.00 μ.μ. έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».
Δεν σας λέει την αλήθεια.
Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος διδακτικών ωρών ανά βδομάδα είναι από 27 – 29 ώρες ανάλογα με την τάξη, ενώ στη Φιλανδία – που είναι και το αγαπημένο πρότυπο – είναι 24, πολύ μακριά από το 35ωρο που προβλέπει για τα δικά σας παιδιά.
Με το υποχρεωτικό καθημερινό επτάωρο, οι ρυθμοί γίνονται ανυπόφοροι για τη σχολική καθημερινότητα, και μάλιστα σε σχολεία που δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή (επαρκείς αίθουσες, χώρους χαλάρωσης και παιχνιδιού, τραπεζαρία, γυμναστήριο κλπ.). Ο 6χρονος μαθητής στη χώρα μας καλείται να γίνει ο πιο σκληρά εργαζόμενος μαθητής στην Ευρώπη.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Θα μπουν νέα γνωστικά αντικείμενα, θα εμπλουτιστεί το πρόγραμμα του σχολείου».
Εμείς σας λέμε:
Ποια παιδαγωγική αντίληψη θεωρεί σωστό να υπάρχουν 11(!) διδακτικά αντικείμενα στην Α΄ και στη Β’ τάξη, 13 στη Γ’ και τη Δ’ και 15 στην Ε’ και στην Στ’; Το μόνο που θα καταφέρουμε με αυτό τον τρόπο είναι να δημιουργήσουμε στους μαθητές μας σύγχυση και κούραση. Θα ακούνε περισσότερα και θα καταλαβαίνουν λιγότερα. Τα παιδιά μας δεν μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους όλα αυτά που σε κάποιους φαίνονται καλά και χρήσιμα. Πρέπει να διαλέξουμε.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Με τα Αγγλικά από την Α΄τάξη θα χτυπήσουμε την παραπαιδεία, θα προετοιμάσουμε τα παιδιά σας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας».
Κι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Από τη μια, υπάρχουν σοβαρές παιδαγωγικές διαφωνίες για το κατά πόσο είναι σκόπιμο τα παιδιά να διδάσκονται ξένη γλώσσα από τόσο μικρή ηλικία, και μάλιστα σε τμήματα με 25 μαθητές, που καθιστά σχεδόν αδύνατη τη διδασκαλία με τον «παιγνιώδη» τρόπο που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνδυασμό με το μεγάλο βαθμό δυσκολίας που έχουν τα νέα βιβλία των Αγγλικών στις υπόλοιπες τάξεις και με την πρόθεση τα παιδιά να προετοιμάζονται για εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από το Δημοτικό (!) για να μπαίνουν σε επίπεδα με στόχο την τελική πιστοποίηση, το μάθημα της ξένης γλώσσας αποκτά εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Άραγε δεν θα μπορούσε το απολυτήριο κάθε βαθμίδας να σημαίνει από μόνο του ότι το παιδί έχει αποκτήσει τις γνώσεις που χρειάζεται στην ξένη γλώσσα από το δημόσιο σχολείο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;
Όσο για τα φροντιστήρια, τρίβουν τα χέρια τους για την καινούρια μεγάλη πελατεία που βλέπουν να έρχεται…

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Τα παιδιά θα μαθαίνουν να χειρίζονται τους υπολογιστές, κάτι που σήμερα είναι εντελώς απαραίτητο».
Εμείς σας λέμε:
Η εξοικείωση με τον υπολογιστή δεν είναι αυτοσκοπός. Ο υπολογιστής είναι εργαλείο που εντάσσεται σε κάποια ευρύτερη εργασία. Αν δεν εξασφαλιστεί κάτι τέτοιο, οι μαθητές θα μάθουν να κάνουν καλύτερα (και να εθιστούν ακόμα περισσότερο) σε αυτό που ήδη κάνουν: να παίζουν παιχνίδια, να σερφάρουν και να «κατεβάζουν» έτοιμες σχολικές εργασίες.

- Το Υπουργείο Παιδείας σας λέει:
«Σκοπός μας είναι η τσάντα να μένει στο σχολείο».
Και αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα απ’ όλα.
Γιατί ουσιαστικά καταργούνται οι ώρες της μελέτης, της προετοιμασίας δηλαδή για τα μαθήματα της επόμενης μέρας, αφού προβλέπονται συνολικά μόνο μέχρι πέντε ώρες τη βδομάδα – κι αυτές στην προαιρετική απογευματινή ζώνη το ολοήμερου - κυρίως για τις μικρές τάξεις. Ταυτόχρονα η αύξηση των υποχρεωτικών ωρών και των γνωστικών αντικειμένων «φορτώνει» ακόμα περισσότερο τα παιδιά, τα οποία είναι ήδη θύματα της φορτωμένης και δύσκολης ύλης που υπάρχει στα νέα βιβλία.

Η μοναδική «αλήθεια» που λέει το Υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο που έχει στείλει στα σχολεία είναι ότι «από την παρούσα απόφαση δεν προκύπτει δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού».
Γιατί το «νέο» σχολείο θα είναι το σχολείο των περικοπών και των συμπτύξεων, θα είναι το σχολείο με μειωμένες επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό με τον «Καλλικράτη», θα είναι το σχολείο χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, αφού έτσι προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και οι επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αγαπητοί γονείς,

Είναι γεγονός ότι πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν σοβαρές αιτίες που η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις αλλαγές στο σχολείο.

Η πιο βασική αιτία είναι ότι ο σημερινά σκληρά εργαζόμενος μαθητής θα είναι ο αυριανός ελαστικά εργαζόμενος. Οι βασικές γνώσεις έχουν αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς, η κυβέρνηση συνυπογράφει, η αγορά τρίβει τα χέρια της. Το σχολείο πια δεν έχει σκοπό να δίνει ολόπλευρη και ολοκληρωμένη γνώση, δεν θέλει να δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να μπορεί με βάση τις ανάγκες του και τις δυνατότητές του να «χτίζει» μια τέτοιου είδους γνώση. Αυτό που απαιτεί σήμερα η αγορά είναι να αποκτά ο μαθητής ορισμένες βασικές δεξιότητες (ανάγνωση, γραφή , αρίθμηση, στοιχεία ξένων γλωσσών και χρήση υπολογιστών ) για να «προετοιμάζεται» για ένα εργασιακό μέλλον από τα πιο σκληρά που έχουν ζήσει οι τελευταίες γενιές: χωρίς δικαιώματα, χωρίς αξιοπρεπή μισθό, χωρίς μόνιμη δουλειά. Αυτό που λένε σήμερα στους μαθητές μας είναι ότι θα παίρνουν ίσα – ίσα αυτό που χρειάζεται για να μπορούν να καταρτίζονται ξανά και ξανά, αφού στη διάρκεια της ζωής τους θα πρέπει να αλλάζουν συνεχώς δουλειές.

Το παρόν του σχολείου αυτού, αλλά και το μέλλον που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτό που ονειρευόμαστε. Στο σχολείο της αγοράς και της λογικής της, εμείς αντιπαραθέτουμε ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς, ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας για ουσιαστική γνώση, για χαρά, για δημιουργία, για παιχνίδι. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος του σχολείου και όχι η προετοιμασία «για την σκληρή κοινωνία που τα περιμένει».

Τον αγώνα για ένα τέτοιο σχολείο εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας και εσείς οι γονείς τους πρέπει να τον δώσουμε μαζί .

ΣΥΛΛΟΓΟI ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» - «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ»
alphavita
Read more

ΤΕΛΟΣ ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη!!!



ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ!

Την αναβολή της κατασκευής και το σταμάτημα της χρηματοδότησης του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης εξετάζει η Ρωσία εξαιτίας της αναποφασιστικότητας της βουλγαρικής κυβέρνησης για το έργο.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο το RIA Novosti, ο Ρώσος υπουργός ενέργειας Sergei Shmatko δήλωσε: “Σήμερα πρέπει να δηλώσουμε πως το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη έχει πρακτικά αναβληθεί. Δεν λέω πως θα το σταματήσουμε, αλλά θα το αναβάλουμε μέχρι να καταλάβουμε τη θέση της Βουλγαρίας και θα σταματήσουμε τη χρηματοδότησή του.”

Το Δεκέμβριο ο Shmatko άσκησε κριτική στη Βουλγαρία για την εστίασή της στην “οικολογική αποτελεσματικότητα” του αγωγού και τις ανησυχίες της για το σχεδιαζόμενο σύστημα διανομής μεριδίων.




Να θυμίσουμε ότι η ρωσική μεριά είχε ζητήσει από την Ελλάδα να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις με την Βουλγαρία έτσι ώστε ο αγωγός να προχωρήσει..

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί από την ρωσική πλευρά ότι κοιτάει πέρα από τον ατλαντικό και εξυπηρετεί αμερικανικά συμφέροντα...

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Γ.Παπανδρέου και Θ.Πάγκαλος όταν πρωτοεκλέκτηκε η κυβέρνηση του Πασόκ είχε θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του αγωγού με όρους αντίστοιχους με αυτούς που ζητούσε η Βουλγαρία!!!!!!!!

τακτική που κάποιοι θεώρησαν -μεταξύ αυτών και αυτό το blog-ως το πρώτο βήμα για την οριστική αναβολή του αγωγού!!!!!



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΠΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ!!!!!!!
http://udemand.blogspot.com/2010/06/blog-post_2327.html
Read more

Όλος ο καλός ο κόσμος στα δείπνα Χριστοφοράκου. Καμμένος: Να κληθεί και ο Παπαθανασίου!

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 10, 2010

Και το μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ ήταν συμμαθητής με τον Χριστοφοράκο;

Διαβάστε πως περνούσαν οι πασάδες στο Ελλάντα. Πλουσιοπάροχα δείπνα στον λογαριασμό 10100 της Siemens Βεβαίως – βεβαίως. Το καστ απόλυτο και με νόημα. Λουκούλεια γεύματα που βαπτιζόντουσαν νηστίσιμα. Σήμερα θα έχουμε και το …μενού:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τα χθεσινά άχρηστα στοιχεία του Σ.Δ.Ο.Ε. προκύπτει ότι στις 30 Μαρτίου 2006 το μεσημέρι εδόθη μια παραγγελία σε ένα εστιατόριο που λέγεται ΣΑΛΕ Ε ΠΕΠΕ. Αυτό δεν έχει σημασία παρ’ ότι βαφτίζει τη μοτσαρέλα νηστίσιμη όπως επίσης και τα τυριά μασκαρτσόνε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο συγκεκριμένο δείπνο που ο κ. Χριστοφοράκος παρήγγειλε αυτά τα νηστίσιμα, αυτό ήταν μέσα στο 10100 και αναφέρει τα φαγητά. Αυτό το δείπνο δεν είναι τυχαίο. Εάν κανείς δει την ημερομηνία της παραγγελίας, τα αρχεία της Τσακάλου και τα αρχεία της SIEMENS, θα δει ότι σε αυτό το δείπνο στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου στις 3 Απριλίου 2006 στις 9.30΄ ήταν ο πρώην Υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου καλεσμένος μετά της συζύγου του, ο κ. Δενδρινός, ο κ. Βόζ, ο κ. Σούσερ, τα αδέλφια Λασκαρίδη και ο κ. Σπυρόπουλος Φίλιππος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Ε.

Βέβαια, οι κοινωνικές σχέσεις δεν ποινικοποιούνται αλλά επειδή αυτό μπορεί να βγει αύριο, στο συγκεκριμένο δείπνο φαίνεται ένας εν ενεργεία Υπουργός Οικονομικών μέτοχος του Ο.Σ.Ε., ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Σ.Ε. στο σπίτι του κ. Χριστοφοράκου με όλους τους επικεφαλής του τροχαίου υλικού. Θεωρώ ότι αυτά τα στοιχεία συνεκτιμώμενα με τα ραντεβού και πιθανώς να δούμε με δουλειές που είχε κάνει ο Ο.Σ.Ε. μπορούν να μας οδηγήσουν να βρούμε άκρη.

Ζητώ να καλέσουμε εδώ τον κ. Παπαθανασίου, είναι πολιτικό πρόσωπο, παρά να σέρνεται το όνομά του αργότερα στις τηλεοράσεις. Να έλθει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της εξέτασης των πολιτικών προσώπων με τη σειρά την οποία έχουμε επιλέξει και με τους υπολοίπους Υπουργούς Οικονομικών για να μας πει τι έγινε σε αυτή τη συνάντηση και αν υπήρχε κάποιο θέμα το οποίο πρέπει να διερευνήσουμε, εάν του έγινε κάποια πρόταση από τον κ. Χριστοφοράκο και στους υπολοίπους. Θεωρώ ότι αυτά έχουμε υποχρέωση να τα διερευνήσουμε. Αντί να βγαίνουν κατ’ ευθείαν στις ειδήσεις, εμείς ως Επιτροπή να τα εξετάσουμε σε βάθος. Πιθανώς να βγάλουμε άκρη.


http://olympia.gr/2010/06/10/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF/#more-21874

Read more

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Λαυρεντιάδης-Κορωνιάς, στη λίστα για άνοιγμα των λογαριασμών τους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=171197

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου φυσικών και νομικών προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με τη ροή χρήματος από «μαύρα ταμεία» της Siemens προς πολιτικούς, ζητά η αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Μεταξύ αυτών, οι χρηματιστές Δεβλέτογλου και Ράμμος, ο πρώην επικεφαλής της Vodafone Γ. Κορωνιάς, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο γνωστός από το e-mail του «cabinet man» επιχειρηματίας, Μ. Κάτσικας.

Στην επιστολή, με αποδέκτες την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΣΔΟΕ, την Αρχή καταπολέμησης του "βρώμικου χρήματος" και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς,επισυνάπτονται έγγραφα τα οποία, σύμφωνα με την Εξεταστική προκύπτει ότι στους λογαριασμούς τους κατέληξαν διάφορα ποσά.

Τα έγγραφα αφορούν στις καταθέσεις μαρτύρων, ενώπιον της Επιτροπής και της Δικαιοσύνης.

Τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η άρση του τραπεζικού απορρήτου είναι οι:

  1. Νικόλαος Δεβλέτογλου, Χρηματιστής
  2. Αθανάσιος Ράμμος, Χρηματιστής
  3. Γεώργιος Κορωνιάς, Επιχειρηματίας
  4. Λαυρεντιάδης Λαυρέντης, Επιχειρηματίας ως δικαιούχος των λογαριασμών των υπερακτίων εταιρειών WED International Ltd και Ursula Marketing Corp και της εταιρείας "Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΕ"
  5. Δαμκαλίδης Δημήτριος
  6. Δαμκαλίδης Γιάννης
  7. Κορμάς Κωνσταντίνος
  8. Νικολιδάκης Μάριος
  9. Μαρκόπουλος Χρήστος
  10. Περίσσιος Αντώνιος
  11. Καντάς Αντώνιος
  12. BALISEA
  13. Κουκουλομάτης Παναγιώτης
  14. KPMG
  15. Prince Pacific Ltd
  16. Kienest H., Γερμανός υπήκοος, συνταξιούχος που διαμένει στην Ελλάδα
  17. Κάτσικας Μάριος, Φαρμακοποιός και επιχειρηματίας
  18. Τυρογαλάς Βασίλειος
Στην επιστολή αναφέρονται ακόμη οι Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας, οι οποίοι -όπως σημειώνει η επιτροπή- ίδρυσαν κατ' εντολή του Μιχάλη Χριστοφοράκου τις εταιρείες Placid Blue και Fairways Estates, οι οποίες είναι ταυτοποιημένες με τη διακίνηση χρημάτων από τη Siemens προς έλληνες πολιτικούς. Γίνεται αναφορά και στους Σάββα Γιαννακάκη, χρηματιστή και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκη, οι οποίοι φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις παραπάνω εταιρείες.

Τρία ακόμη πρόσωπα σχετίζονται με τον Ζαν - Κλοντ Όσβλαντ, στέλεχος της Dresdner Bank στην Ελβετία και διαχειριστή λογαριασμών των δύο παραπάνω off shore εταιρειών, αλλά και των εταιρειών Martha Overseas και Martha Holdings που ελέγχονταν από το στέλεχος της Siemens, Πρ. Μαυρίδη. Πρόκειται για τον Γρηγόριο Κυριτσάκα, πρόεδρο χρηματιστηριακής εταιρείας, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, δικηγόρο και μέλος του δ.σ. της societe Generale και τη σύζυγό του, κ. Σκουταροπούλου, (η επιτροπή δεν διαθέτει περισσότερα στοιχεία για την τελευταία).

Σύμφωνα με την εξεταστική επιτροπή, για τα πρώτα 17 πρόσωπα "εμφιλοχωρεί οπωσδήποτε η πιθανότητα να μην εμπλέκονται απλά ως λαθροδιακινητές χρηματικών ποσών προς τράπεζες του εξωτερικού. αλλά να εμπλέκονται και επί της ουσίας όλοι ή κάποιο εξ' αυτών, ως παραλήπτες των παραπάνω ποσών για λογαριασμό τρίτων, οι οποίοι εν τοιαύτη περιπτώσει έχουν διαπράξει το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας".

Τα αιτήματα της Εξεταστικής

Η Επιτροπή ζητά να ερευνηθεί αν υπήρξαν εκροές από τους λογαριασμούς των "25" προς πολιτικά πρόσωπα ή υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Ζητά επίσης κάθε πληροφορία για τυχόν αγορές μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τους λογαριασμούς των παραπάνω προσώπων και εταιρειών.

Ρωτά τα αρμόδια όργανα και υπηρεσίες αν έχει υποβληθεί ανάλογο αίτημα από τη Δικαιοσύνη, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ή της κυρίας ανάκρισης, καθώς και αν έχει γίνει σχετικός έλεγχος από την ΤτΕ ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε περίπτωση που έχει διενεργηθεί έλεγχος η Εξεταστική ζητά να της αποσταλούν τα σχετικά πορίσματα και τα προϊόντα των ελέγχων.


To δημοσίευμα του antinews.gr

Read more

Ανοιχτή επιστολή στη κ.Διαμαντοπούλου: Κάντε πραγματική οικονομία και όχι...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ – ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ανοιχτή επιστολή στη κ.Διαμαντοπούλου.
Κυρία Υπουργέ,
τον τελευταίο καιρό ακούμε, διαβάζουμε, πληροφορούμαστε και παραπληροφορούμαστε, προβληματιζόμαστε, υπομένουμε και αναμένουμε.
Αιτία, τα τεκταινόμενα στη χώρα μας και η επίδρασή τους στην εκπαίδευση γενικότερα... και στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση του Εξωτερικού ειδικότερα.Δεν θα επαναπροσδιορίσουμε, ούτε θα επανέλθουμε στην ανάπτυξη των θέσεων μας, τις οποίες ασφαλώς και γνωρίζετε.
Στηρίζουμε το μοντέλο της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης.
Έχουμε άπειρα επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα να θέσουμε υπ΄ όψιν σας, πριν πάρετε ή ανακοινώσετε τις ενδεχόμενα μη αρεστές και επιζήμιες για εμάς και τα παιδιά μας αποφάσεις.
Μας ενδιαφέρει η "τάξη" στα της Εκπαίδευσης και θα σας βοηθήσουμε για αυτό.
Θα μας βρείτε όμως, πλέρια αντίθετους, στην όποια κατεδάφιση του οικοδομήματος που φτιάξαμε όλοι μαζί τόσα χρόνια. Από αυτά τα σχολεία βγαίνουν και μεγαλουργούν στην Ελλάδα και στην Ομογένεια επιστήμονες. Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσετε. Οι διάφορες μελέτες, που προφανώς σας συμβουλεύουν, με την υπόδειξη ότι το μοντέλο είναι αποτυχημένο, στερούνται επιχειρημάτων και βασίζονται σε προχειρότητα. Σε άλλες περιπτώσεις, αναγκάζεστε, μάλλον από λαθεμένες πληροφορίες, να χρησιμοποιείτε πλαστά ή απόλυτα ψευδή στοιχεία, όπως συνέβη τελευταία με το παράδειγμα που αναφέρατε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το Γυμνάσιο-Λύκειο της Κολωνίας σε σχέση με τον αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών. Για όλα αυτά και άλλα τόσα, είμαστε, ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, να σας παρουσιάσουμε όλα τα στοιχεία. Αρκεί να δείξετε και εσείς το ενδιαφέρον να γίνει κάτι τέτοιο.
Σε αυτή την επιστολή όμως, θα μας επιτρέψετε, να δώσουμε κάποια μόνο στοιχεία, που δείχνουν πεντακάθαρα σε ποιο ακριβώς σημείο γίνεται σπατάλη του δημοσίου χρήματος.

Στο Ντίσελντορφ και κάτω από την πίεση του μόνιμου στεγαστικού προβλήματος του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου και μετά από χρόνιους αγώνες, το Ελληνικό Δημόσιο αγόρασε ένα κτίριο. Η όλη διαδικασία της αγοράς μέχρι σήμερα, συνεχίζει να είναι αμφισβητήσιμη. Επιμένουμε, ότι χρήζει διευκρινίσεων. Μας ενδιαφέρει άμεσα ,όπως και εσάς άλλωστε, η διαφάνεια και γιαυτό έχουμε ζητήσει επανειλημμένα ΕΔΕ.

Επί του παρόντος όμως και στο καθαρά οικονομίστικο θέμα προσέξτε τι ακριβώς συμβαίνει.

Το κτίριο αγοράστηκε τον Οκτώβρη του 2007.Μέχρι σήμερα μένει αχρησιμοποίητο, λόγω ανεύρεσης αμιάντου, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να έχει ζημιώσει περίπου 200.000 € (33 μήνες χ 6000 τεκμαρτό μίσθωμα).Παράλληλα, από την αγορά του μέχρι σήμερα, έχουν πληρωθεί άλλα τόσα σε ενοίκια σε άλλα κτίρια για τις στεγαστικές ανάγκες του σχολείου. Συνολικό κόστος χωρίς τα παρελκόμενα (ασφάλειες κλπ) 400.000 € περίπου. Αυτή είναι, πολύ πρόχειρα υπολογισμένη και η ζημία που έχει υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Αναρωτιόμαστε ,λοιπόν, πόσους εκπαιδευτικούς πρέπει να αφαιρέσουμε από τις εκπαιδευτικές μονάδες μας, προκειμένου να εξοικονομήσουμε αυτά τα χρήματα και να ισοσκελίσουμε την ζημιά. Και γιατί άλλωστε να συμβεί αυτό....

Εννοείται, ότι η ανεξήγητη δυσκινητικότητα των υπευθύνων, δεν δείχνει να τελεσφορεί το ζήτημα και ο χρόνος, που είναι αμείλικτος, διογκώνει τη ζημιά.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Στο κτίριο που αγοράστηκε και που αποδεδειγμένα δεν κάνει για σχολείο να μεταφερθούν το γρηγορότερο και να λειτουργήσουν:

Το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ.
Τα Συντονιστικά Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΒΡΒ.
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ)
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)
όλοι οι εθνικοτοπικοί και άλλοι φορείς του Ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω οργανισμούς και υπηρεσίες επιβαρύνουν με αρκετές 100δες χιλιάδες € τον Κρατικό Προυπολογισμό.

Πιστεύουμε, ότι με αυτό τον τρόπο, θα γίνει η μόνη πραγματική οικονομία και όχι με τις περικοπές που προγραμματίζονται στην εκπαίδευση.

Δεν υποδεικνύουμε....Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο. Έχουμε, όμως, την υποχρέωση, να βοηθήσουμε τη σκέψη σας στις σωστές αποφάσεις και στη καλύτερη ερμηνεία των αντιδράσεών μας.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_3660.html#ixzz0qOInNLhX
Read more

Ομογένεια προς Διαμαντοπούλου: Η διατήρηση και αναβάθμιση των σχολείων μας είναι θέμα εθνικό και όχι οικονομικό!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ – ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Αξιότιμη κ.Υπουργέ.

Σεβόμενοι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην Πατρίδα μας και αλληλέγγυοι στη μάχη που δίνει ο Ελληνικός Λαός, να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, θεωρήσαμε, ότι... δεν θα έπρεπε ακόμη μια φορά να σας ενοχλήσουμε, για τα πολλά και ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στη Γερμανία.

Δεν περιμέναμε όμως ποτέ, ότι δεν θα δώσετε καθόλου σημασία στις επιστολές μας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις απορίες και τα ερωτήματα των Γονέων του Απόδημου Ελληνισμού, και όχι μόνο.
Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να σας υπενθυμίσουμε ότι...συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια επαγγελματικής τους υποβάθμισης, ηθικής απαξίωσης και οικονομικής εξαθλίωσης, τα οποία η κυβέρνησή μας κατεργάζεται και προτάσσει ως εύκολη λύση σε χαλεπούς καιρούς.
Η κατάργηση και η συρρίκνωση τμημάτων, σχολικών μονάδων και Διευθύνσεων, η αβεβαιότητα γονέων και δασκάλων και η εργασιακή τους ομηρία, οδηγεί στο κλείσιμο των σχολείων και στο μαρασμό της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.

Σας θυμίζουμε:
- Η διατήρηση και αναβάθμιση των σχολείων μας είναι θέμα εθνικό και όχι οικονομικό.
- Ο χειρισμός εθνικών θεμάτων όπως αυτό με λογιστικά κριτήρια, ιστορικά έχει ντροπιάσει κατ’ επανάληψη τους υπευθύνους.
- Η ευθύνη των αποφάσεων καθώς και οι διοικητικοί θώκοι δεν αποτελούν πνευματική κατάκτηση και σωματική προέκταση των αρμοδίων, αλλά τους ανατέθηκαν προσωρινά από τον ελληνικό λαό.
- Το δικαίωμα μας να μετέχουμε της ελληνικής παιδείας και να φέρουμε στη συνείδησή μας ταυτότητα ελληνική αποτελεί για μας κατάκτηση, δεν μας απονεμήθηκε.
Καλούμε:
- Τους ιθύνοντες των αρμοδίων υπηρεσιών που αναλαμβάνουν να καταστρώσουν πλάνα για το μέλλον της Ελληνόγλωσσης Παιδείας, να σκύψουν πρώτα ευλαβικά μπροστά στην τρισχιλιόχρονη ιστορία της.
- Τους επί συμβάσει κλειδοκράτορες των Αρχών, να μην πετούν στον Καιάδα το πανάρχαιο και πανίσχυρο όπλο της Ελληνόγλωσσης μαθητείας ως άχρηστο και χρηματοβόρο, επειδή έτσι τους υπέδειξαν οι λογιστές και οι χορηγοί τους.
- Τους μπροστάρηδες της μάχης για το μέλλον των σχολείων και των κοινοτήτων μας (Υπουργεία, Προξενικές αρχές και Ομοσπονδίες), να μην λιποψυχούν τόσο εύκολα μπροστά στην συγκυρία και να μη σηκώνουν ψηλά τα χέρια όπως τους βολεύει, αλλά να σηκώσουν ψηλά τα μανίκια για δουλειά όπως μας υποσχέθηκαν και όπως οφείλουν να πράξουν.
- Τον Ελληνισμό της διασποράς, να αναλογιστεί τις δικές του ευθύνες και να ριχτεί στη μάχη για την υπεράσπιση της ορθής Ελληνόγλωσσης αγωγής των παιδιών του.

Για να σηκώσουμε στα χέρια μας το λίκνο της συνείδησης που λέγεται ελληνικό σχολείο.
Για να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το λιμάνι της ξενητιάς που λέγεται ελληνικό σχολείο.
Για να πισωδρομήσουν και να κατεβάσουν τ` ανάξια χέρια τους από πάνω του, όσοι αγόγγυστα μηχανεύονται το μέλλον του χωρίς ποτέ να έχουν περάσει την πόρτα του.

Για όλους αυτούς και για τη γλώσσα μας έγραψε προφητικά ο Γ. Σεφέρης:
“ Μα τι γυρεύουν οι ψυχές μας πάνω σε καταστρώματα καταλυμένων καραβιών μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες;“…




Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΠΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Read more

Αρνήθηκε ο Χηνοφώτης να παραλάβει το C4i! Το έγγραφο ντοκουμέντο.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Ιουνίου 9, 2010

Τα παλικάρια παραμένουν παλικάρια κάτω από οποιαδήποτε πίεση, εκβιασμό, τρομοκρατία. Ο Χηνοφώτης είναι ένα παλικάρι διαχρονικά, σε όποιο πόστο και αν βρέθηκε. Διαβάστε ενδεικτικά: Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά ο Χηνοφώτης.

Παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα, το έγγραφο – ντοκουμέντο για την παραλαβή του c4i. Δείτε τη στάση του Χηνοφώτη. ΑΡΝΗΘΗΚΕ να το παραλάβει. Τα λόγια περιττεύουν. Μπράβο Χηνοφώτη. Όσοι καθαροί, όσοι ζωντανοί!

Δείτε και τα υπόλοιπα:


http://olympia.gr/2010/06/09/c4i/#more-21815
Read more

Από την αρχή ήθελαν να μας πάνε στο ΔΝΤ: Η απόδειξη! Εν ψυχρώ ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ε



Εν ψυχρώ ομολογία του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωϊνή Ενημέρωση» (δημοσιογράφοι Κ. Αρβανίτης, Ρ. Μπιζόγλη).

«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ. [...] Το ΔΝΤ, ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά, μπορούσε να μας δώσει μέχρι και 10 ή 20 δισ.»
Ο πρωθυπουργός στις 14/01/2010 διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Τι να τους πεις;

posted by Adiavroxoi at 6/08/2010 10:28:00 μμ
http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/06/premeditated-crime-against-hellas.html
Read more

Να και ένα ευχάριστο! Θα λειτουργήσει η ΜΕΘ στο Μαμάτσειο


(αν και το "θα" σε θέματα Υπουργείου Υγείας, σημαίνει ....who knows πότε?)
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, όπως τονίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση..

του νέου διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Διοικητή κ. Νίκου Κίτσιου. Ήδη οι διαδικασίες πρόσληψης ενός επικουρικού γιατρού ολοκληρώθηκαν, ενώ τρεις γιατροί συνολικά θα αναλάβουν την ευθύνη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα ξεκινά η ενημέρωση του προσωπικού και τακτοποιούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας.
Πηγή: ΕΡΑ

Read more

Κύριε Μητσοτάκη μήπως γνωρίζετε αυτό το έγγραφο;

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστούμε για την επιστολή που στείλατε την οποία δημοσιεύσαμε αμέσως μαζί με τα συνημμένα έγγραφα. Μας τιμά ιδιαίτερα η προτίμηση σας, ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε ασχοληθεί καθόλου με την υπόθεση στην οποία αναφέρεστε. Παρ’ όλα αυτά, η επιστολή σας μας κίνησε την περιέργεια για να διαπιστώσουμε και εμείς τι πραγματικά συνέβει και γιατί βρεθήκατε στο μάτι του κυκλώνα όλον αυτό τον καιρό. Για να μην υπάρχει λοιπόν ούτε μία σκιά, θα θέλαμε να μας πείτε εάν γνωρίζετε αυτό το έγγραφο:

Βεβαίως δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο έγγραφο αλλά για ένα “τεφτέρι” χειρόγραφο που φέρει τον δαφνοστεφανωμένο νέο του Ολυμπιακού. Σε αυτό το έγγραφο λοιπόν που δεν αναφέρει καν το όνομα σας (κλικ στο έγγραφο για λεπτομέρειες), έχει την σημείωση: “Τιμολόγια που θέλει ΚΜ”.

Ακολουθούν αριθμοί τιμολογίων με στοιχεία παραλήπτη: Κυριάκος Μ. Χαλκοκ ή Κυριάκος Μ. Λυκείου.

Επίσης, δίπλα από τα μεγαλύτερα ποσά, υπάρχουν κάποιες “περίεργες” σημειώσεις:

“Προς Ακύρωση από Μιχ”

“Έγινε FS”

“Ακυρώθηκε σε FS”

Έχετε γνώση αυτού του εγγράφου; Διότι ως φαίνεται σας αφορά. Μπορεί να μην αναφέρεται ολόκληρο το όνομα σας, αναφέρονται όμως κάποια από τα τιμολόγια που παρουσιάσατε στο χαρτί που μας στείλατε, στη λίστα των εξοφλημένων. Για δείτε το. Η υποτιθέμενη απαίτηση του “ΚΜ” στην κορυφή της σελίδας και οι σημειώσεις δίπλα στη λίστα στα μεγάλα ποσά, προβληματίζουν.

http://olympia.gr/2010/06/09/siemens-mitsotakis/
Read more

Πάρης Κουκουλόπουλος: "Δεν είναι δεδομένη η ψήφος μας για το ασφαλιστικό"

«Δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η ψήφος βουλευτών αν κατέβει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα λέει ότι η συντάξεις θα μετατραπούν σε επίδομα, ούτε πρόκειται να προσυπογράψουμε με την ψήφο μας το θάνατο του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και το άνοιγμα διάπλατα της πόρτας για την ιδιωτική ασφάλιση» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας...

στο ραδιόφωνο του VETO 91fm.
Ο κ. Κουκουλόπουλος που πρωτοστάτησε και είναι ένας εκ των 14 βουλευτών που συνυπογράφει την ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για το ασφαλιστικό – μια ερώτηση που προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα σχόλια – τόνισε χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εμπεριέχει ένα μήνυμα προς τρεις κατευθύνσεις: «Προς την Τρόικα λέμε πολύ απλά ότι αυτή η χώρα έχει θεσμούς, έχει κυβέρνηση, έχει πρωθυπουργό εκλεγμένο και όχι διορισμένο κατά συνέπεια ερμηνείες του μνημονίου δεν μπορούν να γίνονται αυθαίρετα και μονομερώς αλλά από κοινού. Προς την κυβέρνηση στέλνουμε ένα μήνυμα και ζητάμε να διαπραγματευτεί σκληρά γιατί δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η ψήφος βουλευτών αν κατέβει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα λέει ότι η συντάξεις θα μετατραπούν σε επίδομα, ούτε πρόκειται να προσυπογράψουμε με την ψήφο μας το θάνατο του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και το άνοιγμα διάπλατα της πόρτας για την ιδιωτική ασφάλιση. Γιατί προς τα εκεί πάμε, όταν οι συντάξεις θα πάνε στα 480 και 500 ευρώ ουδείς θα έχει κίνητρο να ασφαλιστεί και κατά συνέπεια θα πάμε όλοι σε πολλά σχήματα ιδιωτικών ασφαλίσεων και που μπορεί μετά από 30 χρόνια η ιδιωτική ασφάλιση να σου πει δυστυχώς πτωχεύσαμε. Το σύγχρονο κράτος πρέπει να εγγυάται στον πολίτη στοιχειώδη ζητήματα όπως η ασφάλιση, η ασφάλεια, η σύνταξη και τα υπόλοιπα του κοινωνικού κράτους.

http://www.vetonews.gr/

Read more

Δ.Ν.Τ πάρτε και άλλα μέτρα

Οι δημοσιονομικές περικοπές που γίνονται με μισή καρδιά ή έρχονται καθυστερημένα από ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω απώλειες στην εμπιστοσύνη των αγορών και νέα διολίσθηση του ευρώ, προειδοποίησε το ΔΝΤ.
Σε έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ κάλεσε τις υπερχρεωμένες χώρες-μέλη που βαρύνονται με υψηλά κόστη δανεισμού (βλ Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) να επισπεύσουν την εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων λιτότητας που θα μειώσουν το κλιμακούμενο χρέος.
Οι χώρες που αντιμετωπίζουν πιέσεις από τις αγορές "δεν έχουν άλλη επιλογή από το να προσαρμοσθούν δυναμικά και να προετοιμασθούν για συμπληρωματικά προγράμματα" σε...
περίπτωση που οι τρέχουσες περικοπές δεν μειώσουν το έλλειμμα, επισήμανε.
Η αύξηση των ηλικιών συνταξιοδότησης, η ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και η μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας που θα επέτρεπε τη μείωση στα κόστη αποτελούν κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις για τη μακροχρόνια μείωση των δαπανών τους.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει επίσης πως χρειάζονται αυστηρότερες κυρώσεις για να υποχρεωθούν οι χώρες-μέλη να προσαρμοσθούν στους κανόνες κατά το πρότυπο της Γερμανίας που βάζει φρένο στο δανεισμό και το χρέος.
Τέλος, κάλεσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες που βασίζονται ιδιαίτερα στη κρατική ενίσχυση να αναζητήσουν πρόσθετα ίδια κεφάλαια και να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους μέσω αναδιάρθρωσης.
http://citypress-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_5100.html#more
Read more

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Γιώργος: «Άκη ήσουν, είσαι και θα είσαι σύντροφός μας…»

Από Factorx |

«Άκη ήσουν, είσαι και θα είσαι σύντροφός μας…Θέλω να ξέρεις επίσης αν αύριο εκλεγείς πρόεδρος του Κινήματος θα σε στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και θα απατήσω, παρά τους δικούς σου ενδοισασμούς - να αναλάβεις ο ίδιος τον θώκο του πρωθυπουργού….”.

Ποιος τα έλεγε αυτά; Δείτε στη συνέχεια

http://dexiextrem.blogspot.com/

Read more